Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Dashuria > ç'eshte dashuria?!! Ja si e konceptoj une! Vlerësimi i Temës: 14 votime, mesatarja 4.86.
Gjithsej 43 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Dy percaktime te vogla mbi mua.

Jam plotesisht dakort me Thomasinen kur thote se dashuria ska te beje fare me profesionin. Bile perkundrazi, mua me pelqen nje pjese e filmit Will Hunting: Une pastroj rruget dhe kjo me ben te ndihem krenar se ti kur zgjohesh ne mengjes gjen rrugen e paster. Eshte nje pune fisnike. Aq me teper ne Shqiperi, ku punet "e mira" jane te ngjyera me korrupsion dhe kompromentime, une respektoj me shume ate qe pastron rrugen.

E dyta, nuk jam dakort me Vajzen e Lumtur. Ajo thote se jeta nuk eshte aventure. Une mendoj se jeta eshte nje aventure shume e bukur. Dhe pikerisht ketu ndahen pikeveshtrimet e mia me ato te Mendimtarit dhe Vajzes... Per mua dashuri nuk eshte ajo qe zgjat me shume ne kohe. Nuk mendoj se vlerat i ka aty dashuria. Une vleresoj ne rradhe te pare forcen e emocionit. Mbase eshte i shkurter, mbase eshte njohje ne diskoteke, mbase mbaron brenda nje jave apo nje muaji, por per mua ka shume vlere, sepse te dish te dashurosh eshte nje dhurate shume e bukur e natyres. Pra per mua nuk ka vlere sa do zgjase nje dashuri por vetem fakti qe ne nje cast te caktuar une jam krejt i perhumbur ne ate mrekulli.

Pershendetje

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 18 Janar 2003 06:34
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Mendimtari
Pronar Restorat-Picerie

Regjistruar: 13/01/2003
Vendbanimi: Durres dhe Bolonja
Mesazhe: 40

Per Mjellmen, Thomazinen e Vajzen!!!

E respektuar zonjusha Mjellma!
A e di, shume shpesh, nje element ndotes, dhe i kunderti, fitimtar, pershkojne ecurine e jetes se nje njeriu dhe sidomos te dashurise! Do thuash ti se per ke e kam fjalen?!! Se pari, mendoj qe ai element eshte ai qe ne mentalitetin shqipetar, tjetri qe te njeh apo e ke mik, nuk e ze gjumi nates po nuk i shkundi çarçafet e tjetrit (siç po ben ti me mua)! Une te kujtoj perseri, qe se pari, jam i fejuar, dhe shume i dashuruar mbas se fejuares sime! Se dyti, te shkosh ne nje feste shqipetare, ku ke deshire te shkosh, sepse zakonisht fe stat shqipetare, mbyllen nen grindje, grushta apo pistoleta (siç ndodh ne Milano, Padova, Firence, Rome etj, e nese nuk di fakte, mesoi)! Imagjino, ne mes te Evropes, nje lokal vendas, i marre me qera nga studente shqipetare, duke vendosur muziken me te fundit shqipetare, qe as ne bllokun e Tiranes nuk e degjon!!! E me thuaj ti, ç'te keqe ka te ikesh, te ulesh ne barin e lokalit, e te pish nje gote birre? Edhe dy apo tre? He? Apo mos fluturon shume ti? Ta peseris e nderuar, jam i fejuar, dhe shume i lumtur dhe as e kam neper mend te bej qejf e hare me kerthizat e vajzave qe kercejne, pasi une di ta peshoj jeten...nuk e humb kurre une tere pjaten e gjelles per nje luge mjalt!
Per sa i perket Thomasines, jam dakort vetem me faktin qe ajo apo ai, ka te drejte te flase thoje ate qe i do zemra e mendja, sepse koha e :Bej si them une e mos bej çfare bej une... ka vdekur qe 13 vite! Prandaj, ke te drejte te shkruash, por jam dakort deri ne aty, jashte saj nuk jam aspak, sepse mendoj qe ke nevoje per me shume eksperience jete e ta them pse:

E para ti gabon shume me rreshtat e pare se si shume i mbyll syte dhe i fal shpirtin tjetrit/tjetres! Jeta eshte shpesh here mizore, dhe dashuria duhet te jete nje hap me komande: aq sa ecen ti, eci edhe une, nese ti hedh shqelma, une s'te dhjes fare, nese ti me do, te mbush me perkedheli, por kurre tjetri te dhjet e ti e ke zemren ne kopshtin e Edenit, eshte qesharake...

