Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Erdhi koha...
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
briseide
Shtrige

Regjistruar: 12/02/2007
Vendbanimi: Rrefime memece
Mesazhe: 4388

Erdhi koha...

Keto dite jane publikuar disa artikuj ne stampen italiane per nje vendim qe ministri i ekonomise Padoa Schioppa ka marre :Ndihme ekonomike cunave te mamase ( ) dmth atyre 30 vjecareve qe akoma jetojne ne shtepi,nuk i ndahen fustanit te nenes,per dembelizem a per veshtiresi ekonomike (me teper per dembelizem do te theksoja ) bien ne letargji,ose nuk kane force,kurajo a pervojen e duhur per tu bere indipendente,shumica jane te pamartuar etj etj

Ne si Shqiptare,jemi te dhene pas dembelizmit apo indipendences?Eshte akoma ceshtje mentaliteti?

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 20 Tetor 2007 19:01
briseide nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të briseide Kliko këtu për të kontaktuar me briseide (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: briseide Shto briseide në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto briseide në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Enya
Shpirt # 1

Regjistruar: 12/02/2006
Vendbanimi: Orange, CT
Mesazhe: 4096

Re: Erdhi koha...

Citim:
Po citoj ato që tha briseide
Keto dite jane publikuar disa artikuj ne stampen italiane per nje vendim qe ministri i ekonomise Padoa Schioppa ka marre :Ndihme ekonomike cunave te mamase ( ) dmth atyre 30 vjecareve qe akoma jetojne ne shtepi,nuk i ndahen fustanit te nenes,per dembelizem a per veshtiresi ekonomike (me teper per dembelizem do te theksoja ) bien ne letargji,ose nuk kane force,kurajo a pervojen e duhur per tu bere indipendente,shumica jane te pamartuar etj etj

Ne si Shqiptare,jemi te dhene pas dembelizmit apo indipendences?Eshte akoma ceshtje mentaliteti?

Shqipëtarët preferojne të jenë idipendentë?!(Jooooo!). Preferojnë të

ndërrojnë femrat, sepse nuk jane të zotët te ndërtojnë familje.(mendoj

unë).

Ata kane frike nga martesa , pasi u zgjat si shume moshë e papjekuris.

Ka nga ata meshkuj shqipëtarë, qe martohen 22- 23 vjec dhe punojnë

nga 13- 14 orë per të mbajt familjen.

Brisi, po andej nga Italy kaq shumë kunguj paska?!( )

Mesazh i vjetër 20 Tetor 2007 19:36
Enya nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Enya Kliko këtu për të kontaktuar me Enya (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Enya Shto Enya në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Enya në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Vlonjati99Tave
Arrakat

Regjistruar: 15/12/2003
Vendbanimi: A Silent Night, A Secret Tear, Wishing You Were Here
Mesazhe: 2169

brisi problemi qe ke shtruar ti.. qendron ne disa individe.. por shumica e shqiptarve.. se kam iden aty.. po ketu ne usa.. ata qe jan pa familjen dmth qe kan emigruar vetem.. punojne edhe nga dy pune ka dhe nga ata qe spunojne rrin klubeve.. po po flas shumicen.. pasi vendi eshte i tille.. ku faturat duhen paguar se dh ene rrug ste le njeri te flesh... .

ka disa qe kan frik nga martesa.. po varet si e shef njeriu jeten.. ka pensimiste dhe optimiste.. ata qe jan optimiste besoj se ja kan dal te mbajne familjen, punen, jeten, detyrimet.. etc etc.

shqiptaret jan popull qe punojne.. jan mesuar me pune.. disa bejne shkollen dhe i japin rendesi karieres se tyre ne fushen qe studiojne apo punojne.. dhe per pasoj ngelen te martohen ne nje moshe te madhe.. dhe pjesa tjeter qe krijojne familje sic tha enya pak me lart.. ne moshen 22 23 vjec, dhe punojne fort per te mbajtur familjen dhe detyrimet e tjera.

pjesa e dyte vertet lodhet dhe ka merzira etc etc.. po besoj se jan te kenaqur me jeten qe kane qe bejne.

Mesazh i vjetër 20 Tetor 2007 19:45
Vlonjati99Tave nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Vlonjati99Tave Kliko këtu për të kontaktuar me Vlonjati99Tave (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Vlonjati99Tave't! Kërko mesazhe të tjera nga: Vlonjati99Tave Shto Vlonjati99Tave në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Vlonjati99Tave në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021

Re: Erdhi koha...

Citim:
Po citoj ato që tha briseide

hahah, ktu ne usa tallen me njerzit qe jetojne me prinderit por mos harro se ka te bejne edhe kultura.

tani martesa nuk ka te bejne shume, une jam edhe dembel edhe beqar por kam jetuar ne banesen time te pakten gjysmen e jetes deri tani, edhe ne shqiperi per disa kohe. problemi eshte se si mesohesh, une nuk mund te jetoj me familje sikur te me paguanin mija dollarsh, e dua familjen time dhe jeten e jap per cdonjerin por thjesht nuk jam mesuar, vetem me gjerat qe transmetojn ne tv kto kohet e fundit do u beja me ciklet duke nderruar stacionet cdo sekond sikur te isha rreth familjes. kam qejf lirine time te plote, si tani p.sh qe jam duke shkruar ket mesazhe dhe jam in my boxers and nothing else on, that's defenition of freedom, it's summer, its hot... maybe a little too much info but too lazy to deleted now not very meny people can live with me anyway, i think i'm crazy, i don't remember last time i slept...!!
mua me duhet nje grua qe te behet edhe psikologia ime, keep that in mind as long as i selfishly support myself, not much guilty conscious on this side....... hope i don't go to hell!!! or maybe im already there and don't even know it.

nejse, kur me erdhi nena ktu, jetoj me mua per 2 muaj, pastaj iku tek motra ne nje shtet tjeter se ajo ka shume femije dhe e martuar, per ato 2 muaj ka qene vetem gallat dhe shume kenaqesi, hera e fundit qe kam pire kafe turke dhe ngrene byrek ne banesen time. shoket vinin e shkonin shqiptar dhe amerikan kjo sfliste asnje fjale anglisht, ishte lufta ne kosove atehere dhe kur doli clintoni ne tv une gjoja po perktheja dhe i thashe qe ka dhene urdher clinton qe cdo nenshtetas shqiptar me moshe 60 apo me siper qe ndollet tani ne usa ka te drejten te marri pencion gjithe jeten 2000 dollar ne muaj, i bera edhe shoket shqiptar qe te mbeshtetnin ate qe po thoja, nuk e ke iden rreagimin e saj 100% me besoj deri sa foli me motren ne telefon dhe ma nxorri genjeshtren... nejse, vetem per gallat, eshte per te miren e shendetit te pleqve, gjera te tilla...

my mother is the most geniuane tender loving soul in this planet, it's a fact, and is a funny old lady, and i miss her. shume vite pa u pare...

Mesazh i vjetër 20 Gusht 2008 19:49
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
SEXI
*BIZNESMENE*

Regjistruar: 09/09/2006
Vendbanimi: ISTANBUL
Mesazhe: 3939

Ndersa une do te theksoja qe ka dhe meshkuj 30-vjeçar qe nuk kane mbetur beqar prej dembelizmit apo veshtiresive ekonomike.Ka shume prej tyre qe kane mbetur beqar duke u mare me studime,me ndonje pune a biznes te tyren apo ka dhe nga ata qe akoma se kane njohur shpirtin e tyre binjak ku me te do te kaloj nje jete te tere.
Pastaj meshkuj jane i shkon te rrine beqar deri ne ate moshe,jo te martohen 23-24 vjeç dhe hapin syte per dashnore pastaj sepse nuk e kane shijuar jeten e lire te beqarise...
P.s: Pa u bere 30-vjeç mos u martoni djema...

Mesazh i vjetër 20 Gusht 2008 22:18
SEXI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SEXI Kliko këtu për të kontaktuar me SEXI (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të SEXI't! Kërko mesazhe të tjera nga: SEXI Shto SEXI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SEXI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lezhjani-82
I Pavdekshem

Regjistruar: 02/01/2005
Vendbanimi: Eternity...
Mesazhe: 4813

Sexi, me pelqen ajo fjalia e fundit.....

