Forumi Horizont | Gjithsej 5 faqe: « 1 [2] 3 4 5 » Trego 238 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Kush lind si mysliman duhet të vdesë i tillë? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12714)
ahmed?
nga na doli ky???
nejse ska rendesi,e rendesishme eshte qe ska per tja vene veshin njeri,ishte nje gjyptian tek politikat nderkombetare ,u ca i shkreti duke postuar tema kunder amerikes,dhe sja vari njeri,keshtu ka per te ndodh edhe me ahmedin.
Tani,meqenese me detyrove mor ahmed ,po ta shkruaj nje informacion sepse po na u tregon bashkefetareve te tu,se gjoja ishin disa elemente brenda fese muslimane qe dolen kunder bashkimit te feve monoteiste,nuk eshte e vertete,ishin evangjeliket e amerikes,ata qe te paret hodhen alarmin,dhe ata qe i vune shkopinjte ne rrota kesaj levizjeje.Ekstremistet islamist ishin dhe mbeten kryekeput te shitur te CIA,duke filluar qe nga egjypti deri ne pakistan.Vetem Irani mbetet jashte kthetrave te CIA dhe me sa po shoh edhe irani ka per te rene pre.Qeverite dhe mbreterite e vendeve arabe sjane gje tjeter vecse lodra ne doren e CIA.por keto i perkasin politikes.I intereson Amerikes te kete ekstremizem islamik sepse gjen preteks per rritjen e kontrrollit shteteror,dhe rruge te hapur per ndertimin e sun of star wars misile defence system.Qe matematikisht do e izoloje ameriken nga bota dhe problemet boterore.do kete vetem akses te njeanshem.Tani kush je ti mor ahmed.
A e kupton qe eshte ligj i psikologjise qe te prese ne te dyja krahet???????????
une mund te kapem me nje teori komplet absurde ,por mjafton qe te jem i afte psikologjisht ta mbroj dhe askush nuk mund ta provoj qee kam gabim.
Citim:
Po citoj ato që tha ahmed
se kuptoj mesazhin tend. a mos beson qe ska musliman gjynahqar apo qafir???
duhet te nderlidhem me ekstremizmin islam...ky term eshte nder te shumtet qe na mvishen nga strukutura te ndryshme qe punojne ne dem te Islamit, por ne kete kane kontribuar edhe pseudomuslimanet (qe prape nuk mund te ju them qafira derisa e deklarojne njeshmerine e Zotit) te cilet me veprimet e tyre krejtesisht antiislame me shume na kane sjellur dem sesa dobi. Keto ide te cilat i theksova edhe me lart nuk i perkasin Islamit te paster te cilin e praktikoi Resulullahu s.a.v.s. por jane tendenca te perqarjes dhe konflikte mes muslimaneve. Per fat te keq, termet "qafir, kufer" i hasim me shume ne gojet e disa dijetareve te cilet me gojen plot drejtojne keto shprehje drejt muslimaneve(qofshin edhe me gabime). Theksi bie me teper mbi Ibn Tejmijen, Abdul-wehabin, Bin Baazin etj. Po per cudi, kritikate tyre nuk godasin asnjehere mbretin Saudi dhe aleatin e tij Ameriken, a nuk jane keta aleta qafire(joislam). Pra te mos shprehemi keshtu sepse nuk ka vepruar keshtu as Resulullahu s.a.v.s. kerkoj ndjese per pergjegje jashte temes...selam alejkum we rahmeh....
Respektoj mendimet e te gjitheve, por dua te them (pa fyer askend)se ketu te gjithe jane politikane dhe te ditur, te gjithe posedojne informacionet e "medha" per ameriken dhe CIA, Lindjen apo Perendimin. Ne te vertete askush nuk posedon asgje. Ne flasim vetem ate qe "te tjeret" duan te dime, pa ditur nese eshte e vertete apo jo. Nuk mendoj ti pergjigjem ketyre polemikave pasi as une nuk jam me e mire.
Do ti permbahesha temes, dhe ne lidhje me te them: deshire e imja eshte qe te vdes si muslimane, vertet njerezit gabojne, gabime te renda apo te "lehta" por kjo nuk do te thote se nuk ka meshire dhe Meshirues, (te kuptohet drejt) Njeriu asnjehere nuk i humb shpresat, dhe mendoj se deshire e cdo muslimani eshte te vdese si i tille. Cdo njeri vjen ne kete bote musliman por iken ashtu si vepron ne te. I lutem Zotit qe mos te n'ai marre shpirtin vec si muslimane.
Per mendimin tim feja ashtu si edhe shpikje te tjera jane vecse nje menyre sesi njeriu te ndjehet me i forte dhe te kete besim ne vetevete por edhe sesi te gjehet nje pergjigje e shpejte dhe e padiskutueshme per pyetjet qe njeriu ne kohe i ben vetes.
Njeriu si cdo kafshe tjeter ka nevoje te jete pjese e nje grupi sepse kjo i ofron siguri por edhe mbijetese ndaj specieve te tjera ;kete gje ofron dhe feja vete-nje tjeter ndarje ne grupe te shoqerise njerezore.
Une vete jam myslimane, e jo pse besoj tek ato qe thoshte Muhameti sepse fundja ai njeri si te tjeret ishte,por vetem per qellime politike. Mendoj se te rrethuar nga shtete te tjera te krishtera Shqiperia ka gjetur tek myslimanizmi nje aleate te mire sesi te mos jete asimiluar sepse tek shtetet fqinje po gjehen lloj-lloj pretekstesh nga me te cuditshmet sesi te na mohojne origjinen tone.
Persa i perket Muhametit e vleresoj si figure historike, per punen qe ka bere sepse dha jete nje fryme te re ne historine e njerezimit .U tregua nje njeri i madh sepse duke u nisur nga hici arriti qe idete e tij ti perhapte me kaq force qe vazhdojne edhe sot.Por Muhameti nuk eshte Zoti ndaj me bezdis fakti qe shpesh ne besim e siper ngaterrohet roli i tij dhe ne falje u drejtohemi edhe atij.
Natyrisht myslimanizmi por edhe fete e tjera ne baze jane tolerante, jane per dashurine, mirekuptimin dhe jane te hapura ndaj ndryshimit por eshte tjeter feja e tjeter njeriu qe ndjek fene...jo gjithmone njeriu fetar ndjek frymen e vertete te nje feje por merr prej saj cka i leverdis dmth e interpreton ne ate menyre qe ai te fitoje sa me shume prej saj e pastaj per te vazhduar ne egoizmin e vet justifikon cdo veprim tijin ne emer te fese.
Personalisht besoj tek Zoti e ne asnje tjeter...profeta e te shenjte jane vec te vdekshem e njerez si gjithe te tjeret e ndoshta midis tyre ka dhe shume mashtrues. Une nuk kam arritur t'i pergjigjem gjithe pyetjeve te mia ndaj tek Zoti shoh te vetemen pergjigje tani per tani.
Citim:
Po citoj ato që tha Girl-Power
Per mendimin tim feja ashtu si edhe shpikje te tjera jane vecse nje menyre sesi njeriu te ndjehet me i forte dhe te kete besim ne vetevete por edhe sesi te gjehet nje pergjigje e shpejte dhe e padiskutueshme per pyetjet qe njeriu ne kohe i ben vetes.
Njeriu si cdo kafshe tjeter ka nevoje te jete pjese e nje grupi sepse kjo i ofron siguri por edhe mbijetese ndaj specieve te tjera ;kete gje ofron dhe feja vete-nje tjeter ndarje ne grupe te shoqerise njerezore.
Une vete jam myslimane, e jo pse besoj tek ato qe thoshte Muhameti sepse fundja ai njeri si te tjeret ishte,por vetem per qellime politike. Mendoj se te rrethuar nga shtete te tjera te krishtera Shqiperia ka gjetur tek myslimanizmi nje aleate te mire sesi te mos jete asimiluar sepse tek shtetet fqinje po gjehen lloj-lloj pretekstesh nga me te cuditshmet sesi te na mohojne origjinen tone.
Persa i perket Muhametit e vleresoj si figure historike, per punen qe ka bere sepse dha jete nje fryme te re ne historine e njerezimit .U tregua nje njeri i madh sepse duke u nisur nga hici arriti qe idete e tij ti perhapte me kaq force qe vazhdojne edhe sot.Por Muhameti nuk eshte Zoti ndaj me bezdis fakti qe shpesh ne besim e siper ngaterrohet roli i tij dhe ne falje u drejtohemi edhe atij.
Natyrisht myslimanizmi por edhe fete e tjera ne baze jane tolerante, jane per dashurine, mirekuptimin dhe jane te hapura ndaj ndryshimit por eshte tjeter feja e tjeter njeriu qe ndjek fene...jo gjithmone njeriu fetar ndjek frymen e vertete te nje feje por merr prej saj cka i leverdis dmth e interpreton ne ate menyre qe ai te fitoje sa me shume prej saj e pastaj per te vazhduar ne egoizmin e vet justifikon cdo veprim tijin ne emer te fese.
Personalisht besoj tek Zoti e ne asnje tjeter...profeta e te shenjte jane vec te vdekshem e njerez si gjithe te tjeret e ndoshta midis tyre ka dhe shume mashtrues. Une nuk kam arritur t'i pergjigjem gjithe pyetjeve te mia ndaj tek Zoti shoh te vetemen pergjigje tani per tani.
Per The Bad Boy_1
Natyrisht Homo Sapiens eshte me i zhvilluar se te gjitha gjallesat e tjera mbi toke por prape cdo sjellje e tij eshte e ngjashme me ato te kafsheve sepse dhe qellimi i ekzistences se tij eshte i njellojte me te tjeret: te mbijetoje dhe te percoje materialine tij gjenetik ne brezat ne vijim e ne rruge e siper evolon.
Tani Kuranin e ka shkruajtur njeriu e doemos qe ne te njeriu do te dale si i pervecem e i ngritur mbi qeniet e tjera.
Muhametin e vleresoj ashtu sic vleresoj cdo dite nje njeri qe ka guximin e deshiren per te mbrojtur idete e tij deri ne fund e ska nevoje qe une te zgjatem per te pershkruar figuren e tij ne besim por dua te te them vetem nje gje: Ai solli perparim ne shoqeri ne kohen kur jetoi ndaj si gjithe njerezit e medhenj qe sjellin ndryshim mbahet mend, por ama mos me thuaj qe ai ishte i derguar i Allahut e se udhehiqej prej tij sepse ti nuk di asgje me siguri per kete.Ai ishte nje mekatar si une e ti por me nje fuqi bindese te tille sa terhoqi pas nje shoqeri te tere e ku bindja nuk fitohej me fjale, ekzistonte dhuna. Ai e kishte kuptuar shume mire anet e dobeta te njeriut ndaj rruga me e lehte per pushtet ishte ajo e besimit. Ndoqi shembullin e Jezusit me ndryshimin qe nuk u hoq si i biri ( nje perralle tjeter kjo) por si i derguari i Allahut.
E them dhe nje here se jam myslimane vec per qellime politike sepse edhe fete vec parti politike jane por qe prekin anen shpirterore te njeriut ne ndryshim nga ato qe jemi mesuar te degjojme cdo dite. Drejtohen nga njerez, ndiqen nga njerez... cfare do me shume nga fillimi deri ne fund vec nje shtremberim si u leverdis me mire shoqerise.Une i besoj vec Allahut ato hoxha e profete nuk dua ti degjoj fare sepse vetem perfitues e parazite ne dobesite e tjetrit jane.
Persa i perket besimit une mendoj qe femija duhet lene i lire te zgjedhi vete cfare feje te ndjeki nese do me te vertete te ndjeki nje; detyra e prindit eshte ajo qe tia prezantoje ato.
Une mendoj qe feja me e mire e njeriut eshte ajo qe ai te kete besim ne vetvete dhe ne forcat e tij,te respektoje dhe te veproje me drejtesi karshi njerezve te tjere.Ky eshte besimi me i mire e mendoj qe Allahu eshte kaq i madh e s'gjykon si njerezit me menyra te ndryshme fetaret te pafete, Allahu eshte kaq i madh sa sheh vec shpirtin e jo lajkat qe njeriu egoist ia kushton vec per te shkuar ne xhenet. Allahu vlereson me shume nje njeri qe sado i pafe te jete sakrifikon nje pjese te veten per te ndihmuar e falur nje buzeqeshje tjetrit sesa nje fetar qe falet cdo dite apo qe feston ditet e caktuara te kalendarit.
Shendet e jete
perseri e quajte vehten muslimane, nuk po te them un qe nuk je, por fjalet e tua po e tregojneket me mire...ti po aludon se i beson Allahut, por duke filluar qe nga fillimi, ku e njeh ti Allahun, kush te mesoi ty per te, dhe ku e di ti se qfare eshte vullneti i tij? gabim tjeter i madh shume; e quan Kur'anin azemushan si liber te shkruajtur nga njerezit. Subhanallah! Kur ti ende nuk e di se si formohet embrioni i njeriut dhe mendon se njeriu e ka prejardhjen prej majmunit, por edhe nese e di, duhet te te them se ti dhe mesuesit e tu e keni mesuar kete proces vetem para disa dekadave e Kur'ani i cili eshte i pa te mete na e mesoi kete para jo me pak se 14 shekujve. Vetem njera nder pikat te cilat mjaftojne qe gojet e atyre qe flasin nga hamendja te mbyllen, ose te mbesin te hapura nga habia... I Lartmadheruar eshte Zoti yne dhe i paster nga cdo e pavertete qe i mvishet Atij, i pa te meta eshte libri Kur'ani i cili erdhi drite per mbare njerezimin, i nderuar eshte Resulullahu, Muhammedi s.a.v.s. dhe i paster nga paragjykimet e injoranteve..."vertete ne qiej dhe ne toke ka argumente te qarta per ata qe mendojne"(Kur'an).........
Njohuri sado te pakta te nje njeriu rreth islamit, nuk e lejojne ate te thote qe edhe mund te mos pranoje asgje rreth islamit vec te paturit nje Zot, edhe te thote qe eshte musliman. Perkufizimi i muslimanit eshte shume i qarte, eshte ai njeri qe deshmon qe nuk ka zot tjeter vetem Allahut, dhe qe rasulullahu a.s.v eshte i derguari i tij. Kete gje cdokush e ka degjuar, kush ka dyshime, fare mire mund te leje budallelliqet qe i pjell koka, dhe te lexoje, ose te qartesoje besimin. Kesaj lloje feje ku rasullullahu dhe hz Isai jane mekatare si gjith te tjeret, por 'lidere te afte' turmash..vetem islam nuk mund ti thuhet. Por ajo qe me merzit nuk eshte ketu, njerez qe flasin pa ditur gje, jane gje aq e zakonshme, sa qe po te quheshin tragjedi fjalet e tyre, e gjithe historia do ishte tragjedi. Evolucioniste, e kategori tjera njerezish me mendime 'inovative' ka plot, der edhe nobeliste e paleontologjiste te Oksfordit..puna eshte me tej vetbesimit te pakufi
Girl-power te mos keqkuptoje, asaj i uroj te realizoje synimin e krijimit te saj, ' te percjelle material gjenetik sa me te shendoshe per brezin e ardhshem inshallah..'
Nuk e kam me Girl-powerin si person, e kam me te si fenomen.
'''''..me te ashtu quajturen 'muslimanin sociologjik', qe do te thote jo praktikant apo 'ateist' qe nga muslimanizmi ruan vetem mbiemrin dhe nese pyetet per fene, pergjigjet ne menyre te vagullt se familja e tij ka origjine myslimane. Ky mysliman eshte produkt i te pakten dy apo tre brezave te lavazhit nacional-komunist te trurit,..'''''
thote mes te tjerash Ervin Hatibi ne nje interviste te marre te kjo faqja me poshte
http://www.balkanweb.com/gazetav4/index.php?id=13038
shendet
per malukatin dhe bad boy1
o malukat, nuk do shume mend mesazhi im te kuptohet. qe ka musliman gjynahqar besoj se e dine dhe ti, duke fillu nga un i pari. musliman kafir ishte fjala per muslimanet me emer, ketu futen munafiket, njerez qe tallen me Zotin,Profetin,shoket e tij etj. ne Shqiperi ka plot nga keto megjithse i thone vetes muslimane, ata qe e kane nga injoranca Zoti i falte, tjereve qe i ka ardhe mesazhi(sic duhet) i pret denimi. e qarte????
Bad Boy, ti lali ngatarron dhe shpif shume gjera.shkrimin tim te pare se lexove fare dhe me ktheve pergjigje per 2min, ku donte ja 10min te lexohej sic duhej.lexoj shpesh nga dijetaret e nderuar qe ke permendur dhe skam lexuar ndonjehere te kene bere ndonjerin kafir. kur thuhet per nje veper qe eshte kufer nuk do te thote qe vepruesi i saj behet kafir automatikisht, duhen kushte apo jo?dhe kjo si takon asnjerit te merret me njerizit kush eshte kafir apo jo, qellimi eshte terheqja e vemendjes nga veprat e kufrit ku sot jane perhap ne mase edhe ne vendet muslimane.Teuhidi dhe zbatimin e sheriatit per te cilin thirre ne nje shkrim tjeter e enderron gjith bota islame ta kete si Saudia apo jo? ne kete padyshim ka kontribuar ibn abdul-wehabi apo se di?dijetaret kane therrit per pune, se Allahu nuk e ndryshon gjendjen e nje populli derisa ata nuk e ndryshojne gjendjen e tyre. ti je ai qe po sjell percarje dhe anarki sic ben binladeni:o burra te luftojm te paret tane se ata e kane fajin. Te keshilloj te informohesh mire per ato dijetare(Allahu i meshirofte) se po lexoj shume tipa si puna jote dhe shpifjet, vertetoji, se ske per te gjet asgje nga ato qe na shkruajte.
Re: ahmed?
Citim:
Po citoj ato që tha HERO
nga na doli ky???
nejse ska rendesi,e rendesishme eshte qe ska per tja vene veshin njeri,ishte nje gjyptian tek politikat nderkombetare ,u ca i shkreti duke postuar tema kunder amerikes,dhe sja vari njeri,keshtu ka per te ndodh edhe me ahmedin.
Tani,meqenese me detyrove mor ahmed ,po ta shkruaj nje informacion sepse po na u tregon bashkefetareve te tu,se gjoja ishin disa elemente brenda fese muslimane qe dolen kunder bashkimit te feve monoteiste,nuk eshte e vertete,ishin evangjeliket e amerikes,ata qe te paret hodhen alarmin,dhe ata qe i vune shkopinjte ne rrota kesaj levizjeje.Ekstremistet islamist ishin dhe mbeten kryekeput te shitur te CIA,duke filluar qe nga egjypti deri ne pakistan.Vetem Irani mbetet jashte kthetrave te CIA dhe me sa po shoh edhe irani ka per te rene pre.Qeverite dhe mbreterite e vendeve arabe sjane gje tjeter vecse lodra ne doren e CIA.por keto i perkasin politikes.I intereson Amerikes te kete ekstremizem islamik sepse gjen preteks per rritjen e kontrrollit shteteror,dhe rruge te hapur per ndertimin e sun of star wars misile defence system.Qe matematikisht do e izoloje ameriken nga bota dhe problemet boterore.do kete vetem akses te njeanshem.Tani kush je ti mor ahmed.
A e kupton qe eshte ligj i psikologjise qe te prese ne te dyja krahet???????????
une mund te kapem me nje teori komplet absurde ,por mjafton qe te jem i afte psikologjisht ta mbroj dhe askush nuk mund ta provoj qee kam gabim.
po une qe jam e krishtere dhe me duhet te kthehem ne myslimane se nuk i lejohet burrit te martohet me te krishtere.....
duhet ti futem leximeve se perndryshe me la ..
Citim:
Po citoj ato që tha elsaaa
po une qe jam e krishtere dhe me duhet te kthehem ne myslimane se nuk i lejohet burrit te martohet me te krishtere.....![]()
![]()
duhet ti futem leximeve se perndryshe me la ..![]()
jo mi ashtu jo...po me verte duhet me lexu te mesoj ritualet e muslimaneve....etj etj...po mka than prap do te marr se boj hallven e mire..
po e shoh se nuk ja vlen te merrem me ty, ahmed. Per me shume informata , shfletoni www.zeriislam.com, ketu ka tema te mirefillta islame....je shume i ngushte ne mendime, te keshilloj lexo sa me teper prej dijetareve kokehapur si>Muhamed Asad, Jusuf El-Kardaw, Aid El-Karni, Mustafa Mahmud etj. selam vella musliman....
oooooo Ahmed.
qe ti i ke vene emer qesharak vetes ,nuk eshte faji im.Zoti nuk te ka thene vijini femijeve emra arab,o muslimane shqipetar (megjithese seriozisht e dyshoj origjinen tende).
Tjetra.Myslimanet sot kane vetem fanatizmin,jane te pakorigjueshem,nga ana sociologjike nuk e njohin autokritiken.Reflektimi duhet te jete pjese ecdo shqerie,por nuk egziston ne shoqerine myslimane.Veri re edhe njehere shkrimet e mija,ai qe ngateron fene me njerezit je ti dhe une,TI O AHMED DHE MUTAHEDINET SI TY,JANE NE MBROJTJE TE VLERAVE SHUME TE CEKETA TE MUSLIMANEVE,kur une e MBROJ MUSLIMANIZMIN SI FE,POR JO MUSLIMANET SI SHOQERI.
Ketu caloni ,akoma nuk e kuptoni,dhe njerez qe me te vertete ja din vlerat fese muslimane hezitojne te denojne keta bastarde ekstremiste hapur.
27. O shpirt i qetësuar!
28. Kthehu te Zoti yt i kënaqur (për vehte) e kënaqës (për Zotin)!
29. Hyr mes robërve të Mi!
30. Dhe hyr në Xhennetin Tim!
marre nga Suretu el-Fexhr. e kush nuk ka deshire qe ne momentin e vdekjes te degjoje keto fjale. O Zoti yne. na bej dhe ne prej atyre qe degjojne keto fjale nga engjelli i vdekjes. Amin...
Re: oooooo Ahmed.
Citim:
Po citoj ato që tha HERO
qe ti i ke vene emer qesharak vetes ,nuk eshte faji im.Zoti nuk te ka thene vijini femijeve emra arab,o muslimane shqipetar (megjithese seriozisht e dyshoj origjinen tende).
Tjetra.Myslimanet sot kane vetem fanatizmin,jane te pakorigjueshem,nga ana sociologjike nuk e njohin autokritiken.Reflektimi duhet te jete pjese ecdo shqerie,por nuk egziston ne shoqerine myslimane.Veri re edhe njehere shkrimet e mija,ai qe ngateron fene me njerezit je ti dhe une,TI O AHMED DHE MUTAHEDINET SI TY,JANE NE MBROJTJE TE VLERAVE SHUME TE CEKETA TE MUSLIMANEVE,kur une e MBROJ MUSLIMANIZMIN SI FE,POR JO MUSLIMANET SI SHOQERI.
Ketu caloni ,akoma nuk e kuptoni,dhe njerez qe me te vertete ja din vlerat fese muslimane hezitojne te denojne keta bastarde ekstremiste hapur.
Hero, vertet qe ne mesazhin qe keni dhene duhet te ishit me pak i permbajtur, por respektoj dicka, nese e lexon mesazhin tuaj me vemendje, kuptohet se dicka e sakte eshte brenda. pavaresisht se kush je, dhe cfar fe ke, per cfar qellimi i vure ne dukje disa gjera, ato duhet te pranohen dhe te rregullohen prej muslimaneve. Nese dikush ben verejtje mire eshte ti analizojme dhe nese jane me vend ti korigjojme, nuk ka arsye ti kundervihemi kritikut.
Hero trimi
Kur do e kuptosh qe sme rruhet asgjo se cfare mendon ti per emrin tim.
Ti di vetem te pergjithsosh gjerat. ktu avokatin e bin ladenit etj apo arabve te piset qe ke ne lagje se ka bere njeri.mund te me citosh ndonje mesazh, ku i ke lexu??? KETU ESHTE MBROJTUR ISLAMI, QE ESHTE SHUME LARG SHUMICES SE MUSLIMANVE TE SOTSHEM. NUK TE REZULTON KJO GJE???!!!! ta garantoj qe muslimanet qe praktikojne islamin sic duhet, bejne autokritike, edhe shpesh biles.kjo sdo te thote qe jane perfekt, PERFEKT ESHTE ISLAMI.
Re: Hero trimi
Citim:
Kur do e kuptosh qe sme rruhet asgjo se cfare mendon ti per emrin tim.
Ti di vetem te pergjithsosh gjerat. ktu avokatin e bin ladenit etj apo arabve te piset qe ke ne lagje se ka bere njeri.mund te me citosh ndonje mesazh, ku i ke lexu??? KETU ESHTE MBROJTUR ISLAMI, QE ESHTE SHUME LARG SHUMICES SE MUSLIMANVE TE SOTSHEM. NUK TE REZULTON KJO GJE???!!!! ta garantoj qe muslimanet qe praktikojne islamin sic duhet, bejne autokritike, edhe shpesh biles.kjo sdo te thote qe jane perfekt, PERFEKT ESHTE ISLAMI.
Re: per malukatin dhe bad boy1
Citim:
o malukat, nuk do shume mend mesazhi im te kuptohet. qe ka musliman gjynahqar besoj se e dine dhe ti, duke fillu nga un i pari. musliman kafir ishte fjala per muslimanet me emer, ketu futen munafiket, njerez qe tallen me Zotin,Profetin,shoket e tij etj. ne Shqiperi ka plot nga keto megjithse i thone vetes muslimane, ata qe e kane nga injoranca Zoti i falte, tjereve qe i ka ardhe mesazhi(sic duhet) i pret denimi. e qarte????
shkodrani1980,je ti ai qe shikon ofendime ngado qe hedh syte,une nuk te kam ofenduar,por aty ku shikoj dicka qe nuk shkon ,flas.
Si ka mundesi qe nuk i hodhe nje sy problemit qe kam shtruar ,por ofendimeve?????????
Fat-genta e kapi direkt mesazhin dhe ka dhene pergjigje shume konstruktive.
Duhet ta kuptoni qe kemi mendime te ndryshme,as une nuk ua heq dot besimin ( dhe as nuk deshiroj,cfar njeriu do te isha te predikoja anti-zotin?) por edhe ju nuk me konvertoni dot.
Tani duhet qe ne disa pika te merremi vesh,sepse jemi te gjithe njerez,dhe te gjithe duam te jetojme sa me gjate , prandaj eshte detyre e jona natyrore (nga zoti) te jetojme gjate.Jemi dakort besoj ne kete pike.Duhet te jetojme ne nje komunitet nderkombetar me ligje,ku duhet pranuar,ashtu sic pranohet edhe ne librat fetar qe jo te gjith njerezit jane muslimane apo te krishter,por kjo nuk do te thote automatikisht qe njerezit qe kane tradicionalisht te njejten fe me ty,jane te gjithe me te mire se te tjeret ( feja eshte nje besim ,dhe rezultatet varen nga praktikimi qe ben njeriu ne jeten e perditshme,nuk do te thote qe dikush qe eshte musliman me origjine dhe te te vrase per nje fjale goje , kur ai vete eshte 100 here me shume mekatar se tjetri) Jemi dakort edhe ne kete pike besoj.Jemi shqipetar,me kulture dhe tradita,nje shoqeri qe i ka hedh rrenjet me mijera vjet para Islamit,edhe vete Librat e shenjte u referohen njeresve me ane te kombesise,prandaj nocioni i disave qe kombesia bie poshte para fese nuk qendron sepse te dyja ecin bashke.Ne Kuran dhe ne Bibel flitet per israelitet si komb ,me pergjithesim,edhe per popuj te tjere.Arabet krijuan identitet shoqeror me ardhjen e Islamit,ketu qendron ndryshimi,ata ishin fise qe nuk bashkoheshin me ndonje kulture apo tradite te perbashket,nuk ishin nje shoqeri e konsoliduar para ardhjes te Islamit,prandaj e kane te veshtire te bejne dallimin midis fese dhe kombesise.(dhe per hir te te vertetes,eshte nje komb qe nuk ka perse ta beje kete dallim ,sepse feja Islame per Arabet eshte e vetmja kollone e shoqerise te tyre).
Sic e kam shpjeguar edhe me pare ,FEJA ka dy aspekte ate praktik dhe ate shpirteror,ku aspekti praktik,eshte vetem nje udhesim hyjnor te ta beje jeten me te thjeshte,dhe te te beje ty me te forte ne menyre te kesh nje jete me te gezuar dhe me te gjate.Pra eshte nje menyre ,nje stil,apo nje forem e te jetuarit dit per dite qe njeriu e pranon,dhe qe mund here pas here te bie ne kontakt me njerezit e tjere,per arsye te rutines apo monotonise,keshtu qe aspekti praktik nuk eshte komplet privat.Aspekti shpirteror i perket botes tjeter,eshte lidhja direkte qe njeriu krijon me zotin,dhe ketu nuk ka vend askush tjeter.
Kemi nje problem me aspektin praktik te fese ne disa elemente qe deshirojne te kontrrollojne masat dhe e perdorin per qellime te tyre besimin e injoranteve.une ketu qendroj,kjo qe thashe me lart eshte qendrimi im ndaj fese dhe besimtareve mysliman.
Re: Re: per malukatin dhe bad boy1
Citim:
Po citoj ato që tha malukati
E kuptoj ku e kishe fjalen. Faleminderit per sqarimin. Por me ato terma njeriu flet me veten e vet. Kur shkruan ne nje forum qe lexohet nga masat duhet te kete kujdes me termat.
Nje arsye tjeter pse me beri pershtypje ajo qe the eshte edhe fakti se po degjojme shume shpesh nga te rinj "te zellshem" qe i etiketojne me shume lehtesi besimtaret dhe flasin sikur atyre vete u ka dhene Zoti vize shengen per ne parajse. Megjithese jam i sigurt se nuk je prej atyre.
Gjithe te mirat
ahmed
Lexoja mire shkrimin,nuk te ka thene qe eshte i sigurte qe nuk je anetar i xhenetit,por te ka thene qe eshte i sigurte qe ti nuk je nga ata qe mendojne se u ka dhene zoti vise shengen per ne parajse.hajd shendet.
Citim:
Po citoj ato që tha The Bad Boy_1
perseri e quajte vehten muslimane, nuk po te them un qe nuk je, por fjalet e tua po e tregojneket me mire...ti po aludon se i beson Allahut, por duke filluar qe nga fillimi, ku e njeh ti Allahun, kush te mesoi ty per te, dhe ku e di ti se qfare eshte vullneti i tij? gabim tjeter i madh shume; e quan Kur'anin azemushan si liber te shkruajtur nga njerezit. Subhanallah! Kur ti ende nuk e di se si formohet embrioni i njeriut dhe mendon se njeriu e ka prejardhjen prej majmunit, por edhe nese e di, duhet te te them se ti dhe mesuesit e tu e keni mesuar kete proces vetem para disa dekadave e Kur'ani i cili eshte i pa te mete na e mesoi kete para jo me pak se 14 shekujve. Vetem njera nder pikat te cilat mjaftojne qe gojet e atyre qe flasin nga hamendja te mbyllen, ose te mbesin te hapura nga habia... I Lartmadheruar eshte Zoti yne dhe i paster nga cdo e pavertete qe i mvishet Atij, i pa te meta eshte libri Kur'ani i cili erdhi drite per mbare njerezimin, i nderuar eshte Resulullahu, Muhammedi s.a.v.s. dhe i paster nga paragjykimet e injoranteve..."vertete ne qiej dhe ne toke ka argumente te qarta per ata qe mendojne"(Kur'an).........
Citim:
Po citoj ato që tha Girl-Power
The Bad Boy_1 myslimanizmi ashtu si krishterimi apo fe tjeter s'jane gje tjeter vec parti politike qe shfrytezojne anen shpirterore te njeriut dhe jane shpikur po nga njerezit jo vetem per te krijuar grupime(aleanca)por edhe per te nenshtruar ate pjese te popullsise te dobet e injorante. Duhet ta kesh kuptuar mire deri tani sa ka menyre e menyra udheheqjeje...kjo e besimit eshte njera prej tyre e me e lehta.
Persa i perket Kuranit vazhdoj te te them qe eshte nje liber i shkruajur nga njerezit e eshte nje tip "kushtetute"per shoqerine e kohen kur u shkruajt e qe permbledh brenda saj nje ane praktike e nje ane shpirterore te jetes se njerezve.Synimi i tij eshte nenshtrimi.
Muhameti ishte nje njeri i zgjuar-ai jo vetem diti si te merrte pushtetin por diti edhe si ta mbante, ne fene qe krijoi ai mbeshteti shkencen duke e shfrytezuar e beri nje politike shoqerore perparimtare qe i nevojitej jo vetem per te pasur perkrahje por edhe per te shmangur pakenaqesite.
The Bad Boy_1 ne njerezit jemi kaq egoiste sa per interesa vetjake(vetem per pak pushtet) krijuam shume fe e Allahut i dhame emra te ndryeshem ...ky eshte nje turp i madh.
Emri i tij duhet te na bashkoje te gjitheve e jo te ndaje.
Une jam myslimane e besoj ne Allah, tani arsyet pse e quaj veten keshtu nuk dua ti perseris me, i kam shpjeguar per plot 2 here.
[QUOTE]Po citoj ato që tha Girl-Power
[B]
The Bad Boy_1 myslimanizmi ashtu si krishterimi apo fe tjeter s'jane gje tjeter vec parti politike qe shfrytezojne anen shpirterore te njeriut dhe jane shpikur po nga njerezit jo vetem per te krijuar grupime(aleanca)por edhe per te nenshtruar ate pjese te popullsise te dobet e injorante. Duhet ta kesh kuptuar mire deri tani sa ka menyre e menyra udheheqjeje...kjo e besimit eshte njera prej tyre e me e lehta.
Muhameti ishte nje njeri i zgjuar-ai jo vetem diti si te merrte pushtetin por diti edhe si ta mbante, ne fene qe krijoi ai mbeshteti shkencen duke e shfrytezuar e beri nje politike shoqerore perparimtare qe i nevojitej jo vetem per te pasur perkrahje por edhe per te shmangur pakenaqesite.
The Bad Boy_1 ne njerezit jemi kaq egoiste sa per interesa vetjake(vetem per pak pushtet) krijuam shume fe e Allahut i dhame emra te ndryeshem ...ky eshte nje turp i madh.
Emri i tij duhet te na bashkoje te gjitheve e jo te ndaje.
Une jam myslimane e besoj ne Allah, tani arsyet pse e quaj veten keshtu nuk dua ti perseris me, i kam shpjeguar per plot 2 here.
I mbeshtes ato qe thua....Po ta shohim me sy empirik,eshte e drejte.....Une te kujtoj se feja nuk mund te argumentohet thjesht duke e pare ne menyre empirike...Feja eshte , ne radhe te pare nje vetevendosje shpirterore......Nuk do te ndodhe asnjehere qe nje njeri fetar i bindur, te kthehet ne tjeter fe sepse dikush i sjell argumente me te forta apo drejta...
Kur ne nje situate, gjykohet me shpirt apo zemer, logjika nuk hyn ne pune fare.....Nuk ka asnje logjike matematike, jo vetem ne kuran, por ne asnje liber fetar, perfshi ketu edhe biblen,qe eshte pararrjedhesi i gjithe te tjereve....Pra nese ndonjeri nga ne do te kerkoje te mbushe mendjen e ndonje tjetri, se cila fe eshte me e mire, harxhon frymen kot...Rendesi ka , qe feja eshte e rendesishme, madje do te thoja e nevojshme.(por jo e domosdoshme).E rendesishme sepse,eshte nje embelsues shoqeror.Feja, zbut shpirtrat,i ve ne gjendje dremitjeje, ne menyre qe te shmangen ferkimet shoqerore.Dhe nga krahu tjeter, feja eshte nje vegim , pa te cilin ,s'do te kuptonim arsyen e te qenit tone ne ket bote...Tani ,pasi i thame keto, le te themi qe s'ka asnje arsye se pse njera apo tjetra fe, eshte me e mire apo e keqe, kur qellimi i tyre eshte i njejte.Pastaj fete e medha njezoteshe,ne pellgun e Mesdheut, kane te njejten rrenje, pra praktikisht, jami te gjithe vellezer.Ana tjeter e arsyetimit pastaj, na çon ne krahasimin e praktikes se fese nga fetaret e ndryshem.Une kam lindur ne nje familje "myslimane",dhe te them te drejten, asnjehere se kam kuptuar se ne çfare besonin apo luteshin te mite(gjithe ato fjale arabisht)....Mendoni pak, nese kurani do te shqiperohej, fjale per fjale, s'do te dallonim lutjet e te krishtereve nga ato te myslimaneve apo ortodokseve.Arsyeja qe nuk shqiperohet, eshte pikerisht frika e njejesimit me fete e tjera ......Po te flasim pastaj ,per historine e perhapjes se fese neper shqiptare,le ta themi haptazi,ka qene gjithmone vetem per arsye mbijetese qe ky apo ai grup njerezish, kane marre kete apo ate fe.Asnjehere feja, e çfaredo ngjyre, s'ka qene e rrenjosur nder shqipet.Ka qene vetem nje mjet mbijetese dhe perparimi.Nga ana tjeter feja rrenjoset ose ne te paditurin, ose ne plakun e urte shume.Ju qe valevisni flamujt e fese me aq zjarr, kujtohuni qe jeni , shqipetare, para e mbi te gjitha.Vetem i lajthituri beson verberisht se Zoti,qe ka krijuar gjithçka,ne drejtesine e urtesine e tij te pafund, na i paska ndare popujt ne te nenes e, ne te njerkes.Elohimi preferoka hebrenjte, Allahu arabet,Jehovai te krishteret, etj...Po te tjeret? Vellezer, feja e shqyptarit, eshte nje e vetme......Pra kush lind, nuk lind aspak mysliman.Dhe i asnje feje tjeter.Jane vetem rrethanat shoqerore qe e bejne te tille.Njeriu i lire e zgjedh vete fene e vet.Pra ju qe diskutoni me kaq hov, e keni zgjedhur vete ???Kujdes kur te pyesni vetveten, sepse kjo ju ben te ndergjegjshem, mbi fuqine e shpirtit tuaj, dhe jo mbi driten e fese.......
P.S.Ndoshta do te ishte me mire te diskutonim , mbi urtesine dhe perdorimin apo interpretimin e çka shkruhet neper librat e fese, sepse sidoqofte jane hambar i urtesise popullore nder shekuj....
Pershendetje , vellezer.......
Shqyptar', me vllazen jeni tuj u vra,
Ndër nji qind çeta jeni shpërnda;
Ca thonë kam fe ca thonë kam din;
Njeni: jam turk, tjetri: latin
Do thonë: Jam grek, shkje - disa tjerë,
Por jemi vllazen t'gjith more t'mjerë!
Priftnit e hoxhët ju kanë hutue,
Për me ju damun me ju vorfnue!
Çoniu, shqyptarë, prej gjumit çoniu,
Të gjithë si vllazën n'nji besë shtërngoniu,
E mos shikoni kisha e xhamia:
Feja e shqyptarit asht Shqyptaria!
Kane akoma kuptim keto vargje..........
Citim:
Po citoj ato që tha Jarigas
I mbeshtes ato qe thua....Po ta shohim me sy empirik,eshte e drejte.....Une te kujtoj se feja nuk mund te argumentohet thjesht duke e pare ne menyre empirike...Feja eshte , ne radhe te pare nje vetevendosje shpirterore......Nuk do te ndodhe asnjehere qe nje njeri fetar i bindur, te kthehet ne tjeter fe sepse dikush i sjell argumente me te forta apo drejta...
Kur ne nje situate, gjykohet me shpirt apo zemer, logjika nuk hyn ne pune fare.....Nuk ka asnje logjike matematike, jo vetem ne kuran, por ne asnje liber fetar, perfshi ketu edhe biblen,qe eshte pararrjedhesi i gjithe te tjereve....Pra nese ndonjeri nga ne do te kerkoje te mbushe mendjen e ndonje tjetri, se cila fe eshte me e mire, harxhon frymen kot...Rendesi ka , qe feja eshte e rendesishme, madje do te thoja e nevojshme.(por jo e domosdoshme).E rendesishme sepse,eshte nje embelsues shoqeror.Feja, zbut shpirtrat,i ve ne gjendje dremitjeje, ne menyre qe te shmangen ferkimet shoqerore.Dhe nga krahu tjeter, feja eshte nje vegim , pa te cilin ,s'do te kuptonim arsyen e te qenit tone ne ket bote...Tani ,pasi i thame keto, le te themi qe s'ka asnje arsye se pse njera apo tjetra fe, eshte me e mire apo e keqe, kur qellimi i tyre eshte i njejte.Pastaj fete e medha njezoteshe,ne pellgun e Mesdheut, kane te njejten rrenje, pra praktikisht, jami te gjithe vellezer.Ana tjeter e arsyetimit pastaj, na çon ne krahasimin e praktikes se fese nga fetaret e ndryshem.Une kam lindur ne nje familje "myslimane",dhe te them te drejten, asnjehere se kam kuptuar se ne çfare besonin apo luteshin te mite(gjithe ato fjale arabisht)....Mendoni pak, nese kurani do te shqiperohej, fjale per fjale, s'do te dallonim lutjet e te krishtereve nga ato te myslimaneve apo ortodokseve.Arsyeja qe nuk shqiperohet, eshte pikerisht frika e njejesimit me fete e tjera ......Po te flasim pastaj ,per historine e perhapjes se fese neper shqiptare,le ta themi haptazi,ka qene gjithmone vetem per arsye mbijetese qe ky apo ai grup njerezish, kane marre kete apo ate fe.Asnjehere feja, e çfaredo ngjyre, s'ka qene e rrenjosur nder shqipet.Ka qene vetem nje mjet mbijetese dhe perparimi.Nga ana tjeter feja rrenjoset ose ne te paditurin, ose ne plakun e urte shume.Ju qe valevisni flamujt e fese me aq zjarr, kujtohuni qe jeni , shqipetare, para e mbi te gjitha.Vetem i lajthituri beson verberisht se Zoti,qe ka krijuar gjithçka,ne drejtesine e urtesine e tij te pafund, na i paska ndare popujt ne te nenes e, ne te njerkes.Elohimi preferoka hebrenjte, Allahu arabet,Jehovai te krishteret, etj...Po te tjeret? Vellezer, feja e shqyptarit, eshte nje e vetme......Pra kush lind, nuk lind aspak mysliman.Dhe i asnje feje tjeter.Jane vetem rrethanat shoqerore qe e bejne te tille.Njeriu i lire e zgjedh vete fene e vet.Pra ju qe diskutoni me kaq hov, e keni zgjedhur vete ???Kujdes kur te pyesni vetveten, sepse kjo ju ben te ndergjegjshem, mbi fuqine e shpirtit tuaj, dhe jo mbi driten e fese.......
P.S.Ndoshta do te ishte me mire te diskutonim , mbi urtesine dhe perdorimin apo interpretimin e çka shkruhet neper librat e fese, sepse sidoqofte jane hambar i urtesise popullore nder shekuj....
Kane akoma kuptim keto vargje.......... [/B]
Ahmed,
Eshte pikerisht ajo qe te sqaroi Hero. Une thashe se jam i sigurt qe ti nuk je prej atyre qe etiketojne. Here tjeter ji me pak i zellshem kur lexon.
Shendet
Allahu meshirofte dijetaret..amin, per kete lutje te Ahmedit. Meshirofte gjithe ato mijera dijetare , qe me dijen e gjere dhe largpamesine e tyre nuk jane bere shkak percarjes, keqinformimi dhe keqperfaqesimi te islamit, por qe kane hapur rruge drejt dijes dhe bukurise te islamit, tolerances nderfetare dhe mesazheve te paqes.
Kjo rruge ka pasur gjithmone armiq, ka pasur munafike dhe do kete gjithnje. Ka pasur armiq nga brenda, se ndryshe muslimanet nuk do ishin aq te percare, te dobet dhe te pashkolluar sa jane sot. Ketyre sigurisht u eshte fryre nga brenda. Menyre shume e djallezuar e ketyre armiqeve qe po te ishin nisur te prisnin e thernin me fytyren e tyre te vertete gjithmone e cdokund, do kishin nxitur vetem bashkim nga ana e muslimaneve.
Shume nga keto munafike kane emra, nuk na takon ne te merremi me ta, mos e thente Allahu, nuk kemi te drejte ti themi qafir as Jezidid, por ato qe kane sjelle kemi te drejten ti analizojme.
Profeti i Bekuar (a.s) ka thene se me shume i trembet se keqes qe do t'i vinte Islamit nga vete muslimanet.
Kjo nuk do te thote medoemos se ca muslimane "te keqinj" do i sillnin dem fese. Demi qe i eshte bere Islamit dhe qe vazhdon t'i behet nga muslimanet injorante eshte i pallogaritshem. Sot kushdo merr guximin te te jape mend, te te mesoje fene, te te beje dawa, ne nje kohe qe heshtja e injorantit eshte shume me e dobishme se dawa e tij.
Citim:
Po citoj ato që tha malukati
Profeti i Bekuar (a.s) ka thene se me shume i trembet se keqes qe do t'i vinte Islamit nga vete muslimanet.
Kjo nuk do te thote medoemos se ca muslimane "te keqinj" do i sillnin dem fese. Demi qe i eshte bere Islamit dhe qe vazhdon t'i behet nga muslimanet injorante eshte i pallogaritshem. Sot kushdo merr guximin te te jape mend, te te mesoje fene, te te beje dawa, ne nje kohe qe heshtja e injorantit eshte shume me e dobishme se dawa e tij.
keni te drejte kur thoni se feja duhet te jete e lire dhe mund te nderrohet sipas ndnjenjes se secilit.Por jo te gjitha fete jane njesoj.Ne njeren njeriu mund te afrohet me shpejt tek Zoti dhe me tjetren me avash.Pra njera ka hapin me te madh drejt Zotit dhe tjetra me te vogel.Kush mund te kete njohuri mbi Miraxhin e profetit Muhamed alejhi selam, e kupton vete se cila fe te shpie me shpejt dhe ne rrugen me te pelqyeshme tek ZOTI i gjithe botrave.
Citim:
1..nese mendon se Kur'ani eshte joshkencore, me duhet te te them se je larg shkences perparimtare dhe jeton ne kohen e mesjetes(pasi qe shkenca me e fundit po i zbulon ato qe ne Kur'an jane thene para me se 1428 viteve), nese mendon se mund te me hedhesh hi syve me "logjiken tende matematike", mos u mundo sepse matematiken e njoh shume me mire seq mendon ti....(nje fakt qe tregon mosinformimin tend eshte se mendon qe Inxhili eshte libri i pare)
2. Feja nuk eshte nje fllad i veres qe te ve ne gjume apo ekstaze sic pretendon, perkundrazi, eshte nje katalizatore njejte si enzimet e cila therret ne pune dhe ne te qenit aktiv deri ne frymen e fundit( Puno per kete bote sikur do te jetosh pergjithmone, puno per boten e amshuar sikur do te vdesesh neser).
3. Ti mendon se Kur'ani nuk eshte i perkthyer ne shqip per faktin se nuk deshiron te barazpeshohet me fete tjera monoteiste. Jo vella i dashur, Kur'ani ne shqip eshte i perkthyer me qellim te njohjes se kuptimit dhe komentimit te tij. Vete fakti se muslimanet nga gjithe bota se paku 40 here ne dite e lexojne suren Fatiha ne gjuhen origjinale te zbritjes, tregon unitetin dhe xhelozine me te cilen ruhet Kur'ani qe nga dita qe filloi te shpallej. Kur'ani, por edhe asnje liber tjeter nuk mund te perkthehet fjale per fjale, pasi qe nje pjese e shprehjeve ose e fjaleve nuk mund te perkthehen bukfalisht por duhet te komentohen, kete po ta them duke u nisur nga fakti se e kam te njohur edhe alfabetin arab, edhe gjuhen arabe ne mase te caktuar, megjithate, perqendrohem tek komentimet e dijetareve te medhenj, Allahu qofte i kenaqur me ta.
4. Pseudopatriotizmi eshte shume me i demshem se te qenit joshqiptar. Une e kam historine nen kembet e qytetit tim, por prap nuk jam pseudopatriot. Duhet te te them se nje porosi e pejgamberit Muhammed s.a.v.s. eshte qe te luftojme per kombin te cilit i perkasim(ne rruge te drejte). Nese do ta lexosh Karten e Medines(kushtetuta e pare qe njoihet e zbatuar ne bote), do ta shohesh se ne ate grupacion te fillimit te shtetit Islam, krahas muslimaneve luftonin hebrenjt, krishteret, zoroastranet, te barabarte. Kjo tregon unifikimin e kombit nder parimet e islamizmit. Me trego diqka, kush ka perparesi, numri 1 apo shkronja "A", e pastaj do te tregoj se kush vjen me perpara kombi ose feja....
5. Per poezine tende eshte nje shkrim te cilin mund ta lexosh ketu: http://www.zeriislam.com/artikulli/...ri-Shqypni.html ....lexo me teper per dicka te cilen deshiron ta kontestosh, atehere do te jesh me i respektuari nder njerezit nese e ke drejte....
Citim:
[I mbeshtes ato qe thua....Po ta shohim me sy empirik,eshte e drejte.....Une te kujtoj se feja nuk mund te argumentohet thjesht duke e pare ne menyre empirike...Feja eshte , ne radhe te pare nje vetevendosje shpirterore......Nuk do te ndodhe asnjehere qe nje njeri fetar i bindur, te kthehet ne tjeter fe sepse dikush i sjell argumente me te forta apo drejta...
Kane akoma kuptim keto vargje.......... [/B]
Citim:
Me fal jarigas, por me duhet te te them se paske nevoje t’i lexosh edhe njehere ato qe shkrove me siper, per te pasur me lehte, po ti citoj me lart.
Vete the se nuk ka ndonje logjike matematike (nena e shkences) ne Kur’an ose ne ndonje liber tjeter te Zotit, per kete ta kam kthyer pergjigjen.
Sa i perket gjendjes se muslimaneve, me mire eshte te ndalemi ne shkaqet qe kane sjellur ne kete gjendje. Nje dijetare thote: “Zhvillimi i Evropes(perendimit) filloi me lirimin e tyre nga konceptet mesjetare dhe me marrjen nga brumi i gatshem i qyteterimit dhe shkences Islame, ndersa zhytja e muslimaneve ne erresire filloi me largimin e tyre nga urdhrat Kur’anore dhe me dhenjen e tyre drejt shkurtpamesive te kesaj bote”, pra shkaku pothuajse dihet i plote.
Dihet shume qarte se Allahu ka zbritur 4 libra dhe shume fletushka(suhufe) te tjera. Librat e shenjte te zbritur nga ana e Allahut jane: 1.Tewrati(Musait a.s.), 2.Zeburi(Dawudit a.s.), 3.Ingjili(Isait a.s.) dhe 4. libri i fundit Kur’ani i cili iu zbrit Muhammedit s.a.v.s., vule e te gjithe profeteve.
Konceptet e dremitjes ndoshta me shume kane baze ne sufizmin e devijuar apo pseudotesawufin, por aspak baze sheriatike. Kur shpeshhere Allahu ne Kur’an na thote “…dhe garoni ne pune te mira”, kjo nenkupton zgjim, pune, aktivitet, dhe jo dremitje e pergjumje e cila eshte shkaku kryesor i kesaj gjendjeje te muslimaneve sot.
Me vjen keq kur flet kunder Xhihadit, nje termi sa te perdorur me shume te keqperdorur nga mediat kryesisht antiislame. Xhihadi vella i dashtun eshte nje teme e cila kerkon kohe per tu mberthyer, e aq me pak s’mund te personifikohet me grupacione terroriste te cilat me shume punojne ne dem te Islamit, e shpeshhere jane te kurdisura nga jomuslimanet.
Ai fakt qe muslimanet duhet te anojne nga origjinaliteti i zbritjes se Kur’anit kerim tregon nje unitet dhe nje bashkim ne essence. Tjetra, njohesit e mire te fese e dine se nuk mundet cdokush te beje komentimin e Kur’anit, por komentuesit e tij duhet t’i kene te njohura shume lemi te ndryshme te cilat per ne jane te panjoftura qofte emrat e atyre degeve. Kjo tregon se une jo vtem qe nuk tentoj te jap mendim nga hamendja, por thirrem ne ate se duhet te marrim komentimet e atyre qe jane kompetent dhe te dijshem konsiderueshem ne lemin perkates.
Nese do te dish se kunder kujt luftonin muslimanet ose me sakte pjestaret e shtetit Islam, lexo histori Islame, kemi mjaft literature elhamdulilah.
Nisur nga “menquria” jote qe e ve zeron para “a” dhe “1”, (edhe pse kjo s’ishte pyetje imja) me duhet te te them se kam frike mos ketu po kontestohet NJESHMERIA e Zotit.
Mos e kontesto aq thjeshte nje doktor, e aq me pak per gjuhen e tij “afersisht shqip” sic! , sepse ky mendim mund te na qoje ne nje teme tjeter “A eshte gjuha e kosovareve shqipja?” e cila nuk eshte teme e ketij nenforumi.
Vertet jam i ri, por jo edhe aq sa ta dalloj te bardhen nga e zeza, dhe xhahiljetin nga e verteta. Absolutisht jo, nuk i jap mendimet e mia nga hamendja, por nga ajo qe dijetaret e medhenj kane dhene fet’va.
Duhet ta kemi te qarte njehere e mire se nuk eshte pyetje e te menqurit “ Kush vjen para, feja apo kombi?” sepse jane dy dimensione jo te njejta(nuk iu pergjigje pyetjes sime per “A” dhe “1”) per kete jemi krenare dhe mburremi qe jemi shqiptare edhe pse sna ka pyetur kush nese dojme te jemi te tille, njeherit jam krenarë dhe mburrem qe jam musliman e aq ma teper sepse kjo eshte zgjedhje imja e lire dhe perputhje me idete e mia.
Argumentet qe ndoshta do te ishin te nevojshme, nuk kemi kohe as vend t’i shpalosim ketu ne forum, por mund te lexojme dic me teper e pastaj ti sqarojme se bashku. Elhamdulilah, kemi dijetare shqiptare e joshqiptare te cilet na i mbushin bibliotekat tona me libra mbi Islamin dhe dispozitat e tij.
Nje fjale e urte kosovare thote “ nese deshiron ta pastrosh rrugen, pastroje shtepine tende se pari”, ose nese don ta mesosh dikend te fillojme nga vetvetja jone e t’i leme konfrontimet, por te mblidhemi rreth shkences e rreth te vertetes qe fort qarte e bukur na eshte dhene gratis ne Kur’anin kerim……Selam alejkum we rahmeh……..
Citim:
mire malukat, e vertete se smund te flasim ne koken tone, por per fat te mire kemi shume dijetare te medhenje e kokendritur prej te cileve mund te citojme ose te komentojme...selam...
pergjigje jarigas
po si mund te te tregoj une ty se si behen llogaritjet ne Kur'an, kur ti ende nuk e ke te qarte se cili eshte libri i pare i zbritur(i cili eshte Tewrati)? Nuk mund te te mesoj se si zgjidhet nje inekuacion i grades IV kur nuk e di se si zgjidhet kuadratiku, kjo eshte njejt...
Sa per emrat qe une them Musa e ti Mose, une Dawud e ti David, dije se fjala ime kunder tendes, ti latinisht une arabisht, asnjera nuk eshte shqip ne esence........
Po te lutem, permbaju temes qe eshte dhe mos mbaj leksione patriotizmi, se edhe pse nuk me le ndergjegja prej vellai shqiptar te te them , me duhet te ta kthej pergjigjen; nese ti mendon se je me patriot se qe jam une, dije se kur ne Kosove behej lufte une dhe familja ime kemi qene ne frontin e luftes(kam qene shume i vogel), e kete s'e kemi bere per te luftuar per Arabine por per kete cope Kosove qe e ka deshmuar shqiptarizmin e saj nder shekuj. Gjate kohes kur une ne vend te ninullave duhej te degjoja krismen e tanksave, ti i ke pare ne TV e ndoshta e ke nderruar kanalin se te ka pengu zhurma e automatikeve, mos me bej patriotin mua, sepse kam shume durim ndaj ofendimeve tua te njepasnjeshme.......Per ta pare ti se a ka ekzistuar shteti Islam i perbere nga muslimanet, çifutet, zoroastranet, e nga nje numer i vogel te krishteresh, lexoje Karten e Medines(eshte ne shqip, ndoshta mundesh) http://www.zeriislam.com/artikulli/Karta-e-Medines.html .......selam alejkum, Allahu na udhezofte dhe paste meshire per ne....
Re: pergjigje jarigas
Citim:
po si mund te te tregoj une ty se si behen llogaritjet ne Kur'an, kur ti ende nuk e ke te qarte se cili eshte libri i pare i zbritur(i cili eshte Tewrati)? Nuk mund te te mesoj se si zgjidhet nje inekuacion i grades IV kur nuk e di se si zgjidhet kuadratiku, kjo eshte njejt...
Sa per emrat qe une them Musa e ti Mose, une Dawud e ti David, dije se fjala ime kunder tendes, ti latinisht une arabisht, asnjera nuk eshte shqip ne esence........
Po te lutem, permbaju temes qe eshte dhe mos mbaj leksione patriotizmi, se edhe pse nuk me le ndergjegja prej vellai shqiptar te te them , me duhet te ta kthej pergjigjen; nese ti mendon se je me patriot se qe jam une, dije se kur ne Kosove behej lufte une dhe familja ime kemi qene ne frontin e luftes(kam qene shume i vogel), e kete s'e kemi bere per te luftuar per Arabine por per kete cope Kosove qe e ka deshmuar shqiptarizmin e saj nder shekuj. Gjate kohes kur une ne vend te ninullave duhej te degjoja krismen e tanksave, ti i ke pare ne TV e ndoshta e ke nderruar kanalin se te ka pengu zhurma e automatikeve, mos me bej patriotin mua, sepse kam shume durim ndaj ofendimeve tua te njepasnjeshme.......Per ta pare ti se a ka ekzistuar shteti Islam i perbere nga muslimanet, çifutet, zoroastranet, e nga nje numer i vogel te krishteresh, lexoje Karten e Medines(eshte ne shqip, ndoshta mundesh) http://www.zeriislam.com/artikulli/Karta-e-Medines.html .......selam alejkum, Allahu na udhezofte dhe paste meshire per ne....
Re: Re: pergjigje jarigas
Citim:
Po , pra , ma shpiego pak ti qe je me i ditur ne kete fushe se cili eshte Tewrati...Fjala ime nuk eshte aspak kunder tendes, ishin thjesht pyetje sqarimi, nese po flisnim per te njejtet persona......Dhe pastaj nese te duket se mbaj leksione(mesime) patriotizmi, gabohesh shume i dashur...Une per parim,nuk mendoj kurre se te tjeret jane me pak se une, ne cilendo fushe, deri ne prove te kundert....Une nuk dal nga tema, kurse ti , gjykoje vete(ç'hyn ketu jeta ime apo e jotja,a eshte kjo tema?)....Te kam drejtuar disa pyetje, nuk u pergjigjesh, po hidhesh perpjete sikur kushedi se sa te kam fyer....Me trego pak, cilat jane fyerjet qe te paskam bere???.......paqa, qofte me ju, I Madhi Zot, na udhezofte dhe paste meshire per ne.... edhe ju.....(shqipja eshte nje mije here me e bukur se arabishtja....).....
P.S. Sa per karten e Medines, ajo s'eshte aspak prova se u krijua nje komb i Islamit, por eshte thjesht nje traktat paqeje.....Mund ta krahasojm pa gabuar me Kanunin e Leke Dukagjinit.....E ti kujtohu se atje as qe behet fjale ne bote per evropianete, aq me pak per shqiptaret......
Shqiperine e mori turku, i vu zjarr
Shqipetar mos rri , po duku, Shqipetar......
Re: Re: Re: pergjigje jarigas
Citim:
une te tregova edhe me heret se Tewrati eshte libri i pare i cili iu zbrit Musait a.s. e jo sic pretendon ti se libri i pare eshte Bibla, Bibla eshte libri i trete i zbritur Isait a.s.
Ke tendence te me thuash se kam botkuptime arabe the se mendoj arabisht, e per ket edhe tu pergigja i dashtun. Se eshte po ky Islam i cili ishte pararendes i betejave kryengritese qofte kunder padrejtesive turke, qofte kunder agresionit sllavofil ne Kosove e besa edhe ne treva te Shqiperise seMesme kryesisht. Andaj kuptoje se Islami eshte edhe i shqiptareve, e shqiptaret nuk eshte e thene te jene(zgjedhje e lire).
Karten e Medines, po e shoh se nuk e ke lexuar me vemendje qe nga titulli; "Karta e Medines"- flet per fillet e shtetit Islam ne Medine-Jethrib i cili perbehej nga disa mija vete ne fillim, atehere paraardhesit tone kush e di se qfar besonin. Ajo eshte shume larg Kanunit te Leke Dukagjinit(i cili nuk eshte i tij por i permbledhur nga disa 'ligje' te malsise), per disa arsye. 1. Karta e Medines eshte nje traktat i cili po i bashkonte ne nje shtet kater religjione sic e ceka me 2. Ajo nuk kishte te bente vetem me rregullat per muslimanet sepse muslimanet nuk kishin nevoje per hartimin e nje kushtetute te re, pasi cdo dite e me teper po zbriteshin nenet e "Ligjit te Zotit" (sheriatit) dhe ata obligoheshin te punonin sipas tij si muslimane qe ishin. nese ke nevoje ta lexosh prap, ja ku e ke, lexoje qe nga titulli dhe lexo pak histori Islame te kesh njohuri pak a shume per fillet e shtetit Islam: http://www.zeriislam.com/artikulli/Karta-e-Medines.html
Re: Re: Re: Re: pergjigje jarigas
Citim:
Musait, ose Moisiut, nuk ju zbriten libra i dashur, pot 10 lidhet e shenjta qe ai i gdhendi ne gur.....Ben shume rremuje me datat she kohet, e sidoqofte, ç'eshtja ishte diku tjeter....Eshe sikur te ishte Tewrati libri i pare, fakti eshte se Kur'ani eshte pjelle dhe vazhdim i librave te tjere....
Pastaj, ç'me thua a derebardhe , se islami eshte pararendes i betejave kunder turqve...A e ndjen veten pasardhes te Gjergj Kastriotit(Skenderbeut), apo i Durgut pashes....Mua do te me vinte turp , te thoja nje gje te tille....Po ti i dashur , nga e gjete Islamin ne Prizren,ta ka lene Leka i Madh apo Gjergji???Historine nuk e kane bere Arabet, Zoti qofte levdue....
Me shpiego pak se ç'do te thuash me shprehjen:"Andaj kuptoje se Islami eshte edhe i shqiptareve, e shqiptaret nuk eshte e thene te jene(zgjedhje e lire)."(sic)..??? Po ta perseris prape pyetjen se ciles deri tani i ke bere bisht:Ti je me krenar i te qenit shqiptar apo do te ishe me krenar ipo te ishe arab?
Kjo Karta e Medines mund te jete edhe larg, siç thua ti, nga kanuni i Lekes, ama eshe aty flitet per fise, gjakmarrje e ligj te hakmarrjes....Po na flet per nje komb te krijuar( kur ne fakt ishte nje perpjekje per te themeluar nje qytetshtet), duke e perdorur kete fakt si motiv krenarie te zhvillimit qe solli Islami,por harron i dashur se biles edhe iliret paten krijuar nje komb.....Te mos permendim pastaj Greket,Romaket,Kinezet,Egjiptianet,etj.....Nje komb Islam, ne kuptimin e kombit qe permledh te gjithe myslimanet e pellgut te mesdheut, s'ka egzistuar dhe s'ka per te egzistuar ndonjehere.....Per vete faktin se te qenit pjese e nje kombi, nuk mjafton te kesh vetem fene te perbashket.......Sado qe kerkoni ti ngjani çifuteve, nuk mund t'ja dilni......
Pershendetje.....e po pate mundesi , lexo edhe ndonje gje tjeter, jo me domosdoshmeri islamike....mund te njohesh edhe faqet e tjera te se vertetes......
Re: Re: Re: Re: Re: pergjigje jarigas
Citim:
po tani ti na dole me i ditur se te gjithe, paske zbuluar se Musait nuk iu zbrit liber, aferim, por te lutem mos te te ndegjoje ndonje femije ne kopesht se mund te te perqesh....
Per patriotizem tu pergjigja i dashtun, dhe mos u mundo ta fshehesh aT pergjigje qe ta dhash, citoje edhe ate kur me akuzon, ne rregull? Nese deshiron ta dijsh se kush dhe si e solli Islamin ne Prizren dhe ne gjithe Ballkanin, lexo librin "Islami ne trojet iliro-shqiptare nder shekuj"-prof.Nexhat Ibrahimi. Aty ke sa te duash fakte te gjetura ne arkivat edhe evropiane nder tjerash.
Nuk eshte nje komb i krijuar o zoteri, kombi nuk krijohet, por shteti eshte ai qe formohet. Kombi eshte diqka qe je ose nuk je shqiptare, askush nuk mund te te beje ty shqiptare nese nuk je. Kjo eshte ajo qe ti nuk logjikon fare, dhe me thua "krijimi i kombit" vertete shume qesharak...
Iliret nuk krijuan komb, sic nuk krijuan as Romaket, Egjiptasit, etj. Ata nese formuan diqka, ishte perandori ose mund te themi shtet. Po ashtu ne Medine u formua SHTETI(jo kombi) Islam i perbere nga shtetas te me se kater religjioneve te cilet nuk e di se sa here t'i kam treguar.
Sqaro termin KOMB, dhe termin SHTET, e pastaj flasim bashke.
Asnjehere nuk ka qene tendenca e krijimit te "nje KOMBI ISLAM"(sipas teje) por e nje shteti Islam ku te gjithe pjestaret e tij kane qene te barabarte ndaj ligjeve te pergjithshme, nje shtet i cili eshte model i shtetit te sotem demokratik, por ti nuk e kupton, s'kam c'bej....te te them se ne biblioteken time eshte Bibla, eshte Karl Marksi, eshte Lenini, e kush e di se kush, d.m.th. nuk eshte nje liber ai i cili me shtyn te shkruaj dhe t'i pergjigjem absurditeteve dhe sharlatanizmave te ketij lloji por jane shume te tjere joislam e ndoshta edhe antiislam te cilet i lexoj shume....Nese mendon te futesh ne nje debat fetar e aq me teper islam, duhet te kesh njohuri per Islamin ne veqanti, e per historine shqiptaro-islame ne pergjithesi...Ti nese je nip i Gjergj Kastriotit, kush mund te ta mohoje? Une jam nip i babes se babes tim, dhe jam krenare per te qe e pranoi Islamin me deshire, e qe sot mund te krenohem me te....Fakti qe thashe se Islami ka qene pararendes i betejave ushtarako-diplomatike kunder padrejtsive turke, ishte shume i qarte, turke jo osmane...pata fjalen per vitet kur turqia ishte lodhur nga faktore te brendshem dhe kishte filluar te bente ndonje dem aty-ketu, kete shembull ta morra sepse Islami nuk lejon padrejtsine qofte te nje muslimani ndaj nje tjetri, e nese do te dish me shume per kete pikerisht ne Prizren, eja ndonjehere dhe do te te tregoj historine ne cdo gure te qytetit, do ta shohesh vendin e sakte ku mbahej kuvendi mbareshqiptar(jo nje shtepi te vockel qe e ke pare ndoshta ne libra te shkolles(nese ke qene)), une te pres gjithmone i gatshem....selam, Allahu paste meshire....
Re: Re: Re: Re: Re: Re: pergjigje jarigas
Citim:
Te falenderoj nga zemra per ftesen, ndoshta nje dite do te vij me kenaqesi, per te vizituar djepin e shqiptarise.....
Shqiptarise, nenvizoj...
Ti mund te jesh nipi i babes se babes tend, po ai, nipi i kujt ishte???
Te qenit turk, edhe pjeserisht, nuk eshte aspak gje e ulet apo fyerese...Mjaft qe ta dime....Ti prape s'i pegjigjesh pyetjes sime te drejtperdrejte......
Meqe ai na e paska pranuar(jo zgjedhur) me "deshire", a mund te na shpiegosh pak, se çfare feje kishte nje dite me pare?
Sa per librat qe ke ne bibloteke, pergezime...Te kujtoj, qe ti kesh librat, s'do te thote aspak, se i ke lexuar e aq me pak, kuptuar....Harrove te permendesh , veprat e Enverit, qe jane atyprane...
Na flet per nje shtet Islam , ku te gjithe te jetojne te barabarte, dmth ne demokraci(e kishin greket 25000 vjet me pare), atehere pse duhet te ishte "islam" dhe jo thjesht nje shtet demokratik?Kujton se une nuk kuptoj ndryshimin ndermjet kombit dhe shtetit, pranoj se ky ishte faji im, kur mendova se flisja me nje person qe din te shikoje ne brendesi te fjaleve...Do te perpiqem te jem i thjeshte.....Pershendetje...Paqa e Zotit qofte me ty....
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pergjigje jarigas
Citim:
po kete ta thashe figurativisht o njeri, ai mund te kete qene kristian, mund te kete qene pagan e nuk e di se qfar ka mundur te jete me pare....por eshte me rendesi se ai e pranoi Islamin, dhe krenohem me ket...nese do te isha turk, do te te thoja se jam krenar qe gjyshi im e solli Islamin masovikisht ne ballkan, kjo do te thote se nuk jam, edhe po te isha do te ta thoja, pa dyshim...
eshte shume e qarte qe ti nuk e di dallimin mes kombit dhe shtetit, kete ta thashe dhe me pare....
per demokracine e grekeve me se miri flasin ata vete, Aristoteli, filozofi me i madh grek, thote se ka njerez qe lindin skllever dhe kjo eshte shume e natyrshme....hajde demokraci hajde...e sa i zgjuar qe me je mor vllaqko...
Shteti Islam nenkupton nje term shume me teper se demokraci ne kuptimin e sotem, ne esence fjala demokraci do te thote "sundim i popullit" ndersa ne shtetin Islam kjo ishte me e gjere, sepse kemi te bejme me sundimin e popullit me ligjet e Zotit, mundohu te kuptosh njehere e mire, e nese ti nuk je musliman, s'kemi pse diskutojme....muslimani nuk eshte i tille nese diq pranon nga Islami e diq jo, ai duhet t'i plotesoje te gjitha kushtet e Zotit, e nese nuk mundet dhe ben gabime, atehere duhet te dije se po vepron gabim dhe te kerkoje falje...nje njeri i cili i thote vehtes musliman, dhe jo vetem qe ben gabime, por edhe merr guximin t'i kundershtoje fjalet e Zotit ne Kur'anin Famelarte dhe fjalet e te Derguarit te TIJ, per ate nuk mund te jemi te bindur ne besimin e tij, e ndoshta nuk gabojme nese i themi Kafir....per cdo pyetje mundohem te lexoj diku dhe te ta kthej pergjigjen, vetem urdhero, por nese je prej ketij grupi te cilin e ceka, me trego dhe nuk do te vazhdoj me tutje dhe do te te le ne rrugen qe ti e ke zgjedhur pa te shqetesuar, te pershendes.........
Re: pergjigje jarigas
Citim:
Ti je krenar, se gjyshi yt e "pranoi"???A e din kuptimin e fjales "pranoj"??Zgjedhja e vetedijshme mund te jete arsye krenarie, jo pranimi i diçkaje te detyruar.......Nuk do te dish se ç'ishin parardhesit e tu, e shkon dhe germon ne te historine e popujve te tjere??Kesaj une i them "verberi","driteshkurtesi".....mos te te vije keq aspak....Kur Aristoteli thote se njerezit lindin skllever, e ka fjalen per njerez pak a shume si ti...Skllever te nje ideje te huazuar ose imponuae nga te tjeret......Diku me lart thua se ti e ke zgjedhur vete islamizmin, por s'i je pergjigjur akoma pyetjes sime:"ndermjet sa feve, e bere zgjedhjen??"...
Kur pergjigjesh se po te ishte turk gjyshi yt, do te ishe krenare vetem pse kishte sjelle islamin, po te them , tregon, verberine tende....Zoti, nuk ben dallime midis popujve apo feve, nese do ta bente s'do te ishte i drejte....E nese krenaria jote, mbeshtetet vetem tek feja, po te them se edhe Zoti vete do te qeshte me ty.....Mbi te gjitha vjen nena e baba, po te harrosh kete , s'je per zot.....pershendetje.........Me pelqen shume kur perdor fjalet shqip....(kafir= i pafe).....
Te gjithe forumistave qe u abonuan ketu
kerkoj falje te gjithe vellezerve dhe motrave shqiptar-muslimane per keto polemika qe dolen te ishin te panevojshme, kerkoj falje per mllefin qe ua kane shkaktuar keto sharlatanizma, por edhe ju vete mund ta gjykoni....Selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu....
Citim:
pranimi eshte diqka e ofruar dhe e njohur per here te pare, si mund ndryshe te jesh besimtare i nje feje nqs nuk e pranon ate? analize se jo mahi...
NUk thashe se nuk dua ta di, por thashe se nuk e dime as une as ti, dhe per kete jam plotesisht i sigurt... Sa i perket pyetjes tende se ne mes sa feve kam zgjedhur, shume e thjeshte, kam hasur Islamin ne fillim, dhe pasi qe jam pajtuar plotesisht, 100%, as nuk kam tentuar qe te kerkoj strehim tek ndnje fe tjeter...kete e kam vertetuar cdo dite e me teper, sa me shume qe kam lexuar rreth feve tjera(shume nga autoret qe i perkasin vete atyre feve) kam kuptuar se sa dhurate e qmueshme paska qene Islami per mua dhe paraardhesit e mi, kjo eshte pergjigjja ime zoteri...
Me trego se kush te tregoi ty historine time qe e di ti roberimin tim ndaj nje ideologjie, me siguri qe te kane genjyer...une deri tash dhe ne vazhdim flas ato qe me duken te arsyeshme ne perputhje te parimeve fetare Islame...nese jam diku gabim, mund te me kontestoje nje njeri i cili e njeh fene me mire se une, e jo nje injorant si puna yte....
Duhet ta sqarosh termin FE, duhet ta kuptosh se ajo nuk eshte parti politike, por eshte menyre jetese, eshte program jetesor per njerezit me logjike te shendoshe. Une jam musliman dhe e mbroj mendimin se Islami eshte feja e drejte dhe e pandryshuar, nuk ja mohoj te drejten e dikujt te besoje qfare te doje, por e kontestoj kur flet sharlatanizma ne emer te Islamit....Allahu ne Kur'an nder te tjerash thote"...sot e permbusha fene tuaj dhe zgjodha per ju Islamin fe"..... E ti nese ke fytyre edhe drejtesine e Zotit ta kontestosh, te lutem mos e bej kete gjersa thua se e ke te veshur petkun prej muslimani... quaje vehten qfare te duash por jo musliman, sepse muslimanit i mbushen syte me lot vetem kur e kujton meshiren dhe drejtesine e Zotit, e jo larg qofte te beje polemizime rreth tij.... E ti nuk do ta kuptosh dallimin FE dhe KOMB, qfar te te bej une? Sa per nene e babe ata duhet rrespektuar me shume se cdo njeri tjeter sipas udhezimeve Kur'anore dhe te Resulullahit s.a.v.s. por jo te vihen para Zotit dhe Lajmetarit te Tij.... As ata nuk e kerkojne kete lloj respekti, nqs jane besimtare te devotshem... Mesues i mire do te behesh, pa pasur ne bagazhin e dijes as edhe nje horizont te hapur.... Mendjemadh deshiron te shitesh, me mendjen e fryre nga injoranca... Ke gabuar adrese vella i dashtun, jo ne grupin e muslimaneve, jo ne grupin e shqiptarve te mirefillte, jo ne grupin e njerzve me logjike te shendoshe, sepse ky forum ka nje prestigj te cilin edhe po te duash nuk mund ta njollosesh.... Me kete me duhet te te them se me nuk do te polemizoj me ty, pasi qe nuk ja vlen, mendo qfare te duash, nuk do te shkruaj derisa vellezerit dhe motrat muslimane te lirohen nga analfabetizmi yt dhe te fillojne diskutimet e mirefillta perseri...
Per The Bad Boy_1
Selamu Alaikum vlla i dashtun !
Shko pak ke nen- forumi "A jeni ateista apo besimtare" dhe tek "Simbolet Fetaretare" Shikoje kete Jarigas kete CRAP-in se fuqi intelektuale dhe sa sa kapacitet ka. Une e pyes a nuk pergjigjet.....ketu hiqet si grate e keqija e te jep pershtypjen sikur i din gjerat, por cfare eshte me e cuditshme , eshte se ne kete nen- forum psh ate gjera qe i kundershton tek nen-forimi tjeter ktu i merr si argumenta, e keto qe kundershton ketu i merr si argumenta atje. Shkurt fjala, keto tipa jane "Prostitutat intelektuale" te kohes neper forume, dhe se kalojn tere kohen neper forume duke mos lexuar studiuar dhe hulumtuar si duhet, e per me teper nuk kane fuqine intelektulae dhe edukaten e duhur per te, te pakten komunikuar se per te na argumentuar nuk behet fjale.
Injoranteve thuaj selam, sith thote Allahu ne Kuran
Waslamu alaikum
Citim:
pranimi eshte diqka e ofruar dhe e njohur per here te pare, si mund ndryshe te jesh besimtare i nje feje nqs nuk e pranon ate? analize se jo mahi...
NUk thashe se nuk dua ta di, por thashe se nuk e dime as une as ti, dhe per kete jam plotesisht i sigurt... Sa i perket pyetjes tende se ne mes sa feve kam zgjedhur, shume e thjeshte, kam hasur Islamin ne fillim, dhe pasi qe jam pajtuar plotesisht, 100%, as nuk kam tentuar qe te kerkoj strehim tek ndnje fe tjeter...kete e kam vertetuar cdo dite e me teper, sa me shume qe kam lexuar rreth feve tjera(shume nga autoret qe i perkasin vete atyre feve) kam kuptuar se sa dhurate e qmueshme paska qene Islami per mua dhe paraardhesit e mi, kjo eshte pergjigjja ime zoteri...
Me trego se kush te tregoi ty historine time qe e di ti roberimin tim ndaj nje ideologjie, me siguri qe te kane genjyer...une deri tash dhe ne vazhdim flas ato qe me duken te arsyeshme ne perputhje te parimeve fetare Islame...nese jam diku gabim, mund te me kontestoje nje njeri i cili e njeh fene me mire se une, e jo nje injorant si puna yte....
Duhet ta sqarosh termin FE, duhet ta kuptosh se ajo nuk eshte parti politike, por eshte menyre jetese, eshte program jetesor per njerezit me logjike te shendoshe. Une jam musliman dhe e mbroj mendimin se Islami eshte feja e drejte dhe e pandryshuar, nuk ja mohoj te drejten e dikujt te besoje qfare te doje, por e kontestoj kur flet sharlatanizma ne emer te Islamit....Allahu ne Kur'an nder te tjerash thote"...sot e permbusha fene tuaj dhe zgjodha per ju Islamin fe"..... E ti nese ke fytyre edhe drejtesine e Zotit ta kontestosh, te lutem mos e bej kete gjersa thua se e ke te veshur petkun prej muslimani... quaje vehten qfare te duash por jo musliman, sepse muslimanit i mbushen syte me lot vetem kur e kujton meshiren dhe drejtesine e Zotit, e jo larg qofte te beje polemizime rreth tij.... E ti nuk do ta kuptosh dallimin FE dhe KOMB, qfar te te bej une? Sa per nene e babe ata duhet rrespektuar me shume se cdo njeri tjeter sipas udhezimeve Kur'anore dhe te Resulullahit s.a.v.s. por jo te vihen para Zotit dhe Lajmetarit te Tij.... As ata nuk e kerkojne kete lloj respekti, nqs jane besimtare te devotshem... Mesues i mire do te behesh, pa pasur ne bagazhin e dijes as edhe nje horizont te hapur.... Mendjemadh deshiron te shitesh, me mendjen e fryre nga injoranca... Ke gabuar adrese vella i dashtun, jo ne grupin e muslimaneve, jo ne grupin e shqiptarve te mirefillte, jo ne grupin e njerzve me logjike te shendoshe, sepse ky forum ka nje prestigj te cilin edhe po te duash nuk mund ta njollosesh.... Me kete me duhet te te them se me nuk do te polemizoj me ty, pasi qe nuk ja vlen, mendo qfare te duash, nuk do te shkruaj derisa vellezerit dhe motrat muslimane te lirohen nga analfabetizmi yt dhe te fillojne diskutimet e mirefillta perseri...
Gjithsej 5 faqe: « 1 [2] 3 4 5 » Trego 238 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.