Forumi Horizont | Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 » Trego 313 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Probleme Sociale (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=312)
-- Ekziston racizmi ne shqiperi??? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8878)
Re: x
Citim:
Po citoj ato që tha dodgy
ndoshta jam racist ndoshta gjykoj keshtu nuk e di lol.
kohet e fundit me dhem koka me keto te zinjte .tani vetem keto kendojn vetem keto bejne filma .qe kur e mori obama kane mare kot.ketu jan bo mix kalamajte gjysem te zinj gjysem te bardhe.dembela jane me pislliqe merren .dhe me thon te drejten nuk jam dakort me keto kalamajte bardh e zi lol
o i bardhe o i zi te merret vesh qe nuk eshte kopil lol.
nuk i fus te gjth me nji thes po tek zonat ku jetojn te zinjte nuk kalon dot me makine.pis dhe pislliqe.
pastaj indianet pakistaneset obo obo me ato carcafet ne koke me rruget e qelbura i kane bere zonat e veta nuk kalon dot ,nuk te mer malli te shkosh andej.
nuk jam dakord me ngaterrimin e rracave mendoj se eshte me mire.qe te bashkosh njgjyren duhet te jete mentaliteti disi i njejte gje qe nuk behet.
Dmth dodgy, nese duhet bazohem ne cfare ke shkruajtur, ne jemi raciste e kaluar racistave...
Po te tregoj nje histori qe me beri te kisha turp qe isha shqiptare.
Vij ne shqiperi, dhe ne avjon kishte vetem nje te zi. Arrijme tek polici qe kontrollonte pashaporten, ai nuk fliste shqip, dhe shkova ta perktheja se polici nuk fliste frengjisht.
I thote polici, "pse ke ardhur", ai pergjigjet, "kam ardhur per te takuar te dashuren, qe eshte Shqiptare" Polici i thote cfare te dashure ore, ku ka femra shqiptare qe shkojne me ty...
(E qe te jem e sinqerte me pelqente me shume koka mulatit se sa e policit, dhe nese do kisha zgjedhur midis policit dhe xekut, do zgjidhja xekun. )
E filloj, nje si tip debati, por un nuk munda te perktheja ofendimet e policit. Me vinte turp, per cfare isha dhe per cfare perfaqesonte polici... Si perfundim ika e lash aty, por mbas meje erdhi nje anglez qe dinte frengjisht, dhe pak shqip, e qe e beri policin me fol me vete...
Ndoshta aty ku jeton ti eshte veshtire, por nuk mund te fusim njerzit te gjithe ne nje thes, se nuk eshte normale...
Kujton se per ne shqiptaret flasin me mire te huajt?!!
Besoj se dodgy e kishte tjeter kund fjalen ............. per ata lloj qeniesh qe ecin me pantallonat tek gjuri, qe mbajne shtate blusa e triko veshur edhe ne 40 grade ...... gjate veres, qe fshijne qurret e hundet me te njejten shami qe pastaj e mbajne ne koke ......... qe rrine gjithe diten rrugeve .... nuk guxon t'i shohesh se plas koburja ........ . Ka lagje ne Detroit, Philadelphia apo downtown Buffalo ...... ku nuk keshillohet ndalimi me drite te kuqe ne semafor naten ...............
Ndoshta Turll.
Ketu tek un nuk kam rastisur akoma me te tille... Ka arab qe bejne si te forte nganjehere,( jo te gjithe) por edhe ato i justifikoj, sepse duke lexuar historine dhe shtypjen e te drejtave qe i eshte bere, them, njeriu shprehet me menyra te ndryshme revolteje...
Citim:
Po citoj ato që tha agata
[B]Dmth dodgy, nese duhet bazohem ne cfare ke shkruajtur, ne jemi raciste e kaluar racistave...
(E qe te jem e sinqerte me pelqente me shume koka mulatit se sa e policit, dhe nese do kisha zgjedhur midis policit dhe xekut, do zgjidhja xekun.)
x
racismi eksiston dhe do exsistoj per shum kohe .ketu anglezet ligji i ka bere qe te mos shprehen ne publik.frika se mos e kalojn gjith jeten ne burg,sistemi ehte i till qe per nji fjale goje e hengre nuk del me .
nuk kane se cfar te bejn por te siguroj se po te pyesje 100 anglez 95 po te kishin mundesi do ti zhduknin te gjith te huajt nga vendi sidomos pakistaneset .
racismi eshte me i madh te njerzit e zinj dhe te siguroj qe ato jane me shum racist se te bardhet .indianet pakistaneset jene me shum racista se te bardhet.ato shprehen me keq se te bardhet dhe nuk pershtaten kultures vendase ku emigrojn.
racismi eksiston kudo dhe ne shqipri gjithmon ke ato je nga jugu apo veriu.je nga fshati apo qyteti.
nuk mendoj se eshte njgjyra kohet e fundit tek racismi(luan rol por ,jo te rendesishem,si me pare mund te them pak)
mendoj se me kryesoria eshte mentaliteti kultura menyra e jeteses qe krion racizmin kohet e fundit.
un nuk jam dakord kur dikush emigron 50 vjet ne nje vend tjeter trazhgon kulturen e vendit qe vjen.nuk jam dakord me nje te ri i lindur ne angli te mbaj veshur ato shallvaret ose vajzat me perce ne surrat.
si mund te ndjehesh kur shikon se ato nuk bejn asnje perpjekje per te ndryshuar por e kunderta ata po ndryshojn vendin me kulturen e tyre te vendeve nga kane ardhur.fusin gjerat negative dhe nuk pershtaten ambjentit.
sic e dini emigrantet kurr nuk e shohin vendin ku emigrojn si vendin e tyre .e shperderojn ligjin nuk mendojn si ta mbajn paster vendin ku emigrojn duke menduar se nuk eshte vendy i tyre.
te gjtha palet jane racist cdo njeri ka kulturen e vet dhe do ta mbroj ate .
Pikerisht Dodgy, cdo njeri ka kulturen dhe idete e veta, por e keqja eshte se jo vetem deshiron ti mbroje ato por edhe t'ia detyroj te tjeteve...
Sikur njerzit te ishin me shpirt me te hapur, te toleronin e respektonin njeri tjetrin, me diferencat e ngjyrave apo mentaliteve qe i karakterizon, bota do ishte shume me ndryshe...
Te luftosh racizmin do te thote, te luftosh per te qene me tolerante e te pranosh diversitetin qe karakterizon personat e tjere qe jane ndryshe nga ty... E fatmiresisht qe disa krijuan ligjet per te mbrojtur nje shtrese njerzish se perndryshe, njerzit me ngjyre nuk do kishin akoma te drejte te hipnin ne nje autobuz me ty, vetem se jan me ngjyre...
Megjithate nuk flas vetem per shqiptaret, Por meqe tema eshte, "a jan shqiptaret raciste", them se po, por nuk e di ne jan me pak ose me shume se vendet e tjera... Mendoj se jemi me shume, kur nuk tolerojme ndryshimin midis shqiptareve te shqiperise dhe kosovareve. Qe jemi nje gjak imagjino, nje race tjeter...
racizmi eshte dukuri biollogjike... s'do mend qe shqiptaret, si race e bardhe, bile si origjina e races bardhe (pellazg=pjelle e bardhe ) ata (pra ne, edhe agata) jane njekohesisht dhe origjina e racizmit... agata e ngateron cik muhabetin e sensibilizmit me ate te racizmit, e kam fjalen per koken e zezakun tek aeroporti, un them: i ka levizur tjeter nerv, ku s'ka pike lidhje me ate te racizmit.
personalisht, nje zezake te mire ose nje kineze te shendeteshme, nuk do ta refuzoja ne krevat... megjithese ne kete rast eshte koka e poshteme qe e mer komanden ne dore, kam pershtypjen se femrave, P. (figa) ju udheheq pergjate gjith kohes
Eksiston dhe me E te madhe ka eksistuar gjithmon dhe pse shumica ben sikur nuk ka qene asnjeher rraciste ne jeten e saj/tij ne shqiperi dhe cuditen me sjellen e nje polici qe eshte gjeja elementare se ai po shan (kultura ja lejon ) .Ne shqiperi qysh ne kohen e xhaxhit e deri tani njerezit me te diskriminuar nga cdo qeveri kane qen Romet (harixhijte) dhe Jevgjit ...
Ne vitet e komunizmit e kishin vendin ne periferi te qyteti ose ne nje lagje jashte qytetit ose ne katin e pare te cdo pallati ...burrat karrociere ...grate fshesaxhije por te pakten femijet shkonin ne shkolle ...une kam pas ne klase 3 jevgj cuna fantastike ...tani jane bere BOSA me pune sigurisht sepse jane puntore por cuditerisht i ka ngel emri Sokol Jevgu ...koha ndryshoi ...sic thote Sala shiperia po ndryshon JEVGJIT jo dhe mentaliteti jone jo ...ka qen ajo shprehja qe perdorte mami i dikuj ose babi i dikujt qe tani ben sikur e ka harruar kur ishim ne moshen e adoleshences"goca le te marre ate qe do por vetem JEVG E HARIXHI mos jete"...ja ky eshte rracisem e shkuar rracismit ...
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
Eksiston dhe me E te madhe ka eksistuar gjithmon dhe pse shumica ben sikur nuk ka qene asnjeher rraciste ne jeten e saj/tij ne shqiperi dhe cuditen me sjellen e nje polici qe eshte gjeja elementare se ai po shan (kultura ja lejon ) .Ne shqiperi qysh ne kohen e xhaxhit e deri tani njerezit me te diskriminuar nga cdo qeveri kane qen Romet (harixhijte) dhe Jevgjit ...
Ne vitet e komunizmit e kishin vendin ne periferi te qyteti ose ne nje lagje jashte qytetit ose ne katin e pare te cdo pallati ...burrat karrociere ...grate fshesaxhije por te pakten femijet shkonin ne shkolle ...une kam pas ne klase 3 jevgj cuna fantastike ...tani jane bere BOSA me pune sigurisht sepse jane puntore por cuditerisht i ka ngel emri Sokol Jevgu ...koha ndryshoi ...sic thote Sala shiperia po ndryshon JEVGJIT jo dhe mentaliteti jone jo ...ka qen ajo shprehja qe perdorte mami i dikuj ose babi i dikujt qe tani ben sikur e ka harruar kur ishim ne moshen e adoleshences"goca le te marre ate qe do por vetem JEVG E HARIXHI mos jete"...ja ky eshte rracisem e shkuar rracismit ...
po patjeter
mu kujtua nje e forte
para ca vitesh kisha 1 shef pac te zi e me therret ne zyren e vet e me pyet si i thone shqip.... fjales jevg ... ngela sdija cte beja ti thoja te verteten apo jo ....
i them varet ka shume fjale pra po beja lojra fjalesh dhe e pyes pse te lindi kjo pyetje .... po ja me thote isha ne takim me x minister e kur dola degjova fjalen jevg dhe nderkohe qe qeshen me mua
mendo ca bohet ministri e kishte sha jevg i thashe jo jo nuk do te thote gypsy thjesht 1 kompliment por qe eshte fjale e piset ben mire mos e perdoresh ti loool
shiko shiko cikat si e nxierrin koken, shyqyr qe po ma mbeshteteni nje here mendimin sot ne fakt kemi qejf ti konsiderojme te gjith njesoj (pak a shume sic e mendon fajtori) edhe pse me dallime evidente fizike... s'eshte natyrale si rrjedhoje s'eshte normale
Kisha nje shoqe dikur qe na u dashurua me nje mulat ishte shume djale i mire mendo u be nami e mbyllen te shkreten brenda e hoqen nga shkolla pastaj si perfundim kjo nje dite na u rrembye me kete djale ...qaj e laj keto te shtepise mo me thon se i kishte vdek goca e bene lanet e si fliste mo njeri se pranonte askush ne shtepi ...dikush thoshte "ta kem goce e vras ,i pres koken ,na felliqi " e komente te ketij lloji gjyshja ime e shkreta thoshte "i akn bere magji hahaah"....e su martua me nje zezak nga AMERIKA por nje cun lagje le e rrit aty dhe familje 100 here ma e mire se kjo e saj por kishte nje gabim te vogel ...ishte mulat pra rrace e perzier ...sot jetojne aq mire te dy ne Greqi kane vite ...por per cdo njeri ajo felliqi shtepine ...ec mo keto probleme si zgjidhim dot me llafe duhen vepra dhe shume por eshte e veshtire me ndryshu mendjen e njeresve kur akoma Obamen qe eshte president i thone "kokzi" cfare pret te bejne me nje njeri te thjeshte qe lan xhamat ...e bona carcaf kush e duron Fajen
Citim:
Po citoj ato që tha erious
shiko shiko cikat si e nxierrin koken, shyqyr qe po ma mbeshteteni nje here mendiminsot ne fakt kemi qejf ti konsiderojme te gjith njesoj (pak a shume sic e mendon fajtori) edhe pse me dallime evidente fizike... s'eshte natyrale si rrjedhoje s'eshte normale
une nuk dua te jem raciste aq me shume qe te marrin vesh te puna ime qe jam e tille me fluturojne nga puna me ceremoni por cte bej do i them derrit daje
gjeja qe sju duroj eshte aroma e trupit gjuha e kuqe e pellemba e dores e bardhe..... por era njehere eshte vdekje ... njesoj e keta raca e verdhe kane arome karateristike .... po me e forta qe degjova ishte qe dhe ne te bardhet kemi arome te padurshme per ta
edhe elefantin po ta mesosh me pikturu, do pikturoj them un, ariu i hyp bicikletes ne cirk, qeni numeron e majmuni vesh kostum.... por a ja arrine vetem dhe per sa koh... ? pa ndihmen e te bardhit (sme kan zone syt noi jevg ne cirk te meret me kafshe) ketu eshte ceshtja... vetem njeriu i bardhe eshte i afte te esportoj kulture, kjo e ben dhe dominant e ne te njejten koh edhe qender te universit... booohhh s'ma ha menia se kuptoni gje, prandaj po e le me kaq... dhe sokrati te me lexoj mendimin lidhur me ceshtjen ne fjale noten 10 do me ipte
Me shokojne disa shkrime!!!
T'i vleresosh njerzit sipas paraqitjes se jashme, se jane te zi, kuq, verdhe, te shendoshe ose te dobet, me duket absurde...
lind pyetja e drejtperdrejte
do ishe martu me ndonje te zi te kuq te verdhe ti Agata?
pra doja me thene a do doje qe kalamoni yt te qe ndryshe nga ty e prinderit e tu?
Perderi sa im e ka bere vite me pare Angel do e beja edhe un...
Dhe e adhuroj kurajon e tij...
Citim:
Perderi sa im e ka bere vite me pare Angel do e beja edhe un...
Im ate Angel, dhe ajo femer eshte me e bukur dhe shume me e zgjuar se un...
Megjithate Angel, tema nuk ka te bej me mua, un kam 15 vjet qe jetoj ne nje shtet tjeter, qe ndoshta eshte shume me pak racist se sa ai i joni...
Jam rritur gjithashtu qe ne shqiperi me nje fryme tjeter... e sinqerisht ndjehem shume me ne paqe dhe e kompletuar me kete fryme dhe me kete tolerance qe me karakterizon, edhe pse ka raste qe me duket vetja si e ardhur nga ndonje bote tjeter, aq me teper kur lexoj dsa gjera qe nuk arrij ti kuptoj fare...
