Forumi Horizont | Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8821)
Citim:
Po citoj ato që tha ksenia
Me aq sa lexova me duket se disa po grinden me kembet e veta (Amoxili i pari qe here here behet edhe qesharak me shprehjet qe perdor)...
Duket qarte fryma AllaPetritKola qe mbizoteron ne kete teme dhe me vjen mire qe ne fund te fundit bashkimi ketu ka vetem nje emer "Shqiptarine"...
Per sa i perket Stenlit mua me duket se e keni kap kot fare me te (ose s'po e kuptoni ose s'doni ta beni kete, ose po i shkoni prapa ndonje teveqeli qe i bie daulles pa sebep) pasi ky i fundit nuk me duket se mbron Janullatosin por fene te cilen ka (fenomen ky qe ndodh edhe me te tjere). Stenli sjell fakte dhe ju ne vend qe t'i hidhni poshte ato me fakte te tjera te argumentuara i bini njeri kalit tjeteri patkoit...
Disa here lexova parrulla te Stenlit te tipit "SHPORRENI JANULLATOSIN NGA SHQIPERIA!!!"...
Ulni gjakrat sepse kam pershtypjen qe kjo eshte arsyeja qe jeni verbuar e mesazhet e shkruara shqip nga anetare ju duken greqisht...
p.s Pet. S'jam e shitur![]()
Citim:
Po citoj ato që tha Kuriozi
Une mendoj se nuk duhet folur me.
tashme eshte sterdiskutuar kjo teme.
O stenli ti qenke nje idi.. nejse .Ik me mire se na hape barkun ik .Ik se sta kemi ngene se po hallaktesh ne gjera qe sduhet te grricesh shume . Hajd pra ta shporrim qelbesiren ... Shnet e pare nga DIABOLIC A'S
Citim:
Une ne pergjithesi jam sakord me ato qe thua, me perjahtim te fakti qe mendoj se ky nuk eshte thjeshte debat fetar apo per fene. Nuk e besoj se as ai i gjori eshte ne lartesine e duhur as te argumenteve the as te banaliteteve qe i paraqet si fakte.
Une insistoj serish se ne po i japim rendesi ketij individi qofte edhe duke e permndur. Mendoj se nuk ia v en dhe shume shume duket si "ai 'qe e ngacmon me shkop dhe pastaj...
Une mendoj se nuk duhet folur me per te dhe kaq.
tashme eshte sterdiskutuar kjo teme dhe te gjithe e dijme qe shqiptaret "mbarojn'' per ansatas janullatosin.
Mua pershembull nuk me ze gjumi nga dashuria per te sidomos pas nje vizite qe per nje shoku im per te kontrolluar veshkat te klinika prane medresese. Gati la te tere rrogen mujore.
Gjithsesi te uroj gjithe te mirat
Citim:
Po citoj ato që tha Une Stenli
Edhe une ate dua te them. Hyni ne veprim tani. Anen teorike e moret, tani eshte ana praktike. Jepini. Cdo dite do t'ju pyes a e shporret apo jo. Nqs., bete ndonje akt real, etj.
Hajdeni, erdhi koha.
Citim:
E ku mundet mendja jote e thare te kuptoje se s'ka gje me te rende kur je i shporrur nga zemrat e njerezve.
A eshte Kisha qe krijoi Fan Noli "Autoqefale"?
Kjo eshte nje pyetje shume e drejte qe me lindi ne mendjen time.
Une mendoj Jo. Sepse kjo Kishe Autoqefale Kombetare e USA, qeveriset nga Kryepeshkopi Rus, Herman. Keshtu, s'ka pike Autoqefalie.
Administrohet nga Kisha Ruse. Kontrollohet nga ajo. Gjykohet nga ajo. Arsimohet nga po Ajo. Financohet, drejtohet, Hirotoniset, etj etj., terma qe ju nuk e merrni vesh.
Re: A eshte Kisha qe krijoi Fan Noli "Autoqefale"?
Citim:
Une mendoj Jo. Sepse kjo Kishe Autoqefale Kombetare e USA, qeveriset nga Kryepeshkopi Rus, Herman. Keshtu, s'ka pike Autoqefalie.
Administrohet nga Kisha Ruse. Kontrollohet nga ajo. Gjykohet nga ajo. Arsimohet nga po Ajo. Financohet, drejtohet, Hirotoniset, etj etj., terma qe ju nuk e merrni vesh.
Re: A eshte Kisha qe krijoi Fan Noli "Autoqefale"?
Citim:
Re: Re: A eshte Kisha qe krijoi Fan Noli "Autoqefale"?
Citim:
Po citoj ato që tha Ujëdhesa
Perfundimisht te merresh me ty eshte humbje kohe.
Re: Re: Re: A eshte Kisha qe krijoi Fan Noli "Autoqefale"?
Citim:
Po shko ti ne Kryepeshkopate dhe merru me Janullatosin, po ta mbajti.
Ti mua s'me njeh fare, dhe me pergjigjesh.
E paguximte!!!
Citim:
E paguximte!!!
Asnjeres prej pyetjeve qe i eshte bere nuk do ti pergjigjet sepse eshte me shume se i paguximte.
Citim:
E paguximte!!!
Re: Re: Re: Re: A eshte Kisha qe krijoi Fan Noli "Autoqefale"?
Citim:
Po citoj ato që tha Ujëdhesa
Atehere sipas kesaj qe thua ti forumet nuk duhet te ekzistojne.
Re: Re: Re: Re: Re: A eshte Kisha qe krijoi Fan Noli "Autoqefale"?
Citim:
Cili eshte qellimi i Forumeve?
Mendimet e shokeve i mora e i falenderoj per pergjigjet e tyre te sinqerta.
Do t*ju thosha se policia sekrete e Shqiperise kurre nuk e ka prekur At NikollaMarkun qe ne vitin 1995 bashke me qytetasit e Elbasanit kane nxjerre nga kisha e Shen Marise lagjes Kala tre prifterinj greke perfundimisht jashte duke i kapur keta te fundit perkrahesh se ndryshe nuk degjonin te dilnin jashte.Me kete akt u be e mundur dhe u deklarua se asnje grek ska te drejte te na drejtoje kishat tona.
Fatkeqesia e madhe e ketij problemi egziston ne anen financiare qe kontrollohet nga Janullatosi ne Tirane e asfalia greke po ne Tirane.Kjo gje ben te mundur heshtjen e prifterinjve te tjere te cilet e kuptojne realitetin por nuk e ngrene zerin pasi nuk duan te rrezikojne buken e femive te tyre.
At Nikolla Marku financohet nga Shoqata Pan Shqiptare Vatra me qender ne NEW YORK, si edhe shume e shume shoqata te tjera patriotike ne mergim.
Aktin e debimit te grekerve nga kisha e e Elbasanit na ben te jemi krenare dhe tu tregojme grekerve hapur se burrat e Shqiperise skane vdekur akoma.
Ne librin e botuar ne vitin 2003 'SHQIPTARET E AMERIKES" shkruar nga VEHBI BAJRAMI ne faqen 438 eshte permendur dhe figura e shquar e priftit tone heroik qe beri te mundur tu tregoje vendin grekerve At Nikolla Marku.
Rendesi ka se pavaresisht se nga na ekonomike te varfer shqiptari kurre se ka shitur gjakun e vet dhe jam i bindur se ska per ta shitur kurre.
Dicka me teper per kete liber e gjeni tek; www.albanianpublishing.com
Qe prej 10 vjetesh kisha e Elbasanit ne zemer te lagjes Kala nuk lejon asnje kembe greku te hyje aty bile as Janullatosi nuk shkon aty.
PO PSE VALLE KA FRIKE JANULLATOSI TE PERBALLET ME TE VERTETEN KUR AI FUNDI I FUNDIT KA ARDHUR NE SHQIPERI PER BAMIRESI DHE SDUHET TE KETE FRIKE NGA DESHIRAT E POPULLIT SHQIPTAR APO NGA BESIMTARE??????????????????????????????????????????????????????????
Shpresojme se nje dite nen shembullin e aktit heroik te AT Nikolles do te ngrene zerin edhe shoket e tij te cilet akoma jane ne heshtje per arsyet qe permenda pak me lart.
Feja e shqiptarit eshte shqiptaria por si duket grekerit akoma se heqin dot endrren shekullore qe edhe feja e tyne eshte shqiptaria edhe harrojne se me shqiptarin duhet te vritesh qe te ia marresh ftyren perndryshe nuk u shkon gjate mashtrimi qe u bejne ca shqiptarve larva pa karakter.
JU FALENDEROJ PER MIREKUPTIMIN DHE TE SHPRESOJME SE BURRA TE TILLE DO TE NXJERRI GJITHMONE SHQIPERIA.
RROFTE SHQIPERIA ETNIKE!
Doktor-Lela
Po shikoje se m*** eshte bere mullar.
Po deshet gjeni ndonje shprehje idiotike tjeter me te mire se kjo "Te mos dashurosh nga frika se mos vuan eshte si te mos lindesh nga frika per te jetuar" qe edhe mesuesat ne fshatrat e Mllakastrs ta kene zili.
Ty ne fund te fundit nuk ta morri njeri doren se do lindesh apo jo. Dikush beri qejf dhe juve aksidentalisht e pate driten e diellit ose dikush beri planifikim familjar dhe perseri ju e pate driten e diellit po ju pyetur njeri.
Tani Doktor-Lela dua te them qe themeluesi dhe pronari i ketije sajti eshte greke ose paguehet nga greku, nuk them per shumicen e antareve. E kam theksuar here te tjera ku ja kam shpjeguar edhe Lezhjanit arsyen. Po ashtu lejimi i propogandes antishqipatre tregon me se miri ato qe thashe... etj..
Tani me Ksenian nuk kam me bollafe se e kam bo shoqe. Sepse nuk banojme shume large ajo ne Tiranen saj dhe une ne Lapraken time. Ajo mi nis do pare sa me ble cigare duan... dhe per kete une e falenderoje. Gjeje raste te falenderoje gjithashtu dhe zotni Janon qe me duket se na e ka beku kete miqesi te re.
Tani mo Stenli kur ti lexon nga lajmet qe kishit pregatitur 1997 per perparimin e grekeve ne shqiperi nuk na cudit fare, sepse dihet tashme qarte ato plane, por vecse Turqia dhe Amerika vetem me nga nje deklarate ju a moren dhe ju a futen ne bythe ato plane dhe une e kuptoje sikletin tende kur flete me sforco per ato ngjarje, sepse sic i thone ne gjuhen shkencore te Doktor Leles anusi juaj ka marre te cara nga sforcua qe Turqia dhe Amerika ju a ngjeshen planet e pergatitura ne te...
Re: Doktor-Lela
Citim:
Po citoj ato që tha Petrit Kola
Po shikoje se m*** eshte bere mullar.
Po deshet gjeni ndonje shprehje idiotike tjeter me te mire se kjo "Te mos dashurosh nga frika se mos vuan eshte si te mos lindesh nga frika per te jetuar" qe edhe mesuesat ne fshatrat e Mllakastrs ta kene zili.
Ty ne fund te fundit nuk ta morri njeri doren se do lindesh apo jo. Dikush beri qejf dhe juve aksidentalisht e pate driten e diellit ose dikush beri planifikim familjar dhe perseri ju e pate driten e diellit po ju pyetur njeri.
Tani Doktor-Lela dua te them qe themeluesi dhe pronari i ketije sajti eshte greke ose paguehet nga greku, nuk them per shumicen e antareve. E kam theksuar here te tjera ku ja kam shpjeguar edhe Lezhjanit arsyen. Po ashtu lejimi i propogandes antishqipatre tregon me se miri ato qe thashe... etj..
Doktor Lela
Tema eshte shume e goditur, une jam brenda teme dhe shteti munde te jete tuaji por jo i shqiptareve. Asgje e mire nuk eshte bere per shqiptaret ne keto 15 vjete por vecse ne interes te grekut dhe serbit. Ne kete kuader kemi dhe Janon ne Shqiperi.
Lela me vjen shume keq qe ske dijeni per rrezikun qe i kanoset kishave tona ku e ka qendren ne Tirane i cili eshte marre me zor nga asfalia greke.
Megjithate vetem per dashurira ky forum nuk eshte hapur besoj por ka edhe qellimin e vet patriotik ashtu si forumet e tjera kudo ne bote.
Vertet ske njohuri mbi problemin grek ne Shqiperi qe po mundohet te shfarose e varrose punen qindrra vjecare te heronjve tane?????
kam pershtypjen se leladr e kupton mire vetem se me krijon ndjesine se eshte pak indiferente dhe i pelqejne tema te tjera.
Citim:
kam pershtypjen se leladr e kupton mire vetem se me krijon ndjesine se eshte pak indiferente dhe i pelqejne tema te tjera.
Kur vjen puna tek rreziku qe i kanoset Shqiperise te kete turp ai ose ajo qe devijon nga rruga.
Ka nga ata qe e kane ngrene turpin me buke o xilo dhe nuk i ben pershtypje asgje . Jane pikerisht keta njerez e keqja e shqiperise, keta njerez qe e kan shitur vetveten per dy groshe... Gjithe te mirat nga DIABOLIC A'S dhe Forca SHQIPERIA...
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
Kur vjen puna tek rreziku qe i kanoset Shqiperise te kete turp ai ose ajo qe devijon nga rruga.
Per Ujedhesken.
Moj cupke 31 vjece. Shume here ke permendur "bursat per jashte shtetit".
Si eshte puna?
Citim:
Po citoj ato që tha myzeqari
Puna eshte Xilo se vetem llafe kemi ne dhe me te drejte tallet Stenlushi , ka ndonjeri mendim konkret se si mund te behet dicka ,si ti tregojme janulles dhe kelyshve te tij '''dashurin''' e madhe qe ushqejme per ta ?
Citim:
Po citoj ato që tha myzeqari
si ti tregojme janulles dhe kelyshve te tij '''dashurin''' e madhe qe ushqejme per ta?
Nikolla Marksi.
Po me Nikolla Markun c'behet? S'kemi degjuar ndonje gje te re.
Me sa duket tentativat e tij gjate kohes se zgjedhjeve deshtuan; dhe tani kushedi se cfare po ben.
Dje ishte festa e Tre Hierarkeve. Te kete bere Meshe valle ne kishe?
Te kene shkuar njerez?
Apo do t'ia kete futur ndonje dipio rakie me ndonje nga bijte e tij ne Hieroren e Kishes? I pelqen shume alkooli.
Amoxil, meqe ti flet ne telefon me ate, pyete dhe na thuaj.
Gjithashtu, kam degjuar qe ne ndertesen ku u zhvillua Kongesi i Elbasanit, do te hapet nje shkolle Teologjie. Kushedi se sa vete do te shkojne dhe do te studiojne dhe te jene prifterinjte e ardhshem te kishes se vetme shqiptare ne Shqiperi. Keshtu, tradita nuk do te shuhet.
Uroj qe te hapet sa me shpejt dhe t'ia kaloje edhe Akademise se Durresit.
Amoxili, Kontinenti, Katia, Ujedhesa, ss1, Diabolic (qe e ka afer)........ etj etj., do te jene filizat e pare te kesaj shkolle.
Mos humbisni kohe.
Ju uroj suksese ne mesime. Marci vetem noten 10. Sidomos, mesoni mire lenden e Historise, ndersa lenden e Ligjit Kanonik, s'besoj se ju duhet, sepse keni ligjet tuaja.
Sinqerisht,
Une.
Citim:
Po citoj ato që tha diabolic
Hajd pra ta shporrim qelbesiren ...
Re: ...
Citim:
Po citoj ato që tha Petrit Kola
Stenlo, dhe mos haro se une jam e VERTETA
Re: Re: ...
Citim:
I falemi dhe adhurojme Perendine tone, te vetme te vertete, i pakrijuar, i perjetshem, i tereshenjte, i tereditur, i kudondodhur, qe ne te nuk gjendet asnje e genjeshter, zotin dhe kryebariun tone: Petrit Kola.
O i mjere, o egoist, o i mashtruar nga vetja jote, si guxon dhe ze vendin e Perendise? Lutju megjunjazi dhe kerkoi falje o qenie e krijuar dhe mekatare se s'ka kohe per pendim, sepse nuk e dime se kur na vjen fundi.
