Forumi Horizont | Gjithsej 718 faqe: « E parë ... « 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8821)
Te flasim sipas Bibles dhe Ligjeve.
Kontinenti me habit me shkrimet e tij.
Ne nje shkrim te tij per Deshmimtaret e Jehovait, lexova qe "ne Biblen e tyre, Deshmimtareve te Jehovait, kishte gjetur me mijera gabime".
Kjo me ben te kuptoj se Kontinenti e ka lexuar mijera here Biblen qe nuk ka gabime, per faktin se arriti ne kete gabim prej mijerash.
Dhe, nqs permend fjalen "dreq" ose "djall" e di se cilat jane pasojat?
Duhet ta dish, perderisa lexon shume.
Pergjigjen e ke tek Ungjilli sipas Mateut, kapitulli 5. Se, Perendia te me ndjeje se po te gjykoj, e ke perdorur shume here ne shkrimet e tua.
Iku kjo.
Thua qe nga ishin ata qe fronezuan Kryepeshkopin.
Ishin nga Patriarkana e Konstandinopojes, e cila eshte Nena e Kishave.
Nder ta ishte edhe peshkopi i Melitoni, Peshkopi i Filadelfise, njeri me njohuri te gjere dhe kulture te admirueshme.
Patjeter qe nuk ishin shqiptare. Se po te ishin ashtu sic pretendon ti, do te ishin ata tani ne krye te Kishes ne Shqiperi.
Por, c'rendesi ka? Ishte populli ai qe tha "I denje" per Anastasin.
Cdo dite e me shume shoh se shpirti yt sundohet nga nje revolucion jo vetem kunder Kishes, por edhe kunder Shtetit. Ti ke shume ankesa, vetem ankohesh dhe ne asnje rast nuk perpiqesh te propozosh (sic kerkove) nje zgjidhje, megjithese, jam i sigurt qe nuk do te ta pranoje askush.
Nqs ty nuk te pelqen Kushtetuta e Shqiperise, nuk eshte ndonje problem i madh, madje s'eshte problem fare. Keto jane ligjet e vendosura ne Legjislativ. Ti tregoje veten i afte, krijo partine tende, fito zemrat dhe simpatine e shqiptareve dhe fito zgjedhjet. Nqs arrin qe te behesh Kryetari i Kuvendit, atehere nxirr ligjet e tua dhe fito satisfaksionin e kerkuar prej kohesh.
Dhe, nqs nuk te vjen mire qe une qesh me "Minoritetin Grek te Kenias" ty s'ka pse te te vije hidhur qe une qesh. Se je ti ai qe ke qeshur pasi "hunda jote nuhati dicka nga era ime dhe t'u duk e njohur". Por, ky ishte vetem nje shembull i rendomte i yti. Se sa ke qeshur ti ne temen e pare, edhe kot fare, do te ishte nje krahasim aq shume i vogel me te qeshuren time, sa edhe mikroskopi nuk mund ta shquante.
Por, une te jap c'te hahet. Te befte mire, ty, Amoxilit, Katias, dhe gjithe te tjereve qe kane te njejten mendje me ty dhe qe keni frike perballjen me Kryepeshkopin dhe te verteten qe Hiri i Perendise ia ka dhene mbi krye.
Gjithsej 718 faqe: « E parë ... « 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.