Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Historia > Antikiteti > Atlantida, nje qyteterim i humbur.
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
nikas
HP

Regjistruar: 21/06/2004
Vendbanimi: San Diego, CA
Mesazhe: 9

Atlantida, nje qyteterim i humbur.

Vura re se askush nuk e kishte hapur kete teme.

Let te shprehim ketu mendimet tona per kete civilizim te hershem. Ku mendeoni se ka qene ajo?

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 10 Shtator 2006 17:58
nikas nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të nikas Kliko këtu për të kontaktuar me nikas (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: nikas Shto nikas në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto nikas në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
belga
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 02/02/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 279

Re: Atlantida, nje qyteterim i humbur.

Citim:
Po citoj ato që tha nikas
Vura re se askush nuk e kishte hapur kete teme.

Let te shprehim ketu mendimet tona per kete civilizim te hershem. Ku mendeoni se ka qene ajo?

une s'kam kurrfare ideje se ku bie e se ç'kuptim ka kjo fjale"Atlantida"

po pate mundesi zbertheje me gjere kete teme te ashtuquajtur e "humbur"

nga ana jote pershendetje belga

Mesazh i vjetr 13 Shtator 2006 21:17
belga nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të belga Kërko mesazhe të tjera nga: belga Shto belga në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto belga në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
nikas
HP

Atlantida ose Atlanti Ka qene një qytetërim shume inteligjent, qe sipas filozofit grek ka ekzistuar rreth 9,000 përpara. Ajo u zhduk si ishull nga Kataklizmi i njohur si NOAH'S FLOOD, Tani ku është Atlantida? Ka shume mendime qe e cojne atë sa nga Amerika deri ne Qipron Greke.
Disa nga vendet ku mendohet se ka qene Atlantis.

Azores
Cuba
Spanja
Malta
Qipro
Santorini
E.t.c

Pothuajse gjithë vendet e botes po e konsiderojnë si te tyren. Edhe Shqipet mos te ngelen mbrapa e vendosin atë ne Durrës.

Unë kam Hapur një ueb-site:

WWW.SUPERATLANTIS.COM

Teoria ime është Malta.

Modifikuar nga nikas datë 14/09/2006 ora 00:46

Mesazh i vjetr 14 Shtator 2006 00:38
nikas nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të nikas Kliko këtu për të kontaktuar me nikas (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: nikas Shto nikas në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto nikas në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Cindi
larguar

Regjistruar: 02/09/2005
Vendbanimi: arratisur
Mesazhe: 2664

Imja ajo e San Torinit, duke u mbeshtetur ne teorine e levizjes se pllakave te Afrikes dhe Europes, ku jane mundesite me te medha te termeteve dhe duke u nisur nga hipoteza e zhvillimit te njerezimit ne brigjet e Mesdheut Lindor.

Mesazh i vjetr 14 Shtator 2006 00:47
Cindi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Cindi Kërko mesazhe të tjera nga: Cindi Shto Cindi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Cindi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Cindi
larguar

Regjistruar: 02/09/2005
Vendbanimi: arratisur
Mesazhe: 2664

Sinqerisht urime per temen. Eshte nje dileme, qe me kohe me ka munduar. Shume here kam pare ne Discover Chanel dokumentare rreth ketyre hipotezave dhe me sa di duhen investime dhe fonde te medha per te dale ne nje konkluzion bindes.

Urime dhe per website-in tuaj. Shume interesant.

Mesazh i vjetr 14 Shtator 2006 01:22
Cindi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Cindi Kërko mesazhe të tjera nga: Cindi Shto Cindi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Cindi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Equis
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 09/03/2003
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 139

Atlantida ka qene endrra e te gjithe arkeologeve apo historianeve sidomos ata qe studiojne antikitetin dhe mitologjine boterore.
Presupozohet qe vete Oqeani Atlantik e ka mare emrin nga Atlantida,eshte i vetmi fakt qe mund te mbeshteti idene se ka existuar me te vertete.

Per mendimin tim,ajo mund te kete existuar nermjet amerikes se mesme dhe Spanjes,ndoshta diku afer Karaibeve.Shume e lidhin me misterin e trekendeshit te Bermudes,ku zhduken avione apo anije dhe qe eshte e pamundur te shpjegohet pse ndodh nje gje e tille.Gjermanet ne fund te shekullit 19 dhe ne gjysmen e pare te shek.20 hodhen hipotezen e njeriut te bardhe,shume te zhvilluar qe e kishte prejardhjen nga qyteterimi i atlentides,dhe pasi u zhduk,ata qe munden te shpetonin emigruan ne veri te europes,disa ne greqi,egjypt,ne TuNizi etj.Ne te vertete eshte e habitshme kur krahasohen qyteterimet e amerikes latine si psh acteket,apo ikasit,majat,me ato egjyptianet.Mjafton te krahasojme ngjashmerine e piramidave,thua se jane te njejtit njerez qe krijuan ato kryevepra.Thuhet se nuk ka patur ndarje nga Kontinenti Amerikan me ate evropian.Te pakten eshte vertetuar qe disa dhjetra mijera vjet me pare,Veriu io Amerikes,Kanadaja me ate te evropes nuk ndahej nga uji,ose ishte lidhur nepermjet akujve dhe si rezultat emigruan fise te ndryshme njerezish,si dhe kafshesh.
Megjithe Hipotezat e shumta atlantida mbetet nje mister qe ndoshta nuk do te zbulohet kurre.

Mesazh i vjetr 14 Shtator 2006 20:02
Equis nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Equis Kliko këtu për të kontaktuar me Equis (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Equis Shto Equis në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Equis në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
belga
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 02/02/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 279

Atlantida!

Te falenderoj per sqarimet qe ke dhene ne lidhje me me qytetin e humbur "Atlantida"

pershendetje

belga

Mesazh i vjetr 16 Shtator 2006 00:41
belga nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të belga Kërko mesazhe të tjera nga: belga Shto belga në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto belga në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934

Kurse levizja e pllakave dhe afrimi i Afrikes me Ameriken si kontinente, as qe perfillet nga nje kohe prej 9 mije vjetesh.
Keto gjera ndodhin duke marre parasyshe miliona e miliona vjet.

Mesazh i vjetr 21 Shtator 2006 09:56
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Equis
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 09/03/2003
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 139

Jam dakord me Konten persa i perket emigrimit te mundshem te nje pjese te antlenteve qe munden te shpetonin,ne Egjipt.por ashtu sic mund te kishin emigruar ne Egjipt ata mund te emigronin me shpejt ne Ameriken e Jugut.Ndoshta eshte edhe ky fakt qe shpjegon ngjashmerine e piramidave si ne Egjipt,ashtu edhe ne Ameriken latine.Megjithate ata mund te jene shperndare ne te tere boten.Greket psh i quajne si pasardhes te nje pjese te atlanteve qe shpetuan,po keshtu ne kohen e nazisteve qyteterimin e njeriut te bardhe u munduan t'i jepnin origjinen e qyteterimit te Atlantideve.Sipas legjendave ata u zhvilluan kaq shume sa filluan t'i sfidonin hyjnite.Greket e lashte e lidhnin me luften e titaneve kunder Zeusit,dhe per kete shkak ata u ndeshkuan dhe u zhduken.
Ndersa persa i perket perafersise se gjuhes midis popujve kjo vjen ngaqe te gjitha gjuhet europiane dhe nje pjese Aziatike kane nje periardhje te perbashket,ato jane indoeuropiane,pavaresisht se i perkasin familjeve te ndryshme.Psh,sipas akademikeve tone (pr.Alex Buda,enciklopedia ),ne hyjme me teper ne familjen e gjuheve gjermanike dhe sllave si gjermanishtja,anglishtja,gjuhet skaninave,balltike,etj.
Psh i dhe e-ne e kthejme ne a
nate -nacht,night (najt) etj,dite,day,den (cekisht apo polonisht)
kami me shume bashketingellore dhe tinguj te forte hundor qe nuk e gjen ne familjen latino-greke.Pavaresisht nga huazimet e shumta qe kemi nga latinet greket sllavet etj.Cdo gjuhe ne bote ka fjale te perbashketa me njera tjeter vetem per faktin se jane te familjes indoeuropiane.

Persa i perket Atlantides,mund ta barazoj misterin e saj me misterin e existences se Ufove.Qe mundesite jane te pafundme per existencen e tyre por qe deri me sot s'ka asnje fakt konkret,te pakten te provuar shkencerisht.

Tung

Mesazh i vjetr 25 Shtator 2006 23:48
Equis nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Equis Kliko këtu për të kontaktuar me Equis (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Equis Shto Equis në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Equis në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
nikas
HP

PER KONTINENTIN!!!

I DASHUR Kontinet, siç po shikoj nga analogjia juaj ju jo qe nuk jeni ekspert ne linguistikë por nuk keni edhe ide për te.

The pak me lart qe:

Citim:
Ne histori, nuk hyhet pa patur ne dore dhe faktorin etimologjik.

Shume bukur, as e shikojmë faktorin etimologjik. A ka mundësi te me tregosh se nga cili fjalor apo kërkim gjuhësor e nxorët shpjegimin e fjalës
MALTA=MAL+thatë

Si ka mundësi ta=thatë???

The që:

Citim:
Atlante dhe Atlas janë e njëjta fjale. Kjo tregon qe ty nuk e lexove punën time fare sepse unë po pohoj te njëjtën gjë.

The që:

Citim:
Xhusepe katapano harxhoi 40 vjet te jetes se tij ne studimet gjuhsore dhe historike dhe ai pohon se; atlantet, ata qe shpetuan, pasi ndodhi katastrofa shkuan dhe formuan Egjyptin 9 mije vjet me pare.

Ne çfarë pjese te shkrimit tim e kam mohuar unë një gjë te tille? Gjithashtu a nuk tregon kjo qe Atlanti ka lidhje me Mesdheun? Kjo tregon qe Egjipti ishte afër Atlantit? Perse do shkonin ata ne Egjipt po te kishin Shqipërinë afër?

Një korrigjim kohor: jo 9,000 vjet me pare por 9,000 para Solonit qe i bie rreth 11,500 para nesh.

Hidhi një sy këtij modelit sesi u përmbyt Mesdheu ne kohen e Atlantit:

ANIMATION:

The që:

Citim:
Kur e pyeta kamerieren se; nga keni ardhur ju ketu ne kete ishull? me tha; ja si ju...me anije.
E pyeta per gjuhen, sepse degjova nje gjuhe vertet te pa kuptueshme. I thashe, po gjuha juaj nga e ka prej ardhjen?
Me tha; nga arabishtja dhe italishtja.

Ne radhe te pare nuk studiohet një gjuhe nga mendimi i një kamerieres. Nejse, ne çfarë pike te studimit tim kam përdorur unë gjuhen Malteze? Lexoje me vëmendje thotë Entruskianisht, e cila është një gjuhe e vjetër ne rajonin e Italisë jugore.

Ajo qe unë deklaroj është se Atlanti ekziston ne afërsi te Maltës me Sicilinë (nen ujë). Maltezet vete si popull janë te ardhur shume me vone nga Atlantet. Ata s’kanë te bëjnë me Monumentet e Vjetra (te cilat janë me te vjetrat ne BOTE).

The gjithashtu: Atlas = At + lashë, kjo tregon qe gjuhen shqipe e ke pasur .................:^gg

Sh ne kohen e ilireve s’ka ekzistuar fare si edhe ë, te cilat erdhën me vone nga Turqia. Harron qe Skënderbeun e thërrisnin Skipetari, jo Shqiptari!!!

Megjithatë po ke ndonjë link te me tregosh te kundërtën atëherë do e shqyrtoj.

Unë Kam mbaruar për Reverse linguistikë ne Universitetin e NY. Jam njohës i gjuhëve te vjetra siç është Greqishtja, latinishtja, entruskianishta, egjyptianishta e vjetër (jo arabishtja). Unë, i dashur kontinent nuk merem me llafe forumesh. Po ke ndonjë fakt nga çdo lloj fushe atëherë prezantoje mos i misinformo Shqiptaret sepse shume prej tyre i besojnë edhe na injorojnë ne biseda me te huajt.

Mos kujto se tregohesh patriot po mundohesh ti përkthesh fjalët e huaja me gjuhen Shqipe. Këto veprime na bëjnë dem jo te mire. Nuk diskutohet qe Kemi një histori te lashtë, por duhet te veprojmë me kujdes, me fakte edhe tia leme në dore atyre qe janë specializuar ne këtë fushë.

Unë kam punuar vetë me gjuhën Ilire edhe kam bërë shumë zbulime të mëdha gjuhësore, por ama kam përdorur referenca nga gjuhësor, historian jo llafe forumesh. Po të jap një shembull:

Reverse linguistic;

According to the ancient historian Plutarch, both, Philip and Olympia dreamed of their Unborn Child (Alexander).

By Plutarch (79 AD)
translated by John Dryden…..

The night before the consummation of their marriage, she dreamed that a thunderbolt fell upon her body, which kindled a great fire, whose divided flames dispersed themselves all about, and then were extinguished. And Philip, some time after he was married, dreamt that he sealed up his wife's body with a seal, whose impression, as be fancied, was the figure of a lion. Some of the diviners interpreted this as a warning……..

Siç e shikon unë kam përdorur referencimin e historianit Grek Plutarh, ku a tregon me se miri se Aleksandëri i madh lindi nga enderimi i Prindërve te tij.

Kështu qe e shkruajta fjalinë e njohur:

Has born from a dream. Po ta përkthesh ne Shqipen e sotme ajo behet:

Ka lindur nga një ender, Po ta përkthesh ne Ilirishte ajo behet:

KA-LE-KSA-ANDER.

Kështu veprohet i dashur KONTINENT me kërkime gjuhësore:
Kur te me përgjigjesh ty duhet qe te lexosh mire Punën time para se ta përqeshësh, sepse sot ajo po botohet ne shume Gazeta edhe revista shkencore edhe po studiohet me vëmendje nga gjuhësorë edhe arkeologe te mëdhenj. Këtu e ke ne Gazetën koha jone:

KOHA1
KOHA2

Është e drejta jote ta kundërshtosh por me fakte edhe pasi ta kesh lexuar me vëmendje. Po nuk e flet anglishten me thuaj qe ta dërgoj ne cfare lloj gjuhe tjetër te duash.

Me respekt:

A.S.N
www.superatlantis.com

P.S: Hidhi një sy këtyre figurave edhe me thuaj se fare mendon!!!

http://www.superatlantis.com/id26.html

Modifikuar nga nikas datë 02/10/2006 ora 21:55

Mesazh i vjetr 02 Tetor 2006 21:43
Ora tani: 21:22 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Historia > Antikiteti > Atlantida, nje qyteterim i humbur.

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] nuk lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar