Mendimtari
Pronar Restorat-Picerie

Regjistruar: 13/01/2003
Vendbanimi: Durres dhe Bolonja
Mesazhe: 40
|
Per Mjellmen, Thomazinen e Vajzen!!!
E respektuar zonjusha Mjellma!
A e di, shume shpesh, nje element ndotes, dhe i kunderti, fitimtar, pershkojne ecurine e jetes se nje njeriu dhe sidomos te dashurise! Do thuash ti se per ke e kam fjalen?!! Se pari, mendoj qe ai element eshte ai qe ne mentalitetin shqipetar, tjetri qe te njeh apo e ke mik, nuk e ze gjumi nates po nuk i shkundi çarçafet e tjetrit (siç po ben ti me mua)! Une te kujtoj perseri, qe se pari, jam i fejuar, dhe shume i dashuruar mbas se fejuares sime! Se dyti, te shkosh ne nje feste shqipetare, ku ke deshire te shkosh, sepse zakonisht fe stat shqipetare, mbyllen nen grindje, grushta apo pistoleta (siç ndodh ne Milano, Padova, Firence, Rome etj, e nese nuk di fakte, mesoi)! Imagjino, ne mes te Evropes, nje lokal vendas, i marre me qera nga studente shqipetare, duke vendosur muziken me te fundit shqipetare, qe as ne bllokun e Tiranes nuk e degjon!!! E me thuaj ti, ç'te keqe ka te ikesh, te ulesh ne barin e lokalit, e te pish nje gote birre? Edhe dy apo tre? He? Apo mos fluturon shume ti? Ta peseris e nderuar, jam i fejuar, dhe shume i lumtur dhe as e kam neper mend te bej qejf e hare me kerthizat e vajzave qe kercejne, pasi une di ta peshoj jeten...nuk e humb kurre une tere pjaten e gjelles per nje luge mjalt!
Per sa i perket Thomasines, jam dakort vetem me faktin qe ajo apo ai, ka te drejte te flase thoje ate qe i do zemra e mendja, sepse koha e :Bej si them une e mos bej çfare bej une... ka vdekur qe 13 vite! Prandaj, ke te drejte te shkruash, por jam dakort deri ne aty, jashte saj nuk jam aspak, sepse mendoj qe ke nevoje per me shume eksperience jete e ta them pse:
E para ti gabon shume me rreshtat e pare se si shume i mbyll syte dhe i fal shpirtin tjetrit/tjetres! Jeta eshte shpesh here mizore, dhe dashuria duhet te jete nje hap me komande: aq sa ecen ti, eci edhe une, nese ti hedh shqelma, une s'te dhjes fare, nese ti me do, te mbush me perkedheli, por kurre tjetri te dhjet e ti e ke zemren ne kopshtin e Edenit, eshte qesharake...
Ti thua: Ne do dike e don me shume se vetja , kjo do te thote ne nevoje te japesh maksimumin ose edhe jeten ne eshte e nevojshme....
Kujto keto fjale, dhe rritu e piqu e do te kujtohen: Dua te shoh une se si ti krijon nje jete te qete, pra nje dashuri te forte, pa halle ekonomike, pa shqetesime rreale nese ti nuk je i arritur e nuk jep maksimumin tend!!! Mos harro qe jeta nuk eshte virtualitet! Mos harro qe kur vijne çeçet per t'u paguar, nuk ka llafe, jo me dengla, duhet paguar çdo gje, luan sa je beqar, edhe i fejuar, por kur te kesh femije, ku iken ti? E çfare serioziteti e figure ben para familjes, femijeve, gruas tende, nese ti nuk je ne gjendje t'i krijosh kushte minimale?!!! Ti do jesh perhere nje krimb, nje njeri perhere i ulet, qe i meshefesh festave, dhuratave qe te takojne, darkave, etj, raste keto, pa te cilat jeta familjare nuk ndertohet dot! Ti gabon kur mendimeve te mia i ngjet kryefjale mbi arritjen profesionale: Nje pjatalares ne Shqiperi nuk e di se si ja kalon jetes, por ne Evrope e ne Usa ai mban familje e jete! Eshte nje profesion, nuk eshte si nje shef guzhine, apo picajol(siç jam une) i cili merr 2500$ ne muaj, dhe jeta eshte me e lehte! Leket nuk e bejne lumturine e dashurine, por jane vendimtar me mbare ecjen e tyre!
Per sa i perket homoseksualeve, une dua te perdor vetem nje mendim: Pa le te flasim me pak llogjike...:
Ne jemi te rraces humane, pra qenie njerezore, aq te komplikuara sa Zoti na beri, dhe hoqi dore nga ne... Pra, llogjika te çon, qe para çdo gjeje, ne duhet te jemi mire me shendet, por po flasim per shendet dhe prandaj duhet te egzistojme, apo jo? Qe te egzistojme duhet te martohemi, te BEJME FEMIJE, e shtohemi, keshtu sigurojme vazhdimesine dhe jeten! Por, homoseksualet, ato qe dashurine e rrethojne vetem ne nje emocion qe ato mund te ndjejne, ato jane e keqja e humanizmit, sepse po te ecesh me llogjike, nese kjo bote do te popullohej me homoseksuale dhe lezbike, kush do i beje femijet? Kush do e çoje perpara jeten? Realianet me klonimin e tyre(apo perrallat e tyre)? Prandaj, vete llogjika, pa marre parasysh mocione te tjera, me thote qe homoseksualet, jane njerez me probleme te renda sociale, sentimentale, shoqerore, etj, te cilat i shnderrojne ne motra e shpifesira te tilla! Andaj, duke pare edhe se si ti llogjikon, nje njeri te tille, personaliteti im, e devijon brenda pak sekondash! Ej, harrova, ne ate figuren, sikur mi ke faqet shume te mbushura! Mos je gati duke vjedhe? Ne itali i thone FACCIA DA CULO!Urime!
Vajza e lumtur!!!
Pak llafe kam per ty! Pak sepse edhe ti, pak fole, je e thjeshte, pa rreklama, pa nderlikime dhe shume e qarte: Ti je e thjeshte, embel, serioze dhe e vendosur ashtu siç duhet te jete nje femer qe pret te behet zonje shtepie (dhe jo skllve apo gjeze e fituar ne shkuesi) dhe te uroj lumturi e hare me te fejuarin tend per sa dite qe syte t'u keje drite e zemra t'u rrahe! Urime dhe ji e tille, vetvetja jote, teper e thjeshte, por e rralle dhe e mrekullueshme!
Ps. I ngjason shume karakte rit te se fejuares sime!