Forumi Horizont Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »
Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8821)

Postuar nga amoxil datë 01 Shkurt 2006 - 01:26:

PRESIDENTI SHQIPTAR APELON......

“Mos lejoni greqishten në kishat e Shqipërisë”

GJIROKASTËR - Kisha e Shpëtimtarit Jezu Krisht ngrihet në një nga pjesët më karakteristike të qytetit, në Lagjen Pazari Vjetër, rreth 300 metra përposh kalasë së qytetit. E ndërtuar aty rreth viteve 1700, me paratë e besimtarëve ortodoksë të qytetit, ajo ka luajtur një rol të madh në formimin e gjuhës shqipe dhe edukimin atdhetar të brezave. Priftërinjtë që kanë shërbyer në këtë kishë, mbahen mend brez pas brezi prej banorëve të rajonit. Por më i famshmi prej tyre ka qenë Papapano Çuçi, babai i atdhetarit e rilindësit, Mësuesit e të Popullit, Thoma Papapano. Pikërisht në këtë kishë erdhi rreth orës 8 e 30 minuta në meshën solemne edhe Presidenti Republikës, Alfred Moisiu. “Jam shumë i gëzuar, që marr pjesë së bashku me ju në këtë festë”, iu drejtua ai qytetarëve të shumtë besimtarë. “Po më pëlqen së tepërmi dhe kështu duhet të vijoni, çdo ditë e kohë, që meshën ta kryeni në shqip. Librat e shenjtë duhet të jenë në gjuhën amtare e të fliten në gjuhën amtare.” Kjo porosi nuk ishte krejt e rastit, pasi në këtë kishë ndonjëherë, kur priftërinjtë kanë ardhur nga Greqia, është meshuar edhe greqisht e ky fakt ka tingëlluar jo mirë.

Ja edhe nje fakt tjeter se cpo ben antishqiptari Janullatos ne vatren tone.

Postuar nga amoxil datë 01 Shkurt 2006 - 01:30:

20:52

JANULATOSI DHE PASUESIT E TIJ,PERBEJNE NJE SEMUNDJE QE DUHET LARGUAR NGA SHQIPERIA...

Kreu i Kishës Orthodokse Shqiptare u operua në sy dhe grykë. Kishën e drejtojnë mëkëmbësit e tij

Janullatosi i sëmurë, kishën e drejtojnë mëkëmbësit e tij

TIRANË - Kryepeshkopi i Kishës Orthodokse, Anastas Janullatos ndodhet në gjendje kritike shëndetësore. Para pak ditësh, Janullatosi i është nënshtruar një ndërhyrje kirurgjikale në sy dhe në fyt. Zyrtarët e Kishës Orthodokse janë tejet të rezervuar, për të dhënë informacione mbi gjendjen shëndetësore të kryepeshkopit, por mungesa e tij gjatë tre muajve të fundit, në ceremonitë fetare më të rëndësishme, nuk ka kaluar pa u vënë re. Prej kohësh ka munguar në ceremonitë zyrtare fetare, ndërkohë që më shumë se kurrë, mungesa e tij u vu re në festën e Krishtlindjeve. Edhe në ditën që besimtarët ortodoksë kremtonin ujin e bekuar, udhëheqësi i tyre shpirtëror, Janullatos ndodhej kilometra larg Shqipërisë. Gjendja e tij shëndetësore e ka detyruar kryepeshkopin e Kishës Orthodokse të rikthehet në vendin e tij, ku i është nënshtruar një operacioni kirurgjikal. Sipas zëdhënësit të Kishës Orthodokse, Thoma Dhima, Kryepeshkopi është jashtë rrezikut për jetën. Dhima nuk jep detaje të hollësishme mbi shëndetin e Janullatosit, por thotë se kryepeshkopi i është nënshtruar një operacioni kirurgjikal dhe aktualisht është në periudhë kovaleshence në Athinë.

Shëndeti i Kryepeshkopit
Gjendja e rënduar shëndetësore e Kryepeshkopit është mbajtur e fshehtë nga drejtuesit e Kishës Orthodokse Shqiptare. Ajo që dinë klerikët e kësaj kishe është fakti që për një kohë të gjatë, Janullatosi nuk ndodhet në Shqipëri. Askush nuk di të thotë më shumë, përveç faktit që Kryepeshopi nuk është parë për një kohë të gjatë në zyrën e tij, aty ku ndodhet edhe selia e Kishës Ordhodokse Shqiptare. Burime të besueshme pranë kësaj selie i thanë gazetës “Shekulli” se gjendja shëndetësore e Kryepeshkopit ka qenë kritike. Sipas të njëjtave burime mësohet se fillimisht Janullatosi i është drejtuar një klinike në Vjenë dhe më pas në Athinë, ku ka kryer operacionet në sy dhe në grykë. Por zëdhënësi i kishës Orthodokse, Thoma Dhima, nuk sqaron arsyet se përse numri një i Kishës Orthodokse i është nënshnshtruar operacionit kirurgjikal. “Që Kryepeshkopi është i sëmurë, kjo dihet nga të gjithë, por tani gjendja e tij shëndetësore është drejt përmirësimit. Ka qenë sëmurë dhe ka kryer një operacion. Aktualisht ndodhet në një periudhë pushimi dhe nën mbikëqyrjen e mjekëve në Athinë”,-thotë zëdhënësi i Kishës Ordhodokse.
Kisha, nën drejtimin e mëkëmbësve të Janullatosit
Edhe pse i sëmurë, Janullatos e ka drejtuar Kishën Orthodokse Shqiptare nëpërmjet mëkëmbësve të tij. Sipas zëdhënësit të Kishës Orthodokse, Kryepeshkopi vazhdon të drejtojë Kishën Orthodokse Shqiptare. Dhima saktëson se edhe në ceremoninë e fundit të besimit orthodoks, atë të kremtimit të ujit të bekuar, ka qenë Janullatosi ai që ka përcaktuar drejtimin e kësaj ceremonie nga mëkëmbësit e tij. Ndërkohë që thuhet se prej të paktën 3 muajve, kryepeshkopi Janullatos nuk ka shkelur në Shqipëri. Gjendja e rënduar shëndetësore e ka detyruar Kryepeshkopin të largohet, për t’iu nënshtruar ndërhyrjeve kirurgjikale. Gjatë gjithë kësaj kohe, ceremonitë fetare dhe drejtimi i Kishës Orthodokse ka qënë në duart e At Jovan Karaveshit dhe At Jani Trebickës. Sipas zëdhënësit të kishës Orthodokse, janë këta dy klerikë të lartë që në mungesë të Janullatosit drejtojnë jo vetëm ritet fetare, por edhe detyrat administrative të Kishës Orthodokse. Por Dhima saktëson se dy klerikët e lartë, gjatë gjithë kohës janë në komunikim të vazhdueshëm me kryepeshkopin Janullatos, megjithëse ky i fundit nuk është ndierë mirë nga ana e shëndetit. Zëdhënësi Dhima shton se gjendja shëndetësore e Kryepeshkopit nuk ka ndikuar në vijimësinë e punës administrative të Kishës Orthodokse dhe se pritet shumë shpejt rikthimi i tij në krye të Kishës Orthodokse Shqiptare.

Kush është Anastas Janullatos

Para se të vinte në Shqipëri me detyrën e Kryepeshkopit të Kishës Orthodhokse, Anastas Janullatos ka dhënë mësim në një nga universitetet e Athinës, në lëndën “Historia e Feve”. Më pas, ai emërohet numri një i Kishës Orthodhokse në Shqipëri, duke mbajtur të njëjtin pozicion, pa ndryshim, edhe sot e kësaj dite. Në vitin 2001 ka qenë kandidat për çmimin Nobel për Paqen. Po në të njëjtin vit, është dekoruar me titullin “Nderi i Kombit”. Aktualisht, ai vazhdon të jetë Kryepeshkop i Kishës Orthodokse. Ardhja një kleriku grek në shkallën më të lartë të hierarkisë së Kishës Ortodokse Shqiptare është komentuar me faktin se në vendin tonë, mungonte një Kryepeshkop me njohuri dhe grada shkencore të mjaftueshme. Qendrimi i tij për shumë kohë është protestuar nga Kisha Orthodokse e shqiptarëve të Amerikës dhe Kanadasë. Sipas tyre, tashmë ka ardhur koha që drejtimin e kishës duhet ta marrë një kryepeshkop shqiptar. Megjithatë, është vlerësuar fakti se Janullatos ka ditur të gjejë gjuhën e bashkëpunimit me të gjithë përfaqësuesit e feve të tjera, lidhur me zhvillimin e shoqërisë shqiptare. Në Shqipëri janë rreth 80 kisha të reja të ndërtuara gjatë 10 vjetëve të drejtimit të Janullatosit, pesë manastire të restauruara, 70 kisha monument kulture. L.Ç

PATRIARKU

Kompromisi që solli Janullatosin në Shqipëri

Anastas Janullatos ka ardhur në Shqipëri më 16 korrik 1991, pas një kompromisi të bërë në Korfuz, më 2 korrik 1991 midis ministrave të jashtëm të Shqipërisë dhe Greqisë, përkatësisht mes Muhamet Kapllanit dhe Antonios Samaras. Patriarkana Ekumenike e Kostandinopojës, që është froni i parë i njohur zyrtarisht nga të gjitha kishat ortodokse (ruse, serbe, rumune, bullgare, greke, shqiptare), mori iniciativën e emërimit të Janullatosit në Shqipëri si patriark. Sipas At Artur Liolinit, Janullatosi erdhi në Shqipëri si misionar i përkohshëm, ndërkohë që prej më shumë se një dekade ai drejton Kishën Orthodokse Shqiptare. Emërimi i Janullatosit në krye të Kishës Orthodokse është shoqëruar me reagime të orthodoksëve shqiptarë, sidomos të atyre me banim në Amerikë. Kulmi i këtij konfliki ka qënë viti 2001, kur komuniteti grek i Shteteve të Bashkuara të Amerikës shpalli Kryepeshkopin Janullatos si fitues të një çmimi të përvitshëm për të drejtat e njeriut. Motivacioni i këtij çmimi ishte: "për impenjimin misionar të Anastasios në Afrikë dhe
për "rikostruktimin e mrekullueshem të Kishës Autoqefale Orthodokse Shqiptare".

