Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Dashuria > ç'eshte dashuria?!! Ja si e konceptoj une! Vlerësimi i Temës: 14 votime, mesatarja 4.86.
Gjithsej 43 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
SUNBELOVED
Tequila`Spirit

Regjistruar: 29/12/2002
Vendbanimi: my house, house of sun
Mesazhe: 389

per mendimtarin

E lexova temen tende edhe pergjigjen tende.Ke shkruajtur ndonje liber apo poezi ne jeten tende? Cfare mendimi ke per Bajronin apo Migjenin? Shume sulltane qe kishin nga 100 - 200 femra kane qene gay. Ti me tek te fejuar me siguroke mua keq fare per maskulitetin tend?? Shiko une nuk kam ndonje qellim qe te ofendoj apo te te quaj gay, po cte keqe kane gay-it njehere? Mos e urren gje veten tende? Me pelqeu letra jote,ke mendime te sterholluara per dashurine e krahasove edhe me kalin.Une si mashkull qe jam perceptova nje pele. Ti duhet te jesh vegjetarian dmth i dashke aq shume kafshet sa nuk hake mishin e tyre , ah po nje gje nuk kuptove po femrat cfare lloj kafshe jane se ne meshkujt qekemi ujqer dashuria qeka kale po femrat cfare lloj kafshe jane? Ti mos ke mbaruar gje per veterinari ? Ti i /e dashur flet per meshkujt nga nje kendveshtrim qe tu ka veshtirosur te qenit mashkull, kur une ujk nuk jam por do te te tregoj cfare adrese shoh ne internet?Megjithese skam kohe te shoh keto adresa sepse sme lene dashurite. E kam zemren e madhe dhe nuk kam vend vetem per nje femer.Mua nuk me djegin idete e tua madheshtore por si njeri madheshtor duhet te pranosh faktin se pak a shume te gjithe njerezit me delir madheshtie kane qene pak ose me shume se ty gay? Do shembuj ? Te japim te tjere pervec te adhuruarve te tu.Me keto ide mjerane qe ke fiton direkt dokumenta Austriake. Cfare eshte e fejuara jote : femer apo mashkull????Te fejuaren ne internet e ke gjetur ? Se ti vete thua ne letren e pare po kerkoja dashurine qe nuk e gjeta tek personat ne jeten reale ndersa ne te dyten permend si fakt fejesen tende . Atehere une pyes te fejuaren ne internet e ke gjetur ? Je i sigurte se nuk eshte mashkull me nick femre ?Ah ...per syzet . un syze kam po i perdor ne pune, kurse ty te duhet teleskopi i Galileos per te dalluar seksin tend edhe vete Frojdi ( meqe jemi faqe psikologjike) per te mbushur mendjen se nuk ka qene nena jote e vetmja femer e dashur ne jeten tende.Tani po e mbyll dhe rregulloje pak shkrimin edhe ti te shkruash jo ne gjuhen e nenes po ne gjuhen letrare se keshtu si shkruan duket sikur e ke nenen rome dhe jo Rome. Naten lakra....mos e vrit mendjen skam paragjykime per ty dhe te fejuaren tende perderisa nuk ju njoh

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 16 Janar 2003 03:29
SUNBELOVED nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SUNBELOVED Kliko këtu për të kontaktuar me SUNBELOVED (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: SUNBELOVED Shto SUNBELOVED në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SUNBELOVED në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Sy_jeshilja
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 14/01/2003
Vendbanimi: God is LOVE
Mesazhe: 393

.....B_Free, pse e ke marre kaq perpjekur me mendimtarin ti ? Ka mendimin e tij djali , qe shkruan bukur, bukur shkruan , nuk ia mohojme dot ate , po se nuk i ka qejf GAY-t ai, ske pse merzitesh ti, se ka plot qe i kane per zemer .Edhe mire e ke ate qe i thua gjithe njerezit madheshtore ashtu kane dale, ske faj , e vertete plotesisht eshte, me pelqen ti se je shume origjinal, i kam shume inat ata qe flasin me fjale te medhaja (pa dashur te te ofendoj ty Ger..., po nje mendim shprehet me qarte me fjale te thjeshta, )edhe ai qe e lexon kenaqet dhe nuk rri te vrasi mendjen te zbertheje filozofite e tua, deri sa te arrije ne nje pike e te thote, me lodhi trute, ....megjithate ti ke mendimin tend ore, se dhe nickun e ke vene MENDIMTARI .....kujdes se do thinjesh shpejt, megjithese nuk ke dhe shume floke ti me sa te kam pare une

bej shaka, fol si ta kesh qejfin, une thashe mendimin tim, ty B Free, do te nis nje mesazh une

