Forumi Horizont Gjithsej 30 faqe: « E parë ... « 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 »
Trego 30 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Bota e re e prozes (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=338)
-- " Bushtra", nga Artan Gjyzel Hasani(Roman) (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12553)

Postuar nga Enya datë 14 Nëntor 2006 - 04:47:

"Bushtra", vazhdimi...

Isha zgjuar dikur afer mengjezit. Ajo kish fjetur perdhe e pa levizur, pikerisht ku e kisha lene une, para kembeve te mija. Kisha here nje banje dhe kisha nxituar per ne nje farmaci per te blere mjekimet e nevojshme. E kisha mjekuar me kujdes. Diku kish nevoje per nje qepje: e qepa me gjilpere te zakonshme. Nuk njihej ne fytyre. E enjtur dhe plot hematoma.
Nuk me kish shkaktuar keqardhje ajo pamje e pazakonte. E ngrita ne krahe dhe e hodha mbi krevat. "Do te qendrosh ketu, derisa te permiresohesh, pastaj do te nis per tek prinderit e tu ose per tek cilido mashkull qe do te te dale per zot! Ndyresire! Do te marresh gjithashtu tere parate e tua me vete." Nuk kish folur. Nuk kish levizur. Me kishte veshtruar me vetmin sy te pademtuar, me veshtrimin e saj te zakonshem tere melankoli te pafajshme.

Kisha dale dhe kisha bere nje shopping te vogel ushqimor. Ca gjere per te ngrene ia lashe mbi tavoline. Ne darke dola dhe shkova ne nje bar, ku vite me pare kisha shpenzuar para dhe ore te tera ne komfortin qe i krijon vetes nje i divorcuar. Takova disa fytyra te njohura dhe u dendem ne alkool deri afer mengjezit. Ishte edhe nje e njohura ime qe punonte aty. Kishim patur nje flirt qe kish zgjatur sa zgjat flirti me nje barwoman, dy vjet me pare. Ne nje moment ishim puthur dhe e kisha ftuar te vinte ne shtepine time. Ajo kish pranuar te vinte pa u menduar aspak. Nuk i thashe asgje per situaten time.

Hyme ne apartament dhe u leshuam ne kolltuqet e gjere. U puthem dhe u ferkuam per ca kohe. Me pas, te zhveshur e mes nje dalldie epshi nisem t'i falim njeri-tjetrit ato qe falen ne te tilla momente. Pas kaq kohesh, me ne fund, po kryeja nje akt seksual normal, pa perfytyrimin e Dones, te cilen pothuajse kisha harruar qe ekzistonte. Dikur ish hapur dera dhe pas saj, gjysem ne gjunj, ish dukur fytyra monster e Dones: me gjithe ato manikota dhe hematoma, ajo fytyre do te trembte edhe nje torturues profesionist jo me mikeshen time qe nga profesioni i vertete i saj ishte pianiste.Mikesha ish perpjekur te mbulohej dhe me kish pyetur:"Cila eshte kjo grua?"
"Kjo grua eshte bashkeshortja ime!".
Pas pak mikesha ime ish larguar, duke me lene numrin e telefonit te saj. Dukej sheshit qe ishte tronditur se tepermi nga ajo pamje e pazakonte, por me shume edhe nga pergjigja ime e qete.
Brenda nje jave fytyra e Dones kish nisur t'i afrohej origjinalit. Ate jave e kisha kaluar duke takuar miq e mikesha te vjetra, njerez qe vertete me kishin munguar,. Isha zbavitur me ta bareve dhe diskove deri ne mengjez.

Pas kaq kohesh kisha rikuptuar se, sidoqofte, nganjehere nuk eshte e demshme te kesh shoqeri te zhurmshme dhe spontane. Pije, muzike, zbavitje. Njeri nga miqte me njohu me nje botues qe ish treguar i gatshem per nja dy libra te mijte, te suksesshem ne atdhe.
Me Donen nuk kisha shkembyer as edhe nje veshtrim. I nderroja plaget cdo dite dhe here-here ndjeja doren e saj te me prekte, kur i shkaktoja padashur dhimbje. Kur kthehesha mengjezeve e gjeja duke fjetur, te mbledhur kruspull ne nje cep te krevatit dopjo, si nje femije. Mesa dukej, nuk ngrihej akomanga krevati, ndoshta, nuk deshironte te ngrihej. Une flija ne dhomen tjeter mbi nje kanape te rehateshme.

Nje mengjez kisha nisur te mblidhja rrobat e saja ne nje valixhe. Asaj i kish dale gjumi dhe per here te pare veshtrimet tona ishin kryqezuar. Dallova shqetesim ne syte e saj.

"Ngrihu dhe bej nje dush, se ke nje jave pa lare e ke zene te qelbesh! Vishu dhe.beju gati te nisesh. Po dal te te" pres bileten. Do te ikesh me avionin e darkes."
Kisha dale, kisha marre nje taxi dhe isha nisur drejt nje axhensie fluturimesh ajrore qe kishte ate nate linje per ne atdhe. Me ne fund do ta qerroja ate te keqe nga jeta ime pergjithmone. Nuk me interesonte aspak se c'do te behej me te me pas. Do ta vriste i jati apo do te kthehej ne prostitute? Apo do te rikthehej perseri ne krahet e pothuajse evgjitit i cili sigurisht qe do ta pranonte ate grua pa breke per kurven e tij.

Vetem per nje gje nuk ia kisha friken Dones: qe te vetevritej. Karakteri i saj ishte aq i dobet, saqe nuk ngrihej dot ne nivelin e vetegjyqesise se vrarjes se ndergjegjes. Ajo nuk i njihte ato elemente qe pergatisin truallin e vetevrasjes. Turpi, sedra, vrasjet e ndergjegjes dhe ndjenja e fajit ishin te huaja per natyren e saj.
Pra me se fundi, do te isha i qete. Kisha ftuar per darke perseri mikeshen time dhe kjo gje me eksitonte kur mendoja oret e pasmesnates. Sic dukej kisha shpetuar edhe nga varesia seksuale e Dones. Prania e saj nuk me ngjallte gje tjeter, vecse ndjenjen e hakmarrjes, ndaj edhe doja ta flakja nje ore e me pare nga jeta ime. Kisha bere gjithshka per te dhe nuk me vriste ndergjegja aspak per ate qe mund t'i shkaktoja asaj krijese te pacipe.
Keshtu, kisha hyre ne apartamentin tim. Ajo nuk kish levizur fare nga shtrati. As nuk ishte lare. Permbys me fytyren te ngjeshur pas jastekeve. Mendova se po qante, nje skene e rendomte kurvash, por jo e saj a.
"Ngrihuni, shkelqesia juaj! Avioni juaj po ju pret!", dhe i kisha hedhur mbi koke bileten e udhetimit.
Nuk kish reaguar fare.
"Ngrihu, madame! Perndryshe do te te ngrej une forcerisht!", i kisha folur perseri duke kerkuar ne frigorifer dicka te ftohte per te shuar etjen.
Ishte ngritur. Kish shkuar ne banje, nderkohe qe une kisha vene nje CD ne kompakt dhe duke shijuar pak muzike, i kisha telefonuar mikeshes sime, per t'i kujtuar takimin e mbremjes. Dona ish kthyer ne dhome dhe kish qendruar e palevizur mes krevatit dhe valixhes.
"Mos me qendro ashtu. Shko e lahu, se do te qelbesh avionin e do te te hedhin pa parashute mbi ndonje kazan preherash!"
"Nuk dua te largohem. Te lutem! Me bej c'te duash! Dua te qendroj me ty, te lutem! Atje nuk me pret askush!"

Zeri i saj kish qene i vendosur dhe i plote, pas aq ditesh heshtjeje. E kisha veshtruar ne sy me veshtrimin e ftohte qe kobra i hedh viktimes para se ta gelltise.
"Nuk e kupton qe ti nuk ke me vend prane meje? A e ke menduar qe prania jote ne kete shtepi tashme mund t'i ngjaje sketerres?"

Gjithsej 30 faqe: « E parë ... « 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 »
Trego 30 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.