KREMTIMI

Memaliaj, bekimi i ujërave, edhe në greqisht

MEMALIAJ - Ceremonia e ujit të bekuar në Memaliaj kremtohet edhe në greqisht. Prifti i Mitropolisë së Gjirokastrës, At Nathanaili, i shoqëruar nga dy psallmë grekë kanë bekuar ujërat edhe për banorët e Memaliajt, edhe pse ky qytet nuk është i populluar nga besimtarët orthodoksë. “Unë nuk kam folur greqisht, para besimtarëve të Memaliajt. Kam ndaluar edhe aty, pasi ishte ditë e shënuar dhe isha i shoqëruar nga dy psallmë grekë. Unë i kam bekuar ujërat në shqip, ndërsa psallmët grekë nuk e njohin gjuhën dhe më shoqëruan në greqisht”,-ka sqaruar për “Shekullin” At Nathanaili. Ai pranon se në këtë meshë është folur greqisht, por nga dy psallmët grekë që e shoqëronin. “Bekimi ishte në shqip. Unë si prift fola në gjuhën tuaj, e mua nuk më lejohet të mbaj dy mesha në një ditë”,-ka përfunduar prifti i Mitropolisë së Gjirokastrës, At Nathanaili.

SHEKULLI

Uroj qe shume nga ju te dashur miqte e mi te shihni se cndodh ne realitet kur nderkohe ju jeni ne kurbet dhe nuk e dini se cbehet ne Shqiperi.
E SHIHNI QE MESHAT BEHEN NE GREQISHT????????????????????????
I SHIHNI QELLIMET E GREQISE DHE KISHES GREKE?????????????????????
PO NE SDO TI LEJOJME KURRE TE GREQIZOJNE SHQIPERINE .

Postuar nga amoxil datë 01 Shkurt 2006 - 01:40:

Nje axhensi greko-amerikane lajmesh, beri te ditur keto dite se nje
delegacion i lart i qeverise greke po viziton Shtetet e Bashkuara te Amerikes. Axhensia e lajmeve MPA-News nder te tjera njofton rreth kesaj vizite se Presidenti Boteror i organizates greke Andrew A. Athens, pasi asistoje ne ceremonin festive te inagurimit te Presidentit amerikan George W. Bush ne kyeqytetin amerikan Washington D.C., ka konkluduar kete vizite me nje seri takimesh zyrtare me kontrapartin e tij amerikan, per te diskutuar pozicionin grek me Turqine e Qipron, çeshtjen e Vorio-Epirit si dhe nje program qe SEA ka ne plan per sistemin shendetesor ne jug te Shqiperise, ngritjen e nje spitali ushtarak ne zonen e Gjirokastres.

Nderkaq, kjo axhensi ka pohuar se ne disa takime te nivelit te lart ne Capitol Hill me kongresmen dhe senator, si dhe me zyrtaret amerikan ne Departamentin e Shtetit, zoti Athens u kerkoj atyre qe te marr "kyçin" e mbeshtetjes amerikane, lidhur me aplikimin e Archbishop Anastasios ne Tirane-Shqiperi, te behet grant me shtetesine shqiptare te Emineces se Tij Janullatos. "Sepse deri tani Shqiperia, nuk ka nje ligj te qart te njohe shtetesine e Janullatosit, ai ka kohe te gjate qe ka aplikuar dhe nuk ka arritur te marr shtetesine shqiptare", ka deklaruar per axhenesine e lajmve greke ne amerike MPA-News , zoti Presidenti Boteror i organizates greke Andrew A. Athens.

Janullatos vihet ne krye te Kishës ne kundershtim me statutitn e Kishes Ortodokse Autoqefale Kombetare Shqiptare.

Mbas disa konsultimeve me Qeverine e athershme shqiptare, ajo Qeveri dhe Patriarch of Constantinople, ne korrik 1992 nominoje Archbishop Anastasios Janullatos, qytetarin grek, te sherbej ne krye te Albanian Orthodox Church, megjithse se ky akt ishte ne kundershtim me statutitn e Kishes Ortodokse Autoqefale Kombetare Shqiptare. Ne fillim te shekullit te kaluar grindjet mes shqiptareve orthodokse te SHBA-se dhe grekeve orthodokse sollen themelimin e kishes autoqefale shqiptare nga ana e Theofan Stilian Nolit, me nje hierarki te pavarur nga kisha greke e Athines. Patriarkana Orthodokse me qender ne Stamboll dhe e kontrolluar nga greket nuk e njohu per me shume se 20 vite kishen Shqiptare, deri sa u detyrua ta pranoje ekzistencen e saj ne vitin 1938.

Greket e Shteteve te Bashkuara te Amerikes shpallen me 30 nentor 2001 Kryepeshkopin grek te Tiranes Anastasios Janullatos si fitues te nje cmimi te pervitshem per te drejtat e njeriut. Motivacioni i ketij cmimi, sipas grekerve ishte "per impenjimin misionar te Anastasios ne Afrike dhe per "rikostruktimin e mrekullueshem te Kishes Autoqefale Orthodokse Shqiptare". Greket e SHBA-se jane konsideruar gjithmone si "ultranacionaliste antishqiptare". Prania e kryepeshkopit Janullatos ne krye te kishes shqiptare si dhe prania e shume prifterinjve nacionaliste greke nen kemishen e misionarit ne Shqiperi ka shkaktuar shume probleme qe shpesh kane sjelle pikerisht shkeljen e te drejtave te njeriut.

Shpallja "person i padeshiruar" i nje prifti grek qe bente propagande antishqiptare ne vitin 1994 solli raaprezaljen me te tmerrshme greke kunder emigranteve shqiptare. Atehere me shume se 200 mije emigrante shqiptare u perzune dhunshem, u rrahen barbarisht dhe iu sekuestruan kursimet. Vete Janullatosi ka shkaktuar shume probleme si vendosja e gureve te varreve me mbishkrime greqisht per ushtaret e vrare gjate Luftes se Dyte Boterore. Ngjarjaa shkaktoi nje zemerim te madhne Shqiperi te pasuar me spastrime te shqiptareve nga Greqia. Edhe kjo ngjarje nuk ka shume lidhje me "ndihmese per te drejtat e njeriut".

Janullatos nderohet nga grekerit në Amerike

Kryepeshkopi i Kishes Ortodokse shqiptare Anastas Janollatos, me 30 nentor 2001 ne Nju Jork para Hotel Hilton ne rrugen e peste u zhvillua nje proteste e fuqishme e shqiptareve te Amerikes. Nga ora 18.00 deri ne oren 20.00 te asaj dite polare, dhjetra persona te tubuar para gradaceljeve ne Manhatan, jo vetem kane hedhur poshte vleresimin e shoqates greko-amerikane "Athenogoras", te cilet e kane nderuar ate per kontributin e dhene per te drejtat e njeriut, por kane kerkuar doreheqjen e tij.

Kete e perforconte dhe deklerata e shperndare nga shoqata "Vatra" ne te cilen theksohej se, edhe pse nga Greqia jane perzene 200.000 came, kryepeshkopi Janollatos nuk e ka thene mendimin e tij. Organizatoret e protestes thane se Anastas Janollatos eshte nje njeri qe ka uzurpuar Kishen Ortodokse Shqiptare. Sipas tyre, Janollatos, jo vetem qe nuk e meriton nje cmim te tille, aq me keq akoma kur dihet se ai ka qene kunder interesimit te NATO-s ne Kosove.

Protesta e 30 nentorit 2001 "Janullatos Go Home"

Ka qene pikerishte shoqata atdhetare PanShqiptare e Amerikes VATRA, ajo qe mblodhi me 30 nentor 2001 edhe dhjetra shqiptar te tjer te te gjitha besimeve me banim ne Nju Jork, dhe kreu oraganizimin e protestes "Janullatos Go Home". Kjo per arsyen se kryetari i saj i pare ka qene Fan Noli, themeluesi i Kishes Ortodokse Autoqefale nje nga themeluesit e Vatres. Protestuesit ishin vendosur ne trotuarin perballe hotelit Hilton ku zhvillohej ceremonia dhe ne duar mbanin pankarta te ndryshme te shkruara ne anglisht. Mes tyre binin ne sy: "Jonulllatos eshte koha per t'u larguar", "Ne jemi ortodokse shqiptar dhe jo greke", "Anastasi ka uzurpuar kishen autoqefale". Ne mes te protestuesve ishin vendosur flamuj shqiptar dhe amerikan.

B. Sina
BOTA SOTA 04-02-2005

Postuar nga amoxil datë 01 Shkurt 2006 - 01:43:

47

Letër pas një artikulli në shtyp për Janullatosin

Zotit Alfred Moisiu President i Republikës së Shqipërisë, zotit Theodhori Sollaku Prokuror i Përgjithshëm i Republikës së Shqipërisë, zotit Ermir Dobjani Avokat i Popullit. - Rilexuam me shqetësim shkrimin e gazetës Koha Jonë datë 07.01.2005 dhe u mblodhëm për të sqaruar mendimet e unifikuar veprimet mbi çka duhet bërë për problemet shumë të rëndësishme, e me rëndësi kombëtare që ngre dhe publikon autori nën titullin "Ku janë teologët shqiptarë në Kishën Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë ?" në të cilën ngrihen disa akuza për qytetarin grek Janullatus, i cili vazhdon të drejtojë kishën tonë. Nisur nga gjithçka lexuam aty, të shqetësuar detyrohemi të pyesim, së pari atë vetë: -Cili jeni Ju, zoti Janullatus ?! A jeni vërtet kleriku dhe Kryepeshkopi ynë, apo ushtar aushtarak i asfalisë greke ?? Sigurisht ne duam të besojmë të parën pasi u bënë kaq vjet që u dëgjojmëdhe shohim si Kryepeshkopin tonë.

Mirëpo gjithë sa shkruhet në artikullin e përmendur, jo vetëm që nuk janë punët e Zotit dhe të kishës por as të komshiut të mirë siç duan të jetë besimtarët tanë matanë e këtej kufirit. Për më tepër zoti Janullatus ju akuzoheni drejtpërsëdrejti me emër e mbiemër si primari i një lufte të nxitur dhe organizuar nga grekët kundër nesh, për të shkatërruar deri në zhbërje të autoqefalisë së kishës tonë të cilën shqiptarët e kanë siguruar dhe mbrojtur me gjak dhe sakrifica. Më tej akoma, Ju akuzoheni se për këto qëllime antishqiptare e keni sabotuar edhe misionin e Kryepeshkopit duke e lënë kishën tonë për 15 vjet pa statusin e saj, pa klerikët e saj, pa sinodin e saj. E pra, ju zoti Janullatus erdhët aty ku jeni për të kryer pikërisht këto punë. Dhe, ende sot pas 15 vjetësh, ju mbani në postet kyçe të sinodit të mitropolive dhe shkollave teologjike shqiptare në Durrës e Gjirokastër, misionarë grekë.

Përse ndodh kjo zoti Kryepeshkop? Ku janë teologët shqiptarë të arsimuar në këto 15 vjet të cilët i përzgjodhët ju dhe vartësit tuaj? Apo nuk u dolën siç deshët? Ju, zoti Janullatus i keni borxh Kishës Ortodokse Shqiptare emrin e mirë të trashëguar brez pas brezi sepse disa nga klerikët tuaj grekë, e përdhosen shenjtërinë e saj me vepra të turpshme imoraliteti ndërsa ju i bënit sehir ose ishit i pafuqishëm t´i përzinit nga kisha, kodoshët grekë. Dhe për të gjitha këto fëlliqësira grekomanësh, disa herë ka shkruar e folur edhe media shqiptare, kurse Ju hiç. Ndoshta edhe kjo bën pjesë në taktikën tuaj greke, ne fol, ju hiç, ne fjalët, ju veprat. Mirëpo ka ardhur koha të themi mjaft pasi kupa po derdhet. Gjithë shqiptarët dhe sidomos komuniteti ortodoks ka kohë që i ndjek nga afër dhe me shqetësim zoti Janullatus. Duket haptazi se ju punoni për të përçarë e përplasur ortodoksët shqiptarë në progrekë e antigrekë, siç po bëni me kishën tonë të Elbasanit dhe klerikët e saj patriotë, siç keni bërë në disa fshatra të Shqipërisë ku paguani grekomanët të ngrenë kryqet tuaja ( ato nuk janë pjesë e ritit ortodoks shqiptar) siç po bëni këto ditë për të pronësuar edhe krenarinë e mësuesisë shqiptare, Normalen e Elbasanit. Pas kësaj sigurisht do të kërkoni të pagëzoni edhe Kristoforidhin si grek ...etj.?!

Por shumë nga këto edhe i kishim dëgjuar. Ajo që na tronditi më shumë në shkrimin e përmendur është fakti se ka akuza për helmimin e klerikut, Maks Çuko?! Atëherë zoti Janullatos, për një akuzë të tillë nuk mund të heshtni si gjer tani. Aq më tepër sepse kujtesa jonë historike është shumë e freskët. Shekulli që sapo shkoi mori me vete disa klerikë e patriotë shqiptarë si Petro Nini, Papa Kristo Negovani etj. që u helmuan ose u therën. Ne, një grup shumë i madh ortodoksësh dhe qytetarësh shqiptarë i bëjmë thirrje kryetarit të shtetit shqiptar, zotit Alfred Moisiu, si dhe drejtësisë shqiptare të të gjitha niveleve që urgjentisht të nisin dhe publikojnë hetimet duke ndëshkuar rreptësisht kriminelët dhe miqtë antishqiptarë. Së dyti, zoti president i Republikës kemi bindjen se qëndrimi i mëtejshëm i zotit Janullatus në krye të kishës sonë nuk i shërben Shqipërisë. I lejuar më tutje, ky fakt përbën një padrejtësi që ne do të vazhdojmë ta sjellim në vëmendjen tuaj për të vepruar sa më shpejt. Sot i kemi të gjitha mundësitë ta drejtojmë vetë kishën tonë autoqefale shqiptare.

Shekulli 05/02/

Postuar nga peshtimi datë 01 Shkurt 2006 - 02:32:

Citim:
Po citoj ato që tha myzeqari
Tani me falni por me artikujt te tille kujt mundohen keta njerez ti hedhin hi syve(ata qe i botojne keta artikujt , te kuptohemi) ??! Mua jo njehere dhe gjerat jane shume te thjeshta Ceshtja came ka qene dhe do jete nje problem i pazgjidhshem per vete faktin se pjesa me e madhe e tokave te tyre kane perfunduar ne pronsin e kishes Ortodokse greke , tani ju qe diskutoni dhe me sillni artikuj te tille vertet besoni ne mashtrimet qe ky artikull na paraqet dhe se ajo(kisha greke) do ti leshoj keto toka ne favor te camve?!

p.s Dhe do tu lutesha te terve te permbahen pak me ofendimet

Artikullin i botuar sot,me ra ne sy se eshte shkruar nga drejtori i Institutit te Studimeve te Sigurise Kombetare.

Qe te them se perpiqet te na hedhe hi syve,duhet me pare te mendoj qe ai eshte tradhetar dhe i shitur.
Te them se ajo qe thote eshte marrezi duhet te ve ne dyshim kapacitetin e tij mendor.
Me sa kuptoj nga artikulli i tij,me duket se ai i ben thirrje Janullatosit te ndihmoje ne zgjidhjen e ceshtjes came.Kete thirrje e ben pa qene i bindur se ai do t'i futet kesaj perpjekjeje.
Ceshtja came dhe ajo e keqtrajtimit te emigranteve shqiptare jane dy ceshtjet kryesore te pazgjidhura ndermjet Greqise dhe Shqiperise.
Por arsyeja per te cilen e solla artikullin,eshte se nuk duhet te nxitohemi per gjerat,te cilat nuk i dime mire.Urrejtja e verber mund te na beje te gabojme edhe ne ceshtjet madhore te Kombit.
E quaj te domosdoshme,qe ceshtja e Kreut te nje Komuniteti fetar i takon ne rradhe te pare ketij Komuniteti.Ketu perfshihen te gjithe ata ortodokse pro ose kunder Janullatosit.
Qendrimet antishqiptare te qeverive greke gjate 120 vjeteve te fundit,nuk kane pse te na krijojne mendimin shabllon se te gjithe greket jane te keqinj.
Ballaknani perbehet nga popuj qe kane shume cilesi te mira,por edhe shume te meta.
Dhe ketu futemi ne,bullgaret,greket,rumunet serbet,boshnjaket,kroatet,maqedonasit dhe minoritetet e tjera.

Postuar nga amoxil datë 01 Shkurt 2006 - 08:50:

pështimi!
në rradhë të parë unë jam pjestar i komunitetit ortodoks shqiptar.
nuk po ofendohet ktu ndonjë kre dhe e ke gabim që e thekson me të madhe.
kreu siç e quan ti erdhi në ndihmë të rimëkëmbjes fetare ortodokse në fillim të viteve 90-të dhe pastaj u vetëshpall si kre i komunitetit ortodoks shqiptar.
ai erdhi me një qëllim vetëm: të fusi në sherr shqiptarët dhe të hapi hendeqe armiqsore midis tyre siç po ndodh sot edhe ktu në forum.
në një replikë i nderuari stenli, na bënë të qartë se januli u zgjodh nga vetë patriarku i stambollit, bartolemeo i cili gjithashtu është grek.
pra shef gjëkundi ti të jetë zgjedhur nga shqiptart janulli?
po se çpo ndodh në kishat shqiptare sot, ku janulli po e deformon gjuhën shqipe duke futur fjalë greke e di ti?

Postuar nga amoxil datë 01 Shkurt 2006 - 08:53:

KISHA AUTOQEFALE ORTODOKSE, PSE NUK QUHET ME KOMBETARE?

Theofan Noli themeloi Kishen Ortodokse Autoqefale Kombetare Shqiptare me statutin e saj. Ky perben nje nga aktet me te rendesishme ne historine e kombit shqiptar. Per here te pare ne histori, shqiptaret shpetuan nga ndikimi asimilues dhe u bene me kishen e tyre ortodokse te pavarur. Kjo u be njelloj si ne kombet e tjera ortodokse.

Po ta perkufizojme shkurt dhe sakte vepren e Nolit: "Ishim pa koke dhe na beri me krye". Noli eshte Babai i Ortodoksise shqiptare. Sot ka nje heshtje mohuese nga kjo kishe. Ne shkollen e prifterinjve ne Durres, anashkalohet kontributi i tij. Ndersa sllavet, Cirilin dhe Metodin i kane bere shenjtore. Greket, Kozma Etolosin i cili hapi shkolla greke ne Epir, e kane bere shen- Kozma. Thone se ka bere mrekulli, ka sheruar njerez. Po Nolin, qe me kishen e tij dhe me vepren per Skenderbeun, shendoshi shpirterisht gjithe shqiptaret, pse te mos e bejme shenjtor ?

