Forumi Horizont | Gjithsej 72 faqe: « E parë ... « 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8821)
Re: Mendimet e te Vetelarguarit.
Citim:
Po citoj ato që tha Une Stenli
Ne rradhe te pare, mua as me behet vone fare per NM.
Une cuditem, pse vazhdoni t'i ofendoni akoma shqiptaret.
A jane patriote shqiptaret? Nqs po, pse nuk jane bashkuar me Shen Nikolla Markun? Pse jane kaq pasive?
Domethene qe shqiptaret nuk jane patriote. Nikolla eshte i vetem, pa njeri, nuk e perkrah asnje organizate qeveritare ose jo, asnje kishe tjeter e botes, (Katolike, Protestante dhe aq me teper ORTHODHOKSE), Qeveria, dhe mbi te gjithe, POPULLI. OK? POPULLI, POPULLI, POPULLI.
Prandaj do ju lutesha, mos i ofendoni shqiptaret.
Une cuditem shume me Ujedhesen.
Moj cupe! Une jam nga Korca dhe po te shkosh atje nuk do te degjosh ndonje njeri qe te thote "ortodoks", por do ta thote "orthodhoks".
Une nuk e di se pse je acaruar kaq shume ti moj bije. Me duket se ndoshta je perjashtuar nga Kryepeshkopata, ku ndoshta mund te kesh punuar, dhe tani urren dhe shan ata njerez qe ta kane bere kete padrejtesi.
Por lind pyetja: Tani u kujtove ti te flasesh per Janullatosin? Pse s'e ngrite zerin tend gjate kohes kur ishe atje? Apo, sepse bere ndonje gje te mbrapshte dhe te perjashtuan? Dhe ti, tamam si i Nikolla, i cili, sapo u perjashtua nga shkolla, filloi te fliste kunder Janullatosit dhe grekeve. Ndersa, gjate kohes qe ishte ne Teologji ne Durres, nuk e ngriti zerin. Pse? Sepse nuk kishte c'te thoshte, nuk kishte asgje qe ta kundershtonte Anastasin e Tereurte.
Edhe ti moj sheqerke, qe me je me origjine nga Korca, po vepron tamam si NM. Sa te paguximte qe jeni! Ku e keni gjithe kete trimeri qe shpalosni ketu ne kete Forum? Pra, del se ti je shume frikacake dhe naive.
Pse shqiptaret nuk ia degjojne zerin Nikolles dhe te shkojne pas tij me flamure ne dore dhe te dalin para Kryepeshkopates ne "Rrugen e Kavajes" dhe ta shporrin Janullatosin qe ua prish gjumin e nates?
Jua kam thene qe mos i ofendoni shqiptaret.
Me kete dua te them: Nqs Nikolla Marku ka te drejte, pse nuk bashkohen njerezit me te? Amoxili, qe vetem ofendon, se aq mend ka, thote qe "Kisha e Elbasanit eshte mbushur plot me njerez cdo te diele dhe per cdo festa".
Kujt kerkon t'ia mbushe mendjen ky kimist? Ky njeri qe kushedi se sa vite ka qe eshte larguar nga Shqiperia. O cuno, shko ti, (nqs shkon ne Shqiperi rezervoi pak kohe tyt eti), dhe shiko sa njerez ka. Nuk ke ku te hedhesh kokrren e molles.
Nikolla e ka shtremberuar Meshen dhe gjithe sherbesat e tjera. Sepse nuk e ka idene se cfare jane. Nuk eshte prift, nuk eshte patriot; eshte nje skizofren i cili fle me endrra, me mashtrime dhe me deshiren qe te mbjelle urrejtjen e njerezve kunder atyre qe e perjashtuan nga shkolla, sepse dora e tij qe u jep "bekime" "shume e shume njerezve" qe "vizitojne" kishen "e tij", padashur preku dicka te palejuar. Sa keq!!! Filloi keshtu per ate nje epoke e erret, gjate se ciles kerkoi qe te behej prift Katolik, kerkoi qe te behej dirigjent i korit te kishes katolike, kaloi kufirin maqedonas dhe u be "prift" atje dhe me ne fund, zaptoi Kishen e Shen Marise ne Kala dhe e ka pervetesuar si jo me mire. Edhe ate ndertesen ku ka qene Normalja, qe Janullatosi e ka restauruar komplet, e ka dhene me qera. Une mendoj qe patjeter parate e marra prej kesaj pune per te mbijetuar, shkojne ne menyre shume te thjeshte se nuk ka kush e kontrollon, ne xhepat e panumert te Nikolles. Keshtu ka siguruar jetesen dhe nga ana tjeter, me fjale te ashpra, me ofendime, me zenie be, qe nuk e lejon Dhiata e Re, por qe ai nga ta dije kur nuk e di se c'eshte Kisha, Bibla, Sherbesat, ka fituar fame nder shqiptare.
Nikolla eshte turpi i shqiptareve, eshte pika e zeze qe nuk lejon zhvillimin normal te fese dhe te marredhenieve fetare. Kur flet (kam folur me te) flet gjithnje i tensionuar, ka humbur totalisht qetesine shpirterore. Sikur te kete ndonje arme, nuk perton ta shkrepe kunder atij qe mendon ndryshe nga ai.
Eshte jashte cdo menyre komunikimi dhe dialogu.
Eshte brenda cdo ideje dhe shpikjeje per t'u pasuruar sa me shume. Per te pasur respektin e shqiptareve, arrin ne demagogji, ne plane makabre mosmirenjohese per punen e Anastasit, pune e cila nuk mohohet kurre. Ai, ai vetem flet, tamam si ju; ne nje vend i bie gernetes. Vetem me vjen shume keq qe pjesemarrja e tij ne politike, shperfytyrimi i kishes, sherbesave etj, ka bere qe njerezit mos shkojne ne Kishe. I ka larguar ata qe nuk mendojne si ai, i ka shporrur. Dhe mjer ai se cfare ka per t'i thene Perendise per kete akt kriminal shpirteror qe po shkakton.
Ju, qe nuk me besoni mua, besoni nje banor te Kalase, shkrimin e te cilit e gjeni tek faqja e Kishes Orthodhokse Autoqefale e Shqiperise, te cilen, fale Amoxilit e gjeni ne faqen 6 te kesaj teme.
U lodha. Sepse eshte e kote te flasesh. Une po ju them: Ngrihuni, mblidhuni dhe shporreni Janullatosin. Mjaft. Erdhi koha per clirim kombetar.
Mos humbni kohe.
Por. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
kam frike se cili do te jete rezultati.
Mezi pres te ma thoni. Nqs shkruani, shkruani se si kaloi kjo shporrje, jo vetem fjale, se nuk jua kam shume qejfin t'jua lexoj.
Dua vepra konkrete.
Po cmund te presi Shqiperia prej teje kur ti tallesh me fatin e kombit tend dhe deshiron me duart kryq te shikosh se cdo bejne shqiptaret tani me Janullatosin.
Janullatosi e ka marre pergjigjen, se smund te as te shkeli me ne kishen e Elbasanit as ai as asnje grek qe egziston ne token shqiptare sot per sot, dhe per kete po qajne perdite se sdine se si tia bejne qe ta marrin kalane nga brenda se as me njerez si puna jote skane arritur dot ta marrin dhe as do ta marrin kurre.
Me vjen keq te te them se shko e thuj jANULLATOSIT dhe gjithe grekerve qe e rrethojne ate ne Tirane se Elbasani dhe Nikolla Marku e ka treguar vepren e tij kur i ka nxjerr jashte me besimtaret e vet te gjithe grekerit qe ishin brenda duke bere meshe greqisht, kjo veper te shqeteson ty shume por fatkeqesisht e ke pertypur dhe mundohesh te lash m.... me sh.....
NE KISHEN E ELBASANIT SHEN MARIA NE LAGJEN KALA ASNJE LLOJ GREKU APO PRIFTI GREK NUK MUND TE BEJE DOT MESHE SEPSE ATY ESHTE FLAMURI SHQIPTAR .
KA MBI 10 VJET QE STENLI ME SHOKE QAJNE SE SMUND TE PLOTESOJNE DOT DESHIRENE GREQISE DHE JANULLATOSIT KU SI RRJEDHIM IA KANE FAJIN SHQIPTARET QE STE LENE TU SHKELESH NE KEMBE.
STENLI ju jeni nje burre i vjeter dhe ju njoh shume mire ty dhe te gjithe ato qe te rrethojne ty , do te tundni kembet dhe do tju bjeri pika ne zemer dhe kishen e elbasanit sdo ta merrni dot kurre e di pse ???????????????????
SE SI NIKOLLA MARKU KA SHUME SHQIPTARE QE SDO TI LENE PAKICAT E STENLAVE TE TALLEN ME FATIN E SHQIPERISE.
RROFTE SHQIPERIA!
Per Stenlin
E para, nga kryepeshkopata jam larguar me deshiren time dhe me ndergjegje te paster. Ta kam thene ne mesazhin e pare qe kurre nuk i je pergjigjur, qe edhe une mendoja si ty ne fillim, per faktin e thjeshte qe vinte nga nje vend si Kenia. Dhe per kete jam zene edhe me te afermit dhe prinderit e mi , qe mundoheshin te m'i hapnin syte, por po s'e pashe vete nuk e besoj. Por cdo dite ishte nje zhgenjim me shume, arsyet t'i kam thene ne te gjitha mesazhet e mesiperme dhe nuk do t'i perseris me. Mundesisht pergjigju pyetjeve qe te kam bere une dhe mos me shkruaj mua per Nikolla Markun, te cilin nuk e kam permendur ne asnje mesazh timin.
E dyta, po mire mo djalke ce nuk shkruan si pe Korce tine po vetem ortodoks ma shkruake korcarce. E di ti qe ne kryepeshkopate kjo fjale shkruhet orthodhokse me urdher te Janullatusit? A ka mundesi te ma sqarosh ti arsyen? Me c'te drejte? Qe kur merr persiper ai detyren e kongresit te gjuhesise per te nderruar rregullat e gjuhes shqipe.
E treta, Greqia eshte i vetmi shtet i krishtere qe e ka fene te lidhur me shtetin (ashtu si te gjitha vendet arabe), dhe ti mendon se ai eshte i shkeputur nga shteti grek dhe eshte thjesht klerik? Dyshoj. Greqia u ka lidhur pension shume fshatareve (apo edhe qytetareve) korcare, dhe ti mendon se kete e ben se iu pre barku per korcaret, apo per cilindo shqiptar tjeter? Jo, e ben qe neser-pasneser t'i quaje pronat e tyre ne Korce tokat e Greqise.
Ti nuk e di e kam ngritur zerin une apo jo. Problemi i Shqiperise jane qeveritaret tane, qe jane te shitur koke e kembe tek greku dhe njerez si ty qe mohojne atdheun per perfitime personale, qe perdhosin figuren e Nolit, per t'i bere qefin Janullatosit.
Po ti pergjigjju nje here atyre pytjeve te mia dhe pastaj vazhdojme flasim po deshe.
P.S. sheqerke thuaji sat.... ndonje tjetre jo mua, mire kallamke pe sheqeri?
l nderuar Stenli faleminderit qe me kujtove se si shkruhet shqipja,po kete gje do beje mire t'ia kujtoje dhe miqve te tu te gazetes se Janullatosit.Amoxil dhe ti Ujdhese ne Shqiperi gjithmone ka pasur e do kete nga ata njerez qe i shkojne pas te huajit dhe mallkojne veten pse jane shqiptare,megjitheate kombi yne ja ku eshte sepse plerat s'kane mundur ta ndotin kete rrace hyjnore.Cfare festoj une? Per mua festa me e madhe e shqiptarve eshte 28 NENTORI, nese se di c'eshte hape historine ta mesosh.
Po mobidiku ku ka humbur valle,me sa duket s'po i pelqen vallja. Stenli kur te pyeta ke festojme e bera per te kujtuar qe ne festojme ate dite kur shpallem PAVARSINE e jo diten qe na njohen Fuqit e Medha dhe kjo vlene dhe per autoqefaline e kishes sone.Sa keq me vjene jo se nuk me kuptove po bere sikur nuk kuptove.Gjithashtu ujdhesa ka te drejte per cdo gje qe thote me siper.Greqia gjitmone ka pas synime ndjaj vendit tone,po te mos ekzistonin njerez si ti ne nuk do ishim ketu ku jemi sot.
Re: Mendimet e te Vetelarguarit.
Citim:
Po citoj ato që tha Une Stenli
Ne rradhe te pare, mua as me behet vone fare per NM.
Une cuditem, pse vazhdoni t'i ofendoni akoma shqiptaret.
A jane patriote shqiptaret? Nqs po, pse nuk jane bashkuar me Shen Nikolla Markun? Pse jane kaq pasive?
Domethene qe shqiptaret nuk jane patriote. Nikolla eshte i vetem, pa njeri, nuk e perkrah asnje organizate qeveritare ose jo, asnje kishe tjeter e botes, (Katolike, Protestante dhe aq me teper ORTHODHOKSE), Qeveria, dhe mbi te gjithe, POPULLI. OK? POPULLI, POPULLI, POPULLI.
Prandaj do ju lutesha, mos i ofendoni shqiptaret.
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
po pse nuk fole bre shollomotkë që qenke prej korçe.
ti tu hash skatat korçarve se jan djepi i kulturës dhe sjanë të shitur si puna jote.
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
[B
un ta ki atë babin ty te shuma deri sa të qisi puçra te byfa prej sikletit legen. [/B]
Nje kerkese e mire.
Citim:
Po citoj ato që tha ss1
Greqia gjitmone ka pas synime ndjaj vendit tone,po te mos ekzistonin njerez si ti ne nuk do ishim ketu ku jemi sot.
Gjithsej 72 faqe: « E parë ... « 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.