Forumi Horizont Gjithsej 7 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 »
Trego 313 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Probleme Sociale (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=312)
-- Ekziston racizmi ne shqiperi??? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8878)

Postuar nga agata datë 15 Nëntor 2009 - 22:48:

Citim:
Po citoj ato që tha erious
a the jam jevge prej babe ? apo po tallim bythen ketu ?

ahahaaha ku e pe kete meeeeeee
Bir selmani nenes ke te qaj me pare...

Postuar nga Enya datë 16 Nëntor 2009 - 01:38:

Wink

Citim:
Po citoj ato që tha agata

ahahaaha ku e pe kete meeeeeee
Bir selmani nenes ke te qaj me pare...

Po, e lexuam te gjithe mbreme ca kishe shkruar ti Agata, dhe Bjondja e shkrete, aq zemermire, po te kerkonte aq te falur, sa thua i ra forumi nen koke

Vec me nje ndryshim nga Nena jote, dhe jo nga Babai. Dmth, ke pohuar qe "Perderisa YT Ate eshte martuar Vite me pare me Evgjite, pse te mos e beje dhe ti? Dhe Ajo ( pra Mami yt jo rrace e bardhe) ishte shum her me e bukur dhe me e zgjuar sesa TY." Kete ke shkruar Agate e dashur, nuk po te shpifet nejri.

Ketu me vjen dhe mua inat, jo vetem Erious. Hajt pash zotin kujt i intereson nese je mulate, gabele, evgjite apo rome, ( kaq permbledhje di une). Rendesi ka qe ke gjet vetveten ne France.

sorry, ja ku paska qene mesazhi yt.

Citim:
Im ate Angel, dhe ajo femer eshte me e bukur dhe shume me e zgjuar se un...

Megjithate Angel, tema nuk ka te bej me mua, un kam 15 vjet qe jetoj ne nje shtet tjeter, qe ndoshta eshte shume me pak racist se sa ai i joni... 

Postuar nga BIONDIA datë 16 Nëntor 2009 - 01:45:

Citim:
Po citoj ato që tha Enya

Po, e lexuam te gjithe mbreme ca kishe shkruar ti Agata, dhe Bjondja e shkrete, aq zemermire, po te kerkonte aq te falur, sa thua i ra forumi nen koke

[/color]
[/B]

Enja sme ka zen gjumi me te vertet se mu duk se pa dashje e ofendova me ate qe tregova dhe pse ishte e vertet ...pastaj bota eshte sa nje kokerr ulliri ...thote nje kushuriri im nga tirona...

Postuar nga al74 datë 16 Nëntor 2009 - 02:09:

Citim:
Po citoj ato që tha Enya

Erious nuk eshte rracist, por eshte Realist, me "R" te madhe. Dhe qe thua ti, nga  bazohesh ti per erious qe e ofendon kaq rende publikisht? Ti mund te lavderosh shokun tend Jevg, por kurre te besh krahasime me nejrez qe kurre ne jeten tende s`i ke pare. Se kot mos je ti evgjit dhe tu preken interesat, Shko bjeri daulles, se vec per aheng jeni, e keni ne gjak !

Jemi rraciste, dhe sigurisht kush e ndjen veten sadopak Shqipetar do mbroje gjakun e tij.

Sa per Fajtorin,  e ka ne gjak perbuzjen per anetaret. Nuk ka lene anetar pa e ofenduar ne forum( atijt te gjithe ne i dukemi Injorante, Idjote, etj...), me kunja larg e larg, dhe ai pretendon se na prishen interesat shume se kush eshte Fajtori, turk (musliman) apo kaurr( grek) apo katolik ( Shqipetar).

Pastaj sigurisht Fajtori do fuse nje kunj, qe te" digjet" muhabeti, ndryshe nuk ecen forumi. Eh medet, ca mban kjo bote, dhe ku ne mergim pale!

ps: Ec o vella shikoni punet tuaja, ca mban familja juaj, se as ca mban lagjia s`na intereson!

Enya. pse eshte realist erius eshte per veten e tij. edhe une thejsht te verteten diktova. rracizmin e ka shprehur hapur e nuk shoh se ku qendron ofendimi.
po ja ta zeme se e kam ofenduar me krahasimin qe i bera me mikun tim , po ja ta them qe i kam zet rracistet . c'te them .

po e le erius te mbytet ne paragjykimet e tij se nuk besoj ta shpetoje njeri e aq me pak une.
per aq sa e mendoj une personalisht eshte e vertete qe ka rracizem ne Shqiperi dhe eshte per te ardhur keq. shiko une nuk e shoh kete rracizem ndaj ngjyres se lekures me shume se theksimi i tij ndaj perkatjeve krahinore apo gjuhesore. ka shume hipokrizi ne Shqiperi madje shume me i theksuar se ai i jugut te Italise e me keqardhje meqenese i kam provuar edhe mbi lekuren tim te gjitha llojet e paragjykimeve i kam hedhur keto te fundit pas kraheve me te vetmin koment : te gjoret ju sa te varfer jeni!

ricitoj ketu Nene Terezen : Nuk mund te dua ke nuk njoh!

ketu me poshte sjell pergjigjen e Einstein ku ne nje pike kufiri e pyesin se ciles rrace i perkiste : Une jam rrace humane.

ps. nuk mohoj qe jam pak jevg apo gabel ne shpirt. biles shpesh jam edhe disi ziliqar per thjeshtesine e tyre ne te jetuaren e jetes.

Postuar nga agata datë 16 Nëntor 2009 - 02:44:

Angel me pyeti ne nje mesazh qe e ka fshire duke me thene a do merje dike te nje race tjeter...

