i_pafajshem
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 15/07/2003
Vendbanimi: Spain
Mesazhe: 383
|
Zoterinj.
Pasi po shoh qe keni nje antipati te theksuar ndaj Berishes apo ndaj nje bashkesie politike ne Shqiperi, me lejoni t'ju jap disa pergjigjje per keto gjera (qe ndoshta mund te jene dhe te pasakta, por do perpiqem te jap ate qe mendoj se eshte e drejte).
Se pari per djegjien e gazetes "Koha Jone", eshte mese e drejte, por me thoni ju lutem, kur Berisha digjte gazeten, gazetat e tjera ku ishin ne ato momente? Pse koleget e gazetareve te "Koha Jone" nuk protestuan duke mbyllur gazetat e tyre? Populli e mori lajmin e djegjes se gazetes, por asnjerit nuk i dogji per te. Ja pse jemi bashkefajtore dhe bashkevuajtes ne shqiptaret. Ne themi larg nga shtepia ime, fqinji le te pervelohet.
Kryepeshkopin Janullatos nuk e solli Berisha ne krye te kishes autoqefale shqiptare, e sollen ortodokset shqiptare. Besimi fetar dhe shteti jane te ndare ne kushtetuten shqiptare, nese nje besim nderhyn ne punet shteterore, atehere te zbatohet ligji dhe çdo gje vihet ne rregull.
Por aty ku ministrat dhe kryeministrat vjedhin e zhvasin pa kursim nga arka e popullit pa pesuar as me te voglin demtim, atehere ç'presim te zgjidhen problemet e besimeve fetare qe jane shume here me te nderlikuara se politika?
Sa per te peste anetaret e Omonias dhe per priftin grek {qe nuk e di te jete terhequr zvarre ne Gjirokaster (andej jam dhe vete)}, me lejoni t'ju them qe gjerat nuk jane ashtu si paraqiten. Me mire le te themi qe shteti shqiptar ne ato momente pesoi disfate nga pisat qe Zoti na i ka derguar ti kemi fqinje.
Mos te na genjeje mendja se Sali Berisha i ka bere keto gjera me vetedije te plote, perkundrazi.
Ajo qe me vjen keq eshte se si gjithmone ne perpiqemi t'ja hedhim fajin personave te caktuar kur faji eshte i perbashket. Kur dikush nga ne eshte aq i zgjuar dhe i mprehte sa ti kape gjerat ne ajer, pse nuk e thote ate qe duhet? Pse nuk perpiqet ti shpjegoje popullit se ç'fare ndodh? Nuk ma ha mendja qe ndonje qeveri shqiptare eshte aq "antishqiptare" sa te ndaloje keto gjera.
Dhe nje pergjigje e drejteperdrejte per zotin Kola.
Personalisht mendoj se per lindjen e nje diktatori faji eshte i perbashket. Nese Stalini, Hitleri, Pol Pot, Enver Hoxha etj, nuk do te kishin perkrahjen e popullit , asnjeri prej tyre nuk do te kishte realizuar krimet perkatese. Edhe une jam njeri prej atyre viktimave te vetvetes, mire do ishte ti shohim gjerat me syrin e se vertetes, mjaft e beme viktimen.
Parlamenti shqiptar bllokon projektligjin per hapjen e dosjeve, nuk me zuri syri apo s'me degjoi veshi kundershtime te popullit ne Shqiperi (ku futemi dhe une e ju). E pra, le ti leme llogjet e ti futemi punes nese me te vertete duam te themi te verteten e te bejme vendin tone. Ndryshe kot e kemi.
Dhe nje diçka te fundit per te gjithe.
Ketu jemi thjeshte per te shprehur mendimet tona . Se jemi i biri apo e bija e dikujt, kjo nuk i hyn askujt ne xhep perveç personit te interesuar, mire do ishte ti leme "goditjet " aspak te hijshme per nje bisede te lire.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|