Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Probleme Sociale > Ekziston racizmi ne shqiperi???
Gjithsej 32 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
fisi_i_doreve
Anetar i ri

Regjistruar: 09/07/2005
Vendbanimi: tirane
Mesazhe: 13

ekziston rracizmi ne shqiperi???

fjale per shqisat

DUA TE SHOH VEPRIMIN E JO TE DEGJOJ ANKESA MERGIMTARE

DUA TE NUHAS PROBLEMIN E TI GJEJ ZGJIDHJEN
PARA QE JONJELLOJSHMERIA TE STIMULOJ INSTIKTIN
E KY I FUNDIT TE ZOTEROJ AKTIN

DUA TE SHIJOJ PAMJEN E BUZEQESHJES SE TE HUAJIT NE TOKEN TIME

DUA TE PREK ZEMRAT E QE PARAGJYKIMI MOS TE BEJ PJESE E FJALORIT SHQIP

THJESHT DUA QE MENDIMI YNE TE MOS BARASPESHOHET ME ATE TE TE HUAJIT (dua te jem ndryshe nga ai)

une jam emigranti

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 15 Korrik 2005 22:49
fisi_i_doreve nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të fisi_i_doreve Kliko këtu për të kontaktuar me fisi_i_doreve (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: fisi_i_doreve Shto fisi_i_doreve në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto fisi_i_doreve në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
agata
idealiste

Regjistruar: 21/02/2004
Vendbanimi: Utopial
Mesazhe: 2981

Pershendetje fisi_i_doreve.
Ne ralle te pare ju uroj mire se ardhjen ne kete forum.

Fjalet e shkrujtuara nga ju me siper me preken dhe mu duken te bukura.

Personalisht jetoj ne nje vend multi etnik dhe mentalitet e ngjyrat e ndryshme te njerzve, tashme nuk me bejne shume pershtypje, perkundrazi me shuajne kureshtjen dhe me pasurojne shpirtin, ndjehem shume me tolerante..por kam kohe qe jam larguar nga shqiperija..
Fatkeqesisht shqiptaret jane shume rraciste, shpresoj qe brezi ri te filloj te ndryshoj mentalitet, e te ndalojne paragjykimet.

sabina

Mesazh i vjetër 16 Korrik 2005 00:22
agata nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të agata Kliko këtu për të kontaktuar me agata (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të agata't! Kërko mesazhe të tjera nga: agata Shto agata në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto agata në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
UnReAcHaBLEGrL
Anetar i ri

Regjistruar: 08/04/2005
Vendbanimi: In someone's heart
Mesazhe: 7

Hey

Urime per temen nje her me pelqeu shum !! edhe fjalet ishin shum te bukura ...

Sa per rracizmin ekziston ne shqipri shum edhe mund te them qe nje nga rracizmet me te kqija, por shqiptari nuk e kupton sa shum jet njerzish prek nderkoh qe shan e injoron nje rrac tjeter. Kur te pervoj jeten jasht kufijve te shtetit te vet si ne greqi e itali ku jan shenjestra per tu paragjykuar athere do e kuptojn se cfar mund te ndjejn te tjeret.

Well have a nice day !!!

Unreacheablegrl (Tironce in heart)

Mesazh i vjetër 16 Korrik 2005 03:04
UnReAcHaBLEGrL nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të UnReAcHaBLEGrL Kliko këtu për të kontaktuar me UnReAcHaBLEGrL (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: UnReAcHaBLEGrL Shto UnReAcHaBLEGrL në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto UnReAcHaBLEGrL në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
fisi_i_doreve
Anetar i ri

pershendetje

gezohem qe mendimi im percillet
edhe nga te tjere,keni shume te drejte kur thoni
qe pervoja te zbut ndjenjen,dua te shoh shume
nga ata qe mendojne te kunderten tone se si
do te perballeshin me kete problem jasht kufijve
te shqiperis.une kam tre vjet qe banoj ne it.
dhe kjo gje me vret shume,me teper akoma,eshte nje
nga problemet me te rendesishme qe na ka mbetur
pa zgjidhur akoma (integrimi).
sic kane thene eshe populli
DITURIA ESHTE PJELLJE E PERVOJES...

faleminderit per mirekuptimin
(shnet e pare)

Mesazh i vjetër 16 Korrik 2005 23:25
fisi_i_doreve nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të fisi_i_doreve Kliko këtu për të kontaktuar me fisi_i_doreve (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: fisi_i_doreve Shto fisi_i_doreve në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto fisi_i_doreve në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

A ekziston racizmi ne Shqiperi? Hahahah

Po flisja me nje shqiptar qepare dhe ra muhabeti tek njerezit me probleme fizike. Behej fjale per nje vajze qe ishte ne karroce dhe nuk ecte dot. I thashe qe nuk ka pse te shikohen keta persona si te ndryshem. Perendimi i ka lehtesuar kushtet e jetes dhe ndonjehere zotesia e tyre i ka bere ministra (sic ka qene nje minister italian, i cili mezi fliste).

Ai u bind dhe me tha se vecanerisht Amerika i jep shume rendesi ketyre gjerave. Per shembull ka vene nje sekretare shteti me ngjyre. Behet fjale per Condooliza Rice.
Imagjino, nje njeri me ngjyre konsiderohet si nje i semure qe vihet sekretar shteti me gjithe... ngjyren e saj. Keshtu llogjikojne shqiptaret. (Ishte familjar imi vec te tjerash)

Mesazh i vjetër 17 Korrik 2005 06:19
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
fisi_i_doreve
Anetar i ri

Enciklopedia

perpara se te shqyrtojme kete teme, u dashka me pare tu shpjegojme shqipetareve se ceshte rracizmi.shume nga ne ka bindjen se racizem do te thote vetem ndrydhim ngjyre, dikush mund te thote(ose mund ta dije) qe eshte edhe ndryshim i kultures.
po per mendimin tim rracizmi eshte nje sinonim i fjales diferencim,dhe besoj se shume nga ju qe lexoni kete opinion timin jeni dakort me mua.

prandaj kerkoj nga ju te shqyrtoni kete teme bashke me mua per cdo problem qe mund tju kete ndodhur.
mbase nuk do tju jap une zgjidhjen po te pakten mund te shfryni ate dufin
qe keni perbrenda.te pakten ketu ka njerez qe ju kuptojne

une jam emigrant pak a shume(eshte fjale e medhe),ose me hollesishem jam i diferencuar nga kjo shoqeri,dhe shume si mua e kane shume te veshtire te adaptohen me kete ide.eshte nje problem qe ekziston,duam zduam ne.

Ne mund te hiqemi sikur jemi te paster,po kush eshte ai qe nuk i ka ndodhur te refuzoje shoqerine e nje invalidi apo nje te klases se ulet(pa pare).dhe nga nje ane e kuptoj rracizmin e italianeve apo grakeve(greket p.sh."moment rracizmi")qe nje ne kater eshte ekstrakomunitar,ne shohim nje kinez rruges dhe mendimi i pare qe na shkon neper mend"sa kinez qenkan bere mer jahu".une jam nje nga ata qe ka marr pjese neper klane ku kufizohet hyrja dhe nuk jam fort krenar per kete, tani qe i kam vuajtur vete pasojat e rracizmit.

thoni mendimin tuaj lirshem tregoni per historit tuaja
(hapuni shoqnis)haha

Mesazh i vjetër 18 Korrik 2005 22:17
oliinter
Veteran ne forum

Regjistruar: 01/10/2004
Vendbanimi: brunssum netherland
Mesazhe: 3833

ne nuk jemi rracista ne kuptimin e ngjyres se njeriut,,, por urrejm ne kulm maloket!

pa ofeze por ky eshte realiteti ne shqiperi!

Mesazh i vjetër 19 Korrik 2005 19:27
oliinter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të oliinter Kliko këtu për të kontaktuar me oliinter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: oliinter Shto oliinter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto oliinter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Oliinter ketu gabohesh. Me sakte ngaterron disa koncepte. Te ashtequajturit "maloke" urrehen sepse vetem per momentin, pasi kane krijuar probleme sociale ne Tirane (po edhe ne Shkoder xhanem). Problemi i "malokeve" ka lidhje me gjendjen e tyre ekonomike dhe shoqerore te prapambetur (dmth ne disavantazh) dhe kjo i con shpesh te bejne veprime te jashteligjshme per te mbijetuar.

Megjithate une mendoj se problemi i verioreve qe kane zbritur ne Tirane nuk eshte thjesht nje ceshtje racizmi, por nje mungese strategjie shoqerore per te integruar dhe ndihmuar keta njerez. Ajo qe diskutohet ne kete teme eshte racizmi i thate, ai qe nuk ka asnje baze dhe megjithate ekziston. Une kam pare shume shqiptare te jene raciste ne baze te ngjyres se lekures. Kjo per mendimin tim perben mungesen e llogjikes dhe perdhosjen e gjithe te atyre qe quhen "jevgj" dhe "zezake".

Mesazh i vjetër 19 Korrik 2005 21:32
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
oliinter
Veteran ne forum

Regjistruar: 01/10/2004
Vendbanimi: brunssum netherland
Mesazhe: 3833

bashkohem me mendimin tend faje per keto koncepte!

Mesazh i vjetër 19 Korrik 2005 22:39
oliinter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të oliinter Kliko këtu për të kontaktuar me oliinter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: oliinter Shto oliinter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto oliinter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amoxil
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 13/06/2004
Vendbanimi: •
Mesazhe: 3949

Nuk besoj se ekziston rracizëm në Shqipëri. Përsa i përket "urrejtjes" kundër malokërve ose njerëzve që zbresin nga veriu nuk besoj se është ndonjë problem kaq i dukur. Mendoj se jan gjëra që do zgjidhen. Kjo gjë vjen sepse kemi mentalitete dhe ndryshojm pak midis nesh. Mgjth jam i mendimit se nuk ka rracizëm në Shqipëri !

P.S fisi_i_doreve, ke hap nji temë shumë të lezecme. Më pëlqejn mendimet e tua. Urime lale!

Mesazh i vjetër 30 Korrik 2005 18:39
amoxil nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amoxil Vizito faqen personale të amoxil't! Kërko mesazhe të tjera nga: amoxil Shto amoxil në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amoxil në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 15:40 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 32 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Probleme Sociale > Ekziston racizmi ne shqiperi???

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar