Forumi Horizont Gjithsej 7 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 »
Trego 313 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Probleme Sociale (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=312)
-- Ekziston racizmi ne shqiperi??? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8878)

Postuar nga Vizioner datë 15 Nëntor 2009 - 00:54:

Sex and the City

Postuar nga Fajtori datë 15 Nëntor 2009 - 01:10:

Vizioner nuk ishte mbi postimin tend mesazhi.

Erious, ka nje ndryshim mes budallait/ te çmendurit dhe injorantit. Po ta lexosh mire do e gjesh ku ishte enveri e ku je vete.

Po mendoja:

Jemi ne forum dhe gjen shqiptare qe i shkojne prapa nje te çmenduri, sepse hajt me, e kemi shok, per te mos ja prish, i bejme qejfin, i gjejme sensin. Pastaj edhe zgjohen, por fillimisht te gjithe ishin gati te thonin "s'ka problem, jam racist sepse jam race superiore".

Nese kjo ndodh ne nje ambjent kaq banal, po ne nivel shteteror sa kollaj mund te ndodhe?

Postuar nga BIONDIA datë 15 Nëntor 2009 - 02:00:

mjeket kane merak ti vizitojne ...shteti i ka harruar ...Sala po ashtu cdo njeri ...kjo valle nuk eshte racizem ?

Postuar nga dodgy datë 15 Nëntor 2009 - 02:12:

xx

po po bjeri samarit se nuk kemi ci beim gomarit hahah.
cfar faji ka shteti ato ashtu jane mesu me jetu neper barake .fali pallatin ti po ai prap atje do shkoj lol.
prisni nga shteti ti japi ndima .pse mos jane gje sakate ,dembela jane te shkojne ne pune dhe te sigurojn jeten .
me fal ky nuk eshte racizem por ajo qe eshte eshte ato nuk punojn

Postuar nga Fajtori datë 15 Nëntor 2009 - 02:23:

Bobo, ajo ishte martuar 12 vjeç. Ne nje barake jetonin dy çifte dhe 7 kalamaj (tamam si ne film).

Shume e bukur kjo video, flm Bionde.

Nuk harroj as ate qe me tha punonjesja e bashkise se Tiranes. Bashkia krijoi program per te ndihmuar jevgjit. Kontaktoi ndermarrje qe kerkonin punetore dhe i dergoi neper ndermarrje. Por qellonte shpesh qe ndermarrja i kthente mbrapsh, "sepse kishin kujtuar se ishin punetore te bardhe".

Ne nje dialog qe bera vete me lypesit e semaforeve me thane nje gje te thjeshte: "Kerkojme pune, vetem pune. Sikur te na jepte dikush pune nuk do lypnim ketu".

Video e mesiperme eshte turp per shqiptaret. Sepse pamje te tilla jane mbi te gjitha prodhim i racizmit te tyre.

Postuar nga BIONDIA datë 15 Nëntor 2009 - 02:24:

Dodgy mirmbrema ... po mendon se ne Shqiperi nje njeri do punesoje ne pune nje JEVG perpara nje te Bardhi ...vetem po te kishin disa antare bisnese ne shqiperi do i merrnin ne pune shumica jo ...

l

Postuar nga Deb* datë 15 Nëntor 2009 - 02:26:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Vizioner nuk ishte mbi postimin tend mesazhi.

Erious, ka nje ndryshim mes budallait/ te çmendurit dhe injorantit. Po ta lexosh mire do e gjesh ku ishte enveri e ku je vete.

Po mendoja:

Jemi ne forum dhe gjen shqiptare qe i shkojne prapa nje te çmenduri, sepse hajt me, e kemi shok, per te mos ja prish, i bejme qejfin, i gjejme sensin. Pastaj edhe zgjohen, por fillimisht te gjithe ishin gati te thonin "s'ka problem, jam racist sepse jam race superiore".

Nese kjo ndodh ne nje ambjent kaq banal, po ne nivel shteteror sa kollaj mund te ndodhe?

E ke babim faje nese mendon se po i vijme pas avazit njeri-tjetrit. Do ishte ashtu nese do shtirreshim sikur vertet nuk ka racizm ne Shqiperi dhe te flisnim me fjale te medhaja sic po i mbron ti. Nuk eshte e veshtire te shtiresh, sidomos ketu. Secili shprehu mendimin e vet.

Postuar nga Anemone datë 15 Nëntor 2009 - 02:33:

Citim:

Video e mesiperme eshte turp per shqiptaret. Sepse pamje te tilla jane mbi te gjitha prodhim i racizmit te tyre.

Postuar nga Deb* datë 15 Nëntor 2009 - 02:37:

Citim:
Bobo, ajo ishte martuar 12 vjeç. Ne nje barake jetonin dy çifte dhe 7 kalamaj (tamam si ne film).

Shume e bukur kjo video, flm Bionde.

Nuk harroj as ate qe me tha punonjesja e bashkise se Tiranes. Bashkia krijoi program per te ndihmuar jevgjit. Kontaktoi ndermarrje qe kerkonin punetore dhe i dergoi neper ndermarrje. Por qellonte shpesh qe ndermarrja i kthente mbrapsh, "sepse kishin kujtuar se ishin punetore te bardhe".

Ne nje dialog qe bera vete me lypesit e semaforeve me thane nje gje te thjeshte: "Kerkojme pune, vetem pune. Sikur te na jepte dikush pune nuk do lypnim ketu".

Cfar pune tu japesh atyre faje kur ata as 4 klase shkolle nuk kane?

I ke me shkolle te larte e te mesme qe rrine rrugeve pa pune.

Postuar nga erious datë 15 Nëntor 2009 - 02:49:

Citim:
Po citoj ato që tha agata
Shqiptaret nuk jane raciste vetem kundra jevgjeve, shqiptaret jane raciste kundra cdo race tjeter qe eshte ndryshe nga ato... Pikerisht se jemi pak injorante dhe shpirt mbyllur.

krejt e kunderta ne fakt... po jap nje shembull konkret

shqiptaret nuk jan raciste kunder kinezeve ose indianeve, ta zem, ngaqe ata nuk i njohim as kemi kontakt... por ne jemi racist kundra gabeleve ose ciganeve sidhe jevgjeve, me te cilet jeta na ka lidhur e per rrjedhoje edhe njohur

Postuar nga erious datë 15 Nëntor 2009 - 02:56:

Citim:

si buka me djathe, bile me keq

un s'kam pare jevgj ne shqiperi perveç se tu bo kusi bakri apo aheng rrugve... deri aty e kan kufirin, e dine dhe vete

ekseprienca e jetes e ka treguar historikisht lal... ti po fol sikur je mes jevgjish ose te ka zhvirgjeruar ndonje jevge

tregohu me natyral... e kam fjalen

Postuar nga al74 datë 15 Nëntor 2009 - 03:04:

Psh. ti erius je shume rracist e nuk sheh pertej hundes tate..
Kam 1 shok femijerie jevg qe ti nuk i arrin as te maja e thojit te komes se majte. E nuk shtoj tjeter.

Postuar nga Glaukus datë 15 Nëntor 2009 - 03:10:

Citim:
Po citoj ato që tha erious
edhe elefantin po ta mesosh me pikturu, do pikturoj them un, ariu i hyp bicikletes ne cirk, qeni numeron e majmuni vesh kostum.... por a ja arrine vetem dhe per sa koh... ? pa ndihmen e te bardhit (sme kan zone syt noi jevg ne cirk te meret me kafshe) ketu eshte ceshtja... vetem njeriu i bardhe eshte i afte te esportoj kulture, kjo e ben dhe dominant e ne te njejten koh edhe qender te universit... booohhh s'ma ha menia se kuptoni gje, prandaj po e le me kaq... dhe sokrati te me lexoj mendimin lidhur me ceshtjen ne fjale noten 10 do me ipte

vallaji Erious ......... i vetmi njeri qe esht marre me kafshet ne cirkun shqiptar ka qen Tahir Bocova ne mos gaboj ( 100% jevg )

sa eshte dominant i bardhi , i kuqi apo i verdhi ................ un jam i bardhe dhe do mbroj rracen time , a jena rracist ????? ................ them se PO dhe e them me te madhe kte gjo , pasi e di mire se ku jam rrit dhe se ku jam eduku per ...kaq .... vite . Jam rrit dhe kam jetu ke " lagjia e re " ........ ne durres ( kush eshte durrsak e din kte lagje ) ...... kam pas shum shok evgjit dhe se kam per turp ta pranoj kete .......... por ...............kaq . Te shikoj per me tej ????
As qe bohet fjale ! A rracizem a ..................... vejani si ti doni emrin , dua po rracen time ( pra shqiptar 100% )

Postuar nga Fajtori datë 15 Nëntor 2009 - 04:29:

Edhe racizmi ka shkallet e veta. Te kesh nje preference personale eshte ndryshe nga cilesimi i njeresve biologjikisht inferiore, qe duhet te kuptojne kufirin, te paafte, me gjene te piseta qe duan 350 vjet te pastrohen.

Dhe sidoqofte eshte iluzion i kote se shqiptaret s'jane jevgj. Perderisa jevgjit kane ekzistuar dhe ekzistojne ne Shqiperi shqiptaret jane jevgj dhe se luan as topi.

Nje popull i shkaterruar, me 40% te individeve ne emigracion, i poshteruar nga turqit, qe sot ka popullsi me lekure te erret ashtu si turqit apo italianet e jugut... nje popull i tille nuk ka te drejte te jete racist. Mund te mbroje seren e vet por mbetet race e perzjere. Shqiptaret i jepnin femijet turkut per te lare borxhet e luftrave. Skenderbeu qe eshte heroi i vetem kombetar u edukua dhe formua nga turqit. Shqiptaret jane populli qe nuk arriti te mbaje nje krishterim, qe u be mysliman per rehatllek ekonomik, qe u çlirua i fundit nga turku. Kjo tregon lidhjet e forta me popuj te tjere. Jo rastesisht komandante, arkitekte dhe kryetare shtetesh te tjera ishin me origjine shqiptare. Nese shqiptaret kishin lidhje kaq te ndersjellta me popujt e tjere, atehere cila eshte kjo race shqiptare qe duhet te jemi krenare ta mbrojme?

P.s. Si ishte ajo? Shqiptari nuk eshte racist me kinezet? Kinezet i duken numer shqiptareve. Edhe nese ka fituar ndonje respekt (pasi hodhi ca kineze ne Otranto) shqiptari e ben sepse ka degjuar se Kina eshte superfuqi. Dhe me superfuqine shqiptari eshte servil.
Per "inferioritetin" e arabeve: kultura e tyre ka ekzistuar kur Shqiperia nuk ishte shpikur ne rruzullin tokesor. Sepse shpikje eshte ngado ta marresh, shpikje qe mban 3 milione shqiptare brenda dhe 5 milione jashte. Imagjino çfare shpikje...

Postuar nga AngelDevil datë 15 Nëntor 2009 - 04:42:

sapo shava njonin jevgu dreqit me zuri vendin e parkimit e me e bukra qe qe jevg prej verteti e nuk reagoj fare

Postuar nga erious datë 15 Nëntor 2009 - 04:52:

.

shqiptaret krijojne te ardhmen ! ke shkruajtur ne balle te forumit ti faje

s'po len verem pa nxierr nga goja per to... un i llaf fola per greket, me ndalove direkt

si eshte muhabeti ?

Postuar nga Fajtori datë 15 Nëntor 2009 - 05:02:

1. E ardhmja nuk eshte raciste.

2. Shqiptaret nuk kane asnje race, sepse:
--a) kush ka pashporte shqiptare eshte shqiptar, pavaresisht nga raca
--b) kush ka kulture dhe gjuhe shqiptare eshte shqiptar, pavaresisht nga raca
--c) koncepti "shqiptar" eshte i ri dhe nuk eshte race. Nuk krijohet nje race ne 100 vjet.

Ata qe duan te mbrojne racen jane ata qe e katandisen me 3 milione banore "shpikjen Shqiperi". Jane ata qe nuk bashkojne njerezit, por i ndajne me zona dhe geto brenda nje qyteti.

Postuar nga Enya datë 15 Nëntor 2009 - 05:08:

Citim:
Po citoj ato që tha al74
Psh. ti erius je shume rracist e nuk sheh pertej hundes tate..
Kam 1 shok femijerie jevg qe ti nuk i arrin as te maja e thojit te komes se majte. E nuk shtoj tjeter.

Erious nuk eshte rracist, por eshte Realist, me "R" te madhe. Dhe qe thua ti, nga  bazohesh ti per erious qe e ofendon kaq rende publikisht? Ti mund te lavderosh shokun tend Jevg, por kurre te besh krahasime me nejrez qe kurre ne jeten tende s`i ke pare. Se kot mos je ti evgjit dhe tu preken interesat, Shko bjeri daulles, se vec per aheng jeni, e keni ne gjak !

Jemi rraciste, dhe sigurisht kush e ndjen veten sadopak Shqipetar do mbroje gjakun e tij.

Sa per Fajtorin,  e ka ne gjak perbuzjen per anetaret. Nuk ka lene anetar pa e ofenduar ne forum( atijt te gjithe ne i dukemi Injorante, Idjote, etj...), me kunja larg e larg, dhe ai pretendon se na prishen interesat shume se kush eshte Fajtori, turk (musliman) apo kaurr( grek) apo katolik ( Shqipetar).

Pastaj sigurisht Fajtori do fuse nje kunj, qe te" digjet" muhabeti, ndryshe nuk ecen forumi. Eh medet, ca mban kjo bote, dhe ku ne mergim pale!

ps: Ec o vella shikoni punet tuaja, ca mban familja juaj, se as ca mban lagjia s`na intereson!

Postuar nga Fajtori datë 15 Nëntor 2009 - 05:19:

Atehere shkoni mbroni racen tuaj ne forum tjeter, sepse ky forum shenon ne rregullore (ne piken 1):

1. FH eshte forum publik i mendimit dhe fjales se lire, derisa keto nuk bien ndesh me fyerje kundrejt nje anetari o grup anetaresh te caktuar ose propagande rraciste e te ngjashme me to.

Me kete rast kupton tamam sa me intereson te ndez diskutime te tilla.

Deri tani po diskutonim ka apo s'ka racizem, duhet apo nuk duhet te kete. Kush e ka ndare mendjen se qenka racist te ktheje majat nga takat e mos vije fare ne kete ketu. Ka qene dhe eshte nje nga rregullat qe nuk do ndryshoje sado te behet numri i racisteve te rradhes.

Postuar nga Enya datë 15 Nëntor 2009 - 05:26:

Atehere, perse lejohen tema te tilla? Tek e fundit mua sme intereson se ca behet ne Shqiperi. Existon apo jo rracizem, sepser une i perkas tjeter lloj jete, tjeter lloj shteti, ashtu sikurse shumica prej jush ( megjtihse harrova neneshtetesi italjane ste jep italiani po su martove me italiane! ) keshtu qe ju mbetet ta mbroni ju Shqiperine.

Ca te te them une? Sme intereson fare nese ekziston apo jo rracizem. Kaq. Sesa jevgj ka ky forum, s`me intereson. Une perballem pothuajse cdo dite me zezake, japoneze, kineze, hondurjane, italiane, gjermane, apo ku ta di une, dhe kurre s`me kane vrare syte pasi shof interesat e mija.

Postuar nga Fajtori datë 15 Nëntor 2009 - 05:31:

Amon me Enya, tema eshte per te sensibilizuar, per te diskutuar, jo per te ligjeruar racizmin. Pastaj, preferenca kemi te gjithe, por eshte gjynah te kategorizohen njerezit si psillek biologjik se kane lindur me ngjyre. Fundja natyra eshte testi me i mire i njerezve. Perderisa zezake e jevgj ekzistojne kane arritur te mbijetojne. Ndersa ne si shqiptare jemi katandis 3 milione dhe ne vend te bashkohemi ndahemi.

Ca rendesie ka ca eshte tjetri, kur mund te jetojne e punojne bashke. Amerika ka treguar se kjo gje nuk eshte e pamundur.

Postuar nga AngelDevil datë 15 Nëntor 2009 - 05:44:

ca po ndodh ketu? Spo kuptoj dot gjithe keto traplliqe.
Faje secili ka mendimin e vet je apo sje racist eshte puna jote ska pse te bastardohet tema e te kalohet ne ofendime aq me shume me tregu majat e takat e kepuceve. Me duken shume kalamalliqe sinqerisht.

Postuar nga erious datë 15 Nëntor 2009 - 05:46:

.

faje un kam te gjith mbasditen ne kete teme ora po shkon dy e nates

s'kam force un per ta ligjerur racizmin, as qe e mendoj nje gje te tille, s'di ku e pe te shkruajtur nga un

un thjeshte pak a shume kam thene kete: racizmi eshte diçka organike, pra thjeshte diçka qe s'varet nga ne, por nga perberja jone, pra qe na imponohet prej struktures molekulare.

sepse lind pytja fundja fare... pse jane njerezit prej racash te ndryshme, pse s'jemi njesoj

a eshte ky nje faj i natyres (apo i zotit, per fetaret) apo kjo eshte nje pashmangesi e evolucionit biollogjik natyral tonin, pra nje destin ose fatalitet.

e gjitha ketu... ku dhe e thash qe ne oren 18.00 ne kete teme, e kote te vazhdoj se askush s'do me kuptoj

Postuar nga Fajtori datë 15 Nëntor 2009 - 06:30:

Kete e them dhe une, por deridiku. Njerezit mundohen vazhdimisht te kategorizojne eventet qe i rrethojne. Te njejten gje bejne me njerezit. Ku ma gjen te zbulosh nje detaj apo ekuacion qe te tregon kush eshte i mire e kush eshte i keq, budalla apo i zgjuar, riprodhues apo shterpe...

Kete e bejme te gjithe, prandaj kemi paragjykime te caktuara (qe shpesh na hyjne ne pune). Kjo ama eshte ndryshe nga konsiderimi i popujve "te poshter", ose racave inferiore. Eshte vertet e rrezikshme nese i konsiderojme gjithe jevgjit dembele, te papune, te piset, etj., etj. Nqs nuk i jep shansin nje personi, s'ke si ta dish si do jete. Dhe sidomos ne ambjentin shqiptar duhen bere sforco qe minorancat te zhvillohen, jo te perjashtohen nga jeta civile. Fundja kerkojne vetem PUNE...

Postuar nga kurt datë 15 Nëntor 2009 - 08:03:

une behem rracist kur shoh nje femer te bukur me cfardolloj mashkulli, me duket femer pa shije, thjesht qe nuk eshte me mua...
po kur shikoj nje femer te bukur me nje zezak, me duket femer pa shije fare, nga fakti qe pelqen diken qe duket komplet ndryshe nga une:p

Postuar nga agata datë 15 Nëntor 2009 - 17:17:

Citim:
.

un thjeshte pak a shume kam thene kete: racizmi eshte diçka organike, pra thjeshte diçka qe s'varet nga ne, por nga perberja jone, pra qe na imponohet prej struktures molekulare.

sepse lind pytja fundja fare... pse jane njerezit prej racash te ndryshme, pse s'jemi njesoj

Racizmi nuk ka te bej me shkencen fare, sepse po te ishte sikurse thua ti Erious, un dhe disa te tjere ketu, nuk do flisnim keshtu por do te mbeshtesnim menjehere mendimin tend.

Psh, Mentaliteti i nje italjani qe jeton ne Rome, ose nje greku qe jeton ne Athine, (vend qe njihet mire per propaganta raciale), eshte ndryshe me nje francez qe jeton ne Paris, ose nje hollansez qe jeton ne Amsterdam, ku ka me teper propagande antiraciale. Dhe si rrjedhoje, nje Shqiptar emigrand ne keto vende, perjeton ekperjenca te ndryshme, racizmi.
Pra ka te bej shume edukimi dhe kultura qe i japim individeve ne lidhje me racizmin.
Mua me duket e pa drejte, te predikoj racizem tek femijet e mi ne te ardhmen... Per arsyjen e thjeshte, se vete un, pergjate ekperjences time si emigrande kam pasur veshtiresi integrimi, jo se nuk kisha kapacitetin intelektual por sepse isha e huaj... E silurse un cilido shiptar ne cilindo shtet qe ka qene ka hasur veshtiresi, dhe racizem nga pala e vendit ku jeton, me te drejte apo pa te drejte kjo eshte teme tjeter...

Kjo eshte nje arsye e forte qe duhet te na bej Ne Shqiptaret me pak racista, e shume me teper tolerant, ndaj nje race tjeter.
Ne nuk jemi ne krahun e vendeve superiore sepse jemi te bardhe, perkundrazi, ne jemi ne nje krah me racat inferjore, sepse sikurse ato, kerkojme nga vendet qe jetojme te jene me pak raciste dhe te na pranojme edhe pse jemi ndryshe dhe te huaj...

Postuar nga agata datë 15 Nëntor 2009 - 17:31:

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
une behem rracist kur shoh nje femer te bukur me cfardolloj mashkulli, me duket femer pa shije, thjesht qe nuk eshte me mua...
po kur shikoj nje femer te bukur me nje zezak, me duket femer pa shije fare, nga fakti qe pelqen diken qe duket komplet ndryshe nga une:p

Kurti edhe nje kolege qe kisha ne universitet me urrente se isha e huaj, e kisha nota me te mira se ajo, por kjo nuk ishte faji im.

Postuar nga BIONDIA datë 15 Nëntor 2009 - 19:36:

Citim:
dembele, te papune, te piset, etj., etj. Nqs nuk i jep shansin nje personi, s'ke si ta dish si do jete. .

Fajtor keta njeres i kemi pare qysh ne vitet e femijerise te lene menjane te distancuar dhe askush them askush asnje qeveri nuk merrte mundimin ti integronte keta njeres se kan bere gjysherit tane se kane bere prinderit nuk do ta bejme as ne sado qe ketu flasim sikur na digjet barku per jevgjit .
Ne nje vend si i joni me thoni sa Jevgj o Rom keni pare ne parlament ,doktora ,mesues kur i keni pare te barabarte ndonjeher keta njeres me ne me thoni sa meshkuj mund te martoheshin me keta femra sado te bukur o te paster te ishin 10 ne 3 milion ja po te bejme qefin 100 por ne gjykojne njerezit nga preferenca seksuale ,i gjykojme kur i le burri per nje motiv dhe banal i quajme k... dhe do ishim tolerante me dike qe merr jevge o harixhi e vetmja rruge do ishte te ikje nga ai qytet mundesisht nga shqiperia se do te urrenin te gjithe.Flas per jeten e perditshme une ate realen jo per telenovela ....
Vete ajo vidio e tregon sesa rraciste jemi dhe ato qe jetojne ne Tirane, Elbasan o Durres nuk jane te HUAJ jane shqiptare si ne ai doktori qe si viziton eshte shqipar ndoshta kushuriri jot o i imi por ka merak ti vizitoje .Une qysh femi ku kisha moshem e tim biri jevgen e kam pas komshi e car jevge komshi jam rrit me ate por gjithon ajo eshte ndier inferior nga une dhe pse ishte vajze fantastike ajo kerkonte gjithmon shoqerine e saj pra njeres si ajo jevga ...sepse ndihej ma mire dhe kur binte fjala per endrrat per rendesishme thoshte "gaxhi nuk marr kurre as harixhi do marr jevg" e mos merrte dike ndryshe nga cishte ajo ...Ketu nuk po fasim sa rraciste jemi ne shqiptaret jo nese ne e ndiejme kete rracisem ne vendet ku jetojme kjo eshte teme tjeter ...

Postuar nga kurt datë 15 Nëntor 2009 - 20:03:

Citim:

Kurti edhe nje kolege qe kisha ne universitet me urrente se isha e huaj, e kisha nota me te mira se ajo, por kjo nuk ishte faji im.

po une spo them qe urrej zezakun apo kedo qe ti shkon me (supozojm ne ket rast), thjesht me dukseh goce pa shije!:P kaq ishte morali i asaj qe thashe une, pra ky eshte proces i leht to move on, per disa:p

btw, shumica e gocave qe shkojn me zezake, nuk ua hedh kush syte annyway... per aq sa kam pare...

Postuar nga AngelDevil datë 15 Nëntor 2009 - 21:13:

Sa dini per keta "jevgjit" juve o njerez pra sa e njifni realitetin?

Jane vetem 5% e popullsise pjesa me e madhe jane te vendosur ne Shqiperine e mesme ne jug dhe shume pak ne veri te Shqiperise jetojnë në gjëndje të vështirë ekonomike per te thene varferi ekstreme ; niveli edukativ dhe arsimor është shume shumë i ulët me statistika vetem shume pak prej tyre jane te shkolluar dhe keta ne saje te bursave te ndryshme te fondacioneve te huaja apo shteteve donatore qe i japin keto bursa ne kuader te projekteve te zhvillimit te ketij komuniteti ne Shqiperi, shumica e tyre eshte e punesuar si pastrues, sanitare ,pjesa tjeter lypes etj etj si dhe te perfshire ne skandale dritheruese te shitjes se femijeve te tyre neper bote (qellim organet) por spo i futemi kesaj te fundit se duhet teme me vete.Integrimin e ketij komuniteti në shoqërine shqiptare nuk e pengon vetëm egzistenca e paragjykimeve diskriminuese ndaj tyre, por edhe ajo e një sërë faktorësh të tjerë të tipit objektiv e subjektiv. Niveli relativisht tepër i ulët i shkollimit të individëve të komuniteti përbën një pengesë serioze për integrimin e tyre në ket shoqeri.

Flitet shumë për edukimin dhe integrimin e ketij komuniteti ka bile projekte te OSBEse dhe UN ketu nejse... po qe se jeni me te interesuar ju sjell me shume info se me duket sikur po shkruj kot se ju e keni mendjen me u karamu me njoni tjetrin

Postuar nga Deb* datë 15 Nëntor 2009 - 21:30:

Citim:
Po citoj ato që tha kurti

btw, shumica e gocave qe shkojn me zezake, nuk ua hedh kush syte annyway... per aq sa kam pare...

Nuk e kuptoj pse keni kete mendim? E permenda dhe me lart qe djali me simpatik ne nje klase qe kam une eshte nje zezak. Ata te bardhit nuk bien ne sy fare para tij. Une jam e martuar dhe nuk e shoh me ate sy, por sinqerisht nuk e kuptoj cfare keni ju me shume se ca te zinj? Jo te gjithe te bardhet ja vlejne t'ua hedhesh syte e jo me ti kesh me shume se shoke. Keto fjalet e tua i kam degjuar dhe nga Shqiptare te tjere. Dhe sinqerisht nuk i kuptoj. Nje gjykim shume siperfaqesore. Eshte tjeter gje qe ne nuk dua te perzihemi me raca te tjera kur vjen puna te martesat, por kjo jo se e ndjej veten superiore. Thjesht nuk dua te perzjej racen time, qofte afrikan, kinez, japonez, spanjoll, gjerman, apo italian. Njesoj jane per mua.

Eshte nje injorante, fshatare  Shqiptare ketu qer i pelqen shume vetja. Nje Zot e di pse. Fqinja e saj me shkolle te larte, shume e kulturuar. Kam patur mundesine te bisedoj me te rastesisht ne rruge. Kjo fshatarja jone i var turinjte para kesaj vetem se ajo eshte nga Amerika Latine edhe pse nuk i arrin as te maja e thoit asaj nga te gjitha drejtimet. Ne vend ta kete per nder qe ja var ajo, e largon se i duket vetja me lart. Eshte vertet te qeshesh me te madhe.

Postuar nga AngelDevil datë 15 Nëntor 2009 - 21:35:

DO JU LUTESHA TI PERMBAHENI TEMES PRA A EGZISTON RACIZMI NE SHQIPERI A JO

PO FLASIM PER RAZICMIN NE SHQIPERI JO RACIZMIN NE SHTETET KU JETONI.

Postuar nga BIONDIA datë 15 Nëntor 2009 - 21:38:

Citim:
Po citoj ato që tha Debora*

Nuk e kuptoj pse keni kete mendim?
Eshte nje injorante, fshatare  Shqiptare ketu qer i pelqen shume vetja. .

debora dhe ky eshte rracizem moj e dashur ti thua FSHATARE pra i bie qe ti te jesh QYTETARE dhe mendon se je me superiore se nga kjo ....pastaj...ty ste beka pershtypje ku shoku jot i zi po kjo e bardhe por fashtare ti po ben krahasime me nje qe ka lind ne fshat dhe nje ne qytet mendo qe te kete ngjyre lekure ndryshe nga ti ... po flasim ne EGSITON ne shqiperi jo neper vendet ku jetojme ..

Postuar nga Deb* datë 15 Nëntor 2009 - 21:42:

Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA

debora dhe ky eshte rracizem moj e dashur ti thua FSHATARE pra i bie qe ti te jesh QYTETARE dhe mendon se je me superiore se nga kjo ....pastaj...ty ste beka pershytje ku shoku jot i zi po kjo e bardhe por fashtare ti po ben krahasime me nje qe ka lind ne fshat dhe nje ne qytet mendo qe te kete ngjyre lekure ndryshe nga ti ... po flasim ne EGSITON ne shqiperi jo neper vendet ku jetojme ..

Nuk e quaj fshatare vetem se ka lind ne fshat Biondina, por kete mos ta kesh as ne lagje, sinqerisht. Me femer debile nuk gjen. Edhe ai i ziu mund te kete lind ne fshat nuk i dihet, ose ajo spanjollja.Eshte shume femer injorante dhe nuk arrin ta kuptoj. Vetem mburret kur s'ka asgje per tu mburrur. Asnje nuk e afron ate. As patriotet nga fshati i vet qe ka nja dy ketu.

Dallimet midis fshatit dhe qytetit ne Shqiperi kane ekzistuar dhe do te ekzistojne. Edhe ketu ne Usa verioret i mbajne me te trashe se jugoret.

Postuar nga Fajtori datë 15 Nëntor 2009 - 21:55:

Do ishte kurioze te dinim cila projekte ka financuar UN dhe OSBE. Si kane shkuar projektet, ku jane aplikuar, cfare suksesi kane patur dhe a eshte permendur ne raporte racizmi i shqiptareve?

Citim:
? E permenda dhe me lart qe djali me simpatik ne nje klase qe kam une eshte nje zezak. Ata te bardhit nuk bien ne sy fare para tij.

Pikerisht per kete ndonje te bardhi nuk ja mban te vihet ne konkurrence me zezakun dhe e perbuz nga larg.

Postuar nga BIONDIA datë 15 Nëntor 2009 - 22:00:

Citim:
Do ishte kurioze te dinim cila projekte ka financuar UN dhe OSBE. Si kane shkuar projektet, ku jane aplikuar, cfare suksesi kane patur dhe a eshte permendur ne raporte racizmi i shqiptareve?

Me sa kam kuptuar ne keto zyre punon dhe ANGJELI dhe si mund te imagjinosh ti ...une dhe forumi i kan vene keto fonde ne perdorim ..parukeresh ,gaditje thonjsh,koncerte live ,veshje ke butiket ...ne fondet mbaruan... per keto shtresa ska tepruar asgje ...te gjesh keto fonde eshte si te gjesh gjilperen ne kashte ...

Postuar nga Deb* datë 15 Nëntor 2009 - 22:05:

Citim:

Nuk e quaj fshatare vetem se ka lind ne fshat Biondina, por kete mos ta kesh as ne lagje, sinqerisht. Me femer debile nuk gjen. Edhe ai i ziu mund te kete lind ne fshat nuk i dihet, ose ajo spanjollja.Eshte shume femer injorante dhe nuk arrin ta kuptoj. Vetem mburret kur s'ka asgje per tu mburrur. Asnje nuk e afron ate. As patriotet nga fshati i vet qe ka nja dy ketu.

Dallimet midis fshatit dhe qytetit ne Shqiperi kane ekzistuar dhe do te ekzistojne. Edhe ketu ne Usa verioret i mbajne me te trashe se jugoret.

Do te shtoja dhe dicka . Ajo nuk e ka thene asnjehere qe eshte nga fshati. E mban veten per qytetare nga qyteti.  

Postuar nga agata datë 15 Nëntor 2009 - 22:07:

Citim:

Do te shtoja dhe dicka . Ajo nuk e ka thene asnjehere qe eshte nga fshati. E mban veten per qytetare nga qyteti.  

Mitomania vjen si rrjethoje e inferioritetit...

Postuar nga Deb* datë 15 Nëntor 2009 - 22:07:

Citim:

Pikerisht per kete ndonje te bardhi nuk ja mban te vihet ne konkurrence me zezakun dhe e perbuz nga larg.

Po kur kam degjuar te thone per nje Shqiptare,'' Kush e merr ate tani, qe ka shkuar me nje zezak? Po i qajne hallin Shqiptaret. Sa te dashur qe jane! 

Postuar nga AngelDevil datë 15 Nëntor 2009 - 22:11:

Deb rasti i kesaj fshatares te qyteteruar ka te beje me inferioritetin po nejse ....

Faje me rafte pika mua sa i interesum je per keta me thuaj cte lidh se na cmende :p Lexo pra :

Fuqizimi i Komunteteve në nevojë në Shqipëri: Mbështetje për zbatimin e Strategjisë Kombëtare për Përmirësimin e Kushteve të Jetesës së Komunitetit Rom

Objektivi:

Projekti synon të rrisë dhe forcojë vetëbesimin, kapacitetin dhe dinjitetin e minoriteteve etnike në nevojë në Shqipëri, duke synuar reduktimin e varfërisë, përjashtimit social dhe cënueshmërisë. Objektivat e projektit do të kontribuojnë në përfshirjen sociale të këtij komuniteti në shoqërinë Shqiptare.

Përshkrimi:
Projekti do të koordinojë aktivitetet e disa agjensive të ndryshme dhe do të sigurojë asistencë direkte për komunitetet më të varfër dhe të veçuar në nivel vendor (fshatra dhe lagje) në tre zona të vendit: Tiranë, Fier dhe Elbasan. Projekti do të mbështesë në mënyrë të drejtpërdrejtë komunitetet në nivel vendor duke mbështetur aksesin e komunitetit në shërbimet sociale bazë, nxitjen e planifikimit pjesëmarrës, zhvillim të infrastrukturës vendore dhe do të forcojë bashkëpunimin midis Pushtetit Vendor dhe Shoqërisë Civile për zbatimin e Strategjisë Kombëtare për Romët.

Rezultatet:
1. Përmirësimi i përfshirjes dhe aksesit të minoriteteve ne shërbimet sociale;
2. Pjesmarrje aktive e Komunitetit dhe adresim i prioriteteve të zhvillimit;
3. Rritje e shkallës së ndërgjegjësimit mbi çështjet e minoriteteve dhe mbështetje për zbatimin e Strategjisë Kombëtare për Romët.

Partnerët kryesorë:
Misioni Terre des Hommes (TDH), Shërbimi Ligjor Falas (TLAS), Kryqi i Kuq Shqiptar, Kryqi i Kuq Spanjoll si dhe Qendra Rajonale e Mjedisit (REC).

progres raporti lexoji ketu i ke e ne shqip

http://www.undp.org.al/elib.php?elib,973

Postuar nga erious datë 15 Nëntor 2009 - 22:15:

fillimisht do te ishte mire te beni kerkime per ti dhene nje kuptim fjales rac, sepse shikoi ketu qe e keni bere corbe derrash... nje grek, italian, gjerman (europian te vertete) s'kan perse te jene raciste me ne, ju e ngaterroni me perbuzjen apo urreitjen (akoma me keq se fjala racist) kjo per shum faktor, ku te themi qe edhe e kemi merituar, por gjithesesi nuk na konsiderojne race tjeter ashtu sidhe ne ata, tjeter sentiment kur kan apo kemi te bejme me nje te zi, arixhi apo jevg

Postuar nga SmoKer datë 15 Nëntor 2009 - 22:18:

Doni apo nuk doni juve , te gjith jemi rraciste pak ne vetevete ,

aq shume po diskutohet ne kete teme saqe tregohet qarte se sa rraciste jemi!

Postuar nga erious datë 15 Nëntor 2009 - 22:30:

agata, eshte natyrale qe ti ndjehesh mire ne france (me behet qefi, ashtu si te gjitheve besoj, ku per mendimin tim je dhe shum e rrespektuar nga te gjith, as gje s'ndryshon) dhe s'ka pse te mos ndjehesh, ti je rritur ne nje vend ku jeni shikuar qe e vogel me tjeter sy, s'esht as faji yt por as edhe e ''injoranteve shqiptare'' sic i quan ti, e shikon veten mire ne france sepse aty je ne nje shtet kolonialist sic esht anglia, belgjika, hollanda, portugalia e spanja, ku e gjithe bota flasin gjyhen e tyre, pra kera ushqehen me shfrytezim racash

Postuar nga erious datë 15 Nëntor 2009 - 22:40:

ata shtetet lartepermendur plus amerika, kanada e australia... jane shtete bastarde (bastard=race te perziera) pa dinjitet e per me shume pa identitet, ku komuniteti me i fuqishem mbizoteron komunitetet e tjera.. e keqja e shqiptarit eshte majmunlliku, imitimi i botes, imituam turkun, italianin, rusin, kinezin sot europen... duke harruar qe jemi trungu e jo deget (kush s'pranon kete eshte komplet injorant, ku as historia e vendit te vet s'i intereson) ne duhet te gjejme rrugen tone pa u ndikuar nga te tjeret, eshte e vertete ne fakt qe edhe zhvillimet moderne nuk i pershtaten aspak natyres se shqiptarit, heroikes natyrale tones. (e pik... ketu mbyll perfundimisht kete debat)

Postuar nga agata datë 15 Nëntor 2009 - 22:41:

Erius qenke ngaterruar fare... ahahaha nejse
Te jesh anti-raciste nuk do te thote te jesh jevge, ate mesazhin tim e paske kuptuar keq...

Pastaj, pse flet per mua, ne veçanti, pse nuk flet per temen ne pergjithesi, cfare dreqin e ke kete tendence ne cdo teme... Edhe kjo nuk tregon shume intiligjence...
Asnje mesazh i imi nuk flet per ty ose ndonje antare ketu...
Keshtu qe te lutem mos mu drejto me...

Postuar nga Deb* datë 15 Nëntor 2009 - 22:43:

Citim:

Mitomania vjen si rrjethoje e inferioritetit...

Ne rastin e saj vjen dhe nga injoranca. Te gjithe e kemi  perjetuar ndjenjen e  inferioritetit ne nje fare menyre ne situata te caktuara. Kush ka qene konviktore ne Shqiperi e di si jane pare ne krahasim me vendalinjte. Sa me perbuzje na shihnin ca vendalinj injorante vetem se nuk ishim prej atij qyteti. E kishin te veshtire ta pranonin qe ne mund te ishim me lart se ata. Sa shume duhet te mundoheshim ne per ate note ne krahasim me vendasit qe ne te shumten e rasteve e kishin noten me hater.

Megjithate asnjehere se kam mohuar origjinen, edhe pse mund te vij nga nje qytet provincial. Nuk i bej te tjeret me te mire se veten vetem e vetem se vijne nga Tirana, Durresi. Jemi ne qe perfaqesojme vendlindjen tone, dhe jo vendlindja ne.

Postuar nga agata datë 15 Nëntor 2009 - 22:44:

Re: ekziston rracizmi ne shqiperi???

Citim:
Po citoj ato që tha fisi_i_doreve
fjale per shqisat

DUA TE SHOH VEPRIMIN E JO TE DEGJOJ ANKESA MERGIMTARE

DUA TE NUHAS PROBLEMIN E TI GJEJ ZGJIDHJEN
PARA QE JONJELLOJSHMERIA TE STIMULOJ INSTIKTIN
E KY I FUNDIT TE ZOTEROJ AKTIN

DUA TE SHIJOJ PAMJEN E BUZEQESHJES SE TE HUAJIT NE TOKEN TIME

DUA TE PREK ZEMRAT E QE PARAGJYKIMI MOS TE BEJ PJESE E FJALORIT SHQIP

THJESHT DUA QE MENDIMI YNE TE MOS BARASPESHOHET ME ATE TE TE HUAJIT (dua te jem ndryshe nga ai)

une jam emigranti

Ky eshte mesazhi i pare i kesaj teme...

Postuar nga erious datë 15 Nëntor 2009 - 22:45:

a the jam jevge prej babe ? apo po tallim bythen ketu ?

Postuar nga AngelDevil datë 15 Nëntor 2009 - 22:45:

Citim:
natyrale tones

pikerisht ketu eshte e problemi ka humb dinjiteti kombetar e si rrjedhoje eshte zevendesuar me inferioritetin ... pra ata qe e shajne dhe e perbuzin e ndjejne veten inferiore ne vendet ku jetojne dhe per kete fajesojne natyralen tone dinjitetin tone ....

Postuar nga bruni22 datë 15 Nëntor 2009 - 22:47:

Citim:
Po citoj ato që tha SmoKer`
Doni apo nuk doni juve , te gjith jemi rraciste pak ne vetevete ,

aq shume po diskutohet ne kete teme saqe tregohet qarte se sa rraciste jemi!

shto uj e shto miell' nuk m'baron kurr. kush ishte ai qe e beri kete pyetje?! o te egzistuar llaf esht ai!!

shpesh me shoqerin ketu ku jetoj un (itali) degjoj te thon qe italiant jan shum rracista!! po ku ka me rracista se shqiptaret? un jam i ides qe jemi kampion. e sidomos kur behet fjal x rracen e "zez" zezak mulat e com...

nuk kam pas probleme deri me sot as me zezaket mulatet sudet romet e arabet. po thjesht "mi stanno sul cazzo!"
arabet qe kur flasin duket sikur dikush i shterngon per fyti, lere sudet qe edhe zerin sua duroj dot me ate gjyh "da frocci"
kam shkeputur nje lidhje me nje ita... x te vetmen arsye qe me par ka patur nje arab.

e mos beni moralistat se rracist jemi qe c'ke me te

Gjithsej 7 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 »
Trego 313 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.