eng_girl
Anëtar Aktiv
Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: absolutely, relatively here
Mesazhe: 381
|
(pa lexuar shkrimet e mesiperme)
Kam dy shoqet e mia aty tek ai univesiteti dhe kam patur mundesi te shkoj vjet per pak ore. Ajo qe mendoj une, duke u mbeshtetur edhe tek ajo qe kam degjuar, po them qe...kushdo qe e menaxhon ate "is trying TOO HARD".
Pa dashur te gjykoj aftesite e padagogeve, se nuk i njoh, po them ato qe mua nuk me pelqejne tek menyra e funksionimit te ketij universiteti: kam degjuar, qe atje nuk ngel kollaj. (kjo eshte per te ardhur keq dhe perserit are traditen e shkolles shqiptare se kalon kollaj me mik dhe me fature, keto kohet e fundit) Ndoshta eshte nje mendesi e profesoreve (shqiptare dhe te huaj aty) qe te paguash per edukim do te thote te kalosh!!!- Kjo nuk eshte aspak e vertete dhe kjo me acaron tej mase. (Kam pare klasa ketu qe fillojne me 200 veta dhe perfundojne me 60)
Pastaj, nuk e di se sa me vlere eshte fakti qe diploma "njihet kudo" (a dicka e tille).
Sigurisht qe studentet aty kane avantazhe krahasuar me ato te edukimit shteteror ne Shqiperi, por te mos harrojme se kur te merret ajo diplome (apo certifikate, nuk e di cfare japin ato) do te jete shkruar edhe adresa e ketij unvirsiteti qe do te lexonte "Tirane, Albania".
Pastaj mendoj se gjithcka behet aty eshte shume, SHUME me pak per te merituar fjalen e madhe UNIVERSITET, i cili sigurisht qe perfshin laboratore, (qe besoj se jane 0 aty), profesore qe merren me kerkime,etj, etj (dhe dua te perfshij ketu edhe menyra te njohjes dhe vleresimit te punes se studentit(scholarships), qe nuk besoj se ofron). Eshte e vertete qe ky eshte nje universitet mjaft i ri, per te arrire tek keto me lart, por kujtdo qe i intereson, i keshilloj ta shikoje me nje sy me te thelle...
(ky ishte MENDIMI IM)