Ana
Whatnot

Regjistruar: 18/02/2003
Vendbanimi: Ja ketu
Mesazhe: 405
|
Fajtori nuk e lexova deri ne fund mesazhin tend sepse e kapa ku e kishe idene ne rreshtat e pare.
Si rendom ndodh ne temat politike, rashe dhe une ne gracken e gjykimeve te te tjereve, dhe ku secili e tjerr muhabetin sipas oreksit. No offence to you!
Une as e mburra e as e ngrita lart te kaluaren, perkundrazi, pyetja ime ishte me thoni nje periudhe te bardhe te historise tone sepse une nuk di ndonje ( ne replike te asaj qe me shkruaje per te kaluaren e erret te popullit tone).
Nese do fillojme te hedhim poshte te mirat e te ngreme lart te keqijat e te shkuares tone, qe tek e fundit kjo eshte historia jone, nuk e cbejme dot, nuk mendoj qe eshte shume konstruktive. Une nuk jam nga ajo pjese e popullates shqiptare qe nxijne cdo gje dhe thone Shqiperia nuk ka per t'u bere kurre, sepse keshtu e ashtu dhe nisin e tjerrin gjerat me te zeza te te kaluares tone, duke futur aty dhe arritjet e se kaluares, qe vinim nga mesjeta kur Europa ndertonte kapitalizmin.
Ne jemi ende te rinj per te qene kaq te hidhur. Une mendoj qe ne duhet te kujtojme punen e baballareve e gjysherve tane, dhe te mos e hedhim ne kosh te pleherave. Sepse rruget, shkollat, hidrocentralet ata i ngriten, nuk na erdhi europa e na i beri. Po ne jemi aq te hidhur sa edhe baballareve tane nuk u themi dot faleminderit, dhe ju lumte qe keni punuar per ne, qe jemi rritur mes rrugeve te shtruara me asfalt e jo mes baltes, qe nuk e njohim kandilin, qe ato rruge qe beheshin me mushka ne i kemi pershkuar me tren. Jam per positive reinforcement, pra kur behen gjera te mira, te vihen ne dukje sepse i rrisin motivimin per pune njeriut.
E kam te edukuar fajtor, qe kur kam mesuar per te lexuar, babi me blinte jo libra me arusha, por TRIMA TE KRYENGRITJEVE POLULLORE, versionet e shkurtuara per femije dhe ato per te rritur. Atje ai me ka komentuar ngjarje te historise tone ne kohen e mesjetes, kur luftonim per integritet kombetar me turqit, greket e serbet, dhe me ka treguar me krenari emrat e te pareve te tij qe ishin heronj te asaj periudhe dhe kishin portrete te pikturuara ne ato volume. Dhe nuk me tha ndonjehere se sa periudha te zymta ishin ato per nga ana ekonomike, kulturore, mentaliteti, ( gjera qe i lexoj vetem ne kronikat e anglezeve qe kane vizituar Shqiperine per qejf ato kohe ), por me mbushte me krenari kombetare, me thoshte qe kur bashkohen trimat per nje ideal te drejte, gjithnje fitojne. E permenda kete fakt mbase pa shume lidhje per te thene qe po e nxime vete pikturen, brezi i ri do e cjerre fare.
Te keqijat e atij regjimi qe i dime te tere, duhen njohur qe historia te mos perseritet, jo qe te fyejme njeri tjetrin bir oficeri, bir katunari, sigurims e cfaredolloj gjerash qe kam pare e degjuar, qe mua me duken absurde kur personalisht kam qene vetem 7 vjece kur ka vdekur Enver Hoxha, ( besoj shumica e atyre qe jane ne forum kane lindur pas asaj periudhe )dhe nuk e kam idene tamam se cfare kane qene oficeret dhe sigurimsat.
Per paralelizem me figuracionin qe kishe shkruar, i bie qe ne te kerrejme gjithe trupin, qe te shpetojme nga plaget e kaluara, jo te mjekojme plaget vec e vec, t'i heqim debrine e t'i fashojme, dhe t'i japim kohe trupit te rigjenerohet.
Hahahaahaha, sa mire do ishte sikur te rregullohej kaq kollaj kjo pune......