Forumi Horizont | Gjithsej 718 faqe: « E parë ... « 28 29 30 31 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 43 44 45 46 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8821)
eshte me shume se detyre......
Perse une e falenderoj zotin, dha arsyeja e pjesmarrjes aktive ne kete nenforum.
Se pari me miqte
Erzen! Une se paku di qe kam te bej me individe ne kete forum dhe replica eshte nje forme shpesh konstruktive e debatit ose trajteses se nje teme ose analize.
Jam e=shume dakord qe nuk duhen perdorur etiketime apo “llagape” sic i quan ti por mendoj se kur ato jane evidente, dmth te dukshme kjo eshte me shume nje lloj interpretim sesa nje “venie vule” per qenesine ose jo te epitetit qe shpesh pretendohet te jete fyes.
Boterisht esgte pranuar efekti dhe perdorim i gjuhes se simboleve dhe simbolikave krahasuese ne pergjithese.
Ne rastin tone eshte pak kaotike sepse subjektit ne fjale nuk i mbushet mendja as me fakte e as me arsyetim logjik.
Pergjithesisht jane injorante si ai qe I konsiderojne fyerje disa shprehje qe me shume jane krahasime qe tregonjne dashakeqesine e tije ose nivelin e ulet dhe cinik.
Ne dhe ne rastin konkret une nuk mund ti themi Stenlit fjala vjen : “je antishqiptar si nje terndafil”
Nejse, une mendoj se format verbale shpesh jane te pa demshme dhe ne rastin konkret mendoj se jane edhe te shenjta. Ne mundoheni te jemi shqipetar.
Vertete moderatoret jane ne siklet shpesh nga ankesat etj por te mos harrojme se jemi ne moshe madhore dhe njerezit infantile qe mendojne akome se do ia zgjidhe punet ankesa te mami ose te zysha ...me fal po duket sheshit qe jane deficente.
Kjo lloj defiicence eshte nje shterrje e argumentit logjik dhe perdorimi i klisheve banale qe jane nje kurth qe me shume te fut brenda te luftosh injorancen antishqiptare.
Edhe vete Anastasit duhet ti vije turp se kushi del ne mbrojtje .
Ekzistojne qindra perkufizime per konsideratat dhe etiken. Ky nen forum si dhe fete forumi eshte normale qe ka te tijat. Por une mendoj se shte dicka me sublime se gjthcka e qe qindron mbi ne te gjite. Eshte Shqiperia dhe fytyra e saje. Eshte detyre jona e gjithanshme ti dalim ne mbrojtje asaje. Ne nuk paguhemi per kete pune si ndonje emisar kryqetar...ne vetem jemi te prekur nga ky individ hibrid. Une do te lutesha qe ose te na lejosh, te vazhdojme ose te na e heqesh qafe ate lloj heleno janullato junior qe mban logo te kryqte dhe na fyen ne shtepine tone.
Faleminderit
Ps: Mund te mos me pergjigjesh fare se gjthsesi do te te kuptoj drejt ne cdo reagim tendin. Pune te mbare.
..............................\
Falenderoj zotin qe me lindi me ndemjetesine e prinderve te mij dhe dashurine tyre ashtu....ne fillim krijese njerezore dhe rastesisht Shqiptare.
Une mund te kisha lindur nje “cilido” individ me vullnet te zotit e mgjt jam e lumtur dhe krenare se jam Shqipetare. Ketu e theksoj se ky qendrim eshte akti i pare dhe respekti nr 1 qe i bej Perendise sime. Ne vijimesi gjate jetes ne krijojme fytyrat vetet, dhe perkatesite tona. Eshte zgjedhje e cdo individi te ndihet the te thote se jam apo eshte kushdo. Ne kete larmi te madhe mendimesh ne bote eshte e veshtite te gjesh nje rrugezgjidhje dhe te thuash c’eshte ose jo e drejte.
Un’ epra jam krenare qe jam shqiptare.
Po a me ben te tille mua dhe te tjerev nje prift...apo nje peshkop?
Ata jane si ne ne pamje te pare....zoti me pare i ka bere femije dhe me kombesite perkatese.....deri ne momentin qe ne qerthujt e vendeve ku jetojne mesojne profesionet e nderhyrjeve ne punet e te tjereve.
Token zoti e ka dhene si nje ambient ku mund te jetohet ne paqe e begati dhe jo si territor ku shteti apo kombe te ndryshem marrin emer ose vertetesi nga qenja jo e kishes dhe kishave. Kisha ne fakt eshte nje vend ku shkohet per tu lutur dhe falenderuar. I shenjete eshte vec perendia dhe preofetet e derguar prej saje. Ata (profetet) nuk qene as politikane e sa biznesmene e shovene. Ndesa per ndonjerin sot thuhet...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kryqetari yne i forumit na ka mare atribute difensive duke e quajtur...po le ti marrim me rradhe.
Kryqetari
1. Jo vetem qe ndertoi Kisha, por edhe jetimore (Durres), kopshte (kudo), Klinika (Korce, Kavaje, Lushnje), Kliniken e Madhe ne Tirane, ngjitur me Medresene, me e mira ne Shqiperi.
Klinika dentare, Shkolle Shqiptaro-Amerikane tek Liqeni, Shkolle ne
Une:
E kam permendur edh njehre bizneso fene dhe bamiresine e Janos tend o kryqtar.
A I ka thene krishti ati LLatosit tend qe ate qendren mjekesore ta ngreje me qellime fitimprurese?????.
A e di sa te kripura jane cmimet aty brenda more I pashpirt nder te pashpirt. Ne populli me i varfer ne europe duhet te perfitojme nga bamiresi e Jatullatosit per te paguar cmimin me te lire ne qendren mjekesore te medreseja dhe qe eshte nje grafi e thjeshte me kosto 7000 leke te vjetra.
E kush puntor e ka rrogen kaq ne dite o njeri me kryq? E di sa ben nje egzaminim koplet perfshi dhe viziteen mjeksore te Llatosi yt?? Atje edhe te pasurit mendohen dy here para se te shkojne. Mos harro ne vitin 1997 spitali modern I janines me aparaturat me bashkohore qe ishin fjala e fundit e paisjeve per sallat operatore filloi fushaten e bamiresise duke pranuar te plagosur shqiptare qe ne fakt….ishte sin e spitalet e kampeve te perqendrimit ku eshte eksperimentuar ne forma te ndryshme. Te palgosurit kane sherbyer shpesh si kavie per te mesuar teknik te reja. Eshte shkaolla me e madhe prktike qe ka bere mjeksia dhe ne vecanti kirurgjia greke ne formen “berber ne koke te q erosit”.
Harrove te varferit , pleqte e pensionistet.
Ty dhe Janullato biznesmenit tend do ti shtoj vetem thenie e krishtit per moralin ( te shohim sa e gjeni veten brenda.
Morali, tha Krishti, eshte dashuria per te dobetin dhe te varferin.( lum te dobetit dhe te varferit per Janonon tend).
Kryqetari
2. Por, une te jap c'te hahet. Te befte mire, ty, Amoxilit, Katias, dhe gjithe te tjereve qe kane te njejten mendje me ty dhe qe keni frike perballjen me Kryepeshkopin dhe te verteten qe Hiri i Perendise ia ka dhene mbi krye.
Problemi I “ te ngrenit eshte ceshtje tjeter. Ne ne fakt kemi nje privilegj qe nuk hame ne corbat e Q.E.V.A-se dhe anastasit tend.
Se ku e sheh ti hirin e perendise mbi kryet e atij qe ne emer et kishes merret me politike pan heleniste dhe qe nuk meriton te rrije e ti thote rrefenjat e shenjta vetem per faktin se nuk flet dot shqip. Kete emer hynor ai e thote Skiperi dhe jo Shqiperi. Eshte njesoj sikur dikush te thoshte Dreqi dhe jo Greqi.
Hiri i perendise eshte i padukshem o njeri me deficite pafund. Kuj i hedh hi perendie ti more bukshkale. Mos e ke gje ne fis perendine apo ke muhabet me te qe paske marre vesh se hiri i Perndise paska zbritur mbi kryet e biznesoshovenit tend nen petka prifti ortodoks qe per ironi te fatit na eshte edhe prof dr...po i kujt se???
Ne kemi frike perballjen me kryepeskopin????
Jo! Ne nuk kemi frike askend. Ai ka frike dhe sa here i rrezikohet fruni organizon ooperacione “fshesa”. A ka turp me te madh se te thuash se do i fshish me fshese hallexhinjte. Ky eshte morali I kishes se janullatosit tend. (mos harro se kisha ortodokse ka dhe ka patur nje ndikim te madh ne politike dhe kudo ne Greqi)
Lere hirin e perendise ta meritoje ai dhe ata qe e ndricojne emrin e perendise me akte njerezire e jo ekspangsioniste e revanshiste.
(Neser eshte dita e shenjterimit te nenes Tereze. Desha vetem te kujtoj se ajo kurre nu fitoi para dhe kurre nuk u morr me politike. Gjithe jeten tha se jam shqiptare. Ajo i thoshte motrave te saja: shkoni te nevojtaret, te semuret dhe te varfereit dhe ndihmoini ata. Mos i flisni per Krishtin dhe zotin. Por vetem jepini dasuhuri, respekt dhe ndihme. Kjo do te jete edhe fytyra e krishtit dhe perendise ne mendjet e tyre.
Ja pra dy njerez te ndryshem o gjakprishur.
Kryqetari
3. Mos kam thene gje une o Erzen_be se nuk dua Shqiperine?
Se Shqiptaret jane greke? Se ne Shqiperi 1/2 jane te tille? Kurre, kurre kurre. Madje as Kryepeshkopi nuk e ka thene kete gje.
Une:
Tani na e bere sit e teatri I kukullave. Eshte ofeze per te gjthe djemt e vajzat te luash lojen e “bardhoshes qe ka ditelindjen”. Kjo politike qe duket si iroinike si djallezore dhe e fsjhehte ne fakt eshte vec debile dhe tejet e lige.
Si the mo ½ jane Greke eeeeeeeeeeeee?
Tu thafte e mendjes o I shkrete. Grek nuk je as ti qe kujton se je o njeri pa identitet. Ti nuk e ke idene se sa shqiptare ka ne greqi o tu mbyllte. Shtetin oderrn grek e ka bere faktori shqiptar. Njihen boterisht pervesh se ne Greqi qe eshte herezi te flasesh per gjera te tilla. Ne fakt nese nje individ flet atje per te tilla pune eshte kisha jote qe terbohet dhe turfullon e para.
Si mendon ti psh; a ka nevoje te shkoje nje imam ne Athine ose gjetkke ne greqi dhe te ngreje nje goxxha xhami dhe te drejtojee miliona muslimane (emigrante) qe jane ne Greqi.
Mos valle Gjermanet dhe Britaniket jane me te keqinje se greket qe e kane bere kete pune?
Aktet Anastasoide te kujtojne epoken e erret te inkuizicionit dhe te masakrave te kishes Greke kunder patrioteve shqiptare.
Dua te citoj nje filozof te njohur por me pare dua te bej me dije lexuesit se po e citoj jo ne kontekst te permbajtjes se vepres se tij, por per te vajturit per shtat te disa gjerave. Pshe mendoj se titullit te vete veprese se tije qe do ta shihni me poshte i pershtatet sjellja e antiforumistit tone kryqtar dhe Anastasit te tij dhe te grekomaneve,
“...... Vetem ne, ne shpirterat e lire, kemi premisen per te kuptuar dicka qe 19 shekuj kane keqkuptuar kete drejtesi te shnderruar ne instikt dhe pasion qe i shpall lufte “genjeshtres se shenjte” me shume se cdo gje tjeter......
Eshte qendruar aq larg sa s’thuhet nga paanshmeria jone e kujdesshme dhe miredashese, nga ai edukim i shpirtit qe eshte i vetmi qe e ben te mundur kuptimin e gjerave kaq te cuditeshme dhe delikate: Ne cdo kohe qe te duash, me egoizem te paturpshem, vetem perfitimi i vete kishes eshte ndertuar mbi mohimin e ungjillit.......” ( nga Friedrich Nietzsche, Antikrishti fq 43).
A ka me material te mire qe i shkon per shtat Anstasit tend. Sipas opinionit tim (dhe kuptimit tim per vepren e Nices); keta njerez si caci yt jane pjelle e antikrishtit qe jane percudnimi dhe kokeposhtizimi i porosive te urta te Jezu Krishtit.
Per ne shqiptaret ne forum.
Ju lutem te gjitheve ta pastrojme kete individohibrit nga ky forum shqiptar. Logjika e perdorur prej tij eshte tejet jo cilesore dhe kaotike er tu marre seriozisht ne considerate (ne sensing e nje pergjigjeje cilesore te nmerituar kur edhe antivlera ka meriten e vleres se kundert).
Stenli eshte nje individ qe sipas meje deri vone e kane dhunuar fizikisht . Shpirti tij ne arrati duket sikur gjen qetesi me Anastasin ne identifikim e siper.
Ka shume mundesi qe pasigurite e tij kerkojne ngushellim diku...si rrjedhoje identifikimi me ata qe ai i quan fetare ka dhe koston e vet morale. Duke qene se ai kerkon te jete dinjitoz perpara padronit te ri nje nuk e rreh si i ati ose si shoket e lagjes i duket vetja si historian dhe martir i kishes. Duke kujtuar se i del ne mbrojtje atit te shenjte kerkon te sfidoje te atin duke i thene propabilisht : e sheh kush jam une? njerezit e vegjel qe i japin rendesi vetes duke u ngritur ne nivel inegzisten gjate procesit te diskutimit te figuarave te realizuara jane impotente. Ne fakt cmund te deshmoje se di te beje nje njeri kur mburr te tjeret dhe eshte ne themel iracional(ketu i referohem besimeve fetare ne permbajtjen e tyre). “ muri prej Kashte” qe po na ngre Stenli yne eshte nje perpjekje e tij e deshperuar per te rene ne sy. Mjerisht kete sjellje e manifestojne disa femra neurotike por edhe meshkuj inverte. Quhet “ Not shagin enough sindrome” dhe per kompesim i hyne rrrugeve te “medha. Ne gkat te gjith ata qe jane ne nje linje me mua po bejne vec nje detyre. Shkruajn per Shqiperine tone te dashur dhe per figurat e saje herioike si At Nikolla.
Mora dhe vellezer Shqiptare. Shovenet qe jane si viruse Trojane ne internet duhen shtypur.
E nesermja do te flase shqip me shume se e djeshmja dhe e sotmja. Eshte nje gjuhe qe thone se e ka bekuar vete zoti. Dikush e ka quajtur memen e te gjitha gjuheve, ne ate gjuhe (megjithse te cunguar me gabime e huazime) po flasim te gjithe. Ajo do te rroje ne shekuj. Keta tipat si kryqetari yne stenli na bejne me dije te jemi vigjilente dhe te mos harojme se parazitet dhe kusaret jane gjalle ende dhe nuk do rreshtin kurre se sulmuari sc kane bere jete e mot.
A mundet kush te deshmoj nje here te vetme ku shqiptaret kane qene okupatore.
Dy popuj duhet t e jene miq dhe ne fakt feja duhet te jete ure lidhese..por jo duke u ulur me eksponente te huaj kembekryq ne shtepine e tjetrit.
I kerkoj ndjese miqve te forumit per ndonje fjale mbase te p a matur mire port e me ndjeni….une kete mostren e quaj nje pushtues dhe cenues virtual (jo vetme kaq) te teresise dhe integritetit te kombit tone.
Edhe njhere Rrofte Shqiperia dhe shpirti iu prefte ne paqe te gjith matrireve qe rane ne mbrojtje te saje.]
Gjithsej 718 faqe: « E parë ... « 28 29 30 31 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 43 44 45 46 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.