Te dua te miren prandaj te them keto.
Sepse keto tha krenari Lucifer dhe ra nga qielli.
Me shume sinqeritet dhe Krisht,
Stenli.
E pyeta uraten Stenlo dhe meqe me vjen keq se sa i varfer je ne zemer per vendin tend me thaerendia do ta fali se i paudhi edhe pse mekatar ka vend ne zemren e perensise po ma la amanet qe ai te fal para se te vdesesh sepse smund te shkosh dot andej ne ferr me mekate ne kurriz se do te te hane shpirtrat qe i qe prekur sidomos martiret e kishes sone qe dhane jeten per atdhe pastaj per fe.
Per gjynah te pergjigjem se e shoh se te mbaken me buke,e shqiptar frikacak frikacak,nga frika jote e shite zemren edhe e shite vendin tend.Me tipa te tille ka ngelur mbrapa e ardhmja jone derisa ti shfarosim nje dite.
Kerkoj nga moderatoret nje rishikim dhe te marrin vendim nga te ikurit nga spitali.
Re: Nikolla Marksi.
[QUOTE]Po citoj ato që tha Une Stenli
[B]Po me Nikolla Markun c'behet? S'kemi degjuar ndonje gje te re.
Me sa duket tentativat e tij gjate kohes se zgjedhjeve deshtuan; dhe tani kushedi se cfare po ben.
Dje ishte festa e Tre Hierarkeve. Te kete bere Meshe valle ne kishe?
Te kene shkuar njerez?
Apo do t'ia kete futur ndonje dipio rakie me ndonje nga bijte e tij ne Hieroren e Kishes? I pelqen shume alkooli.
Amoxil, meqe ti flet ne telefon me ate, pyete dhe na thuaj.
Gjithashtu, kam degjuar qe ne ndertesen ku u zhvillua Kongesi i Elbasanit, do te hapet nje shkolle Teologjie. Kushedi se sa vete do te shkojne dhe do te studiojne dhe te jene prifterinjte e ardhshem te kishes se vetme shqiptare ne Shqiperi. Keshtu, tradita nuk do te shuhet.
Uroj qe te hapet sa me shpejt dhe t'ia kaloje edhe Akademise se Durresit.
Amoxili, Kontinenti, Katia, Ujedhesa, ss1, Diabolic (qe e ka afer)........ etj etj., do te jene filizat e pare te kesaj shkolle.
Ti more pishkash kur flet per At Nikolla Markun shko laj gojen me acid sepse nuk je i denje te flasesh per te . Nuk je i denje te japesh komenteper veprimtarine e kishes autoqefale te elbasanit qe nuk i perulet qelbesires greke .Ti je filiza e pare e asfalis greke ketu ne forum o i paudhe dhe nuk mund te na thuash ne se duhet te bejm pjese e e nje shkolle teologjike duke e ditur shume mire se feja ime eshte shqiptaria dhe fete e tjera duhet te jenevetem ne dore te shqiptareve sepse ne duhet te jemi zoter te vetes.Ti stenli me habit kur flet si koopetent, sikur i di te gjitha ti , sikur te ishe sekretarja ose avokatja personale e janullatosit. Mah servilat jane gjithe andej dhe me vje keq qe ka nga ata edhe ne forum .Edhe te lutem mos na bej katekizem ne forum se nuk ja vlen se nuk ke as aftesite dhe as mundesite. Hajd pra fuksi i vogel Stenli, veri gishtin kokes dhe hajde merr rrogen 1200 ... Ju lutem plehrat e kan vendin ne koshin e tyre.
.
Re: Per Ujedhesken.
Citim:
Moj cupke 31 vjece. Shume here ke permendur "bursat per jashte shtetit".
Si eshte puna?
More miq te forumit.
Une kam mendimin (se pari duke ju kerkuar ndjese er krahasimin) se me kete miushin po ndodh se i me orkanin sexual mashkullor. Po ta ferkosh..ai ngrihet perpjete. Eshte orgjinal keshtu.
lereni o trapin te vozise ne keneten e mendjes se tije se nuk pine as uje e as shurre ato qe thote ai. Ai eshte i trashe he nuk meriton pergjigje.
Kaq
Perse moderatoret nuk e mbyllin kete teme. Nuk eshte ne doren e forumistave heqja dhe venja e Janullatosit, kjo eshte e qarte. Eshte bere sebep per molle sherri ketu dhe ofendimet nuk pushojne. Eshte turp te vazhdojne replikat dhe eshte si te rahesh uje ne havan. Anastasi nuk ka qene vetem ne Shqiperi me sa di une, por edhe ne vende te tjera per ceshtjen e ortodoksise. Prandaj dikush tjeter vendos per kete dhe jo ai vete.
.................................................................................................................
jam shume dakort me football.
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
.................................................................................................................
Kjo teme mori nje trajte te cuditshme.Te duket sikur budallai i fshatit,shume fetar dhe qe fle nate e dite ne Altar fillon e ngacmon jo besimtaret.Keta te fundit,ne vend ta lene,e ndjekin prapa duke e share dhe duke treguar se ju pelqen te merren me te se s'kane c'bejne,ose se ne ore te caktuara te dites,i njejti budallallek ju pushton mendjen.....
Duke share Stenlin dhe Janullatosin mendojne se shpetuan Shqiperine!!!
A perben Janullatosi rrezik per Shqiperine?
A duhet pergojosur udheheqesi fetar i nje komuniteti te madh shqiptar si c'eshte ai ortodoks?
A duhet besimtaret e feve te tjera si dhe jo besimtaret te sulmojne kaq shume ate qe e nderojne(nje pjese e mire)e besimtareve ortodokse?
A nxit nje gje e tille percarjen apo unitetin e shqiptareve?
Qe te shash Stenlin...nuk ja vlen...me duket i prapambetur menderisht.
Por te shash Kreun e nje Komuniteti.....them qe per kete duhet menduar mire para se ta besh.
Citim:
Po citoj ato që tha peshtimi
Kjo teme mori nje trajte te cuditshme.Te duket sikur budallai i fshatit,shume fetar dhe qe fle nate e dite ne Altar fillon e ngacmon jo besimtaret.Keta te fundit,ne vend ta lene,e ndjekin prapa duke e share dhe duke treguar se ju pelqen te merren me te se s'kane c'bejne,ose se ne ore te caktuara te dites,i njejti budallallek ju pushton mendjen.....
Duke share Stenlin dhe Janullatosin mendojne se shpetuan Shqiperine!!!
A perben Janullatosi rrezik per Shqiperine?
A duhet pergojosur udheheqesi fetar i nje komuniteti te madh shqiptar si c'eshte ai ortodoks?
A duhet besimtaret e feve te tjera si dhe jo besimtaret te sulmojne kaq shume ate qe e nderojne(nje pjese e mire)e besimtareve ortodokse?
A nxit nje gje e tille percarjen apo unitetin e shqiptareve?
Qe te shash Stenlin...nuk ja vlen...me duket i prapambetur menderisht.
Por te shash Kreun e nje Komuniteti.....them qe per kete duhet menduar mire para se ta besh.
Kurioz,
Une nuk di shifra te sakta dhe as lexoj web sajtet e kishave apo xhamive se nuk jam fetar,por nisem nga nje llogari e thjeshte.
Le te supozojme se 15-20% e popullsise ne Shqiperi jane te fese ortodokse.Le te supozojme se 40% e tyre jane fetare ose kryejne rite fetare.I bie te jene rreth 250 mije vete,nga te cilet shumica e njohin dhe e nderojne Janullatosin si kreun e Kishes se tyre.Dhe mos mendo se ti ose te tjere e duan Shqiperine me shume se ata.Eshte nje histori 200 vjecare(per te mos shkuar me larg)qe deshmon ne favor te tyre.
Ndaj e quaj te domosdoshme te hiqet dore nga sharjet e Kreut te cilitdo Komuniteti Shqiptar.Po ashtu edhe ndaj At Nikolla Markut,i cili ka rreth tij nje bashkesi njerezish,te cilet e degjojne dhe e nderojne.
Me duket se ka dashakeqesi prapa cdo sharjeje.Nga cilido qe behet.Dashakeqesi ndaj Shqiperise!!
Ortodokset shqiptare jane aq te mencur dhe patriote sa te dallojne te miren nga e keqja.Ata nuk kane nevoje as per urrejtje,as per sharjet dhe as per plumbat e tua.
O peshtim pra ti beson se ky kreu qe na ka uzurpuar shtepine e perdhosur gjakun e atyre martireve te kishave tona eshte i nderuar????????????
Dmth kreu me koke greke edhe trupi me gjak shqiptar?????????????????????(komuniteti yne dmth)
Cna shtyn neve shqiptareve ta duam kaq shume nje grek ne krye te shtepise sone?????????????????
Besimtaret nuk e dine se cbehet neper godinat e ngritura per kurthe ndaj Shqipserise ndertuar nga financat e greqise ne Tirane apo gjetke.Ata shohin vetem fytyren e lumtur te Janullatosit qe falet si i ndershem para tyre dhe kaq se populli eshte bageti si ta drejtosh ashtu shkon.
Vertet besoni ne paftyresine e qellimeve greke si nga ana fetare ashtu edhe nga ana tjeter pasi grekerit udhehiqen nga feja e keshtu qe domosdo edhe per ne feja e tyre e ka marre persiper shkaterrimin e origjinalitetit te historise sone.
Botuar sot ne "Korrieri".
Janullatosi dhe misioni “Cameria”
E Marte, 31 Janar 2006
Nga Xhavil SHALA
Ne Kremlin, ne Katedralen e Madhe te Moskes te quajtur “Krishti Shpetimtar”, me date 21 Janar 2006, ne prani te 2500 pjesemarresve, autoritete te larta te kishave ortodokse, personalitete shteterore, artiste, shkencetare dhe diplomate te akredituar ne Rusi, u nderua me cmimin “Per veprimtari te shquar ne forcimin e unitetit te popujve ortodokse”, Kryepeshkopi i Tiranes dhe i gjithe Shqiperise, Fortlumturia e tij Janullatos.
I cmuar me motivacionin “Per perpjekjet e tij te jashtezakonshme per ringritjen nga germadhat te Kishes Ortodokse Autoqefale te Shqiperise, si dhe per kontributin e tij tashme te njohur boterisht per paqen, dialogun dhe mirekuptimin ndermjet popujve dhe komuniteteve te ndryshme”, Janullatosi, ate dite, ishte perkrah Presidentit te Republikes se Qipros, kryetarit te Bashkise se Moskes dhe Perfaqesuesit te Universitetit te Balamandit Liban, fitues te tjere te cmimit “Krishti Shpetimtar”.
Nderimet vazhduan dhe nje dite me pas, kur ne katedralen historike “Fjetja e Shen Marise”, ne te cilen jane kurorezuar caret ruse, u degjuan ndoshta per here te pare lutjet ne gjuhen shqipe. Vete Presidenti i Federates Ruse Vladimir Putin dha nje pritje zyrtare per nder te fituesve te cmimit.
Janullatosi ne Moske u ftua dhe u nderua si Kryepeshkop i gjithe Shqiperise. Prezenca e tij atje dhe nderimet qe ju bene, ne prani dhe te perfaqesuesit te ambasades shqiptare ne Moske, jane nderime per te gjithe ortodokset shqiptare dhe nje prezantim i mire i Shqiperise ne boten ortodokse. Ishte rasti qe, nepermjet tij, Presidenti Putin te shihte “dinamizmin dhe frymen krijuese te Shqiperise”. Lajmi ne Shqiperi kaloi pa u ndier, pasi po ate dite te gjithe hapesirat shqiptare i mbuloi zija nga vdekja e Presidentit te Kosoves, zotit Rugova.
Eshte e vertete qe komuniteti ortodoks ne Shqiperi u ndihmua per rimekembjen e infrastruktures se tij nga ana e kishes ortodokse greke. Roli i Janullatosit per kete ka qene determinues. Megjithate pati nje debat publik, lidhur me caktimin e tij ne ate post. Kjo per faktin se ai nuk eshte shtetas shqiptar dhe se, ne praktiken e ortodoksise shqiptare, kjo ishte ndaluar qe me shpalljen e autoqefalise se kesaj kishe, ne vitin 1922. Reagime pati ne fillim dhe nga pasuesit e Nolit, ne Kishen Ortodokse Shqiptare te Bostonit. Pati gjithashtu, dhe klerike vendas qe vune ne dyshim autoqefaline e Kishes Ortodokse Shqiptare dhe deklaruan mosnjohjen e autoritetit te saj qendror, sic ishte rasti i kishes ne lagjen “Kala“ ne Elbasan. Vitet kaluan dhe, megjithese jane bere perpjekje serioze per krijimin e klerit vendas te kesaj kishe, problemi i primatit akoma nuk eshte zgjidhur. Gjithsesi, ky problem nuk mund te zgjidhet derisa Kisha Ortodokse Shqiptare nuk ka fituar “autoqefaline ekonomike” dhe per aq kohe sa shteti shqiptar nuk do te kete nje ligj per komunitetet fetare.
Kontributi i Prof. Dr. Janullatosit per ringritjen e Kishes Autoqefale Shqiptare eshte i njohur nga te gjithe. Shqiptaret i jane mirenjohes, gjithashtu, atij per kontributin e dhene ne ndihme te refugjateve te ardhur nga Kosova ne vitin 1999 si pasoje e spatrimit etnik serb. Pjeserisht vete Janullatosi i ka bere te njohura kontributet e tij ne nje interviste botuar ne numrin 16 te te perjavshmes “ABC“. Aty ai thote se “kam ngritur zerin ne menyre te vazhdueshme dhe kam ndermarre hapa te ndryshem, apo kam bere deklarata ne intervistat e mia ne Greqi per nevojen e respektimit te emigranteve dhe te mbeshtetjes se tyre“. Ai permend, gjithashtu, mbeshtetjen qe ju ka dhene te denuarve shqiptare ne burgje, denimit publik qe i ka bere ksenofobise greke ndaj shqiptareve dhe nevojen per te patur drejtesi, duke treguar ne kete menyre se kontributi i tij eshte i mirepritur dhe ne Greqi.
Aktiviteti i Janullatosit qe ka ndihmuar per normalizimin e marredhenieve, shpesh te turbulluara, midis Shqiperise dhe Greqise, ndonese pak i njohur ne Shqiperi, ka terhequr dhe vemendjen e Parlamentit Europian, i cili me nje vendim te tijin me 14.7.1993, ka vleresuar se “mbeshtet fuqimisht vepren e Kryepiskopit ortodhoks te Tiranes, Anastasit, i cili po ben shume perpjekje per zgjidhjen e krizes midis dy vendeve”.
Krizat e shpeshta midis dy vendeve jane nxitur jo rralle nga moszgjidhja e problemit te pronave te komunitetit cam, larguar menjehere pas Luftes se Dyte Boterore, si pasoje e spastrimit etnik grek. Historia e cameve eshte nje histori e dhimbshme gjaku, sakrificash, shprese e zhgenjmi. Qeveria e pare demokratike, qe ne vitin 1992, hartoi nje draft per kete problem. Perpjekjet u kurorezuan me nenshkrimin e nje Traktati Miqesie ne vitin 1996, nga Ministrat e Jashtem Alfred Serreqi dhe Theodhoros Pangalos. Traktati hyri ne fuqi vetem ne vitin 1998, pasi u ratifkua nga Parlamentet e te dy vendeve. Ne traktat eshte parashikuar zgjidhja e ceshtjeve te pronave qe zoterojne shtetasit e njerit vend ne vendin tjeter, nepermjet krijimit te lehtesirave ligjore. “Secila nga palet kontraktuese do te perballoje mundesine e heqjes brenda kuadrit te saj ligjor te pengesave qe veshtiresojne gezimin e pasurive qe kane shtetasit e njeres pale ne territorin e pales tjeter”, - thuhet ne nenin 15 te Traktatit te Miqesise. Megjithese ka kaluar kohe, nuk ka akoma shenja progresi per ceshtjen e pronave came. Zgjidhja e ketij problemi, pervec vullnetit politik te pales greke, kerkon shtysa te tjera nga faktore ndikues ne popullin dhe opinionin grek.
Kryepeshkopi i Shqiperise, Fortlumturija e Tij Janullatos, eshte nje figure e nderuar dhe e respektuar e popullit, e jetes akademike, hierarkise kishtare dhe e politikes greke, nje figure mjaft e respektuar ne arenen nderkombetare dhe ne Shqiperi. Duke gezuar keto cilesi, kontributi i tije mund te jete i mirepritur per te ndihmuar ne heqjen e pengesave qe veshtiresojne gezimin e pasurive qe kane shtetasit e njeres pale ne territorin e pales tjeter, pra per zgjidhjen e ceshtjes se pronave te komunitetit cam, te larguar forcerisht nga trojet e tyre, prona te cilat jane sekuestruar nga shteti apo tjetersuar nga kisha greke.
Pavaresisht se edhe Greqia, ashtu si Shqiperia eshte shtet laik, askush nuk mund te mohoje peshen qe ka atje hierarkia kishtare greke ne te gjitha nivelet e politikes, cka e ben me efektive ndermjetesimin e Janullatosit. Ndermarrja e ketij misioni nga ana e Fortlumturise se Tij, do te ishte nje kontribut tjeter konkret i tij per paqen, dialogun dhe mirekuptimin ndermjet popullit shqiptar e atij grek. Misioni “Cameria“ per Fortlumturise se Tij, eshte nje mision i mundur. Prof. Dr.Janullatos ka treguar me vepra se i pranon dhe i fiton sfidat!
Xhavit Shala
Drejtor i Qendres Shqiptare te Studimeve per Sigurine Kombetare
Meqense bej pjese ne komunitetin çam e kam per turp qe nje person i cili quhet janullatos te merret me ceshtjen çame. Nuk i hame keto kokrra ulliri ne çamte jo , ujku qimen e nderron por zakomin se harron . Greku po grek ngelet sido qe shkoj. E kan nderuar Janullatosin per veprimtarin antishqiptare qe ka bere? Brravo... mire mire beni cfar te doni por ju lutem mos e perfshini komunitetin çam ne te tilla probleme e me njerz te tille .Hajd gjithe te mirat nga DIABOLIC A'S
Tani me falni por me artikujt te tille kujt mundohen keta njerez ti hedhin hi syve(ata qe i botojne keta artikujt , te kuptohemi) ??! Mua jo njehere dhe gjerat jane shume te thjeshta Ceshtja came ka qene dhe do jete nje problem i pazgjidhshem per vete faktin se pjesa me e madhe e tokave te tyre kane perfunduar ne pronsin e kishes Ortodokse greke , tani ju qe diskutoni dhe me sillni artikuj te tille vertet besoni ne mashtrimet qe ky artikull na paraqet dhe se ajo(kisha greke) do ti leshoj keto toka ne favor te camve?!
p.s Dhe do tu lutesha te terve te permbahen pak me ofendimet
Title : H.Shqiptare: Shoqeria Cameria dhe VATRA vene ne plan te pare ceshtjen came
H.Shqiptare
Vizitor Shkruan "
Camet thellojne me tej bashkepunimin me shoqatat dhe organizatat shqiptare ne SHBA-s, per zgjidhjen e kesaj ceshtje
Shoqeria per te Drejtat e Njeriut Cameria dhe VATRA kane ne plan te pare ceshtjen came
SOUTHERN Blvd. BRONX (NY) : Problemi cam eshte shtruar tashme per zgjidhje, ndersa mendimi absatrakt tek pamundesia e zgjidhjes se saj me gjase, eshte e kunderta – u tha dje ne takimin e bere ne mjediset a Federates Panshqiptare VATRA midis Kryesise se Shoqerise Per Te Drejtat e Njeriut Cameria dhe Kryetarit te VATRES z. Agim Karragjozi dhe anetare te tjere te kesaj shoqerie. Krahas te gjitha kerkesave te ngritura deri tani ne menyre sistematike e institucionale dhe atyre te perditshme ne median shqiptare, kjo ceshtje ne SHBA-s, nepermjet Shoqerise per te Drejtat e Njeriut Cameria, eshte ringritur me force, duke kerkuar, qe edhe nepermjet shoqatave e organizatave te tjera shqiptare ne Amerike, te dinamizohet kjo ceshtje kaq e rendesishme per refugjatet e fundit europiane. Kjo, eshte nje rruge e gjate dhe nuk ka karakter fushate, por shihet si nje obligim , qe sjell rreth vetes cdo shqiptare, atdhetare, patriote - u tha ne takim .
Kryesia e Shoqerise cameria e perfaqesuar nga Kryetari I saj z. Ahmet Giaffo, Sekretarja e Pergjithshme Vera Gjata si dhe anetaret e Kryesise z. Bashkim Braho etj,bisedoi me kryetarin e vatraneve dhe anetaret e tjere te kryesise, rreth marredhenieve te mira qe egzistojne midis ketyre dy shoqatave dhe vendosen qe te punohet me shume per nderkombetarizimin e ceshtjes came dhe sensibilizimin e politikaneve amerikane e europiane ne raport me kete ceshtje. "VATRA, ne kete kendeveshtrim, e perkrah plotesisht teresine e kerkesave qe ngrene camet, dhe, eshte e gatshme te luaj rolin e saj e te jap kontributin e sajper zgjidhjen e kesaj ceshtje," tha kryetari i Vatres inxh Agim Karagjozi.
