Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kampionati Shqiptar > Kategoria e parë > Grupi A1 > KS. Dinamo Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 7 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610

KS. Dinamo

Portieri i Dinamos, Ilion Lika, mendon se fitorja e arritur ditën e shtunë në "Selman Stërmasi" është shumë e rëndësishme, pasi i shërben më shumë moralit të skuadrës, i cili deri tani nuk ka qenë në shkallën e duhur. Ai pohon se Dinamoja e pati paksa të vështirë ndaj kavajasve, sepse vinte pas dy humbjesh dhe gjendja e saj psikologjike ishte jo e mirë. Sipas Likës, edhe në këtë takim problemi kryesor ishte shënimi i golit dhe që në minutat e para u krijuan disa raste, por nuk u shënua asnjë prej tyre. Megjithatë, portieri i bluve është shprehur se ekipi e kishte vlerësuar maksimalisht këtë ndeshje dhe në pjesën e dytë mundi të mposhtte Besën, falë dy golave të shënuar nga jashtë zonës. Për portierin 23-vjeçar, Dinamoja e meritoi plotësisht fitoren, sepse Besa nuk e rrezikoi asnjëherë portën kundërshtare. Lika mendon se kjo fitore ka një ndikim tepër pozitiv për Dinamon, sepse është bërë një fillim i mbarë i kampionatit të ri, ndërsa tani skuadra do të kërkojë të ruajë përqendrimin edhe në vazhdimësi.
"Ishte një fitore që erdhi në momentin më të përshtatshëm, pasi dihet që Dinamoja më parë ka zhvilluar disa ndeshja jo shumë të mira. Dihet që gjendja jonë psikologjike nuk ishte shumë e mirë dhe them se kjo fitore i ka shërbyer më shumë moralit brenda skuadrës. Ekipi ishte i vendosur ta arrinte këtë fitore dhe ia arriti qëllimit. Vuajtëm pak në pjesën e parë, sepse krijuam raste të pastra dhe nuk arritëm të shënonim asnjë gol. Pas shënimit të golit të parë, në minutat e para të pjesës së dytë, gjithçka u lehtësua për ne. Sulmuam në mënyrë të vazhdueshme, deri në fund të takimit dhe shënuam edhe një gol tjetër, ndërsa Besa nuk rrezikoi asnjëherë. Skuadra të nivelit mesatar, siç është Besa, luajnë më shumë në mbrojtje gjatë ndeshjeve në Tiranë dhe mendoj se shënimi i golit me vonesë ndikoi edhe në lojë. Megjithatë, mbetemi të kënaqur nga tripikëshi që morën në javën e parë të kampionatit, ndërsa tani duhet të mendojmë për vazhdimësinë e tij".
Portieri dinamovit, pas grumbullimit me ekipin kombëtar për miqësoren me Maqedoninë, është kthyer në Tiranë, vetëm një ditë para ndeshjes. Ai nuk është provuar sërish nga trajneri Brigel, por vetë Lika pohon se vazhdon të jetë në pritje të shansit të tij. Portieri Lika është shprehur më pas se dëshiron të fitojë sërish titullin kampion me Dinamon. Sipas tij, Dinamoja pretendon t'i fitojë të dyja trofetë e këtij sezoni. Ai pohon se skuadra do të përmirësohet ndjeshëm në javët në vazhdim, kur të gatshëm do të jenë edhe lojtarë të rëndësishëm, si Dhëmbi e Tiko. Sipas Likës, ekipi që duhet mundur është Tirana, e cila në javën e parë ka paralajmëruar rivalet e saj se do ta kenë shumë të vështirë t'i marrin titullin. "Fitorja e thellë e Tiranës jashtë fushe në javën e parë të bën të mendosh se ajo do ta mbrojë me çdo kusht titullin. Kjo do të thotë se Tirana do të jetë rivalja jonë kryesore në luftën për titull, pa përjashtuar këtu Partizanin ose ndonjë skuadër tjetër. Unë mendoj se Dinamoja do të përmirësohet shumë në lojën e saj, kur me skuadrën të jenë bashkuar edhe Dhëmbi e Tiko, të cilët janë lojtarë tepër të rëndësishëm. Tani duhet të mendojmë për takimin e kthimit me Lokerenin dhe atë të kampionatit me Shkumbinin." Kështu e ka mbyllur deklaratën e tij portieri Lika.

-------//////------

Enkel Alikaj është një nga lojtarët e rinj të Dinamos, që ka fituar besimin e trajnerit Andrea Marko për një vend në formacionin e parë. Ndonëse pozicioni i tij është ai mesfushorit, Alikaj është përshtatur mjaft mirë edhe në rolin e stoperit të majtë. Në dy ndeshjet e fundit me Tiranën e Besën, Alikaj dhe Xhafa janë rreshtuar në mbrojtje përkrah kapitenit Pisha, duke zënë përkatësisht vendet e Gallos e Dervishit. Në fazën e dytë të kampionatit të kaluar Alikaj është huazuar tek Apolonia, ku ka bërë një paraqitje majt të mirë. Menjëherë pas përfundimit të kampionatit, lojtari u rikthye tek blutë, me të cilët pretendon të fitojë të paktën një trofe. Para së gjithash, futbollisti dëshiron të falenderojë drejtuesit e skuadrës, stafin teknik dhe shokët e skuadrës për mbështetjen që i kanë dhënë. Më pas, ai pohon se do të japë maksimumin për të ndihmuar ekipin në realizimin e objektivave të këtij sezoni.
"Në fillim dua të falenderoj të gjithë për mbështetjen që më kanë dhënë, që nga presidenti Delijorgji, trajneri Marko dhe gjithë shokët e skuadrës. Në këto dy ndeshje ku jam aktivizuar si titullar, jam munduar të jap maksimumin për të justifikuar besimin e trajnerit. Jam shumë i kënaqur për fitoren me Besën dhe besoj se do të jemi të suksesshëm edhe në javët e ardhshme. Dinamoja ka një grup të mirë lojtarësh dhe konkurrenca do të jetë e fortë, prandaj më duhet të punoj më shumë në stërvitje për të ngritur nivelin tim. E rëndësishme është të jem i gatshëm në çdo moment që skuadra ka nevojë dhe të bëj më të mirën. Dëshiroj që këtë sezon të fitoj të paktën një trofe me Dinamon, e cila i ka mundësitë për të bërë një sezon të suksesshëm".
Alikaj është një nga lojtarët e Dinamos që bëjnë pjesë në ekipin tonë Shpresa. Ai është aktivizuar nga trajneri Hasan Lika edhe në miqësoren e fundit me Maqedoninë. Vetë futbollisti, në lidhje me këtë fakt, është shprehur se dëshiron të luajë si titullar edhe me Shpresat, ashtu si me Dinamon.

-------///////-------

Pas fitores 2-0 me Besën e Kavajës, blutë e kanë bërë pushim ditën e diel. Dinamoja do të kthehet sot në stërvitje dhe do të fillojë përgatitjet për ndeshjen e kthimit me Lokerenin, e cila do të luhet ditën e enjte në Belgjikë. Seanca e sotme do të zhvillohet në orën 9.30 në kompleksin "Dinamo". Trajneri Marko duhet të bëjë llogaritë për takimin me Lokerenin, ku do të mungojnë Ziambo, Kaseke, Dervishi e Gaçaj, të cilët i kanë dorëzuar me vonesë dokumentet për marrjen e vizës.

Modifikuar nga qershor13 datë 09/02/2004 ora 15:15

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 26 Gusht 2003 01:14
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_lire
^^i_lire^^

Bashkangjitje: Kliko për të hapur këtë file në një dritare të re dinamo.gif
Ky file është shkarkuar 109 herë.

Nuk bëhet fjalë për egoizëm të tepruar, as për një presion direkt për kundërshtarin, por për një realiatet të prekshëm, të cilin Andrea Marko e ka kuptuar mjaft mirë që nga koha që është ulur në stolin blu.
Besimi që i kanë dhënë futbollistët, e bën Markon akoma edhe optmist madje edhe më të guximshëm për rrugën që skuadra tashmë ka nisur.

Kur duhen edhe pak orë nga starti i fillimit të derbit me të kuqtë e Partizanit, Marko deklaron dhe objektivin e tij për këtë ndeshje të rëndësishëm.

Llogaritë janë të thjeshta, tre pikë me të kuqtë, një kundërshtar më pak, e njëkohësisht edhe një diferencë prej pesë pikësh që ia bën edhe më të lehtë rrugën drejt objektivit, titullit kampion.

Ndërkohë përsa i përket formacionit që do të zbresë nesër në fushë, Marko edhe në këtë rast tregohet kofidencial.

Modifikuar nga qershor13 datë 09/02/2004 ora 15:15

Mesazh i vjetr 22 Shtator 2003 11:02
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547

Andrea Marko duket të ketë rënë në gjurmët e njeriut-gol

ndrea Marko duket të ketë rënë në gjurmët e njeriut-gol për skuadrën e tij. Tregolëshi që Sokol Ishka ka realizuar në premierën e tij blu, kundër Apolonisë të shtunën, ka bërë që tekniku Marko ta shohë atë si një alternativë më shumë për sulmin. Tekniku dinamovit vazhdon të jetë optimist për skuadrën e tij, duke u shprehur se është në formë të shkëlqyer dhe mjaft kompetitive.

Sokol Ishka lëshon sfidën për një fanellë titullari tek skuadra e Dinamos. Futbollisti kryeqytetas, që vetëm një javë më parë është bindur për të qenë pjesë e skuadrës së Dinamos ka lënë të hapur sfidën me tregolëshin e shënuar në miqësoren me Apoloninë.

Me një vend titullari të bësuar nga tekniku Marko,që takimin me inferiorët fierakë e ka shfrytëzuar për të eksperimentuar, Ishka është munduar të tregojë vlerat e tija më të mira, duke arritur të jetë protagonist përgjatë gjithë taimit, madje duke e plotësuar aktivizimin e tij me tre golat e realizuar në këtë miqësore.

Ishka nuk është ndier aspak entuziast për të komentuar prezantimin e tij të parë blu, ndërsa nuk i ka fshehur elozhet tekniku Marko, që me veten e tij e ka prauar se ka rënë në gjurmët e njeriut-gol, të cilin ka kohë që e kërkon.

“Ishka është një futbollist i nevojshëm për Dinamon, ai ka shprehur qartë ambicjen e tij për një vend titullari në formacion dhe për këtë mua më vjen mirë, se konkurenca mund të sjellë edhe cilësinë në lojën e skuadrës sonë”, - është shprehur Marko.

Në miqësoren e së shtunës që ka plotësuar edhe programin e javës për blutë, Marko u ka lënë më shumë hapësira futbollistëve më pak të aktivizuar në ndeshjet zyrtare, ndërsa ka eksperimentuar edhe mjaft vendosje të reja të skuadrës në fushë të cilat kanë rezultuar fituese.

Pas një ndërprerje dyjavore në formacion për shkak dëmtimi është rikthyer korçari Dhëmbi, si edhe afrikani Kaseke, që tanimë ka siguruar të gjithë dokumetacionin e nevojshëm për të qenë kontigjent i Dinamos. I vetmi që nuk është aktivizuar nga formacioni i parë ka qenë fieraku Poçi, për një dëmtim që ka marrë një javë më parë në Peqin.

Dinamo fiton pastër me modestët e Apolonisë në një miqësore testuese, e Marko duket i kënaqur me skuadrën duke u shprehur se të gjithë janë në formë të shkëlqyer dhe tashmë skuadra është bërë mjaft kompetitive. Duke filluar që nga ora 16.30 e pasdites së sotme, për blutë fillojnë përgatitjet për sfidën e vështirë të javës së tretë me Vllazninë.

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealt_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Modifikuar nga qershor13 datë 22/09/2003 ora 13:34

Mesazh i vjetr 22 Shtator 2003 12:30
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Dinamovitët dhe fierakët përballen për 30 minuta në kompleksin sportiv "Dinamo"
Blutë, ndeshje kontrolli me Apoloninë

Ndërsa Dinamoja luante ndeshjen e kupës në Pogradec, pjesa e lojtarëve të mbetur në Tiranë ka zhvilluar dje në fushën stërvitore të kompleksit një ndeshje kontrolli me skuadrën e Apolonisë së Fierit. Prej disa javësh, skuadra fierake është sistemuar në kompleksin "Dinamo", ku do të stërvitet gjatë gjithë vitit, ndërsa ndeshjet e kampionatit do t'i luajë në stadiumin "Selman Stërmasi". Të dyja skuadrat kanë testuar dje veten para takimeve të radhës në kampionat, të cilat do të luhen ditën e shtunë. Ndeshja e kontrollit është fituar nga formacioni dinamovit, ndërsa çdo pjesë loje ka zgjatur nga 30 minuta. Ndihmëstrajneri i Dinamos, Eduard Zhupa, ka aktivizuar të gjithë lojtarët që ka pasur në dispozicion, përveç portierit Ilion Lika. Kështu, kanë luajtur të gjithë titullarët, si kapiteni Pisha, Xhafa, Bakalli, Deliallisi, Qosa, Dalipi, Qorri, Ahmataj si dhe dy nga lojtarët e rinj që stërviten aktualisht me blutë. Ndërkohë, trajneri i Apolonisë, Vangjel Capo, vetëm në pjesën e parë ka aktivizuar formacionin që mendon të hedhë në fushën e lojës të shtunën, ndaj Naftëtarit. Në pjesën e dytë, ai ka bërë shumë zëvendësime, duke u dhënë mundësi për të luajtur të gjithë lojtarëve. Blutë, nga ana e tyre, me këtë ndeshje kanë synuar më shumë ruajtjen e formës sportive për derbin e së shtunës me Partizanin. Zëvendëstrajneri Zhupa ka mbetur i kënaqur nga paraqitja e futbollistëve dhe mendon se ekipi është plotësisht i gatshëm nga të gjithë komponentët për sfidën e radhës. Skuadra do të jetë e plotë në seancën e sotme stërvitore, ku do të vazhdojë përgatitjet.
Për blutë nuk janë ende të gatshëm sulmuesi Ligor Tiko dhe mbrojtësi Enkel Alikaj. Tiko është kthyer dje në stërvitje, pas vizitës mjekësore që ka kryer në Greqi. Atij i është rekomanduar të vazhdojë edhe dhjetë ditë stërvitje në mënyrë individuale dhe pastaj do të kalojë në ushtrimet me topin. Ndërsa Alikaj është në pritje të përgjigjes të rezonancës magnetike, të cilën në mënyrë private e ka çuar për ta parë jashtë shtetit.

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealt_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Mesazh i vjetr 22 Shtator 2003 13:32
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Trajneri blu, i pakënaqur prej të tijve, pohon se skuadra do të ketë ndryshime në formacion gjatë javëve të ardhshme
Marko: Ia dhuruam fitoren Partizanit

Dinamoja ka pësuar humbjen e parë në kampionat, 2-1, me Partizanin, e cila i ka kushtuar dorëzimin e kreut të tabelës së renditjes. Tashmë, blutë renditen në vendin e katërt, me 9 pikë, ndërsa janë luajtur vetëm katër javët e para të kampionatit. Në derbin e së shtunës, me Partizanin, skuadra e drejtuar nga trajneri Marko krijoi volum të madh loje, por arriti të shënonte vetëm njëherë, me anë të Ishkës. Gabimet e pafalshme në mbrojtje dhe finalizimi i dobët i aksioneve sulmuese patën ndikimin e tyre të drejtpërdrejtë në ecurinë e takimit.
Për trajnerin e skuadrës, Andrea Marko, ndeshja e së shtunës, më shumë se një fitore e Partizanit, ishte një dhuratë nga ana e Dinamos. Sipas trajnerit të bluve, të dy golat e Partizanit erdhën si rezultat i gabimeve të pafalshme të mbrojtjes. Ai mendon se goli i parë i Partizanit, i cili u shënua që në minutën e 2-të të takimit, ndikoi negativisht në aspektin psikologjik të skuadrës. Po kështu, Marko pohon se Dinamoja luajti mirë dhe krijoi disa raste të pastra shënimi, sidomos gjatë pjesës së parë të takimit, por finalizimi i tyre ka qenë i dobët. Në deklaratën e tij për "Sportin shqiptar", trajneri Marko do të shprehej:
"Të gjithë e panë që të dy golat e shënuar nga Partizani ishin më shumë një dhuratë e mbrojtjes sonë. U gjendëm në disavantazh që në minutën e dytë, pas një gabimi të pafalshëm të Pishës, i cili i dorëzoi topin kundërshtarit. Në pjesën e parë e kërkuam me insistim golin e barazimit, duke krijuar raste të pastra për shënim, por që nuk u shfrytëzuan si duhet nga sulmuesit tanë. Arritëm të barazonim në fillimin e pjesës së dytë me anë të Ishkës, madje patëm mundësi për të kaluar edhe në epërsi. Kur gjithçka po fliste për ne, u goditëm sërish pas një hutimi total të mbrojtjes, çka i lejoi sulmuesit të Partizanit të shënonte golin e dytë. E kërkuam golin e barazimit, por nuk ia arritëm. Mendoj se Dinamoja nuk e meritonte të humbiste në ndeshjen me Partizanin, pasi zhvilloi një lojë të mirë. Megjithatë, fiton ai që shënon gol, kështu që na mbetet shumë për të bërë në këtë drejtim, sepse po humbasim shumë raste."
Gjithsesi, për trajnerin e Dinamos, një humbje në një ndeshje derbi mund të quhet e pranueshme. Ai vlerëson kundërshtarin dhe e cilëson një pretendent të fortë në luftën për titull. Trajneri Marko beson se skuadra do të arrijë t'i rikuperojë tri pikët e humbura këtë javë në ndeshjet e ardhshme të kampionatit.
"Jemi të dëshpëruar për mënyrën sesi humbëm, - thotë Marko, - por në një ndeshje derbi pranohen të tri rezultatet, kështu që nuk duhet ekzagjeruar. Partizani është një skuadër e fortë dhe një nga pretendentet kryesore për titull. Dinamos i mbetet të mendojë për takimin e radhës, pasi nuk duhet të bëjë më hapa false. Duhet të rikuperojmë sa më shpejt tri pikët e humbura këtë javë."
Ndërkohë, trajneri i skuadrës dinamovite ka shprehur edhe pakënaqësinë e tij në drejtim të lojës së disa futbollistëve, emrat e të cilëve nuk ka dashur t'i përmendë. Ai është shprehur se lojtarët nuk dhanë atë që pritej, por, mbi të gjitha, nuk treguan sedër të vërtetë në fushën e lojës, duke pasur parasysh se luhej një ndeshje derbi. Kështu, trajneri Marko ka pohuar se në ndeshjet e ardhshme, duke filluar nga ajo e radhës me Teutën, formacioni i bluve parashikohet të ketë disa ndryshime të rëndësishme.

Mesazh i vjetr 22 Shtator 2003 14:55
i_lire
^^i_lire^^

Ziambo ndjehet mire tek Dinamo.

Afrikani Ziambo ndihet i lumtur që do të jetë në skuadrën e Dinamos edhe për këtë sezon. Pasi ka fituar zemrat e të gjithëve tifozëve dinaovitë me golin e fitores në finalen e Kupës, Zimabo kërkon të nisë një tjetër sezon të mirë me blutë, me objektiva mjaft abiciozë. Fakti që i është huaj e flet pak Shqip, nuk e shqetëson aspak, pasi ai është një profesionist dhe di të flasë me gjuhën e futbollit.
Ka kaluar një sezon shume te mire kampionatin shqiptar dhe ndihet mjaft i kënaqur që ka qenë protagoinist i fitimit të Kupës së Shqipërisë. Afriakani Ziambo mendon se ka gjetur më të mirën tek skuadra e Dinamos dhe shpreson të rigjejë të njëjtin sukses ashtu si edhe në sezonin që mbyll. Kam kaluar vetëm një sezon në Shqipëri dhe jam ndjerë mirë. Me Dinamon fitova dhe Kupën dhe për këtë jam i lumtur, shpresoj që të rigjej sërish të njëjtat emocione me këtë skuadër..
Përgatitjet për sezonin e ri Afrikani i quan mjaft të rëndësishme dhe mendon se të gjithë duhet të jenë të përkushtuar maksimalisht, pasi kampionti dhe mbi të gjitha Kupat e Evropës do të jenë sfida të vështira për tu përballuar nga dinamovitët.
Unë e di mjaft mirë se përfaqësimi në Kupat e Evropës është shumë i vështirë dher kërkon një përgatitje të lartë fizike, ashtu si edhe kampionati, ndaj mendoj se duhet të punojmë shumë në këtë periudhë.
Besoj se përkushtimi do të jetë maksimal nga gjithë futbollistët dhe drejtuesit e skuadrës. Afrikani në ndeshjen me Teutën i dha mundësinë Dinamos të shpëtojë një sezon të dështuar, e që nga ai moment ai është bërë idhull për tifozët blu, të cilët nuk ai harron edhe ti përshëndes.

Mesazh i vjetr 22 Shtator 2003 20:16
qershor13
Vagabonding

Trajneri i Dinamos u ka folur me tone të ashpra lojtarëve në analizën e ndeshjes me Partizanin
Marko u shtrëngon "rripat" të tijve"

Në kampin blu, me sa duket, nuk do të kalohet lehtë shija e hidhur që la humbja e derbit të kësaj jave me Partizanin, e cila e kaloi Dinamon në vendin e katërt të renditjes. Dje pasdite, para se ekipi të fillonte përgatitjet për ndeshjen e radhës, është bërë analiza e ndeshjes me Partizanin. Por ndryshe nga herët e tjera, këtë radhë, analiza e ndeshjes ka zgjatur më shumë. Trajneri i skuadrës, Andrea Marko, u ka folur me tone tepër të ashpra futbollistëve të tij, të cilët gabuan fatalisht në derbi si në rastet e golave të shënuar nga Partizani, ashtu edhe përballë portës kundërshtare. Tekniku dinamovit ka folur më shumë për gabimet e bëra gjatë ndeshjes të së shtunës, të cilat nuk duhen përsëritur kurrsesi në takimet e ardhshme të kampionatit. Ai është shprehur se disa futbollistë luajtën dobët dhe nuk zbatuan si duhet edhe detyrat taktike në fushën e lojës. Midis të tjerash, trajneri Marko ka theksuar se asnjë lojtar, kushdo qoftë ai, nuk duhet të mendojë se është i pazëvendësueshëm në skuadrës. Madje, Marko ka pohuar se që në ndeshjen e kësaj jave, me Teutën, do të ketë ndryshime në formacion, duke pasur parasysh se disa prej lojtarëve nuk po japin maksimumin në fushë.
Më pas, stafi teknik ka folur edhe për takimin e kësaj jave, në të cilin Dinamoja duhet të fitojë patjetër. Trajneri Marko mendon se gjatë tri javëve në vazhdim skuadra do të ketë mundësi të rikuperojë pikët e humbura ndaj Partizanit. Sipas tij, Dinamoja nuk mund të gabojë sërish, madje shumë shpejt mund të arrijë ose të kalojë Tiranën, që udhëheq kampionatin me katër fitore.

----------------------///////////////------------------------

Lojtari pranon faktin se Dinamoja nuk luajti mirë në derbi, por nuk meritonte të humbiste
Bakalli: Një humbje që s'kapërdihet

Mesfushori i Dinamos, Ergert Bakalli, ka qenë ndoshta në ditën e tij më të errët në takimin me Partizanin. Lojtari është dalluar gjithmonë për formën e tij të qëndrueshme gjatë kampionatit, si dhe sakrificën që bën duke u aktivizuar në pozicione të ndryshme në fushën e lojës. Vetë Bakalli pranon se ka luajtur dobët në ndeshjen e së shtunës, e cila nuk mund të harrohet lehtë. Ai mendon se Dinamoja nuk e meritonte kurrsesi të humbiste, por fati ishte në anën e Partizanin. Futbollisti pohon se, me gjithë paraqitjen jo të mirë që skuadra bëri në "Qemal Stafa", ajo ishte më superiore në lojë se kundërshtari. Sipas mesfushorit, Dinamoja luajti shumë më mirë, por dy gabimet e bëra në mbrojtje i kushtuan asaj humbjen. Në deklaratën e tij për gazetën "Sporti shqiptar", Bakalli është shprehur:
"Nuk mund ta harrojmë lehtë humbjen që pësuam këtë javë me Partizanin. Nuk e kishim menduar asnjëherë se mund ta humbisnim atë ndeshje. Duhet të pranojmë faktin se në disa momente luajtëm dobët, duke filluar nga unë i pari. Gabuam në mbrojtje në rastet e të dy golave, por më shumë gabuam para portës kundërshtare në rastet e shumta për shënim që krijuam. Megjithatë, unë mendoj se Dinamoja luajti më mirë se Partizani, i cili pati më shumë fat në derbin e parë të kampionatit. Duhet t'i kërkojmë falje edhe tifozerisë sonë për zhgënjimin që pësoi atë ditë, por në futboll këto gjëra mund të ndodhin. Justifikimet janë të papranueshme, sepse humbëm tri pikë shumë të vlefshme, të cilat mund të kushtojnë shumë shtrenjtë në fund të kampionatit."
Mesfushori dinamovit është i bindur se skuadra do të tregojë një tjetër fytyrë në javët e ardhshme. Bakalli mendon se Dinamoja do të rikthehet shumë shpejt në kreun e tabelës së renditjes, duke u ndihmuar edhe nga kalendari i favorshëm i këtyre javëve. Blutë do të luajnë dy ndeshje radhazi në Tiranë, në fillim me Teutën e më pas me Lushnjën. Bakalli pohon se Dinamoja do të marrë patjetër gjashtë pikët e mundshme për të harruar humbjen me Partizanin.
"Na duhet të fitojmë patjetër në javët e ardhshme, - thotë Bakalli.- Kjo do të jetë mënyra më e mirë për ta harruar humbjen e parë të kampionatit. Kalendarin e kemi të favorshëm, sepse këto dy javë luajmë në Tiranë. Ndaj Teutës dhe Lushnjës do të fitojmë me çdo kusht për të siguruar gjashtë pikë. Shpresoj edhe në ndonjë gabim të mundshëm të Tiranës, për t'u rikthyer në krye të tabelës së renditjes."

-----------------------///////////////-----------------------

Tiko, Alikaj, Lika, stërvitje veç grupit

Gjatë seancës së djeshme stërvitore, bashkë me dy të dëmtuarit Tiko e Alikaj, është stërvitur edhe portieri Ilion Lika. Ky i fundit, i dëmtuar në fillim të javës së kaluar në gju, është aktivizuar në ndeshjen e fundit me Partizanin. Dëmtimi i Likës nuk është serioz, por ai është rekomanduar të stërvitet në mënyrë të diferencuar nga stafi mjekësor. Ndërkohë, Tiko dhe Alikaj vazhdojnë fazën e riaftësimit. Sulmuesi korçar pritet që së shpejti të fillojë ushtrimet me topin, ndërsa mesfushori Alikaj nuk e ka marrë ende përgjigjen e rezonancës magnetike.

Mesazh i vjetr 23 Shtator 2003 18:21
i_lire
^^i_lire^^

Këtë herë është portieri Lika që ka ngjallur shqetësime brenda formacionit dinamovit, në prag të sfidës së radhës me Teutën. Dëmtimi që gardiani i bluve dhe i ekipit kombëtar ka marrë rreth dhjetë ditë më parë, por që në të vërtetë nuk është bërë publik, duket se tashmë është bërë serioz.

Këtë fakt e pranon vetë Ilion Lika, i cili me gjurin e fashur ka zhvilluar stërvitje të diferencuar gjatë kësaj jave. Dinamoviti me numër 12-të shprehet jashtë kameras se dhimbja në gju është mjaft shqetësuese, madje ai pohon se praniae tij në takimin me Partizanin ishte mjaft e rrezikuar. Gjithësesi shpirti i sakrificës që mbart Brenda vetes Lika është në gradën më të lartë, teksa deklaron se nuk duhet të vihet në dyshim aspak prezenca e tij në takimin e radhës. Dhe përsa i përket mungesave për javën e pestë blutë nuk do të kenë vetëm shërbimin e stoperit Erion Xhafa, që të premten do të duhet ta shohë takimin me Teutën nga tribuna, për shkak të skualifikimit me kartona. Ndërkohë sinjale positive vijnë nga Ligor Tiko rikthimi në fushë i të cilit duket gjithnjë e më i afërt. Që nga fillimi i kësaj jave sulmuesi shtatlartë ka zhvilluar një stërvitje të rregullt, ku kanë rënë në sy edhe veprimet me topin, të cilat pak javë më parë kanë qenë absolutisht të ndaluara. Vetë futbollisti, i lodhur nga pritja e gjatë pranon se është mirë dhe rikthimi në fushë është mjaft i mundur javën e ardhshme, në sfidën me skuadrën e Lushnjës.

Mesazh i vjetr 25 Shtator 2003 22:16
qershor13
Vagabonding

Blutë kanë barazuar 1-1 me "djemtë e detit" në "Selman Stërmasi"

Dinamo-KSTeuta 1-1
Shënues: Qorri 44', Khumalo 61'

Dinamo
Lika 6.5
Pisha 6
Gallo 6.5
Dervishi 6
Bakalli 6
Kalari (Xhihani 46') 6
Ahmataj (Dalipi 55') 6.5
Qorri 6
Dhëmbi (Kaseke 67') 6
Ishka 6
Ziambo 6
Trajner: A.Marko

KSTeuta
Shehi 6.5
Zëre 6
Xhai (Bespalla 46') 6
Tetova 6
Driza 6.5
Kotomelo 6
Khumalo 6
Renato 6
Mançe (Hasho 42') 6
Mamcaku 6.5
Begeja 6
Trajner: H.Lika

Gjyqtarë: S. Çekaj, A. Pregja (Tiranë), E. Pjetrushi (Lezhë)
Kartonë të verdhë: Dervishi, Bakalli, Ahmataj, Kaseke, Mancaku.

"Radiografia"
2'- Teuta gjuan goditjen e parë nga këndi dhe e kontrollon topin portieri Lika.
7'- Khumalo provon me një gjuajtje nga distanca, por jashtë kuadratit.
8'- Tetova ekzekuton një goditje dënimi në afërsi të zonës së rreptësisë dhe topi kalon pranë shtyllë së djathtë pingule.
14'- Kotomelo gjuan nga e djathta, por jashtë. Provon më pas Mancaku, por edhe ky pa rezultat.
18'- Portieri Lika, me daljen e tij, bllokon Begenë përpara se ai të gjuajë në drejtim të portës.
23'- Ahmataj kroson fort nga e majta, topi përplaset te Ziambo që nuk arrin ta dergojë topin në rrjetë.
27'- Ziambo kroson nga e djathta, gjuan Ishka me kokë dhe pret i sigurt Shehi.
30'- Dinamoja pranë golit. Pas disa gjuajtjesh radhazi, është mbrojtja që largon topin.
34'- Mancaku gjuan fort me të majtën dhe pret Lika në pozicion.
40'- Dhëmbi depërton nga e djathta dhe pason saktë për Qorrin, por topi i këtij të fundit përplaset te një mbrojtës.
44'- Dinamoja gjen golin e avantazhit. Është Qorri që ekzekuton një goditje dënimi jashtë zonës dhe, me "bashkëpunimin" e portierit Shehi, topi përfundon në rrjetë. 1-0.
45'- Renato, në përfundimin e pjesës së parë, gjuan fort, por grushton pa problem Lika.
49'- Ishka pason për Xhihanin, që bllokohet nga mbrojtja para se të gjuajë.
51'- Khumalo provon me të majtën, por topi del sipër traut.
55'- Goditje këndi për Teutën. Kroson Mancaku, godet Zëre me kokë dhe pret Lika në mënyrë spektakolare.
56'- Sulm i shpejtë i Teutës. Gabon Hasho në dhënien e krosit nga e majta.
61'- Teuta arrin të barazojë me anë të Khumalos. Pas një krosi nga e djathta, Qorri nuk arrin ta largojë topin. Përfiton aty afrikani, që nuk e ka të vështirë të dërgojë topin drejt rrjetës. Gjithçka në barazim 1-1.
62'- Bakalli provon me një gjuajtje jashtë zonës, por jashtë.
69'- Hasho kroson rrezikshëm nga e majta, por largon topin nga zona portieri Lika.
71'- Inkursion i Qorrit, që pengohet në mënyrë të parregullt nga mbrojtja në hyrje të zonës. Gjuan Ishka, topi përplaset në mur, më pas godet Qorri dhe pret Shehi.
74'- Xhihani gjuan me të djathtën, por jashtë kuadratit.
78'- Zëre, me një dalje në sulm, provon nga jashtë zonës, por pa rezultat.
80'- Dinamo pranë golit të fitores. Qorri kroson fort, gjuan Ishka me kokë dhe topi kalon pak centimetra sipër traut.
85'- Dalipi kroson nga e majta, por asnjë nga sulmuesit nuk arrin të gjuajë me kokë.

Deklaruan
Andrea Marko, trajner i Dinamos
:
"E dinim që do të ishte një ndeshje tepër e vështirë. Teuta ishte euforike, sepse vinte pas një momenti shumë të mirë, ndërsa ne pas humbjes me Partizanin. Megjithatë, skuadra e kërkoi golin gjatë gjithë takimit dhe mund të them se ishte shumë pranë fitores. U ndëshkuam me golin e barazimit në kohën kur po përpiqeshim të dyfishonim rezultatin. Tri zëvendësimet që bëmë nuk na rezultuan të sakta. Teuta, në pjesën e dytë, hodhi në fushë edhe sulmuesin e tretë dhe ne, me futjen e Xhihanit, u munduam të shfrytëzonim hapësirat që u krijuan. Nuk arritëm të shkonim më shumë se barazimi, por synimet tona në këtë kampionat nuk ndryshojnë."
Hasan Lika, trajner i Teutës:
"Ishte një ndeshje e fortë, ku Teuta, ashtu sikurse Dinamoja, luajti mjaft mirë. U gjendëm në dizavantazh dhe arritëm të barazonim me fillimin e pjesës së dytë. Besoj se e merituam plotësisht pikën e fituar në këtë ndeshje, sepse ekipi e sulmoi në mënyrë të vazhdueshme portën kundërshtare. Teuta është në ndjekje të rivalëve të saj dhe do të jetë pretendente serioze në këtë kampionat."

Komenti
Dinamoja ka hedhur një tjetër hap fals në javën e pestë të kampionatit. Blutë kanë barazuar 1-1 në "Selman Stërmasi", duke treguar edhe njëherë se kanë ende shumë punë për të bërë. Nëse një javë më parë, në derbin me Partizanin, ekipi luajti mjaft mirë, por nuk pati fat, këtë herë blutë nuk treguan asgjë të përbashkët që ka lidhje me një ekip pretendent për titull. Madje Dinamoja nuk arriti të shfrytëzonte dot as faktorin-fushë për t'iu rikthyer fitores. Rezultati iu përgjigj më së miri asaj çka të dyja skuadrat dhanë në fushën e lojës. Trajneri Marko, nga formacioni që luajti në ndeshjen me Partizanin, kishte bërë disa ndryshime, ku Gallo, Dhëmbi, Kalari e Ishka u aktivizuan si titullarë. Dinamoja nuk arriti asnjëherë të sulmonte rrezikshëm portën kundërshtare, ndërsa goli i vetëm erdhi pas një goditjeje standarde. Edhe tri zëvendësimet e bëra në pjesën e dytë nga trajneri Marko nuk sollën asgjë të re në lojën e skuadrës. Teuta, nga e saj, u tregua më kërkuese në lojë, duke rrezikuar disa herë portën e Likës. Shpeshherë, futbollistët durrsakë provuan me goditjet jashtë zonës dhe me krosime të shumta. Vlejnë të përmenden disa ndërhyrje vendimtare të portierit Lika. Goli i barazimit erdhi pas një gabimi të mbrojtjes, por mund të thuhet me bindje të plotë se Teuta e meritoi plotësisht pikën e fituar në këtë ndeshje. Tashmë, blutë duhet t'i bëjnë mirë llogaritë, pasi duhet të rikuperojnë pikët e humbura gjatë këtyre dy javëve.

Të veçanta
- Në tribunën "VIP" të stadiumin "Selman Stërmasi" kishin ardhur për të ndjekur nga afër ndeshjen disa prej presidentëve të skuadrave të tjera të kampionatit, si dhe funksionarë të FSHF-së.
- Të dyja tifozeritë kanë përkrahur fuqimisht skuadrat e tyre të zemrës. Binte në sy një numër i madh tifozësh durrsakë.
- Ndeshja e djeshme u karakterizua nga një lojë e ashpër, ku shpeshherë lojtarët mbeteshin të shtrirë në fushë, ndërsa gjyqtari Jareci u detyrua të nxirrte pesë kartonë të verdhë.

Mesazh i vjetr 29 Shtator 2003 12:18
qershor13
Vagabonding

Portieri dinamovit pohon se barazimi me Teutën erdhi si rezultat i gjendjes jo të mirë psikologjike
Lika: Na mungon mentaliteti i fituesit

Pas barazimit 1-1 që Dinamoja arriti në ndeshjen e së premtes me Teutën, duket se në skuadër ka diçka që nuk shkon. Blutë, përveç rezultatit, nuk kanë bindur as në lojën që kanë zhvilluar në "Selman Stërmasi", ku mbi të gjitha ekipit i mungoi grinta dhe përqendrimi në fushë. Kanë kaluar pesë javë dhe Dinamoja e sheh veten në vendin e katërt, në kuotën e 10 pikëve. Blutë e filluan mjaft mirë kampionatin e ri, me tre fitore radhazi, ndërsa në dy ndeshjet e fundit me kundërshtarë direktë si Partizani e Teuta, humbën pesë pikë mjaft të vlefshme.
Portieri i Dinamos, Ilion Lika, mendon se aktualisht skuadra vuan nga "ngërçi" psikologjik, i cili nuk e lejoi të tregonte asgjë në ndeshjen me Teutën. Në lidhje me këtë ndeshje Lika shprehet se Dinamoja mund të kishte fituar, sepse pas pjesës së parë udhëhiqte 1-0, por goli aksidental i barazimit vështirësoi gjithçka. Portieri dinamovit pohon se ndoshta ekipit i mungon edhe mentaliteti i fituesit, gjë që duhet eliminuar sa më parë. Sipas tij, ende futbollistët nuk kanë arritur të dalin në lojën e tyre. Megjithatë, portieri i bluve parashikon ndryshimin e madh në javët e ardhshme të kampionatit. Në intervistën e tij për "Sportin shqiptar", portieri Ilion Lika është shprehur:
- Një barazim 1-1 me Teutën në fushën tuaj. Si do ta komentonit ju këtë ndeshje?
- E dinim që do të ishte një ndeshje shumë e vështirë. Edhe në kampionatet e kaluara Dinamoja ka fituar me Teutën vetëm me një gol diferencë. Teuta po kalon një moment të mirë dhe këtë gjë e tregoi mjaft mirë edhe ndaj nesh. Shënuam një gol në fundin e pjesës së parë, dhe mendoj se do të kishte qenë më e thjeshtë nëse do të ruanim rezultatin. Pas golit të barazimit nga Khumalo gjithçka u ndërlikua për ne, sepse Teuta u kthye në mbrojtje dhe nuk mundëm ta çanim dot. Mund të them se barazimi ishte plotësisht i merituar për atë çka të dyja skuadrat dhanë në fushë.
- Ndërkohë është vënë re edhe një lojë e dobët nga ana e Dinamos në takimin e së premtes...
- Po, është e vërtetë. Mendoj se Dinamoja nuk e kishte kapërcyer ende goditjen psikologjike që mori pas humbjes në derbin me Partizanin. Skuadra nuk arriti të dilte asnjëherë në lojën e saj, ndërsa sulmet tona thyheshin lehtë nga mbrojtja kundërshtare. Munguan rastet për shënim, por më shumë skuadrës i mungoi shpirti i garës.
- Në dy ndeshjet e fundit Dinamoja ka arritur të fitojë vetëm një pikë. Sipas jush, çfarë ka që nuk shkon?
- Nuk di çfarë të them. Bëmë një nisje mjaft të mirë të kampionatit me tre fitore, por në dy takimet e fundit kemi humbur pikë tepër të vlefshme, të cilat mund të na kushtojnë shtrenjtë në fund. Ndaj Partizanit luajtëm mirë dhe nuk patëm fat, por të premten me Teutën bëmë një paraqitje me të vërtetë të dobët. E thashë edhe më lart se ndaj Teutës ekipi vuajti "ngërçin" psikologjik që e kapi pas humbjes në derbi. Megjithatë, duke pasur parasysh të gjitha ndeshjet e luajtura, unë do të thosha se ende ende nuk e kemi gjetur fizionominë e duhur të lojës. Ndoshta edhe futbollistët nuk kanë dalë plotësisht në lojën e tyre. Kam përshtypjen se Dinamos i mungon mentaliteti i fituesit, që është i domosdoshëm për një ekip pretendent për titull.
- A mendoni se në javët e ardhshme Dinamoja do të arrijë të ndryshojë gjithçka?
- Sigurisht që po. Në fillim duhet të mendojmë për ndeshjen e radhës në kampionat, e cila duhet fituar me çdo kusht. Gjithashtu, duhet të sigurojmë kualifikimin për në turin tjetër të Kupës së Shqipërisë në ndeshjen e kthimit me Pogradecin. Mendoj se në në takimet e ardhshme do të gjejmë lojën e bukur dhe rezultatin. Dinamoja mbetet në synimet e saj që janë titulli kampion dhe Kupa e Shqipërisë.
- Tirana fiton sërish dhe shkëputet me pikë. Si e parashikoni luftën për titull?
- Momentalisht jemi pesë pikë prapa nga vendi i parë, që mbahet nga Tirana. Dihet që Tirana është një nga skuadrat më të forta për momentin, e cila synon mbrojtjen e titullit kampion. Kanë kaluar vetëm pesë javë dhe mendoj se është ende herët për të bërë parashikime, por di që neve na duhet një punë shumë e madhe për rekuperimin e pikëve të humbura. Edhe ndeshjet direkte, që nuk janë pak, por katër, do të kenë ndikim të drejpërdrejtë për sa i përket fitimit të titullit.

Blutë në stërvitje që të dielën

Dinamoja i është rikthyer stërvitjes pas një dite pushimi. Seanca e djeshme ka filluar në orën 17.00, ndërsa gjatë saj futbollistët kanë kryer kryesisht ushtrime të karakterit aerobik. Si zakonisht, trajneri Marko ka folur për disa minuta me të tijtë duke bërë një analizë të ndeshjes së kaluar. Kjo javë do të ketë një program të ngjeshur për dinamovitët, të cilët do të luajnë të martën ndaj Pogradecit dhe të premten ndaj Lushnjës. Nesër blutë do të luajnë ndeshjen e kthimit të turit të dytë të Kupës së Shqipërisë. Takimi i parë i luajtur në Pogradec ka përfunduar në barazim 1-1.

Mesazh i vjetr 29 Shtator 2003 19:43
Ora tani: 23:12 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 7 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kampionati Shqiptar > Kategoria e parë > Grupi A1 > KS. Dinamo

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] nuk lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar