Forumi Horizont | Gjithsej 15 faqe: « E parë ... « 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8821)
Re: Re: Nje mesazh Ortodoks.
Citim:
Po citoj ato që tha WOLF_CUB
Nga na dole vella ti more mi grek?
Ti je nje kanale pershkues i asfalise...dhe kaq
Shporru nga ky forum![]()
duke mos te te patur prane...dhe duke meos qene une ne krue te ketij forumi...mund te te them vetem ....
QURRAVEC
Citim:
duke mos te te patur prane...dhe duke meos qene une ne krue te ketij forumi...mund te te them vetem ....
QURRAVEC
Citim:
Po citoj ato që tha unforgiven
C'fare do te beje po te ishe ne krye te ketij forumi??
C'fare do te me beje po te te isha prane??
ndersa une mund te te them vetem qe je nje trim forumi dhe asgje me teper..Po te kishe kurajon qytetare beje publik problemin dhe emrin tend..
Citim:
Qe te flasesh per qytetari dhe per kurajo qytetare ne nje kohe kur ti dhe te tjeret po beni atantat ne nje hapsire Shqiptaresh dhe po mbroni interesa shovebe eshte jo vetem maskarallek por nuk gjej fjale te ulet ta pershkruaj. Sa poshte e keni ulur flalen dhe vepren e mencur dhe te paqte te Jezuit.
Ju merreni me riciklime pan helenesh dhe shovenesh. Kujton se je njeri i zotit>
... je nje qe vetem pune zoti nuk bejne po vec plane monopolizimesh dhe uzuprimesh territoriale.
Ke ardhur dhe na kerkon emra. Nuk te vjen turp qe ti pikerish si nje i fshehur na kerkon emrat tane. Pse more cfar eshe forum mbledhje e omonias. Ore ... ...vere ti emrin ta shohim se kemi nevoje. Emri im eshte SHQIPTAR 100 %.
Ta tha edhe Petrit Kola dhe po ta perseris edhe une. Te ka derguar asfalia qe te na skedoni si antigreke. HAHAHA.
C'dogje pritet nga ju ... Une e kam per nder edhe te vdes per vendin dhe flamurin tim. di jete vec nje pike gjaku me shume nga ai lume i pashterrshem qe e ka perskushqur kete sibol ku fluturon shqiponja e lire ..dhe ju nxjer syte me ngjyr te qelbur ju tte tereve.
Turp te kesh qe flet gjuhen dhe ke ngrene buken e ketij vendi. e keni bere perendine matrapazllek saqe ndonjerit do i duket sikur eshte ne fis me janullin e asfalise..janullin e zi qe qe per cdo gje merakoset por jo per te miren e shqiperise.
Te ikni?
Patjeter duhet dhe duhet ta thyeni qafen ju.
Nese nuk e kam gabim ne kete forum nuk lejohet propagande antikombetare....
e sheh sa tolerante jane shqiptaret ore grek ...qe te lejojne te pellasesh antishqiptarizma ne shtepine e tyre...
Nese do te kisha prane...nuk e di se cdo te te beja.
Nuk flas dot.
Vetem dua serisht te te perseris
...duke shtuar...SPIUN I ASFALISE
Kuptova qe ata qe flasin per Orthodhoksi, nuk jane fare Orthodhokse.
Patriotizmi modern po shfaqet me modele forumesh.
Sa keq me vjen qe forumet, qe kane qellim tjeter, shperfytyrohen ne lloje rrjetash prej merimange. Merimangat, si puna e "patriotit" Ujk, jane kaq te forte sa c'te te them.
Po te
Me vjen keq qe mesazhit tim te meparshem Orthodhoks, po i shtoj keto fjale. Do te doja qe Erzeni te realizonte sa me shpejt ato qe ka thene me siper, per pastrimin e kesaj teme nga fyerjet e panumerta te pese a gjashte anetareve trima qe po luftojne me pushke dhe me pene.
Nuk e di pse po vonohet. Erzen, hyr ne veprim te lutem. Pastroje pak kete teme se ka shume viruse.
Nderkohe Anastasi ka sjelle ne SHQIPERI nje skaner unik ne vend dhe i dyti ne Ballkan. Lexoni website e KOASH e keni ne faqen 6. Ai skaner do te sheroje shume semundje, njerez, orthodhokse, myslimane, katolike, bektashinj, protestante etj etj etj etj. Si eshte e mundur qe kete skaner nuk e coi ne Greqi? Pergjigju Amoxil.
Por, kaq zemergur te jeni valle? Kaq te verber? Kaq te pallogjikshem?
Mua as qe me behet vone fare, fare. Po te jeni aq trima sa ketu pse nuk dilni sheshit? Pse nuk akuzoni mijerat e besimtareve shqiptare qe shkojne ne Kishat ku meshon Anastasi dhe prifterinjte qe ai vete ka hirotonisur?
Sipas jush ata jane te gjithe tradhetare? Jane spiune?
Por, une i kerkoj falje vetes qe fillova te merrem me ju qe shtatorin e kaluar dhe per kaq kohe po harxhoj energji t'ju mbush mendjen dhe te besoni dhe te shikoni ato qe po ben Imzot Anastasi.
Por, ju ngrini ne piedestal nje fare Nikolla Marku qe nuk ben asgje per shqiptaret. Si eshte e mundur qe ai "shqiptari i vertete" nuk po ben asnje bamiresi per te tjeret?
Por, keto gjera mbeten ketu, ne kete website dhe nuk demtojne asnje, ASNJE. Ju thjesht kenaqeni me ato qe shkruani dhe postoni.
Nderkohe qe besimtaret "tradhetare" shqiptare i shkojne pas Anastasit. Marrin pjese ne Liturgjite qe drejton Ai, kungohen, luten, japin para per te varferit etj etj.
Edhe Petrit Kola, qe e quan veten "Une jam e Verteta", edhe Ksenia dhe gjithe te tjeret qe ngjasojne me ata jane pjese te nje mekanizmi qe nuk funksionon, qe asnjehere nuk ka qene i tille.
Nderkohe Sinodi i Kishes Orthdodhokse Autoqefale te Shqiperise eshte nje Organizem i gjalle dhe veprues, per te miren e shqiptareve, per lavdine e Perendise. Grupe te shumta Rinore anembane vendit, Grupet e Grave, Intelektualeve etj jane pasojat e punes qe Anastasi dhe vete shqiptaret Orthodhokse po kryejne ne Shqiperi.
Si eshte e mundur qe ju "shqiptaret e vertete" nuk i kini keto?
Edhe. . . Erzeni po te doje le te mos e pastroje kete teme. Sepse thashe qe NUK demton njeri. Ai po te donte ta "pastronte" do ta kishte bere me kohe. Por, mesa duket, fotografite unike dhe fyerjet i japin satisfaksion dhe e kenaqin, sepse, pse duhej te vononte kaq shume, qofte edhe ai minimesazh qe ka shkruar?
Por, ai e ka ne dore. Le te beje c'te doje.
Nejse.
Ju uroj Kreshme te Mbara.
Kete te Diele qe vjen eshte e Diela e Kryqit. Apo e dinit? Oh, patjeter Po.
Mos harroni te shkoni ne Kishe. Ti Petrit ne cilen Kishe do te shkosh? Oh, me fal, harrova qe Ti ke kishen Tende, sepse "Ti je e verteta". Presim per bekimet e Tua o imzot Titi, cdo dite te javes, cdo ore, cdo minute, sa here qe marrim fryme. Mos na i kurse, te lutem. Mos na ler te vuajme. Na nxirr nga kjo gjendje e mallkuar. Shpetona. Ah more Petrit, cfare ben Djalli.
O Zot! Ver dore dhe shpetona Ti, sepse vetem tek Ty kemi shprese.
Degjo o Zot zerin e lutjes sone.
Amin.
Naten e mire o Forum.
Mirugjetshim ne viziten tjeter.
ba ba ba s'paskam pa rob ma t'merzitshem... vetem rob i perendise s'je ti... edhe djalli do kishte frike te rrinte brenda teje...
.. edhe fjala eshte ortodoks jo orthodhoks... grek muti...
Citim:
Po citoj ato që tha Une Stenli
Edhe Petrit Kola, qe e quan veten "Une jam e Verteta", edhe Ksenia dhe gjithe te tjeret qe ngjasojne me ata jane pjese te nje mekanizmi qe nuk funksionon, qe asnjehere nuk ka qene i tille.
duket qe greqia ka influence ne bruksel dhe e ka ushtru gjimone kunder shqiperis...
Citim:
[i] JOOOOOOOOOOO[/B]
Pershendetje te gjitheve.
Doja tu sugjeroja anetareve qe aktualisht jetojne ne Shqiperi,
dhe qe shkruajne me kaq zell te madh per largimin e Jallunatosit
nga detyra e tij si kryepeshkop,si nje i huaj grek;
-te formulonin nej peticion drejtuar qeverise shqiptare dhe kishes ortodokse shqiptare
per vetlargimin e Janullit!
Keshtu sic ja kemi nisur neve te dashur miq,-asgje s`po nxjerrim ne drite
vetem sa mbushim faqe interrneti me shkrime
qe ndoshta askush s`i lexon.
Nje verejtje kam:-Papa Gjon Pali i II-te, ishte Polak.Dhe I sherbente jo Polonise,
por Vatikanit(Italy-se).
Kjo tregon qe Vete Shteti Shqiptar, eshte i vetedijshem per hyrjen e Jallunatosit
ne nje post si kryepeshkop ortodoks.
Tani,-s`ka mbetur gje tjeter,vecse te mbyllen keto diskutime boshe(faktikisht do ishin me vlere sikur te diskutoheshin ne nje meeting publike,
apo parlament)
e jo ketu ne kete qiell te izoluar-virtualiteti.
Te me falesh Amoxil,-se eshte tema juaj vella
por keshtu arsyetova momentalisht ndaj kaq kisha per te thene.
Ju flm dhe mire u lexofshim ne tema te tjera.
...
Me sa do une Unforgiven nuk eshte as emer ortodoks dhe as shqiptar. Emri im eshte shqiptar dhe kjo eshte e para, ortodoksia (besimi fetar) ime ze vend sekondar.
...
Me se 80% e ekonomise shqiptare zotrohet nga greket...
janullaqi s'ka si te largohet nga Shqiperia ,sepse ka gjetur ngrohte ne token shqiptare dhe aq me teper perkrahes te ''varfer''.Duke qene te varfer dhe duke pare interesin ,populli genjehet shpjet. Kshu po ben janullskopillja Aktualet e shqiperise e dine me mire ,por me sa degjojme dhe lexojme dhe ne shqiptaret ne dhe te huaj ,dime qe shume firma greke dhe sh. shkolla greke po hapen ne shqiperi dhe kjo eshte nje kurth i dinakut te djallezuar janull . Shtrin kembet 1 here pastaj te nxjerr dhe nga krevati(toka shqipe).. kshu po ben ai. Besoj se mendimet tona mund te jene te vlefshme ,sado pak dhe te kene rendesine me shume se fjalet qe shkruhen ketu.
Beautiful jam sh. dakort me mendimin tend qe te behet nje peticion real dhe jo fjale boshe. Por dhe dicka qe Papa GJ.P II ,vertet qe ishte polak ,por dhe polaket ishin me te perkrahur ne ITALI ,se sa shqipetaret.(pa u zgjatur) Dhe kjo ishte dicka e vetedijshme Reale , sic po ben E_BEL me nxirrjen e tabelave si polic trafiku.
p.s Wolf po te shikosh nga ''brendesia''nuk je aq i eger... Po te duash te ulesh nje person ,mos perdor ''armen e forte'' ,sepse ti je shume i zgjuar dhe nje te zgjuari si shkon nje arme e tille. Thjesht keshille virtual-shoqerore .. Une pranoj keshilla nga ty. Shendet.
Citim:
Po citoj ato që tha LIS
Me vjen keq , sinqerisht duke pare se sa mbrapa jeni , megjithate vazhdoni te rrihni uje ne havan ....
eshte per qef ...pa rroge...pastaj kush ja mat rrogen atyre qe punojne ne terren.
Ja pse duhet te largohet peshk kopi anancac
Citim:
Po citoj ato që tha freespirit
Kjo qe po beni ju eshte " the oldest trick in the book" Thyerja e nje njeriu nga ana psikologjike duke perdorur ulje dhe fyerje nga me te ndryshmet.
Vetem qe ta dini se ato qe keni thene me hyjne nga nje vesh dhe dalin nga tjetri. I know worse.
Gjeja qe me ben me shume per te qeshur eshte se ska arsye qe ju te dy te silleni ne kete menyre sepse as po shaj as po ju fyej, por thjesht kam shkruar ate qe une mendoj eshte e drejte.
Qe ketej e tutje do tu pergjigjem vetem atyre qe me sfidojne ne menyre te kenaqeshme dhe me argumenta.
Re: Nje mesazh Ortodoks.
Citim:
O njerez!
Do ju lutesha te kalonit Kreshmen e Pashkeve me lutje dhe vepra te mira bamiresie. Shkoni ne Kishe dhe kungohuni sa me shpesh.
Zoti ju bekofte,
Vellai Juaj.
Citim:
Po pse te largohet janullatosi??
Kur sheh qe dy apo tre persona rrotullojne kete teme, kur dikush shpreh nje mendim kundrra i kundervihen dhe madje ofendojne ne menyren me ordinere, kur shqiptaret akoma s'kane kuptuar cdo te thote "liri mendimi", kur arrijne dhe i titullojne vellezerit e tyre qe punojne ne trojet greke me termin "skllever'...etj,etj..perse??
perse te largohet kur shqiptaret s'arrijne te gjejne gjuhen me njeri tjetrin, qe shqiptaret flasin me gjuhen e hundes apo tangerllekut..
Vazhdoni miq forumista sa te mundni, per sa kohe qe kujtoni se beni patriotin apo te fortin per aq kohe i jepni mundesine Janullatosit dhe perceve arabe te drejten e plote te qendrimit..
Patriot nuk eshte ai qe flet ne anonimitet dhe perdor gjuhe rrugesh..Po te keni kurajo plotesoni nje peticion me emra reale dhe adresa reale dhe beheni publike..
Ps. Per te gjithe ata qe do te postojne ne kete teme:
Ju lutem mos i beni koment shkrimeve te te tjereve por shprehni mendimet tuaja..Nuk eshte tema :"komentoni shkrimin paraardhes"..
Citim:
Nderkohe Anastasi ka sjelle ne SHQIPERI nje skaner unik ne vend dhe i dyti ne Ballkan. Lexoni website e KOASH e keni ne faqen 6. Ai skaner do te sheroje shume semundje, njerez, orthodhokse, myslimane, katolike, bektashinj, protestante etj etj etj etj. Si eshte e mundur qe kete skaner nuk e coi ne Greqi? Pergjigju Amoxil.
Citim:
Po citoj ato që tha CRAZY AND BEAUTIFUL
Pershendetje te gjitheve.
Doja tu sugjeroja anetareve qe aktualisht jetojne ne Shqiperi,
dhe qe shkruajne me kaq zell te madh per largimin e Jallunatosit
nga detyra e tij si kryepeshkop,si nje i huaj grek;
-te formulonin nej peticion drejtuar qeverise shqiptare dhe kishes orthodokse shqiptare
per vetlargimin e Janullit!
Keshtu sic ja kemi nisur neve te dashur miq,-asgje s`po nxjerrim ne drite
vetem sa mbushim faqe interrneti me shkrime
qe ndoshta askush s`i lexon.
Nje verejtje kam:-Papa Gjon Pali i II-te, ishte Polak.Dhe I sherbente jo Polonise,
por Vatikanit(Italy-se).
Kjo tregon qe Vete Shteti Shqiptar, eshte i vetedijshem per hyrjen e Jallunatosit
ne nje post si kryepeshkop orthodoks.
Tani,-s`ka mbetur gje tjeter,vecse te mbyllen keto diskutime boshe(faktikisht do ishin me vlere sikur te diskutoheshin ne nje meeting publike,
apo parlament)
e jo ketu ne kete qiell te izoluar-virtualiteti.
Te me falesh Amoxil,-se eshte tema juaj vella
por keshtu arsyetova momentalisht ndaj kaq kisha per te thene.
Ju flm dhe mire u lexofshim ne tema te tjera.
Sa shum urrejtje!!!!!
A osht gjith ky zell patriotizem apo osht nji urrejtje e fsheht ndaj kristianizmit?
Askush nuk e vjell gjith ket helm ndaj atyne qi ngrihen kunder shtatores se Nan Terezes!
Askush nuk i hidhet n'fyt atyne qi perkrahin haptazi ose fshehtazi fondamentalistet musulman!
Askush nuk perbalt ata qi dun me i qujt shqiptart pagan,se fete gjoja i kan sjell t'hujt!
A osht kjo mrojtja e Shqipnis a osht deshina me e pa Shqipnin Ateiste ose thjesht islamike!
Patriotista te rrem!Ulni zhurrmen e sharjeve tuja!Defteni ma tepr edukat e perkushtim ndaj Shqipnis!
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
unforgiven!
nuk arrij të kuptoj dot qëndrimin tënd....
3 dit të javës je pro largimit të janullit, 3 ditë kundra dhe nji ditë abstenon.....
vendos ta dimë....
sjemi patriotë aq të mëdhej dhe as nuk përdorim fjalor rrugësh....por ama kur dhe tjetri të ofendon s`durohet më dreqi ta haj....dy fjalë i kam dëgjuar dhe unë kshuqë i përdor...
Citim:
A nuk te duket se ti dhe stenli dhe unestenli e keni tipike kete joooooooo
Ubone ti me na tergu. Patjeter qe spiunat i dallojme. Po ti je na ai soj spiunash qe e ke per nder te jeshe.
C'far deshe mer emrat tone???
hahahaha
Ti dhe soji yt nuk keni faj se moderatori yne na nxjerr tabela dhe nuk shef se ne po perleshmi me armiq qurravece ketu.
Adminet le te shikojne se c'behet ketu. Lejohet propaganda antishiptare dhe na nxirren tabela ne qe perpiqemi per Shqiperine (me aq sa mundemi)
juve thoni:
"Papa Gjon Pali i II-te, ishte Polak.Dhe I sherbente jo Polonise,
por Vatikanit(Italy-se)."
Nuk e marre vesh se c'deshe te thoje, por mendoje se harrishe te krahasosh Papa Gjon Pali me Janulloatos Qillomandron mendoje se duhet ti keni disa probleme me llogjiken e aplikuar....
Tjetra eshte se Vatikani eshte i te gjithe katolikeve te botes dhe jo i Italise, keshtu qe normal eshte nje Pape nga Polonia dhe jo Italian...
Ne Poloni prifterinjte jane polak...ndersa ne Shqiperi eshte grek
unforgiven!
edhe un jam kundra gjuhës po kurr arrin stenli dhe më thot mua këlysh, kjo gjë duket të kaloj si nën rogoz për erzenin_be dhe hudhet direkte në këshillime të disa personave të tjerë.....
ku i kemi sharë kta me nënë e babë edhe farefis e komshillik ne ?
pse sna citoni ndonjë mesazh po vetëm thoni se ne shajmë?
pa fakte flisni?
kur dikush ka nji menje nuk ësht mir ta nryshoj shumë herë sepse i humbet rëndsia atij menimi masnej.....
dhe unë sjam asgjë absolute personalisht me ty po ndonjë her ndodh ti lexojm mesazhet gabim prandaj edhe shkrova....
Re: Sa shum urrejtje!!!!!
Citim:
Po citoj ato që tha dars
A osht gjith ky zell patriotizem apo osht nji urrejtje e fsheht ndaj kristianizmit?
Askush nuk e vjell gjith ket helm ndaj atyne qi ngrihen kunder shtatores se Nan Terezes!
Askush nuk i hidhet n'fyt atyne qi perkrahin haptazi ose fshehtazi fondamentalistet musulman!
Askush nuk perbalt ata qi dun me i qujt shqiptart pagan,se fete gjoja i kan sjell t'hujt!
A osht kjo mrojtja e Shqipnis a osht deshina me e pa Shqipnin Ateiste ose thjesht islamike!
Patriotista te rrem!Ulni zhurrmen e sharjeve tuja!Defteni ma tepr edukat e perkushtim ndaj Shqipnis!
Pergjigjun Mobi,Stenli,Lis Tata, Unforgiven...., pse ja mbathini nga kjo pyetje....?
Citim:
--------------------------------------------------------------------------------
Po citoj ato që tha Petrit Kola
Juve u shprehet se; "Që të vërtetat e ungjillit një popull t’i shprehi në më mënyrë të plotë e të lirshme duhet të përdoret vetëm gjuha atij populli” shprehet vetë Kryepeshkopi Anastas
Dhe perseri u shprehet se "une them se kryepeshkopi ka thene se ungjilli nuk mund te leçitet kurre vecse ne gjuhen amtare."
Jam shume dakort me ato qe thua ti dhe qe thote dhe Janulla Qillomandro, por kam nje pyetje a eshte i gatshem qe Qillomandroja te deklaroje se duhet bere ne gjuhen (amtare) shqipe... Pra indirekt te na le te kuptoje se jugu i shqiperise dhe Himara me qe patem ngjarje se fundi nuk jane greke? Pra ketu ndahet shapi nga sheqeri. Cila pra eshte gjuha e popullit ne Himare? Me qe e njeh mire Qillomandron munde te na citosh ndonje deklarate me konkrete, per kishen dhe gjuhen e Himares pershembull...?
Ne bote njerezit qe nuk jane pagezuar nuk i thone vetes kristian..por pergjigjen jemi pagane..
Dhe nuk e di sa nga keta persona qe pretendojne se po i sherbejne kombit me keto lloj dogmash e urrejtjesh jane te pagezuar..
Sa nga Ju ini te pagezuar qe femije???
Sa nga Ju besoni vertete ne Zot dhe keni lexuar ne Bibel qe atij qe s'te vjen pas midese bjeri me cfare te mundesh..
Petrit Kola..Wolf_Cub, lost Soul.... lerini njerezit te mendojne dhe gjykojne sic u do shpirti..Ai qe veten mburr me termat e zotit, ai qe cirret ne emer te zotit vec me zotin nuk eshte...
Nuk ka nevoje Shqiperia per te cjerra e ulerima, shqiperia ka nevoje per trima me vepra e jo me llafe..
Fjalet e shumta jane fukarrallek.
Unforgiven....
Une nuk kam folur per besim fetar dhe ketu nuk flitet per besim fetar por per grekun Janullatos Qillomandro...
Unforgiven, mundesh te pergjigjesh?
"Që të vërtetat e ungjillit një popull t’i shprehi në më mënyrë të plotë e të lirshme duhet të përdoret vetëm gjuha atij populli” shprehet vetë Kryepeshkopi Anastas
Dhe perseri u shprehet se "une them se kryepeshkopi ka thene se ungjilli nuk mund te leçitet kurre vecse ne gjuhen amtare."
Jam shume dakort me ato qe thua ti dhe qe thote dhe Janulla Qillomandro, por kam nje pyetje a eshte i gatshem qe Qillomandroja te deklaroje se duhet bere ne gjuhen (amtare) shqipe... Pra indirekt te na le te kuptoje se jugu i shqiperise dhe Himara me qe patem ngjarje se fundi nuk jane greke? Pra ketu ndahet shapi nga sheqeri. Cila pra eshte gjuha e popullit ne Himare? Me qe e njeh mire Qillomandron munde te na citosh ndonje deklarate me konkrete, per kishen dhe gjuhen e Himares pershembull...?
Unforgiven,
Kristian nuk do te thote te futesh ne fuci me uje, por te jetosh si nje i tille...
Me mire pagan se hipokrit. Ju si mendoni?
Petrit!
kta thonë kur jeni kaq patriota pse nuk jeni në Shqipëri ta luftoni janullin.....
kur ti je në Tiranë dhe e njef shumë më mirë gjëndjen për kta i vetmi preteks pastaj është se duhet të rritesh në kishë që të njofësh gëzimin e vërtetë që sjell i "ndriquari" janulli.....
po të jesh dhe prift duhet të jesh dhe nga bankat e shkollës së seminarit të Durrësit dhe atëherë do flasësh vetëm me pasjon për janullin pasi e ke hang karamelen dhe të ka pëlqy shumë......
Se kush eshte Janullatosi e se kush eshte Petriti kete e tregon pozicioni qe mban gjithesecili..
Ti Petrit vazhdo shkrihu forumeve se Janullatosi qe kur ke filluar ti propogandat nuk ka ngritur krye..
Se c'fare thote Janullatosi e se cfare thote Petriti edhe kete e kam pare..Por ben mire o Petrit te mbledhesh trute e kokes e te investosh me shume per te ardhmen tende se sa per forumet..
Nuk ka asgje te keqe se zhvillohet mesha ne dy gjuhe..Janullatosi nuk do te mesoje shqip se doni juve..ju e dini greqishten me mire se Janullatosi..dhe per kete s'eshte faji i tij..
Nejse dhe une harxhoj minutat kot per gjera pa bereqet..
Suksese ne punen tuaj dhe vazhdoni se keni per t'ja ndigju zene..
"prit kur ta bejne dhe shenjt janullatosin .."
Citim:
Nuk ka asgje te keqe se zhvillohet mesha ne dy gjuhe
rrespekete!
.
Citim:
Po citoj ato që tha myzeqari
Ne dy gjuhe mona vertet ??! Ju o njerez po tu jepet mundesia na shkrini si komb dhe si popull , por cfare te besh se dhe ata qe qeverisin nuk kane shume ndryshim perderisa akoma lejojn dheplren greke ne krye te kishes Shqiptare , do dy gjuhe ti mona , Shqipen lexoje ketu tek ne shqiptaret kurse greqishten tek greket dhe ketu greke nuk ke !!
Citim:
Ler ortodokset te diskutojne per keto pune..ti i perket nje feje tjeter..
Une nuk diskutoj kurre tek feja myslimane, mundohem te marr ate qe me pelqen por nuk kam te drejte ta gjykoj apo pergojoj..
Puna eshte se te qenit antigreke nuk do te thote patriotizem i flakte..
Citim:
Shqipërinë e morri greku e i vu zjarr....
Shqipëtar mos rri po duku, Shqipëtar.......
kto jan dy vargje dmthse shumë....
jemi shqiptar dhe kemi të drejtë të kërkojmë integrimin e Shqipërisë drejt një të ardhme sa më të bukur.....
nuk ka të bëj nëse je mysliman, ortodoks, katolik apo i pafe......
kemi le në Shqipëri dhe të gjithë kemi të drejtë ta themi një fjalë për vendin tonë......
Ju që flisni me kaq zell për tolerancën.....pyesni ndonjë grek se ç`mendim ka për Shqipërin dhe Shqiptarët dhe pastaj na shkruani këtu.....
Citim:
Amoxil po ku je bre shqiptar..
Mos kerkon ti zesh vendin Nolit ne histori...
po s'ja arrin dot kurre se ti kerkon te drejten nga forumi i fese muslimane, ti kerkon te drejten nga forumi i fese se krishtere..ti urren kosovaret dhe traditat e tyre..dhe te gjitha keto jane konditat per tu quajtur Paaaatriot i flakte...
Per mua asnje nga ju nuk po lufton per ndonje qellim patriotik..qe ne momentin qe perdoret dhuna verbale ndaj bashkekombasve te tu..cdo gje ka marre fund...
Ps..vazhdoni komentoni, shani, kendoni se askujt si hyjne ne pune..
(E dini qe me eshte bere me interesant forumi me keto replikat tuaja..)
Citim:
cili bashkëkombës????
Citim:
oqi,oqi..papuli qe ka vaftisur ty e tet eme..
Ps..Amoxil nuk e dija qe ishe ti personi qe shkruaje nen kaq shume nicke..
keep going se ke per t'ja gjetur fundin..
Mona ne rast se nuk e di mesoje , mbi 60% e Myzeqese jane ortodoks dhe aty ndodhen dhe disa nga kishat me te vjetra ne Shqiperi , sidoqofte mos te ngatroj shume ai nicku qe te mesosh se kujt feje i perkas !!
Do te lutesha jashtzakonisht te mos lexoja nenat dhe baballaret ne kete teme , dhe kjo perfshin dhe sharje te tjera te cfaredo lloje niveli ! Po mundeni te diskutoni si njerez bashkohor mire , ne rast te kunder ............
Kjo per te gjithe!!
Janullatos ky agjent i dështuar.
Disa persona, të cilët kanë shkruar dhe kanë qenë nismëtarët e këtij forumi përpiqen të sulmojnë kreun e Kishës Orotodokse AUTOQEFALE të Shqipërisë, duke hedhuri disa teza të pabaza se ky person na qenka një agjent grek dhe madje shumë i sofistikuar. Dhe i vetmi argument për këtë është se ai është grek dhe ka synime për të zaptuar kufinjtë e Shqipërisë. Dmth me pak fjalë kjo vijë llogjike duhet të shpjerë në idenë se Shqiptarët duhet të jenë të gjithë komunista, një fakt qesharak ky, sepse ne e dimë fort mirë se sa antikomunista janë Shqiptarët.
Po çfarë bëri ky agjent kaq i rrezikshëm. Ngriti kisha në të gjithë Shqipërinë dhe dorëzoi klerikë SHQIPTARË të cilët të shërbenin në këto kisha. Në të gjitha këto kisha ai ndoqi këshillën e patriarkanës: vazhdoi traditën që kishte lënë kisha para mbylljes ku mesha hyjnore dhe gjuha të ishte Shqip. Po mirë si agjent shumë i mprehtë ky nuk mund të bënte ndryshe do thonë disa. Patjetër që nuk do të bënte ndryshe sepse kisha në atë kohë përbëhej nga persona të cilët ishin persekutuar për besimin dhe nuk mund ta lejonin që të shformohej kisha e tyre. Dhe në fakt këto persona e përkrahën atëherë kët person dhe e përkrahin ende sot, gjithashtu e përkrahin edhe ata që kanë ndjekur mësimet e këtyre personave. Por ai mund të bënte diçka tjetër mund të tregohej indiferentë ndaj kësaj gjuhe sepse s’ishte në leverdinë e tij si agjent kjo gjë, por jo ai vlerësoi përkthimet e Nolit dhe të Kristoforidhit dhe jo vetëm që i përdori, por madje kontriboi që të përktheheshin edhe libra të tjerë në gjuhën Shqipe.Në meshën hyjnore ai lutet në Shqip. Kohët e fundit është bërë në gjuhën letrare Shqipe përkthimi i biblës që kishte bërë Kristoforidhi në gjuhën e vjetër Shqipe. Pra a mund t’i bënte këto gjëra një agjent? JOO kjo do ishte një vetvrasie.
Për festat e 28 & 29 Nëntorit në Akademinë teologjike “Ngjallja e Krishtit” në shën Vlash të Durrësit festohen këto festa me këngë patriotike SHQIPTARE lexime nga jeta e Skëndërbeut, Ismail Qemalit, etj. Kur ishte në Rusi ky agjent e bëri lutjen në Shqip, sepse kishën Shqiptare përfasonte. Në 7 Mars e cila festohet si dita e mësuesit (a e dini pse festohet kjo ditë?) në një jetimore të ngritur me fondet e këtij agjenti dhe në disa shkolla fillore të kishës u dha filmi MËSEJTORJA. E keni parasysh është ai filmi ku peshkopi donte të helmonte atë mësuesin, ose kur i thotë peshkopi aktrit Ndrenika që mësejtorja dhe msuesi janë të mallkuar. Uaaaaa po si mund t’i lejojë një agjent grek këto gjëra????????
A e dini se kur ai ishte kryepeshkop i shqipërisë ky agjent këmbnguli që kisha Shqiptare tu njihte përsëri si autoqefale dhe pa asnjë ndryshim nga më parë. Gjë që nuk lejonte që pjesa e Jugut të njihej si kishë greke, por si Shqiptare dhe të ishte autoqefale edhe ajo. madje ai tha se nëse do të ketë një përpjekje për ta copëzuar kishën Shqiptare unë nuk do të jem kundra dhe madje mos më kërkoni të jem Kryepeshkop i Shqipërisë sepse nuk pranojë të marrë pjesë në një vepër të tillë, por do të largohem nga Shqipëria. UAAAAA po si është e mundur të veprojë një agjent krejtësisht kundra misionit të tijë shovinist? A e dini se veprimi i tij është i njëjtë për të mos thënë edhe më i lartë se sa ai i Kristofor Kisit (besoj se e dini se kush është Kristofor Kisi dhe do më përgjigjeni edhe për këtë).
Po nëse një person i tillë do të ishte agjent atëherë do ishte turp për ne që një “agjent” të kryej kaq vepra të dobishme dhe vendimtare për kishën e Shqipërisë.
Vazhdoj të pres përgjigjet e pyetjes rreth apostolicitetit, kuptimit të mëkatit, emrat e disa shenjtorëve Shqiptarë dhe qëllimit të kreshmës. E përsësris edhe një herë nëse nuk dini t’i përgjigjeni është e njëjtë sikur të mos dish se çfarë është demokracia, parlamenti dhe të merreni me çështje politike. A se mu kujtua a e dini kush e ka mbajtur predikimin e parë në Shqip? Besoj se duhet ta dini sepse jeni edhe patriot.
Ps.
ne lidhje me pyetjen qe kerkon pergjigje z Kola. nuk i jam pergjigjur sepse duket si nje pyetje krejtesisht jasht realitetit dhe sa per dijeni askush ne kishen Ortodokse Shqiptare nuk ke thene ndonje here se jugu i Shqiperise eshte minoritet grek. ndersa per sa i perket minoriteteve dime se ka disa fshatra qe vete banoret pretendojne se jane grek. ky eshte nje problem qe ata vet duhet ta zgjidhin dhe shteti yne Shqiptar. une personalisht shpreh dyshimet e mia per te qenurit 100% kombesi grek te tyre, sidomos per zonen e Himares, sepse ato kane mbiemra geg si per shembull Marku, Kola, Mici, etj. nese ato duan te quajne veten greke eshte problemi i tyre. une per vete jam SHQIPTAR dhe per asgje ne bote nuk do mohoja identitetin tim.
ju pershendes dhe ju uroje gjithe te mirat.
Duket se sa mirë dhe qartë është formuluar ky trakt tek selitë e shkollës fetare "shën janulli"
do thuash ti zotnia mobi dik pse....
sepse te gjith mesazhi ke përdorur ë dhe ç , pikë dhe presje aty ku duhet, ndërsa në fund ke harruar ti përdorësh??
nëse unë jam nismëtari i kësaj teme e kam hapur mi argumente dhe fakte që kam sjell te të gjitha mesazhet që kam shkruar ktu dhe jo të ripërsëris mesazhet e mija, si vepron ti......
shumë bërtisni janulli ktë e janulli atë....
pse nuk thoni mos vallë janulli ka vizitat në atë "skanerin" unik falas???
mos vallë duheshin ato kishat që ka hap anej nga veriu kur në Shkodër ekziston thënia "kur u bën 100 ortodoksa vdiq furrxhiu dhe ngelën prap 99"....
kujt po i hyjn në pun ato kisha????
spo vazhdoj më vetëm nëse dhe ti i përgjigjesh pyetjeve të mia......
kush është janulli dhe çfarë rroli ka ai në Shqipëri?
domosdo që do ma nxjerrësh hero lufte e pres prej teje....
turpi u hang me buk qëkur ai legeni edi rama e bëri qytetar nderi të Tiranës.....
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
duket qe greqia ka influence ne bruksel dhe e ka ushtru gjimone kunder shqiperis...
Per te gjithe.
Citim:
unforgiven!
edhe un jam kundra gjuhës po kurr arrin stenli dhe më thot mua këlysh, kjo gjë duket të kaloj si nën rogoz për erzenin_be dhe hudhet direkte në këshillime të disa personave të tjerë.....
miresjellja nuk mund te buroje nga nje menje me ide fondamentaliste islamike....ajo eshte fasade e tipit mirmbrema...mirmengjes...etj...dhe me pas...bum..nje bombe.
Ja dhe nje arsye me shume pas anastasi duhet te largohet nga Shqiperia....
Citim:
miresjellja nuk mund te buroje nga nje menje me ide fondamentaliste islamike....ajo eshte fasade e tipit mirmbrema...mirmengjes...etj...dhe me pas...bum..nje bombe.
Ja dhe nje arsye me shume pas anastasi duhet te largohet nga Shqiperia....
Po ti ere kush kujton se je PAPA?
Si ke guximin te fshish postime vetem se nuk ke mendje te afte per te kuptuar
Tu nuk te foli njeri dhe nuk ke piken me te vogel te arsyes qe te hedhesh ne diskutim jo vetem mendimet e mia por edhe menyrat qe perdor une per tja arritur qellimt te dhenies se nje pergjigje dhe menyres se si debatoj.
Une nuk te kam as cituar dhe as pemendur.
Mbase ti ke miza edhe te djegin. Ne fakt duke qene moderator nuk di te thote se ti ben ligjin ne forum dhe mund te fshishe gjithcka.
besoj se me kupton.......
Erzeni mos ma kthe temën në chit-chat të lutem....
jep shembull ti i pari.....
Citim:
Erzeni mos ma kthe temën në chit-chat të lutem....
jep shembull ti i pari.....
Gjithsej 15 faqe: « E parë ... « 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.