Ti thua: Ne do dike e don me shume se vetja , kjo do te thote ne nevoje te japesh maksimumin ose edhe jeten ne eshte e nevojshme....
Kujto keto fjale, dhe rritu e piqu e do te kujtohen: Dua te shoh une se si ti krijon nje jete te qete, pra nje dashuri te forte, pa halle ekonomike, pa shqetesime rreale nese ti nuk je i arritur e nuk jep maksimumin tend!!! Mos harro qe jeta nuk eshte virtualitet! Mos harro qe kur vijne çeçet per t'u paguar, nuk ka llafe, jo me dengla, duhet paguar çdo gje, luan sa je beqar, edhe i fejuar, por kur te kesh femije, ku iken ti? E çfare serioziteti e figure ben para familjes, femijeve, gruas tende, nese ti nuk je ne gjendje t'i krijosh kushte minimale?!!! Ti do jesh perhere nje krimb, nje njeri perhere i ulet, qe i meshefesh festave, dhuratave qe te takojne, darkave, etj, raste keto, pa te cilat jeta familjare nuk ndertohet dot! Ti gabon kur mendimeve te mia i ngjet kryefjale mbi arritjen profesionale: Nje pjatalares ne Shqiperi nuk e di se si ja kalon jetes, por ne Evrope e ne Usa ai mban familje e jete! Eshte nje profesion, nuk eshte si nje shef guzhine, apo picajol(siç jam une) i cili merr 2500$ ne muaj, dhe jeta eshte me e lehte! Leket nuk e bejne lumturine e dashurine, por jane vendimtar me mbare ecjen e tyre!
Per sa i perket homoseksualeve, une dua te perdor vetem nje mendim: Pa le te flasim me pak llogjike...:
Ne jemi te rraces humane, pra qenie njerezore, aq te komplikuara sa Zoti na beri, dhe hoqi dore nga ne... Pra, llogjika te çon, qe para çdo gjeje, ne duhet te jemi mire me shendet, por po flasim per shendet dhe prandaj duhet te egzistojme, apo jo? Qe te egzistojme duhet te martohemi, te BEJME FEMIJE, e shtohemi, keshtu sigurojme vazhdimesine dhe jeten! Por, homoseksualet, ato qe dashurine e rrethojne vetem ne nje emocion qe ato mund te ndjejne, ato jane e keqja e humanizmit, sepse po te ecesh me llogjike, nese kjo bote do te popullohej me homoseksuale dhe lezbike, kush do i beje femijet? Kush do e çoje perpara jeten? Realianet me klonimin e tyre(apo perrallat e tyre)? Prandaj, vete llogjika, pa marre parasysh mocione te tjera, me thote qe homoseksualet, jane njerez me probleme te renda sociale, sentimentale, shoqerore, etj, te cilat i shnderrojne ne motra e shpifesira te tilla! Andaj, duke pare edhe se si ti llogjikon, nje njeri te tille, personaliteti im, e devijon brenda pak sekondash! Ej, harrova, ne ate figuren, sikur mi ke faqet shume te mbushura! Mos je gati duke vjedhe? Ne itali i thone FACCIA DA CULO!Urime!

Vajza e lumtur!!!
Pak llafe kam per ty! Pak sepse edhe ti, pak fole, je e thjeshte, pa rreklama, pa nderlikime dhe shume e qarte: Ti je e thjeshte, embel, serioze dhe e vendosur ashtu siç duhet te jete nje femer qe pret te behet zonje shtepie (dhe jo skllve apo gjeze e fituar ne shkuesi) dhe te uroj lumturi e hare me te fejuarin tend per sa dite qe syte t'u keje drite e zemra t'u rrahe! Urime dhe ji e tille, vetvetja jote, teper e thjeshte, por e rralle dhe e mrekullueshme!
Ps. I ngjason shume karakte rit te se fejuares sime!

Mesazh i vjetër 18 Janar 2003 06:35
Mendimtari nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Mendimtari Kliko këtu për të kontaktuar me Mendimtari (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Mendimtari't! Kërko mesazhe të tjera nga: Mendimtari Shto Mendimtari në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Mendimtari në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Mendimtari
Pronar Restorat-Picerie

Fajtorit!

O Fajtor! Sot je student, i ri, plot fantazi...
Nje dite, jeta do te ulet mbi shpinden tende, dhe do mund e sakrifice per ta mbartur ate peshe! Per shpirt te kujt do e besh? A mund te kalohet valle jeta sa mbi nje kale sa mbi nje tjetr? Dhe sa te te vije mosha se kuajt do te te lene ne rruge...!!! A ka gje me te bukur, te duash dike, perjete, t'i behesh mburoje me eksperiencen dhe pergatitjen tende ndaj zjarreve te jetes?!!! Ore fajtor, te kam shok, e te dua te miren, por jam i sigurte qe pas 10 vitesh ne prape do te chatojme, dhe ti do me flasesh jo me ne aventurisht, por ne nje shqipe serioze...:-) Pershendetje

Mesazh i vjetër 18 Janar 2003 06:41
Mendimtari nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Mendimtari Kliko këtu për të kontaktuar me Mendimtari (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Mendimtari't! Kërko mesazhe të tjera nga: Mendimtari Shto Mendimtari në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Mendimtari në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Hahahhah, mbase eshte ashtu sic thua ti Mendimtar. Megjithate te siguroj se njoh njerez te martuar (dhe jo vetem nje) te cilet ne shpirt jane si puna ime, edhe pse kane femije. Nuk mendoj se kjo ka te keqe. Dhe as mendoj se ka vetem te mira...

Persa i perket Homoseksualeve po me lind nje ide. Mos valle rritja e numrit te Homoseksualeve eshte nje forme kunder-kolpo ndaj shtimit te popullsise ne planetit toke ?????? Ju kujtoj se nese qenia njerezore rritet me ritmet e 100 viteve te fundit shume shpejt risursat do mbaronin ....

Si thoni ju ? Eshte e mundur ? A ka ndonje teze te tille ne ambjentet shkencore (nese dikush i njeh) ?

Mesazh i vjetër 18 Janar 2003 06:55
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ami-
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 19/12/2002
Vendbanimi: Venezia
Mesazhe: 569

Nuk më pëlqen mënyra kompetitive që po zhvillohet në një diskutim kaq ndjenjësor.

Të kemi parasysh që ne që po diskutojmë jemi të ndarë në dy grupime. Këto dy grupime janë të përbëra nga karaktere të ndyshme, nga mentalitete dhe formime po të ndyshme.

Të gjithë në botë kanë të drejtë të dashurojnë dhe askush nuk mund të gjykojë dikë tjetër pse dashuria e tij është aventureske, jashtë normave apo jashtë doktrinave.

Dallimi midis këtyre dy grupimeve që shprehin mendimet në këtë temë është i vjetër sa vetë bota. Që në Iliadën e Homerit kemi rastin e Akilit të cilit i paraqitet një zgjedhje e këtij lloji:
.... Të kishte një jetë të shkurtër dhe heroike e të lavdishme....
apo ..... Një jetë të gjatë, të pasur, të qetë, të lumtur....

Kemi kaluar të tërë besoj në fazën e dashurisë së çmendur, por zjarri që e ndez këtë dashuri është pikërisht edhe ai që e djeg. Pra kur njeriu niset thjeshtë nga një shtytje e momentit do të thotë që nuk e mendon gjatë. Aventurat janë të bukura edhe të gjithë i duam t'i përjetojmë. Por çfarë lënë pas ato?????
Fajtori thotë që ai vetë apo cifte të martuarish kanë këtë shpirt aventurier. Po sikur të gjithë të ndiqnim instiktet çfarë rruge do të merrte familja apo fëmijët etj etj. ?????

