Forumi Horizont | Gjithsej 15 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8821)
Ku perfundoi mesazhi im??????Degjon njeri ketu apo jo????!!!
E shujtën helga....
kta po veprojn sipas qejfit kto dy ditët e fundit.....
të ftoj te ankesat për moderatorët që ti lexoj dhe faja kto budallalliqe që po luhen ktu.....mgjthse se besoj se faja do luaj ndonjë gjë për ktë muabet......
nëse mesazhin e ke rruajtur shkruje tek ankesat......
Amoxil dhe sykaltra, une nuk kam ndermend tu kthej pergjigjen e atyre qe ju shkruani por po ju them vetem dicka, mos beni krahasime dhe epitete ne emrin tim, per aq kohe sa une nuk e bej kete gje me ju.
Sa per mesazhet e hequra keto ditet e fundit, i kam hequr une ashtu si do heq dhe keto mesazhet e fundit qe keni shkruar ju,une, erzeni apo kushdo tjeter. Keto mesazhe qe une kam hequr nuk kane lidhje me temen dhe nuk i sherbejne temes, kjo ishte dhe arsyja e heqjes. Ketu nuk ka vend per chat. Nese doni chat hapim nje tem ku mund te diskutojme dhe bisedojme per qef, por jo ne kete tem
Nuk e di nese ju sqarova drejte per mesazhet e hequra, por nese kini ndonje gje me konkrete mund te me shkruani ne privat, ose te verejtje per moderatoret, kjo per qellimin e mire qe kjo tem mos te prishet me shume se cesht prishur.
Per sa i perket "banit", per te cilin ti po kemngul, une nuk mendoj se do hapim sondazh, por nese ti ke deshire mund te hapesh sondazh per veten tende, kjo varete perj teje
Ju falenderoj per kuptimin tuaj,dhe mendoj se do mirkuptohemi dhe ne te ardhmen.
Mire se erdhe Keno , jemi pak remuj por do regullohen gjerat
p.s E di qe ky mes do fshihet dhe nuk kam ankesa
per temen...por si i do qejfi moderatoreve
Standartizimet jane teknika qe sherbejne ne shkence dhe ne disa fusha te tjera specifike.
Edhe mua ma fshite mesazhin e fundit megjithse une ne te flisja per temen. Besoj se eshte e drejta ime te bej edhe miksazhe dhe te jap konsiderata dhe opinione me lidhje me pyetjen.
ashtu si ne fusha te tjera dhe ne forumin tone kohte e fundit moderatoret po kontribuojne (sipas mendimit tim) qe anastasullatosi nuk iken.
Kjo fshireje mesazhesh me duket si ajo e parrullave VFLP dhe e trakteve qe kemi pare neper filmat e dikurshem.
Ndesa persa i perket ban buneve per Amoxil pikerisht pas gati 4000 mesazheve te tija ne kete forum ai paralajemerohet te "perjeshtohet nga partia" tamam si shoku Enver vaktit.
Mendoj se duhet tju vije pak zor se ketu ne forum ne hyme e per te zene miq dhe nuk po shkelim "vijat e bardha". mendoj se penalizime te tilla jane komplekse inferioriteti qe shfaqen ne te dukurit superiore. Te pasurit ne dore per te fshire mesazhe .....deshmon se ju kaq keni mundesi te beni...sepse me shume do te mund te benit....aq sa nuk e edi.
Lerini njerezit te shprehen se ky forum eshte per kete pune. nese idkush del nga tema tregon kapacitetin dhe fyturen e tij.
keshtu do i largoni njerezit dhe do ngelen vetem me qurravece.
Shpreoj ne reflektimin tuaj.
Para se moderator mundohuni te jeni te pakten miq virtuale
Thanks
Citim:
Po citoj ato që tha Keni
Amoxil dhe sykaltra, une nuk kam ndermend tu kthej pergjigjen e atyre qe ju shkruani por po ju them vetem dicka, mos beni krahasime dhe epitete ne emrin tim, per aq kohe sa une nuk e bej kete gje me ju.
Sa per mesazhet e hequra keto ditet e fundit, i kam hequr une ashtu si do heq dhe keto mesazhet e fundit qe keni shkruar ju,une, erzeni apo kushdo tjeter. Keto mesazhe qe une kam hequr nuk kane lidhje me temen dhe nuk i sherbejne temes, kjo ishte dhe arsyja e heqjes. Ketu nuk ka vend per chat. Nese doni chat hapim nje tem ku mund te diskutojme dhe bisedojme per qef, por jo ne kete tem
Nuk e di nese ju sqarova drejte per mesazhet e hequra, por nese kini ndonje gje me konkrete mund te me shkruani ne privat, ose te verejtje per moderatoret, kjo per qellimin e mire qe kjo tem mos te prishet me shume se cesht prishur.
Per sa i perket "banit", per te cilin ti po kemngul, une nuk mendoj se do hapim sondazh, por nese ti ke deshire mund te hapesh sondazh per veten tende, kjo varete perj teje
Ju falenderoj per kuptimin tuaj,dhe mendoj se do mirkuptohemi dhe ne te ardhmen.
hahahahahahaha Sykaltra me Amoxilin me shkrinen mua, grup sherri kekni ba!!! kush ashte ky Janullaots qe se kam degju kurr???? Po cdojne greket ne Shqiperi aman se si shof dot me sy. ne cil vend te shqiperis ndollet ky se ne shkoder sma merr mendja se ike ne stom golem.
Citim:
Po citoj ato që tha Sykaltra_Shqiptare
ti i her mos na caj koken si shume!Te doli gjumi vjetor ty ???!!
He pra, na ler rehat!Se jemi ne forum e jo ne Gjykate!
Dreq o njeri!
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
Keni stë kërkoj njeri të më flasësh apo përgjigjesh.....
Por kur shuan mesazhet që jan brënda temës domosdo që do flas...ti si e konsideron mesazhin brënda temës???? të përmbaj vetëm fjalën janullaots??
ok pra janualli, janullu edhe janilla.......
Nëse këtu është forum dhe diskutimet sipas teje na qënkan të lira, gjë që e cila nuk qëndron, jo ktë javën e fundit të paktën, atëherë pse duhet keni që ti të shuash mesazhet tona????
kanë ato sharje?
përmbajnë ndonjë cenim për forumin???
apo pse tu tek ty????
Sa për banin ju a thash më duket......
erzeni kërcënoi me ban dhe un ju përgjigja:
vazhdo bëj punën tënde.........
Pershendetje qe te gjitheve!
Perjashtimi im ishte thjesht nje buton i gabuar i disa prej moderatoreve te cilet, pa dhene asnje shpjegim ose paralajmerim per "antishqiptarizmen" time, vendosen per ban, duke menduar se keshtu ishte me mire.
Vendosa te rregjistrohem serish. Gjate gjithe kesaj kohe kam ndjekur cdo dite se si do te vazhdonte kjo teme, se si njerezit do te shpreheshin dhe mbi te gjitha se si do te vepronin ne realitet, jo vetem me fjale, sepse nuk vlen. Keshtu, dialogje nga me te peshtiret lexova ndermjet Belgium, Sykaltres etj qe me dhane te kuptoj se sa seriozisht u mor thirrja e famshme dhe pompoze e Amoxilit: "Na duhet ndihma e te gjitheve".
E te gjitheve? Ku jane? Mos valle nuk jane shqiptare?
Kaq pak "shqiptare" paska Shqiperia?
Pse nuk dalin? Pse pikerisht ju qe jetoni ne USA, Belgjike, Itali, France etj ngrini zerin dhe shani njerez qe ndertojne dhe ngrejne jo vetem banesa trupore por edhe shpirterore?