Dhe ju pergjigja, perderisa im ate e ka bere edhe un do e beja...
Kishte nje gabim drejtshkrimore ne mesazhin tim.. dhe per korigjim i them im ate...
Pastaj vazhdova duke mbrojtur femren ne fjale qe eshte me e bukur dhe me e zgjuar se un...

keshtu eshte kur lexoni me prapanica, e kur moratorja ne fjale fshin ato qe nuk duhet.

Po ne jemi aq injorante ne kete forum, sa ngaterojme njerzit antiraciste, me jevgjit... se ti Enya keshtu i the edhe al74, mos na eshte jevg... Kurse eri i tha fajes, se eshte c'virgjeruar nga jevgat prandaj i mbron... ja sa ulet flisni... dhe kur ju ofendojne thoni uaaaaaaaa si na ofenduat, duke harruar se ofendoni ju te paret...

Nuk flas me ne kete teme se me vjen vertet te vjelle...

hajt shendet, copa mishi me dy sy...

Postuar nga AngelDevil datë 16 Nëntor 2009 - 02:49:

Pershendetje Agata

Postimet i fshiva me kerkesen tende meqe ma kerkove me mp.

Mgjate po i ripostoj serish nqse deshiron e bej pa problem.

JU LUTEM E NJEHERE TE GJITHEVE TI PERMBAHENI TEMES NDRYSHE DO MBYLLET.

Postuar nga AngelDevil datë 16 Nëntor 2009 - 02:58:

Citim:

keshtu eshte kur lexoni me prapanica, e kur moratorja ne fjale fshin ato qe nuk duhet.

OK PO RI-POSTOHEN TE GJITHA POSTIMET MEQE PRETENDON QE PASKAM FSHIRE ATO QE SDUHEN.

MGJATE AGATA TE KESHILLOJ TE SQAROSH VETEN NE RRADHE TE PARE PASTAJ TE SHKRUASH

DJE THE DICKA TJETER E SOT PO E MOHON.

KJO COPA MISHI ME DY SY ESHTE "SHPREHJE" E PA VEND PER NJE VAJZE SI TY.

Postuar nga agata datë 16 Nëntor 2009 - 03:02:

Cilat postive fshive o Angel...., un nuk te kerkova te fshije mesazhet e mia, por mesazht e aty qe me ishin drejtuar duke me keq kuptuar, si psh, biodia dhe eriusi... kurse ti ke fshi cfare ke dashur... nejse...

Postuar nga AngelDevil datë 16 Nëntor 2009 - 03:04:

AGATA TE GJITHA POSTIMET E FSHIRA U RI-PUBLIKUAN KESHTU QE MOS U SHQETESO ME.

TE LUTEM QENDRO BRENDA TEMES. PO KE ANKESA TE TJERA POSTO TE TEMA PERKATESE JO KETU.

KLM

Postuar nga erious datë 16 Nëntor 2009 - 03:07:

dhe sic thote populli fillozof... muhabet jevgjish

Postuar nga AngelDevil datë 16 Nëntor 2009 - 03:10:

ERIOUS QENDRO BRENDA TEMES. POSTIMET JASHTE TEME DO FSHIHEN DIREKT.

Postuar nga erious datë 16 Nëntor 2009 - 03:12:

une ty moj e nderuar agata, nuk te keqkuptova perderisa po e thua dhe ti qe gabova ne shkrim... prita, sepse thash boooh te shkruajti dhe biondia duke te kerkuar falje, ti i replikove lereni jeten time jasht... tashi cdreqin ke qe ngren dhe zerin a thua se ta kemi per borxhe... ku per mendimin tim do te respektoheshe me shume te thoje jam jevge

Postuar nga BIONDIA datë 16 Nëntor 2009 - 03:12:

Citim:
Cilat postive fshive o Angel...., un nuk te kerkova te fshije mesazhet e mia, por mesazht e aty qe me ishin drejtuar duke me keq kuptuar, si psh, biodia dhe eriusi... kurse ti ke fshi cfare ke dashur... nejse...

Agata te lutem mos luaj me inteligjencen time ...mua e dashur sme intereson se cfar ngjyre ke ti dhe nuk ishte aspak deshira ime dhe kureshtja ime te dija nje te VERTET(dhe pse tani e mohon por ska vlere) mbi jeten tende private...te pakten mundohu te jesh vetvetja ne cdo cast dhe kudo qe te jesh ...une nese e ke vene re mundohem qe mos keqkuptoj asnje sepse nuk me pelqen te rrembehem para se te shkruaj perdor trurin jo menderen por kur e kuptoj qe kam gabuar kerkoj falje dhe po te them me vjen keq qe ty te kerkova falje sepse se meriton faljen time ...kaq agata te uroj fat ne jete ty dhe familjes tende.

Postuar nga agata datë 16 Nëntor 2009 - 03:30:

Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
lind pyetja e drejtperdrejte

do ishe martu me ndonje te zi te kuq te verdhe ti Agata?

pra doja me thene a do doje qe kalamoni yt te qe ndryshe nga ty e prinderit e tu?

Citim:
Perderi sa im ate e ka bere vite me pare Angel do e beja edhe un...
Dhe e adhuroj kurajon e tij...

Kurse ju ma bete im ate te zi... ah nuk keni faj ju por un...