Ne librin "Jeta e Shenjtit Martir dhe Apostullit te vertete Shen- Kozma Etolosit", shtepia botuese Bashkimi Ordodoks Kristian "Kryqi i nderuar" Selanik 1996, thuhet: "Baba Kozmai-emer me te cilin e pagezuan shqiptaret". "Shtatorja ne Korçe, Kryet n' Elbasan

Yni je Fan Noli, Totua historian".

KOHA JONE

Postuar nga amoxil datë 01 Shkurt 2006 - 08:59:

Durrës. Janollatosi përdhos autoqefalinë e KOASH-it në ditët e Pashkëve

Kush urdheroi që epitafin ta mbajnë në krahe ushtarët grekë?!

Skandalet e kryepeshkopit të Shqipërisë Janullatos, nuk kanë
ndaluar edhe në ditët e shenjta të Pashkeve. Gjatë marshgjergjis
imt të
besimtareve ortodoksë ditën e të "Premtes së zezë" në qytetin
e Durresit, besimatrët shiptarë janë ndodhur përballë një
provokimi dhe fyerje të paparë të organizuar nga Peshkopi i
Tiranës, Durrësit dhe gjithë Shqipëris, Anastas Janullatos.
Epitafin që mbahet në krahë nga besimtarët gjatë këtij
marshimi të shenjtë në mënyrën më provokative dhe të pa
ligjshme, e mbanin ushtarë greke të kompanisë së instaluar në
Tiranë.

Të veshur me uniforma ushtarake luftimi, me grada dhe
simbole kombetare greke, këta ushtarë janë caktuar nga
autoritetet e peshkopatës të mbajnë epitafin gjatë këtij
marshimi të detyrueshëm e të respektuar me fanatizëm nga të
gjithë besimtarët ortodoksë. Kjo ka bërë që shumë besimtarë ta
lënë më mes marshimin në formë proteste, ndërsa të tjerë për
të mos lënë në mes ritin, kanë protestuar në mënyra nga më të
ndryshmet. Ky provokim është një shkelje e rëndë e ligjit të
Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare dhe përdhosja e radhës
nga kryepeshkopi grek i saj Janullatos.
Si në të gjitha liturgjitë e kishave ortodokse të vendeve të
ndryshme, peshkopët luten për popujt, ushtritë dhe qeveritë e
këtyre vendeve. Edhe në Durrës është kënduar kjo lutje "Për
Republikën e Shqipërisë, ushtrinë dhe qeverinë, le t'i lutemi
Zotit, Amin". Kjo lutje që bën krenarinë per besimtarët
ortodokse shiptare, është zhvleftësuar kur kanë parë që
epitafin nuk e mbanin në krahë ushtarët shqiptarë, sipas
>kanunit të kishës por ushtarë grekë, që kishin ardhuar nga
>Tirana me dy automiete, një kamion me targë 90146 dhe një xhip
>ushtarak tip Benz.
>Ky provokim dhe shkelje e ligjit të KOASH-it u intepretua nga
>besimtarët ortodoksë të Durrësit dhe banorët e tjerë të
>pranishem në këtë moment, si një veprim i qëllimshem i kreut
>të kishës Janullatos. Në zonën e Durrësit ka shumë reparte
>shqiptare dhe do të ishte normale madje e detyrueshme që
>epitafin ta mbanin ushtarët e ushtrisë shqiptare, për të cilët
>besimtarët ortodoksë në këtë dite të shenjtë, kanë një lutje
>të veçantë.Provokimi i turpshem i organizuar dje në Durrës me
>ushtarët grek, është një akt më shumi në llogari të
>kryepeshkopit, i cili po shkatërron çdo ditë autoqefalinë e
>kishës sonë ortodokse. Ushtarët grek që janë lejuar nga
>qeveria të rrinë në Shqipëri mund të vijnë e të festojnë si të
>gjithë ortodokset, pashkët, por mbajtje te epitafit në
>territorin e Shqipërisë. Kudo që festohen pashkët është detyrë
>dhe nder i ushtrisë shiptare, për të cilët ne ortodokset si
>edhe besimtarët e feve të tjera në Shqipëri i lutemi Zotit me
>një lutje të veçantë. Kjo përveç një shkelje të rëndë të
>kanunit të kishës ortodokse autoqefale shqiptare, është edhe
>një fyerje e rëndë kombetare që mban firmën e kryepeshkopit
>Janullatos.
>
>Jorgo Thanasi
>55

Postuar nga amoxil datë 01 Shkurt 2006 - 09:03:

Janullatus! Emri qe do mbahet mend shume gjate ne kujtesen e shqiptareve. Njeriu qe me metoda tipike greke eshte ne balle te helenizimit te shiptareve. Ne keto 15 vjet te shkuara ka arritur jo pak! ka mbjellur kisha ne cdo cep te Shqiperise atje ku ka e ku ska ortodoxe shqiptare. Njeriu qe ka dhunuar Autoqefaline Kishes Ortodokse Shqiptare.

Numrin e grekeve ne Shqiperi e ka bere rreth 400.000. I ka bere te gjithe politikanet shqiptare ti ulen ne gjunje. Ka marre pjese ne hartimin e kushtetutes se Shqiperise duke futur amendamentin famekeq qe kombesia e zgjidhet nga individi dhe eshte e drejte e tij. Ne fakt edhe ne shtetet me demokratike te Evropes shtetesia eshte ajo qe zgjidhet dhe jo kombesia.

Nese dikush do perpiqet te nxjerre ne pah "paanshmerine" e fortlumturise se tij ju kujtoj qe nuk ishte rastesi qe vetem pak dite para zgjedhjeve ai ishte ne Himare. PSE?

O vellezer, Janullatosi eshte saper 10 gjenerala grek qe nuk enderron gje tjeter por kthimin e Shqiperise ne nji greqi te vogel.
Ai eshte vazhdimesi i asaj politike shoviniste greke. Te vjen te plasesh se e gjeten Shqiperine mbas komunizmit te varfer jo vetem ekonomikisht por edhe shpirterisht. Shikoni si i perdorin levat e tyre,jo vetem grekerit e ardhur ne Shqiperi por edhe (vllejht) Cobenjt si Fatos Nano, si masha per qellimet e tyre.
Shikoni cfare provokimesh bejne, ndertimi i nji Kryqi ne qafe krrabe,qe nuk eshte ne kishe apo ndonji instuticion fetar. Nji reagim i Shqiptareve per kete con dashur pa dashur uje ne burimin e grekut.
Nje nga sugjerimet personale te mia eshte afrimi i Shqiptareve te te gjitha trojeve per investime dhe punesime me Shqiptar.
Pse jo ne cdo vend te botes behen diferencime ,pse jo ne Shqiperi. Mjaft si nene Tereza. Shqiptaret historikisht jane bujar por ketu flitet per asimilim dhe shkaterrim. Provat e fundit dyshja e Berishes , Meksi-Pollo. (Nuk po flas per te majtet se nuk ia vlen) I ati i Aleksander Meksit u varros me flamurin grek ne Vunoi. Gjyshi i Genci Pollos Andart greke(Oficer)ne fshatrat e Gjirokastres. Nuk me harrohet fotgrafia e atij me pushke ne dore,ne faqen e pare te gazetes. Pse pash Zotin kaq qorra ne Shqiptaret. Shikoni presidentin Moisiu si e nderon Janullatusin dhe jo nen-mbreteresh. Ata cdo gje mund te ken ne zemer por jo interesat e Shqiptareve.

Postuar nga Petrit Kola datë 02 Shkurt 2006 - 03:07:

Shume e rendesishme. Hidhini nje sy ju lutem...

http://members.fortunecity.com/fsta...ia/noepir1.html

Postuar nga Lela_Dr datë 02 Shkurt 2006 - 03:10:

Muzika me pelqeu shume Petrit

Me te rrejte tekstin se lexova

Postuar nga Petrit Kola datë 02 Shkurt 2006 - 03:16:

Doktor Lela...

Me pelqen kur qeshni, dhe hic mos kini frike, leshojeni pa frena...
Sinqerisht
Petriti

Postuar nga lost_soul datë 02 Shkurt 2006 - 10:37:

Perse nuk largohet Janullatosi??? Pse kaq e veshtire qenka kjo pyetje???? Janullatosi nuk largohet se fatkeqsisht me dashje apo pa dashje e duan vete ortodokset shqiptaret, eshte shume e thjeshte.

Janullatosi eshte grek. Cfare prisni???? Te beje propagande franceze??? apo ndoshta braziliane??? Jo jo, ai do te beje propagande greke qe c'ke me te. Ashtu do te bente edhe nje shqiptar po te ishte ne pozicionin e tij ne Greqi, do te bente propagande shqiptare po te mundte.

Ne si shqiptare duhet t'i shohim gabimet tek vetja. E kam fjalen ne si popull dhe jo politikanet. Nuk kane c'bejne politikanet shqiptare. Jemi lodhur duke i share dhe i akuzuar si antishqiptare gjithe jeten e jetes, sepse kjo eshte me e lehta. Disa dhe mund te jene, por e verteta eshte qe fatkeqsisht Greqia ka shume influence ne Amerike dhe Europe. Nuk i bihet murit me koke nga kjo ane. Nuk e kuptoni se e drejta anon nga me i forti??? Amerika dhe Europa do te mbajne anen e Greqise, dihet ajo.