Mua personalisht më pëlqen ndërtimi i një jetë të qetë, pa të papritura. Nuk është e thëne që jeta ime të jetë e mërzitshme apo e njëtrajtshme pa dashuri edhe pa fantazi. Unë dashurinë e konceptoj në një raport total me njeriun që kam në krah. Pra më pëlqen të punoj me të, të shëtis me të, të mësoj me të, të fle me të, të bëj dashuri etj etj. Pra ato që i bëja përpara vetëm t'i bëj së bashku me njeriun e zgjedhur. Kjo nuk do të thotë që unë jam homoseksual apo që nuk di të rri me një femër, apo nuk di të bëj një femër për vete. Nga experienca ime mund të them se çdo femër është ndryshe nga tjetra, dhe një mashkull duhet t'i përshtatet. Zotësia është të arrish të përputhesh me çdo tip femre. Por unë atë fazë eksplorimi tashmë e kam kaluar kam njohur karaktere të ndryshme femrash, mentalitete të ndryshme, formime të ndyshme, pasione të ndyshme. Këto eksperienca më kanë pjekur, më kanë formuar dhe kanë pasuruar instiktet e mia te reagimit. E gjitha kjo mendoj është rruga ku pregatitet çdokush prej nesh për të përballuar fazën më të rëndësishm të jetës, REALIZIMIN.
Unë veten time të realizuar e quaj kur të kem krijuar një siguri ekonomike, të kem mbaruar shkollën, të punoj për llogari time, të ulem në drekë e të lexoj ndonjë libër, dhe pasdreke të dal shëtitje e të shkoj në teatër apo në kinema.
Ndokush nga ju (fajtori i pari) do më gjuajë me domate, por kjo është ëndërra ime e realizimit. Unë nuk e shoh vehten duke përdhunuar sekretaren, duke pirë shampanjë nëpër nighte, apo duke bërë gara me makina.
Secili nga ne ka të drejtën të dashurojë dhe të ëndërrojë mënyrën e vet të jetesës ndaj edhe komentet kompetitive për mua shprehin injorancë dhe vetkënaqësi. dashuria është një ndjenjë hyjnorë, ëndërra gjithashtu. Ndaj askush tjetër nuk mund të ndërhyjë në mjedisin personal të një njeriu.

Mesazh i vjetër 18 Janar 2003 17:53
Ami- nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ami- Kliko këtu për të kontaktuar me Ami- (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Ami-'t! Kërko mesazhe të tjera nga: Ami- Shto Ami- në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ami- në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Joela
studente

Regjistruar: 30/12/2002
Mesazhe: 47

Mendimin tim për dashurinë do e jap në një mesazh tjetër pasi në rradhë të parë dua që në këtë temë kaq serioze të vendosen së pari bazat e edukatës. Nuk besoj se ofendimet i japin më rëndësi një diskutimi. Jemi në temën e psikologjisë dhe mendoj që duhet njëfarë intelekti për të diskutuar në këtë temë. Komplimente Mendimtarit si nismëtar i kësaj teme por Qortime për vazhdimin e saj. Të pranosh mendimin e tjetrit në rradhë të parë është kulturë.

Po përmend vetëm një fragment të "mendimit psikologjik të Mendimtarit për dashurine":
...Ej, harrova, ne ate figuren, sikur mi ke faqet shume te mbushura! Mos je gati duke vjedhe? Ne itali i thone FACCIA DA CULO!Urime!...

Në analizën e fjalisë tuaj kuptohet edhe niveli juaj intelektual:
Fjalinë e keni filluar me "Ej" që është një formë shumë banale e të shprehurit.
Fjala "vjedhe" shkruhet "vjellë"; emri "itali" duke qenë emër i përveçëm shkruhet "Itali".

Sa për anën psikologjike të argumentit që trajtoni në atë fjali, mund të them se nuk ju takon aspak të gjykoni vendimin e asaj që kërkon të tregojë apo të shprehë dikush tjetër.
Por edhe po e quajtët të drejtë gjykimin atëherë levizni pak më poshtë me kursor dhe do të shihni fytyrën që ju keni prezantuar nën emër. Shpresoj sinqerisht që mos ju ngjajë ajo fotografi, sepse do të mendoja që po shkruaj në një temë të hapur nga një "Majmun".

Do ju lutesha mos fillonit të më gjenit edhe mua të meta apo detaje sepse do u shtoheshin rradhët e sulmuesëve (të cilët nuk qënkan të paktë).

Ndëryhrja ime kishte thjesht misionin e balancës ndërmjet jush dhe Thomasinës. Nuk do të doja të vazhdoja më tej polemikat.
Përshëndetje!

Mesazh i vjetër 18 Janar 2003 18:48
Joela nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Joela Kliko këtu për të kontaktuar me Joela (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Joela't! Kërko mesazhe të tjera nga: Joela Shto Joela në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Joela në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Mendimtari
Pronar Restorat-Picerie

Joela, mendoj qe ke te drejte!

