briseide
Shtrige
Regjistruar: 12/02/2007
Vendbanimi: Rrefime memece
Mesazhe: 4388
|
Errata Corrige
Se pari komenti im ishte ne linja te gjera,por i pa zberthyer.Tani te pakten kuptoj ku mund te kem gabuar.
Te thuash qe Franca i hedh ne det s'do te thote t'i hedhe ato si mbeturinat;Une te pakten s'e kam thene ne asnje pjese te nderhyrjes sime.Kush ka lexuar duhet te kish marre parasysh qe nese dikush nderhyn,disa gjera i di,nuk ja fut kot sa per te hedhur dy rreshta.
eshte e nenkuptuar qe skoriet jane te izoluara,shkas faktit te rrezikut ndotes qe percjellin.Nenvleresime te tilla me duken pa vend.
Se dyti,Italia...Eshte shume i sakte llogjikimi yt Tuli,ndoshta e pa sakte qe menyra se si u vendos:Ketu s'po behet fjale nese qe mire ose keq te behej me referendum,informacion i tepert ky i fundit,po fakti qe edhe Italia i ka hequr si shume shtete te tjera.Merr Angline,qe do t'i shperngule me kosto me te uleta se Italia asokohe,qe nguste per rrezigjet(me te larta 20 vjet me pare,si vete ngulmon).Gjithashtu,meqenese eshte i gjere argumenti mbi Italine,ajo qe duhet theksuar eshte vetem fakti qe Italia nuk mund te kerkonte dicka te tille,duke rrezikuar qe te vinte ekonomine e vet ne gjunje.Frika e madhe qe percolli Chernobyli ngriti ne kembe komitete e shumta;pastaj cmimet e larta etj,fundja populli ben c'i thote politikani,si ne te gjithe boten.Abrogimet e ligjeve behen me mendje nga populli?Jo.
Chernobyl eshte permendur si shembull,mund te thoja three mile islands etj...rreziku nuk behet dot zero,dhe teorite akoma mbijetojne per sa i perket rastit te pare:ka qene neglizhence njeriu apo e fshehur enkas.
Shqiperia s'ka luksin e vendeve te tjera qe te vendose per po ose jo,gjysma e Shqiperise jeton ne mesjete,e te quhet Afrike e Evropes s'do ishte gabim!S'ka shume per sentimentalizma...etj etj etj.
Sot kane ndryshuar shume gjera,dhe me teper se rreziqet,prezente pa diskutim,jane kostot,sic eshte nenvizuar me siper.
Pergjigja Po,mund te jete nje menyre,e pranoj.Jo sepse s'kemi kushtet,S'KEMI KOKAT e duhura per te mbajtur gjalle,jo me te ngrihen ne kembe, projekte te tilla.
Nuk i di shifrat e vendit tone,ky imi eshte thjesht gjykim personal(i larget )!!
Pershendetje.