fisi_i_doreve
Anetar i ri

Regjistruar: 09/07/2005
Vendbanimi: tirane
Mesazhe: 13
|
Enciklopedia
perpara se te shqyrtojme kete teme, u dashka me pare tu shpjegojme shqipetareve se ceshte rracizmi.shume nga ne ka bindjen se racizem do te thote vetem ndrydhim ngjyre, dikush mund te thote(ose mund ta dije) qe eshte edhe ndryshim i kultures.
po per mendimin tim rracizmi eshte nje sinonim i fjales diferencim,dhe besoj se shume nga ju qe lexoni kete opinion timin jeni dakort me mua.
prandaj kerkoj nga ju te shqyrtoni kete teme bashke me mua per cdo problem qe mund tju kete ndodhur.
mbase nuk do tju jap une zgjidhjen po te pakten mund te shfryni ate dufin
qe keni perbrenda.te pakten ketu ka njerez qe ju kuptojne
une jam emigrant pak a shume(eshte fjale e medhe),ose me hollesishem jam i diferencuar nga kjo shoqeri,dhe shume si mua e kane shume te veshtire te adaptohen me kete ide.eshte nje problem qe ekziston,duam zduam ne.
Ne mund te hiqemi sikur jemi te paster,po kush eshte ai qe nuk i ka ndodhur te refuzoje shoqerine e nje invalidi apo nje te klases se ulet(pa pare).dhe nga nje ane e kuptoj rracizmin e italianeve apo grakeve(greket p.sh."moment rracizmi")qe nje ne kater eshte ekstrakomunitar,ne shohim nje kinez rruges dhe mendimi i pare qe na shkon neper mend"sa kinez qenkan bere mer jahu".une jam nje nga ata qe ka marr pjese neper klane ku kufizohet hyrja dhe nuk jam fort krenar per kete, tani qe i kam vuajtur vete pasojat e rracizmit.
thoni mendimin tuaj lirshem tregoni per historit tuaja
(hapuni shoqnis)haha