Forumi Horizont Gjithsej 15 faqe: « E parë ... « 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 »
Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8821)

Postuar nga Klodel datë 08 Prill 2006 - 22:56:

pse nuk fillojme njehere te behemi krenare aq sa jane greket dhe ta duam atdheun aq sa e duan greket qe ne mes te prages kur hyn tek restoranti i tyre fjala e pare eshte qe te pyesin di greqisht. Pastaj mundemi te matim forcat. JAnullatosi s'ka se si te largohet dhe s'ka per t'u largu ndonjehere perderisa ne jemi keshtu si jemi.

Postuar nga Klodel datë 08 Prill 2006 - 23:00:

Greket nuk i fyejne femrat e tyre ( nuk e di c'bejne ne privat) por ne publik dhe ne shoqeri kurre. greket qendrojne gjithmone bashke dhe interesin e perbashket e vene mbi interesat vetjake. Mundemi te brockullisim cte duam por kur te behemi ne aq te forte dhe aq krenare qe jemi shqiptare atehere mundemi te matim forcat. Dhe sa eshte shqiptar secili e ndihen sipas mases se vet. nuk eshte me shume shqiptar ai qe i bie kraharorit dhe mendon se eshte tarzani.

Postuar nga lost_soul datë 08 Prill 2006 - 23:02:

degjo analiste.. po kapesh me shume gjera....

ta shpjegoj une atehere...

kjo e fundit s'ishte per janullatosin... ishte per t'i dhene nje dush unforgiven.. ok?
nje mashkull e ka ne natyre te shaje, por kur nje femer e ka ne natyre te shaje ajo kthehet ne djall.. dhe me djallin flitet vetem me gjuhen qe kupton.. dmth sharjet.. ok... ashtu si qenve i flitet vetem me shkop dhe grekeve greqisht....

ato te tjerat... krenaria etj... kemi nje histori te tere qe mundohemi t'i shpjegojme dhe ndoshta shqiptaret do ta gjejne ndonjehere... s'besoj se do ta gjejme ne ketu...

Postuar nga diabolic datë 08 Prill 2006 - 23:30:

Citim:
Po citoj ato që tha unforgiven
Nuk largohet sepse i do shume tipa si : Amoxili dhe nenamoxilat e tij...

perderisa eshte larguar amoxili me familjen nga Shqiperia kjo s'do te thote se do te largohet dhe Janullatosi..

Janullatosi ka nje fron qe duhet te mbaje kurse ju me shoke vazhdoni te beni vrima ne uje..

Mos guxo te permendesh familjen e cdokujt nga ne , po te pergjigjem une sepse me duket sikur permend edhe familjen time kur permend familjen e amoxil .Mos i jep gojes shume kur e di se vjell vetem vrere dhe emri jot eshte thjesht pleher qe nuk falet askund. Mbec me shendet dhe ik e ngrohu ne gjirin e babait tend shpirteror duke mbreteruar ne fronin e plehrave...

Postuar nga mobidik datë 09 Prill 2006 - 20:56:

cfare pergjigje!!!!!!

citim:

I kam ndar me pika kët traktin tat....
Te pika e parë i ke vendosur të gjitha me "ë", "ç", pika e presje.....
Te e dyta ja ke fut majtas mobodik dhe as ke dit se ku ti përdorësh kto gërma....
A smë thua ku i thurr kto trakte, të kam pyetur kaq herë po sje përgjigjur....
Vë bast se ti japin disketat edhe futesh në forum me postu të njëjtat gjërat për herë dhe na i her shton edhe vetë na i fjalë pa ditur se çfarë shkruan.....

Sic e kam permendur shpesh here gjate gjithe kohes nuk keni permendur asnje shkak, por vetem shpifje. dhe kulmi arrin kur argumenti kundra meje eshte pse perdro ne disa raste ë & ç dhe ne disa raste jo!!!!
shume mire shoh se nuk ju mungone koha dhe deshira per tu marre me germat e temes qe une shkruaj. ndersa me pyetjet e mia teper thelbesore si per shembull:
1: Cdo te thote kishe apostolike? 2: me permendni emrat e disa shenjtoreve Shqiptare? 3: Kush eshte kuptimi i mekatit? 4: Kush ishte kryepeshkopi i Shqiperise kur ajo u shpall autoqefale? 5: kush eshte shenjtori i pare Shqiptar? 6: Kush e ka mbajtur i pari predikimin ne Shqip?
7: cfare eshte sinodi i nje kishe? 8: Cdo te thote qe nje kishe te njihet nga kishat e gjithe botes? (sikurse njihet kisha Shqiptare qe prej viteve 92 pas regjimit komunist).
per keto do ishte mire te pergjigjenit, sepse mesazhet e juaja deshmojne se keni kohe te merini me germat dhe te ngreni hipoteza te pavlera, ose te ofendoni njeri tjetrin, ndersa te merreni me temen qe ju vete keni hapur ose perkrahni nuk ju shohe fare që të shkurani. (obobooo perdra germen ë tani po qe keni fakte serize ta kundershtoni mesazhin tim)!!!!!!!!!!
sa mire qe nuk e vure bastin Amoxil se do ta kishe humbur nuk i marr me diskete nga Janullatosi jo. por ti dhe ata qe te perkrahin pergjigjuni pyetjeve te mia meqenese une ju pergjigja pyetjeve tuaja kaq te pakuptimta. e perserise edhe nje here nese s'dini ti pergjigjeni ketyre eshte e njejte sikur te mos dish se ceshte vota e lire, demokracia, parlamenti etj dhe te merresh me analize politike.
por nese ju nuk doni te merreni me fakte konkrete por doni te shpifni atehere mos e beni kete ne kurriz te ketij forumi sepse ketu ka shume njerez serioz dhe te pergatitur te cilat dine t'ia ngrene vlerat ketij forumi dhe shqiperise.

Postuar nga amoxil datë 09 Prill 2006 - 22:24:

Po ta lexosh hapjen e temës, dmth mesazhin e parë që kam shkruar tek kjo temë do shofësh fare mirë se kush janë ato përgjigjet që i lakmon kaq shumë.....
s'më pëlqen të përsëris mesazhet e mija si bën ti mobi dikut....
kjo tregon se nuk e ke ndjek fare temën, thjesht dole si ato kërpudhat helmuse ose si kërmillat mas shiut........
po kjo tregon se ti ke hy me nji qëllim dhe vetëm ktu....
të na mbrosh "zjarrtorrin" janulli......
edhe gjithashtu mos u përpiq të thuash se ske kohë se deri sa ke kohë me vu 90% të shkronjave të rregullta do të më thuash se ske kohë me vu 10% tjetër???
hahahahahahah...me çin po flet ore me ndonjë konviktor?????
gjithashtu edhe që bën kaq shumë pyetje për kishën kjo tregon se je mu brënda kishës fare......sepse nji besimtar i thjeshtë rri të bëj kaq pyetje.....
po kjo na tregon fare qartë se ti ktu ke ardh direkte nga bangat e janullit....
a s'më thua kto mesazhet që na përsërit çdo herë me se ti nis janulli me post, email apo ti jep në dorë?????

ik se jeni katandisur fare karagjoza.......
para se të përgjigjesh edhe një herë lexo hapjen e temës dhe do shofësh fare qartë se pavarsin KOASH-i e ka fitur në 1937-tën dmth kur është njoftur mbas shumë luftrave nga patriarkana greke në stamboll, mgjthse është formuar si një kishë e pamvarur që në 1922-shin....
sa e sa priftërinj shqiptar jan vrar e prer nga greku gjat ksaj periudhe 15 vjeçare sepse grekve nuk u pëlqente që kisha shqiptare të bëhej e pavarur dhe të njifej nga po kjo patriarkan e qelbët greke që ekziston dhe sot në stamboll dhe që ja mbush xhepat me pare janullit si dhe shumë medalje që i jepen për punën e mirë që po kryen në Shqipëri (në drejtimin e vorio-epirjoqis) dhe ëndrrave greke për nji "megalli eladhaqis"

nëse si di kto fakte lexo pak historin e ksaj kishe që po përpiqesh ta mbrosh ktu dhe mos shpreso se po na gënjen me kto broçkulla.....
dmth para 45 ne nuk kishim kisha në Shqipëri????
pra mos na shit dëngla se janulli na e dha pamvarsin në 92-shin....
ahahahahahahhahahahahhahaha mirë që na erdh derr janulli se na dha gjith kët derr pamvarsie.....

Postuar nga amoxil datë 09 Prill 2006 - 22:33:

Re: cfare pergjigje!!!!!!

Citim:
Po citoj ato që tha mobidik

por nese ju nuk doni te merreni me fakte konkrete por doni te shpifni atehere mos e beni kete ne kurriz te ketij forumi sepse ketu ka shume njerez serioz dhe te pergatitur te cilat dine t'ia ngrene vlerat ketij forumi dhe shqiperise.

edhe ti na qeke ky njeriu që do ja ngrenke vlerat forumit dhe Shqipëris së bashku me janullin edhe kta stenlushat besoj e???

Postuar nga amoxil datë 09 Prill 2006 - 22:40:

Edhe ktu nuk po flasim për besimtarët...
spo ja mohojm asnjërit besimin sepse ti e shum mirë që në Shqipëri 3 maxhorancat fetare jetojnë në harmoni të plotë.......
po flasim për janullin që është vetëvendosur në postin e kryepeshkopit në mënyrë të paligjshme duke blerë komplet qeverit shqiptare të këtyre 15 viteve të fundit me bakshishe dhe disa nga ju që e vërtetoni vetë ktu se jeni të blerë kokë e këmbë nga greku......
po kur të iki janulli çdo bëni ore do dilni në pension???

Postuar nga Iyua datë 10 Prill 2006 - 04:35:

Pershendetje !

Ne radhe te pare do doja te Theksoja Dialektin qe keni gjetur ne kete teme dhe Tolerancen qe mbizoteron midis jush !
Me cuditi ky dialog shume i kendeshem sikur jemi ne kopesht dhe po fillon lufta per lodra!!!!
Tema u pastrua dhe nqs ky diskutim do vazhdoje ne kete menyre dhe nuk do zbatohen regullat Tema do Mbyllet dhe ska per tu haper me !!
Ju Lutem respectoni regulloren dhe komunikoni si njerez !
Faleminderit !

Postuar nga diabolic datë 10 Prill 2006 - 05:01:

Evis e dashur ngelet duke ba punet e shtepis , fshij kendej e fshij andej.Po lereni popullin te shprehet se s'eshte se do marrin ndonje lek nga forumi , thjesht po argetohen sipas menyres se tyre .ashtu si bej une -ti -dhe te tjeret...

Postuar nga Iyua datë 10 Prill 2006 - 05:22:

Diabolic
Vertete ashtu eshte sic thua ti skemi interes qe shkruajme ketu nuk paguhemi . Po pse valle njeriu duhet ta coje mendjen tek pagesa ?
Te gjithe shkruajme hedhim mundimin argetohemi. Mos valle kete quani juve argetim ? sharjet ?
Me shume me vjen keq per Tolerancen qe egzoston midis njerzve !
Nuk eshte nevoja per komente pastaj mos harro se ketu nuk jemi ne rruge jemi ne forum shqiptaresh dhe skam nevoje une apo ndonje tjeter te lexoje postime qe nuk kane lidhje.

Postuar nga amoxil datë 10 Prill 2006 - 05:47:

o evisa si të erdhi lale që mi paske shujt gjith mesazhet ???
a e ke iden se po fshin edhe ato që jan brënda temës apo bjeri ti bim???
kto të vënurit moderator i vini vetëm pse jan goca dhe hyxhym ore admina pa kritere????

Postuar nga Iyua datë 10 Prill 2006 - 05:54:

Shoku amoxil as mos debato se skam kohe te merem me ju jo pse fshive kete mesazh jo ate !
Mesazhet hidh e prit u fshine ishin te gjitha jashte teme !
Se nuk do rri une te lodh gishtat duke ju sqaruar juve se kete pune paskeni !
Sdua komente me TEJ ! jo pse e fshive jo si e fshive !

Postuar nga Klodel datë 10 Prill 2006 - 05:59:

evisa me gjithe respektin rishiko mesazhet qe ke fshire tek www.forumihorizont.com/mod sepse ja ke fut me top. nuk ishin te gjitha per t'u fshire dhe debati amoskil mobidik jo e jo njehere ( ato qe u shkruajten dje). rishikoi dhe rikthe debatet. pa te tjerat fyerjet mire bere qe i fshive. me respekt une PS: nese nuk i risheh brenda nje jave ato fshihen pergjithmone nga serveri. mudn te pyesesh te tjeret.

Postuar nga amoxil datë 10 Prill 2006 - 06:06:

Citim:
Po citoj ato që tha diabolic
Evis e dashur ngelet duke ba punet e shtepis , fshij kendej e fshij andej.Po lereni popullin te shprehet se s'eshte se do marrin ndonje lek nga forumi , thjesht po argetohen sipas menyres se tyre .ashtu si bej une -ti -dhe te tjeret...

diabolic......
kto gocat që nga mosha 5 vjeç e deri 20 i kap nji pasion me bo punë shpije....
më vonë pastaj na bëhen dembele dhe vën burrin që tju laj dhe çarapet..
prandaj dhe evisa ka ktë monolog të çuditshëm me veten sot......

Postuar nga Klodel datë 10 Prill 2006 - 06:08:

amoksil boll me fyerje. njerezit nuk jan te pagabueshem por kjo nuk domth qe ti ti meshosh gojes si te duash. hajde tani uli i cik se me sh vrull e ke mare.

Postuar nga amoxil datë 10 Prill 2006 - 06:14:

Citim:
Po citoj ato që tha analistja
amoksil boll me fyerje. njerezit nuk jan te pagabueshem por kjo nuk domth qe ti ti meshosh gojes si te duash. hajde tani uli i cik se me sh vrull e ke mare.

o analiste...
kur të flet tjetra me ton urdhërues un nuk ofendohem kshu?

Postuar nga Iyua datë 10 Prill 2006 - 06:21:

Amoxilo me dukesh njeri i zgjuar disa here dhe i pjekur por ne disa shkrime me dukesh shume njeri i ulet !
Une se kuptoj pse debatohet kete jo u fshi pse u fshi
keni pune tjeter juve apo kete beni ? Ofendoni, kundershtoni.
Leri ditet e mia se ska cte intereson ty se si ishte mbastitja ime !
Mundohu te jesh me i arsyetueshem se po e teproni !

Ps: Ana po flm per respektin!
Kam prb me faqen kryesore dhe mesazhet u fshine se ishin dialog pa asnje gje me vlere . Respektet e mia !

Postuar nga amoxil datë 10 Prill 2006 - 06:24:

Citim:
Po citoj ato që tha Evisa
Amoxilo me dukesh njeri i zgjuar disa here dhe i pjekur por ne disa shkrime me dukesh shume njeri i ulet !
Une se kuptoj pse debatohet kete jo u fshi pse u fshi
keni pune tjeter juve apo kete beni ? Ofendoni, kundershtoni.
Leri ditet e mia se ska cte intereson ty se si ishte mbastitja ime !
Mundohu te jesh me i arsyetueshem se po e teproni !

Ps: Ana po flm per respektin!
Kam prb me faqen kryesore dhe mesazhet u fshine se ishin dialog pa asnje gje me vlere . Respektet e mia !

vazhdo evisa vazhdo........

Postuar nga Klodel datë 10 Prill 2006 - 06:33:

eivsa po ne forum ne dialog bejme pyetje pergjigje replika. ka raste qe bejme dhe monologje. megjithate fakti qe po te marr mundimin dhe po te shkruaj ne 3 e gjysem te nates ( tek une) domethene qe je gabim dhe mobidikun dhe amoksilin i ke fshire gabim. po e riperserit dhe i qendroj ketij mendimi. po ashtu rishikoji neser me tru me te qete. ketu do ishte mire mos kishte perplasje sedrash se asnjoni nuk eshte i pagabueshem dhe ne kete rast je ti ne gabim, qoft nga fshirja qofte nga toni. me respekt una.

Postuar nga amoxil datë 10 Prill 2006 - 08:56:

Re: Pershendetje !

Citim:
Po citoj ato që tha Evisa
Ne radhe te pare do doja te Theksoja Dialektin qe keni gjetur ne kete teme dhe Tolerancen qe mbizoteron midis jush !
Me cuditi ky dialog shume i kendeshem sikur jemi ne kopesht dhe po fillon lufta per lodra!!!!
Tema u pastrua dhe nqs ky diskutim do vazhdoje ne kete menyre dhe nuk do zbatohen regullat Tema do Mbyllet dhe ska per tu haper me !!
Ju Lutem respectoni regulloren dhe komunikoni si njerez !
Faleminderit !

në rradhë të parë mëso si shkruhet shqipja goce......
respektoni dhe jo respectoni.....
në rradhë të dytë ti kur sdi ta kuptosh këtë gjuhë si mundesh ti kuptosh mesazhet dhe tu japësh kuptim se kush është i vlefshëm apo jo??
në rradhë të tretë Theksimet mbi Dialektin dhe Tolerancës duhet ti zbatosh ti vet në e para si moderatore që të kemi ktu dhe jo të na e kthesh në kopësht pa drek temën duke fshir mesazhet......
Mos kërcëno me të mbyllura temash...
nëse ke tru edhe dëshirë me ndejt moderatore rri, nëse të duket shumë e vështirë jepi drejtim kalo në antare të thjeshtë...
asnjëri stë vuri me dhunë aty ku je, vetë e ke pranuar përgjegjsinë...
pse si kujton ti se moderatori vetëm fshin mesazhe dhe mbyll tema sipas dëshirave???
por faji nuk është i joti dmth është pjesërisht....
kush të vuri moderatore e ka bo me qëllim që të tallen ktu te kjo temë.....
pse stë vun moderatore tek informatat dhe programimi bashkë me admin admiralin??
apo se sja ke haberin andej nga ajo fushë???
mos vallë mendon se ktu e ke haberin ????

Postuar nga amoxil datë 10 Prill 2006 - 09:01:

Kërkoj të rikthehen mesazhet sa më shpejtë pasi e keni katandis temën si shpi katnarësh,,,, nji ktu e nji atje..........
lexon nji fillim, nji mes dhe nji fund.......
mos u bëni dhe kaq të rreptë se nuk jeni reduktor me na i gazetë botërore që shikoni dhe shuani çfjalë që përbën ndonjë rrezik të madh ideologjik kundrejt njerëzimit.....

Postuar nga Admirali datë 10 Prill 2006 - 15:04:

Hmmm

Kur hapni kete seksion, nje pershkrim i ketij seksioni te thote ose te jep nje ide te pergjithshme per cfare diskutohet ketu, dhe thuhet: Teorite dhe zhvillimet e çdo feje. Diskutime mbi lindjen e tyre.

Duket fare qarte, qe kjo teme qe ne fillesat e saj eshte jashte cdo llogjike qe ndjek ky seksion, per rrjedhoje kjo teme mbyllet, dhe devijohet tek Arkivat.

Gjerisa ti gjeni vendin ku duhet te rrije kjo teme, si dhe te mos merreni me ofendime ndaj stafit, se kush per borxh nuk jua ka, kjo teme nuk hapet.

Postuar nga Admirali datë 13 Prill 2006 - 00:56:

Hmmm

Kjo teme rihapet perseri per diskutime, pasi Erzeni_Be merr persiper te moderoje. Gjithashtu ai ka bekimin e amoxil per kete teme

Postuar nga lost_soul datë 13 Prill 2006 - 01:20:

nje sqarim kerkoj

si do ta moderohet kjo teme? si teme qe i perket besimit fetar apo agjenturave... jo per ndonje gje po ta dime.. qe mos te flasim jasht teme...

Postuar nga Admirali datë 13 Prill 2006 - 01:30:

Hmmm

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
nje sqarim kerkoj

si do ta moderohet kjo teme? si teme qe i perket besimit fetar apo agjenturave... jo per ndonje gje po ta dime.. qe mos te flasim jasht teme...

Nga permbajtja, kjo teme duket qe nuk ka te beje me besimin fetar ne cdo aspekt qe ta marresh. Ketu flitet vetem per nje klerik dhe "synimet" e tij, synime qe jane jofetare, por politike (sipas temes ka dhe agjenture ketu).

Besoj se duhet te diskutosh ne kete sens, te agjentures.

Postuar nga Fajtori datë 28 Prill 2006 - 07:27:

Kujdes !!!

Kjo teme ka sjelle shume shqetesime si mes anetareve, ashtu dhe tek moderatoret. Po rihapet per te respektuar lirine e fjales, por nese fillojne ofendimet ndaj anetareve ose personazheve publike, do rimbyllet perfundimisht. Urrejtja e disa anetareve per Janullatosin nuk mund te hidhet me banalitet ne nje faqe publike. Prandaj ju lutem respektoni etiken e vetes dhe forumit. Tek e fundit edhe ketu tregohet te qenurit shqiptar, tek kultura e nje diskutimi.

Nese dikush ka ankesa dhe deshiron te hakerrehet pa limit mbi kete personazh ben mire te hape nje forum tjeter, pasi faqet e Forumit Horizont nuk mund te perdoren si mjet ofendimesh ndaj personave publike.

Postuar nga ksenia datë 28 Prill 2006 - 11:13:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Kujdes !!!

Kjo teme ka sjelle shume shqetesime si mes anetareve, ashtu dhe tek moderatoret. Po rihapet per te respektuar lirine e fjales, por nese fillojne ofendimet ndaj anetareve ose personazheve publike, do rimbyllet perfundimisht. Urrejtja e disa anetareve per Janullatosin nuk mund te hidhet me banalitet ne nje faqe publike. Prandaj ju lutem respektoni etiken e vetes dhe forumit. Tek e fundit edhe ketu tregohet te qenurit shqiptar, tek kultura e nje diskutimi.

Nese dikush ka ankesa dhe deshiron te hakerrehet pa limit mbi kete personazh ben mire te hape nje forum tjeter, pasi faqet e Forumit Horizont nuk mund te perdoren si mjet ofendimesh ndaj personave publike.

Ahh!! E kuptova pse eshte zhdukur Petrit KOla

Postuar nga amoxil datë 29 Prill 2006 - 09:47:

Citim:
Kujdes !!!

personazh publik???
amon o faje se ja ke fut kot........
person publik mund tjemi un e ti por jo ky qillomandroja......

Postuar nga ss1 datë 29 Prill 2006 - 20:40:

Citim:
Kujdes !!!

Nuk e di cfare shqetesimesh ke ti fajtore por duhet ta dini askush nuk po ofendon nje person publik vecse po thone realitetin dhe nuk jane disa por shumica e shqiptarve qe nuk e duan janullen,gjithe ashtu doja te shtoja qe kjo teme nuk duhet te moderohet si pjese e besimit fetar,me mire te spiunazhi ose te politika

Postuar nga erland datë 30 Prill 2006 - 14:54:

po pse mos beje si t`doje AI ,kur ne s`kemi shtet, ose kur kemi shtet "kurvash"ku i dihet mund ti ngrehet qejfi plakut ne t`thote du me u bo ne kshu ne ashtu...
greku nxori ligj per me more tokat e cameve ,dhe shteti shqiptar se lujti bythen me i mbrojte tokat tona.
frikacake ja se cfar jemi.vje tjetri n`shpi ne bo si i do qejfi.

Postuar nga amoxil datë 04 Maj 2006 - 02:58:

Citim:
Po citoj ato që tha erland
po pse mos beje si t`doje AI ,kur ne s`kemi shtet, ose kur kemi shtet "kurvash"ku i dihet mund ti ngrehet qejfi plakut ne t`thote du me u bo ne kshu ne ashtu...
greku nxori ligj per me more tokat e cameve ,dhe shteti shqiptar se lujti bythen me i mbrojte tokat tona.
frikacake ja se cfar jemi.vje tjetri n`shpi ne bo si i do qejfi.

po lene shtetin, merr shembull ktu te forumi ti që ta mbyllin temën e ta hapin kur tju doj qejfin sepse sja kan iden se çfar po ndodh në të vërtet.....ose nuk duan që populli të informohet mbi kto gjëra ndoshta dhe nëpërmjet internetit......

Postuar nga Admirali datë 04 Maj 2006 - 03:24:

Hmmm

Citim:
Po citoj ato që tha amoxil

po lene shtetin, merr shembull ktu te forumi ti që ta mbyllin temën e ta hapin kur tju doj qejfin sepse sja kan iden se çfar po ndodh në të vërtet.....ose nuk duan që populli të informohet mbi kto gjëra ndoshta dhe nëpërmjet internetit......

Amoxil mos dil nga tema, mos me jep shkak.

Dhe mos genje, duke hamendesuar se ketu ne forum nuk na intereson e verteta. Ajo qe nuk na intereson si staf, eshte kthimi i forumit ne propagande per interesa (dhe familjare ) te ndryshme. Prandaj leri keto gjera.

Postuar nga amoxil datë 04 Maj 2006 - 05:04:

Re: Hmmm

Citim:
Po citoj ato që tha Admirali

Amoxil mos dil nga tema, mos me jep shkak.

Dhe mos genje, duke hamendesuar se ketu ne forum nuk na intereson e verteta. Ajo qe nuk na intereson si staf, eshte kthimi i forumit ne propagande per interesa (dhe familjare ) te ndryshme. Prandaj leri keto gjera.

e ke gabim nëse mendon se un e bëj për interesat e mija vetiake apo familjare, po është e vërtetë që e bëj për propagandë (informim)....
gjithashtu dhe ndjenja ime patriotike duke marr shembull dhe nga At Nikolla Marku i cili e bën gjithashtu vullnetarisht gjithë këtë luftë duke jetuar në një shtëpi 1 dhomë e guzhinë me gjithë familjen e tij...pra nuk është aspak interes personal.....thjesht ta dini se po përpiqemi të bëjmë një ndryshim në Shqipëri dhe në komunitetin ortodoks, sepse jam shqiptar dhe jo grek...kujt ti pëlqej mirë, kujt ti djegi le ta mbaj...

Postuar nga Petrit Kola datë 07 Maj 2006 - 00:05:

Art. 16. Kryepishkopi , Peshkopët , Zavendësit e tyre lokal , Ikonomi i Math Mitrofor , Sekretar i Përgjithshëm i Sinodhit , si edhe ndihmësit e Zavendësit Klerikë të Kryepishkopit dhe të Peshkopëve , duhet të jenë prej gjaku , gjuhe Shqipëtarë si edhe të kenë nënshtetësinë Shqiptare.

Postuar nga amoxil datë 07 Maj 2006 - 01:16:

Citim:
Po citoj ato që tha Petrit Kola
Art. 16. Kryepishkopi , Peshkopët , Zavendësit e tyre lokal , Ikonomi i Math Mitrofor , Sekretar i Përgjithshëm i Sinodhit , si edhe ndihmësit e Zavendësit Klerikë të Kryepishkopit dhe të Peshkopëve , duhet të jenë prej gjaku , gjuhe Shqipëtarë si edhe të kenë nënshtetësinë Shqiptare.

ky nen tani ka dal i jashtligjshëm petrito......ktë gjë ka arrit janulli me i manipulu të gjithë dhe të gjitha......

Postuar nga Petrit Kola datë 07 Maj 2006 - 04:40:

Ky nen nuk ka dale i jashtligjshem per mua sepse eshte neni i shqiptaris...
I jashtligjshem eshte Janulli...

Postuar nga diabolic datë 11 Maj 2006 - 03:38:

( Një letër e At Nikollë Marku, kisha e "Shën Mërisë" Elbasan rreth ortodoksise dhe krishterimit në Kosovë)

Krishterizmi erdhi si një dhuratë hyjnore për popujt dhe njerzimin i cili me anë të tij fitonte njësinë dhe identitetin e tij dhe qendresën autentike. Krishterimi nuk ka qenë vetëm i Bizantit, por i gjithë viseve nga lindja në perëndim. Dokumentet vërtetojnë…se krishterimi në këto vise është i kohës apostolike dhe jo vetëm brenda teritorit tonë të sotëm, por edhe në Kosovë e Maqedoni.

Qysh herët në trevat e Maqedonisë përmendet Peshkopata e Ulpianës e cila përfshinte nën teritorin e sajë edhe Dardaninë (Kosova e Sotme) në vitet 342 pas Krishtit. Krishterimi në Kosovë është shumë i hershëm, qysh para ardhjes së sllavëve në Ballkan në shekullin e VII-të, pas Krishtit . Pra pretendimi se Krishterimin e prune popujt sllavë në Kosovë bie poshtë, sepse sllavët e gjetën të zhvilluar krishterimin në këto treva. Për këto të dhëna ka fakte të shkruara, kur perandori Justinian për të organizuar më mire kishën e krishtere në lindje, ku bën pjesë edhe Dardania ( Kosova e sotme) krijoi një peshkopatë të re që u quajt ''Justiniana e pare'', në vitin 535 pas Krishtit dhe e cila e kishte qendrën në hapsirat Dardane.

Deri në shekullin e VIII krishterimi u administrua sipas kombësive dhe popullatave në mënyrë të pavarur, në bazë të traditës së mëhershme dhe në bazë të kulturës dhe gjuhës së tyre, ku përdorte të njejtën liturgji d.m.th ungjijt, letrat dhe shkrimet e apostujve. Po përsëri perandori Justiniani në “Novelën CXXXI” ndër të tjera thotë: “Dhe shumë i lumuri në këtë kohë, kryepeshkopi i vendlindjes sonë ( Bederiana në Dardani) dhe që u quajt “Justiniana e pare”.

Eshtë fakt se Justiniani zgjidhi dy nga problemet kryesore të riorganizimit të kishës:

Ø Gjeti formulën më të mire për t`u dhënë përgjigjje herezive që kishin për bazë ananizmin, kur thoshte; perandori bashkëvepron me Zotin, pa e zëvendësuar atë. Justiniani është edhe autori i termit “besimi i drejtë” që në greqisht do të thotë orthodoks..

Ø Ai mbrojti parimet për një kishë të përgjithshme apostolike dhe të pastër, të cilat ishin vendosur qysh në Sinodin e Nikesë. Kjo do të ishte pra edhe baza e kishës së krishtere.

Ardhja e sllavëve dhe avarve në Ballkan u shoqëruar me luftëra dhe rrënime të reja. Këto hordhi grabitnin dhe plaçkitnin pasurinë e vendasve si dhe pasuritë e kishave dhe të manastireve. Vendasit u tërhoqën maleve. Sllavët gjetën këtu një popullsi kompakte, të formuar shpirtërisht në pjesën më të madhe, pra krishterimi kishte hyrë në Ballkan 700 vjet para ardhjes së sllavëve.

Nga pikpamja e krishtere arbëreshët kanë qenë të pavarur nga sllavët, për arsye se edhe me ardhjen e tyre, ata arrijnë të ruajnë peshkopatat e ngritura më parë. Siç e kemi përmendur më sipër Justiniana e Parë u themelua nga perandori Justinian (527-565) me anën e një akti të lëshuar me 14 prill 535 dhe që lexohet në Novelën XI-të. Këtë peshkopatë ai e themeloi pranë vend-lindjes së tij dhe i vuri emrin e tij. Kjo peshkopatë kishte nën administrim Dakinë bregdetare, Dardaninë, Maqedoninë veriore, Kosovën dhe Malin e Zi. Përfundimisht fiset sllave u vendosën në ballkan në shekullin e VII-të. Ata nuk ishin të organizuar në shtet. Pasi u thyen dhe u nënshtruan nga ushtritë Bizantine ata qëndruan në heshtje deri nga viti 828 dhe udhëhiqeshin nga pleqtë e fiseve që quheshin Zhupanë.

Mbas rrëzimit të perandorit Samuel në vitin 1014 erdhi në fuqi perandori Vasil i II-të i cili ka lënë dokumente të rëndësishme, ku ndër të tjera përmendet administrimi dhe autoriteti që ka patur mbi këto peshkopata, si Peshkopata e Dibrës, Prizerenit, Hosnit pranë Decanit dhe Pejës.

Duke iu referuar për sa thamë më sipër dhe duke u bazuar në dokumente autentike-hisorike të ndryshme të botuara herë pas here, del qartë pikësynimi i serbëve se ata sipas tyre e paskan sjellur dhe zhvilluar krishterimin në Ballkan. Natyrisht kjo nuk mund të qendrojë, sepse dokumentet e shkruara flasin se edhe në kosovë ka pasur qendra të organizuara, peshkopata të krishtera shumë para se sllavët të arrinin aty. Kishat ortodokse të ndërtuara në kosovë janë të datuara si të ndërtuara rreth viteve 980-1014 me një stil që vërtetojnë kulturën serbe, që më vonë të dëshmonin se këto treva janë tokë serbe, se Kosova është pjesë e Serbisë, në një kohë kur kishat në kosovë datojnë të jenë të ndërtuara rreth viteve 345 pas krishtit. Kosova ka një kulture shumë të hershme me qendra dhe kryeqendra të krishterizmit, të ndërtuara me mjeshtri nga duart e arta të popullit shqipëtar, prandaj spekulimet dhe pretendimet e kishës ortodokse serbe nuk kanë bazë reale.

Lavdi Zotit

At Nikollë Marku

Dioqeza e “Shën Mërisë” Elbasan

Postuar nga Petrit Kola datë 14 Maj 2006 - 21:21:

Lantis, perse Janua eshte me i mire se keta...?

TURQIA EUROPIANE DHE GREQIA BIZANTINE...

Sado paradoksale qe te tingellojne percaktimet e mesiperme, ky eshte realiteti (kesaj radhe i dukshem) te pakten keto dy javet e fundit. Turqia, shteti me i fuqishem i rajonit qe shtrihet ne dy kontinente, e ka vendosur me kohe drejtimin e saj europian.

Me gjithe problemet qe eshte e detyruar te ndeshet, ajo eshte ne rrugen e pershtatjes dhe reformimit ne te gjithe sektoret, ne rrugen e integrimit. Te pakten qysh nga periudha e kryeministerllekut te Tansu Ciler, ajo me cdo lloj kostoje kap parametrat e duhur per drejtimin qe ka marre.

Por duket se problemet per europianizim jane me te shumta e me te mprehta tek fqinja e saj Greqia qe tanime eshte anetar i hershem i Bashkimit Europian. Ndoshta per kete vend qendron ajo thenia. "Gruaja e Cezarit, jo vetem duhet te duket e tille, por edhe te jete e tille".

Tek "te qenit" e tille qendron problemi i Greqise, se sa per dukjen, te merr ne qafe... Para pak ditesh kryetari i partise me te madhe opozitare te Greqise, pra Pasokut, shpalli per postin e superprefektit te Trakes, nje vajze 27 vjecare, zonjen Karahasani, si kandidate te partise se tij per ne votimet e sivjetme per pushtetin vendor ketu.

Kaq mjaftoi qe te ngriheshin perpjete dheu dhe qielli, te gjithe "kristianet e mire" dhe te gjithe politikanet "patriote". Kjo per aresyen se zonja Karahasani eshte turke, njera nga qindramijera turqit qe banojne ne trojet e tyre ne Trake, Komotini e shume vende te tjera ne ate zone.

Avokatja e re u perzgjodh nga ana e Jorgo Papandreut si kandidate per postin e mesiperm, jo per syte e bukur qe ka, por per hir te faktit se ajo perfaqeson nje pjese te konsiderueshme te popullsise se Greqise, pjese te cilen gjithnje politika (e te tera kraheve), e ka konvertuar vetem ne votues, pra ne njerez qe me voten e tyre, arrijne te zgjedhin edhe dy tre deputete ne parlamentin grek.

Kriza e forte ekonomike e cila ka mberthyer fqinjin tone jugor, eshte perthyer doemos edhe ne nje krize te forte besimi tek politika. E politika, si kudo, ne te tilla raste, shikon te ruaje klientelen politike, me cdo lloj cmimi, sepse..."dyqani nuk mund te mbyllet". Flamurtarja e pare, si gjithnje kunder "pakicave" sic i pelqen t'i quaje ata qe nuk besojne ne te njejten "perendi" me te, ishte edhe kesaj radhe kisha greke.

Si gjithnje, edhe kesaj radhe, ajo i kishte "ndare" forcat. Pak nga ato qe "nuk trazohen" me politiken, dhe shumica, ata qe i kercasin dhembet shtetit grek, sa here qe ai tenton te beje ndonje hap drejt Europes. Keta te shumtet, me gjuhen e vete kishes greke, te metropolitit Anthimos, deklaruan se... "Nuk mundemi te jemi njelloj me ata njerez qe nuk jane te fese sone".

E gjithe filozofia e udheheqjes se kishes greke eshte e koncentruar ne fjaline e mesiperme, dhe nuk te lind nevoja te hapesh fjaloret e kerkosh kuptimin e fjales racizem ne greqisht.Mire Lepenet e Greqise, me emrat Karaxhaferi, Papathemeli, e Psomiadhi, se ata duan te marrin votat e turmave me kryq ne dore, po ata qe cdo te diele, rregullisht, pa asnje mungese ne te gjithe jeten e tyre, predikojne nga altari i shenjte i kishes "dashurine" per bashkenjeriun, per te afermin, por edhe per ata qe nuk i njhohem kurre nga afer, pse u kthyen "papritur" ne gjahtare kokash turke dhe ne "turqngrenes te mire"?

Apo mos valle nuk u kthyen por te tille ishin dhe shoqeria ketu i ushqeu e i mori pas nje jete te tere? Nuk di pse m'u kujtuan ditet e luftes ne Kosove, kur kisha greke kishte hapur fushaten per te ndihmuar "vellezerit e nje gjaku", pra serbet, qe perendimi "u binte ne qafe". U mblodhen atehere me qindra mije tone ushqime, qumesht kutie, ilace (pervec kushedi sa miliarde dhrahmi) te cilat kisha greke s'i kishte per gje fare dhe u derguan vetem ne Serbi.

Ato dite takova priftin e lagjes ne rruge, papa Dhimitrin, dhe e pyeta: Urate,po ne Kosove, pse nuk dergoni te pakten nje te mijten e ndihmave te mbledhura nga populli, nuk jane njerez ata? E di more bir, njerez jane edhe ata, edhe ata vriten e ngelen jetime, por "direktiva" eshte per atje, ne Serbi....

Sa per kreun e kishes greke, Kristodulos, ai eshte angazhuar me Kodin qe mediat ketu e kane quajtur "Kodi Kristodulos", pra po pergatit nje antikod me Kodin e Da Vincit. Para ka, dhe kete te diele do ta shperndaje "falas" neper kisha.

Aty u ben edhe thirrje qe te mos lexojne librin, te mos shohin filmin kur ai te shfaqet, etj si keto. Ne "Kodin" e tij kryepeshkopi, nuk heziton ta quaje edhe shkrimtarin Dan Braun nje agjent te zgjedhur te nje sh.a.je te themeluar kushedi se ku, ne vitin 1956...

Dhe ec e gjej ane: cili ka te drejte, turkesha Kara hasani qe kerkon te behet prefekte me votime te drejtperdrejta e ndershme ne komunitetin e saj, apo greku Kara xhaferi qe mban lart "flamurin e ortodoksise" dhe eshte gati te jape urdher qe ata "pak" turqit qe rrojne ne trojet e tyre atje, edhe fryme duhet te marrin vetem me "bekimin" e tij?!

Nga Kreshnik Cika, Athine

Marre nga Koha Jone

Postuar nga Petrit Kola datë 17 Maj 2006 - 07:17:

Qellimi i vertet i Janulles ne Shqiperi...

Kantonizmi dhe enklavizimi i rrezikuar

Nga Murat Basha

Kohët e fundit, burime të mirinformuara bëjnë me dije se njëfarë Stavros, qytetar greko-amerikan me ndikim të fortë në qarqe politike në Athinë, dyshohet edhe në SHBA, natyrisht edhe me ndihmën e omniprezentit Nikolas Gejxh, po lëviz për të induktuar dhe më pas imponuar në klasën politike shqiptare, idenë e krijimit dhe institucionalizimit gradual të një prefekture (Qarku), në të cilën do të përmblidhen të gjitha qendrat e banimit të Jugut me përbërje nga minoriteti greqisht-folës. Dhe kjo, as më pak e as më shumë, përkthehet: Kantonizim dhe Enklavizim i Shqipërisë administrative londineze.
Fatkeqësisht, kjo ndodh pikërisht kur Beogradi dhe serbët e Kosovës, po paraqesin në tryzat e bisedimeve, në Vienë, gjetkë, dhe në të gjitha axhendat ndërkombëtare, skemën e “salamandrës” serbe të enklavave të tipit serb të imponuara më parë edhe në Bosnjë, me korridore të hapura komunikimi me Serbinë. Kësisoj, grekët dhe grekofilët e Shqipërisë, Jugun e vendit duan ta shndërrojnë në një “Mitrovicë Veriore” (në Epirin e Veriut), që të jetë aneks-shtojcë e Greqisë së sotme, për t’u shtrirë pastaj gradualisht deri në Shkumbin.
Pikërisht kësaj skeme i ndih edhe zhurma për të miratuar medeomos regjistrimin e popullsisë sipas kartave në të cilat, ndërmjet gjeneraliteteve të tjera, të përcaktohet medoemos edhe kombësia, me vetëdeklarim!!!
Në mënyrën më zhgënjyese, në këtë vazhdë u bë edhe miratimi i liçencimit nga ministria e Arsimit, të shkollës greke në Himarë, gjë që u pranua edhe nga qeveria në mbledhjen e fundit të saj, pikërisht në fund të vitit shkollor!!! Gjë të cilën, pothuajse e ligjëroi asokohe edhe prania e ish zëvendës ministrit të Integrimit Albert Gajo, në ceremoninë e shkollës së paliçencuar të grekëve në Himarë, gjatë së cilës u hodhën parrulla antishtiptare dhe u këndua himni grek, teksa mungonin plotësisht flamujt shqiptarë, ngaqë vendin e tyre e kishin zënë flamujt grekë.
Po kësaj skeme greke të rritjes artificiale të territoreve të banuara dhe të numrit të minoritarëve grekë, i ndih edhe botimi i një libri të OJQ-ve shqiptare, në të cilin na qënkan bërë “depistime” të përbërjes etnike në strukturë në të gjithë Shqipërinë, e ku shqiptarët na dilkan minoritet, ndërsa “grekët etnikë” dalin afro 600 mijë!!!
Pra shkurt, kërkohet që, nën modelin e Kosovës, të cilin duan ta shpallin shoqëri multietnike vetëm sepse ka 5 % pakica përballë 95 % shqiptarësh etnikë, edhe Shqipërinë administrative po duan ta shpallin shtet multietnik.
Krjimi i kësaj prefekture greke në zemër të Jugut të Shqipërisë, është nonsensi juridik dhe administrativ më i paskrupullt, ndërkohë që organizimi i ndarjes administrative të vendit është fiksuar tashmë dhe përbëhet vetëm nga 12 qarqet, bashkitë dhe komunat e njohura. Më e shumta që mund të miratohet me konsensus politik, por bazuar mbi kritere krejtësisht të tjera dhe aspak etnike, mund të jetë krijimi i prefekturës së Lushnjes, por kurrsesi i asaj “greke” në Jug të vendit, e aq më pak inkorporimi i pakuptimtë në këtë prefekturë të ideuar në Athinë, i Himarës shqiptare, për ta shpallur kësisoj edhe atë si zonë minoritare, sipas skemave të vjetra të Spiro Milos dhe Protokollit të Korfuzit të vitit 1914.
Idetë e kantonizimit dhe enklavizimit të vendit nuk janë të vjetra, madje ato u artikuluan me forcë gjatë rebelimit të armatosur të vitit 1997, çka kulmuan edhe me ngritjen e flamujve grekë, në të gjitha qendrat administrative të Jugut të vendit, që asokohe synoheshin të aneksoheshin nga Greqia në rast shpërbërjeje të tërësisë territoriale të vendit nën dhunën e kallashëve dhe bandave të rebelimit.
Ndërsa përsa i përket vetëdeklarimit të kombësisë së qytetarëve, ky avaz është shumë i vjetër gjithashtu, por që ka marrë përgjigje të prerë nga të gjithë specialistët kompetentë, njohës të konstitucionalizmit dhe të së Drejtës Ndërkombëtare, çka mendohet se e ka sqaruar përfundimisht, pra njëherë e mirë, këtë pretendim të grekofilëve tanë.
Pavarësisht presioneve dhe kostos politike, Partia Lëvizja e Legalitetit nuk do ta pranojë kurrë këtë skemë të jetësimit të planeve ogurzeza të Greqisë, Stavros, Nikolas Gejxhit dhe Harallamb Karathanosit të Rinisë Vorio-epirote.
Në vend të vënies në rendin e ditës të këtyre skemave poshtëruese antishqiptare, për reciprocitet dhe konform të gjitha kartave ndërkombëtare, Greqisë i duhet kërkuar hapja dhe ngritja e shkollave ku të mësohet shqip nga fëmijët e shqiptarëve, kudo ku ata jetojnë e punojnë si emigrantë, me gjithë familjet, në tokën e ashtuquajtur greke, e ku ne legalistët nuk njohim për të tilla tokat shqiptare, tapitë e të cilave i kanë akoma shqiptarët etnikë.

Marre nga "Atdheu"

Postuar nga benjamin datë 20 Maj 2006 - 08:20:

Uuufff...
me ne fund arrita tek faqja e fundit.Teme interesante shume.Mu kujtu Kola i Migjenit qe rrinte dhe veshtronte ate biren ne dysheme." ishte nje bire shume interesante".
Shume persona vazhdojne te mendojne si ne kohen e Enver Hoxhes,dhe argumentojne me ate formim qe kane mare atehere.Fakti qe Shqiperia sot eshte relativisht e hapur dhe e lire per kete kategori njerezisht nuk eshte fare domethenes.Atyre i ka mbetur ora ne aksionet dhe zboret e rinise.
Llogjika eshte po ajo.Tek c'do i huaj fshihet "armiku" "spiuni" "agjenti' apo djalli vete.
Ne u armiqesuam me gjithe boten,armik Amerikani,armik Rusi,armik Serbi,armik Greku,armik Anglezi, armik Kinezi,armik Izraeliti,armik Italiani,armik Huni,armik Longobardi...
Me kete kete llogjike vazhdohet edhe sot.
Sidoqofte me me pak kujdes,dhe me me pak respekt per njeri tjetrin edhe keto tema te nxehta mun te kthehen ne tema interesante.
Personalisht me duket se i jeni qepur kot se koti kti Stenlit.Stenli mund te kete anet e veta qe jo detyrimisht i pelqejne te gjitheve,por te pakten ai argumenton ose perpiqet te argumentoje ato qe thote,jo si shume te tjere qe vetem kercejne sikur i ka hy prasi ne b...e.
Ne qofte se Janullatosi paska pas qene kaq i djallezuar e kaq i pabese,pse nuk doli ndonje trim dhe te imitonte Spiro Kosturin dhe Spiro Bellkamenin?
Jo more vllazen jo,ne trimat i duam me i kendue me cifteli,apo ne beton.Po per me fol vazhdoni,eshte gratis.

miqesisht

Postuar nga Petrit Kola datë 20 Maj 2006 - 08:31:

O Benjamin i Janullatosit ne Philadelphia...

Citim:
Po citoj ato që tha benjamin
Uuufff...
....armik Serbi....

Benjamin te keqen... Ti nuk pranon qe serbi eshte armiku jone..!!!!???

Thuaj shefave te tu te ta redaktojne mesazhin ose te vesh per ritrajnim se duke mos pranuar edhe qe serbi eshte armiku jone, kur gjaku i kosovareve nuk eshte thare akoma dhe ku me mish dhe me shprit ata po perpiqen se bashku me grekun dhe pagatorin tende qe ta mbajne Kosoven nen Serbi, bie fare ai trillim mjeshteror qe ke dashe te beshe...

Postuar nga Petrit Kola datë 20 Maj 2006 - 08:51:

O benjamin i Janullatosit ne Philadelphia...

Masakra e Peshkepise,prokuroria ``zgjon`` dosjen pa 12 vjeteve.

Mberrin ne Tiranë minidosja nga Gjirokastra.Dy nga te akuzuarit pajisen me pasaporte 10-vjeçare.

-I gjithë matriali hetimor i perbehej vetëm nga një dokument me dy flete, i cili ishte procesverbali i keqyrjes se vendngjarjes.

-Me 11 prill 1994,ne gazeten ``Eleftoroitipia`` shkon një faks, ku krimi merrej përsipër nga organizata kriminale e terroriste ``MAVI``.

Fatos Mahmutaj

Zgjohet dosja e masakres se Peshkepise. Prokuroret e Prokurorise se Përgjithshme i kanë shkundur pluhurin minidosjes qe prej 12 vjetësh flinte ne Prokurorine e Gjirokastres, ku edhe ishte katandisur vetëm ne dy flete.Dy janë shkaqet qe detyruan organin qendror te akuzes për tu angazhuar me ngjarjen qe ne 10 prill 1994, tundi themelet e shtetit shqiptar.Arsyeja e pare ishte një shkrim i botuar ne gazeten ``Shqip``, ditën e pervjetorit te 12 te te ngjarjes. Ne fakt shkrimi ishte përgatitur nga avokati Ilir Malindi, i cili ka jetuar këtë kohe ne Athine , ku perballej çdo ditë me racizmin dhe nacionalizmin e tepruar grek ndaj shqiptareve.
Ndërsa shkaku i dytë për rizgjimin e dosjes , ishte fakti qe ne 16 prill te këtij viti u zbulua se dy prej personave te implikuar ne masaker, qe moren pafajesi me vonë ne Athine , ishin pajisur me pashaporte 10-vjeçare nga policia e Gjirokastres dhe shetisnin ne këtë qytet, sikur të mos kenë bërë gjë.
Tre ditë pas pervjetorit te 12-te te masakres mbi repartin kufitar shqiptar ne fshatin Peshkepi te Gjirokastre. mberriti ne Tiranë dosja e kësaj ceshtjeje.I gjithë matriali perbehej vetëm nga një dokument me dy fjete. i cili ishte procesverbali i keqyerjes se vendngjarjes.Burime nga Prokuroria e Pergjitheshme pohojne se nuk shpjegojnë dote faktin nëse dosja me pare ka pasur apo jo dokumente te tjerë , te cilat mund te jenë eleminuar gjatë viteve nga ndonjë dorë e kujdeshme, apo thjeshtë gjithçka është lënë me kaq qe me 1994.
Sipas notes se protestes te Qeverisë Shqiptare atë ne mbrëmje thuhej se ``sot, me 10 prill 1994, ne orën 02:40 te pas mesit te nates, një komando terroriste greke, e perbere nga rreth 8 veta midis te cileve njeri fliste shqip me theks grek, qe ishin armatosur me arme zjarri, me uniforme ushtarake te ushtrise greke, u fut ne territorin shqiptar, ne afersi te fshatit Peshkepi te rrethit te Gjirokastres.Duke u futur ne thellesi te rerritorit shqiptar. rreth 4 kilometra ne një qendër stervitore ushtarake te trupave shqiptare vrasin ne befasi me arme zjarri ushtarin Arsen Llazar Gjini, 20 vjeç, nga fshati Seman i rrethit te Fier.Pasi vrane ushtarin, hynë ne fjetoren e ushtareve kur këta po flinin gjume dhe hapen zjarr kundër tyre. Nga këto veprime kriminale mbeti i vrarë komandanti i stervitjes, kapiteni i parë Fatmir Sali Shehu, nga Tepelena dhe banues ne Gjirokaster, si dhe u plagosen tre ushtare.Mbasi kryen këto akte kriminale kundër teresise territoriale dhe ushtarakeve tanë, ata therrisnin : ``Këto i kini për Vorio Epirin`` si dhe ``Mos kujtoni se ne kemi harruar``.....
Ne deklaraten e qeverisë greke te një ditë me pas thuhej: ``Qeveria greke u informua e befasuar për ngjarjen e pershkruar ne noten shqiptare, si dhe gjithë akuzat qe përfshihen dhe drejtohen kundër qeverisë greke. Kjo qeveri nuk ka asnjë informate dhe se është njohur vetëm me akuzat e qeverisë shqiptare, te cilat janë jo te sakta me tendence qe ti lënë fajin pales greke .....``.
Ditën tjetër, herët ne mëngjes ne 11 prill 1994, gazeta ``Elefterotipia`` i kishte ardhur një faks, ku merrej përsipër autorësia e këtij krimi monstruoz nga një organizate kriminale dhe terroriste siç ishte ``MAVI`` qe do të thotë ``Fronti për Clirimin e Epirit te Veriut``. Ky emër kujton te njëjtën organizate qe ishte krijuar ne 1942 dhe kishte synime te qarta për shkeputjen e teresise territoriale te Shqipërisë se jugut dhe bashkengjitjen me Greqine.Shtate autoret e kësaj ngjarje u kapen ne orët e para te 18 marsit 1995, ne rrethinat e fshatit grek Kastani teksa kishin deshtuar ne një sulm tjetër ndaj Shqipërisë.Pas kontrollit ne oborrin e mjekut shqiptar ne Athine,Andrea Kokaveshi, u gjeten armet e grabitura ne Peshkepi si dhe shumë prova te tjera.Por, megjithekete, Gjykata e Diktimit te Athines i lirio këta te gjithë ne 21 mars 1996, për mungese provash, ndërsa populli grek i brohoriste si heronj ne rrugët e kryeqytetit, duke bertitur ne kor: ``Një dy tre, tanket ne Shqipëri``, si dhe ``Sepata dhe zjarr qenve shqiptare``.

Të akuzuarit si autore te masakres.

1- Jorgo Anastasulis, 34 vjeç, oficer i ushtrise greke
2-Apostolos Karvelas, 26 vjeç, punonjes i policise greke
3-Mario Kutullas, 25 vjeç, qytetar shqiptar banues ne Athine,puntor
4-Fredi Beleri, 23 vjeç , qytetar shqiptar ne Athine, hidraulik
5-Jorgo Kristo, 26 vjeç, qytetar shqiptar banues ne Athine
6-Harallamb Papa, 21vjec, qytetar shqiptar banues ne Athine, punëtor
7-Jorgo Papa, 30 vjeç, qytetar shqiptar , teknik frigoriferesh

Gazeta ’'Shqip'’

PS: Ne u bëjmë dhe varezave ushtareve greke, me këto qe kanë bërë ne te kaluaren dhe sot, nuk e di a u kemi bërë ndonjë monument te vrareve nga shovinizmi grek ne Cameri, greqine e veriut, e ne shqiperine e jugut?

Postuar nga benjamin datë 23 Maj 2006 - 03:20:

O Petrit i xhaxhit Enver

Me kadale o burre i dheut,se e ke marr me turravrap,me shpate ne dore sic thoshte udheheqesi yt legjendar.Ti nuk lejon asnje mundesi komunikimi,ke mentalitetin e nje diktatori te vogel,dhe dukesh shume i frustruar.Sidoqofte do te kesh edhe ti arsyet e tua qe te kane bere keshtu si je.
Megjithate ktheu dhe lexo shkrimet e tua,bie fjala te disa muajve ose viteve me pare,dhe do te shohesh se ndoshta edhe vetja do te te merzitet me ato marrezi qe thua.Une nuk e di se c'moshe ke,por sinqerisht ke nevoje te rritesh nga ana njerezore.
Ti me permend gjithashtu emra personash qe ti i ke "eleminuar" nga forumi,ashtu sic bente xhaxhi me armiqte e popullit.Por e permenda qe ne shkrimin e pare se njerezit normal dekurajohen nga kjo "lufte" virtuale qe i shpallin tipa si puna jote.Ty te pelqen me lexue veten,dhe keshtu duhet te jesh edhe ne jete,te pelqen me degjue veten.Dhe ketu mbaron debati me ty.Ti nuk di te debatosh,por ty te pelqen te provokosh.Ti nuk sjell argumenta,por thjeshe reagon emocionalisht.Patriota si ty nuk i duhen as Shqiperise e as dreqit t'mallkuem.Hajt pra tung,dhe t'mos mbetet hatri.

Postuar nga benjamin datë 23 Maj 2006 - 04:48:

O Titi, po c'fare mendimi kerkon me t'dhan,ti mer artikuj gazetash,i poston ketu dhe pret me shpate ne dore se c'fare do thone te tjeret.Pse nuk jep ti vete mendimin tend per ket ceshtje?Normal me duket qe te argumentosh mendimin tend,dhe ndoshta mepas edhe mund te debatohet,por menyra se si ti kerkon te imponohesh(nuk e kuptoj se ku do te dalesh?) e ben pa vlere debatin.
Po ta bej pyetjen ndryshe?
Per c'fare do me t'dhan mendim?A eshte e drjete me pas shkolla minoritaret?Apo a eshte normale qe ne Shqiperi te behet numerimi i popullsise dhe perkatesia fetare ne vitin 2006?(numerimi i fundit eshte bere ne kohen e Zogut).A do mendim ne lidhje me paralelizmin qe ban autori ndermjet problemit te Kosoves dhe t'ashtuquajtures Vorio Epir?
S'po t'marr vesh une ty,apo ti mue?
Pse je kaq i sigurte kur deklaron Murat Basha "nga burime te mirinformuara"?Kush ja jep keto informata qe burojne Muratit?
Ne ket artikull ka shume paqartesi,por mundet me debatu per temat qe permenda me lart vec e vec,per shembull qe te kuptosh po te pergjigjem shkurt,se e drejte themelore e c'do minoriteti kudoqofte eshte shkollimi ne gjuhen amtare,por nuk eshte e drejte bie fjala me hap shkolla kudo qe ti mbushet mendja disa qarqeve te caktueme greke ne Greqi apo ne USA.Sa per Himaren,duhet me e trajtu me kujdes ket ceshtje.Sa per dijeni aty shkolle ne gjuhen greke ka pas qe ne kohen e Zogut,u mbyll per me shume se 60 vjet,sot u hap me vendim qeverie,dhe personalisht deri ketu nuk ka kurrfare problemi.Por duhet me dit me dallue ndryshimin qe ka e drejta e hapjes se shkolles me ata qe e shfrytezojne ket per propagande e per interesa vetjake ne sherbim te disa qarqeve qe permenda ma lart.Sa per numerimin e popullsise dhe te drejtes me deklaru fene perkatese,po te bej nje pyetje: Pse duhet me mas frike ne prej kesaj,aty banoret e Shqiperise kan me votue dhe jo ata te Greqise a Maqedonise.Mund te ket ndonje tentative per manipulim(qe sinqerisht me duket e pamundur),por te siguroj i dashur Titi qe edhe ne qofte se do te dale ndonje numer me i larte grekesh apo maqedonesh nga sa jane ne realitet,ata do te jen thjesht bashkatdhetare t'vobekt qe per arsye vizash e punesimi kan tashme vite qe deklarohen si te tille.Fatkeqesisht kta jane shqiptare si un e si ti,shqiptare prej Kuksei e Patosi,prej Permeti e prej nga mos.
Kush e ka fajin per kete?Ti ndoshta e di me mire se une.Thiri pra mendjes Petrit djali,dhe mundohu me kuptu te tjeret se nuk je ti i vetmi shqiptar ne ket toke qe i vjen keq per situaten ku gjendet vendi dhe populli jone sot.
Punedhensi im sa per dijeni eshte nje italian i lindur ne Amerike,dhe punoj nganjehere fundjavave privatisht me riparim te pergjithshem shtepish.C'do njeri qe nuk mendon si ty,nuk eshte detyrimisht ne sherbim te Janullatosit apo te djallit vete,pra edhe njehere po te them mos u ngut vlla,mos.

Postuar nga Petrit Kola datë 23 Maj 2006 - 05:41:

Benjamin,

Ti thua se nuk do te besh debat dhe me pas vazhdon debatin.
Cila urdher qendron i pari, (do te debatojme) apo i dyti (nuk do te debatojme) ?

Le ta nisim me nje citimin tende ne se do te debatosh....

Citim:
--------------------------------------------------------------------------------
Po citoj ato që tha benjamin
Uuufff...
....armik Serbi....

--------------------------------------------------------------------------------

Benjamin te keqen... Ti nuk pranon qe serbi eshte armiku jone..!!!!???

Munde ta argumentosh?

P.S Zili ta kam vendosmerin dhe vullnetin. Ndonse i zene me pune gjithe ditet e javes, sa tek Italiani sa ne rregullimin e shtepive prape gjen kohe per te pare te gjithe postimet e mija edhe ato te para shume koheve.
Gjithashtu te falenderoje vellau im.
Sinqerisht
Petriti

Postuar nga amoxil datë 27 Maj 2006 - 07:00:

sa tket legena si puna e stenlit, mobit t dikut dhe ktij zarit bingjamin janulli aty do rrij dhe sdo e luj sumën fare.

i them bengjumit të më thotë rolin e janullatosit në shqipëri?

rroli që ai luajti kur erdhi e jo tani.

Postuar nga benjamin datë 27 Maj 2006 - 07:43:

Janullatos ka ardh ne shqiperi me ndihmu kafshe si puna jote dhe me i kthy ne njerez.
Me mu mos e kruj shum sumajken o tyc.

Postuar nga amoxil datë 27 Maj 2006 - 16:13:

duket se ça muabeti bon ti.
mgjth o zar sa suma greksh ke puth aty në phili se ka shum aty grek dhe sidomos kisha greke?
apo vallë kto fjalë i ke nga ndonjë plagë psikologjike që të ka lën ndonjë prift peder grek aty në fili pasi ta çau kajsin e?

Postuar nga Fajtori datë 27 Maj 2006 - 18:23:

Amoxil mori ban. Pas sodnazhit ne stafo do vendoset te jete i perhershem apo jo.

Gjithsej 15 faqe: « E parë ... « 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 »
Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.