Kryetari i Vatres, z A. Karagjozi, ne emer te Federates Panshqiptare, u ka premtuar delegacionit te Shoqerise per te Drejtat e Njeriut Cameria, se ata do te kene ne cdo kohe mbeshtetjen dhe ndihmen e pakursyer te Vatres dhe vatraneve. Ai gjithashtu pershendeti punen e kryer dhe planet qe kane camet per sa i perket menyres se si duhet zgjidhur kjo ceshtje e kerkuar nga shqiptaret ne Amerike dhe jo vetem ata. Ne vazhdimisht, e kemi thene se jemi duke bere detyren tone, me kete ceshtje - tha ai - por, ne balle te kesaj ceshtje mendoj se jane dhe duhet te qendrojne vete camet dhe programi i tyre , u shpreh kryetari i Vatres, inxh Agim Karagjozi. Ne takim merrte pjese dhe n/Kryetari I Vatres z. Zef Perndocaj
Kryetari cam, u shpreh per nje bashkepunim me te frutshem me forcat politike ne Shqiperi per te bere te mundur sjelljen ne tryezen e bisedimeve me palen greke per problemin cam. Ai gjithashtu u shpreh optimist per vitalitetin e rinise came e cila ka mbeshtetur dhe do te mbeshtese – tha ai – kauzen e drejte te kthimit ne vatrat stergjyshore. E drejta eshte me ne dhe do te triumfoje – u shpreh ai. Ai u shpreh gjithashtu optimist qe projektet e lena pergjysem ne periudhen 1995 – 1996 te nisura nga ana e Partise Demokratike, ne pushtet ne ate kohe, do te rivitalizohen dhe do te gjejne zgjidhjen e tyre perfundimtare.
Ne kete takim mori pjese, Prof. Petrit Begati - Kasemi, (ish diplomat ne Departamentin e ceshtjeve per Balkanin dhe Lindjen e Mesme ne Ministrine e Jashtme (1992-1996) si dhe juristi dhe analisti I shquar z. Agron Alibali si dhe anetare te tjere te shoqates.
"Ne si came ne kete ceshtje – tha z. Begati - ne rradhe te pare kemi nevoje per cdo element perparimtar qofshin keta cam ose jo, pasi genocidi I kryer mbi camet eshte nje veper e padenuar. Debimi ne mase I nje popullate te pafajshme qofte dhe per faj te ndonje elementi te caktuar eshte nje veper e papranueshme nga kodet civile ose morale te Europes dhe botes moderne. Prandaj duhet te bejme cfare eshte e mundur – u shpreh ai – qe drejtesia te vihet ne vend dhe ky popull migrant pa deshire te kthehet ne tokat e tyre per te gezuar te gjithe te drejtat legjitime qe ua jep ligji dhe Zoti…. Ky do te jete dhe plotesimi i 3 kerkesave tona kryesore te vendosura nga Keshilli Antifashist cam ne Vlore ne vitin 1947 dhe qe ne I permbahemi ne menyre rigoroze. Keto kerkesa jane: kthimi ne tokat e te pareve, Njohja e te drejtes se pronesise si dhe e drejta per te jetuar te lire dhe konform te gjithe stardarteve nderkombetare per pakicat ne shtepite tona stergjyshore.
Ne takim e mori fjalen dhe sekretarja e pergjithshme zj. Vera Gjata, e cila u shpreh se camet kane ditur te deshmojne qe jane pjese e kulturave dhe zhvillimeve perendimore. Ata kane ditur te punojne gjithmone per te rene dhe ketu kemi parasysh shembujt e shumte te luftetareve dhe patrioteve cam te cilet I dhane panvaresine shtetit grek dhe qe me gjakun e tyre ishin guri I themelit te shtetit modern qe shohim sot. Perkunder te gjithe propagandas se shfrenuar te qarqeve te caktuara shoviniste greke, camet kane ditur te demonstrojne civilizimin e tyre dhe jane shfaqur gjithmone paqesore dhe te duruar ne zgjidhjen perfundimtare te problemit te tyre.
Takim edhe me Ligen Qytetare - Shqiptaro Amerikane
Ne fund u ra dakort, qe takime te tilla te zhvillohen me shpesh e sa me pare te formulohen memorandume dhe peticione nga Shoqeria per te Drejtat e Njeriut Cameria, por edhe te perbashketa me organizatat e shoqatat e tjera ne bashkesine shqiptare ne SHBA-s, e t'i drejtohen zyrtarisht organizatave nderkombetare per mbrojtjen e te drejtave e lirive te njeriut, kancelarive boterore, Senatit, Kongresit, Departamerntit te Shtetit e Presidentit te SHBA-s e te gjitha institucioneve perkatese ne OKB.
Ne vazhden e takimeve per forcimin e marredhenieve me organizatat shqiptaro- amerikane, qe veprojne ne territorin e SHBA-se, kjo kryesi zhvilloi bisedime gjithashtu me Kongresistin e njohur te Kongresit amerikan, si dhe themeluesin dhe Kryetarin e Liges Qytetare Shqiptaro-Amerikane z. Joseph Dio Guardi.
nga - BEQIR SINA, Nju Jork
"
Dërguar të Saturday, 08 October @ 03:18
Shtoj edhe une dicka ne kete artikull qe ju solla se kam qene vete i pranishem bashke me At Nikolla Markun nga ku te cilit iu dha e drejta e fjales edhe atij si i ftuar nderi.Mund te telefononi ne nr e Shoqates Vatra me qender ne NEW YORK ku mund te merrni informacione me te rendesishme se keto qe ju solla ketu nqs jeni te interesuar.
Me respekt amoxil, per nje Shqiperi etnike!
Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.