Zgjidhja e vetme per mendimin tim eshte abandonimi i meshave apo funksioneve te tjera fetare aty ku ato drejtohen nga greket. Kjo kerkon kohe. Ortodokset shqiptaret duhet dalengadale te fillojne te ndergjegjesohen per kete. Kisha ortodokse shqiptare duhet te forcohet nga ana tjeter. Keto jane ca gjera qe politika shqiptare mund te ndihmoje, me durim, pa buje dhe me strategji te qarte afatgjate. Kerkohen ndoshta dhe plane sekrete, sic vepron gjithe bota kur vjen puna per interesa kombetare. Me keto gjera duhet te merret SHIKU, apo SHISH-I apo SHISHQEBABI (se ia ndryshojne emrin cdo 6 muaj) dhe jo te spiunojne njeri-tjetrin.

Dua te tregoj nje histori timen-- Para shume vitesh, kur jetoja ne Durres (-in tim te dashur), bashke me shoket shkuam ne kishen ortodokse ne mes te nates per pashket (me duket). Morem nga nje qiri e ndezem dhe po prisnim qe te fillonte ceremonia. Kur filloi prifti llaka rraka zhraka une u shtanga. Une s'jam as ortodoks dhe as besimtar dhe nuk e dija kete fakt. Fillova te shihja sa majtas djathtas per ndonje reagim. Asgje. Qejfprishur dola nga kisha, se s'po duroja dot. Thashe me vete, si ka mundesi qe keta besimtare vijne te degjojne fjalen e zotit dhe nuk i ben pershtypje qe cdo behet me perkthyes!!!!!

Pra i dashur popull shqiptar, per mendimin tim, fajin s'na e ka as Janullatosi, as Berisha, as Nano, as Amerika, as Kina dhe as Greqia. Fajim e kemi vete. Janullatosi do te rri aty deri sa ortodokset shqiptare te zgjohen dhe ta largojne.

Postuar nga amoxil datë 02 Shkurt 2006 - 18:03:

Po ke te drejte lost_soul vecse duhet te dish qe ne Elbasan dajakun e ka marre para 10 vjetesh ai me prifterinjte e tjere kur i kane qit me shqelma jashte nga kisha e Shen Marise ne lagjen Kala edhe sot e kesaj dite as qe guxojne te hyjne aty.Tani i ka ngelur qyteteve te tjera te ngrene krye e ta qisin jashte per bythe.

Postuar nga amoxil datë 02 Shkurt 2006 - 18:10:

Petrit Kola te pershendes e falenderoj per shkrimet e tua realiste qe na sjell ketu e na ndihmon te sulmojme tradhtaret hapurazi.Je burre zotni dhe bravo te qofte.
Nje keshille;Leri femijet e forumit te mbarojne shkollat njehere te provojne dashurine qe po e kerkojne dite e nate, leri te shohin se c"eshte jeta balle per balle pastaj jepu pergjigje rezultateve te arritura nga pjekuria apo papjekuria e tyre.Presidenti i shtetit kurre ska qene nen 30 vjec.

Postuar nga Kuriozi datë 02 Shkurt 2006 - 18:20:

Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
Petrit Kola te pershendes e falenderoj per shkrimet e tua realiste qe na sjell ketu e na ndihmon te sulmojme tradhtaret hapurazi.Je burre zotni dhe bravo te qofte.
Nje keshille;Leri femijet e forumit te mbarojne shkollat njehere te provojne dashurine qe po e kerkojne dite e nate, leri te shohin se c"eshte jeta balle per balle pastaj jepu pergjigje rezultateve te arritura nga pjekuria apo papjekuria e tyre.Presidenti i shtetit kurre ska qene nen 30 vjec.

O Amoxilo. Qafsh te gjith se mos ky plakushi moisiu eshte ndonje mendje e ndritur. Atij ja shkundi qurrat janullatosi me presidentin e tij ne sarande. Apo ste kujtohet. Mjere ne thuaj.
Tung

Postuar nga Lela_Dr datë 02 Shkurt 2006 - 18:29:

Citim:

amon per amoxil sa rendesi i jep forumit mer cun????

Megjithate preferoj dashurine se sa kete temen.

Qe ne momentin e hapjes e kam urryer. Mos te te vij keq edhe pse marr pjese nga njehere me ju ndru umorin se me jeni bere me keq se politikanet ketu ne forum.

Take it easy

Postuar nga Cindi datë 02 Shkurt 2006 - 18:40:

Citim:
Po citoj ato që tha Lela_dr

amon per amoxil sa rendesi i jep forumit mer cun????

Megjithate preferoj dashurine se sa kete temen.

Qe ne momentin e hapjes e kam urryer. Mos te te vij keq edhe pse marr pjese nga njehere me ju ndru umorin se me jeni bere me keq se politikanet ketu ne forum.

Take it easy

Lela sa me pelqen ky kombinimi jot i dursakces, anglishtes, dashurise dhe Janullatos. Ke bere perparime ne anglisht shoh.

Take care - football

Postuar nga amoxil datë 02 Shkurt 2006 - 20:56:

Mua nuk me shqeteson ca te shqeteson ty keshtu qe preferoj tema te tillla,ti vazhdo moter ne te tenden te ndaloi njeri?

Postuar nga Lela_Dr datë 03 Shkurt 2006 - 00:19:

Me duket se ty te len pa gjume janullatosi????
Se me te vertete qe je bere shume i shqetesuar keto kohet e fundit.

Se mua as qe me ben pershtypje hyrja dhe dalja e tij nga shqiperia.

Football kush te tha qe s'di anglisht ????

Une te thaj ne anglisht moj!!

Postuar nga Cindi datë 03 Shkurt 2006 - 00:27:

Citim:
Po citoj ato që tha Lela_dr
Me duket se ty te len pa gjume janullatosi????
Se me te vertete qe je bere shume i shqetesuar keto kohet e fundit.

Se mua as qe me ben pershtypje hyrja dhe dalja e tij nga shqiperia.

Football kush te tha qe s'di anglisht ????

Une te thaj ne anglisht moj!!

Edhe une dikur te thaja ne italisht, por tani me than italishtja mua

Postuar nga trojani datë 03 Shkurt 2006 - 01:25:

Une personalisht nuk kam ndonje mendim shume te forte. Por isha duke lexuar "Korrierin" dhe aty ishte dhe ky artikull.

Marren nga "Korrieri"

Janullatosi dhe misioni “Cameria”
E Marte, 31 Janar 2006
Nga Xhavil SHALA

Ne Kremlin, ne Katedralen e Madhe te Moskes te quajtur “Krishti Shpetimtar”, me date 21 Janar 2006, ne prani te 2500 pjesemarresve, autoritete te larta te kishave ortodokse, personalitete shteterore, artiste, shkencetare dhe diplomate te akredituar ne Rusi, u nderua me cmimin “Per veprimtari te shquar ne forcimin e unitetit te popujve ortodokse”, Kryepeshkopi i Tiranes dhe i gjithe Shqiperise, Fortlumturia e tij Janullatos.

I cmuar me motivacionin “Per perpjekjet e tij te jashtezakonshme per ringritjen nga germadhat te Kishes Ortodokse Autoqefale te Shqiperise, si dhe per kontributin e tij tashme te njohur boterisht per paqen, dialogun dhe mirekuptimin ndermjet popujve dhe komuniteteve te ndryshme”, Janullatosi, ate dite, ishte perkrah Presidentit te Republikes se Qipros, kryetarit te Bashkise se Moskes dhe Perfaqesuesit te Universitetit te Balamandit Liban, fitues te tjere te cmimit “Krishti Shpetimtar”.

Nderimet vazhduan dhe nje dite me pas, kur ne katedralen historike “Fjetja e Shen Marise”, ne te cilen jane kurorezuar caret ruse, u degjuan ndoshta per here te pare lutjet ne gjuhen shqipe. Vete Presidenti i Federates Ruse Vladimir Putin dha nje pritje zyrtare per nder te fituesve te cmimit.

Janullatosi ne Moske u ftua dhe u nderua si Kryepeshkop i gjithe Shqiperise. Prezenca e tij atje dhe nderimet qe ju bene, ne prani dhe te perfaqesuesit te ambasades shqiptare ne Moske, jane nderime per te gjithe ortodokset shqiptare dhe nje prezantim i mire i Shqiperise ne boten ortodokse. Ishte rasti qe, nepermjet tij, Presidenti Putin te shihte “dinamizmin dhe frymen krijuese te Shqiperise”. Lajmi ne Shqiperi kaloi pa u ndier, pasi po ate dite te gjithe hapesirat shqiptare i mbuloi zija nga vdekja e Presidentit te Kosoves, zotit Rugova.

Eshte e vertete qe komuniteti ortodoks ne Shqiperi u ndihmua per rimekembjen e infrastruktures se tij nga ana e kishes ortodokse greke. Roli i Janullatosit per kete ka qene determinues. Megjithate pati nje debat publik, lidhur me caktimin e tij ne ate post. Kjo per faktin se ai nuk eshte shtetas shqiptar dhe se, ne praktiken e ortodoksise shqiptare, kjo ishte ndaluar qe me shpalljen e autoqefalise se kesaj kishe, ne vitin 1922. Reagime pati ne fillim dhe nga pasuesit e Nolit, ne Kishen Ortodokse Shqiptare te Bostonit. Pati gjithashtu, dhe klerike vendas qe vune ne dyshim autoqefaline e Kishes Ortodokse Shqiptare dhe deklaruan mosnjohjen e autoritetit te saj qendror, sic ishte rasti i kishes ne lagjen “Kala“ ne Elbasan. Vitet kaluan dhe, megjithese jane bere perpjekje serioze per krijimin e klerit vendas te kesaj kishe, problemi i primatit akoma nuk eshte zgjidhur. Gjithsesi, ky problem nuk mund te zgjidhet derisa Kisha Ortodokse Shqiptare nuk ka fituar “autoqefaline ekonomike” dhe per aq kohe sa shteti shqiptar nuk do te kete nje ligj per komunitetet fetare.

Kontributi i Prof. Dr. Janullatosit per ringritjen e Kishes Autoqefale Shqiptare eshte i njohur nga te gjithe. Shqiptaret i jane mirenjohes, gjithashtu, atij per kontributin e dhene ne ndihme te refugjateve te ardhur nga Kosova ne vitin 1999 si pasoje e spatrimit etnik serb. Pjeserisht vete Janullatosi i ka bere te njohura kontributet e tij ne nje interviste botuar ne numrin 16 te te perjavshmes “ABC“. Aty ai thote se “kam ngritur zerin ne menyre te vazhdueshme dhe kam ndermarre hapa te ndryshem, apo kam bere deklarata ne intervistat e mia ne Greqi per nevojen e respektimit te emigranteve dhe te mbeshtetjes se tyre“. Ai permend, gjithashtu, mbeshtetjen qe ju ka dhene te denuarve shqiptare ne burgje, denimit publik qe i ka bere ksenofobise greke ndaj shqiptareve dhe nevojen per te patur drejtesi, duke treguar ne kete menyre se kontributi i tij eshte i mirepritur dhe ne Greqi.

Aktiviteti i Janullatosit qe ka ndihmuar per normalizimin e marredhenieve, shpesh te turbulluara, midis Shqiperise dhe Greqise, ndonese pak i njohur ne Shqiperi, ka terhequr dhe vemendjen e Parlamentit Europian, i cili me nje vendim te tijin me 14.7.1993, ka vleresuar se “mbeshtet fuqimisht vepren e Kryepiskopit ortodhoks te Tiranes, Anastasit, i cili po ben shume perpjekje per zgjidhjen e krizes midis dy vendeve”.

Krizat e shpeshta midis dy vendeve jane nxitur jo rralle nga moszgjidhja e problemit te pronave te komunitetit cam, larguar menjehere pas Luftes se Dyte Boterore, si pasoje e spastrimit etnik grek. Historia e cameve eshte nje histori e dhimbshme gjaku, sakrificash, shprese e zhgenjmi. Qeveria e pare demokratike, qe ne vitin 1992, hartoi nje draft per kete problem. Perpjekjet u kurorezuan me nenshkrimin e nje Traktati Miqesie ne vitin 1996, nga Ministrat e Jashtem Alfred Serreqi dhe Theodhoros Pangalos. Traktati hyri ne fuqi vetem ne vitin 1998, pasi u ratifkua nga Parlamentet e te dy vendeve. Ne traktat eshte parashikuar zgjidhja e ceshtjeve te pronave qe zoterojne shtetasit e njerit vend ne vendin tjeter, nepermjet krijimit te lehtesirave ligjore. “Secila nga palet kontraktuese do te perballoje mundesine e heqjes brenda kuadrit te saj ligjor te pengesave qe veshtiresojne gezimin e pasurive qe kane shtetasit e njeres pale ne territorin e pales tjeter”, - thuhet ne nenin 15 te Traktatit te Miqesise. Megjithese ka kaluar kohe, nuk ka akoma shenja progresi per ceshtjen e pronave came. Zgjidhja e ketij problemi, pervec vullnetit politik te pales greke, kerkon shtysa te tjera nga faktore ndikues ne popullin dhe opinionin grek.

Kryepeshkopi i Shqiperise, Fortlumturija e Tij Janullatos, eshte nje figure e nderuar dhe e respektuar e popullit, e jetes akademike, hierarkise kishtare dhe e politikes greke, nje figure mjaft e respektuar ne arenen nderkombetare dhe ne Shqiperi. Duke gezuar keto cilesi, kontributi i tije mund te jete i mirepritur per te ndihmuar ne heqjen e pengesave qe veshtiresojne gezimin e pasurive qe kane shtetasit e njeres pale ne territorin e pales tjeter, pra per zgjidhjen e ceshtjes se pronave te komunitetit cam, te larguar forcerisht nga trojet e tyre, prona te cilat jane sekuestruar nga shteti apo tjetersuar nga kisha greke.

Pavaresisht se edhe Greqia, ashtu si Shqiperia eshte shtet laik, askush nuk mund te mohoje peshen qe ka atje hierarkia kishtare greke ne te gjitha nivelet e politikes, cka e ben me efektive ndermjetesimin e Janullatosit. Ndermarrja e ketij misioni nga ana e Fortlumturise se Tij, do te ishte nje kontribut tjeter konkret i tij per paqen, dialogun dhe mirekuptimin ndermjet popullit shqiptar e atij grek. Misioni “Cameria“ per Fortlumturise se Tij, eshte nje mision i mundur. Prof. Dr.Janullatos ka treguar me vepra se i pranon dhe i fiton sfidat!

Xhavit Shala

Drejtor i Qendres Shqiptare te Studimeve per Sigurine Kombetare

Postuar nga myzeqari datë 03 Shkurt 2006 - 01:47:

TRojan kete artikull e ka sjelle dikush tjeter

http://www.forumihorizont.com/showt...0&pagenumber=25

Postuar nga Petrit Kola datë 03 Shkurt 2006 - 05:01:

Shpirti i humbur,

Juve thate se "Amerika dhe Europa do te mbajne anen e Greqise, dihet ajo."
Une te them jo. Pse Amerika bombardoi Serbet megjithse Eoropa dhe Greqia ishin kundra? Greket gjendeshin dhe me vullnetar ne krahun e serbeve. Pse Amerika gjendet ne Irak megjithe kundershtimin grek...?

P.S Ngrihini poturet djema dhe hic mos u trembni se jeta lufte eshte ne fund te fundit.

Doktor Lela,
Edhe juve jeni e dobishme me rolin qe ju pelqen dhe prezantoni. Juve do te argetoni ushtaret e lirise...

Postuar nga Kuriozi datë 03 Shkurt 2006 - 05:08:

Re: Shpirti i humbur,

Citim:
Po citoj ato që tha Petrit Kola
. Juve do te argetoni ushtaret e lirise... [/B]

Petrit je i madh. Kaq!

Postuar nga lost_soul datë 03 Shkurt 2006 - 07:58:

Re: Shpirti i humbur,

Citim:
Juve thate se "Amerika dhe Europa do te mbajne anen e Greqise, dihet ajo."
Une te them jo. Pse Amerika bombardoi Serbet megjithse Eoropa dhe Greqia ishin kundra? Greket gjendeshin dhe me vullnetar ne krahun e serbeve. Pse Amerika gjendet ne Irak megjithe kundershtimin grek...?
.....

Petrit,

C'lidhje ka Iraku me kete pune??? Amerika do te shkoje pas interesave e Amerikes dhe jo te Greqise.

Ajo qe them une dhe qe ti s'e ke kuptu me duket eshte qe po te vije puna ndermjet Shqiperise dhe Greqise atehere Amerika do te mbaje anen e Greqise. Kurse ajo qe po thua ti (me Irakun) eshte qe po te vije puna ndermjet Amerikes dhe Greqise atehere Amerika mban anen e Amerikes. S'me duket qe ka nevoje per shume koment ketu.

Edhe bombardimet ne Serbi u bene se erdhi aty ku s'mbahej me. U be turpi i botes qe nje popull i tere u shkul me force dhe bota vetem shikonte. Filluan te hiqen paralele me hebrenjte. Ngjarje biblike po ndodhnin prap ne kohet moderne. Prandaj Titi prandaj. Per te mos permend pastaj problemet qe do te kishte Europa me keta 2 milione njerez.
---------------
Ca m'ke bo me qesh me kte muhabetin e potureve dhe ushtereve te lirise. Ore sarkazem eshte kjo apo i ke megjithmend ti keto fjale????

Postuar nga lost_soul datë 03 Shkurt 2006 - 08:28:

Citim:
Po ke te drejte lost_soul vecse duhet te dish qe ne Elbasan dajakun e ka marre para 10 vjetesh ai me prifterinjte e tjere kur i kane qit me shqelma jashte nga kisha e Shen Marise ne lagjen Kala edhe sot e kesaj dite as qe guxojne te hyjne aty.Tani i ka ngelur qyteteve te tjera te ngrene krye e ta qisin jashte per bythe.

Shembull frymezues ky i Elbasanit. S'ka rruge tjeter per mendimin tim. Fatkeqsisht pjesa tjeter e popullsise nuk eshte ne gjendje te nxjerre ndonje mesim, megjithese ky shembull po i uleret ne vesh. As politikanet tane apatike, megjithese jane te gjithe doktora profesora, nuk arrijne te nxjerrin ndonje konkluzion.

Postuar nga Stanley datë 03 Shkurt 2006 - 09:57:

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul

As politikanet tane apatike, megjithese jane te gjithe doktora profesora, nuk arrijne te nxjerrin ndonje konkluzion.

Konkluzionin e ka nxjerre Populli.

Kaq e veshtire eshte per ta kuptuar?

Postuar nga Stanley datë 03 Shkurt 2006 - 09:59:

Re: Re: Te paafte per t'u pergjigjur.

Citim:
Po citoj ato që tha diabolic
Amoxili, nuk e di "pse". Nga ta dije? Ku e ka idene ai debil se c'behet ne Shqiperi; se sa shume e duan orthdhokset shqiptare Kryepeshkopin e tyre te TERESHENJTE. Se sa shume korcare, beratas, vlonjate, gjirokastrite, elbasanllinj, durrsake, myzeqare, tiranas, shkodrane, pogradecare, permetare, sarandiote, kavajas, cerrikas, etj., e duan Janullatosin.

Te gjithe keta bejne qe Kryepeshkopi Anastas te mos largohet nga Shqiperia. Se e duan aq shume. Dhe, sikur me ligje te duan pushtetaret ta largojne, nuk do te mundin. Sepse ata qe lartpermenda do te mblidhen si zinxhir i pathyeshem dhe do ta mbrojne Bariun e tyre me bindje te plote.

Kjo ishte pergjigjja e pyetjes. Nuk ishte e veshtire per t'u kuptuar, por zemerngurtesia juaj, injoranca, verberia, idiotizmi dhe shoke te ketyre semundjeve te sherueshme, nuk ju lene te vazhdoni perpara; nderkohe qe Anastasi nderton banesa shpirterore, Kisha, Klinika, Kopshte, Shkolla, Qendra Rinore, Azile etj., etj.

Ju? Vazhdoni shkruani mesazhe ne kompjuter.

Po mire o i lodhuri Stenli a e di ti qe ne elbasan eshte kryeqendra e kishes autoqefale qe ka dal kunder
[/B][/QUOTE]

Po deget ne rrethe, ku jane?

Postuar nga lost_soul datë 03 Shkurt 2006 - 22:52:

Woooow, paskam hyre ne debat te nxehte fort....(i hodha nje sy mesazheve te meparshme)

Stenli, Stenli, Stenli.... nga ta filloj???....., cfare t'them une ty???.....

ok...

ore po qenke interesant shume ti, paske bere dhe mjaft miq kendej....

Nqs it ore djale apo vajze je grek, une te kuptoj shume mire, por ky eshte forum per shqiptaret dhe dihet sa shume dashuri ka midis shqiptareve dhe grekeve, keshtu qe ben mire te mos perzihesh shume sepse u kthye forumi ne nje mendim dhe dhjetra sharje

Nqs je shqiptar, mund te jesh i vetmi qe s'kupton qe ceshtja e Janullatosit debatohet duke u nisur nga ndjenjat dhe jo teknikalitetet. Ok, po pranojme qe ai eshte i ligjshem, dmth eshte i shpallur apo i veteshpallur apo ku e di une. Por kjo nuk ka rendesi. Rendesi ka qe ai eshte grek, prandaj eshte i urryer nga shqiptaret. Jo vetem Janullatosi, por edhe ekipi i futbollit grek edhe Pirro Dhima edhe gjera te tjera greke. Kupton? Understand? Capisci? Llakazhdraka? (po pretendoj qe kjo eshte greqisht).
Dua te theksoj qe kjo urrejtje eshte shume e demshme dhe mesjetare, por per fat te keq ekziston. As greket nuk kane dale nga mentaliteti mesjetar, prandaj dhe vriten njerez rrugeve te Greqise.

Pse Janullatosi vazhdon te drejtoje kishen shqiptare?? Sepse ne shqiptaret jemi mesuar kokeulur fatkeqsisht. Jemi mesuar me te keqen. Na eshte bere gjendje normale. Duhet qe dikush te na vije e te na e fusi te gjitheve ca shpulla surratit dhe te na bertase, ZGJOHU O POPULL.

Postuar nga Petrit Kola datë 04 Shkurt 2006 - 04:25:

lost_soul

Une kam thene ate qe juve vijuat... se politka e jashtme eshte interese dhe Amerika midis Shqiperise dhe Greqise do te zgjedhi Ameriken. Kete desha te them edhe me Irakun...
Amerika mbajti anen shqiptare se bashku me turkun ne 1997 kur ushtria greke ishte bere gati te nderhynte ne Jug te Shqiperise.
Anen tone do te mbaje Amerika, sepse greket jane me ruset, duan ta nxjerin Ameriken nga Ballkani...
Rrote Shqiperia dhe aleatja e saj Amerika.

P.S
Edhe nje here theksoje djema dhe vajza, " Hic mos e ruani se vdkejen e kemi borxh. (Doktor Lela akoma nuk e ka shpikur ilacin kundra vdekjes, ne studime thone se eshte perfshire dhe Janua.) Prandaj e rendesishme eshte te jetojme me dinjitet"

KUSH KERKON TE DIJE ME SHUME PER POLITIKEN E JASHTME (FUNKSIONIMIN) KETE FUND JAVE JAM NE DISPOZICION. ME BENI ZE TEK pojofree@yahoo.com dhe mos harroni se une jam e VERTETA.

Postuar nga ss1 datë 05 Shkurt 2006 - 00:16:

E kam ndjekur temen dhe duhet ta pranojme me Janullatosin kisha jone ortodokse e ka humbur autoqefaline.Kryepeshkopata eshte kthyer ne qendren e asfalis ne Shqiperi por me e keqja eshte se aty ata kane gjetur plera si Stenli me shoke.Ata jane shume pak por demi qe po na sjellin eshte shume i madh.Populli yne thote llafet e teperta jane fukarallek ne duhte te tegjejme rrugen per pastrimin e kishes ortotokse nga elementet gregofon.Cila eshte ajo? Elbasani e gjeti tani u mbetet te tjerve ta gjejne.

Postuar nga Stanley datë 06 Shkurt 2006 - 00:07:

Unhappy

Citim:
Po citoj ato që tha ss1
duhte te tegjejme rrugen per pastrimin e kishes ortotokse nga elementet gregofon.Cila eshte ajo? Elbasani e gjeti tani u mbetet te tjerve ta gjejne.

Nuk kane mjaftuar 13 vjet qe ta gjejne more ss1?

Tani mu kujtua nje fakt.

Kur besimtaret orthodhokse shqiptare flasin dhe bashkohen me Janullatosin, shkruajne emrat e tyre dhe firmat.

Ndersa, kur flet Nikolla Marku (qe ka gjetur zgjidhjen) flet i vetem fare.

Postuar nga myzeqari datë 06 Shkurt 2006 - 00:19:

Re: Re: Re: Te paafte per t'u pergjigjur.

Citim:
Po citoj ato që tha Kurioz
[Quote]

Po deget ne rrethe, ku jane?

Kerkoj nje koment nga ty o Diabolic mbi theniet e dashuris se madhe qe ''kuriozi'' i leshon Stenlit dhe Janulles dhe mbi komentet e tij mbi mua dhe ju te tjerve qe jeni kunder gjarprit te zi me emrin Janullatos
Ketu te dua lal

p.s Po deshiron hollesira te dergoj linkun

Postuar nga diabolic datë 06 Shkurt 2006 - 00:32:

Re: Re: Re: Re: Te paafte per t'u pergjigjur.

Citim:
Po citoj ato që tha myzeqari

Kerkoj nje koment nga ty o Diabolic mbi theniet e dashuris se madhe qe ''kuriozi'' i leshon Stenlit dhe Janulles dhe mbi komentet e tij mbi mua dhe ju te tjerve qe jeni kunder gjarprit te zi me emrin Janullatos
Ketu te dua lal

p.s Po deshiron hollesira te dergoj linkun

Myzo nuk besoj se Kuriozi ka ndonje dashuri te madhe si per njerin edhe tjetrrin qe permend . Shkrimet e Kuriozit jane me te vertet ironike dhe arma tij kunder Stenlit ishte ironia qe ti me duket se nuk e ke kuptuar. Nuk me pelqen qe eshte hapur kjo sfid midis jush dhe thenieve tuaja qe nuk i sherben forumit. As veprimet despotike per mbyllje temash si eshte bere per nje teme qe ne e kishim shume perzemer dhe ishte pjese enje pjese antikonformiste te forumit (Ti, Une dhe vdekja flas)
Myzo te kerkoj te jesh me i hapur rreth ketij konflikti dhe te perpiqesh te gjesh dialogun me Kuriozin sepse veprimet drrastike nuk zgjidhin asgje. Hajd gjithe te mirat nga Diabolic A'S

Postuar nga Petrit Kola datë 06 Shkurt 2006 - 02:20:

Si anetare i kishes gjysem qefale shqiptare...

propozoje qe Janullatos te marri titullin Qillomandro...

Postuar nga erzeni_be datë 06 Shkurt 2006 - 02:21:

Pershendetje.

Temen po e pastroj nga nje sere shkrimesh jashte teme e ofendimesh te panevojshme ndaj njeri-tjetrit.

E kam thene edhe dikur me pare, kam pershtypjen se keni ngaterruar Stenlin me Janullatosin.
Nese keni aq shume deshire te analizoni nje anetar te caktuar ju ftoj ta beni kete duke hapur nje teme te ndonje nen forum me i pershtatshem.

Postuar nga amoxil datë 06 Shkurt 2006 - 02:30:

erzeni be po kjo spo të duket ofendim ty?
apo se di çkuptim kanë pikat?
pse pikërisht mesazhet tona fshihen të parat dhe të këtij antishqiptarit ktu i leni kaq gjatë???

Postuar nga erzeni_be datë 06 Shkurt 2006 - 02:39:

Me fal, nuk e pata vene re.
E modifikova dhe ate qe ke cituar.

Tani, do t'ju lutesha te pakesonit pak dozen e ironise e talljes se keshtu po i humbet kuptimi edhe debateve edhe qellimit per te cilin eshte hapur kjo teme.

Edhe ne moderatoret jemi njerez sikur ju, nuk jemi komjuter qe vezhgon dhe memorizon çdo germe, po mundohemi sadopak te mbajme debatet nen nje fryme tolerante.

Nese e keni vene re, si fillim perdorem menyren e ashper me bane... te gjithe u ankuan, kurse tani qe ju kemi lene nje fare lirie jo vetem qe nje pjese e mire e teprojne por edhe ankohen se po u behet padrejtesi kur u fshihen postimet.

Postuar nga amoxil datë 06 Shkurt 2006 - 02:40:

Citim:
Po citoj ato që tha Une Stenli

Nuk kane mjaftuar 13 vjet qe ta gjejne more ss1?

Tani mu kujtua nje fakt.

Kur besimtaret orthodhokse shqiptare flasin dhe bashkohen me Janullatosin, shkruajne emrat e tyre dhe firmat.

Ndersa, kur flet Nikolla Marku (qe ka gjetur zgjidhjen) flet i vetem fare.

Roma nuk u ndërtua brenda një dite ore ti stenli.....
do marri kohë deri sa të zgjohen shqiptarët dhe ta përzën atë mjekërrzi grek.

kush jan kta besimtarët???
se un ktu po shof vetëm një fanatik të janullit dhe me dhjetra të tjerë kundra janullit.
dmth ti simbolizon besimtarët ortodoksë kshu?
ti je populli i janullit?

sa për At Nikolla Marku, nëse do ishte kaq i vetëm sdo merreshit aq shumë ti, janullatosi dhe kompania greke që ka instaluar në tiranë janulli nën emrin "rringjallja e krishtit"

me një njeri kaq të parëndësishëm siç thoni ju te janullit, janulli humb pothuajse gjysmën e kohës së tij duke shkruar te gazeta e tij.

vetë faktet flasin stenli

Postuar nga Petrit Kola datë 06 Shkurt 2006 - 07:14:

E kame thene dhe here tjeter....

Se ky forum eshte i grekut dhe Qillomandron Janullatos nuk duhet ta ngacmojme se perndryshe moderatoret na grisin pasaportat dhe po ti kemi me vize per te hyre ne kete prone greke.
Po mire mo Erzeni, sa shpejt u gjende per te bere operacionin fshesa (skupa). Te mori mekembesi i Qillomendrose ne telefon, Stenli. E pashe qe ishte ne linje dhe po prisja qe shkruante dy gisht muhabet por na u fandakse ti pa pritur...

Postuar nga ksenia datë 06 Shkurt 2006 - 12:41:

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Woooow, paskam hyre ne debat te nxehte fort....(i hodha nje sy mesazheve te meparshme)

Pse Janullatosi vazhdon te drejtoje kishen shqiptare?? Sepse ne shqiptaret jemi mesuar kokeulur fatkeqsisht. Jemi mesuar me te keqen. Na eshte bere gjendje normale. Duhet qe dikush te na vije e te na e fusi te gjitheve ca shpulla surratit dhe te na bertase, ZGJOHU O POPULL.

Arsyeja eshte me e theshte se kaq lost-soul.
Arsyeja eshte se shqiptaret jane te varfer ekonomikisht dhe shpirterisht dhe mund te manipulohen fare kollaj. Disa tipa fantazem me emrin deshmitare te Jehovait ka vite qe vijne verdalle neper Shqiperi dhe manipulojne shqiptaret. Para pak vitesh u be buje e madhe pasi u tha qe keta po hajne adoleshentet shqiptare. Merreni me mend se sa mund te manipulojne Janullatosat.
Shqiptari mund te manipulohet me nje kg oriz, me ca rrecka te perdoruara pa shkuar me tej me viza apo para te thata.
Duhet te vije dikush thote para shkruajtesi. Bujrum te vije ky dikushi po te na pasuroje ekonomikisht nje here pastaj ta ndjekim nga prapa e t'ja degjojme fjalen...
E kush nuk ka qene ne Sarande e ne disa zona te Jugut dhe nuk eshet irrituar nga fakti qe atje banoret flasin greqisht. E pse ndodh kjo? PAkica greke???S'me rezultojne pakica pa mire. Greqia ka kohe qe kontrollon Jugun e vendit. Kam vizituar vjet ne vere Himaren e cila pothuajse eshte grekozuar. Atje pensionistet marrin perkrahje sociale 200 euro cdo muaj nga autoritet greke. Cdo te mire materiale banoret e kesaj zone e perfitojne nga greqia.
Populli eshte i zgjuar. Ai nuk fle asnjehere...Madje ai eshte me i ndergjegjshem dhe me i emancipuar se dje. Nuk e kane vene Janullatosat ne gjume shqiptarine por varferia qe ka mberthyer cdo qelize te shoqerise shqiptare. Cdo njeri nga ne kerkon te gjeje nje mundesi per te dale prej kthetrat e saj...

Postuar nga Petrit Kola datë 06 Shkurt 2006 - 18:11:

Shume dakort Ksenia

Dhe varferia eshte planifukuar per te nxjerre qellime politike dhe gjeopolitike. Kjo politike greke e varferimit te shqiptareve eshte realizuar nepermjet kukullave greke dhe serbe, Berisha, Nano, Gjinushi, Godo etj....
Greqia kontrollon Jugun sepse ne Tirane ndodhet nje qeveri vasale...
Ne Sarande flasin greqisht por jo aq shume dhe jo te gjithe marrin pensione nga greqia...

P.S Pra ne kete kuader Qillomandroja Janullatos gjendet ne Shqiperi si nje shovinist...

Postuar nga diabolic datë 07 Shkurt 2006 - 01:40:

U lodha duke shkruar per qillomandrron dhe vasalet e tij... U lodha duke u marre me njerez medioker si puna e disave qe skan identitet dhe perkatesi kombetare...Me mire po iki...

Postuar nga Petrit Kola datë 07 Shkurt 2006 - 03:10:

O me cu be me propozimin tim...?

Si anetare i kishes gjysem qefale shqiptare, propozoje qe Janullatos te marri titullin QILLOMANDRO.

Do ja japim titullin apo jo?

Postuar nga lost_soul datë 07 Shkurt 2006 - 03:18:

Citim:
Po citoj ato që tha ksenia

Arsyeja eshte me e theshte se kaq lost-soul.
Arsyeja eshte se shqiptaret jane te varfer ekonomikisht dhe shpirterisht dhe mund te manipulohen fare kollaj. Disa tipa fantazem me emrin deshmitare te Jehovait ka vite qe vijne verdalle neper Shqiperi dhe manipulojne shqiptaret. Para pak vitesh u be buje e madhe pasi u tha qe keta po hajne adoleshentet shqiptare. Merreni me mend se sa mund te manipulojne Janullatosat.
Shqiptari mund te manipulohet me nje kg oriz, me ca rrecka te perdoruara pa shkuar me tej me viza apo para te thata.
Duhet te vije dikush thote para shkruajtesi. Bujrum te vije ky dikushi po te na pasuroje ekonomikisht nje here pastaj ta ndjekim nga prapa e t'ja degjojme fjalen...
E kush nuk ka qene ne Sarande e ne disa zona te Jugut dhe nuk eshet irrituar nga fakti qe atje banoret flasin greqisht. E pse ndodh kjo? PAkica greke???S'me rezultojne pakica pa mire. Greqia ka kohe qe kontrollon Jugun e vendit. Kam vizituar vjet ne vere Himaren e cila pothuajse eshte grekozuar. Atje pensionistet marrin perkrahje sociale 200 euro cdo muaj nga autoritet greke. Cdo te mire materiale banoret e kesaj zone e perfitojne nga greqia.
Populli eshte i zgjuar. Ai nuk fle asnjehere...Madje ai eshte me i ndergjegjshem dhe me i emancipuar se dje. Nuk e kane vene Janullatosat ne gjume shqiptarine por varferia qe ka mberthyer cdo qelize te shoqerise shqiptare. Cdo njeri nga ne kerkon te gjeje nje mundesi per te dale prej kthetrat e saj...

Ksenia, dakort jam deri diku. Po kemi rene ne nje rreth vicioz. Varferia bjen Janon, Jano bjen varferine. Si do te dalim?? Une mendoj se duhet perzene Jano edhe duke qene te varfer.
Interesant sa shprehje kane dale per popullin. Ndonjehere populli quhet bageti, ndonjehere i zgjuar. Megjithate,... populli i zgjuar eshte dhe e kupton, por nuk vepron, se pret te behet i pasur njehere, qe do te ndodhe kur te largohet Jano.........
Une mendoj qe frustracioni duhet te kthehet ne veprim konkret, perndryshe nuk ben gje tjeter vecse fle gjume.. ndoshta me sy hapur, por gjume eshte....

Petrit a ka ngel njeri qe nuk eshte kukull ne Shqiperi vllajo??? Se ti e mbulove te gjithe spektrin. Na thuaj ndonje emer qe ta dime te pakten.

Postuar nga amoxil datë 07 Shkurt 2006 - 03:20:

Re: O me cu be me propozimin tim...?

Citim:
Si anetare i kishes gjysem qefale shqiptare, propozoje qe Janullatos te marri titullin QILLOMANDRO.

Une them po, me kusht qe edhe Stenli te jete Junior Qillomandro.

Postuar nga diabolic datë 07 Shkurt 2006 - 03:22:

Re: O me cu be me propozimin tim...?

Citim:

O Petrrit po ai titullin e ka marr me kohe o burre i dheut , megjithse nuk eshte bere zyrtare... Gjithsesi ja japim edhe ne qe ta kete per kujtim.

Postuar nga Petrit Kola datë 07 Shkurt 2006 - 03:24:

Dakort Amoxil...

Do ta bejme kete favor.
Pra kush eshte dakort qe :- Janullatos te marri titullin QILLOMANDRO dhe Stenli pe Korce te marri titullin JUNIOR QILLOMANDRO?

Postuar nga lost_soul datë 07 Shkurt 2006 - 03:25:

a mund te na e perktheje ndonjeri cdo me thene qillomandro, qe te dij te pakten cfare titulli po i japim

Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »
Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.