E di qe do te reagoni shume shume ashper dhe do t'u kerkoja moderatoreve ta postonin kete mesazhin tim te plote sepse eshte mesazhi i pare.
Si eshte e mundur qe u mbyll kjo teme kaq pa perfundim? Nuk e kupton o Amoxil dhe Kontinent qe te rinjte nuk merren me keto pune? Juve ju duket sikur jini ne Mesjete dhe ju kane rrethuar greket apo jugosllavet.
Pse o Kontinent nuk kthehesh ne Shqiperi dhe t'i dalesh perpara Janullatosit dhe t'i thuash ato qe ke thene deri tani? Pse ti qe ke mbi 10 vjet qe e ke lene atdheun tend ngre zerin ne nje tastiere dhe nuk ben gje tjeter?
Do ju lutesha te gjitheve qe te ktheheni ne Shqiperi.
Te ndihmoni njerezit e vendit tuaj.
Te jepni kontributin tuaj ne ato aspekte ku ju keni talent.
Dhe... ne aspektin fetar te falni veten tuaj per ngritjen shpirterore te shqiptareve dhe kulturen e tyre fetare.
E di o Kont dhe Amoxil qe USA eshte e bukur dhe me shume mundesi.
Endri, Kanadaja po ashtu. Sabina, Franca patjeter. Belgium dhe Erzeni _Be, Belgjika, lule shumengjyreshe. Italia, s'ke c'i thua.
Po Shqiperia???
Tropoja, Kukesi, Bulqiza, Kopliku, Mati, Rresheni, Kruma, Malesite...........
ku njerezit rrojne me 7000 leke te reja ne muaj?
Si do t'ia bejme? Pse t'i leme ata njerez atje pa televizor, teater, argetim; kur ka gjakmarrje, frike, pasiguri; dhe nuk ka rruge, makina, shkolla, mode, etj etj??????
He pra, o shqiptare? Pse te mos shkojme atje si misionare? T'i ndihmojme, t'u gjejme pune etj etj?
Pse ju e ngrini zerin ne qiell, nderkohe qe situata ne Shqiperi eshte e keqe?
Pse merreni me flale te kota dhe boshe? Pse e harxhoni kohen kot? Pa qellim?
Prandaj do t'ju lutesha, jepini fund ketyre diskutimeve te kota sepse nuk kane vlere. Moret vesh?
Janullatosi eshte ai qe po ben vepra reale.
Nikolla Marku? Lexoni gazeten "Ngjallja" te Tetorit dhe atje do te gjeni nje shkrim te priftit katolik te Elbasanit se cfare thote per NM.
Nqs nuk besoni teologet shqiptare, besoni ate. Dhe per ta verifikuar, shkoni ne Elbasan dhe takojeni. Pyeteni se si eshte puna me NM dhe do t'ua thote.
Kaq kisha per te thene.
Edhe nje here do t'u lutesha moderatoreve, TA POSTOJNE MESAZHIN TIM.
Nqs cilesohet si antishqiptar, ju lutem vendoseni si problematik, por mos e fshini, ju lutem.
Jam ne pritje te pergjigjeve tuaja te dashur patriote, ku jeni dhe ku s'jeni.
Per cfaredo pyetje do te mundohem te kthej nje pergjigje qe te mbushe zbrazetine tuaj, jo vetem fetare, por edhe kulturore.
Me shume sinqeritet dhe dashuri,
Stenli.
Mire e ke bere qe je regjistruar serish, dhe mireserdhe Stenli.
Shpresoj dhe te uroj jete me te gjate kesaj here...
Perjashtimi juaj s'ishte buton i gabuar, por vendim i stafit, vendim nga i cili as disa nga te lartpermendurit nuk i kane shpetuar.
Tani rikthehemi te tema,
te largohet apo te mos largohet Janullatosi nga Shqiperija, i veteshpallur apo jo, secili ka opinionin dhe mendimin e tij dhe ka te drejte te shprehet.
Por ju ftoj (te gjitheve) qe te permbaheni nga fyerjet dhe ofendimet dhe te mos bini pre e provokimeve te njeri tjetrit.
Ndersa problemet sociale ne Shqiperi dhe zgjidhjen e tyre, s'kemi pse i identifikojme me prezencen ose jo te nje kleriku dhe ju ftoj qe probleme te tilla t'i trajtoni te nen forumet perkatese.
Megjithate, asgje s'i modifikova shkrimit tend edhe pse kishte te tilla...
Stenli, mos u bej kaq mendjemadh dhe te cilesosh njerzit me zbrazeti kulturore etj.etj. Mos ia jep te drejtat vetes dhe te tjereve ua heq ato.
Ne qoftese jemi ne rruget e botes, tipa si Janullatosi dhe qeveri te korruptuara na kane detyruar te leme Atdhene dhe, nuk jemi ne ata qe e kane ne dore Kuksin dhe Tropojen, per te cilat deshirojme me gjithe shpirt te jene lart e me lart.
Me qe Janullatosi po ben pune ''kolosale'' sic thua ti, ne Shqiperi ka me mijera probleme nga mafiozerite greke, duke filluar qe nga ministria e jashteme e Greqise qe ne te, behen mijera tratativa nga vete punonjesit greke te cilet me doemos kerkojne te punojne ne Shqiperi ne ambasade dhe jo ne France, Itali e gjetke. Sepse, nje shifer e sigurte 30 milion dhrahmi ne dite i bente keta nepunes te luftonin per postin ne ambasaden Greke ne Shqiperi. Me mijera probleme me emigrantet qe ua hedhin pasaporten Shqiptare sikur te ishte nje pacavure, nderkohe ajo pasaporte eshte pasuri e shtet Shqiptar dhe jo e individit qe e ka. me kompanite telefonike qe Shqiptareve edhe gjakun kerkojne t'ua pine duke i rrjepur dhe soldin e fundit vetem per 10 minuta bisede brenda vendit e barabarte me dhjete mije leke karten telefonike, etj.etj. Pse nuk flet Janullatosi per keto gjera more Stenli?
Shqiptaret, kane pune dhe me qeverite tyre Stenli, jo vetem me Janullatosin. Por, shume te kemi thene ne lidhje me Janullatosin dhe, a eshte nevoja te bejme perseritje?
Askush ketu nuk ka urrejtje personale per Janullatosin ashtu sic ke ti per At Nikolla Markun, sepse sic po shikohet....me fal qe po ta them, por, ne nje vrime i bie kavallit. Ti je ai qe kerkon me doemos informata kundra At Nikolla Markut, kurse ne nuk kerkojme sepse, i kemi dhe na mjaftojne, qe tek protreti i te madhit Fan Noli qe u hoq nga Janullatosi.
Nuk pjell veze te kuqe Janullatosi jo.
Edhe une mund te shkruaj ne nje gazete cfar te dua dhe te shaj AT Nikolla Markun, por kryesorja eshte se; sa qendron e verteta!
Kurse per Janullatosin, te mos shkojme me larg, por qe me heqjen e portretit te GJIGANDIT Fan Noli, qe ketu Janullatosi i lan duart me punen ''kolosale'' qe ben per Shqiperine.
A eshte nevoja te flasim tani per Fan Nolin?
Te mos themi dhe intervistat qe Janullatosi jep kundra kosovareve dhe me gjere.
Kurse te rinjte, qe thua ti, gabohesh qe pohon se nuk e shikojne me nje sy te tille, megjithese ne ketu nuk jemi te vjeter.
Pra Stenli, a eshte e nevojshme qe perseri ti biem te njejtit avaz?
Ne fund ke thene ; pershendetje me dashuri.
E si qenka dashuria jote more Stenli, kur ti akuzon qe njerzit paskan zbrazeti jo vetem fetare por edhe kulturore?
Pra, pse ia jep te drejtat vetes dhe te tjereve ua heq?
Pse ti qenke mbushesi dhe te tjeret qenkan te zbrazurit?
A nuk eshte kjo mendje madhesi?
Ndokush mund te dyshoje e te thote; Atij Stenlit, ate detyre i kane caktuar...qe te beje injorimin e At Nikolla Markut, sepse kembe ngulja jote, pikerisht tek At Nikolla Marku, keshtu i detyron njerzit qe te mendojne. I detyron njerzit te thone qe, ai Stenli eshte futur ne forum per nje qellim te vetem... te hedhe balte kundra At Nikolla Markut...kaq !
Stenli, kjo gje nuk tregon aspak dashuri per njerzit.
Stenli, me kete menyre, as te drejten morale nuk e ke qe te jeshe mbushesi i zbrazetires se njerzve.
Stenlush, me thuaj ku je dhe te betohem ne emer te atij Zoti qe dhe ti beson, se do vij e te te gjej aty ku je, dhe ne Omonia po te duash. Me trego ku dhe kush je.
Per Stenlin e kthyer serisht
Stenli ne mesazhin tend te pare pas kthimit ke thene qe e ke ndjekur kete teme dhe permend disa emra forumistesh qe jane shprehur me tone te ashpra. Ne faqen e 9-te kam shkruar nje mesazh per ty me disa pyetje. Nuk kam perdorur as sharje as fyerje, sepse nuk e kam zakon. Do te me pelqente t'i pergjigjeshe disa pyetjeve te thjeshta. Per lehtesi po e kopjoj edhe nje here ketu.
Stenli ka mundesi te me thuash perse fjalen "ortodokse" e shkruan "orthodhokse"? Te ta them une me mire, sepse kryepeshkopi Anastas ka urdheruar qe ne te gjitha dokumentat e kishes fjala te shkruhet ne kete menyre, m.q.s ne ne shqip kemi edhe th edhe dh. Ne shqipen e sotme kjo fjale eshte ORTODOKSE dhe asnje njeri nuk ka te drejte te ndryshoje drejtshkrimin e nje fjale, pervec vendimeve qe mund te marre nje kongres gjuhesie. Si ia lejon ai vetes te marre vendime te tilla? Dhe perse e ben nje gje te tille, perse i kushton kaq rendesi nje fjale?
Ashtu mendoja edhe une, si ti, ne fillim, qe perderisa ishte ne Kenia, atij i interesonte besimi dhe jo politika, por duke punuar per disa vite shume prane, pashe shume gjera qe me zhgenjyen. Perse duhet te vinte ne Shqiperi i ashtuquajturi at Efremi? I di bemat e tij besoj. E di edhe qe ne Ardenice u tha ushtareve greke kjo eshte toka juaj, por nuk pa qe nje "i huaj" nga Shqiperia ishte atje duke u falur. Per te mos folur per anen morale te ketij njeriu. Perse ambasadori grek vinte ne kryepeshkopate per ta takuar shume shpesh? Perse ushtaraket greke te trupave te KFORIT vinin ne kryepeshkopate? Perse prane tij ka prifterinjte apo dhjakonet me te paafte? Sepse ata jane gjithmone dakotr me cdo vendim te tijin dhe nuk e kundershtojne kurre. Kjo me kujton kohen kur shoqet Lenka, Themije, apo karrocjere te tjere viheshin te qeverisnin vendin.
Se fundi dua ta mbyll me pyetjen me te thjeshte qe cdo njeri mund ta beje. Ku eshte portreti i Fan S. Nolit ne kishat ortodokse "autoqefale" te Shqiperise? Perse nuk permendet asnjehere kjo figure e shquar jo vetem e letersise, por edhe e Ortodoksise shqiptare qe luftoi per ta bere kishen shqiptare autoqefale?
Eshte e vertete qe ka ngritur shume kisha ne te gjithe vendin, madje edhe atje ku numri i ortodoksve eshte shume i vogel, por a e ke pyetur ndonjehere veten nese qellimi i tij eshte thjesht fetar apo politik? Ti e di qe grekerit po te jesh ortodoks shqiptar te thone qe je grek? Ashtu sic pretendojne se korcaret dhe Korca jane greke. Une jam me origjine nga Korca, jam ortodokse por aspak greke. Fatmiresisht ne dejet e mia nuk rrjedh asnje pike gjaku grek. Duhet te jesh pak me largpames ashtu sic jane edhe vete grekerit. Cdo gje e kane me qellim te larget. Cdo gje mund te presesh nga nje popull qe krenohet me Kalin e Trojes. Dhe kam frike se ketyre bemave bamirese te kryepeshkopit tone do t'ia degjojme zerin me vone.
Fale tolerances dhe moskokecarjes se tepruar te popullit tone dhe interesave te uleta te politikaneve tane Greqia ka arritur me Shqiperine ate qe ka enderruar gjithmone, e ka gjetur shtruar. Ti del si antikomunist nga ato qe ke shkruar ne mesazhet e tua, por kur flet per Zogun perdor gjuhen e komunisteve, flet me ate gjuhe e cila me kujton librat e historise se kohes se diktatures. Mos harro se Zogu krijoi shtetin e pare shqiptar dhe mbahet si nje nga politikanet me te zote, qe respektohej edhe nga vete kundershtaret e tij (pikerisht nje kundershtar i tij politik e lajmeroi qe te mos shkonte ne parlament, sepse do t'i benin atentat, e m.gj.a. ai shkoi), perfshi ketu edhe at Fan. S. Nolin. Nuk kishte si te pranonte ne krye te kishes nje grek kur ai i dinte mire qellimet e Greqise ndaj trojeve tona, ishte njesoj si te mbante gjarprin ne gji. Vertet Zogu u veteshpall mbret, por a nuk beri edhe Anastasi te njejten gje duke u vetepropozuar per t'u shpallur kryepeshkop? Perse ka kaq mendim te larte per veten, duke menduar se eshte i pazevendesueshem? A nuk eshte e vertete qe sipas tij qellimi per te cilin erdhi ishte te rimekembte kishen dhe te krijonte nje brez klerikesh, ne duart e te cileve pastaj ta linte kishen dhe te largohej? A nuk ishte ky misioni i tij, te paktetn misioni i shpallur prej tij. Perse edhe sot pas 15 vjetesh gjendet ende atje? N.q.s. ne keto 15 vjet nuk arriti te bente ate per te cilen erdhi zyrtarisht d.m.th. qe ka deshtuar. Apo mbase misioni i tij i vertete synon diku tjeter? Arritja me e madhe e grekeve, fatekeqesisht per ne, eshte ajo qe ka arritur me disa nga te rinjte shqiptare qe mendojne ne te njejten menyre si ti. Njeriu duhet te shikoje c'ndodh perreth, te analizoje dhe te reflektoje, mos shkoje verberisht pas udheheqesve te tij qofte politike, qofte shpirterore, prandaj Perendia na ka dhene arsyen.
[QUOTE]Po citoj ato që tha kontinenti
[B]
Te mos themi dhe intervistat qe Janullatosi jep kundra kosovareve dhe me gjere.
Nqs ka 10 gjera qe nuk duhen thene, kjo eshte e para.
Po si more Kontinent, si eshte e mundur, nuk e di ti se cfare beri Janullatosi kur kosovaret erdhen ne Shqiperi nga raprezalja e serbeve???
Nuk e di ti se u hap nje kamp ne Ndroq te Tiranes dhe per 2500 kosovare dhe ishte I FUNDIT QE U MBYLL???
Nuk e di se sa tone me ushqime, veshmbathje, lodra per femijet, ndihma per grate shtatzena, punesim i pjesshem per burrat, etj etj etj etj.
Nuk i di keto? Kaq thelle jane ngulur rrenjet e urrejtjes si ndjenje tek ty?
Une dua te them qe ai nuk ka ndjelle urrejtje ne asnje vend dhe sidomos midis shqiptareve.
Per t'u bindur, hap adresen e KOASH qe eshte ne faqen 6, dhe atje do te shohesh ato qe nuk i ke pare deri tani.
Te jesh i bindur.
Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
A eshte nevoja te flasim tani per Fan Nolin?
Mjekra Janullo qytetar nderi i Tirones
Edvini i bashkise para se te ik si kryetar bashkie na i beri mjekercjapin janullatus qytetar nderi te Tiranes.Pra ,edvini ,antishqiptarin e terbuar na i beri qytetar nderi.A mund t'i behet kalit grek te Trojes nje nder i tille?Per mendimin tim personal kjo eshte tradheti.Kur shqiptaret kerkojne ta qerojne nga Shqiperia kete kancer i cili me metastazat e tija ka kaperthyer kishen ortodokse shqiptare dhe demi qe po bene eshte i pallogaritshem njerez si edvini ju duhet perkrahja greke ne dem te vatanit.Stenli refugjatet kosovar ne Ndroq nuk i mbajti janullatusi jot i greqise.Per t'u dukur qe edhe ai ndihmoi dergoi pak ushqime ne prag te skadences blere nga firmat greke te cilat sjellin ne Shqiperi mallra jashte standartit.Ne ate kamp erdhen ushqime e veshmbathje nga shume qeveri te vendeve Europiane. Per ata kosovar te cilet i debuan nga vatrat e tyre miqte e janullos dhe grekerve,serbo-sllavet ortodoks atij nuk i behej vone.Ai gezon kur sheh popullin tone qe vuan dhe hidherohet kur ai arrin suksese.
Asnjeri nuk e ve ne dyshim qe ti nuk je shqiptar kur shprehe ne ate menyre per nje figure shume te madhe se ajo e F S Nolit.Ka pasur ca langaraqer qe i venin pas b.... nullos,si njefare antishqiptari i terbuar i quajtur Niko Vrima e te tjere dhe ja tani edhe edvini i PS.
Stenli t'i nuk ke asnjehere te drejte sepse mbron armikun tone te betuar,ndersa te gjithe ata forumista,patriot shqiptar kane plotesisht te drejte.Sa para merr qe je berre tellalli i armikut tone? Cili sillog Vorio-Epirot te sponsorizon te vjellesh vrer kunder Nolit?Nullua rri ne Shqiperi jashte vullnetit dhe deshires se popullit tone.Ate e mbajten ne shqiperi politikanet,te cilet nuk kane punuar per interresat e popullit por per vehten e tyre.Kete e provoi edhe edvini bashki-PS me veprimin e tij.Mallkuar janullatusi dhe politikanet tane!Si mund te durohet ky antishqiptar ne nje forum shqiptar.Perrallat qe na tregon ketu jane te gjitha genjeshtra e shpifje kunder patrioteve ,te cilet kane mbrojtur autoqefaline e kishes shqiptare.Keta njerez kerkojne te helmojne ortodoksit shqiptar ashtu sic kane bere te paret e tyre me mesonjesit e gjuhes shqipe,At Papa Kristo Negovanin etj.Por nuk do te jete e larget dita kur djelmuria shqiptare do ta qeroj janullatusin.
Te gjitheve
Ju ftoj te gjitheve te mos i jepni me rendesi ketij individi qe ne se shumti te krijon idene se shte nje apandesit i janullatosit.
Shume rendesi po i jepet ketij individi dhe ne te gjithe pa dashur p bejme lojen e tij. duke pare se jeni te gjithe te zellshem ne ceshtjen kombetare mendoj see eshte me e udhes te mos biesh ne nivelin e ketij horri qe ja ka kushtuar veten jeten prej krimbi grryejtes antishqipetar.
Mos u shqetesoni.
Une nuk kam ndermend qe te flas e te flas per Janullatosin se ka kush flet.
Kisha e Nikolla Markut ne Elbasan, qe si gjithmone "eshte plot njerez qe bisedojne per kete problem", ndodhet ne nje situate kritike te zgjidhjes se ketij problemi kombetar.
Gjithashtu, sipas Iqvlores, ekziston nje djelmuri shqiptare qe do ta qeroje Janullatosin. O burra, mos humbisni kohe. Jepini. Mos rrini duarkryq. Hajde Iqvlora, fillo pergatitjet, mobilizohu, ndaj parrulla, ngjit flete-rrufe neper mure, rrembe arme, pushto televizionet, beje publike shporrjen e janullatosit qe ta marre vesh gjithe Shqiperia, ngri ne kembe nxenesit e shkollave, kendoni ndonje kenge, mos hesht, vazhdo, kembengul, ruaj besimin ne vetvete, merr masa te rrepta, as miza mos kaloje, kontrollo, gjyko, asgje mos te te humbase, merr informacione.................
Keshtu, realizo o Iqvlore ate qe the.
Ne fakt per kete teme nuk ma ka me qejfi te shkruaj.
Jo per gje, por thjesht me pelqen fakti qe ju, sa vjen e me shume, beheni akoma me te burreruar. Keshtu, filloni te beni plane aq "te studiuara" sa as FBI apo KGB nuk mund t'i zbuloje.
Pra, mos humb kohe o Iq
Nje perfundim i thjeshte.
Kam vene re se shume nga anetaret e Forumit, kur kane nje perplasje mendimi me disa te tjere, harrojne se per cfare po flasin dhe fillojne analizimet, sharjet, deshire per te ditur se kush eshte ky qe po na kundershton, kush eshte ky qe nuk mendon si ne etj etj.
Do t'u kerkoja te gjitheve qe te mos i permbaheni ketij parimi.
Nqs ka mendime te ndryshme, OK, flisni per ato mendime, dhe JO se kush i ka keto ide te ndryshme nga ato personalet.
Ky eshte mendimi im dhe jam i sigurt qe edhe Erzeni ka te njejtin mendim.
Ne fakt, "ia kam vjedhur", se me eshte dashur "te mbroj" veten time nga mendimet e te tjereve.
Gjithe te mirat.
PS. I kerkoj falje Iqvlores per ato qe shkrova me lart.
Janullatos eshte nje turp i shqiptareve ne Shqiperi dhe nje baba i tradhtareve qe e mbrojne.TURP PER SHQIPTARET QE E MBROJNE , HARRAM QUMESHTI I NENES, HARRAM TOKA QE I MBAN DHE I VRAFTE ZOTI TRADHTARET.
RROFTE SHQIPERIA E SHQIPTAREVE DHE VDEKJE TRADHTAREVE (SIDOMOS ATO QE NA TRADHTUAN ME GREKUN JANULLATOS).
SHQIPERIA ESHTE E JONA DHE DO TE MBETET SHQIPERI !
NDOSHTA PER TRADHTARET E PER JANULLATOSIN ESHTE SKIPERI SKIPERI E THEKSOJ POR NE TE VERTET EDHE PER FAT TE KEQ E INAT TE TRADHTAREVE E KA EMRIN E SAJ AQ TE BUKUR
SHQIPERI!
Citim:
Po citoj ato që tha Une Stenli
1-Nuk e kam njohur nga afer, por mund te jap mendimin tim per ato gjera qe ai beri per te miren e tij dhe per te keqen qe u shkaktoi shqiptareve, te cilet ndoshta nuk do ta kuptojne dot kurre.
2-E kam sqaruar me lart qe, Autoqefalia nuk jepet "Urdhero, merre".
Ajo jepet kur Nena e Kishave, Konstandinopoja, shikon qe kjo kishe ne filan shtet ka Shkollen e pergatitjes se Klerikeve dhe se dyti, je me pak e rendesishme se kjo, Financat, se si do te mbijetoje kjo Kishe.
3-Por, Noli nuk mund te perballej me kete fakt. Kurre. Ai donte me doemos qe te ishte ne nje post te larte drejtues, ne nje pike kulmore ku te mund te shikonte te gjithe te tjeret.
.........................................................................
4-Gjithashtu, dua t'ju them te gjitheve.
Besojeni ose jo, edhe vete Kancelari i Kishes Shqiptare ne South Boston, perkrahes i Janullatos, At Arthur Liolin, dhe gjithe te tjeret, JANE KUNDER VEPRIMEVE NOLIANE.
5-Tani e verteta ka dale ne shesh dhe ata qe kane mend e kuptojne.
Kam degjuar qe para disa javesh u be ne Kryekishen Shqiptare, nje meshe ne perkujtim te tij, dhe predikimi, ne qender te te cilit ishte Noli, nuk permbajti asnje fjale ose falenderim qe Noli krijoi Kishen Autoqefale. Asnje.
Sepse ishte nje veprim tejet i gabuar, jashte cdo kanoni dhe rregulli.
Megjithese ata nuk flasin hapur per kete gje, ne zemren e tyre eshte krijuar dhe formuar bindja qe ajo qe u be ishte koke e kembe gabim.
At Arthuri foli vetem per Nolin si njeri i ditur dhe asgje me teper, asgje.
Noli ishte ai qe tha qe ne Meshe duhet te perdorim vetem anglishten. Shqipja, me sa kam degjuar, perdoret shume pak. Nuk e di se per cfare arsye, "trimi qe vrau kucedren greke" sipas Kontinentit, vendosi kete urdherim.
Uroj qe kjo qe shkrova te mos cilesohet si antishqiptare. Ky eshte mendimi im dhe e shkrova. Po i besoj vetvetes qe do te jem i matur me ju, per te mos anashkaluar dhe per t'iu bindur moderatorit Erzen per mosperdorim fjalesh te keqija per asnjerin prej jush.
.
Do flasim.
Perse Janullatosi s'largohet nga Shqiperia
Janullatosi duhet et largohet sepse kete tani e kerkojne shume shqiptare mbi te gjitha e kerkojne vete ortodokesit shqiptare.Perse nuk iken? Kjo eshte shume e thjeshte ai i sherben me se miri politikes se Athunes. Gjithashtu dua te pershendes Amksil per letren e at Nikolla Markut du te theksoj dhe njeher qe Janullatosi eshte turpe i ortodoksis shqiptare. SHQIPERIA do i lere pas plera si Janullatosi dhe ata qe e ndjekin nga pas.Ne kishen ortodokse shqiptare duhet te punojne vetem ata qe dine te njekin mesimet e at Fan Nolit,i cili beri qe te dridhej dhe vete patriakana e Fanarit. Me falni per vonesen e pergjigjes
Re: Perse Janullatosi s'largohet nga Shqiperia
Citim:
Po citoj ato që tha ss1
Janullatosi duhet et largohet sepse kete tani e kerkojne shume shqiptare mbi te gjitha e kerkojne vete ortodokesit shqiptare.Perse nuk iken? Kjo eshte shume e thjeshte ai i sherben me se miri politikes se Athunes. Gjithashtu dua te pershendes Amksil per letren e at Nikolla Markut du te theksoj dhe njeher qe Janullatosi eshte turpe i ortodoksis shqiptare. SHQIPERIA do i lere pas plera si Janullatosi dhe ata qe e ndjekin nga pas.Ne kishen ortodokse shqiptare duhet te punojne vetem ata qe dine te njekin mesimet e at Fan Nolit,i cili beri qe te dridhej dhe vete patriakana e Fanarit. Me falni per vonesen e pergjigjes
Sugjeroj qe kjo teme te hiqet nga forumi Besimi Fetar dhe te kalohet tek Politika.
Thuajse te gjitha diskutimet,nuk kane te bejne me fene......Dhe per me teper nje pjese jane shume te egra.
Stenli,
Mendoj qe duhet te jesh me i kujdeshem kur merresh me figuren e Nolit dhe rolin e tij ne drejtimin e Kishes Ortodokse Shqiptare.Ne ate periudhe behej fjale nese do kishte apo jo Shqiperi dhe roli i tij dhe i Bashkesise Ortodokse Shqiptare ne Amerike eshte MADHESHTOR.....Ishte real rreziku i zhberjes se Shqiperise.Roli i Kishes Greke,por edhe ai i Patrikanes se Stambollit ne ate periudhe,ka qene teper negativ.Keto jane ne themel te formimit te Kombit dhe meshimi i ndonje gabimi qe mund te kete bere Noli,duhet konsideruar antishqiptar.
.....Persa i perket Kryepeshkopit Janullatos,qendrimi apo jo ne krye te kishes,eshte nje vendim qe i takon ta marrin besimtaret ortodokse shqiptare.Thirrjet histerike,si ato te disa keshilltareve te Bashkise se Tiranes,nuk deshmojne patriotizem,por ne te kundert,ndjellin percarjen.Ne rast se te tre kreret e feve ne Shqiperi u propozuan per tu bere Qytetare Nderi te Tiranes,nuk shikoj ndonje arsye qe Janullatosi te mos ishte nder ta.Ne te gjithe Boten,Udheheqesit Fetare nderohen dhe respektohen jo thjesht per cilesite personale,por kryesisht per Bashkesine qe kane prapa.
SHQIPERINE nuk eduan me shume ata qe klithin si ne Kongreset e famshme te Dulles,por ata qe kokeulur,mundohen cdo dite te bejne dicka te mire per te!
Përgjatë gjithë historisë njerëzore indiferenca ka dëmtuar në mënyrë fatale të gjithë njerëzit a popujt, të cilët janë treguar indiferent ndaj ngjarjeve që kanë ndodhur te ata. Në shkrimet e ndryshme që janë shkruar në forumin horizont në lidhje me kryepeshkopin Janullatus, praninë e tij në shqipëri, rrolin e tij, arsyes pse ai duhet të jetë këtu, si dhe funksionit të tijë në atdheun tonë, shohë se disa janë të shqetësuar për veprimtarinë e këtij individi dhe madje paraqesin edhe shumë dyshime dhe shqetësime serioze për të dhe për çfrë ai i ka bërë kishës Orthodhokse dhe vlerave tona kombëtare. Nuk më pëlqen fakti që disa persona ndoshta edhe pa menduar mirë për rrezikun që mund ti kanoset çfarëdo populli nëse do ti mohohej identiteti, gjuha, tradita dhe vlerat e tijë personale shfaqin një llojë indiferentizmi duke u shprehur se skemi ndonjë gjë tjetër më të mirë për tu marrur, po lëreni kryepeshkopin në punën e tijë. Unë dua ti them atyre se vërtet kemi plotë gjëra për tu marrur, por kjo që ne po merremi është një gjë tepër e mirë dhe madje e rëndësishme, sepse po përpiqemi të njohim dhe informojmë se çpo ndodh me vlerat tona. Po nëpërkëmben, po mohohen apo po vlerësohen përherë më shumë këto vlera që ne i bartim me nderë?
Pikërisht për këtë gjë unë dua tju sjell një dëshmi të gjallë se çpo ndodh në kishat tona Ortodokse të Shqipërisë, një dëshmi të cilën e kamë parë me sytë e mi, e kamë prekur dhe jamë i bindur se është krjetësisht objektive.
Ja se çndodhë në kishat tona: Kryepeshkopi akuzohet se ka bërë që nëpër kishat Ortodokse të bëhet lutja dhe liturgjia në Greqisht të cilën do ta gjykoja personalisht si një gjë të pavendë dhe tendencioze sidomos aty ku nuk ka minoritet greke, por nuk kam asnjë arsye për ta gjykuar si të tillë, sepse në Kishat e Shkodrës, Lezhës, Durrësit, 2 kishat e Tiranës, Elbasanit (jo në kishën e kalasë), si dhe në kishat e fshatrave të Elbasanit, në kishat dhe fshatrat Lushnjes, Divjakës, Fierit, Vlorës, Korçës, Ersekës, Voskopojës, Beratit, Gjirokastrës, Tepelenës, Përmetit, etj lutja dhe liturgjia bëhet në gjuhën tonë SHQIPE dhe e them me bindje se influenca greke është gjëja e fundit që mund të mendohet. Priftërinjtë janë shqipëta. Ungjilli lexohet në gjuhën tonë shqipe dhe për këtë përdoret përkthimi që i ka bërë atdhetari ynë i shquar Kostandin Kristoforidhi si dhe vetë hirësia i tij Fan Stilian NOLI, vlerat e të cilëve unë i kam si një model të lartë.
Dhe meqë ra fjala te Noli, shtrohet çështja se Janullatosi ka hedhur poshtë figurën e shquar të tijë, unë ju them se në të gjitha kishat tona përdoren ende përkthimet e tij liturgjike siç janë librat “Kremtoria”, “Pesdhjetorja” dhe “Triodi”. Libra të cilët Noli i ka kthyer nga greqishtia në Shqip. Në festën e Flamurit çdo 28 Nëntor në kishat tona bëhet meshë hyjnore dhe shërbesa e flamurit të cilën e ka përktyer vetë Noli “ky i hedhur poshtë nga Kryepeshkopi”.
Po me datën 28 Nëntorë në Akademinë Teologjike “Ngjallja e Krishtit” që ndodhet në manastirin e Shën Vlashit Pranë Durrësit. kryehet çdo vit një festë për ditën e pavarsisë. Festë e cila zgjat disa orë dhe që në të përmbahen këngë patriotike, lexime nga jeta e Skëndërbeut, Ismail Qemalit, vjersha patriotike të ndryshme një ndër ta është “Rend or Maratonamak” (vjersh e Nolit). Ky program është kryer nga vetë studentë të kësaj akademie. Nuk duhet harruar se kjo akademi është dhe qendra dhe e ardhmja e kishës Ortodokse Shqipëtare.
“Që të vërtetat e ungjillit një popull t’i shprehi në më mënyrë të plotë e të lirshme duhet të përdoret vetëm gjuha atij populli” shprehet vetë Kryepeshkopi Anastas në disa kumtesa që ai ka mbajtur me të krishterët Ortodoks Shqiptar, si dhe në librin e tij “Globalizmi dhe Ortodoksia”.
Ikonat në kishat tona janë të pikturuara nga ikonografë Shqipëtarë dhe emrat e shënjtorëve janë në shqip. Jo vetëm kaq, por edhe një numër kishash janë me emra të shënjtorëve që kanë patur prejardhje shqiptare. Si për shembull: Kisha e shën Astit në Durrës. E shën Lefterit në Vlorë, shën Nikodhimit në Berat, Kristo Kopshtarit, Shën Nifonit nga Nukova, etj.
Sa për çëstjen se Janullatosi është i vetëshpallur. Vetë të krishterët Ortodoksë të Shqipërisë e kanë kërkuar atë që të jetë Kryepeshkop në Shqipëri dhe kjo është bërë me vendim të presidentit në vitin 1992 vendim të cilin mund ta gjeni në arkivat e shtetit.
Kur kryepeshkopi erdhi në Shqipëri në fillim të demokracisë këtu nuk ndodhej asnjë person i cli mund ta merrte përsipër këtë detyrë, madje vetë zoti Dhimitër Beduli (teolog i shquar që ka jetuar gjatë kohës kur kishat ishin të mbyllura nga sistemi komonist) kur i kërkoi një prift shqiptaro amerikan që të bëhej kryepeshkop i Shqipërisë ai nuk pranoi, zgjedhje e cila nuk duhet gjykuar për keq, sepse edhe ai mund të ketë patur arsyet e tijë personale, të cilat nuk ja mundësonin dot këtë përgjegjësi. Po atëherë si mendoni a duhej t’u lente kisha në mëshirë të fatit? Të gjithë përfaqësuesit e krishterë të qyteteve të shqipërisë, ndër të cilët ishin edhe teologë Shqiptarë që kanë vuajtur në kohën e regjimit komunist, propozuan unanimisht që eksarku i Patriarkanës Ekumenike hirësia i tijë Anastas Janullatosi, të fronëzohej si kryepeshkop i Tiranës Durrësit dhe gjithë Shqipërisë. Gjë që u pranua me dekret te Presidentit të asj kohe zotit Sali Berisha.
Pra vetë shqiptarët e kërkuan diçka të tillë, dhe cilët shqiptarë? Ata shqiptarë të cilët kishin ruajtur besimin në kohën e Komunizmit dhe kishin mbajtur kontakte me peshkopët që jetonin në atë kohë si Irine Banushi Dhe Danili (peshkopë të persekutuar nga regjimi e Hoxhës). Si do ta lejonin ato kaq lehtë të “Shitej” kisha e tyre, ose edhe nëse ishte bërë një gjë e tillë, pse ato nuk protestuan më vonë për një gjë të tillë? Por ata ende e respektojnë kryepeshkopin Anastas Janullatos. A e dini se bashkëpunëtorët e parë të Janullatosit ishin Dhimitër Beduli At Kozma Qirjo nga Vlora, At Gaqo, At Vangjel Xoxe, dhjak Sotir Kanxheri dhe Theodhor Papapavli Teologë dhe priftërinjë,që u përpoqën për krishtërimin para dhe pas mbylljes së kishave.
Në vitin 1997 u formua Sinodi i Shenjtë i kishës Ortodokse Shqiptare. Në këtë sinodë bëjnë pjesë kryepeshkopi Anastas Janullatos, mitropoliti i Beratit Ignat Gregoriti (me kombësi dhe prindër Shqiptar, lindur në një fshat arbëresh në Greqi), Mitropoliti i Korçës Joan Pelushi (rritur në Tiranë me origjinë Përmetare, dhe i persekutuar nga sistemi komunist). Peshkop i Apollonisë hirësi Kozma Qirio nga Vlora edhe ky ka vuajtur nën sistemin komonist
Sekretar i Sinodit është At Joan Trebicka nga Korça. Sot në këtë sinod është edhe hirësi Ilia Ketri, Shqiptaro-Amerikan, (madje ai ka ndihmuar kishën tonë edhe në vitet e para të demokracisë) Sot ai është edhe drejtor i Akademisë Teologjike “Ngjallja e Krishtit” në Durrës. Shkollë ku mësimet bëhen në gjuhën tonë amtare Shqipe (sepse edhe për këtë shkollë ka patur shpifje se u bënin mësime në greqisht).
Në vitin 1997 ky “agjent grek” qëndroi në Shqipëri kur shumë politikanë ikën sepse askush nuk ishte i sigurtë për jetën e tij. Dhe jo vetëm kaq, por ai u bë një faktorë zbutjeje dhe nxiti Shqiptarët që të tregoheshin gjakftohtë dhe mos ngrinin armët ndaj bashkëvëllezërve të tyre. Mos flasim për 1998-ën vit kur Kosovarët e dëbuar nga Serbët padrejtësisht. Gjetën një pritje të ngrohtë nga në vëllezërit e tyre ndër të cilët edhe vetë kisha Ortodokse me në krye “antishqiptarin” Janullatos ofroi ndihma për ta dhe hapi kampe që ata të qëndronin provizorisht deri në kthimin e tyre në kosovën e çliruar. Me urdhërin e tij Akademia Teologjike (vendi ku përgatiten filizat e kshës Ortodokse Autoqefale) mbylli provizorisht studimet me qëllim që studentët e sajë të viheshin në shërbim të vëllezërve të tyre Kosovarë.
Po kryepeshkopi është ai cili përmend dhe nderon vetë Nën Terezën një shembull i gjallë i shpirtit të gjërë Shqiptarë. “Mos vallë Nën Tereza ka patur qëllime filo-Vatikanase në Kalkuta?!!!!
Ky “Agjent” ka marrë tituj nderi nga sa e sa universitete botërore dhe shoqata humaniste. Fakte të cilat i përmend jo vetëm për të ngritur figurën e këtij njeriu, por për të treguar se kisha Shqiptare po përparon dhe se në të janë përgatitur djem të rinj si hierodhjakonë dhe hieromonakë, të cilët unë mesa i njohë personalisht nuk i njohë për të paaftë, por për njerëz të përgatitur, me tipare të fisme shqiptare, tolerantë dhe me shpirtin e sakrificës për çdo individë. Në një të ardhme ata do të jenë të gatshëm për të qenë peshkpoë të qyteteve të ndryshme Shqiptare si Tirana, Korça, Berati dhe Gjirokastrës.
Po e mbyll duke i uruar të gjithë Shqiptarve kudo në botë një Vit të Ri të begatë dhe plot mbarësi.
GËZUAR 2006!
mobidik!
para se të shpjegosh dhe të analizosh diçka apo nji popull përgjigju tek kto pyetje.
- A është e vërtetë se në 94-ën u zbulua nji "prift ortodoks grek" i cili u përzu nga shërbimi informativ i shqipris si një njeri që bënte agjitacion dhe propagandë në shërbim të qeveris greke dhe ishte instaluar ktu në shqipëri nën drejtimin e kishës greke?
- Mohohet dot shëmtimi i gjuhës shqipe në gazetën "ngjallja e krishtit" e bombarduar në gjuhën greke e cila duket si një klarinetë greke?
përgjigju dhe pastaj analizo nën terezën ti dhe fan nolin.
U fshin disa nga mesazhet qe nuk kishin lidhje me temen dhe kishin shume fyerje dhe biseda pa vlere. Kjo do te ndodhi dhe ne te ardhemen.
Citim:
Po citoj ato që tha peshtimi
Sugjeroj qe kjo teme te hiqet nga forumi Besimi Fetar dhe te kalohet tek Politika.
Thuajse te gjitha diskutimet,nuk kane te bejne me fene......Dhe per me teper nje pjese jane shume te egra.
Stenli,
Mendoj qe duhet te jesh me i kujdeshem kur merresh me figuren e Nolit dhe rolin e tij ne drejtimin e Kishes Ortodokse Shqiptare.Ne ate periudhe behej fjale nese do kishte apo jo Shqiperi dhe roli i tij dhe i Bashkesise Ortodokse Shqiptare ne Amerike eshte MADHESHTOR.....Ishte real rreziku i zhberjes se Shqiperise.Roli i Kishes Greke,por edhe ai i Patrikanes se Stambollit ne ate periudhe,ka qene teper negativ.Keto jane ne themel te formimit te Kombit dhe meshimi i ndonje gabimi qe mund te kete bere Noli,duhet konsideruar antishqiptar.
.....Persa i perket Kryepeshkopit Janullatos,qendrimi apo jo ne krye te kishes,eshte nje vendim qe i takon ta marrin besimtaret ortodokse shqiptare.Thirrjet histerike,si ato te disa keshilltareve te Bashkise se Tiranes,nuk deshmojne patriotizem,por ne te kundert,ndjellin percarjen.Ne rast se te tre kreret e feve ne Shqiperi u propozuan per tu bere Qytetare Nderi te Tiranes,nuk shikoj ndonje arsye qe Janullatosi te mos ishte nder ta.Ne te gjithe Boten,Udheheqesit Fetare nderohen dhe respektohen jo thjesht per cilesite personale,por kryesisht per Bashkesine qe kane prapa.
SHQIPERINE nuk eduan me shume ata qe klithin si ne Kongreset e famshme te Dulles,por ata qe kokeulur,mundohen cdo dite te bejne dicka te mire per te!
Janullatos... ? Po nuk e hoqem qafe ne shqiptaret ska per te ikur ai plehra jo. O zot vetem mendimi se nje grek ben si zot ne shqiperi me ben te ndiem keq. Hem ... nejse me mire mos te shprehem , me mire ta leme me kaq. Naten all by DIABOLIC A'S
Per mobidikun
Po citoj ato qe tha mobidiku:
Dhe meqë ra fjala te Noli, shtrohet çështja se Janullatosi ka hedhur poshtë figurën e shquar të tijë, unë ju them se në të gjitha kishat tona përdoren ende përkthimet e tij liturgjike siç janë librat “Kremtoria”, “Pesdhjetorja” dhe “Triodi”. Libra të cilët Noli i ka kthyer nga greqishtia në Shqip. Në festën e Flamurit çdo 28 Nëntor në kishat tona bëhet meshë hyjnore dhe shërbesa e flamurit të cilën e ka përktyer vetë Noli “ky i hedhur poshtë nga Kryepeshkopi”.
[/B][/QUOTE]
Si shpjegohet qe si ti ashtu edhe Stenli keni nje aftesi te cuditshme t'iu shmangeni pyetjeve direkte? Ku eshte portreti i Fan Nolit ishte pyetja ime ne mesazhin e pare, te cilin e kuptova qe e ke lexuar, perderisa hedh poshte ne mesazhin tend konstatimin tim mbi paaftesine e atyre qe e rrethojne Janullatosin. Ti si fakt sjell qe ne kishe perdoren libra te perkthyera nga Fan Noli. Cfare tregon kjo qe Janullatosi e vlereson At Fan Nolin si perkthyes? As kete nuk mund ta beje ai, sepse ne rradhe te pare duhet te mesoje shqip. Patjeter qe ne mesha do te perdoren perkthimet e Fan Nolit sepse ato jane te vetmet qe kemi (per ato libra qe ti permend) dhe perderisa meshat behen ne shqip. Ai, ashtu si cdo njeri tjeter, e di qe ne qofte se meshat do te beheshin ne greqisht, kjo do te ishte nje vetevrasje per te. Pra pyetja nuk ishte ku eshte Fan Noli si perkthyes, apo publicist, apo shkrimtar, poet, politikan etj.. Pyetja eshte teper e thjeshte (por e veshtire per ju ti pergjigjeni) ku eshte Fan Noli si klerik, si themeluesi i Kishes Ortodolse Autoqefale te Shqiperise. Asgjekundi nuk gjendet portreti i tij dhe asnjehere nuk eshte permendur ai nga Janullatosi, perkundrazi bashkepunetoreve te tij te ngushte u ka thene eshte mire te mos kerkojne te dine per figuren e tij sepse ka gjera qe nuk do t’u pelqejne, duke hedhur keshtu balte mbi figuren e Nolit.
Eshte e vertete qe mesha behet ne shqip, por predikimi pas meshes, kur qellon te behet prej tij, behet ne greqisht dhe ka dike qe e perkthen. Kaq e veshtire eshte per te ta lexoje kete predikim ne shqip? Edhe per festen kombetare te Greqise mbahet meshe prej tij ne kishe, por kjo e kamufluar me nje feste tjeter fetare, dhe kete e dine mire ata qe merren me zbukurimet e kishes per raste festash.
Pyetja tjeter ishte perse duhet te vinte ne Shqiperi at Efremi? Apo prifti tjeter per te cilin pyet Amoxili qe u perzu nga shiku si “persona non grata”? Si I zgjedh ky keta prifterinj, mbi c’baza, kush ia servir? A nuk duhet te hetoje ne rradhe te pare mbi veprimtarite e tyre? Ta zeme se nuk e njihte at Efremin, I cili kishte sherbyer si prift ne ushtrine greke, edhe pse eshte e pamundur te mos e njihte, po kur iu referua shprehja qe ky I fundit u kishte thene ushtareve grek ne Ardenice (“mireserdhet ne token tuaj, ketu jeni ne Greqi”) a nuk ishte e mjaftueshme kjo qe ta dergonte andej nga kishte ardhur? Por perkundrazi jo vetem qe nuk e perzuri, por e mori ne kryepeshkopate. Per se I duhej ky prift Janullatosit? Ky nuk ishte prift qe meshonte, asnjehere nuk ka meshuar ne kishe, e pra me se e ndihmonte ky kryepeshkopin? Cila ishte veprimtaria e tij e vertete?Po kur I vajti ne vesh qe ai kishte lidhje me nje vajze, qe per nga mosha mund te ishte mbesa e tij, nuk ishte kjo nje arsye me shume per ta perzene? Por ai nuk e perzuri as edhe kur kjo ceshtje u be publike, ne gazeta fillimisht dhe pastaj edhe ne television. Eshte e vertete qe fotografia qe e demaskoi kete pseudo prift ishte e trukuar, por kjo fotografi e trukuar, nxorri ne shesh ate te vertete qe te gjithe punonjesit e kishes e dinin perpara se te behej publike, ate te vertete qe edhe Janullatosi e dinte, ate te vertete qe edhe policia e Fierit apo e Lushnjes (nuk me kujtohet) e dinte, pasi e kishin kapur rastesisht ne flagrance me kete vajze ne pyllin e Ardenices, kur po kerkonin per nje te arratisur nga burgu. E pra ketyre pyetjeve jepuni pergjigje ti dhe Stenli dhe mos na tregoni perralla. Ka kush ta vleresoje Nene Terezen, e vleresojne ata te cilet jane gjalle fale punes dhe sakrifices se saj.
Edhe dicka te fundit perpara se ta mbyll. Ne cfare gjuhesh eshte faqja e internetit e Kishes? Eshte ne shqip, nga halli, sepse duhet te jete ne shqip, eshte ne anglisht, meqe anglishtja konsiderohet si gjuhe nderkombetare por eshte edhe ne greqisht. Perse? Per cfare arsye duhet te jete ne greqisht? Perse duhet te valevitet flamuri grek ne kete faqe interneti?
Keshtu pra pergjigjuni ketyre pyetjeve ne fillim, pastaj vazhdoni t’I thurni lavdi.
l nderuar mobidik a mund te me thuash se perse shume here ky kryepiskop i nderuar nuk flet ne gjuhen e kulluar SHQIPE apo nuk e ka mesuar dot keto 15 vjet ne vendin tone? nese do te dish kush eshte Janullatosi lexo "E VERTETA MBI EPIRIN" nga SH. Delvina vetem pjese qe i ka kushtuar Janullatosit.Po te nderuar miq te forumit Janullatosi duhet te ishte larguar
Une jam nje antare i ri po dua ta pyes stenlin kur u shpalle autoqefalia e kishes ortodokse shqiptare qe Noli donte ta merte me "puc"?
Citim:
Po citoj ato që tha ss1
Une jam nje antare i ri po dua ta pyes stenlin kur u shpalle autoqefalia e kishes ortodokse shqiptare qe Noli donte ta merte me "puc"?
Citim:
Po citoj ato që tha ss1
Citim:
Hahhahahahah sa shume po i zgjat stenlit te gjeje pergjigjen e duhur hahahhhahahahahahahahaahhhhahh,prit iher te mari ne telefon janullatosi se mos kane nxjerre noj date tjeter kesaj rradhe hahahhahahahahahaahhahahahahhhahhaahahahhahaahhhah
aahahah.
Hahahaahahhahahhaha e pyete janullatosin mbreme e haahahhhahahahah.
Citim:
Avash Amoxil se u kepute se qeshuri.
Bukur.
me te vertet per te qeshur 1937 kur e beri noli pucin atehere? a e di ti i nderuar stenli se kur erdhi noli ne shqiperi ne 1920 peshkopi i atehershem i korces i dergon leter s delvines qe ky njeri i rrezikshem te mos lejohet te hyj ne shqiperi a mund te me thuash perse?
Citim:
Po citoj ato që tha unforgiven
Po ta njohesh ti kete personin do shkulesh ti se qeshuri..
Pse harxhon energji kot..
Citim:
Po citoj ato që tha ss1
me te vertet per te qeshur 1937 kur e beri noli pucin atehere? a e di ti i nderuar stenli se kur erdhi noli ne shqiperi ne 1920 peshkopi i atehershem i korces i dergon leter s delvines qe ky njeri i rrezikshem te mos lejohet te hyj ne shqiperi a mund te me thuash perse?
Citim:
Hahahaahahhahahhaha e pyete janullatosin mbreme e haahahhhahahahah.
Citim:
O Xilo, pse s'pyet Nikolla Markun ti?
Ai i di te gjitha.
une jetoj kohen time thote stenli sa keq qe me vjen per ty larteson njerez si janullatosi e hedh poshte figura si noli nejse sa per kujtese nese autoqefalia e kishes shqiptare eshte shpallur ne 1937 ateher mund te me thuash c'puc do bente noli kur kishte shume vite si kryepeshkop dhe dicka po shqiperia kur e shpalli pavarsine kur l.Qemali ngriti flamurin ne 28.11.1912apo ne 31.7.1913 kur konverenca famkeqe e londres njohu pavarsine,ke festojme ne i nderuar?
Citim:
Po citoj ato që tha ss1
une jetoj kohen time thote stenli sa keq qe me vjen per ty larteson njerez si janullatosi e hedh poshte figura si noli nejse sa per kujtese nese autoqefalia e kishes shqiptare eshte shpallur ne 1937 ateher mund te me thuash c'puc do bente noli kur kishte shume vite si kryepeshkop dhe dicka po shqiperia kur e shpalli pavarsine kur l.Qemali ngriti flamurin ne 28.11.1912apo ne 31.7.1913 kur konverenca famkeqe e londres njohu pavarsine,ke festojme ne i nderuar?
Citim:
Pentikostine
Citim:
Po citoj ato që tha Ujëdhesa
Pentikostine???? Ku e feston ti kete feste ne Greqi, se ne Shqiperi ortodokset festojen Pesedhjetoren. A po harrova une ti je orthodhoks jo ortodoks.
Citim:
Po citoj ato që tha unforgiven
Pse harxhon energji kot..
Mendimet e te Vetelarguarit.
Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
Ndokush mund te dyshoje e te thote; Atij Stenlit, ate detyre i kane caktuar...qe te beje injorimin e At Nikolla Markut, sepse kembe ngulja jote, pikerisht tek At Nikolla Marku, keshtu i detyron njerzit qe te mendojne. I detyron njerzit te thone qe, ai Stenli eshte futur ne forum per nje qellim te vetem... te hedhe balte kundra At Nikolla Markut...kaq !
Citim:
Ujëdhesa!
pikërisht për këto e kam hap unë temën sepse Shqipërin po e basaldon janulli dita-ditës si nga ana e gjuhës të cilën e ka "pasuruar" me fjalë të reja greke ashtu dhe trojet tona të cilat prej shumë shekujsh grekt e ndyrë përpiqen ti zaptojn sipas ëndrrës "vorjopirjaqis".
po kush dëgjon se?
kto sahanlëpirsit e janullt?
Gjithsej 15 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.