Mesazh i vjetër 16 Janar 2003 03:49
Sy_jeshilja nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Sy_jeshilja Kliko këtu për të kontaktuar me Sy_jeshilja (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Sy_jeshilja Shto Sy_jeshilja në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Sy_jeshilja në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
SUNBELOVED
Tequila`Spirit

Vendbanimi: my house, house of sun
Mesazhe: 389

Mendimtar ne letrat e tua me njohurite e tua dhe me eksperiencat e tua paske shume sukses te meshkujt , kurse une tek femrat.Ne fund te fundit kjo eshte ajo qe une uroj pernate te vdesin te gjithe meshkujt e botes e te ngelemi vetem une edhe ti per kontrast.Une edhe ti miku im i urrejme qe te dy meshkujt une normale i shoh si rival, ndersa ti si sadiste.Te kane perdhunuar gje ty?( nga ana psikologjike normale).Te duhet nje psikolog,por jo Frojdi se te çon ne inçest.Mendimtar me cfare lexoj ke perjetuar kenaqesi, por mos e shiko dashurine si nje kale te eger te cmendur dhe te hasdisur qe te hedh pastaj te shkel e te shtyp nga para, nga prapa pastaj perseri e perseri e perseri, por si nje mashkull qe nga nevoja per ate dashuri nuk shikon se ke perfshin kujt i fal kenaqesi e ke lendon. Besoj se ty kurre nuk te ka lenduar.Miku im shikoje dashurine sic e shikoj une. Realiste.......nje femer me sy jeshile simpatike, me trup te bukur qe e ndien mashkullin e vet edhe pa e pare ndonjehere me ane te internetit .O mendimtar qe nga ky moment une nuk merrem me me ty se rrezikoj te behem edhe une mendimtar.Ne kete forum do merrem vetem me femrat dhe do mesoj me shume nga esete e tyre per dashurine.

Mesazh i vjetër 16 Janar 2003 04:33
SUNBELOVED nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SUNBELOVED Kliko këtu për të kontaktuar me SUNBELOVED (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: SUNBELOVED Shto SUNBELOVED në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SUNBELOVED në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Mendimtari
Pronar Restorat-Picerie

Regjistruar: 13/01/2003
Vendbanimi: Durres dhe Bolonja
Mesazhe: 40

Per B_free_2002

hahahahahahaha!
O refugjat austrie, ku ty austriaket te thone halo fremd, wie geht es dir heute, ahhhh, scheise, wie geht scheise? Une nuk e gjeta personin qe desha, pasi ato persona, jane pak a shume te mentalitetit tend, por femra, sepse atyre nuk i dilte nje i fejuar, por donin lirine dhe dashnoret italian! Une, me mire e kerkoj ne boten virtuale, dhe eshte zotesia ime ta nxjerr nga ajo bote, se sa te marr nje femer te degjeneruar qe nuk i dalin 30 te dashur! Andaj nuk dua te kem te bej me njerez e mentalitete te degjeneruara siç je ti, qe ta them une, je vetem llafazan, sepse nje njeri me shume dashnore, nuk ka kohe te hyj ne internet e te loze me mesazhe! Ik e vej panolinet tani, se je bere pis lal!

Mesazh i vjetër 16 Janar 2003 06:01
Mendimtari nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Mendimtari Kliko këtu për të kontaktuar me Mendimtari (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Mendimtari't! Kërko mesazhe të tjera nga: Mendimtari Shto Mendimtari në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Mendimtari në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Me duhet te pranoj se nuk ma merrte mendja se do gjeja gjuhetare te tille ne forum. Keni bere nje spektakel fjalesh.

Gjynah qe dy shqiptare kane tre mendje. Pershendetje

Mesazh i vjetër 16 Janar 2003 07:38
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
mjellma
Anetar i regjistruar

Vendbanimi: usa
Mesazhe: 45

Perse te tremb ideja e nje femre qe di te kerceje ne disko,di te enderroj per jeten e sigurte,sepse ne fakt kete shume pak e kane,di te jete terheqese,di te rrembeje vemendjen e meshkujve,do te jete epiqendra e asaj bote qe quhet JETE dhe mos harro Mendimtar,qe do te jete e dashuruar,pavaresisht qe kete dashuri mund ta kete gjetur ne disko,ta kete gjetur ne chat-fajtori.com,apo te vazhdoje ta kerkoje e humbur ne enderrime pashprese....mendon se ajo ndjenje qe ti pretendon te kesh,eshte nje ndjenje qe perdhoset prej faktit e te qenit i tille apo e tille?????????Askush nuk mundet ta privatizoj e ta bej prone te veten ne te cilen ka te drejte te shkele vetem ai qe i pershtatet nje grupimi apo nje tjetri,te behet perzgjedhja kalon-s'kalon....eshte qesharake nje gje e tille.....Cfare eshte dashuria??Fajtori i dha pak a shume nje pershkrim asaj gjendje perceptimi apo ndjesie qe ne fakt na ben te humbasim perceptimin e reales dhe te kerkojme ate imagjinaren......eshte pikerisht arritja e asaj gjendje qe mund te quhet dashuri,me shtate shkronja apo e quajme edhe me tete(dashuria,nese ia rrisim vlerat) dhe do te jete e tille per aq kohe sa do te krijoje kete ndjenje.Une nuk marre dot pergjegjesine e te percaktuarit se kush eshte ne gjendje te respektoje burrin e kush jo,por nje gje eshte mire e sigurte,kush dashuron respekton ndjenjen e vet qe eshte e hedhur mbi personin qe eshte zgjedhur prej tij per te qene i(e)dashura e shpirtit te tij(jo thjeshte e trupit).Shkurte per mua dashuria eshte ajo lajthitje qe me ben te harroj se ku jam e kush jam dhe me ben te rri te mendoj se ku eshte tani,cfare po mendon,cfare do ti them,cfare do te me thote kur ta takoj,si do vishem,dua te jem duke shetitur me te kembezbathur ne nje rrugine te humbur pylli,pa ndjere frike sepse kam "ate" prane,etj etj etj....s'do te arrija te permblidhja gje ne keto fjale.
O Fajeee,ti ne c'kategori perfshihesh,ne ate te denjen per te dashuruar,apo ne ate te kategorise se dyte?????
Hm,se harrova te te pyesja Mendimtar:ndonje percaktim vetish per tu kualifikuar ka????Thua ka vlere paraqitja,kur je e mahnitur prej intelektit?Ka vlere mosha kur ndihesh me i vogel se tjetri?Te duhet te vleresosh rregullin kur ke fantazine????Se di?Deri tani nuk kam arritur te gjej pergjigjen e duhur,megjithese gjithmone ne momente te ndryshme kam dhene pergjigje te ndryshme dhe sot nuk di se cila ka qene e sakte,apo te gjitha ne te njejten kohe kane qene te tilla.

Mesazh i vjetër 16 Janar 2003 12:33
mjellma nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të mjellma Kliko këtu për të kontaktuar me mjellma (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: mjellma Shto mjellma në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto mjellma në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Mendimtari
Pronar Restorat-Picerie

Per mjelmen

Mjelma! Kjo lloj teme, eshte e pafundme, siç jane edhe mendjet tona, dhe eshte gabim t'i thuash tjetrit gabim, pasi secili nga ne, ka nje jete te tijen, e cila krijohet ne kushte te ndryshme, andaj dhe dashuria, si nje egzistence jo materiale, varet nga keto kushte, e ne fund eshte e ndryshme per secilin!
Une po qesh pak tani, pasi shoh me habitje kembengulje nga ana e disa personave qe kerkojne te kene te drejten mbi temen ç'eshte dashuria!!! Qesh pasi, askush nuk arriti ta percaktonte, qe Mendimtari shkruajti: ç'eshte dashuri? Une e mendoj keshtu:...........
Pra, une nuk perkufizova kete nocion qe nuk ka perkufizim, e nuk mun d te kete, pasi dashuria eshte nje koncept jo material, shpirteror, dhe si i tille, paraqitja e saj ka forma e menyra te pafundme! Une, siper, thjeshte shpreha mendimin tin, si e mendoj une, ne baze te jetes sime, te praktikave qe une kam jetuar mbi lekuren time! Une jam 30 vjeçar, nuk jam 20! Jo se nje 20 vjeçar nuk ka tru, ama eksperienca ne drejtimin e dashurise, tashme ne kete moshe, me ka çuar ne konkluzione si ato qe shpreha ne teme! Sy jeshilja thonte qe jo te tera vshkuesite jane me mbyllje pozitive!!! Po, eshte e vertete, ama, le te hedhim numrat mbi tavoline: kurre familjet ne"jeten e lire e demokratike" nuk kane nje konsodalitet si familjet e krijuara me shkusi, pra, kurre nuk mund te jete njesoj 70% ndarjesh me 5% te shkusive!!! Une ne mes ketyre dy shtigjeve, do zgjidhja ate te shkusise, ama jo shkusi si ne kohen e baba Qemos, ama shkusi "moderne", ku fatin e jeten e kane ne dore dy te rinjte!
Sa per pyetjet e tjera une i mendoj keshtu:
Paraqitja e njeriut, humb komplet vlere nese intelekti i tij eshte superior! Pra, edhe nese je jo i bukur, por ke nje intelekt te forte, magjia e mendimeve dhe e ditjes se te manovruarit neper situata nga me te ndryshmet, ke shume me shanc se nje i bukur shume, por pa tru e intelekt! Ama, mos harro thenien e Karl Marksit: Ndryshimet sasiore; çojne ne ndryshime cilesore, shpjegin e fjalise nuk po e jap qe te mos lendoj njeri!

Mosha ka vlere! Kur je psh, 30 vjeç e siper, shancet per te pasur nje dashuri me nje 18 vjeçare jane te veshtira!!! Perse thua ti? Mos e lodh trurin, eshte thjeshte brum DNA-je, i cili terheq si me magji gjakun e ri me ate tjetrin te ri, muhabetin dhe mendjen e nje 18 vjeçareje me ate te 18 vjeçari etj! Por, jeta na meson edhe raste, ku madheshtia e nje karakteri te forte, mposht çdo moshe e konkurrent!:-)! Ji krenar qe je ti mjelma, se per ty. si ty nuk ndodhet nje i dyte ne glob, andaj dhe ji krenar!

Rregulli eshte koncep material, e fantazia koncept jo material! Duken dy çeshtje te ndara, ama, nje njeri qe nuk ka rregull ne jeten e perditeshme e ka nje fantazi te madhe, per mua ka probleme...! Nuk dua te fyej, ama nje rregull perfekt ne jeten e perditeshme dhe fantazi ne te menduar e vepruar, do te thote te jeshe i pamposhtur, i koordinuar me ate qe ke nen kembe dhe ate qe do te shkelesh se shpejti, do te thote te jesh zot situate!
Ika se u bera vone per pune!

Mesazh i vjetër 16 Janar 2003 15:17
Mendimtari nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Mendimtari Kliko këtu për të kontaktuar me Mendimtari (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Mendimtari't! Kërko mesazhe të tjera nga: Mendimtari Shto Mendimtari në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Mendimtari në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
mjellma
Anetar i regjistruar

Ke te drejte qe thua se si une per mua nuk ka nje te dyte,sepse as klonimi nuk arrin dot te me rikthjeje MUA,por nuk e di nese duhet te jem apo jo krenarE,sado qe perpiqem te shoh brenda vetes dhe te mundohem te nxjerr vlerat e mia.....megjithate nje gje eshte e sigurte per mua, qe ato vlera qe jane,jane vlera te nje femre......te pershendes Mendimtari....mua me vete ora per ne pune me vone.

Mesazh i vjetër 16 Janar 2003 15:32
mjellma nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të mjellma Kliko këtu për të kontaktuar me mjellma (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: mjellma Shto mjellma në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto mjellma në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Mendimtari
Pronar Restorat-Picerie

Mjellma, te mendoja ai, e qenke ajo!

:-), une mendoja qe ishe mashkull, e ti je femer! Ka nje ndryshim te thelle mes karaktereve mashkullor dhe ato femeror! Une nuk e di se si je ndertuar perbrenda, nuk e di se çfare karakteri permban, ama, di qe secili nga ne, nuk eshte i shenjte, ka si te mira dhe te keqia! Pra, mendoj qe me rendesi eshte qe ti, te shikosh boten qe te rrethosh, e te mos lakmohesh per gjera qe te bien ne sy:femra me te bukura, rroba me te mira, njerez me te qeshur e lumtur, etj etj! Ti mos harro, qe brenda teje jetojne (mbase te fjetura) veti qe 100% te perkasin vetem ty, e per kete ti je e veçante, pa e lodhur mendjen per balancime mes teje dhe botes! Une mendoj qe nje njeri i arritur ka ca veti, te cilat jane shume, dhe te veshtira per t'u arritur:
1. Te jete tolerant dhe me sa me shume intelekt e llogjike!
2. Te kete besim te vetja dhe ta doje veten me shume se çdo gje!
3. Te jete pa diskutim i arrire ne fushen profesionale, pra te kete nje pune e cila sjell fitime te mjaftueshme per te mbajtur me dinjitet veten dhe familjen qe nderton, pa perfshire egzagjerime!
4. Te gjeje dashurine e paster, te sinqerte e te perjeteshme, me te cilen te krijoje familjen e te punoje per rritjen e shendoshe te saj (femijet duan kushte ekonomike e teknologjike, dashuri kompresion, shkolle pa fund, etj etj)!
5. Dhe mbi te gjitha, te keshe nje shendet te mire, i cili eshte asi i tere pikave qe thame me siper!
Ejjjjjjjjj, une e them, mos u inatosni, sepse une e mendoj keshtu! Po ju?

Mesazh i vjetër 16 Janar 2003 19:31
mjellma
Anetar i regjistruar

Me duhet te them qe keto qe thate se fundi jane mese te pranueshme per llogjiken time,por per fat te keq asnjeren prej atyre vetive nuk ia gjej dot vetes,pavaresisht qe do ti doja ti kisha te miat....une keshtu mendoj.

Mesazh i vjetër 16 Janar 2003 20:34
Ora tani: 02:42 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 43 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Dashuria > ç'eshte dashuria?!! Ja si e konceptoj une!

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar