Forumi Horizont | Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8821)
Më pëlqen stenli kur humbet temperamentin e saj......duket dhe e shpreh fare qartë si grat me barr......fazat që kalojnë dmth......
Hej Stenli...
Stenli mire se na erdhe dhe shpresoje qe shtatzania te kaloi pa shume probleme...
Te gjithe pedofilat, pederasat dhe greket jane gezuar qe Qillomandroja na u zgjodhe i pari i tyre... (Fakt.....)
Ja pershembull, nje nga ato kisha qe e zgjodhen, anglikanja, ka zgjedhur ne krye nje prifte homoseksual qe ndau gruan e tije me te cilen kishte dy femije dhe u martua me dashnorin (burre)... (Fakt, jo hamendje, jo opinion...)
E po une nuk jam nderzyer me Qillomandron qe te jem "inteligjent" si puna jote. Te pa fat takemi jone. S'ke ci ben...
Kalamajte si i ke...?
I lutem moderatoreve ose admineve te marrin masa per tja hequr kete avatar tata-s. Flamuri une nuk mund te perdhoset duke u perdorur nga maskarenjte tille.
Kerkoj perkrahjen edhe te antareve te tjere te forumit.
bashkohem me mendimin e WOLF_CUB..
s'kemi nevoje per hipokrite ne kete forum... kjo eshte fyerje per te gjithe...
Gjithashtu..bashkohem me mendimin e lost soul..dhe anetareve te tjere.
Te nderuar anatare te stafit te Forumit Horizont.
Ne vecanti Adiministratorit dhe Moderatorit perkates.
Te pakten kemi te drejten e marrjes se nje pergjigje. Jemi tre vete qe kemi te njejten kerkese?
Flamuri yne nuk eshte maske qe ta mbajen shovenet.
Faleminderit
PErshendetje te gjithve.Stenli une nuk arrij te kuptoj pse duhet te gezohemi per zgjegjen e janulles,ai nuk eshte shqiptar eshte theshte nje puntor i bindur i asfalise i po arrin aty edhe fale funderrinave te kombit tone.Ne sjemi te djallit jemi bijte e vertet te shqiponjes,po ti? hej amoksil nuk ja vlen te merresh me adoloshent si tata qe si kana rene akoma dhembet e qumshtit,ai se bashku me disa te tjere as qe e dine kush eshte greku ne te vertet.Dikush aty na permendi rracizmin,po ku ka rracista me te medhenj se greket,kus ka qene ketu e di e dine dhe shume prifterinj shqiptar se si jane trajtuar nga koleget etyre greke po ata nuk flasin se mund te humbin vendin e punes.Sa keq qe me vjene qe shqiptare dhe bij shqiptaresh punojne me mish e me shpirte per nji te huaj qe ne te ardhmen kur te mos i duhen me do i flakin ne plera si gjera pa vlere.
Per stenlin vetem pavioni 17 i te cmendurve mund te verifikoje semundjen e tij,paste ndjese familja.
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
Per stenlin vetem pavioni 17 i te cmendurve mund te verifikoje semundjen e tij,paste ndjese familja.
Mendim shume i pjekur...
Citim:
Po citoj ato që tha WOLF_CUB
Une them te presim njehere se c'do pjelle pastaj shohim e bejme.
Duhet durim me keta ish te virgjerit e anastasit se thone se pjelljen e pare e kane me siklet....
Amani more kur do mesojme ne se c'eshte liria a fjales. ne shajme regjimin e Enverit po kjo qe po beni tregon edhe nje here se sa te thella i ka lene rrenjet ai regjim. Liria e fjales eshte e drejta e secilit edhe atehere kur sna pelqejne gjerat secili nga ne ka te drejte te thote ate qe mendon. C'eshte kjo, ka frike njeriu te shprehet. Cfare behet keshtu. Ju moderatoret mendoj une duhet te tregoheni me te matur dhe te drejte sepse ne fund te fundit ato qe themi ne varen nga ju, dhe nuk eshte mire te perdoresh fuqin apo detyren ne menyre te tille. Nese 3 persona kerkojne dicka te palogjikshme nuk do te thote se deshira e tyre duhet te plotesohet. Une sme duket se Tata ka shkruajtur ndonje gje acaruese pervecse ka shprehur nje mendim me te cilin edhe une s'jam dakort por kjo sdo te thote qe une te kerkoj tani asgjesimin e mesaxhit apo te anatarit te forumit. Me duket se duhet te fillojme te mesojme se ne kete bote egzistojne shume njerez, shume opinione, shume eksperienca dhe jo vetem tonat. Ne fund te fundit kemi te bejme me nje referendum. Edhe e kerkoni edhe sju pelqen.
pershendtje
Nuk eshte puna te heqja e tates apo e dikuj tjeter. Ti mund te jeshe shuuuuuuummeee e lire por une sa te jem gjalle do perpiqem te ruaj shenjterine dhe paprekshmerine e disa gjerave. Eshet apsquruese dhe simbolika e te gjitha vlerave tona flamuri kombetar dhe nuk besoj se ti j e dakord qe te perdoret si logo nga te gjithe.
Problemi i lirese dhe i te qenit te kire eshte paksa i ngateruar dhe paksa i veshtire per diskutin packa se te gjith abuzojme nga pak me te. Liri nuk na mjafon kurre dhe kurre nuk arijme te jemi te tille. Liria ne fakt eshte qe edhe une t te vras ty ose duke tjeter se keshtu ma thote truri ose keshtu ndihem nje shpirt i lire. Puna eshte thjeshte se une mund ta bej por me limit se nuk me lejonjne te tjeret,,,ma shkurtojne te vepruarin...ashtu sic ka ngjyra edhe ftesa ime per te hequr avatarin e tata-s.
C'do dite e me shume ky forum te meson gjera te reja. Eshte pak a shume nje paranoje e lashte kjo imja...nje loj paranoje qe ne fakt nuk ehste e tille c'do dite e me shume... .. .
Përgjatë gjithë historisë njerëzore indiferenca ka dëmtuar në mënyrë fatale të gjithë njerëzit a popujt, të cilët janë treguar indiferent ndaj ngjarjeve që kanë ndodhur te ata. Në shkrimet e ndryshme që janë shkruar në forumin horizont në lidhje me kryepeshkopin Janullatus, praninë e tij në shqipëri, rrolin e tij, arsyes pse ai duhet të jetë këtu, si dhe funksionit të tijë në atdheun tonë, shohë se disa janë të shqetësuar për veprimtarinë e këtij individi dhe madje paraqesin edhe shumë dyshime dhe shqetësime serioze për të dhe për çfrë ai i ka bërë kishës Orthodhokse dhe vlerave tona kombëtare. Nuk më pëlqen fakti që disa persona ndoshta edhe pa menduar mirë për rrezikun që mund ti kanoset çfarëdo populli nëse do ti mohohej identiteti, gjuha, tradita dhe vlerat e tijë personale shfaqin një llojë indiferentizmi duke u shprehur se skemi ndonjë gjë tjetër më të mirë për tu marrur, po lëreni kryepeshkopin në punën e tijë. Unë dua ti them atyre se vërtet kemi plotë gjëra për tu marrur, por kjo që ne po merremi është një gjë tepër e mirë dhe madje e rëndësishme, sepse po përpiqemi të njohim dhe informojmë se çpo ndodh me vlerat tona. Po nëpërkëmben, po mohohen apo po vlerësohen përherë më shumë këto vlera që ne i bartim me nderë?
Pikërisht për këtë gjë unë dua tju sjell një dëshmi të gjallë se çpo ndodh në kishat tona Ortodokse të Shqipërisë, një dëshmi të cilën e kamë parë me sytë e mi, e kamë prekur dhe jamë i bindur se është krjetësisht objektive.
Ja se çndodhë në kishat tona: Kryepeshkopi akuzohet se ka bërë që nëpër kishat Ortodokse të bëhet lutja dhe liturgjia në Greqisht të cilën do ta gjykoja personalisht si një gjë të pavendë dhe tendencioze sidomos aty ku nuk ka minoritet greke, por nuk kam asnjë arsye për ta gjykuar si të tillë, sepse në Kishat e Shkodrës, Lezhës, Durrësit, 2 kishat e Tiranës, Elbasanit (jo në kishën e kalasë), si dhe në kishat e fshatrave të Elbasanit, në kishat dhe fshatrat Lushnjes, Divjakës, Fierit, Vlorës, Korçës, Ersekës, Voskopojës, Beratit, Gjirokastrës, Tepelenës, Përmetit, Pogradecit etj lutja dhe liturgjia bëhet në gjuhën tonë SHQIPE dhe e them me bindje se influenca greke është gjëja e fundit që mund të mendohet. Priftërinjtë janë shqipëta. Ungjilli lexohet në gjuhën tonë shqipe dhe për këtë përdoret përkthimi që i ka bërë atdhetari ynë i shquar Kostandin Kristoforidhi si dhe vetë hirësia i tij Fan Stilian NOLI, vlerat e të cilëve unë i kam si një model të lartë.
Dhe meqë ra fjala te Noli, shtrohet çështja se Janullatosi ka hedhur poshtë figurën e shquar të tijë, unë ju them se në të gjitha kishat tona përdoren ende përkthimet e tij liturgjike siç janë librat “Kremtoria”, “Pesdhjetorja” dhe “Triodi”. Libra të cilët Noli i ka kthyer nga greqishtia në Shqip. Në festën e Flamurit çdo 28 Nëntor në kishat tona bëhet meshë hyjnore dhe shërbesa e flamurit të cilën e ka përktyer vetë Noli “ky i hedhur poshtë nga Kryepeshkopi”.
Po me datën 28 Nëntorë në Akademinë Teologjike “Ngjallja e Krishtit” që ndodhet në manastirin e Shën Vlashit Pranë Durrësit. kryehet çdo vit një festë për ditën e pavarsisë. Festë e cila zgjat disa orë dhe që në të përmbahen këngë patriotike, lexime nga jeta e Skëndërbeut, Ismail Qemalit, vjersha patriotike të ndryshme një ndër ta është “Rend or Maratonamak” (vjersh e Nolit). Ky program është kryer nga vetë studentë të kësaj akademie. Nuk duhet harruar se kjo akademi është dhe qendra dhe e ardhmja e kishës Ortodokse Shqipëtare.
“Që të vërtetat e ungjillit një popull t’i shprehi në më mënyrë të plotë e të lirshme duhet të përdoret vetëm gjuha atij populli” shprehet vetë Kryepeshkopi Anastas në disa kumtesa që ai ka mbajtur me të krishterët Ortodoks Shqiptar, si dhe në librin e tij “Globalizmi dhe Ortodoksia”.
Ikonat në kishat tona janë të pikturuara nga ikonografë Shqipëtarë dhe emrat e shënjtorëve janë në shqip. Jo vetëm kaq, por edhe një numër kishash janë me emra të shënjtorëve që kanë patur prejardhje shqiptare. Si për shembull: Kisha e shën Astit në Durrës. E shën Lefterit në Vlorë, shën Nikodhimit në Berat, Kristo Kopshtarit, Shën Nifonit nga Nukova, etj.
Sa për çëstjen se Janullatosi është i vetëshpallur. Vetë të krishterët Ortodoksë të Shqipërisë e kanë kërkuar atë që të jetë Kryepeshkop në Shqipëri dhe kjo është bërë me vendim të presidentit në vitin 1992 vendim të cilin mund ta gjeni në arkivat e shtetit.
Kur kryepeshkopi erdhi në Shqipëri në fillim të demokracisë këtu nuk ndodhej asnjë person i cli mund ta merrte përsipër këtë detyrë, madje vetë zoti Dhimitër Beduli (teolog i shquar që ka jetuar gjatë kohës kur kishat ishin të mbyllura nga sistemi komonist) kur i kërkoi një prift shqiptaro amerikan që të bëhej kryepeshkop i Shqipërisë ai nuk pranoi, zgjedhje e cila nuk duhet gjykuar për keq, sepse edhe ai mund të ketë patur arsyet e tijë personale, të cilat nuk ja mundësonin dot këtë përgjegjësi. Po atëherë si mendoni a duhej t’u lente kisha në mëshirë të fatit? Të gjithë përfaqësuesit e krishterë të qyteteve të shqipërisë, ndër të cilët ishin edhe teologë Shqiptarë që kanë vuajtur në kohën e regjimit komunist, propozuan unanimisht që eksarku i Patriarkanës Ekumenike hirësia i tijë Anastas Janullatosi, të fronëzohej si kryepeshkop i Tiranës Durrësit dhe gjithë Shqipërisë. Gjë që u pranua me dekret te Presidentit të asj kohe zotit Sali Berisha.
Pra vetë shqiptarët e kërkuan diçka të tillë, dhe cilët shqiptarë? Ata shqiptarë të cilët kishin ruajtur besimin në kohën e Komunizmit dhe kishin mbajtur kontakte me peshkopët që jetonin në atë kohë si Irine Banushi Dhe Danili (peshkopë të persekutuar nga regjimi e Hoxhës). Si do ta lejonin ato kaq lehtë të “Shitej” kisha e tyre, ose edhe nëse ishte bërë një gjë e tillë, pse ato nuk protestuan më vonë për një gjë të tillë? Por ata ende e respektojnë kryepeshkopin Anastas Janullatos. A e dini se bashkëpunëtorët e parë të Janullatosit ishin Dhimitër Beduli At Kozma Qirjo nga Vlora, At Gaqo, At Vangjel Xoxe, dhjak Sotir Kanxheri dhe Theodhor Papapavli Teologë dhe priftërinjë,që u përpoqën për krishtërimin para dhe pas mbylljes së kishave.
Në vitin 1997 u formua Sinodi i Shenjtë i kishës Ortodokse Shqiptare. Në këtë sinodë bëjnë pjesë kryepeshkopi Anastas Janullatos, mitropoliti i Beratit Ignat Gregoriti (me kombësi dhe prindër Shqiptar, lindur në një fshat arbëresh në Greqi), Mitropoliti i Korçës Joan Pelushi (rritur në Tiranë me origjinë Përmetare, dhe i persekutuar nga sistemi komunist). Peshkop i Apollonisë hirësi Kozma Qirio nga Vlora edhe ky ka vuajtur nën sistemin komonist
Sekretar i Sinodit është At Joan Trebicka nga Korça. Sot në këtë sinod është edhe hirësi Ilia Ketri, Shqiptaro-Amerikan, (madje ai ka ndihmuar kishën tonë edhe në vitet e para të demokracisë) Sot ai është edhe drejtor i Akademisë Teologjike “Ngjallja e Krishtit” në Durrës. Shkollë ku mësimet bëhen në gjuhën tonë amtare Shqipe (sepse edhe për këtë shkollë ka patur shpifje se u bënin mësime në greqisht).
Në vitin 1997 ky “agjent grek” qëndroi në Shqipëri kur shumë politikanë ikën sepse askush nuk ishte i sigurtë për jetën e tij. Dhe jo vetëm kaq, por ai u bë një faktorë zbutjeje dhe nxiti Shqiptarët që të tregoheshin gjakftohtë dhe mos ngrinin armët ndaj bashkëvëllezërve të tyre. Mos flasim për 1999-ën vit kur Kosovarët e dëbuar nga Serbët padrejtësisht. Gjetën një pritje të ngrohtë nga në vëllezërit e tyre ndër të cilët edhe vetë kisha Ortodokse me në krye “antishqiptarin” Janullatos ofroi ndihma për ta dhe hapi kampe që ata të qëndronin provizorisht deri në kthimin e tyre në kosovën e çliruar. Me urdhërin e tij Akademia Teologjike (vendi ku përgatiten filizat e kshës Ortodokse Autoqefale) mbylli provizorisht studimet me qëllim që studentët e sajë të viheshin në shërbim të vëllezërve të tyre Kosovarë.
Po kryepeshkopi është ai cili përmend dhe nderon vetë Nën Terezën një shembull i gjallë i shpirtit të gjërë Shqiptarë. “Mos vallë Nën Tereza ka patur qëllime filo-Vatikanase në Kalkuta?!!!!
Ky “Agjent” ka marrë tituj nderi nga sa e sa universitete botërore dhe shoqata humaniste. Fakte të cilat i përmend jo vetëm për të ngritur figurën e këtij njeriu, por për të treguar se kisha Shqiptare po përparon dhe se në të janë përgatitur djem të rinj si hierodhjakonë dhe hieromonakë, të cilët unë mesa i njohë personalisht nuk i njohë për të paaftë, por për njerëz të përgatitur, me tipare të fisme shqiptare, tolerantë dhe me shpirtin e sakrificës për çdo individë. Në një të ardhme ata do të jenë të gatshëm për të qenë peshkpoë të qyteteve të ndryshme Shqiptare si Tirana, Korça, Berati dhe Gjirokastrës.
Jam kurioz te di vetem nje gje, A keni space me shumice ne ato serverat tuaja te forumit horizont se ky qillomandroja ka bere nja 6 here copy paste kete materiali. duket si pune trakti. meqenese nuk ka arsye te postohet per te dhjeten here atehere i lutem moderatoreve ta fshine kete diktim ose materila discete qe stenlushit na ja ka dhene dikush dhe ku vjen e e riposton si nje fletushke me me orra qe te vjen ndot vec ta shohesh
Pyetje
meqenese merreni me problemet e kishes ortodokse ne Shqiperi. do kisha disa pyetje fare te thjeshta per ju qe po merreni me ceshtjet e kishes, dhe sigurisht mendoj se do dini te pergjigjeni sepse pyetjet qe do te beje jane fare elementare dhe thelbesore per nje kishe ortodokse.
ne rralle te pare cdo te thote kishe apostolike?
kush eshte kuptimi i mekatit?
dhe a dini emrat e disa shenjtoreve shqiptare, ose qe kane fjetur ose jane martirizuar ne shqiperi. besoj se e kuptoni kuptimin e fjales fjetru.
besoj se nuk do me zhgenjeni se po te mos i pergjigjesh ketyre eshte si te mos dish se kush eshte rroli i kryeministrit, ose mos dish ceshte vota e lire dhe te pretendosh se je nje analist politik. ju lutem mos me turperoni edhe nese nuk e dini te pakten lexoheni diku dhe shkruajeni ne forum vetem mos ecni dhee te shkruani gjera te cilat skane lidhje me temen dhe te leni nam.
ajo foto e shtatzanise ishte jashzakonisht e arritur, kur e pash u tremba se u dukte qe kishe gjetur fakte shume serioze. ej nese do te vendosesh foto te nje zebre me patina. ose te nje brekocke qe fluturon, ose te henes e cila qendron vetem 3 metra larg djellit. do na e mbyllesh gojen kundra ketyre fakteve kaq logjike dhe te rrezikshme per shovinizmin grek. vazhdo vazhdo se me keto fakte qe ke ti edhe gjyqi me i korruptuar ne bote nuk mundet ti hedhi poshte.
ju pershendes dhe ju uroj kreshme te lehte,
Ps u meqe ra fjala kush eshte qellimi i kreshmes, besoj se duhet ta dini edhe kete.
ajo fotografia shpreh ide more njeri.. nuk sjell fakte.. faktet jane sjelle here tjeter..
ideja e fotografise eshte lidhja seksualo-shpirterore qe ka stenli me apo dhe te tjere me prifterinjte greke perfshi edhe janullatosin.. dhe mos thuaj qe jo se e kemi pare ne televizor tek top channel...
Mobi i Dikut,
Juve u shprehet se; "Që të vërtetat e ungjillit një popull t’i shprehi në më mënyrë të plotë e të lirshme duhet të përdoret vetëm gjuha atij populli” shprehet vetë Kryepeshkopi Anastas
Dhe perseri u shprehet se "une them se kryepeshkopi ka thene se ungjilli nuk mund te leçitet kurre vecse ne gjuhen amtare."
Jam shume dakort me ato qe thua ti dhe qe thote dhe Janulla Qillomandro, por kam nje pyetje a eshte i gatshem qe Qillomandroja te deklaroje se duhet bere ne gjuhen (amtare) shqipe... Pra indirekt te na le te kuptoje se jugu i shqiperise dhe Himara me qe patem ngjarje se fundi nuk jane greke? Pra ketu ndahet shapi nga sheqeri. Cila pra eshte gjuha e popullit ne Himare? Me qe e njeh mire Qillomandron munde te na citosh ndonje deklarate me konkrete, per kishen dhe gjuhen e Himares pershembull...?
Sa per ndodhit me kosovaret kur ishte koha e veshtire eshte tamam ashtu. Kemi qene deshmitar.
Jo ti nuk je gagac kur bene punen per te cilen te paguajne. Kur nuk te paguajne munde te jesh gagac kush e di, ndaj pres nje pergjigje qe ta marr vesh llojin tende.
Edhe une ashtu sy ty, i uroje gjithe shqiptareve gezuar festen.
Petriti
...
Armiqte e shqiptarve po vdesin, pas Sllobos kete vit ne hale te gomereve do te veje Janull Qillomandroja,...
Citim:
Po citoj ato që tha WOLF_CUB
Nuk eshte puna te heqja e tates apo e dikuj tjeter. Ti mund te jeshe shuuuuuuummeee e lire por une sa te jem gjalle do perpiqem te ruaj shenjterine dhe paprekshmerine e disa gjerave. Eshet apsquruese dhe simbolika e te gjitha vlerave tona flamuri kombetar dhe nuk besoj se ti j e dakord qe te perdoret si logo nga te gjithe.
Problemi i lirese dhe i te qenit te kire eshte paksa i ngateruar dhe paksa i veshtire per diskutin packa se te gjith abuzojme nga pak me te. Liri nuk na mjafon kurre dhe kurre nuk arijme te jemi te tille. Liria ne fakt eshte qe edhe une t te vras ty ose duke tjeter se keshtu ma thote truri ose keshtu ndihem nje shpirt i lire. Puna eshte thjeshte se une mund ta bej por me limit se nuk me lejonjne te tjeret,,,ma shkurtojne te vepruarin...ashtu sic ka ngjyra edhe ftesa ime per te hequr avatarin e tata-s.
C'do dite e me shume ky forum te meson gjera te reja. Eshte pak a shume nje paranoje e lashte kjo imja...nje loj paranoje qe ne fakt nuk ehste e tille c'do dite e me shume... .. .
S'ka asgje me te rendesishme se te perpiqemi per vendin tone por mua me duket se ketu ka hipokrizi.
1 Diku tjeter ne nje vend lezova se si forumi ndalon ato mesazhe qe prekin nje fe te caktuar ne vecanti. Ketu ne kete teme une shoh se shume nga ne shajne e fyejne nje komb te tere dhe askush nuk thote asgje.
2 Duke patur parasysh se mijera shqipetar hane buke nga greku dhe nje pjese shqipetare eshte minoritet grek une mendoj se duhet te tregohemi me te matur dhe te pergjegjshem kur shkruajme sepse nuk bejme gje tjeter vecse acarojme gjerat midis 2 kombeve. Populli grek keshtu eshte nacionalist fetar apo ku ta di une s'eshte puna jone. Ne i kemi zene deren dhe per kete jemi te detyruar te bejme sic do greku ne shtepine e vet. Per kete mendoj une duhet ti bihet gomarit (qeverise shqipo) dhe jo samarit (grekut)
3 Ky referendum ska kuptim sepse nuk degjohet nga asnje sepse zeri yne nuk degjohet aq sa duhet qe te mberrij deri ne Tirane. Zeri yne s'eshte degjuar asnjehere se po te ishte degjuar do te merrej ne konsiderate nga shteti apo autoritet shqipetare. Dhe ketu pikerisht e kam fjalen te fakti qe sjemi te organizuar, harxhojme kohen duke share grekun dhe duke bere patriotin po ne fund vetem nje gje ka rendesi "RESULTATI"
RESPEKTE DHE PAQE
freespirit... me ben pak pershtypje kokfortesia qe po demonstron.. duke iu kunderpergjigjur dhembe per dhembe dhe me nga dy tre mesazhe per cdo mesazh .. dhe une po te pergjigjen me shprehjen tende "let us be" ..nejse... ndosha as ti vete nuk e beson kete shprehje... po s'ka problem te gjithe kane kontradikta llogjike ne mendime.. pa perjashtim..
dua t'i pergjigjem vetem pikes 3 per te vetmen arsye se ajo demonstron nje plage te pergjithshme qe kemi ne shqiptaret (ajo e dyta sinqerisht eshte shume pa vend dhe mund te shkruaj nja gjysem gazete kunder saj)
pika 3.
problemi qe kemi ne shqiptaret eshte qe presim gje gjerat te gjejne zgjidhje magjike, me nje te kthyer te celesit apo me nje fjale te vetme.. duke injoruar keshtu punen e perditshme qe duhet bere per te arritur aty ku duam..
ne rastin konkret.. nqs duam qe janullatosi te largohet (se nqs s'duam atehere ky debat mbyllet).. duhen bere disa gjera me rradhe.. ti ke permendur organizimin.. si zgjidhje.. por ai eshte thjesht nje konstatim qe cdo njeri e din.. s'do shume mend.. por organizimi eshte ndoshta hapi i fundit dhe jo i pari.. une them qe e para eshte ndergjegjesimi i njerezve... dhe ky behet duke punuar shume.. dhe gjate.. dhe ne cdo menyre.. me gazeta, me forum.. me lajme.. e ku di une tjeter.. asgje nuk mund te neglizhohet.. nuk mund te jemi fataliste sic duket te jesh ti.. "mos lodhemi kot se s'na degjon njeri".. kur njerezit ndergjegjesohen, atehere lind nevoja e organizimit.. dhe keshtu vazhdon...
e kam thene dhe diku tjeter.. fuqia e vertete eshte veprimi (nga A.R.).. mosveprimi eshte fataliteti i shqiptareve dhe na ka bere qe gjithmone te jemi ne hapin e pare te gjerave.... asgje nuk vjen me magji.. duhet vepruar ne menyre konstante dhe ne cdo drejtim... ok?
Citim:
[i]
ne rastin konkret.. nqs duam qe janullatosi te largohet (se nqs s'duam atehere ky debat mbyllet).. duhen bere disa gjera me rradhe.. ti ke permendur organizimin.. si zgjidhje.. por ai eshte thjesht nje konstatim qe cdo njeri e din.. s'do shume mend.. por organizimi eshte ndoshta hapi i fundit dhe jo i pari.. une them qe e para eshte ndergjegjesimi i njerezve... dhe ky behet duke punuar shume.. dhe gjate.. dhe ne cdo menyre.. me gazeta, me forum.. me lajme.. e ku di une tjeter.. asgje nuk mund te neglizhohet.. nuk mund te jemi fataliste sic duket te jesh ti.. "mos lodhemi kot se s'na degjon njeri".. kur njerezit ndergjegjesohen, atehere lind nevoja e organizimit.. dhe keshtu vazhdon...
e kam thene dhe diku tjeter.. fuqia e vertete eshte veprimi (nga A.R.).. mosveprimi eshte fataliteti i shqiptareve dhe na ka bere qe gjithmone te jemi ne hapin e pare te gjerave.... asgje nuk vjen me magji.. duhet vepruar ne menyre konstante dhe ne cdo drejtim... ok? [/B]
lost...
Asgje nuk arrijne te perthithin disa mendje.... dhe nuk eshte aspak se ne jemi ketu per te bere gare dhe sfilate dijesh.
Kur ne nje teme si kjo kerkohet te ledhatohet agresori duke u hequr si ultralibertine dhe si fashatre me stil aristokrtik eshte pak ne sherbim te egos se shkermoqur te postueses qe duke perdorur nje logjike aspak te kapshme per trurin e saje e ngre ate padashur ne nje nivel debati qe nuk mund ta cojne as nese ja dhurojme te gjitha shkallet e ngjitjes...
Mos shko me larg po permbaju veteem pikes kur thote se greku po mban me mijra njerez me buke. Kjo nuk eshte tjeshte frike dhe logjike fataliste.
Me buke mund te mbahet qeni macja dhe dikur sklleverit. Shqiptaret jane ata qe po vetembahen dhe ne fakt jane ata qe po mbajne Greket me buke nese do te meni, nje llogari te thjeshte te punese dhe shperblimet.
Nese greket ndertojne vila dhe rikonstruktojne shtepi e kotece me fondet e BE-se qe kjo e fundit jep (ose memire ka dhen milione) per te stimuluar bujqesine dhe sektore te tjera ne greqi nuk duhet te harrojme se ky bumerang po i kthehet ne forme fature qe ka per te paguar ndaj BE-se.
Une jam shume dakord me ato qe thua dhe riferskoj ne mendje edhe vlefshmerine qe kane forumet ndonjehere por nuk duhet te harrojme se te flasesh ne shtepine tende per trajtese delikate te djallit eshte jo thjesht nje gabim qe vjen nga injoranca,
Ne Shqiptaret kemi tiparet tona por te mos harrojme se problemi ketu nuk shtrohet ne llogjike te pabuksit qe e ka mbushur zorren dhe i ben fresk padronit qe e ushqen me sufllaqe.
Puna eshte se femrat behen nena dhe nenat kane pak me shume pjese ne mbrujtjen dhe edukimin e femijeve...pjese nga i cili eshte edhe edukimi i te qenit dashurues i vendit tend.
Ne respekt te te gjithe shqiptareve qe punojne dhe konsumojne djersen e tyre sot nga kjo dritare e forumit horizont une i them kesaje krijese : Turp te keshe!
Faleminderit per konsideraten por realiteti dhe ndershmeria e tepert gjithmon jane luftuar nga shoqeria. Megjithate une do te them ate qe kam per te thene pa fyer the injoruar njeri. Ajo qe kam shkruar po ta lexosh me vemendje ka nje kuptim shume te rendesishem qe do ta spjegoj si me poshte dhe me hapur se mbase spo me kuptoni. Pse te me vij turp apo se them te verteten, epo nuk habitem me teknikat Enveriste qe kan per synim dekurajimin dhe thyerjen e shpritit te lire si dhe te se vertetes. Te gjithe jemi patriot bile ca nga ne jane me vepra me shume se me fjale. Shqipetaret ne greqi jane si skllever dhe kete e dime sepse jane ne kushte shume te keqia megjithate prap nuk kthehen ne vendin tone te dashur. Pse pyes une? Mos valle me mire sklllav tek Greku por me nje mundesi per te rregulluar te ardhmen apo ate te femijeve. Apo mos valle fjala skllav merr nje kuptim me definitiv ne shqiperi. Me fjale te tjera me mire sllav ne vend te huaj se ne vendin tone sepse vendet e huaja sot na e kane dhene nje mundesi me te mire se vendi yne sot, qofte edhe greqia qe i ka trajtuar shqipetaret shume keq.Tani ju po kapeni dhe po gjykoni fjalite e mia nje nga nje dhe jo kuptimin e asaj qe kam shkruar ne teresi. Prandaj do te shtoj: Largimi i Janullatosit eshte ceshtje politike. Ta zeme se ne si popull do te degjohemi dhe pa marre parasysh resultatin fakti se ne do te degjohemi do te kete pasoja shume te medha per shqipetaret ne Greqi. Me fjale te tjera ne nuk jemi ne kushte per te kerkuar dicka sepse ne lozim me rregulla te vendosura nga dikush tjeter, ne kete rast qeveria jone dhe shteti grek. Kur varesh nga dikush dhe s'ke autoritet je i detyruar ta hedhesh vallen sic duan te tjeret. Nga kjo vjen edhe kuptimi i asaj shprehjes se mesiperme( ....... grini sallat) sepse nuk kemi fuqi te ndryshojme gje sepse qeveria jone sna degjon e sna ka perfillur ndonjehere dhe plus jemi te kapu si miu ne cark. Thashe ne mund te shfryjme e te votojme sa te duam por ne fund ka rendesi vetem RESULTATI dhe duke konsideruar gjithe ato qe thashe me lart me duket e pamundur qe ai mund te largohet. Do te doja qe gjithe ate urrejtjen qe kemi ndaj grekut ta shprehnim me shume ndaj qeverise shqipetare se ne fund te fundit ata s'jane per ne perderisa na kane lene ne keto kushte ku s'kemi asnje lloj fuqie apo autoriteti dhe asnje lloj zgjedhje te lire. Ne vazhdojme te vuajme pasojat e zgjedhjeve egoiste qe ka bere qeveria jone qe ne fillimet e saj.
pershendetje
Skllaveria eshte ne mendje dhe shpirt dhe jo ne natyre. Njriu mund te jete edhe thjeshte "skllav mendimesh ose ideshe".
Ndersa urrejtja nuk rekomandohet as per armiqte e jo me per politikanet tane te cilet duam apo s'duam ne jane vellezerit tane pernga prejardhja.
Po une jam serish i mendimit se nuk e ke kuptuar ate qe lost_soul te shkruante dhe qe une nuk desha ta riperseris. Pra perfundimisht une kam patur te drejte se ti nuk je ne gjendje te kuptosh. eshte e thjeshte.
Tung
Have it your way!!!!!!!!
Ata qe nuk argumentojne dot fillojne e fyejne. Keshtu qe edhe une po te injoroj ty spo ta var fare se ate qe kisha per te thene e thashe. As ti dhe as lost_soul skeni kuptuar ate qe po them une dhe sme keni kthyer pergjigje te plote. Nejse fjalen sllav e the ti dhe jo une. Keshtu qe vaxhdo jep komente rreth saj . Le tua leme ne dore te tjereve qe lexojne me me vemendje te japin mendimet e tyre sepse jam e lodhur me paragjykime dhe konkurse kush flet me shume fjale te bukura. Nese mendon se une jam greke e ke shume gabim jam shqipetare puro por jam shqipetare qe e urrej hipokrizine dhe jam e drejte. Si i thone asaj shprehjes "rrime shtrember dhe flasim drejt" Dhe pikerisht te keqen se kemi nga greku po nga "vllezerit tane" qe u kemi besuar te ardhmen dhe po abuzojne ne kurrizin tone. Edhe Enver Hoxha me shoke vellai ne ishte po na e kenduan per 45 vjet. Po me duket se jemi mesuar keshtu ne me "vellezerit tane" dhe kur vjen puna ua vem fajin atyre te huajve se skemi kurajo te merrimi me tanet. Nese une do te shkruaja dicka te keqe ateher do te jepja te drejte qe je i acaruar por ajo qe kam shkruar s'eshte aspak e keqe. Kjo eshte e keqja se ne hame inat edhe atehere kur dikush shkruan dicka efektive. Nuk gjykoj njeri sepse e kemi dhurate nga sistemi 45 vjecar.
p.s mesazhet si kam shkruar per ty por per te gjithe. So you are free to be as long as I am.
Kjo qe po beni ju eshte " the oldest trick in the book" Thyerja e nje njeriu nga ana psikologjike duke perdorur ulje dhe fyerje nga me te ndryshmet.
Vetem qe ta dini se ato qe keni thene me hyjne nga nje vesh dhe dalin nga tjetri. I know worse.
Gjeja qe me ben me shume per te qeshur eshte se ska arsye qe ju te dy te silleni ne kete menyre sepse as po shaj as po ju fyej, por thjesht kam shkruar ate qe une mendoj eshte e drejte.
Qe ketej e tutje do tu pergjigjem vetem atyre qe me sfidojne ne menyre te kenaqeshme dhe me argumenta.
e shef moj feespirit.. qe ben gabim qe mendon qe ne po mundohemi te te ulim poshte me ofendime... kjo vjen nga siguria ndoshta ke.. mendon se i ke kuptuar te gjitha..
nuk e shef psh mundesine qe une dhe wolf te kemi arritur ne konkluzionin qe ti nuk e kupton kete ceshtje (ose te pakten keshtu na duket) dhe thjesht po bejme ca shaka... hidh njeri dhe prit tjetri ??? mund te jete edhe kjo mundesi..
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
e shef moj feespirit.. qe ben gabim qe mendon qe ne po mundohemi te te ulim poshte me ofendime... kjo vjen nga siguria ndoshta ke.. mendon se i ke kuptuar te gjitha..
nuk e shef psh mundesine qe une dhe wolf te kemi arritur ne konkluzionin qe ti nuk e kupton kete ceshtje (ose te pakten keshtu na duket) dhe thjesht po bejme ca shaka... hidh njeri dhe prit tjetri ??? mund te jete edhe kjo mundesi..
jo ne nuk kujtojme aspak qe jemi me te zgjuar se askend... ne thjesht kujtojme qe t'i nuk ka ke kuptuar dhe heziton te na kuptosh (besoj se kemi te drejte te kujtojme apo jo) .. gjithashtu po ushtrojme lirine tone te bejme shaka edhe te tallemi (gjithmone pa te keq)... thjesht nje liri po ushtrojme dhe ti je per lirine je apo jo.. mos na ve kufizime tani...
dhe fyerjet.. pos i mer per kapital.. jane thjesht nervozizma te momentit... asgje me shume...
pastaj pse merzitesh ti.. kete e lexojne shume vete keshtu qe cdo njeri gjykon vete...
hajt tung.. se u lodhem me kete debat...
C'jane moj keto partneritete qe shpikni. Aman moj se je dhe femer. Pastaj kush te tha se behet per te shfaqur zgjuarsi moj aman. Tata eshte armiqesor ne ato qe thote. Tata eshte mbase njelloj si ti ne ato qe thote, dhe nese dy vete jane ne nje linje kjo nuk deshmon per partneritet por per mendime qe perputhe per momentin...dhe sidomos kur behet fjala per kombin. Psataj ndonjehere humori dhe sarkazma mund te te deshmone ty dhe ndonje tjetri qe ktu jemi ne forum te lire dehe jo ne OKB.
Une psh per kombin dhe atdheun tim jam gati te sakrifikoj edhe jeten e armikut. E thene shkurt jam me olinterin dhe banalin. (i huazoj misionin per pk kohe ne Shqiperi dhe i fus nje koqe plumbi)
Ok?
Ik fli tani qe te rritesh
Nuk jam ne vendodhjen e aktualitetit shqiperi , me te lexuar dhe aq me shume te degjuar sesi Shqiperia,shqipetaret dhe gjuha shqipe po njolloset me balta te tjereve te ben te qash.Me falni per prishjen e debatit ,por u lexova me vemendje dhe vendosa te jap mendimin tim. Shqiperia s'ka nevoje per morracake si janulli dhe perkrahes te tij. Ka nevoje per njerez te denje te kombit te saj. Me mire buke e kripe nga dora e tendit ,se buke e mmmmjalte nga dora e huaj per ata qe kuptojne. Ka nevoje per vepra dhe jo fjale. Si perfundim ?
Freespirit,
1-Ne nuk po shajme asnje fe. Fete jane te gjitha te respektuara. Ne se ti Qillomandron e barazon me besim fetar apo e quan perendi, atehere ti ke problemet e Albos (lexo tek faqja ime personale, http://vertet.blogspot.com).
2- Ne nuk i kemi zene derne grekut,por greku na ka marre trojet tona. Dhe nuk eshte greku qe na mban me buke por jane skllevrit shqiptare qe e pasuruan greqine.
3- Ne se ze yne nuk degjohet sic pretendoni juve, atehere pse me kane kercenuar mua? Sepse degjohet, sepse u djege...
A duhette largohet Anastasi.....?
....ja dhe nje fakt
http://www.forumihorizont.com/showt...4244#post224244
Pershendetje
Hyxhym paska marre ky referendumi!
Kisha nje ide dhe do te doja mendimin tuaj: sikur te hapnim nje teme konkurs "Maratone sharjesh per Janullatosin" ne te cilen te transferonim 90% te posteve te kesaj teme dhe dy temat tjera ekzistuese tashme per Janullatosin!
Si mendoni?
Ps. Tema do te pastrhet se shpejti dhe nuk perjashtohet mbyllja e perkohshme e saj per asrye pastrimi sigurisht.
Flm.
Nuk eshte mire te mbullet sepse pastrimi eshte tjeter gje.
Unenuk mendoj se duet mbyllur.
Arsyeja? E thjeshte...nese hap faqen www.fajtori.com ne dritaren forum nje nga temat e reklamuar eshte "referendum ne forum" eshte bicim reklame dhe nuk eshte mire qe user-at e rinj qe jane kurioze dhe regjistrohen ta gjejne mbyllur.
Tung
Erzeni_Be
E kuptoni se Anastasi eshte nje greke ne krye te shqiptareve...?
Si thua greket do te benin ne nje faqe te tyre ku te diskutohej Abdi Baleta?
Me jep pergjigjen e te dytes dhe beje si te duash me te paren.(Me pastrimin...)
Sinqerisht
Petriti
Re: Freespirit,
Citim:
Po citoj ato që tha Petrit Kola
1-Ne nuk po shajme asnje fe. Fete jane te gjitha te respektuara. Ne se ti Qillomandron e barazon me besim fetar apo e quan perendi, atehere ti ke problemet e Albos (lexo tek faqja ime personale, http://vertet.blogspot.com).
2- Ne nuk i kemi zene derne grekut,por greku na ka marre trojet tona. Dhe nuk eshte greku qe na mban me buke por jane skllevrit shqiptare qe e pasuruan greqine.
3- Ne se ze yne nuk degjohet sic pretendoni juve, atehere pse me kane kercenuar mua? Sepse degjohet, sepse u djege...
Freespirit...
Janullatos nuk eshte njeri Aerendie por Asfalie kjo eshte e gjitha. Po te ishte njeri perendie dhe une do te respektoja dhe mbroja...
Ne nuk varemi nga greku, ne jemi kthyer ne nje koloni te grekut dhe per kete duhet te fillojme te ndryshojme gjendjen...
P.S Ve bast se je nga Saranda.
Re: Freespirit...
Citim:
Janullatos nuk eshte njeri Aerendie por Asfalie kjo eshte e gjitha. Po te ishte njeri perendie dhe une do te respektoja dhe mbroja...
Ne nuk varemi nga greku, ne jemi kthyer ne nje koloni te grekut dhe per kete duhet te fillojme te ndryshojme gjendjen...
P.S Ve bast se je nga Saranda.
Mu deshen vetem 20 min mer ta marre vesh se kush eshte...
iiiii sa bajateeee.
Nuk ja vlen ta dini
Re: Erzeni_Be
Citim:
E kuptoni se Anastasi eshte nje greke ne krye te shqiptareve...?
Si thua greket do te benin ne nje faqe te tyre ku te diskutohej Abdi Baleta?
Me jep pergjigjen e te dytes dhe beje si te duash me te paren.(Me pastrimin...)
Sinqerisht
Petriti
Po pse te largohet janullatosi??
Kur sheh qe dy apo tre persona rrotullojne kete teme, kur dikush shpreh nje mendim kundrra i kundervihen dhe madje ofendojne ne menyren me ordinere, kur shqiptaret akoma s'kane kuptuar cdo te thote "liri mendimi", kur arrijne dhe i titullojne vellezerit e tyre qe punojne ne trojet greke me termin "skllever'...etj,etj..perse??
perse te largohet kur shqiptaret s'arrijne te gjejne gjuhen me njeri tjetrin, qe shqiptaret flasin me gjuhen e hundes apo tangerllekut..
Vazhdoni miq forumista sa te mundni, per sa kohe qe kujtoni se beni patriotin apo te fortin per aq kohe i jepni mundesine Janullatosit dhe perceve arabe te drejten e plote te qendrimit..
Patriot nuk eshte ai qe flet ne anonimitet dhe perdor gjuhe rrugesh..Po te keni kurajo plotesoni nje peticion me emra reale dhe adresa reale dhe beheni publike..
Ps. Per te gjithe ata qe do te postojne ne kete teme:
Ju lutem mos i beni koment shkrimeve te te tjereve por shprehni mendimet tuaja..Nuk eshte tema :"komentoni shkrimin paraardhes"..
Unforgiven,
Nuk jane dy tre veta qe kerkojne largimin e Qillos, por eshte shumica. Shiko referendumin....
Shqiptaret do ta "mesojne" lirin e mendimit nga greket qe eshte nje shtet fashisoto-racist kundrejte shqiptareve me se shumeti. Biles dhe Janullen prandaj na i kane derguar qe te na jape leksione lirie dhe demokracie dhe jo vetem kaq por te shtyje dhe kufirin jugor shqiptar drejt veriut...
Po shqiptaret ne Greqi jane skllever pa asnje te drejte. Biles dhe kur veshin nje bluze ku eshte stampuar flamuri i tyre i therrin dhe i vrasin... Biles dhe po fitoje skuadra jone e futbollit ndaj grekeve, greket do te varsin nja dy tre te rinje shqipatr apo do aktivizojne operacionin '"skupa".
Arabet nuk kane pretendime teritoriale ndaj Shqiperise, Greqia me Janullen kane.
Po emri im eshte real dhe e firmos peticionin. Adresen pse e do, ta ka kerkuar asfalia? Ti jepe emrin tend...
P.S Erzeni_Be. Ka shume rendesi se c'bejne te tjeret ne faqet e tyre. Dhe nen preteksin e vlerave ne nuk duhet te humbin ato me kryesoret, KOMBETARET.
Re: Unforgiven,
Citim:
Nuk jane dy tre veta qe kerkojne largimin e Qillos, por eshte shumica. Shiko referendumin....
Po emri im eshte real dhe e firmos peticionin. Adresen pse e do, ta ka kerkuar asfalia? Ti jepe emrin tend...
KOMBETARET.
Ej unforgiven tani po qe fole si nje grek i vertet dhe e di pse se keta gjithcka e lidhin me emrin dhe me shkronjat pra ku ka pas shkrime antike greke eshte Greqi dhe kush ka emer ortodoks eshte grek.Me pare i kam bere nje pyetje Stenlit po ai nuk mu pergjigje mbase mundesh ti ateherse ketu ne Greqi kur thua jam Ortodoks te indetifikojn si grek (vorio-epirot thone) ,mos valle kesaj politike i sherben dhe Janulla me kelyshet qe gjeti ne vendin tone? Uroj qe ky te jete viti i fundit qe armiqte e shqiptarve te bejne hije mbi toke e sigurishte te filloje me Janullen e te mbyllet me N.Gejxhin kreun e lobit grek ne SHBA
Refleksion....
.....me sa kam pare ne pergjthesi i vetmi ose nga te vetmit antare te ketij forumi qe merret vetem me ceshtje kombetre dhe aspak me punet e te tjereve dhe nuk nderhyn ne nivele personale eshte Petrit Kola.
Shume te tjere jane per te ardhur keq.
Shme njerez perpiqen te rrregullojne punet e tyre dhe me pas pse jo te atdheut te tyre. Traplliku i ndonjerit eshte se kerkon te na "emancipoje" duke na lene qe te tjeret te tentojne shnderrimin pornografik te gjithckaje shqiptare.
Madje edhe duke e molepsur kete forum shqiptar me antishqiptarizma.
Njerez morra.
Thirrja ishte e qarte.
Kush ka b^the te futet nendonje forum grek dhe te shohim sa do jene tolerante greket kur vjen puna ne ceshtje te tilla.
Mbase jemi me tolerante se duhet.....?!
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
rrespektin e keni treguar ju të parët kshuqë ska ngel më as ven e as nivel për ne......
Nje mesazh Ortodoks.
O njerez!
U be kaq kohe qe vetem villni vrer kunder Kryepeshkopit dhe kunder meje. Me vjen shume keq qe ju e keni bere vetem tuaj pre te nje ideje qe nuk ekziston, te nje "fakti" qe: Shqiperia po pushtohet nga greku.
Ku i gjeni keto fjale xhanem? Ku i keni keto fakte?
Nejse beni si te doni. Me vjen keq vetem per shprtin tuaj dhe per mekatet qe beni. Sepse nuk i bini njeriu ne qafe, por vetem vetes suaj.
Do ju lutesha te kalonit Kreshmen e Pashkeve me lutje dhe vepra te mira bamiresie. Shkoni ne Kishe dhe kungohuni sa me shpesh.
Zoti ju bekofte,
Vellai Juaj.
Re: Nje mesazh Ortodoks.
Citim:
Po citoj ato që tha Une Stenli
O njerez!
U be kaq kohe qe vetem villni vrer kunder Kryepeshkopit dhe kunder meje. Me vjen shume keq qe ju e keni bere vetem tuaj pre te nje ideje qe nuk ekziston, te nje "fakti" qe: Shqiperia po pushtohet nga greku.
Ku i gjeni keto fjale xhanem? Ku i keni keto fakte?
Nejse beni si te doni. Me vjen keq vetem per shprtin tuaj dhe per mekatet qe beni. Sepse nuk i bini njeriu ne qafe, por vetem vetes suaj.
Do ju lutesha te kalonit Kreshmen e Pashkeve me lutje dhe vepra te mira bamiresie. Shkoni ne Kishe dhe kungohuni sa me shpesh.
Zoti ju bekofte,
Vellai Juaj.
Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.