Postuar nga erious datë 16 Nëntor 2009 - 03:35:

je kurioze ti, se po na ben dhe per budallej... s'me pelqen, perse nuk u s'qarove qe mbreme sepse shkrimi i biondes dhe i imi ndaj teje ishte i prere... apo kshu kot per sport

Postuar nga Deb* datë 16 Nëntor 2009 - 03:37:

Citim:

Sinqerisht Agata me gjithe respektin qe kam, mos na bej per budallenj. Erious u ngaterrua se nga ato qe shkruajte te lije te nenkuptoje qe jot eme eshte jevge dhe jo babai. Ka ndonje dif. te madhe per ty? Jo babi, por nena, apo njerka? Cila i bie? Nuk te kuptoj. Je ti vet qe e deklarove, asnje nuk ta kerkoi.  

Postuar nga erious datë 16 Nëntor 2009 - 03:38:

u bome si jevgjit sinqerisht, boll me budalliqe... e kisha mbyllur qe mbrem kete teme, ti dhe cito shkrime por e bukura eshte qe kur te replikoi me thua mos me shkruaj.

Postuar nga BIONDIA datë 16 Nëntor 2009 - 03:51:

Citim:

Nje keshille Agata merre si te duash ose mos e merr fare ...asnjeher mos fol o shkruaj per te terhequr vemendjen e dikujt duke thene gjera qe te vihen kunder ty si njeri ...sinqerisht me vjen keq... nuk mund te gjykoj njeri sepse para se te gjykoj te tjeret duhet te shof veten time por nuk me pelqejne kur me bejne per budallaqe ...

i kerkoj falje moderatorit por besoj se do e kuptoi se dolem nga tema jo me qellim dikush na nxorri ...

Postuar nga erious datë 16 Nëntor 2009 - 04:02:

hahahahahahaha... qesh sepse po mendoja smoker, kur thote qe jam gjithmon ne mes, kur ngaterrohen gjerat... hej bela

Postuar nga erious datë 16 Nëntor 2009 - 04:07:

ka moderator ketu ? un mendoj te mbydhet kjo tema, beni c te doni... taten njerez.

Postuar nga Deb* datë 16 Nëntor 2009 - 04:11:

Tu shteruan mendimet ty erious? Kemi ne te tjeret. Nuk ka pse mbyllet tema. Mundesisht te mos fshihet asnje postim. Kush behet pishman qe ka marre pjese te mendohet mire here tjeter kur te postoj ketu. Secili tregon veten e vet me ate qe shpreh, na pelqen apo jo ne te tjereve.

Postuar nga AngelDevil datë 16 Nëntor 2009 - 04:11:

ERIOUS E TE TJERET MJAFT TANI.

MOS E MERRNI TOLERANCEN PER DOBESI.

P.S. TEMA DO PASTROHET NESER NGA BUDALLIQET SKA PSE TE MBYLLET.

Postuar nga Vizioner datë 16 Nëntor 2009 - 04:13:

Racizmi dhe diskriminimi, "të ligjëruar" në Shqipëri

Marrë nga Gazeta Shqip

Romët nuk lejohen të pinë as një kafe në bare hotelesh në Tiranë

Racizmi dhe diskriminimi në vendin tonë është prezent, i prekshëm dhe i egër për këdo që e provon në kurriz të tij. Gazetarët e "Fiks"-it janë ndalur në dy momente: E para, në një gjimnaz në Peqin, ku mësimi zhvillohet veçmas për nxënësit e fshatit dhe qytetit. E dyta, gazetarët e "Fiks"-it, të veshur si romë, nuk janë lejuar në disa lokale të kryeqytetit të pinë kafe.

Në gjimnazin "Zihni Magani" në qytetin e Peqinit, një klasë quhet "Klasa e Fshatit" dhe klasa tjetër paralele "Klasa e Qytetit". Një diskriminim i hapur në ditët e sotme, preteksi është vetëm një lëndë mësimi. Nxënësit që vijnë nga fshati dhe që mësojnë në një klasë veçmas nga ajo e qytetit, si gjuhë të huaj kanë frëngjishten, kurse nxënësit e qytetit anglishten. Dhe ka mjaftuar vetëm ky "fakt", që nxënësit të diskriminohen hapur. Në fakt, në shkolla të tjera, të gjitha lëndët mësimore nxënësit i bëjnë bashkë dhe kur është lënda e gjuhës së huaj nxënësit ndahen p.sh. gjysmat anglisht e gjysmat frëngjisht. Gazetarët e "Fiks"-it për këtë çështje pyetën drejtorin e gjimnazit "Zihni Magani" në Peqin, Ardian Çani. Sipas drejtorit të shkollës, jo se është e ndarë e gjithë shkolla, por problemi është me një komunë, "Gjocaj". Kjo komunë është 5 km larg shkollës së qytetit të Peqinit. Çani thotë se nxënësit e kësaj komune vijnë nga shkolla 9-vjeçare me gjuhë të huaj frëngjishten dhe se indirekt janë të detyruar që në vazhdimësi të gjuhës së tyre këta të vazhdojnë frëngjishten, dhe prandaj është domosdoshmëri që një klasë e vitit të parë, që fatkeqësisht janë "fshatarë", të vazhdojnë lëndën e tyre, frëngjishten si gjuhë të huaj. Gazetari i "Fiks"-it për këtë problem pyeti edhe në Drejtorinë Arsimore të qytetit të Peqinit dhe foli me përgjegjësin e sektorit, Kastriot Ajazi. Ai tha se në qytetin e Peqinit, si gjuhë e huaj është bërë anglishtja, ndërsa në fshat është bërë frëngjishtja për arsye të kuadrit që ka ky rreth. Nxënësit që kanë ardhur nga shkollat 9-vjeçare e zonës së "Gjocanit", ku si lëndë kanë pasur frëngjishten, edhe në gjimnaz vazhdojnë atë gjuhë.

Ajazi tregon se, sipas kushteve të shkollës, ne kemi bërë këto përzgjedhje, edhe orientimet kështu kanë qenë nga Drejtoria Arsimore Rajonale dhe Ministria e Arsimit.

Gazetarët e "Fiks"-it, të veshur si romë, shumë të rregullt dhe me shumë normalitet kanë shkuar në disa hotele të Tiranës, në barin e tyre për të pirë kafe. Në të gjitha rastet, kundrejt tyre, është shfaqur një racizëm dhe diskriminim i hapur, duke mos i lejuar të ulen në këto ambiente, pa iu dhënë një shpjegim konkret, përse ata nuk lejoheshin që të frekuentonin këto ambiente.

Postuar nga Deb* datë 16 Nëntor 2009 - 04:17:

Re: Racizmi dhe diskriminimi, "të ligjëruar" në Shqipëri

Citim:
Po citoj ato që tha Vizioner
Marrë nga Gazeta Shqip

Racizmi dhe diskriminimi në vendin tonë është prezent, i prekshëm dhe i egër për këdo që e provon në kurriz të tij. Gazetarët e "Fiks"-it janë ndalur në dy momente: E para, në një gjimnaz në Peqin, ku mësimi zhvillohet veçmas për nxënësit e fshatit dhe qytetit. E dyta, gazetarët e "Fiks"-it, të veshur si romë, nuk janë lejuar në disa lokale të kryeqytetit të pinë kafe.

Në gjimnazin "Zihni Magani" në qytetin e Peqinit, një klasë quhet "Klasa e Fshatit" dhe klasa tjetër paralele "Klasa e Qytetit". Një diskriminim i hapur në ditët e sotme, preteksi është vetëm një lëndë mësimi. Nxënësit që vijnë nga fshati dhe që mësojnë në një klasë veçmas nga ajo e qytetit, si gjuhë të huaj kanë frëngjishten, kurse nxënësit e qytetit anglishten. Dhe ka mjaftuar vetëm ky "fakt", që nxënësit të diskriminohen hapur. Në fakt, në shkolla të tjera, të gjitha lëndët mësimore nxënësit i bëjnë bashkë dhe kur është lënda e gjuhës së huaj nxënësit ndahen p.sh. gjysmat anglisht e gjysmat frëngjisht. Gazetarët e "Fiks"-it për këtë çështje pyetën drejtorin e gjimnazit "Zihni Magani" në Peqin, Ardian Çani. Sipas drejtorit të shkollës, jo se është e ndarë e gjithë shkolla, por problemi është me një komunë, "Gjocaj". Kjo komunë është 5 km larg shkollës së qytetit të Peqinit. Çani thotë se nxënësit e kësaj komune vijnë nga shkolla 9-vjeçare me gjuhë të huaj frëngjishten dhe se indirekt janë të detyruar që në vazhdimësi të gjuhës së tyre këta të vazhdojnë frëngjishten, dhe prandaj është domosdoshmëri që një klasë e vitit të parë, që fatkeqësisht janë "fshatarë", të vazhdojnë lëndën e tyre, frëngjishten si gjuhë të huaj. Gazetari i "Fiks"-it për këtë problem pyeti edhe në Drejtorinë Arsimore të qytetit të Peqinit dhe foli me përgjegjësin e sektorit, Kastriot Ajazi. Ai tha se në qytetin e Peqinit, si gjuhë e huaj është bërë anglishtja, ndërsa në fshat është bërë frëngjishtja për arsye të kuadrit që ka ky rreth. Nxënësit që kanë ardhur nga shkollat 9-vjeçare e zonës së "Gjocanit", ku si lëndë kanë pasur frëngjishten, edhe në gjimnaz vazhdojnë atë gjuhë.

Edhe ne rrethe te tjera neper fshatra mesojne frengjisht. Nuk e kuptoj pse behet kjo. Per cfare do ju hyj ne pune frengjishtja atyre?  Anglishtja me ndryshe. Frengjishtja nuk eshte as me e lehte se Anglishtja.

Keq me vinka per romet te cilet diskriminohen neper lokale. U ulet reputacioni lokaleve me c'duket.

Postuar nga Deb* datë 16 Nëntor 2009 - 04:20:

Citim:
ERIOUS E TE TJERET MJAFT TANI.

MOS E MERRNI TOLERANCEN PER DOBESI.

P.S. TEMA DO PASTROHET NESER NGA BUDALLIQET SKA PSE TE MBYLLET.

Ke tolerance po marrim per dobesi angel, se nuk po kuptoj.

Postuar nga AngelDevil datë 16 Nëntor 2009 - 04:28:

Citim:
Po citoj ato që tha Debora*

Ke tolerance po marrim per dobesi angel, se nuk po kuptoj.

Cdo gje eshte e qarte Deb eshte e shkruar e zeza mbi te bardhe .

Postuar nga Deb* datë 16 Nëntor 2009 - 04:33:

Citim:

Cdo gje eshte e qarte Deb eshte e shkruar e zeza mbi te bardhe .

Mua me duket se u moren ne te tjeret per te dobet, qe hame sapunin per djathe. Nejse se nuk ja vlen te debatosh per gjera te tilla. Secili e di vet cfare ben e cfare thote.

Postuar nga Vizioner datë 16 Nëntor 2009 - 04:44:

Ismail Kadare: Shqipëria, ndodhet nën projektorët e racizmit

Në një intervistë ekskluzive që shkrimtari i njohur Ismail Kadare ka dhënë në emisionin “Opinion” në TV Klan drejtuar nga Blendi Fevziu, nder pyetjeve dhe pergjigjeve te shumta, ishin dhe keto me poshte, KU nder te tjera, KE FJALIA NE FUND, ESHTE E GJITHE DOMETHENIA e kesaj qe po postoj:

-Ju po thoni se në njëfarë mënyre ka një lloj racizmi kundrejt shqipes?

Absolutisht që ka. Racizmi është si mortaja që bie në dy forma, në formën kulturore dhe racizmi i mirëfilltë është i vështirë për t'u shprehur, se është edhe i dënueshëm. Por forma kulturore është edhe forma legale e tij. Shqipëria, unë e them me vetëdije të plotë, që ndodhet nën projektorët e racizmit. Kjo vjen nga një kombinim rrethanash dhe nga një seri faktorësh. Unë kam shprehur mendimin se shteti shqiptar, shoqëria shqiptare, kombi shqiptar duhet t'i bien kambanës, për mbrojtje ndaj racizmit. Sepse Shqipëria është populli kandidat në Evropë, për të zënë vendin e hebrenjve. Asnjë popull në Ballkan nuk ka pësuar kaq shumë shpërngulje se shqiptarët, dhe shumica e popullit është e shpërngulur. Ato genocide dhe spastrime etnike për të cilat tani bëhet bujë, ne kemi vite që jemi mësuar me to.

-A ka paragjykim të fortë ndaj Shqipërisë dhe a ndikon ky edhe në proceset integruese?

Po ka dhe ndikojnë në gjithçka. Racizmi antishqiptar, pa e vënë vendin tim në pozitën e viktimës, sepse nuk e pranoj këtë vizion dhe nuk është i denjë. Por shqiptarët duhet të jenë të ndërgjegjshëm, që janë kombi më i shpërngulur dhe para 150 vjetësh, po ecte drejt shuarjes. Rilindja Shqiptare e shpëtoi kombin, dhe i ra asaj kambane për të cilën unë po flas. Por edhe ky aksion i madh i rilindjes, tani shfrytëzohet për keq dhe tani quhet si nacionalizmi shqiptare dhe sikur ne jemi një komb artificial që s'kemi qenë.

-A jemi ne përgjegjës për këtë?

Ne jemi përgjegjës të drejtpërdrejtë, për racizmin antishqiptarë.
Ne jemi vetë racistë!
.........

hhmmm

Postuar nga Enya datë 16 Nëntor 2009 - 06:16:

Citim:
Angel me pyeti ne nje mesazh qe e ka fshire duke me thene a do merje dike te nje race tjeter...

Dhe ju pergjigja, perderisa im ate e ka bere edhe un do e beja...
Kishte nje gabim drejtshkrimore ne mesazhin tim.. dhe per korigjim i them im ate...
Pastaj vazhdova duke mbrojtur femren ne fjale qe eshte me e bukur dhe me e zgjuar se un...

Po ne jemi aq injorante ne kete forum, sa ngaterojme njerzit antiraciste, me jevgjit... se ti Enya keshtu i the edhe al74, mos na eshte jevg... Kurse eri i tha fajes, se eshte c'virgjeruar nga jevgat prandaj i mbron... ja sa ulet flisni... dhe kur ju ofendojne thoni uaaaaaaaa si na ofenduat, duke harruar se ofendoni ju te paret...

Nuk flas me ne kete teme se me vjen vertet te vjelle...

Epo tani nuk jemi te gjithe copa mishi me kater sy sikurse ti. Shendet dhe ti dhe aq sa ke thene te kemi thene, ti po hahesh me fjalet e tua Agate. Shume u preke xhan, kot fare vetem. S`ke pse ofendohesh me origjinen tende, aq ulet po flet dhe ti. Ta them troc zemra, mua me vjen per te vjelle nga Evgjitet, qofshin ata ne Shqiperi apo dhe ne mes te Parisit. Kaq te mjafton besoj.

Postuar nga Anemone datë 16 Nëntor 2009 - 06:32:

Epo kjo nuk durohet seriozisht...! Moj Enya,damnnn nuk di si t'u drejtohesh disa krijesave...!

E di cfare? Ku kemi rracizem ne aman,ajo cfare kemi eshte nje vazhdimesi e formes familjare ku brenda rracizmohemi.
Me bindje them,qe keta tipa vuajne thumbime fyese nga prinderit e tyre,ose prindi mashkull i drejtohet asaj femer me fjale qe Zot n'a ruaj,edhe prodhojne qenie te ketilla pastaj. Shto ketu nje inferioritet te theksuar fizik,e vijne shfryhen ne forume pastaj. Pikaaaaa...

Postuar nga Enya datë 16 Nëntor 2009 - 06:39:

Ti anemone, mbaj vendin tend. S`tu drejtua njeri ty. Dhe kurre mos pergjitheso. Lesh sna kane syte, dime te lexojme.

Postuar nga Anemone datë 16 Nëntor 2009 - 06:55:

Citim:
Po citoj ato që tha Enya

Gjynaf, do jesh ndonje calaman pa prapanice,

ps: Kur na shet p*rdh dhe ajo ma, lene mos e pyt! Naj zgjebse do jet, qe s`ka sapun qe e lan,

Shiko, as injoranca nuk eshte justifikim ne keto raste, edhe me femra qe perdorin kete fjalor,(packa permbajties apo kujt i drejtohesh),une zor se replikoj.

http://www.youtube.com/watch?v=yPgwF0bZ1SQ

U need love!

Postuar nga AndreaPirelli datë 16 Nëntor 2009 - 07:28:

Citim:
Po citoj ato që tha Enya

Ta them troc zemra, mua me vjen per te vjelle nga Evgjitet, qofshin ata ne Shqiperi apo dhe ne mes te Parisit. Kaq te mjafton besoj.[/font]

Dhe te mendosh qe kjo lloj krijese do jete edukatore kopshti neser pasneser ..................

S'eshte kollaj te besh BS ............

Postuar nga kurt datë 16 Nëntor 2009 - 08:09:

Citim:
Po citoj ato që tha Debora*

nuk dua te te ofendoj se kam rrespekt per ty, por ne lidhje se si mendon dhe kur nuk e kupton ato qe kam then me pak fjale, je ti dhe cdo femer qe medon si ti qe eshte inferiore me komplekse katuneresh ballkani.

pra une nese shprehi sinqerisht pak xhelozi te pademshme ne sarcasm kur shoh cdo femer te bukur me nje mashkull i cfardolloji qofte, ngaqe kjo nuk eshte me mua! eshte humor qe ti dhe shume katunare ballkani e interpretoni sikur po i bejm qejfin vetes... prandaj keni mbet me ate humorin jovan bregun gjithe jetes,,,

e dyta, nese ti mohon qe shumica e gocave te bardha ktu ne amerike qe shkojn me zezake, nuk jane low trash jerry springer tipa femrash, athere ti qenke injorante dhe nuk e njihke rrealitetin ne amerikes aspak, kte ta them pa asnje qellim te keq.
une nuk jam rracist per kto gjera, (because i get laid far more then my fair share and feel blessed), por femrat e bardha tipike qe simpatizojn boten e zezakeve, dallohen me gisht si low trash women.
kur edhe vet zezaket e kulturuar urrejn niggers, kur ata vete shprehin urrejtje kunder zezakeve tipike qe io bejn te duken keq...
ajo qe kanie west beri ne MTV music awards tek tyler swift, ishte tipike e botes se zezakve ne amerike aka niggers...

dhe nqfse don ta dish ti me mire, qe te edukoj ne ket subject pak me shume meqe ti je nje grua shqiptare e martuar dhe nuk del shume.
zezaket ne pergjithesi kur bejn sex me nje goce te bardhe mburren tek njeri-tjetri se si e ******heva nje kurve te bardhe...
pra ne pergjithesi femrat e bardha qe shkojn me zezak ne amerike me duken femra qe nuk kane shume rrespekt per veten, dhe me duken femra pa vlere...pa patur nevoje te permendim faktin qe shumica jane te shendosha shume dhe me fytyra te shpifura, dhe bejn si gangstjere ku femenitety dhe eleganca e bukur e femres nuk egziston tek kto kto femra, ose ti quajm me mire bisha:p

Postuar nga erious datë 16 Nëntor 2009 - 14:13:

.

anemone & turll

problemi eshte qe enya, un, bionia e deb. po diskutonim ketu ne kete teme delikata me seriozitet, ku aktive me shume se te tjeret ishte anetare agata

pak a shume tu na dhon drejtim ne JETE te gjitheve se si te sillemi me jevgjit...

gjithkush dha mendimet e veta ose si me thene parimet e tyre...

mirepo ne nje moment agata e tha troç jam jevge, e aty biseda mori te perpjeten... ç'ndodh tani ?

shikoi qe agata vazhdon e cito shkrime tu na dhon men akoma me e bindur se nje dit me pare

boooh thash po dreqi e mori, ti dergoi dhe nje shkrim omel e omel e ta mbyllim ketu, sepse gjerat u konsumuan qe dje, te pakten nga un... jo tha je keqkuptuar tu qesh me te modhe e me shkrime te tipin ti shef me byth e ja kshu gjerash qe s'eshte jevge

eshte kulmi... dmth diskutuam si njerez qe te gjith, shperblimi imagjinojeni vete te dy.

nejse,

un personalisht ne perjashtim te debores ku si vjen keq te pallohet me jevgj po me pelqen shum shpirti arian i enyas dhe i biondes... ku personalisht do ti mbydhja ne nje ishull me meshkuj bionda, ezmer (arian), sy jeshila e sy bojeqielli qe veç te pjellin kalamaj me to... per mbrojtien e races tone kaq te bukur, kaq te thjeshte, kaq krenare ku dhe vete natyra (apo zoti) na i ka falur gjithe te mirat e kesaj dynjaje

Postuar nga agata datë 16 Nëntor 2009 - 14:54:

Mendjet e mëdha diskutojnë ide, mesataret ngjarje, te voglat njerëz...

Tema ishte a jane shqiptaret raciste...
Nga diskutimet doli se po, e jo vetem.

Keni dy dit qe diskutoni per agaten, dhe po mundoheni ti mbushni medjen miletit se cfare nuk ka thene...
Sot me shume se kurre, po me kujtohet N...., Mkja ime, 16 vjeçare e vrare nga babai i saj vetem se u dashurua me jevg, dhe me pas vrau edhe veten... dhe sot me shume se kurre po e kuptoj veprimin e tij qe mu duk aq i cmendur... ai nuk ishte i cmendur ishte thjeshte i dobet para injorancesh se mentalitetin shqiptar...

Pak rendesi ka ne Agata eshte jevge zezake, mulate, e huaj e bukur apo e shemtuar... Rendesi ka qe agata ketu ku eshte perfaqeson shqiptaret dhe denjesisht... me 6 vjet universitet dhe 4 vjet praktike specjalizimi... qe po e mbaron me shume sukses...

Eshte vertet humje e teksuar kohe te vazhdoj t'ju lexoj...

Postuar nga AngelDevil datë 16 Nëntor 2009 - 15:20:

Citim:
Mendjet e mëdha diskutojnë ide, mesataret ngjarje, te voglat njerëz...

duke lexuar ket shprehje qe ka permend Agata mu kujtua Platoni qe thoshte

Mund të zbulosh më shumë për atë person në një orë lojë, sesa në një vit biseda dicka e tille mos gabohem

A jane shqiptaret racista normal qe jane eshte ne gen nuk e ndryshojme dot bile e pasardhesit e mi do jene sepse do i rris une me ate fryme

Postuar nga Fajtori datë 16 Nëntor 2009 - 16:33:

Injoranca dhe poshtersia kuptohet kollaj.

Por ajo qe nuk ka bri dhe nuk duan ta kuptojne shumica eshte se:

Jane viktimat qe behen racista, jane njerezit qe u mungon dashuria, kuptimi per boten, njerezit e izoluar, ata qe tremben nga njerezit ndryshe, nga komshiu, nga ajo qe ndodh jashte deres se vet. Jane vetem viktimat, te traumatizuarit e shoqerise shqiptare, ata qe veshin masken e njerezve te gezuar, te arritur, por poshte fshehin tronditje te thella qe i ndan per se gjalli me njerez sadopak ndryshe nga vetja.

Kur isha ne gjimnaz shkrova diçka qe mu kujtua tani.
Rreth e qark meje shikoj zemra qe perplasen pas murit. Perplasen dhe bien perdhe duke leshuar sterkala gjaku. Kjo eshte fatkeqesia e shqiptareve. Vete jane zemrat dhe vete jane muri.

Postuar nga Fajtori datë 16 Nëntor 2009 - 16:39:

Dhe e keqja eshte se kjo teme po krijon ndarje qe nuk mbarojne me nje zenke.

Ketu del fytyra e vertete e njerezve. Dhe shume nga keta nuk ia vleka ti lexosh fare, sa me larg aq me mire.

Postuar nga Vizioner datë 16 Nëntor 2009 - 16:41:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori

Fajtori, me Sinqeritet, RESPEKTIN tim , per ate c'fare shprehe-shkruajte!

Postuar nga AngelDevil datë 16 Nëntor 2009 - 16:49:

Citim:

Jane viktimat qe behen racista, jane njerezit qe u mungon dashuria, kuptimi per boten, njerezit e izoluar, ata qe tremben nga njerezit ndryshe, nga komshiu, nga ajo qe ndodh jashte deres se vet. Jane vetem viktimat, te traumatizuarit e shoqerise shqiptare, ata qe veshin masken e njerezve te gezuar, te arritur, por poshte fshehin tronditje te thella qe i ndan per se gjalli me njerez sadopak ndryshe nga vetja.

Ku bazohesh qe e thua kete .... une jam raciste brenda meje por jo sepse jam viktime apo bullshit-et e tjera qe the por sepse e ndjej veten superiore dhe sepse per te perfeksionuar superioritetin tim zgjedh prane meje njerez qe mbartin vlerat me te mira te races njerezore pra te perfitoj te mesoj te perfeksionohem si njeri .... me thuaj cfare te mire ose cfare dobie do me sillte mua shoqeria, martesa apo lidhje tjeter qe sme vjen ne mend tani me 1 race te zeze; njehere qe as nuk mund ta coj ne mendje eshte njesoj sikur me u puq toka me qiellin

Mgjate respektoj mendimin tend e personave qe nuk jane raciste, fundja eshte mendimi juaj une nuk mund tju gjykoj as tju imponoj mendimin tim dhe e kunderta

kjo eshte teme e gjate asnjehere skemi me ja gjet fundin

si eshte gjetur me shekuj e jo me ketu ne forum

Postuar nga Fajtori datë 16 Nëntor 2009 - 16:57:

Do e kuptosh Angel, do e kuptosh

Merri pak nje nga nje personazhet qe mbrojme racizmin dhe do kuptosh ku bazohem. Kur te arrish tek vetja mos kap ate te forumit, por ate qe vetem ti njeh.

Nese zgjedh njerezit me vlera atehere duhet te evitosh mua, Vizioner, Anemone, agata, etj., etj. Mbartim vlera qe nuk te pelqekan... ose jane "inferiore".

Postuar nga Vizioner datë 16 Nëntor 2009 - 17:20:

Ekziston racizmi ne shqiperi???

Gabimi qendron tek cdo Diskutues,-mendoj une!

Si ne shume Thema te tjera, dhe ketu, secili shkruan c'fare i pelqen dhe jo t'i permbahet Titullit te Themes!!!

Pra, thelbit te ceshtjes!

Perse duhen futur Njerzit me ngjyre te cilet i perkasin vendeve-shteteve te tjera ne diskutim kur, Thema eshte :Ekziston racizmi ne shqiperi???!!!

Pytja eshte: A existon ne SHQIPERI apo jo? Dhe kjo do pergjigje, te cilat mund te Ilustrohen dhe me shembuj PO NGA Shqiperia.
Pyetja eshte, sa eshte i perhapur ne Shqiperi?
Pyetja eshte: ka zgjidhje, dhe kush jane?
Pyetja eshte: PSE, PSE duhet te existoje? A nuk jemi dhe a jemi Ne fajtore, Ne, Njerzit?
Ne vete Njerizit i krijojme Distancat, Diferencimet shoqerore, diferencimet Biologjoke-Genetike, Diferencimet Kulturore!!!

A nuk do te ishte me mire qe te jetohej ne HARMONI dhe pa pasur keto Diferencime???

Mendoj dhe dheshiroj te shkojme drejt saj!

Postuar nga AngelDevil datë 16 Nëntor 2009 - 17:30:

Une nuk te permenda ty Agaten Vizionerin apo Anemonen dhe as nuk perkraha te tjeret qe jane pro racizmit thjesht pozicionova veten time qe jam e tille arsyet i kam thene te kjo teme sjam duke i perserit serish.

Me vjen per te qesh ne fakt kur lexova ate fjaline e fundit tende jeta jone eshte realiteti Faje jo virtualja ketu vijme postojme themi mendimet tona e kaq eshte realiteti qe perballemi eshte realiteti qe na perfeksionon e ne kete realitet nuk e shof veten time, jeten time te angazhuar apo te kompleksuar me race tjeter pervec times dhe kete e them me bindje te plote pasi ne punen qe bej kam takuar njerez me kombesi e raca te ndryshme prandaj e kam arrit ne kete konkluzion.

Dhe njehere respektoj mendimin e te gjitheve ketu dhe nuk kam qellim te ofendoj njeri kurse per ato qe shkrove Faje viktima etj etj nuk ofendohem aspak skane lidhje me mua.... kam arritur goxha ne jete per moshen qe kam dhe prap nuk kenaqem por kerkoj cdo dite me shume e me shume nga vetja nejse....

Postuar nga AndreaPirelli datë 16 Nëntor 2009 - 17:37:

Citim:
Dhe e keqja eshte se kjo teme po krijon ndarje qe nuk mbarojne me nje zenke.

Ketu del fytyra e vertete e njerezve. Dhe shume nga keta nuk ia vleka ti lexosh fare, sa me larg aq me mire.

Nuk i konceptoj dot disa diskutime ketu ........... sa ulet ............

Postuar nga erious datë 16 Nëntor 2009 - 17:46:

.

vizioneri, dergon ca budalliqe ketu lal qe as ti vete si kupto ato gjona... si shum te tjere duhet thene

shkoni qe te gjith e studioni fjalen rac... para se te postoni se lat name sinqerisht, eshte diçka e brendeshme doni apo s'doni, por kjo s'do te thote qe nje i bardhe nuk shoqerohet me nje te zi, te bej dashuri apo dhe te japi jeten per te

ketu flitet per tjeter gje... eshte natyre e njeriut, races kujt i perket e pik.

sidhe ti turll apo debora... me ata zezake qe jetoni e thoni jane raciste

s'eshe e vertete, ata e adhurojne lekuren e bardhe, ju e ngaterroni racismin me perbuzjen apo urrejtien (qe jane me shume me te renda se racizmi)

Postuar nga Fajtori datë 16 Nëntor 2009 - 17:48:

Vizioner, nuk mund te gjesh fajtoret, sepse keta e konsiderojne normal, aspak faj, racizmin. Madje do i edukojne dhe brezat e ardhshem me racizem.

Angel, nuk flas per te ofenduar, por per te kuptuar nga burojne racistet, çfare psikologjie kane. Merri nje nga nje dhe do i gjesh emeruesin. Fillo nga teorite e kospiracionit, macet e qen te varur ne femijeri, germo brenda aresyeve pse nje femije duhet ti beje keto gjera, dhe perfundo tek maskat e realizimit qe vishen... ne forum.

Ketu ne teori po flasim, sepse po e pranove racizmin ne teori, do i konsiderosh te zinjte si kafshe, jo si njerez. Dhe praktikisht do te duket normale qe jetojne me plehrat e tua.

Postuar nga erious datë 16 Nëntor 2009 - 17:54:

.

ty faje un te kuptoj me kete agresivitet qe ke... kur te bie (nese bie) ne dashuri me ndonje zezake, arabe apo jevge, siç mund te jesh dashuruar ti

dhe un mendoj qe do me erresohen syte te lexoi te kunderten seç mendon ti, ashtu do terbohem si ti, tu ofendu pa kuptim e pa mbarim.

Postuar nga AndreaPirelli datë 16 Nëntor 2009 - 17:56:

Citim:
Fillo nga teorite e kospiracionit, macet e qen te varur ne femijeri, germo brenda aresyeve pse nje femije duhet ti beje keto gjera, dhe perfundo tek maskat e realizimit qe vishen... ne forum.

Dje isha per dreke ne nje restorant cifut .............. Po kur hyra te dera ....... mu kujtua forumi ........ dhe prej inatit u zuna me nje cifute qe donte me u ul pa rradhe ........... :aha :aha :aha .......... Pak se po na pijne gjakun ........ po as rradhe s'dun me mbajt .......... . Po harrova ta pyesja nese kishte ndonje lidhje me Bloombergun ........... .

Postuar nga Deb* datë 16 Nëntor 2009 - 18:01:

Se kush ka vlera ketu po i shohim faje. Per fjale te bukura jemi te gjithe te zote. Mire eshte te shprehesh cfare ndjen, dhe jo dicka vetem e vetem qe te pelqehesh nga te tjeret. E pame agaten sa raciste nuk eshte. Pohoi dhe e mohoi sy per sy. Ti nuk e vure re besoj, se je shume i zene me gjera te medha, por ne njerezit pa ''vlera'' na i kapin syte ato fjale se te ngeshem jemi. Ne vend te kerkonte falje qe genjeu vazhdon akoma  lojen me talljet e saja duke na quajtur njerez te vegjel. Ec e merre vesh ti kush eshte njeri i tille ne kete rast. U dashka tallur me anetaret qe tu vleresonke ne kete forum.

Boll na treguat vlerat dhe anti vlerat. Nuk ngelen vlerat tona per tu treguar forumeve. Respektoni mendimet e gjithsecilit, dhe boll ofenduat. Nuk kemi kompleksitete ne qe shprehemi ashtu sic e ndjejme, por ata qe fshihen pas fjaleve te bukura.

P.s Kurti mendo c'te duash. Ke mendimin tend, une timin. Ti ben pergjithesime, por ka perjashtime nga te dyja drejtimet. Kanya west nuk shquhet per inteligjence, por per zerin. 

Gjithsej 7 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 »
Trego 313 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.