Forumi Horizont | Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 » Trego 238 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Kush lind si mysliman duhet të vdesë i tillë? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12714)
Citim:
Po citoj ato që tha tolstoy86
Para shikohet duke len paragjykimet, duke zgjedh lirisht. Cka pune koha. Eja me mbush mendjen se Dritero Agolli shkruan me bukur se Shekspiri..
Ne fakt thote nje fjale e urte:"Nuk ka më shurdh se sa ai qe s'don te degjoje".
Doja te thoja, perse te kthehem ne kristian, duke marre kete si fene monoteiste me te vjeter ne shqiperi, mgjs mund ta kem pas stergjyshin prift, por ideologjikisht, shpirterisht me mbush islami..
Dhe me kete eshte hera e dyte qe pohon se eshte tjesht nje ideologji...
Thua,
Pse, sipas teje te perqafosh nje fe te 1400 vitesh me para, eshte te shikosh perpara????
Kjo per shkak te pohimit tend:"Pastaj ideologji jane, nderrojne dhe njeriu me filozofine e te permiresuarit, nuk ka perse te shohi prapa.
Car do thote kjo.me lart ta shpjegova se cdo thoja. tani me shpjego ti,se ti aludon qe vjetersia e nje feje qenka dizavantazh per te..( ceshte feja, makine, qe sa me e re te jete aq me e mire eshte, aq me e pajisur me teknologji te larte??..) nqs te duket e mahnitshme, edhe te jete e para 1 milion viteve, ta percafosh qe cke me te them.. nje fe nqs eshte mbajtur per qindra vite e pandryshuar dhe ka pasur qindra miliona ithtare dhe as qe jep shenje dobesimi, do thote qe ketu ka dicka per tu mahnitur, e jo per ti thene vetes i zgjuar, e milionave te marre..
PO filozofine e te permiresuarit ku e le ketu??
Snjeh islamin, aq e thjeshte, dhe nuk je i prirur te flasesh pa paragjykime..
NUk po flisja per Islamin, por per vellezerit e mij ne gjak, shqiptaret.
Tani, ju miq qe dini se sa 'kot' eshte islami, jeni te humbur qe me injorancen dhe banalitetin ne te shprehur. Nje qe rri e merret direkt me mjekren e njerit psh, sigurisht esht i humbur qe ne fillim, nje qe fillon debatin me fyerje nuk eshte per debat. Nje qe futet ne bisede me paragjykime dhe tallje, dhe jo duke thene 'ja o mik, cke per te thene', eshte i humbur qe ne fillim. Nqs nje me mjekerr nuk te sheh me sy te keq, por ti e shikon me bezdi, je shekuj e shekuj mbrapa o mik, nqs ti flet per ta mbas shpine, je i humbur qe ne fillim, nqs tallesh me percen e vajzave qe e kane vene me deshire, je i mjere.... je llafazan qe nuk shikon punen e vet, qe cirret per demokraci kur po te kete gje ne dore, ben cdo gje sipas trurit te tij dhe pa respektuar te gjithe..
Njesoj si ata qe flasin per 'moldavet' apo ato qe vishen si te tilla.Se minifundi te fut friken e 'sida'-s, por nuk mund te na shkoje mendja kurre tek morrat kur shikojme leshra te gjata te pakrehura,eh?E na flet pastaj per paragjykime.Tipike......
[size
=2]Sa te mjere jane ato qe enderojne te jene diktatore, tu tregojne te tjereve se cu perket e cfare jo.. Gjaku yt ka vrar e masakru gjakun e vet ne mase para 10 vitesh e vazhdon akoma..valla me pare kam vella nje serb te mire se nje shqipetar te keq.. ai 'vella' shqipetar qe kerkon te me shohi te vdekur me perket leshin, i thy koken..ashtu edhe ti..ashtu edhe cdokush tjeter.. ku je ti me keto mendime er daj, ne boten e librit 'mein kampf'???[/size]
Ai qe ka vra nuk ishte gjaku, por mendja e lajthitur.Une nje shqiptar e kam gjitmone vella edhe pse i keq.Kush eshte i keq e ka nga padija se asnjeri nuk lind i keq.Une kam lindur me gjak shqiptari dhe çdo shqiptar me perket.Ti ndoshta kerkon te thuash se nese yt vella apo moter te ben nje te keqe, fillon te bertasesh se s'eshte me vellai apo motra jote????Per mua kjo gje s'mund te ndodhe, por per ty po.Ti para se te jesh shqiptar, je mysliman dhe vellai yt me perpara eshte ai qe eshte mysliman, pastaj ai qe te ka bere yt ate,apo jo??Pastaj lidhjen me 'mein kampf' na shpjego noj here tjeter po pate kohe.
ketu dallon racizmi nga te menduarit i lire. Mua me perket cdo ide te cilen e perqafoj. Ti dhe ca 'baballare tjere te kombit ' doni qe asnje shqipetar te mos ndjeje afersi me islamin, ejani pra na lani kokat nga papastertirat e mendjes qe paskemi. Por po kaloj serish tek te qenurit te humbur qe ne fillim.. Nuk je ne komunizem er daj...mendo lirshem, cjane keto budalliqe..
Falemnderi
t per 'baballaret e kombit',por nuk meritoj aq nder.Sa per larjen e kokes na vjen ne ndihme nje fjale tjeter e urte:Me lÃ_ kryt e gomarit,humb ujin dhe sapunin.Nuk kam asgje kunder shqiptareve qe perqafojne Islamin.Fundja kush nuk ecen dot me kembet e veta,ka nevoje per nje paterice.Me vjen keq per ata qe e vene perpara te qenit shqiptar, pra per ata qe humbin identitetin e tyre.Pra mos pellit per gjera qe si ke lexuar kerkund.
cila fe na perkiska, nqs asnje fe, si e provon qe jemi pa fe, apo si provon qe nje komb i tere qenka i nje mendjeje ne lidhje me fene..
Cila fe na perket??Shqyptarija. Na perket se jemi lindur me te ne gjak.Jemi lindur shqipetare.E kemi mesuar duke pire gjirin e nenes shqiptare e duke belbezuar tingujt e pare shqip.Por siç e thashe edhe me lart,eshte mendja ajo qe ben te keqijat, dhe mendja manipulohet nga nje mori ideologjish(siç shkruan edhe ti).Mendje mendje kjo dynja, mendja mendjes nuk i ngjan.Ti na thua qe nje komb i tere na qenka i njemendjeje!!Per çfare gjëje????
Kujt i perket feja islame, nqs i perket atyre qe e kane krijuar (hasha, por e di se nuk beson qe e ka kriju dhe bo perfekte vet Zoti), atyre u takon te thone: 'Kjo fe eshte vetem e arabeve', gje qe aludon ti.. jepi faktet, ku limitohet shtrirja e islamit ne disa kombesi???
Islam domethene 'bindje' ose 'nenshtrim', apo jo?Mendoj se i perket atyre qe nenshtrohen.Ti e di qe une nuk besoj kurse ti beson.Pra behet fjale per te besuar diçka dhe kur perdoret fjala besim , nenkuptohet se nuk ka prova.Po te kishte te tilla nuk do te flitej per besim, por per realitet.Pra te takon ty te na sjellesh prova mbi krijimtarine e Zotit.Te na shpjegosh se perse valle, kete perfektesi qe Ai krijoi per te gjitha krijesat e tij te dashura, e ka shkruar vetem ne gjuhet semitike(pardon, ne gjuhet aq te 'embla' aramaike dha arabe) , dhe asnjehere ne gjuhe te tjera.Kur t'i jesh pergjigjur ketyre pyetjeve, vjen radha ime.
Citim:
Po citoj ato që tha Jarigas
Citim:
Pastaj nuk doja te shpjegoja thjesht qe fete nuk kane perse nuk ndryshojne, por ne pergjithesi, bindjet nuk kane perse te mos ndryshojne..
Keshtuqe edhe fete mund te ndryshojne , apo jo?
Patjeter cdo i keq nuk lind i tille, padyshim behet i keq nga padija.. Ne kemi lind te pafajshem jo se kemi lind ne shqiperi, kemi lind te pafajshem se ashtu lind cdokush, ne kete menyre te menduarit, qe ta vleresoj, atehere nuk duhet urryer askush, as serbi, as greku..dhe vertet.
Shqipetaret jane vellezerit e mij, po nuk na ka bo koken nje babe qe mos ti ve vijen e kuqe kur me ben ndonje te keqe, te pakten me dobesine time si person.. Atyre qe me ka bo baba im, nuk i mohoj edhe te me vrasin.. Po avash me kete konceptin e te njejtin babe, ke kan bab shqipetaret???
Shqiptaret kane babe nje shqiptar.Pike.
..
Citim:
Islami nuk ka gje per ti permiresuar, kurse permiresimi ne jetimin dhe interpretimin e tij nuk ka fund.. e ja i dashur, u ktheva serish ke 'filozofia ime e permiresimit'
Mbi kete pike duhet te merresh vesh me el-Nino-n i cili, si mysliman i devotshem qe eshte pohon se nuk ka interpretime ne Islam(ne temen "a jeni ateista apo besimtare").Une per vete e mendoj si ti.
E kam perserit 100 here, jam mjeran ne jetimin e islamit.. te kjo pergjigje, mgjs di qe islami thot qe eshte gjynah te flasesh ne kete menyre, qe eshte gjynah te thuash fjale te keqia, qe me te folur keshtu bej qe hipokritet te thojne 'tipike per muslimanet' pavaresisht se flasin per morra...instinkti im, gjaku im shqipetar, ketu mbizotroi, 'si ere te mos i kthesh me te njejten monedhe dikujt qe te shan, qe te fyen se koti e jo vetem ty'...
Nese e lexon edhe njehere ate qe kam shkruar, do te kuptosh se nuk akuzoj mjekerrosha per mbartje morrash.Eshte thjesht nje pergjigje paragjykimeve tuaja ndaj atyre qe jane ndryshe nga ti.Ti kur na shikon nje vajze me minifund menjehere na mendoka 'sida'-n, dhe ne te njejten kohe te rrenqethet mishi vetem prej mendimit se mund te kete ndonje pyke me te njejtin paragjykim ndaj mjekerroshave!!!E pastaj flet per hipokrizi??
Patjeter cdo i keq nuk lind i tille, padyshim behet i keq nga padija.. Ne kemi lind te pafajshem jo se kemi lind ne shqiperi, kemi lind te pafajshem se ashtu lind cdokush, ne kete menyre te menduarit, qe ta vleresoj, atehere nuk duhet urryer askush, as serbi, as greku..dhe vertet.
Eshte prej idioti te urresh nje njeri vetem se eshte serb apo grek apo mysliman. Urrehet vepra e nje njeriu dhe pasajt e saj , jo njeri vetem se eshte i tille.
Shqipetaret jane vellezerit e mij, po nuk na ka bo koken nje babe qe mos ti ve vijen e kuqe kur me ben ndonje te keqe, te pakten me dobesine time si person.. Atyre qe me ka bo baba im, nuk i mohoj edhe te me vrasin.
Edhe sikur te perqafojne nje fe tjeter???Jo se keta miqte e mij arabe myslimane ketej, me thone se me perpara eshte vella nje mysliman edhe pse i huaj, mandej ai qe te ka bo baba jot, por qe ka nderru fe!!!Ti, si e mendon??
Te krahasosh gjithe shqipetaret me vellezer e motra, esht gje e bukur, por te japesh shembull si ky joti 'po te beje nje te keqe vellai a motra, a thua nuk e kam moter a vella?' me qellim paralelizmi, eshte idiotllik koke e kembe, sipas meje.. nuk di ti si e ke 'toplistin e atyre qe do', por une pas Allahut dhe profetit, familjen kam, gjith tjeret vijne me pas..
..besoj se tu pergjigja edhe pyetje se car jam perpara cdo gjeje, nuk e kam mohu ndonjehere JAM MUSLIMAN.. tani mund te me shpjegosh se perse kjo perben 'tradheti ne syte e tu'...
Absolutisht per mua nuk perben 'tradheti'.Bile tradhetia eshte nje nocion teper abstrakt per mua.Vetem se per mua eshte shume e cuditshme se si eshte e mundur qe nje njeri me inteligjence mbi mesataren,une mendoj se i tille je,lejon veten te indoktrinohet ne menyre kaq te thelle.Shpesh bej paralelizem me kohen e Partise.Ne 91 isha ne universitet e kur dola nga greva e urise, ca bashkestudentet e mij nga Permeti me benin thirrje qe te kthehesha ne rruge te drejte e te hapja syte mbi te mirat e Partise e te Enverit etj...Une me vete habitesha se si mund te ishin aq te indoktrinuar sa te mos shikonin se si ishim katandisur!!
Ti zotrote ke problem shume me 'gazrat', po deshe shko e bej nje vizite ke doktori..'cdokush qe nuk ecen me kembet e veta, ka nevoje per nje paterice' e...haha, ne kete menyre nuk paske 'gje kunder' shqipetareve qe perqafojne islamin? duke thene qe 'qener jane, i kuptoj, le te hane kocka'... sa i gjynaf je o daku..kthehem ke muhabeti 'i gazrave', shume i beso logjikes tende zotrote, shume e mban veten per te zgjuar..Po ti o zavall nuk ke kembe, cne qe te vjen keq per ato qe perdorin paterica..
NUk permenda Islamin or trim(trima jane ata qe ngrene zerin , apo jo), e kisha fjalen per fene ne pergjithesi e bile edhe per ideologjite laike.Paterica eshte ne kuptimin e mbeshtetjes psicologjike ne jeten e perditshme, po nejse , qenkam zavall dhe s'u shpjegova mire.Ka mundesi qe te mos kem kembe , por s'kam frike nga Zoti.Ju??
Ke ke par nga muslimanet te jete i nenshtruar,sahabet qe per 30 vjet e shtrin shtetin islam nga nje qytet ne shkretetire ne nje shtet me kufinj qe shtriheshin ne 1/4 e gjatesise se ekuatorit? Apo po flet per njerezit e thjeshte, kur tu nenshtrova bythes tate un, nqs me merr shembull 'muslimani', mgjs nuk jam per tu marr shembull as per musliman i 'kategorise se fundit'
Me kete deshmon vetem per egersine me te cilen u perhap si fe dhe kaq.
Ne cfare gjuhe duhej ta sillte Allahu librin e tij te fundit ? me jep nje ide, te pastroj pak xhamin frontal te makines nga ky shi i fodullikut tend.. po pse valle, cilin musliman ke degju te ket then qe psalmet a unxhinjte nuk jane te vertete, se nuk jane shkru ne arabisht. Cilin musliman e ke par te fiksuar pas gjuhes arabe e traditave arabe, psh dridhjes se belit, ke pa zhaden shume zotrote,..po ke lloj lloj njerezish o daku, car te bo mo tmir ty qe shkru 'carpe diem' apo shkru ne italisht, se nje qe i esht qep arabishtes, apo nje qe thot 'olaaaaa'... shenja budalliku jane..
1 minut para se te 'frymezohesh'... shprehjet islame, te pasurit nje gjuhe te perbashket kane rolin kryesor ne te pasurit te njejten thirrje per lutje, te kuptuarit te nje gjermani musliman se car po lexon imami i tij japonez gjate namazit.. po nuk u punon te gjithve truri ne ca ane, sidomos kur kan mbush mendjen me paragjykime e fiksime..
Mund ta sillte ne kinezçe meqe ishin populli me i madh qe ne ate kohe,ne greqisht apo latinisht si gjuhet me te perhapura ne pellgun e mesdheut, ne indisht apo persisht, madje edhe ne shqip, si nena e gjuheve mesdhetare sipas disave!!Hiç..Ne arabisht.Po ti s'ju pergjigje pyetjes time.Pse ne gjuhet semitike??Pse te gjithe profetet jane te asaj rrace???Mos valle Zoti eshte arab?Ti pastroje qelqin e logjikes tende po qe i zoti, por jo prej fodullikut tim.Nuk ka asnje grimce ne ato qe shkruaj..
ti diskuton kot, vetem me llogjiken tende sakate, qe i beson shume, pa lexu nje liber te islamit, eshte tregues vogelsie intelektuale, eshte shenje te folurit me teper se te lexuarit..
Fshati qe duket, nuk do kallauz.Ketu, nese akoma nuk e ke kuptuar, nuk eshte vene ne diskutim nje liber, por pikeveshtrimi yne mbi fene, qofte ajo edhe myslimane.E mos kerko me kot te me 'fyesh' me fraza te zgjuara.Une s'kam per t'u ulur nr nje nivel te tille.Botekuptimi im nuk varet prej llogjeve te njerit apo tjetrit.E mbi te gjitha mendoj se ne nje diskutim, kush fillon ta ngreje zerin, e ka humbur davane..
Kontakti im eshte jarigas@hotmail.it .Megjithese mendoj se nuk kami gjera per te diskutuar fshehurazi nga te tjeret.Per kete nuk te kam kontaktuar.
Thua,
Keshtuqe edhe fete mund te ndryshojne , apo jo?
Mund te ndryshosh fe, jo fene.. Nga nje fe ne nje fe tjeter. Do me ta perkthy ne ndonje gjuhe qe kupton?? I meant you can change your religion, make changes in your religion.. nqs perpiqesh te ndryshosh perberjen e fese, atehere ke krijuar nje fe tjeter, ka plot budallenj qe vishen si ne kohe te antikitet grek dhe thone 'jam profet', keta zakonisht i cojne ne elbasan, pa fyerje per elbasanasit..
Thua, Shqiptaret kane babe nje shqiptar.Pike.
Cilin konkretisht?
Pastaj, a ka vlere te anasjellte kjo shprehje jote me pike..? dmth a eshte shqipetar cdokush qe ka baba nje shqipetar.. Sa shqipetare qe nuk dine shqip kane prinder shqipetare? Plot, sa shqipetar eshte James Belushi qe thote me tallje ' they are all cousins, in albania'..(besoj se e ke pare, bashke me Eliza Dushkun)..po kjo ska lidhje, keshtu qe esht mire te shmangen komentet fjali per fjali dhe pa lidhje me thelbin e muhabetit.
Kam pak pune, do kthej pergjigje mesazhit tjeter pas pak.
Kush lind si mysliman duhet të vdesë i tillë?
Ndoshta flas kot me kot por mendoj qe njeriu nuk e di kur te vdese cfar feje do te kete, ose jo si ta them me qarte, kur vjen vdekja nuk i dihet se si na jane marre mente.
Citim:
Citim:
Po citoj ato që tha jolanda
Kush lind si mysliman duhet të vdesë i tillë?
Ndoshta flas kot me kot por mendoj qe njeriu nuk e di kur te vdese cfar feje do te kete, ose jo si ta them me qarte, kur vjen vdekja nuk i dihet se si na jane marre mente.
Shume mire nuk di prandaj dhe fjalet jane jo te plota prej meje.
Kemi kohe te mesojme:p
Citim:
Sme njeh o miku, ne nje kopesht me lule, nuk shoh gjethet e rena dhe frutat e kalbura ( qe dikuj i pelqejne, puna e tyre), shoh gjelberimin. .....
Kjo nuk e di ne eshte tipike, por mendoj se gjithmone sipas urdhereses se Allah-ut duhet te kalben ato, apo jo??
Simboli i armikut te islamit eshte ebu xhehli, armik i betuar i Zotit, si faraoni. Nga vatra e ketij njeriu del nje besimtar, i biri, hz Ikrime. Pejgamberi keshillonte shpesh qe me te te silleshin me mire se te tjeret, dhe te mos i permendeshin absolutisht te keqiat e babait. Hz Huzejfe, eshte nje tjeter besimtar i madh qe lufton ndaj ushtrise te mosbesimtareve, ku ndodheshin i jati dhe vellai. Ata e ftojne ne duel, po Hz Rasulullahu nuk i jep leje, te behet vrases i babait, a vellase. Hz Nuhi, ........
Eh....semite.....vetem semite......
KUR MENDOJ SE SHQIPERIA ESHTE NJE VEND ME SHUMICE ISLAMIKE NE ZEMER TE EUROPES ,NDIHEM KEQ
uauauaua Aulon12 mbaj zemren se na ben ndonje hata.
Nuk jam aq besimtare por perseri fyhem nga percaktimi i tille
Pse cfar eshte Europa keshtu? Perendi?
uuuuuuu harrova eshte djep i zhvillimit te difekteve njerezire.
Po edhe mua me vjen keq qe feja muslimane eshte kapur keq nga thonjte e Europes.
Citim:
...Mbi kete pike duhet te merresh vesh me el-Nino-n i cili, si mysliman i devotshem qe eshte pohon se nuk ka interpretime ne Islam(ne temen "a jeni ateista apo besimtare").Une per vete e mendoj si ti...
Citim:
Po citoj ato që kam thene tek tema "A jeni ateista apo besimtare"
..:"Eshte e vertete qe ne nuk mund te flasim per Qenien
e Zotit pervec cka Ai na ben me dije ne Librat e Shenjte.."
Citim:
Po citoj ato që tha el-Nino
..rastesisht me ra rruga ne kete teme dhe pashe kete citimin tend Jarigas..UNE NUK E THEM NJE GJE TE TILLE por sigurisht qe nuk eshte hera e pare qe me duhet te rishpjegohem sepse ti shpesh here keqinterpreton..dhe me sa shoh jo vetem shkrimet e mia...keshtu qe je ti ai nuk meresh vesht me el-Nino-n![]()
..sidoqofte te sqarohem...Eshte e vertete qe ne Islam ka ceshtje qe nuk interpretohen nga dijetaret pervec asaj qe eshte shpallur ne Kur'an dhe aq sa eshte interpretuar nga vete Profeti (a.s)..si psh (per cka jam shprehur edhe tek tama qe po diskutonim bashke) ceshtja rreth Qenies se Zotit, ku une thashe:
Ne qofte se nuk eshte keshtu te lutem citoje cka kam thene...
Ndersa per ceshtje te tjera dhe komente te Kur'anit jane shkruar aq shume libra nga dijataret sa nuk te del nje jete e kesaj bote t'i lexosh te gjithe..
p.s: vertet Zoti e udhezon ate njeri qe i drejtohet Atij me lutje te sinqerta dhe me zemer te paster...
rrespekte a.m
Citim:
Po citoj ato që tha Aulon 12
KUR MENDOJ SE SHQIPERIA ESHTE NJE VEND ME SHUMICE ISLAMIKE NE ZEMER TE EUROPES ,NDIHEM KEQ
Citim:
nje pjese e shkrimit tim te postuar nga Jarigas lart
..dhe nuk ka interpreitme NE KETE CESHTJE sepse e verteta eshte e qarte..
ups e dergova padashje dy here
Ja hera e pare
po te dyten nuk po e shoh ku eshte:p
Citim:
pra nuk them se nuk ka interpretime ne cdo ceshtje por NE KETE CESHTJE..dhe ceshtja ishte persa i perket "hallallit" dhe "haramit" ..ku Zoti e ka bere haram-te ndaluar ceshtjen e vetevrasjes (qe po diskutonim per aktet me bomba)..dhe aty ku Zoti na ka dhene nje argument te prere pritet rruga per anashkalime me interpretime te tjera..qe te cojne ne devijim te asaj qe urdherohet..
shpresoj te me kesh kuptuar..
Citim:
Pra , ta kthejm gunen andej nga fryn era.....Diku interpretohet, diku tjeter jo.....Po, po, qarte....shume qarte...
Citim:
Ne na shohin me sy te keq ne shume vende te europes.Na paragjykojne me fyerje nga me te keqiat, duke fyer ne te njejtet kohe shqiptarizmin, te qenurit shqipetar. Dmth sipas tyre, te jesh shqipetar, do thote te jesh hajdut, te jesh i ndyre, te merresh me droge, te jesh fanatik..
Po ne e dime qe vlerat e shqipetarizmit jane fare ndryshe, qe ne vleresojme besen, nderin, vellazerine... a nuk jane keto?
E ne cirremi ' jo, nuk eshte ashtu, se nje shqipetari i ka dal nami i keq, cfaj kemi ne te gjoret qe vleresojme ndershmerine me shume se jeten??'
Po i marri eshte i marre.
Te njejtin gabim qe bejne ato me ne, po e bejme ne me veten tone. Po u themi vellezerve ju jeni te keqinj.. Poshtersine qe e bejne ca felliqesira italiane psh me shqipetaret, po e bejne shqipetaret me vellezerit e tyre muslimane, po i gjykojne pa ditur asgje ne lidhje me vlerat e islamit, sic nuk do tia dine ca per vlerat e shqipetarise.
Dmth ca zagare nga ne, skan ci bejne gomarit, i bien samarit. Jane aq te paburra, me komplekse inferioriteti dhe sahanlepires, saqe reagim te vetem ndaj padrejtesise qe u tregohet, shohin te imituarit te shtypesve te tyre e te kerkuarit te dikujt per te shtypur. I rrahin shpatullat atyre qe i shtypin dhe si kameleone ideologjie, marrin ngjyren e zagareve qe u behen zagare.
Thjesht duke pare paragjykimin ne mase qe na behet ne ca vende te europe, duhet mbajtur goja kur paragjykohen masa te gjera. Po fatkeqesisht kemi humbur shume nga keto vlera gjate procesit te majmunezimit te ketyre viteve.
Tek kenga 'Albanian' diku permendet nderi i motres si gjeja me e shtrenjte, dhe ashtu e dime ne te 'moshuarit'..po cdo thote nderi i motres se tani nuk po merret vesh me ? Na e shpjegoni ju qe therrisni per diten e arberit dhe per 'modernizim'..A eshte me nderi cilesi per shqipetarin a jo, a vazhdon ta shohe veten si person 'me nder' shqipetari qe te motres nuk i numerohen dot dashnoret?
Sinqerisht habitem me ato qe mburren se jane shqipetare por qe hedhin poshte vlerat e shqipetarizmit si sende te vjetra..me cmburreni valle? Me flamurin e bukur?
Europianizimit i kemi hipur se prapthi, eshte fare e lehte te kuptohet, ti kishim shaluar si duhet do kishim rruge te gjera, te pasterta, nuk do kishim korrupsion ne cdo hap qe duhet te hedhim, do kishim spitale moderne...
Por kemi marre mbeturinat, degjenerimin, drogen,ftohtesine,cinizmin, egoizmin, zagarllikun..
Nuk po i drejtohem Aulonit, se te folurit te tij tregojne fare qarte qe nuk kupton dot, qe i flet gjuha para mendjes, ose me mire te them i flet vetem gjuha dhe ca defekte ne koke.
Tani, me ty e kam i dashur Aulon, ceshte ky idiotllik ne te folur, cilin musliman qe esht krenar se esht i tille e ke fyer ne kete menyre? Apo hajt, 'te shaj ketu, se sme ben gje kush' ?
Nuk merremi me budallenj, jo. Po me shuaj kureshtjen, cilat jane arsyet qe ti ndihesh keq qe shqiperia ka shumice muslimane? Te njejtat arsye qe kane shqetesuar racistet e amerikes qe zezaket po trajtoheshin njesoj si ato?
Ketyre u kane vendosur emra Aulon, u kan then te krisur, te paarsyeshem, te rezikshem per shoqerine, percares, raciste..Ti si e perkufizon veten, te tille? Nqs po, pak thua madje ne mesazhet e tua..
Nqs edhe flet per Europen edhe perdor gjuhe raciste, shko sqarohu icik se cdo nga europa e cfare jo?
Car te pelqen nga Europa, racizmi? Nqs te pelqejne vlerat e mira, te drejtat e barabarta, trajtimi me respekt te njejte pavaresisht nga kombesia a ngjyra, atehere shiko se cshkruan para se te klikosh 'posto pergjigjen', aq me teper pa sqaruar.
Po ti mos u nxef mor Aulon, se utthulla e fote prish enen e vet..........Me la kryt e gomarit..........Sidoqofte me pelqen.....E nje cike me shume respekt per vicin..
O Aulon buRi, cne qe i permend bukurine e fjalen by... nje goce? Po Jargaqi valle, a do nxirte dhembet sikur ti permendeshin vica per familjen e tij..
Cne q flisni per burreri, apo kjo eshte burreria e koheve te sotme? Ma perkufizo, ma sqaro pak se ckupton ti me burreri..?
per keto po flas, per keto vlera qe kemi humbur. Se beni derr derr per Burrerine, dhe gjykoni njerezit nga mjekrra. Mqe ra fjala, mjekrra shenje burrerie eshte, edhe skenderbeu (zoteri aleksandri.. e forte kjo) deri ne gjoks e ka pasur mjekrren.. turp edhe per te... ????ti lal qe shihet qe pelqen perrallat e filmat, duhet te kesh vene re qe asnje femer ne filmin 'Skenderbeu' nuk vishet me xhinse.. Ne ate kohe te burrerise, qe te ben aq shume krenar, ndahej burreria nga feminiliteti qe nga veshja, qe nga sjellja.
Aulon, leri perrallat me Turqine, kemi qene te pushtuar gjate gjithe historise, pushtimi me i gjate ka qene ai romak. kemi pasur heronjte tone qe luftuan dhe qe ju degjua emri te pakten po aq sa Skenderbeut. kemi pasur teuten, e njeh valle?? Por ajo po luftonte qe te mos sillej krishterimi, kurse (sipas teje) Skenderbeu po e mbronte ate.. Aulon, perse ben si i paanshem, je shume haptazi adhurues kryqezatash, e na ben si shqipetar i mire..
Kush te ndau ne 50 copa ty i dashur, viti 1913 ste kujton dot gje, ste kujton copetimin qe na beri anglia me francen..
Me shteteve nuk ka marredhenje 'miqesore', te pakten ne pergjithesi, dhe pa pasur te njejtat rrenje.. Cne qe i beka Turqit Ujq, e gjithe vendet e tjera te europes e sa e sa te botes qe kane bere pushtime..heronj (kush ta solli ate kulture qe qenkerka e shqipetareve, ate fe qe ishte der sa erdhen osmanllinjte, mbiu nga Vlora valle, a nga Durresi, a nga Shkodra..?) cfare e ben Aleksandrin hero, se pushtoi gjysmen e botes qe njihej atehere po turqit ujqer?
Sipas meje, thjesht verberia jote, thjesht te paditurit..dhe fatkeqesisht, kryesorja, antipatija ndaj islamit...antipatija ndaj atyre qe i quani vellezer shqipetare...
leri turpet, turp te kesh per vete, mesazhit te pare tim nuk i dhe pergjigje, po me tregove perralla anadolli..lere ere turqine, muslimani nuk eshte turk, muslimani nuk ka kulture turku.., kultura me e mire qe mund te kete eshte kultura e Kur'anit..
masakrat e turkut na i permendni se une qekam shume injorant, apo quani masakra vrasjet ne fushen e luftes..jam mesuar te degjoj per fshatera qe digjen, per gra qe perdhunohen..osmanllite kane bere te tilla gjera?? Smund ti kete bere nje vend qe ka pasur me shume kryeministra shqipetare se turq..apo jane te shitur ato?? Jo se vende te larta kane pasur Qemali, skenderbeu, Sami frasheri, Abdyli.. keto jane te shitur???
Diskutimeve fetare me ty nuk kam kohe ti hy.. car mund ti them nje te krishteri qe beson se biblen e kane shkruar njerezit..nje person i tille flet me 'kompetence' per plot gjera, por zdi se cfare beson..(ta sqaroj pak se ketu kercejne Jargavaqet: Bibla e sotme patjeter qe eshte 'mix-2-mix' me dj prifterinj te ndryshem por ka akoma mesazhe qe i jane zbritur Hz Mesihut, po vetem nje grup mund te kete privilegjin te kete liber te shenjte te pandryshuar, qofte nje presje, per nje mijevjecar e gjysem, ehhh cti besh, nuk e kane gjithe shansin te jene muslimane)
O Aulon, meqe te ka mbet mendja te veshja, po me murgeshat si do ja bejme o i uruar, si ti bindim te veshin xhinse? Si tua veshim minifunet? Po gjyshet e mira qe mbulojne koken ne kishe, car ti bejme, ti mbushim mendjen te lyejn gishtat, te pudrosen,te behen si plakat e shemtuara te telenovelave meksikane?
Po prifterinjve franceskane, si tu a heqim rripin, si ti mbushim mendjen te shkojne me kepuce nike?
Keshillat e tua, 'le te ...', e tua jane tragjikomedi. O Zot, sa per te qeshur e sa per te qar. Nje njeri kerkon qe nje pjese e mire e popullit ( jo qe kane mjekrra, por femrat qe shkojne te mbuluara ne xhami) te veprojne sipas tekave tija. Nje djale qe di te shkruaje, kerkon ti hedhi poshte, te ule besime te pandrysuara per qindra vite..e ben fjale per kriza identiteti qe solli enveri..
Dhe ah, kur te te thone ca jargavaqe 'bravo', ta dish se eshte me keq se te te rrahi shuplakat shimpanzeja, ta dish se eshte me keq se te te nxjerri dhembet gomari, ne shenje simpatie..hap syte e le antipatine e pabazuar, dhe mos te te pelqeja ledhatimi grenxes
Citim:
O Aulon buRi, cne qe i permend bukurine e fjalen by... nje goce? Po Jargaqi valle, a do nxirte dhembet sikur ti permendeshin vica per familjen e tij..
Te siguroj qe po.....
per keto po flas, per keto vlera qe kemi humbur. Se beni derr derr per Burrerine, dhe gjykoni njerezit nga mjekrra. Mqe ra fjala, mjekrra shenje burrerie eshte, edhe skenderbeu (zoteri aleksandri..e forte kjo) deri ne gjoks e ka pasur mjekrren.. turp edhe per te... ????
Harron shpatat ti djali......Burrat mbanin shpata ne ato kohera, por brisqet e rrojes nuk u arrinin akoma nga Anglia.....
ti lal qe shihet qe pelqen perrallat e filmat, duhet te kesh vene re qe asnje femer ne filmin 'Skenderbeu' nuk vishet me xhinse..
Po pasi mbaronin xhirimin a i ke pare se si visheshin???
Me shteteve nuk ka marredhenje 'miqesore', te pakten ne pergjithesi, dhe pa pasur te njejtat rrenje.. Cne qe i beka Turqit Ujq, e gjithe vendet e tjera te europes e sa e sa te botes qe kane bere pushtime..heronj (kush ta solli ate kulture qe qenkerka e shqipetareve, ate fe qe ishte der sa erdhen osmanllinjte, mbiu nga Vlora valle, a nga Durresi, a nga Shkodra..?) cfare e ben Aleksandrin hero, se pushtoi gjysmen e botes qe njihej atehere po turqit ujqer?
Sipas historise Aleksandri i Madh kudo qe shkoi coi qyteterimin dhe ndertoi, kurse turqit:"ku shkel kemba e turkut, nuk shkel me bari"...mban mend????Pervec xhamijave cfare kane ndertuar ne Shqiperi, gjate 500 vjeteve??Bile edhe romaket kane lene pas ndertimet e tyre qe rezistojne edhe sot e kesaj dite.Keshtu qe me duket e habitshme qe nje inteligjence si e jotja te arrije te krahasoje romaket me turqit...||||||
Sipas meje, thjesht verberia jote, thjesht te paditurit..dhe fatkeqesisht, kryesorja, antipatija ndaj islamit...antipatija ndaj atyre qe i quani vellezer shqipetare...
E the mire:sipas teje.......
Diskutimeve fetare me ty nuk kam kohe ti hy.. car mund ti them nje te krishteri qe beson se biblen e kane shkruar njerezit..nje person i tille flet me 'kompetence' per plot gjera, por zdi se cfare beson..(ta sqaroj pak se ketu kercejne Jargavaqet: Bibla e sotme patjeter qe eshte 'mix-2-mix' me dj prifterinj te ndryshem por ka akoma mesazhe qe i jane zbritur Hz Mesihut, po vetem nje grup mund te kete privilegjin te kete liber te shenjte te pandryshuar, qofte nje presje, per nje mijevjecar e gjysem, ehhh cti besh, nuk e kane gjithe shansin te jene muslimane)
E ne fakt Kur'an-in e shkruajti Allahu dora vete se sic e dime fort mire, Muhameti s'dinte shkrim e kendim.C'ka besojne te gjithe myslimanet e 'mire' ku ben pjese edhe ti.Kurse ca muslimane te tjere, turq, betohen se ne Topkapi kane nje leter me firmen e Pejgamberit dora vete.Cfare privilegji eh??Biles ato presjet jane teper te rendesishme, teper....Te krishteret nuk 'besojne' se Biblen e kane shkruar njerezit, jane te sigurte per kete.Myslimanet 'besojne' se Kur'an-in e ka shkruar :kush?????A na jep ndonje deshmi???
O Aulon, meqe te ka mbet mendja te veshja, po me murgeshat si do ja bejme o i uruar, si ti bindim te veshin xhinse? Si tua veshim minifunet? Po gjyshet e mira qe mbulojne koken ne kishe, car ti bejme, ti mbushim mendjen te lyejn gishtat, te pudrosen,te behen si plakat e shemtuara te telenovelave meksikane?
Po prifterinjve franceskane, si tu a heqim rripin, si ti mbushim mendjen te shkojne me kepuce nike?
O Tole...po ke ke degjuar ti qe te ankohet per mjekren e cjapit mer lal???Apo per ate te hoxhes a priftit??'A ke pare murgesha ti qe te vihen ne poste publike???Apo franceskane qe ndjekin universitetin??Te jane errur syte e mendjes me duket.....
Keshillat e tua, 'le te ...', e tua jane tragjikomedi. O Zot, sa per te qeshur e sa per te qar. Nje njeri kerkon qe nje pjese e mire e popullit ( jo qe kane mjekrra, por femrat qe shkojne te mbuluara ne xhami) te veprojne sipas tekave tija. Nje djale qe di te shkruaje, kerkon ti hedhi poshte, te ule besime te pandrysuara per qindra vite..e ben fjale per kriza identiteti qe solli enveri..
Mbi kete pike ke te drejte...Nuk ka me shurdh sesa ai qe s'don te degjoje.... Bravo....
Dhe ah, kur te te thone ca jargavaqe 'bravo', ta dish se eshte me keq se te te rrahi shuplakat shimpanzeja, ta dish se eshte me keq se te te nxjerri dhembet gomari, ne shenje simpatie..hap syte e le antipatine e pabazuar, dhe mos te te pelqeja ledhatimi grenxes
O Tole, po ti a nuk pate vendosur te flisje me muret a???Apo ua mbushe mendjen shpejt atyre??Se po te flesesh me muret ze e flet per grenxa qe ledhatojne, per shimpaze qe duartrokasin e per gomare qe zbardhin dhembet....Te gjitha ne Kur'an i ke mesuar??
Citim:
Cne q flisni per burreri, apo kjo eshte burreria e koheve te sotme? Ma perkufizo, ma sqaro pak se ckupton ti me burreri..?
per keto po flas, per keto vlera qe kemi humbur. Se beni derr derr per Burrerine, dhe gjykoni njerezit nga mjekrra. Mqe ra fjala, mjekrra shenje burrerie eshte, edhe skenderbeu (zoteri aleksandri..e forte kjo) deri ne gjoks e ka pasur mjekrren.. turp edhe per te... ????ti lal qe shihet qe pelqen perrallat e filmat, duhet te kesh vene re qe asnje femer ne filmin 'Skenderbeu' nuk vishet me xhinse.. Ne ate kohe te burrerise, qe te ben aq shume krenar, ndahej burreria nga feminiliteti qe nga veshja, qe nga sjellja.
Aulon, leri perrallat me Turqine, kemi qene te pushtuar gjate gjithe historise, pushtimi me i gjate ka qene ai romak. kemi pasur heronjte tone qe luftuan dhe qe ju degjua emri te pakten po aq sa Skenderbeut. kemi pasur teuten, e njeh valle?? Por ajo po luftonte qe te mos sillej krishterimi, kurse (sipas teje) Skenderbeu po e mbronte ate.. Aulon, perse ben si i paanshem, je shume haptazi adhurues kryqezatash, e na ben si shqipetar i mire..
Kush te ndau ne 50 copa ty i dashur, viti 1913 ste kujton dot gje, ste kujton copetimin qe na beri anglia me francen..
leri turpet, turp te kesh per vete, mesazhit te pare tim nuk i dhe pergjigje, po me tregove perralla anadolli..lere ere turqine, muslimani nuk eshte turk, muslimani nuk ka kulture turku.., kultura me e mire qe mund te kete eshte kultura e Kur'anit..
masakrat e turkut na i permendni se une qekam shume injorant, apo quani masakra vrasjet ne fushen e luftes..jam mesuar te degjoj per fshatera qe digjen, per gra qe perdhunohen..osmanllite kane bere te tilla gjera?? Smund ti kete bere nje vend qe ka pasur me shume kryeministra shqipetare se turq..apo jane te shitur ato?? Jo se vende te larta kane pasur Qemali, skenderbeu, Sami frasheri, Abdyli.. keto jane te shitur???
nuk i lexova postimet e mesiperme se skam durim. i hodha vetem 1 sy.paska akoma budallenj (pa dashur te fyej njeri)qe marrin mundimin te shkruajne 2 faqe per fene e tyre sa e papar qe eshte.open your eyes people
eh thuaj...budallai e ka trurin, pjesen fizike..por nuk ka mendjen..ate qe nuk e shohim..
Citim:
Sa per djeni ,shqiptaret perendise i thone Zot , nuk i thone Allah.
Citim:
po Xhejmist si i thone shqiptaret??mos i thone Gjin apo Gjon??
po mashallah mer Aulon qe njihke edhe perkthimin e emrave ne gjuhe te ndryshme ti..nuk di pse disa thone qe emrat nuk perkthehen..?
sa per kulture, fjala Allah eshte emri i Zotit dhe nuk ndryshon ne asnje gjuhe te botes...kurse Zot apo i Adhuruar ne arabisht i thone Ilah..
eh ku je or forum ku je se po nuk morem dituri ketu ne nuk do marim ne ndonje vend tjeter :p
rrespekte a.m
Citim:
Pra ti 'vogelush', po na mbush me kulture ......Shume te faleminderit ..Sidoqofte une te them se duhet te studiosh pak me shume arabisht e pastaj mund te vish ne forun per te na servirur kulturen e kulluar arabe.'Allah' nuk mund te jete aspak emri i perendise e aq me pak nje emer i perendise arabisht.Mund te kuptoj se per ty mund te kete nje vlere supreme besimi verberisht ne gjithcka qe ben pjese ne kulturen mysylmane, por te keshilloj qe here pas here edhe t'i pertypesh pak.Tani qe te na 'kulturosh' akoma me teper, a mund te na shpjegosh se per cfare arsyeje enigmatike, perendia qe ti trumbeton me te madhe se eshte nje i vetem,na u dashka t'i jape vetes nje emer??Per t'u dalluar nga kush??Dhe pse pastaj ne arabisht?E pse nuk e ka shfaqur qysh ne librat e pare???
pse duhet me pak fjale mund te na e shpjegoni ?
Citim:
Po citoj ato që tha gigolò
Pra ti 'vogelush', po na mbush me kulture ......Shume te faleminderit ..Sidoqofte une te them se duhet te studiosh pak me shume arabisht e pastaj mund te vish ne forun per te na servirur kulturen e kulluar arabe.'Allah' nuk mund te jete aspak emri i perendise e aq me pak nje emer i perendise arabisht. e vazhdon me ... bla bla bla bla bla bla etj ...?E pse nuk e ka shfaqur qysh ne librat e pare???
Citim:
une e kam thene dhe do te vazhdoj ta them..ti jarigas nuk pranon asgje nga une..vetem per hir te faktit se mendon se po debaton me nje "njeri te fese"..qe me vjen te qesh vetem kur mendoj se kushedi si me imagjinonhahaha
nejse .. e kam fjalen je gabim ne baze..dmth te mungon dituria..kuptove:p?? ato furcat (pyetjet) "bla bla bla" i ke sa me terheq vemendjen per te lyer inorancen..a me kupto:p? ne arabisht eshte si thash une..pra ti je gabim...ti ne di ndonje gjuhe arabe ndryshe na e thuaj...
p.s: eh ku je or forum ku je...pa ty ku do marim kulture e dituri ne...?![]()
![]()
[Kjo eshte nje dogme e krishtere, pra dicka qe duhet pranuar ashtu sic eshte thene sepse shkon pertej kufijve te arsyes njerezore. Pertej kufijve njerezore eshte madheshtia e Zotit dhe se Zoti nuk mund ta fute njeriun ne dilema te tilla 3=1
Citim:??????
Po citoj ato që tha SEND_ME_AN_ANGEL
Domethene te krishteret besojne tek Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjte. Ati nuk eshte Biri, dhe nuk eshte Shpirti. Po keshtu Biri nuk eshte Ati dhe nuk eshte Shpirti. Dhe ne menyre analoge Shpirti nuk eshte Ati dhe nuk eshte Biri. Por qe te tre jane Zoti, dhe kur i lutesh njerit i lutesh te treve. Kjo eshte nje dogme e krishtere, pra dicka qe duhet pranuar ashtu sic eshte thene sepse shkon pertej kufijve te arsyes njerezore. Te krishteret e pranojne sepse keshtu e ka thene Krishti "Lutuni ne emer te Atit Birit e Shpirtit Shenjt". Feve te tjera monoteiste mund tju duket si nje shfaqje paganizmi ne krishterim Triniteti i Shenjte, por nuk eshte detyrimisht ashtu, perderisa nuk ka tre zota por vetem nje Zot (sipas dokumentave zyrtare te vatikanit "unus et trinus" nje dhe i trefishte)
Citim:
une e kam thene dhe do te vazhdoj ta them..ti jarigas nuk pranon asgje nga une..vetem per hir te faktit se mendon se po debaton me nje "njeri te fese"..qe me vjen te qesh vetem kur mendoj se kushedi si me imagjinonhahaha
nejse .. e kam fjalen je gabim ne baze..dmth te mungon dituria..kuptove:p?? ato furcat (pyetjet) "bla bla bla" i ke sa me terheq vemendjen per te lyer inorancen..a me kupto:p? ne arabisht eshte si thash une..pra ti je gabim...ti ne di ndonje gjuhe arabe ndryshe na e thuaj...
p.s: eh ku je or forum ku je...pa ty ku do marim kulture e dituri ne...?![]()
![]()
Citim:
Po citoj ato që tha cancer
nuk i lexova postimet e mesiperme se skam durim. i hodha vetem 1 sy.paska akoma budallenj (pa dashur te fyej njeri)qe marrin mundimin te shkruajne 2 faqe per fene e tyre sa e papar qe eshte.open your eyes people
Provo te kunderten po te jesh i zoti....(kur te mbarosh me muret.. )
Citim:
Po citoj ato q� tha Jarigas
Ato pyetjet qe te bej e qe te duken si furca, ti qe ke aq shume kulture dhe dituri nuk ke as guximin dhe as pasurine kulturore qe ti pergjigjesh....
Citim:
Po citoj ato q� tha Jarigas me 9 Dhjetor 2007
..Sidoqofte une te them se duhet te studiosh pak me shume arabisht e pastaj mund te vish ne forun per te na servirur kulturen e kulluar arabe.'Allah' nuk mund te jete aspak emri i perendise e aq me pak nje emer i perendise arabisht.
Citim:
..a mund te na shpjegosh se per cfare arsyeje enigmatike, perendia qe ti trumbeton me te madhe se eshte Nje i Vetem,na u dashka t'i jape vetes nje emer??
Citim:
Per t'u dalluar nga kush??
Citim:
Dhe pse pastaj ne arabisht?
Citim:
E pse nuk e ka shfaqur qysh ne librat e pare???
Citim:
Cancer, jo cdo 'cope mishi' ne lekure eshte tumor. Ajo gjeja e cila te duket qe te perfaqeson ty si person, nuk eshte 'cancer', eshte mjet i domosdoshem per te vazhduar njerezimi..
Ti je aq, ashtu..saqe pa dashur te fyesh dike, i thua budalla..
Ti je aq ashtu..saqe merr mundimin te shkruash qofte 3 fjale (idiote) ne nje teme qe ste intereson fare..
Ti je aq ashtu..saqe na tregon ne se per car e sa te shkruajme..
O cancer, per te kaluar kohe shkruajme, e lexojme ndonje gje ketu. Po nuk jemi aq budallenj sa te shkruajme ne tema qe nuk na interesojne fare..
Ja, me shume thjeshtesi, '2 faqe' mund te shkruhen per ty, vetem nga urtesia e madhe qe reflekton me 4 fjali...
e jo me per tema qe na interesojne..
per te kaluar kohen, asgje me shume
Cne kujto se marrim seriozisht fjalet e njerit qe do te sjelli diten e arberit por u thote kavajes, tiranes ..qytete turke? E me shume mundesi verioreve maloke, korcareve, sarandioteve greke?? E labeve kokemushka? Apo jo, kete te fundit nuk e thote se eshte vete lab..
Kujto se jemi aq budallenj te marrim seriozisht dike qe permend fjalen 'horizont', e ben thirrje per kthim ne fene e krishtere te muslimaneve ??
Kujto se marrim seriozisht nje qe flet per burreri, per shqipetari dhe ne te njejten kohe argumenton se duhet te kthehemi ne ortodokse te pakten, se kosova u masakrua se ishte muslimane... kush i ka mendet ne koke e kupton se po ben thirrje per kurveri, jo per burreri..
por..kujt po i plas per budalliqet qe flet njeri e tjetri..
Vazhdoni te besoni si Jargavaqi me mire se kur nuk shkruajme eshte se nuk kemi cte themi, qe na mbyllet goja nga zgjuarsia dhe intelekti i madh qe tregoni ketu..
gjitha te mirat, shpresoj qe heren tjeter qe do u shkruaj ca trapave qe u thone vetes tumore, te jete sa me vone..
Citim:
Cancer, jo cdo 'cope mishi' ne lekure eshte tumor. Ajo gjeja e cila te duket qe te perfaqeson ty si person, nuk eshte 'cancer', eshte mjet i domosdoshem per te vazhduar njerezimi..
Ti je aq, ashtu..saqe pa dashur te fyesh dike, i thua budalla..
Ti je aq ashtu..saqe merr mundimin te shkruash qofte 3 fjale (idiote) ne nje teme qe ste intereson fare..
Ti je aq ashtu..saqe na tregon ne se per car e sa te shkruajme..
O cancer, per te kaluar kohe shkruajme, e lexojme ndonje gje ketu. Po nuk jemi aq budallenj sa te shkruajme ne tema qe nuk na interesojne fare..
Ja, me shume thjeshtesi, '2 faqe' mund te shkruhen per ty, vetem nga urtesia e madhe qe reflekton me 4 fjali...
e jo me per tema qe na interesojne..
per te kaluar kohen, asgje me shume
Cne kujto se marrim seriozisht fjalet e njerit qe do te sjelli diten e arberit por u thote kavajes, tiranes ..qytete turke? E me shume mundesi verioreve maloke, korcareve, sarandioteve greke?? E labeve kokemushka? Apo jo, kete te fundit nuk e thote se eshte vete lab..
Kujto se jemi aq budallenj te marrim seriozisht dike qe permend fjalen 'horizont', e ben thirrje per kthim ne fene e krishtere te muslimaneve ??
Kujto se marrim seriozisht nje qe flet per burreri, per shqipetari dhe ne te njejten kohe argumenton se duhet te kthehemi ne ortodokse te pakten, se kosova u masakrua se ishte muslimane... kush i ka mendet ne koke e kupton se po ben thirrje per kurveri, jo per burreri..
por..kujt po i plas per budalliqet qe flet njeri e tjetri..
Vazhdoni te besoni si Jargavaqi me mire se kur nuk shkruajme eshte se nuk kemi cte themi, qe na mbyllet goja nga zgjuarsia dhe intelekti i madh qe tregoni ketu..
gjitha te mirat, shpresoj qe heren tjeter qe do u shkruaj ca trapave qe u thone vetes tumore, te jete sa me vone..
Citim:
Hahahahahaha lebèrit kokemushka hahaha.
Leberit njihen per zgjuarsine e tyre natyrore dhe politike.Lebèrit jane dhe shume laike .Ke pare ne zonen e laberise ndonej grua me perce ne koke????
Kurse meshkuj me mjekra dhe patallona trecerekshe jane nja 6 -7 ,kryesisht çamé.
Ti qe je kaq patriot ,duhet ta dish qe shteti shqiptar ekzistencen e vet ja detyron laberise ,jo vetem sepse ne Vlore u ngrit flamuri.Pas luftes se pare ne traktatin e Versajes ,vendet fituese (midis tyre ,vendet ballkanike) e kerkonin prape Shqiperine si trofe.Mbi te gjitha keto fuqi argumentonin qe shqiptaret nuk ishin shtetformues dhe qe do te kishin gjithmone anarki po te beheshin te pavarur.
Po pergatitej coptimi perfundimtar i Shqiperise ,Serbet ne veri ,greket ne jug,italianet ne Vlore .
Kokemushkat i kapen italianet dhe pasi vrane nja tre mije prej tyre i verviten ne det ( italia ishte nje fuqi fituese e luftes se pare).
Ky akt i terhoqi fuqite e medha nga vendimi.
Lloyd George ( kryeministri i anglise, mbeshtetes e greqise ) tha ne konference,se nqs do ti jepnin pavaresine Shqiperise ,ata do ti prisnin fytin njeri tjetrit njesoj si malesoret e Skocise. U ngrit Wilsoni ( presidenti i SHBA) e tha .......mos harro se une jam me origjine Skoceze dhe sot votoj per pavaresine e Shqiperise.
Mustafa Kruja ne kujtimet e tij ,shkruan ............... Kur Ismail Qemali zbriti ne Durres ,banoret e fshatrave perreth,myslimane te betuar nuk mund ta konceptonin dot nje ndarje nga Kalifati i Sulltanit dhe refuzuan ngritjen e flamurit.
Kurse populli i Vlons me zgjuarsi politike ma te gjane doli dhe e priti Ismail Beun me kenge e valle dhe me garnizonin turk qe ja kishte mbathur.
Kjo ishte dicka mbi historine e popullit tend
Nuk e them une qe Shqiperia e mesme eshte Turqia e vogel
Tiranen e ka themeluar Sulejman Pasha ,dhe e quajti Teheran( njesoj si Teherani i Iranit pupupupupu).Vete banoret e pare ose ata qe e quajne veten TIRONSA TE VJETER jane te gjithe me origjine aziatike .Vete Dashamir Shehu ( deputeti dhe tironsi i vjeter) ka pranuar qe nje pjese e mire e Tironsve te vjeter jane me origjine PERSIANE.
Korcaret dhe Sarandiotet nuk jane greke lal.Ata kane nje popullsi te konsiderueshme Orthodokse Bizantine.
Por i levedris fese tende qe ata te jene Greke.
Sa per vete Greket ,gjysma e tyre jane Shqiptare -Arvanitas .
Greket qe jane te bardhe kane edhe mbiemra shqiptare.
Ata krijuan nje shtet Arvanitas ne 1830,por kur pane qe pjesa me madhe e kombit te vjeter ishte myslimane ,te manipuluar nga kisha orthodokse dhe duke qene se edhe ata vete ishin pak a shume fanatike orthodokse nuk deshen tia dinin per pjesen tjeter te Arberise dhe gjerat jane sot keshtu sic jane .Gjysma tjeter e Grekeve jane te krishtere Aziatike ,qe me nderrimin e popullsive Turqi- Greqi ( traktati i Lozanes 1929) u futen ne Greqi si Greke.
Me e bukura eshte se Greqia i dha Turqise myslimane shqiptare dhe Turqia i dha Greqise bizantine aziatike te krishtere.
Nejse se u zgjata shume me histori te bukura.
ciao
Citim:
i ke furca qe te lyesh ate per cka shprehesh rrejshem dhe nuk don ta pranosh...shiko per c'ka e kam fjalen:
..ti Jarigas, don te besh te zgjuarin kudo..une ta kam thene edhe me pare, kur njeriu flet ne nje fushe qe nuk ka dituri, thjesht tregon injorancen e tij.. pra edhe ketu ashtu eshte..pyetje dine te bejne te gjithe (madje mbase edhe pyetje me te zgjuara se ti) por ata pergjigjet qe jepen sikur kane me vlere..ti na u bere edhe njohes i arabishtes ketu :p je gabim me lart.. a me kupto:p?
Veshtire te te kuptoj kur ben kaq retorike.....Une te them se fjala'Allah' eshte me origjine cifute dhe ka te njejten rrenje me fjaleh El Elah qe do te thote perendi.Ti po dite ndnje fakt tjeter na e sill.S'ka nevoje te njoh arabishten per te diskutuar mbi nje gje te tille.
Perendia ka nje emer me te cilin njerezit ti drejtohen Atij me lutje!
per te dalluar nga perendite e rrejshme..
Perendite e rrejshme????C'jane valle???
sepse profeti ishte arab dhe Kur'ani zbriti ne nje mjedis qe flitej gjuha arabe.
Pra vjen aty ku them une.Qe versionin shqiptar akoma nuk ka zbrit e qe Kur'an-i eshte i pershtatur arabeve........![]()
kush tha qe nuk e ka shfaqur??
Atehere duhet te themi se nuk ka vetem nje emer, pasi ne Dhiaten e Vjeter shkruhet JHWH....Nuk e di ti, por une e shoh krejt te ndryshem nga fjala Allah...!!!!
p.s: ej jarigas, me hiq nje kuriozitet..ca do te thote ""koeficent dialektik""? se me thua qe : ""Nese don qe te ngresh pak koeficientin tend dialektik, pergjigju atyre pyetjeve pa pyetur imamin tend apo pa bere kerkime shumeoreshe ne web.....""haha..
Koeficent dialektik do te thote koeficent ushtrimit te logjikes apo logjikimit.Kete e kam thene sepse ne shkrimet e tua nuk del ne pah ajo c'ka ti mendon ne te vertete, por vetem 'argumentim' shabllon dhe i thate.( per nje cast mendo sikur je ateist dhe lexo pergjigjet qe ke dhene)Pevec fodullekut tipik prej myslimani te 'shkolluar'.
RROFT FORUMI (se na jep dituri jo per gjo..:p )
Dituria ka nevoje per toke pjellore...![]()
Citim:
[QUOTE]Po citoj ato që tha SEND_ME_AN_ANGEL
[B Sikur cdo shqiptar te mendonte se feja na lidh me shume se cdo gje tjeter, nuk do kishim sot Shqiperi.
Po mire o Send,nese Turqit nuk do ishin te ne 500 vjet a e ke menduar ti ndonjehere se cilit shtet do i perkisje dhe cfare gjuhe do flisje ti sot!?Ti do ishe ose Grek,ose Serb mbase dhe Italian por kurre Shqiptar.
Citim:
Po citoj ato që tha walker
[QUOTE]Po citoj ato që tha SEND_ME_AN_ANGEL
[B Sikur cdo shqiptar te mendonte se feja na lidh me shume se cdo gje tjeter, nuk do kishim sot Shqiperi.
Po mire o Send,nese Turqit nuk do ishin te ne 500 vjet a e ke menduar ti ndonjehere se cilit shtet do i perkisje dhe cfare gjuhe do flisje ti sot!?Ti do ishe ose Grek,ose Serb mbase dhe Italian por kurre Shqiptar.
Citim:Ti mik i dashur flije gjume ne ore te mesimit kur mesuesi fliste!
Teori e lezetshme......Nga e ke marre??![]()
![]()
Citim:
Po citoj ato që tha walker
Ti mik i dashur flije gjume ne ore te mesimit kur mesuesi fliste!
Citim:Mesuesi im ishte dhe i yti,por ti me sa duket se paske riparuar akoma difektin e vesheve se dikur ti fusje nje shufer ne njerin vesh dhe te dilte ne tjetrin,keshtu qe cdo fjale e tij ne njerin vesh te hynte e nga tjetri te dilte.
E ai mesuesi yt te ka perrallisur edhe teori te tjera si kjo???Nese po, silli ketu qe te na kulturosh pak ne , qe flinim ne oren e mesimit......![]()
Citim:Mesuesi im ishte dhe i yti,por ti me sa duket se paske riparuar akoma difektin e vesheve se dikur ti fusje nje shufer ne njerin vesh dhe te dilte ne tjetrin,keshtu qe cdo fjale e tij ne njerin vesh te hynte e nga tjetri te dilte.
E ai mesuesi yt te ka perrallisur edhe teori te tjera si kjo???Nese po, silli ketu qe te na kulturosh pak ne , qe flinim ne oren e mesimit......![]()
Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 » Trego 238 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.