Joela, ju keni shume te drejte! Gabimet e mia jane te pafaleshme, por, me falni, une nuk jam aq perfekt ne ate ore nate, mbas 12 oresh pune, ku i kam dhene te haje gjusmes se qytetit, dhe, nga qe kam 12 vjet ne mergim, dhe rinia ime eshe perzier detyrimisht me nje gjuhe qe nuk eshte shqipja, mendoj qe gabimi im nuk eshte aq i rende! Por, mendoj qe edhe ti ben gabime!!! Le te flasim me fakte, e jo bla bla bla, siç ditke ti! ç'fare eshte ai majmun? Dhe nuk jane llafet ato qe ssjellin peshe por esenca qe permbajne, mjer ai e ajo qe nuk e kane nivelin e duhur dhe ato te shkruara i marrin si ultesira etj! Pa me thuaj ti, si t'i drejtohem nje femre une, qe ikonen e saj, paraqet nje pjese erotike femre, duke lene me njeane mendimet e saja komplet te ndryshkura apo "moderne" nese asaj i pelqen t'ia quaj ashtu?!!! Ti ke shpirtin e kundershtimit, e me pelqejne keto karaktere sepse çojne ne perparim, ama shpesh here edhe ja fusni nje fare koti, qe as per bakshish nuk i jep dot! Mos e harro kete gje: Ne jeto jetojme dhe veprojme, dhe me dashje e pa dashje bejme gjera, qe shpesh jane te gabuara, dhe shume shpesh na ndjekin inatet dhe merite dhe fati i keq! Une mendoj qe eshte nje kunderpergjigje e jetes dhe elementeve qe e perbejne ndaj gabimeve qe bejme çdo dite! Andaj, nese e fyejta pak Thomasinen, e bera pasi veprimi i saj ishte me se i ulet, nje by... si perfaqesim! E nese do zgjidhja nesse doja te isha Faccia da Culo apo Faccia da Scimia, beh, me kenaqesi do te thoja qe do zgjidhja Fytyre Majmun! Per te te bere qejfin po vendos fotografine time, e jo ate te majmunit!

Mesazh i vjetër 18 Janar 2003 20:00
Mendimtari
Pronar Restorat-Picerie

Per Amin

Ami, pa shtuar shume llafe, pa luajtur ndonje presje, shoh ne mendimet e tua, nje paralele te mendimeve te mia! Jeni tashme ne rrugen e prane realizimit, dhe ..., shume realizimin e mendojne sikur do te zene boten nen kembe, ama realizimi eshte paqja teresore e brendeshme (qe permbledhe shuem fakte:dashurine, ekonomine, qetesine, sigurine, fantazine, gatishmerine etj), nje jete e qete dhe pa te papritura! Bravo Ami, me tere zemer!

Mesazh i vjetër 18 Janar 2003 20:09
Fajtori
Apo jo?

E dini ku qendron diferenca ?

Ne pikevshtrimin tuaj njeriu punon, jeton, dashuron. Ne idealizmin tim njeriu dashuron dhe kjo e e ben te punoje, jetoje etj.

Mua me pelqen ajo lloj dashurie qe te ben te punosh me qejf, pikerisht sepse e di qe kur te kthehesh ne shtepi do gjesh nje femer te kendshme dhe te dy do ja kalojme goxha mire. Pra per mua ka rendesi ekzistenca e nje dashurie. Kusuri i jetes vjen pas saj, dhe besoj eshte shume me i bukur po te kesh ate.

Mesazh i vjetër 18 Janar 2003 21:03
Joela
studente

Regjistruar: 30/12/2002
Mesazhe: 47

Thumbs up

Mendimtarit

Më vjen mirë që nuk e ke marrë për keq shkrimin tim!
Ideja ime ishte që të largoja pak vëmendjen nga ofendimet. Qëndroj e mendimit që nuk duhen gjykuar njerëzit qoftë edhe nga ikona e tyre e prezantimit, pasi mendoj se pas anonimitetit në internet apo në diskutime të tilla, njeriu kërkon të shprehë edhe një formë ironie.

Gjithsesi komplimente për temën dhe për diskutimet, shpresoj që tema të mbajë këtë nivel diskutimi.

Mesazh i vjetër 18 Janar 2003 21:06
Joela nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Joela Kliko këtu për të kontaktuar me Joela (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Joela't! Kërko mesazhe të tjera nga: Joela Shto Joela në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Joela në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 06:26 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 43 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Dashuria > ç'eshte dashuria?!! Ja si e konceptoj une!

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar