Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Kush lind si mysliman duhet të vdesë i tillë? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12714)
Postuar nga tolstoy86 datë 15 Nëntor 2007 - 14:24:
Citim:
Po citoj ato që tha Jarigas
thua,
'Dhe me kete eshte hera e dyte qe pohon se eshte tjesht nje ideologji... 'dhe 'Kjo per shkak te pohimit tend:"Pastaj ideologji jane, nderrojne dhe njeriu me filozofine e te permiresuarit, nuk ka perse te shohi prapa. '
Kur flet me nje femije, nuk i shpjegon dicka te re ashtu sic ja shpjegon nje te rrituri (qe ne ate ceshtje eshte po aq injorant sa femiu). E kam fjalen per gjuhen, per menyren e te folurit, sic flas me ty, nuk mund te flas me nje qe tregon nivel shume me te ulet..(spo ta them per kompliment, varet ku merr piken 0, 0 vertet eshte shume me e madhe se vlerat negative)
bashke e kemi diskutu perpara, dhe ta them akoma qe islami nuk eshte ideologji, por ketu nuk jam per te humb kohen time, ashtu me erdhi ne mendje per tia pershkru ne menyre te pergjithshme, me ate fjale, gjerat e paprekshme te mendjes dhe zemres, emocionet, idete, bindjet etj etj.. nje personi qe fene e ul fare, duhet tia shpjegoj ne fjale e menyra tjera. Pastaj nuk doja te shpjegoja thjesht qe fete nuk kane perse nuk ndryshojne, por ne pergjithesi, bindjet nuk kane perse te mos ndryshojne..
Hera e dyte qe e kam pohur..?? ja po ta them tani sakte mendimin tim, cmerresh me ate qe mund te kesh keqkuptuar, ISLAMI NUK ESHTE IDEOLOGJI..
thua, 'PO filozofine e te permiresuarit ku e le ketu??'
Nuk kam thene qe ka gje per ti permiresuar islamit, te duash te kuptosh (por sic na ndrit me shprehjen :"Nuk ka më shurdh se sa ai qe s'don te degjoje") eshte fare qarte qe kam shprehur se mund te permiresosh besimin, pra nga nje fe, ne nje tjeter me te mire, apo ne kuptimin e pergjithshem, nga nje ide, nga nje besim, ne tjera me te mira..
Islami nuk ka gje per ti permiresuar, kurse permiresimi ne jetimin dhe interpretimin e tij nuk ka fund.. e ja i dashur, u ktheva serish ke 'filozofia ime e permiresimit'
Thua
'Njesoj si ata qe flasin per 'moldavet' apo ato qe vishen si te tilla.Se minifundi te fut friken e 'sida'-s, por nuk mund te na shkoje mendja kurre tek morrat kur shikojme leshra te gjata te pakrehura,eh?E na flet pastaj per paragjykime.Tipike...... '
E kam perserit 100 here, jam mjeran ne jetimin e islamit.. te kjo pergjigje, mgjs di qe islami thot qe eshte gjynah te flasesh ne kete menyre, qe eshte gjynah te thuash fjale te keqia, qe me te folur keshtu bej qe hipokritet te thojne 'tipike per muslimanet' pavaresisht se flasin per morra...instinkti im, gjaku im shqipetar, ketu mbizotroi, 'si ere te mos i kthesh me te njejten monedhe dikujt qe te shan, qe te fyen se koti e jo vetem ty'...
Po me kupton? Ata surreter qe permendin morra ne 'leshrat' e atyre qe lahen nga 5 here ne dite, ti permendesh moldavet e rruges eshte pak...por jo sipas islamit, por sipas egos time.. nqs ne vlerat e 'shqipetarizmit' futen regullat e shkruara e te pashkruara 'lekdukagjinase' : 'gjaku lahet me gjak', un me keto fjale dola me shqipetar se ty, qe priske qe 'ti kthej faqen e majte, atij qe me ra ne te djathten'.. nuk te pelqeu zotrote kjo menyre e te reaguarit allashqipetare, atehere pelqeke qetesine qe urdheron islami: ' NQS NXEHESH MOS FOL', 'DURIMI SHIHET NE MOMENTIN QE NXEFESH, QE SHOKOHESH', 'NUK ESHTE NGA NE AI QE NE NJE DEBAT SILLET NE MENYRE TE PAHIJSHME(MGJS MUND TE KET DEBATUES NJE PALACO' ... JANE FJALE TE..MUHAMEDIT A.S.V'.. menyra jote e reagimit me beri te besoj, qe te kisha reaguar ne baze te ketyre keshillave, atehere do isha ne regull sipas teje, po ti qeke me musliman se une..fatkeqsisht tregon edhe shume hipokrizi..
thua
'Ai qe ka vra nuk ishte gjaku, por mendja e lajthitur.Une nje shqiptar e kam gjitmone vella edhe pse i keq.Kush eshte i keq e ka nga padija se asnjeri nuk lind i keq.Une kam lindur me gjak shqiptari dhe çdo shqiptar me perket.Ti ndoshta kerkon te thuash se nese yt vella apo moter te ben nje te keqe, fillon te bertasesh se s'eshte me vellai apo motra jote????Per mua kjo gje s'mund te ndodhe, por per ty po.Ti para se te jesh shqiptar, je mysliman dhe vellai yt me perpara eshte ai qe eshte mysliman, pastaj ai qe te ka bere yt ate,apo jo??Pastaj lidhjen me 'mein kampf' na shpjego noj here tjeter po pate kohe. '
Patjeter cdo i keq nuk lind i tille, padyshim behet i keq nga padija.. Ne kemi lind te pafajshem jo se kemi lind ne shqiperi, kemi lind te pafajshem se ashtu lind cdokush, ne kete menyre te menduarit, qe ta vleresoj, atehere nuk duhet urryer askush, as serbi, as greku..dhe vertet.
Shqipetaret jane vellezerit e mij, po nuk na ka bo koken nje babe qe mos ti ve vijen e kuqe kur me ben ndonje te keqe, te pakten me dobesine time si person.. Atyre qe me ka bo baba im, nuk i mohoj edhe te me vrasin.. Po avash me kete konceptin e te njejtin babe, ke kan bab shqipetaret???
kjo menyre e te menduari ka kuptim vetem per ca, jo per te gjithe. Por nje baba te perbashket vertet e kemi, Ademin a.s, babai i gjithe njerezve, e ne kete aspekt, vertet te gjithe njerezit jane vellezer, kete e kuptoj dhe e besoj me shpirt, sa e ndjej eshte pune tjeter..Lidhja shpirterore sigurisht qe e kam me te madhe me shqipetaret, por kjo ka kufi, nuk perben absolutisht arsye qe te mos kem me afer zemres nje kinez te sinqerte, sesa nje shqipetar qe te shan me rob shpie sa i kthy shpinen..dhe sinqerisht, te mos e menduarit ne kete menyre, un nuk e kuptoj, me duket problem psikologjik, por secili ka mendimin e tij, nuk kam fillu akoma te hap kartela..
Te krahasosh gjithe shqipetaret me vellezer e motra, esht gje e bukur, por te japesh shembull si ky joti 'po te beje nje te keqe vellai a motra, a thua nuk e kam moter a vella?' me qellim paralelizmi, eshte idiotllik koke e kembe, sipas meje.. nuk di ti si e ke 'toplistin e atyre qe do', por une pas Allahut dhe profetit, familjen kam, gjith tjeret vijne me pas..
..besoj se tu pergjigja edhe pyetje se car jam perpara cdo gjeje, nuk e kam mohu ndonjehere JAM MUSLIMAN.. tani mund te me shpjegosh se perse kjo perben 'tradheti ne syte e tu'...
thua
'Falemnderi
t per 'baballaret e kombit',por nuk meritoj aq nder.Sa per larjen e kokes na vjen ne ndihme nje fjale tjeter e urte:Me lÃ_ kryt e gomarit,humb ujin dhe sapunin.Nuk kam asgje kunder shqiptareve qe perqafojne Islamin.Fundja kush nuk ecen dot me kembet e veta,ka nevoje per nje paterice.Me vjen keq per ata qe e vene perpara te qenit shqiptar, pra per ata qe humbin identitetin e tyre.Pra mos pellit per gjera qe si ke lexuar kerkund.'
Ti zotrote ke problem shume me 'gazrat', po deshe shko e bej nje vizite ke doktori..'cdokush qe nuk ecen me kembet e veta, ka nevoje per nje paterice' e...haha, ne kete menyre nuk paske 'gje kunder' shqipetareve qe perqafojne islamin? duke thene qe 'qener jane, i kuptoj, le te hane kocka'... sa i gjynaf je o daku..kthehem ke muhabeti 'i gazrave', shume i beso logjikes tende zotrote, shume e mban veten per te zgjuar..Po ti o zavall nuk ke kembe, cne qe te vjen keq per ato qe perdorin paterica..
thua
'Islam domethene 'bindje' ose 'nenshtrim', apo jo?Mendoj se i perket atyre qe nenshtrohen.Ti e di qe une nuk besoj kurse ti beson.Pra behet fjale per te besuar diçka dhe kur perdoret fjala besim , nenkuptohet se nuk ka prova.Po te kishte te tilla nuk do te flitej per besim, por per realitet.Pra te takon ty te na sjellesh prova mbi krijimtarine e Zotit.Te na shpjegosh se perse valle, kete perfektesi qe Ai krijoi per te gjitha krijesat e tij te dashura, e ka shkruar vetem ne gjuhet semitike(pardon, ne gjuhet aq te 'embla' aramaike dha arabe) , dhe asnjehere ne gjuhe te tjera.Kur t'i jesh pergjigjur ketyre pyetjeve, vjen radha ime. '
Ke fillu me bo perparime, nuk po shpif shume keto kohet e fundit. Por zakonin e vjeter nuk e harron ti daku se je 'gomar i vjeter'.. 'ujk i vjeter' desha me thon
Islami do thote paqe, gjithashtu 'dorezim', pakashum nenshtrim,ke te drejte,po jo ne ate qe do te shprehesh.. Islam do thote neshtrim vetem
Allahut, dorezim ndaj Allahut.. Nderi me i madh ne islam eshte ti behesh rob Allahut, nuk ka per muslimanin (te nenshtuarin) nder me te madh se te berit rob i Allahut. Te berit rob njeriut( femra mashkullit, mashkulli femres, pronarit, te fortit te lagjes etj etj), parase, ideve politike, etj etj, keta i perkasin te tjereve.. ketu ne vend te fjales rob, duhet perdor fjala qen..
Ke ke par nga muslimanet te jete i nenshtruar,sahabet qe per 30 vjet e shtrin shtetin islam nga nje qytet ne shkretetire ne nje shtet me kufinj qe shtriheshin ne 1/4 e gjatesise se ekuatorit? Apo po flet per njerezit e thjeshte, kur tu nenshtrova bythes tate un, nqs me merr shembull 'muslimani', mgjs nuk jam per tu marr shembull as per musliman i 'kategorise se fundit'
Ne cfare gjuhe duhej ta sillte Allahu librin e tij te fundit ? me jep nje ide, te pastroj pak xhamin frontal te makines nga ky shi i fodullikut tend.. po pse valle, cilin musliman ke degju te ket then qe psalmet a unxhinjte nuk jane te vertete, se nuk jane shkru ne arabisht. Cilin musliman e ke par te fiksuar pas gjuhes arabe e traditave arabe, psh dridhjes se belit, ke pa zhaden shume zotrote,..po ke lloj lloj njerezish o daku, car te bo mo tmir ty qe shkru 'carpe diem' apo shkru ne italisht, se nje qe i esht qep arabishtes, apo nje qe thot 'olaaaaa'... shenja budalliku jane..
1 minut para se te 'frymezohesh'... shprehjet islame, te pasurit nje gjuhe te perbashket kane rolin kryesor ne te pasurit te njejten thirrje per lutje, te kuptuarit te nje gjermani musliman se car po lexon imami i tij japonez gjate namazit.. po nuk u punon te gjithve truri ne ca ane, sidomos kur kan mbush mendjen me paragjykime e fiksime..
Nuk kam me kohe te merrem me budalliqe, e ke marr shume seriozisht punen e 'radhes', shenje tjeter kjo qe flet per semundjen tende me 'gazrat'. Ckujto, se jane te gjithe te marre qe u behet vone se debatuesi kujto veten triumfues ne debat??? urdhero, radha eshte vetem jotja
ti diskuton kot, vetem me llogjiken tende sakate, qe i beson shume, pa lexu nje liber te islamit, eshte tregues vogelsie intelektuale, eshte shenje te folurit me teper se te lexuarit..
Nqs do te me sfidosh me llafollogji e 'llogjike' pastaj,me tregu sa shpejt kthe pergjigje te zgjuara, ta kam dhen adresen, mbase nuk e ke me
tolstoyalbania@hotmail.com, ose me jep tenden se mbase nuk di me cu ftese messenger-i....
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.