kalorsi_i_kuq
Luftetari i te vertetes.

Regjistruar: 26/06/2005
Vendbanimi: katunet e USAs
Mesazhe: 318
|
Citim: Po citoj ato që tha erzeni_be
Ne forum une s'mendoj se eshte vendi te bindim tjetrin te besoje versionin tone ne lidhje me nje çeshtje, por eshte vendi te diskutojme e te debatojme me versione dhe mendime nga me te ndryshmet.
Pse une mendoj se terroristi Abu Musab el-Zarkaui s'ekziston!?
E para e punes te kalosh ne ate shkalle te terrorizmit nuk mund te behet per 1 vit dy apo tre. Te ekstremizohesh ne ate mase do te thote te jeshe pergatitur nje jete te tere, te keshe arsye te jashtezakonshme ose te jeshe vertete nje agjent i felliqur.
Ne rastin konkret Zarkaui vetem tre vjet me pare ka qene i panjohur.
Akuzohet Zarkaui si autore i te gjitha akteve terroriste ne Irak me qellim rikthimin ne pushtet te Suniteve!!!
E pare kjo nga nje llogjike e shendoshe, mendoni ju vertete se kjo eshte menyra me e mire e ardhjes se nje grupi shoqeror ne pushtet?!
Ne kete menyre ai nuk ben asgje me teper vetem se nxit rritjen marramendese te urrejtjes se popullit ndaj tij.... e si mundet ai atehere te vije apo te mundesoje ardhjen ne pushtet te Suniteve?!!
Thua valle te jete aq i Trashe?! Nese po si ka mundesi qe nje hajvan i tille t'i mbizoteroje Koalicionit me te fuqishem dhe me te pergatitur te te gjitha kohrave?!!
Te gjithe e dijme, qe terroriste te tille , jane kapur e eliminuar nga shtete edhe me te inferiore (per nga pergatitja ushtarake).
Vlen te permendet , arrestimi i Sadam Huseinit po ne Irak, eliminimi i Dudajev e Maskadov dhe se shpejti (pse jo) i Basajev ne çeçeni; eliminimi i rregullt i drejtuesve te Hamasit ne Palestine etj etj.
Do me thene qe arrestimi apo eliminimi i nje terroristi nuk eshte e pamundur , perkundrazi une do te thoja qe eshte fare e thjeshte aq me shume ne irak ku s'ka pellembe toke pa ushtar!!!
Une e perforcoj edhe me bindjen time ne kete drejtim me rastin konkret ne Afganistan.
U ndermor nje lufte , qellimisht per te shkaterruar Talibanet dhe arrestuar Ben Ladenin si autoret e atentateve te 11 shtatorit 2001
U shkaterruan Talibanet ndersa Ben Laden avulloi ne natyre.
Atehere ose ky koalicion ose eshte vertete i marre ose qellimisht hiqen si te tille.
Konkretisht te atentatet vetevrasese qe i atribuohen atij ne Irak.
Se pari mund t'ju duket vertete e çuditshme por une kam nje fare dyshimi te "vetevrasja"
Asnjeri nga ne s'mund dhe s'ka vezhguar nje gje te tille. Ne themi vetevrasese sepse ashtu ka thene Euro News , CNN apo BBC etj etj.
Por edhe nese jane tilla , dhe sido qe te jene, atentate te tilla shpien uje te mulliri amerikan.
Amerikaneve s'u interresojne as Shiitet as Suniitet biles as Sadami dhe eshte qesharake te identifikohet prezenca e tyre ne Irak me demokratizimin e Irakut, ajo qe u intereson eshte Nafta.
Zarkaui me bemat dhe thirrjet e tij ekstremiste rracore anti-shiite nuk ben gje tjeter vetem se perçan Irakianet dhe i zgjat jeten Koalicionit dhe "ndertimit te demokracise"
do me thene me veprat e tij Zarkaui pamundeson realizimin e idealeve te tij.
A nuk eshte kjo paradoksale. te luftosh per mos realizimin e idealeve tuaja
[QUOTE]Po citoj ato që tha erzeni_be
[B]
erzen kur thua per Zarkauin edhe hedh ne pyetje strategjine e tij terroriste si dicka te pallogjikshme une te them qe ata ashtu mendojne edhe nuk eshte hera e pare per nje gje te tille. Mund te perment ketu kur u vrane qindra ushtare amerikane ne bejrut edhe i pe qe amerikanet iken nga vendi. GJithashtu mund te permend edhe bombat ne ambasadat e Tanzanise etj qe hoqi stafin amerikane deri ne Shqiperi per te pakten dy tre vjet. Ky eshte nje strategji e tyre qe ka te gjitha gjurmet e Al kajdes ose terroristeve arabe islamike.
Nuk eshte nje gje e re, biles per ta punon gjithmone, Ja pershembull si mendon Hamasi qe izraelitet iken se kishin frike nga bombat terroriste te tyre. Sbesoj se nje amerikane do hedhi ne ere veten e tij per nje arsye kaq te kote, ate e dine vleren e jetes, po nejse kam fjalen qe amerika sdo i vetevrasi agjentet e saj ne kete menyre.
citim i erzenit:
Te gjithe e dijme, qe terroriste te tille , jane kapur e eliminuar nga shtete edhe me te inferiore (per nga pergatitja ushtarake).
Vlen te permendet , arrestimi i Sadam Huseinit po ne Irak, eliminimi i Dudajev e Maskadov dhe se shpejti (pse jo) i Basajev ne çeçeni; eliminimi i rregullt i drejtuesve te Hamasit ne Palestine etj etj.
po mir ameriken, rusine, e izraelin e quan shtete me pergatitje inferjore ushtarake?
Gjithashtu mund te permend qe keta jane kapur ne vende qe jane njohur mire ose me inteligjence nga vete banoret e shteti si psh Iraku me sadamin. Ndersa per kapjen e Binn mund te them qe ti po desh ik ne malet midis afganit edhe pakistanit qe vete Pakistani nuk i ka patur ne kontroll per te pakten qindra viteve te fundit. Ik edhe kerko te gjitha gropat e shpellat e ketij rajoni qe te gjesh Binn. Nje gje eshte e sigurte nese Binn kapet atehere partia republikane e ka te garantuar fitoren ne 2008.
edhe nje gje tjeter, eshte shume e llogjikshme per Ameriken te ndertoji irakun se po shpenzon billiona dollare te taksave amerikane edhe po i shkatarrojne cdo dite. GJithashtu ti lexon qe gati cdo dite nje pipeline eshte hedhur ne ere nga insurgjentet edhe une sbesoj se amerika dont te presi rrjedhen e naftes. do ishte budallik i tere.
Percarja edhe instabiliteti i Irakut nuk eshte nje synim i madh per Ameriken edhe e demton ate si brenda amerikes edhe ne komunitetin internacjonal keshte Abu Alzagari kerkon per percarjen. Ja kaq ishte, me percarje ai mund te marri kontroll te irakut edhe mund ta ktheje ne republike islamike a si te doje ai edhe mund te hedhi poshte forcen Amerikane ne syte e arabve si edhe komunitetit internacjonal. Hajt