Forumi Horizont | Gjithsej 32 faqe: « E parë ... « 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » ... E fundit » Trego 313 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Probleme Sociale (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=312)
-- Ekziston racizmi ne shqiperi??? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8878)
Amon me Enya, tema eshte per te sensibilizuar, per te diskutuar, jo per te ligjeruar racizmin. Pastaj, preferenca kemi te gjithe, por eshte gjynah te kategorizohen njerezit si psillek biologjik se kane lindur me ngjyre. Fundja natyra eshte testi me i mire i njerezve. Perderisa zezake e jevgj ekzistojne kane arritur te mbijetojne. Ndersa ne si shqiptare jemi katandis 3 milione dhe ne vend te bashkohemi ndahemi.
Ca rendesie ka ca eshte tjetri, kur mund te jetojne e punojne bashke. Amerika ka treguar se kjo gje nuk eshte e pamundur.
ca po ndodh ketu? Spo kuptoj dot gjithe keto traplliqe.
Faje secili ka mendimin e vet je apo sje racist eshte puna jote ska pse te bastardohet tema e te kalohet ne ofendime aq me shume me tregu majat e takat e kepuceve. Me duken shume kalamalliqe sinqerisht.
.
faje un kam te gjith mbasditen ne kete teme ora po shkon dy e nates
s'kam force un per ta ligjerur racizmin, as qe e mendoj nje gje te tille, s'di ku e pe te shkruajtur nga un
un thjeshte pak a shume kam thene kete: racizmi eshte diçka organike, pra thjeshte diçka qe s'varet nga ne, por nga perberja jone, pra qe na imponohet prej struktures molekulare.
sepse lind pytja fundja fare... pse jane njerezit prej racash te ndryshme, pse s'jemi njesoj
a eshte ky nje faj i natyres (apo i zotit, per fetaret) apo kjo eshte nje pashmangesi e evolucionit biollogjik natyral tonin, pra nje destin ose fatalitet.
e gjitha ketu... ku dhe e thash qe ne oren 18.00 ne kete teme, e kote te vazhdoj se askush s'do me kuptoj
Kete e them dhe une, por deridiku. Njerezit mundohen vazhdimisht te kategorizojne eventet qe i rrethojne. Te njejten gje bejne me njerezit. Ku ma gjen te zbulosh nje detaj apo ekuacion qe te tregon kush eshte i mire e kush eshte i keq, budalla apo i zgjuar, riprodhues apo shterpe...
Kete e bejme te gjithe, prandaj kemi paragjykime te caktuara (qe shpesh na hyjne ne pune). Kjo ama eshte ndryshe nga konsiderimi i popujve "te poshter", ose racave inferiore. Eshte vertet e rrezikshme nese i konsiderojme gjithe jevgjit dembele, te papune, te piset, etj., etj. Nqs nuk i jep shansin nje personi, s'ke si ta dish si do jete. Dhe sidomos ne ambjentin shqiptar duhen bere sforco qe minorancat te zhvillohen, jo te perjashtohen nga jeta civile. Fundja kerkojne vetem PUNE...
une behem rracist kur shoh nje femer te bukur me cfardolloj mashkulli, me duket femer pa shije, thjesht qe nuk eshte me mua...
po kur shikoj nje femer te bukur me nje zezak, me duket femer pa shije fare, nga fakti qe pelqen diken qe duket komplet ndryshe nga une:p
Citim:
Po citoj ato që tha erious
.
un thjeshte pak a shume kam thene kete: racizmi eshte diçka organike, pra thjeshte diçka qe s'varet nga ne, por nga perberja jone, pra qe na imponohet prej struktures molekulare.
sepse lind pytja fundja fare... pse jane njerezit prej racash te ndryshme, pse s'jemi njesoj
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
une behem rracist kur shoh nje femer te bukur me cfardolloj mashkulli, me duket femer pa shije, thjesht qe nuk eshte me mua...
po kur shikoj nje femer te bukur me nje zezak, me duket femer pa shije fare, nga fakti qe pelqen diken qe duket komplet ndryshe nga une:p
Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
dembele, te papune, te piset, etj., etj. Nqs nuk i jep shansin nje personi, s'ke si ta dish si do jete. .
Citim:po une spo them qe urrej zezakun apo kedo qe ti shkon me (supozojm ne ket rast), thjesht me dukseh goce pa shije!:P kaq ishte morali i asaj qe thashe une, pra ky eshte proces i leht to move on, per disa:p
Po citoj ato që tha agata
Kurti edhe nje kolege qe kisha ne universitet me urrente se isha e huaj, e kisha nota me te mira se ajo, por kjo nuk ishte faji im.
Sa dini per keta "jevgjit" juve o njerez pra sa e njifni realitetin?
Jane vetem 5% e popullsise pjesa me e madhe jane te vendosur ne Shqiperine e mesme ne jug dhe shume pak ne veri te Shqiperise jetojnë në gjëndje të vështirë ekonomike per te thene varferi ekstreme ; niveli edukativ dhe arsimor është shume shumë i ulët me statistika vetem shume pak prej tyre jane te shkolluar dhe keta ne saje te bursave te ndryshme te fondacioneve te huaja apo shteteve donatore qe i japin keto bursa ne kuader te projekteve te zhvillimit te ketij komuniteti ne Shqiperi, shumica e tyre eshte e punesuar si pastrues, sanitare ,pjesa tjeter lypes etj etj si dhe te perfshire ne skandale dritheruese te shitjes se femijeve te tyre neper bote (qellim organet) por spo i futemi kesaj te fundit se duhet teme me vete.Integrimin e ketij komuniteti në shoqërine shqiptare nuk e pengon vetëm egzistenca e paragjykimeve diskriminuese ndaj tyre, por edhe ajo e një sërë faktorësh të tjerë të tipit objektiv e subjektiv. Niveli relativisht tepër i ulët i shkollimit të individëve të komuniteti përbën një pengesë serioze për integrimin e tyre në ket shoqeri.
Flitet shumë për edukimin dhe integrimin e ketij komuniteti ka bile projekte te OSBEse dhe UN ketu nejse... po qe se jeni me te interesuar ju sjell me shume info se me duket sikur po shkruj kot se ju e keni mendjen me u karamu me njoni tjetrin
Gjithsej 32 faqe: « E parë ... « 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » ... E fundit » Trego 313 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.