Citim:
Me shokojne disa shkrime!!!
T'i vleresosh njerzit sipas paraqitjes se jashme, se jane te zi, kuq, verdhe, te shendoshe ose te dobet, me duket absurde...
Citim:
Citim:
LE TA LEME JETEN TIME PRIVATE JASHTE FORUMIT.
Une nuk kam pse lendohem Bionde... Se ndryshe nuk do e kisha thene, e kam vuajtur si cdo person tjeter, kurse sot e pranoj, dhe me duket gje e bukur...
mulate... che meraviglia
Citim:
LE TA LEME JETEN TIME PRIVATE JASHTE FORUMIT.
Une nuk kam pse lendohem Bionde... Se ndryshe nuk do e kisha thene, e kam vuajtur si cdo person tjeter, kurse sot e pranoj, dhe me duket gje e bukur...![]()
gjithesesi, nuk eshte fai yt bionde qe ngele ty kerku falje na kepute gjunjet ti ashtu site shumtit e ke natyrale, pra sic e shpreha dhe me lart eshte dicka biollogjike natyrale e njerit... ashtu sidhe agata qe e pranon ate fjale, dhe kjo ben pjese ne natyren e saj, ti qeke per tu gjujt mi agata, kot kam hudh grepat nga tulipani un
megjithate, sinqerisht un (s'di ju te tjeret) kur futem ne diskutim ne tema te tilla fjala jevg (ne mungese te bagazhit te gjuhes shqipe) diskutohet per zezak, afrikane, e arab (race me e poshter s'ka)... e jo per mulatet e shqiperise, mendoj se eshte keshtu edhe per te tjeret
Ketu eshte per te vjelle nga superioriteti i njerezve te ulet.
Prejardhes te shkartisur me turq, me koka petashuqe dhe gjatesi mesatare 1m60, burracake pa kulture, te cilet injoranca i ka detyruar te shperndahen si ushunjeza neper bote... Keta guxojne dhe flasin per superioritetin e races. Sa me shume injorant, pa kulture, dhe analfabet te qenka shqiptari, aq me shume e ndjeka veten superior. Do i kete mesuar xhaxhi Veri, qe uli malet dhe ngriti h... 5 dekada me rradhe.
Shikojeni nga vini o shqiptare te bardhe. Dhe mundohuni te gjeni ndryshimin mes analfabeteve te 100 vjeteve me pare dhe analfabeteve te sotem, qe me gjysma fjalish shkruajne ne forum mbi kulturen superiore te te bardheve.
Non' e zeze.
un per vete jam puro shqiptar e vertetuar shkencerisht... te pakten deri me vitin 1760, ku dhe turqit e mbronin ate zone nga ish-shqipot e qelbosur... e theksoi e mbronin turqit per faktin sepse paguanin takse te larta dhe mundesite per ti paguar e jetuar i kishin... jam krenar per kete qe jam e per c'fare shkruaj ketu.
Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Ketu eshte per te vjelle nga superioriteti i njerezve te ulet.
Shikojeni nga vini o shqiptare te bardhe. Dhe mundohuni te gjeni ndryshimin mes analfabeteve te 100 vjeteve me pare dhe analfabeteve te sotem, qe me gjysma fjalish shkruajne ne forum mbi kulturen superiore te te bardheve.
Non' e zeze.
problemet e ju te ''shkolluare'' fillojne kur shikoheni ne pasqyre dhe filloni e dyshoni dreqi e mori sa ngjasoi me filan kengetar turk apo kurd... dhe kerkoni identitet tu menu e tu i dhone men te tjereve, jemi te gjith me koken me cepa pra jemi turq... eshte skandal
Cifutet p.sh jane shume racista. Cuni im shkon ne nje shkolle ku shumica jane cifute. Te zinjte i numeron me kokrra. Behen a s'behen 10 veta, dhe ata sa per te mos i akuzuar per racizem besoj.
Me falni qe dola nga tema.
Ku e gjeten dinjitetin shqiptaret per te paragjykuar racat aman. Keni mbetur rrugeve te botes si katastrofe. E vini ketu na tregoni se qenka normale mos durohen jevgjit.
Ka raste qe krenaria e ca shqiptareve eshte turpi i te tjereve. Racistet e paster qe kam takuar kane qene shqiptare. Dhe ishin njerezit me injorante, pa dije, pa shkolle, pa kulture, pa njohuri. Nese keta lloj njerezish jane krenare per qenien shqiptare, ka te tjere qe i mbajne "krenaret" aty ku meritojne, poshte, krah pune per ndonje miting apo lufte. Te jesh njekohesisht shqiptar dhe racist eshte nje aksident historik ne çdo aspekt. Aksident qe deri tani ka çuar me falimentimin e kultures shqiptare dhe ne perjashtimin e Shqiperise nga bota civile.
Ne vend qe ky milet te vrasi mendjen si ka ngel njesoj si ne 1938-en, vjen na tregon se jemi race superiore. Mahhh....
un shpreh ato qe di, kurioziteti (karakteri im) me shtyn ti futem thelle gjerave, dhe gjerat jan ashtu sic un i kam lexuar, pare, jetuar, pra rraca e bardhe e ka ne biologji racizmin e ka natyrale sepse natyra i ka falur gjith te mirat e kesaj bote, ndryshe nga i ziu apo i verdhi... sidhe dicka s'eshte e thene qe meresh ti me jevgj e kjo si rrjedhoje te ben te mendosh qe meren te gjith, ky esht problemi yt, e jo i imi apo i biondes etj.
Fajtor nuk po themi qe eshte normale,por qe jane nenvleresuar dhe ata vet e dine shume mire. Te rrime shtrember e te flasim drejt ata kane qene me pak te shkolluarit, kulturuarit. Vet jeta qe benin na shtynte ti gjykonim, por normal jo te gjithe. Ne lagje kam patur jevgj shume te fisem me shkolle. Te kulturuar, te paster. Kam patur dhe nje shoqe ne lagje te tille. Rrinim shume me te. Si familje njerez shume te mire. Nuk u ndihej zeri ne lagje, por ndonjehere nuk e mohoj qe na shpetonte goja ne sy te saj, por nuk e kishim per te personalisht. Ajo ulte koken, neve kur e kuptonim qe e kishim prekur pa dashje beheshim keq. Nuk ishte faji yne, por i ambjentit ne te cilin jetonim.
Citim:
Po citoj ato që tha erious
... sidhe dicka s'eshte e thene qe meresh ti me jevgj e kjo si rrjedhoje te ben te mendosh qe meren te gjith, ky esht problemi yt, e jo i imi apo i biondes etj.
Teza e ketij lart eshte se jevgjit jane biologjikisht inferiore. Ky eshte racizmi.
Teza tjeter eshte se jevgjit jane "zezak, afrikane, e arab (race me e poshter s'ka)".
I jane fut shqiptaret superiore kultures me koke per te zbuluar qe qyteterimi jane shqiptaret, ndersa afrikane e arabe jane race e poshter.
Dhe ky i bie te jete shqiptar... dhe krenar madje. E ne te tjeret me mire te hedhim pashaportat se me njerez te tille ne komb eshte turp te rrish.
Citim:
Teza e ketij lart eshte se jevgjit jane biologjikisht inferiore. Ky eshte racizmi.
Teza tjeter eshte se jevgjit jane "zezak, afrikane, e arab (race me e poshter s'ka)".
teza ime eshte shkenc e jo gam gam kot se koti si kal i terbum... zezakut i peshon truri me pak se ca i peshon te bardhit, kjo do te thote qe ka me pak neurone e ketu s'dua te zgjatem po je kurioz shko e thellohu vet, e dyta 1 jevgu apo mulati (vetem seksi mashkull) i duhet 350 vjet te bej femi me femer te bardhe per te ju larguar disi dna-se se origjines se races vet... Kjo eshte shkenc
Shqiptaret nuk jane raciste vetem kundra jevgjeve, shqiptaret jane raciste kundra cdo race tjeter qe eshte ndryshe nga ato... Pikerisht se jemi pak injorante dhe shpirt mbyllur.
Ne akoma krenohemi duke thene se jemi, race arjane dhe me e pastra ne bote.. me ka ardhur te qesh, kur e kam degjuar kete nga nje shqiptare, qe mezi flsite frengjit, duke ja thene nje francezi...
Ne fund francezi i tha, po cfare do te thote raca me e paster ne bote...
Ika, se me presin dy makina poshte, per nje mbremje super...
ka ari ne cirk qe din ti japin bicikletes, sic ka dhe njerez qe s'din ca eshte bicikleta... por s'do te thote qe kjo e ben ariun me te qut se ata njerezit qe se njohin bicikleten, kjo vlen dhe per ndonje jevg, zezak apo afgan te qut qe ti mund te kesh njoft fajtori.
Pak (apo shume) mbi Racismin:
Racizmi nënkupton "Race" në Formen e thjeshte, ku si baze eshte ana biologjike, si një përcaktues themelore të kapaciteteve njerëzore dhe karakteristikat.
Koncepti i racizmit eshte njohur ne fillim te Shekullin 20 në analizat kritike rreth Theorise se Racës e bazuar ne zhvillimet dhe në konceptimin politik.
Në teoritë antropologjike për marrëdhënie mes kulturave dhe karakteristikave racore e konceptit biologjik të racës ju dha koncepti etno-sociologjik "njerëzit-populli."
Racizmi nuk ka qëllim per te perceptuar karakteristikat e një grupi, por behet Extrem dhe ven ne pyetje serioze-exisencielle, Ekzistencen e tyre(popujve).
Dallimet, diskriminimin Racor zakonisht përpiqemi t'i referohemi rrjedhojave-ngjarjeve personale, e cilat emerohen: Phenomentypik.
Pavarësisht prej origjinës racizmi, si fenomen mund të ndikojë dhe shfaqet-lind te çdo qenie njerëzore.
Konventa e Kombeve të Bashkuara, nuk bën dallim ndërmjet diskriminimit Racor dhe Etnik.
Koncepti i Racismit eshte i zgjeruar ne shume Kategori-Fusha!
Njerëzit me paragjykime raciste diskriminojë te tjeret në bazë te orientimeve te tilla si; Racizm institucional, grupe të caktuara i mohojne përfitime dhe shërbime ose privilegje të tjera.
Teoritë raciste dhe "argumentet" e përdorura kane pasur si synim justifikimin e modeleve te dominimit dhe mobilizimit te njerëzve për qëllime politike.
Pasojat e racizmit shkojne deri aty, duke filluar nga: paragjykim dhe diskriminim në segregacionit racor, skllavëria, pogroms, dhe për të ashtu-quajturin "spastrim etnik" dhe gjenocidit.
* * *
LoL
Kshu thane dhe per Enverin. Lereni se eshte budalla, nuk prish pune. Por budallai eshte i rrezikshem kur bien e kontakt me injorantet, sepse i bind se ai njeh shkencen.
Te vije hobisti ne forum te me flasi per trurin, qe te pakten me credit points kam ndjekur 30 symposium, eshte per ti heq prizen serverit.
Do prenotoj pistolete here tjeter, ta kem afer ne te tilla raste. Ku ishe o shkencetar i kurioziteteve, se ty po te priste ky forum.
Jemi rracista, jemi...
Citim:
te thuash per enverin qe ka qen injorant eshte grave familje e pasur i shkolluar sa ne korce e ne paris vetem nje te padituri (injorant) mund ti dilte nje fraze e tille
ika faje sepse je vetem duke e ul debatin... agata naten kinge.
Per shkencen edhe eksitim,meqe ka nje fjali mbi muscles vaginal
http://www.madatoms.com/site/blog/w...-racist-are-you
Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 » Trego 313 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.