Kurti, ti e di se si eshte ketu ne USA. Njerezit mund te kene edhe hadhe dhe pa-rrugezgjidhje u duhet te jetojne me prinderit!
Eshte absolute qe c'do kush ka deshire dhe nevoje te jetoje vecant dhe te jete lirshem, por nganjehere rrethanat e bejne te pamundur.

Une pershembull kam jetuar vetem, qe ne Itali (3 vjet) edhe ketu sapo me jane krijuar kushtet!

Kam shoke qe jetojne me familjen qekur kane ardhur ketu, por nuk mund ti fajesoj sepse disa vende psh: si ky pelham parkway (ti e di), nuk te lejojne edhe te hapesh shume e te besh jete mondane. Seshte e lehte te jetosh vetem bile bile them qe eshte shume e veshtire, sidomos ketu.

Une s'kam ardhur nga halli ne USA dhe shyqyr zotit deri tani nuk kam goje per te ushqyer, kur te merzitem, ja fus prapa dhe mire e keq kenaqem atje ku kam nje shtepi tamam timen, nje makine timen, e njerez qe njoh.

Kurti, USA paska qene e veshtire...!

Mesazh i vjetër 20 Gusht 2008 22:33
lezhjani-82 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lezhjani-82 Kliko këtu për të kontaktuar me lezhjani-82 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lezhjani-82't! Kërko mesazhe të tjera nga: lezhjani-82 Shto lezhjani-82 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lezhjani-82 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

te kuptoj o lezha shume mire... une i dua dhe i rrespektoj shume do shoke femirije qe jetojne ne bronx dhe mbajne prinderit e tyre me pune 12 ore ne dite dhe rrisin femije... faktikisht kur i vizitoj ata gjithmone shprehin qe kane zili jeten time, por e verteta eshte komplet ndryshe, ndoshta duhet t'i rrekomdoj qe t'i hedhin nje sy shkrimeve te mija ne oret e vona te nates qe postoj ktu ne FH, dhe atehere do e kuptojne what a pathetic tormented lost soul i really am...

Mesazh i vjetër 20 Gusht 2008 23:22
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Citim:
Po citoj ato që tha SEXI
Ndersa une do te theksoja qe ka dhe meshkuj 30-vjeçar qe nuk kane mbetur beqar prej dembelizmit apo veshtiresive ekonomike.Ka shume prej tyre qe kane mbetur beqar duke u mare me studime,me ndonje pune a biznes te tyren apo ka dhe nga ata qe akoma se kane njohur shpirtin e tyre binjak ku me te do te kaloj nje jete te tere.
Pastaj meshkuj jane i shkon te rrine beqar deri ne ate moshe,jo te martohen 23-24 vjeç dhe hapin syte per dashnore pastaj sepse nuk e kane shijuar jeten e lire te beqarise...

me behet qejfi kur shikoj goca qe kuptojn kaq shume, persa i perket karakterave te ndryshem te meshkujve. shpeshere e gjej veten duke buzeqeshur ne ironi kur shoh cuna apo goca te martuar me femije si pllumba dhe me familje picture perfect, abservoj po ato lloj tipash qe kane nje tamaqardhek/oreks/ drive me te madh se beqart per t'u hook up and sleep around. ( e theksoj, nje pjese jo te gjithe)
kto dhoj njerzish faktikisht eshte e lehte t'i kuptosh, jo vetem nga arsyeja se martohen te rinj por eshte pikerisht arsyeja qe martohen te rinj qe i ben edhe me agresora and more likely to sleep around and cheat. se te martohesh aq i/e ri/re do te thote te kesh zemer dhe te marresh shance, me pak fjale mos te mendosh shume, dhe sic thote nietzsche "knowledge kills action" or think long=think wrong...

off the subjet talking to myself now, po pertoj te shkoj tek mendimet e castit: 4th day now, maybe total of 3hours of sleep, i can see and feel the insanity within, or at least i'm colse to the edge of it, i been here before, many many times, and i allays comeback, one of these days i might not make it back, is these thoughts that increase the intensity level in my brain, nothing is bothering me, i dont do drugs, i havn't even drink, i have ran for miles and miles, i have smoked sigaretts after, i have gone swiming and smoked again after, i have done alot of things as far as staying active, but my brain doesn't shut down, there's nothing in my mind exept nonsense, is this insanity?! maybe!

Mesazh i vjetër 21 Gusht 2008 12:29
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Citim:
Po citoj ato që tha SEXI

Sexi, jam sh. dakord me ty. Mashkullin para te 30-ave eshte gjynah t'a fusesh ne avaze martesore.
Ajo qe me ben te qesh ne Shqiperi(kur shkoj) eshte qe shoh vertete njerez te rinj, me unaza floriri fejese ne gisht dhe sinqerisht habitem. Nuk e di sesa koshiente jane keto njerez per barren qe i vene vetes mbi shpine qe ne ate moshe te re. Pershtypja qe me japin eshte nje lufte konstante ndaj kohes per t'u fejuar/martuar, ndryshe "iu iku koha". Nuk e konceptojne fare te berit nje jete te lumtur dhe duke qene beqar/e apo te paturit prioritete te tjera.

Njeriu ne radhe te pare(si femra, ashtu dhe mashkulli) duhet te studioje, t'i krijoje nje te ardhme vetes, te krijoje njefare stabiliteti ekonomik. Nese merresh me pune te ndershme, para moshes 30 keto gjera nuk krijohen. Perkrah kesaj, duhet te kete shuar dhe ato epshet bredharake, te jete qetesuar dhe nga ajo ane keshtu mund te ofroje stabilitet ne jeten bashkeshortore.

Sidoqofte, kam filluar te mendoj qe fejesen e shohin si formen e vetme per te pasur liri seksuale si rrjedhoje e restriksioneve sociale, jo se jua plas shume per domethenien e simbolikes te saje.

Mesazh i vjetër 22 Gusht 2008 18:54
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AndreaPirelli
Veteran ne forum

Regjistruar: 06/03/2008
Vendbanimi:
Mesazhe: 5672

Citim:
Po citoj ato që tha amor alucius

Sexi, jam sh. dakord me ty. Mashkullin para te 30-ave eshte gjynah t'a fusesh ne avaze martesore.
Ajo qe me ben te qesh ne Shqiperi(kur shkoj) eshte qe shoh vertete njerez te rinj, me unaza floriri fejese ne gisht dhe sinqerisht habitem. Nuk e di sesa koshiente jane keto njerez per barren qe i vene vetes mbi shpine qe ne ate moshe te re. Pershtypja qe me japin eshte nje lufte konstante ndaj kohes per t'u fejuar/martuar, ndryshe "iu iku koha". Nuk e konceptojne fare te berit nje jete te lumtur dhe duke qene beqar/e apo te paturit prioritete te tjera.
Njeriu ne radhe te pare(si femra, ashtu dhe mashkulli) duhet te studioje, t'i krijoje nje te ardhme vetes, te krijoje njefare stabiliteti ekonomik. Nese merresh me pune te ndershme, para moshes 30 keto gjera nuk krijohen. Perkrah kesaj, duhet te kete shuar dhe ato epshet bredharake, te jete qetesuar dhe nga ajo ane keshtu mund te ofroje stabilitet ne jeten bashkeshortore.
Sidoqofte, kam filluar te mendoj qe fejesen e shohin si formen e vetme per te pasur liri seksuale si rrjedhoje e restriksioneve sociale, jo se jua plas shume per domethenien e simbolikes te saje.

Sa keq qe ai rrethi i ngritur shoqeror, te ka izoluar disi nga realiteti ......... .

Mesazh i vjetër 22 Gusht 2008 20:49
AndreaPirelli nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AndreaPirelli Kliko këtu për të kontaktuar me AndreaPirelli (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AndreaPirelli Shto AndreaPirelli në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AndreaPirelli në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 11:36 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Erdhi koha...

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar