Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ndihmë
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
shaqe
Anetar i ri

Regjistruar: 23/08/2011
Vendbanimi:
Mesazhe: 2

Ndihmë

Ju përshëndes të gjithve,

Dhe iu drejtohëm sepse, mbasi jam duke kërkuar titujtë dhe autorët e dy poeziave por pa sukses, mendova ta provoj a do gjej ndihmë në këtê forum.
Ato janë dy vjersha qe mi mësonte babai (qe nuk ësht më) kur isha e vogël.
Më kujtohën vetëm disa rreshte.
Tani, jam duke i shruar kujtimet e jetës bashk me babain dhe kam dëshirë të flas në libër për këto vjersha.
Ndoshta dikush do i njeh këto vjersha, poezi, kënga, dhe do më ndihmon.
E para ishte: "Mine Peza, ku kam vajzen ku kam djalin, mi kanë futë n'atë burg të zi, fare fisin ma kanë tretur larg në ishull n'Itali".
E dyta, fillonte kështu: "Obobo, sytë ç'më panë, shkretirë, lumë e det, këtu gratë vetëm janë, burrat gjinden në gurbet..."

Shpresoj se dikujt, këto rreshte do i tingëllojnë si të njoftur...
Pres përgjegjëje.

Me të mira.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 23 Gusht 2011 04:04
shaqe nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shaqe Kliko këtu për të kontaktuar me shaqe (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shaqe Shto shaqe në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shaqe në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

E para eshte kenge partizane, qe thua ti u be gjithe ajo demostrate ne tirane dhe vdiq vetem Minja. Eh kohe te veshtira lufte me okupatorin dhe trimat ishin ne mal.
E dyta eshte me e vjeter se e para dhe se kisha degjuar ndonjehere dhe e bukur interesante dhe duket si ndonje vajtim popullor.

e treta nuk e kuptoj pse e ke hapur te tema e Naimit.

Mesazh i vjetër 29 Gusht 2011 01:20
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shaqe
Anetar i ri

Regjistruar: 23/08/2011
Vendbanimi:
Mesazhe: 2

Ju falenderoj Piktor,

Gabimisht e postova mesazhin te Naimi....

Mesazh i vjetër 29 Gusht 2011 13:35
shaqe nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shaqe Kliko këtu për të kontaktuar me shaqe (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shaqe Shto shaqe në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shaqe në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 09:56 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ndihmë

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen