Vizioner
...ne Timon
Regjistruar: 23/11/2007
Vendbanimi: Frankfurt
Mesazhe: 6857
|
Une mendoj dhe parashikoj qe, zgjedhjet ne Shqiperi do te zhvillohen dhe trajtohen si te gjitha zgjedhjet e viteve me pare.
Pa diskutim me probleme, dollovere, vjedhje, pagesa-blerje votash, sterzgjatje te procesit-numerimit, sharje e akuza te ndersjellta etj. etj.
Jo vetem rotationi i deshirueshem, llogjikisht-politikisht, kur nje Parti apo Kualition qeveris per mbi 8-vjet, eshte faktori dominant ne shqiperi por, me shume eshte shaketerrimi i Sistemit diktatorial te instaluar nga S. Berisha.
Shkaterrimin e atij Sistemi dhe njekohesisht rinovimin-ndertimin e Sistemit pluralist te mirfillte demokratik ku, cdo Institution ka varesine si dhe pavaresine e tije ne varesi te ligjit dhe zbatimit te tij.
Fenomene qe ne Shqiperi mungojne ne cdo aspekt.
Edhe pse jam pro PS-se, edhe pse jam qe Diktatori te zhduket nje here e mire nga jeta Politike ne shqiperi dhe kjo kjo me cdo menyre prap, nuk e perkrah lidhjen-kualicionin me LSI-ne - Ilir Meten.
Une, me bindjet e mija, nuk mund ta pranoj moralisht nje lidhje te tille, edhe pse mund t'i sherbeje rrezimit te diktatures.
Nuk mund ta pranoj nje lidhje me njeriun i cili beri te mundur mbajtjen ne qeveri te S.Berishes, qe direkt, si Parti bashkeqeverisese forcoji instalimin e Korrupsionit, ndihmoji ne ndertimin e strukturave korruptive, zaptimin e te gjitha institucioneve te pavarura (Gjykate, SHIK etj.), qe eshte FAKTORI kryesor per te cilin u demostrua dhe u vrane 4 domostrues te pafajshem nga Diktatori-bashkeqeverises me Ilir Meten!
Ai njeri, ate qe beri ne 2009, nga "armik" i S.Berishes para votimeve u kthye ne nje Mik per interesa te ngushta.
Jam i bindur qe, te njejten gje (mund" do te beje me PS-ne n.q.se ja kerkon nevoja, tani, nga "Miq" shume shpejt mund te nderroje krah.
Ilir Meta e ka vendin ne Burg. Ashtu si dhe S.Berisha, Basha, Mediu e shume te tjere.
Ai, Ilir Meta, nuk ka per t'i sherbyer hic PS-se me ndonje Vote apo mandat. Edhe ato qe mori ne 2009-ten, ishin te vjedhura, te blera nga S.Berisha.
Kurse tani, mendoj, ska asnje shanc (po nuk i bleu PS-ja elektoratit ndonje vote per te), te fitoje ndonje mandat qe mund te ndihmonte Opoziten.
Morali: Si mund te behet tani Edi Rama me Ilir Meten MIK, qofte edhe per hir te rrezimit te Diktatorit, kur, per-kundra ketije njeriu demostroji dhe u vrane 4 njerez!?
Si e justifikon gjakun e tyre POR, edhe ndjenjen time dhe te atyre qe kerkojne Nje shtet-Sistem demokratik pluralist pa Korrupsion dhe Institucione te pavarura ne varesi te ligjit!!!???
|