Forumi Horizont Gjithsej 7 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 »
Trego 313 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Probleme Sociale (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=312)
-- Ekziston racizmi ne shqiperi??? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8878)

Postuar nga AndreaPirelli datë 16 Nëntor 2009 - 22:40:

Re: FAJE

Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
Deri ketu jemi ne rregull besoj

Vazhdojme me tutje ka 2 lloj diskriminimiesh raciale i terthorte e i drejtperdrejte spo ndalem ketu se llafe budalliqe jane

ndalojme te kushtetuta te aspekti ligjor

racizmi denohet me ligj dhe kjo parashikohet me nene te caktuara dhe e parashikon dhe kodi penal dhe ai civil ose administrativ (po e kaloj serish perciptas)

po ndaloj te penalja

ligji te denon ne 3 aspekte

1. ne rastin e nxitjes publike te dhunes
2. fyerjes publike dhe sharjes
3. kercenime

Une dhe pse e kategorizova veten raciste nuk shkela asnje nga keto 3 kushte pra ligjerisht nuk jam raciste sepse as nuk nxita as nuk fyeva dhe as nuk kercenova asnje ndryshe nga ty Faje qe fyeve dhe kercenove pra TI JE RACIST dhe pse se ke pohuar

Dhe ty ky ligj te duket si ligj kunder rracizmit?????????????????

Erious ......... Enya po te kete bythe ......... te shkoje ta thote ate fjali nje dite ne shkolle ............. .

Nejse ........ mua keto muhabete me duken llogje ambienti shqiptar te "verbuar" nga supermacia e rraces shqiptare si me e zgjuara ne bote ............ (ne fakt ke qejf kur i shikon, ish ministra, zv ministra, ish dekane, ish profesore ......... qe te gjithe Superintendente i ke neper bote ........ :aha :aha :aha ........... )

Postuar nga Fajtori datë 16 Nëntor 2009 - 23:13:

Re: FAJE

Citim:

ligji te denon ne 3 aspekte

1. ne rastin e nxitjes publike te dhunes
2. fyerjes publike dhe sharjes
3. kercenime

Nuk te duket fyerje konsiderimi i nje race me vlera inferiore?

Pretendimi im ishte se shqiptaret nuk kane race, nuk ka ekzistuar dhe nuk do ekzistoje nje race shqiptare. Ekzistojne vetem ca popuj qe fryjne veten me pretendimin se kane ardhur ketej apo andej. Por... edhe ne ekzistofte nje race shqiptare, ajo nuk eshte superiore. Kete e tregon historia dhe aktualiteti.

Ka vetem individe me vlera ndoshta superiore ose inferiore. Dhe ne kete rast duket sheshit kush i mbart dhe si i mbart.

Postuar nga BIONDIA datë 16 Nëntor 2009 - 23:16:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Dhe e keqja eshte se kjo teme po krijon ndarje qe nuk mbarojne me nje zenke.

Ketu del fytyra e vertete e njerezve. Dhe shume nga keta nuk ia vleka ti lexosh fare, sa me larg aq me mire.

Ketu me qendro Faje po del fytyra(jo per mua ) e vertet e dikujt qe gjithe keto vite asnje se kuptoi se cdo gje thoshte ishte FALLSO ...me pelqeve me kete mendim ...
trull nuk mbulohet dielli me shoshe mor shpirt ...populli thote mendo 1000 here e fol 1 here ...mjaft me gomarllikun car eshte agataja se spo i plas njeriu sa cfare eshte ajo kur sdo tja dije ai qe ka ne krah se cfare eshte ajo neve cna hyn ne pune por te pakten mos na beje per budalleqen se sjemi te gjithe njelloj ....

Postuar nga erious datë 16 Nëntor 2009 - 23:25:

.

ti faje deri ne ça pike ke ngelur tek raca e kombeve ?

jam kurioz te di me ke po komunikoj ketu... sinqerisht

sidhe eshte vertet per te ardhur keq qe ti padron ketu, flet ne ket fare feje, ti qe me ndalove direkt kur fola nje batute per greket... s'ka enciklopedi ne bote qe te flasin gjera qe dalin nga ty administrator fajtori per racen shqipetare

e gjithe bota na njeh per pellazg, origina e fjales i bardhe

me thuaj vetem ket... nga e kane origjinen turqit ? pra kush jan turqit ?

te t jap nje ndihme psikollogjike (qe t'mos ja fusesh kot si ne tre te mengjesit) tu t'thone qe serbet nuk vijne nga siberia, rusia siç jemi mesuar te degjojme kedo, por vijne nga irani

Postuar nga BIONDIA datë 16 Nëntor 2009 - 23:30:

http://www.youtube.com/watch?v=vkuw...feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=o76Y9rXA_HA

http://www.youtube.com/watch?v=DwbuPShueN8&feature=fvw

shpresoj qe te kuptoni sa me shume me keto vidieo ...

Postuar nga AndreaPirelli datë 16 Nëntor 2009 - 23:31:

Citim:
Po citoj ato që tha erious
.

e gjithe bota na njeh per pellazg, origina e fjales i bardhe

Botes nuk i plas fare kush jemi ne ...............

Postuar nga AndreaPirelli datë 16 Nëntor 2009 - 23:33:

Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
http://www.youtube.com/watch?v=vkuw...feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=o76Y9rXA_HA

shpresoj qe te kuptoni sa me shume me keto vidieo ...

Qe domethene tironsit puro jane rom????????????

Postuar nga BIONDIA datë 16 Nëntor 2009 - 23:38:

Citim:
Po citoj ato që tha turll

Qe domethene tironsit puro jane rom????????????

sje realist per te kuptuar nje gje te tille ...qe te kuptosh kete gje duhet te mos mendosh "per ke e kemi" duhet te shikosh biseden nga nje kendveshtrim tjeter ...i vura sespe ne nje nga keto dasma kam marre pjese dhe duhet t ejetosh em keto njeres qe ti kuptosh ne ne shqiperi skemi jetuar me to i kemi pare me nje sy tjeter ...kuptove tani

Postuar nga AndreaPirelli datë 16 Nëntor 2009 - 23:40:

Citim:

sje realist per te kuptuar nje gje te tille ...qe te kuptosh kete gje duhet te mos mendosh "per ke e kemi" duhet te shikosh biseden nga nje kendveshtrim tjeter ...i vura sespe ne nje nga keto dasma kam marre pjese dhe duhet t ejetosh em keto njeres qe ti kuptosh ne ne shqiperi skemi jetuar me to i kemi pare me nje sy tjeter ...kuptove tani

Epo tani di une c'te pjell mendja ty ........ une i shkreti pashe citjanet ....... mu kujtuan vallet e shqiperise se mesme dhe bona lidhjen ....................
Sipas ketij variantit tat i bie qe ti te mos jesh rraciste .............
Neser ke Ku klus klanin ne shtepi ............ :aha :aha :aha

Postuar nga erious datë 16 Nëntor 2009 - 23:41:

Citim:

Botes nuk i plas fare kush jemi ne

s'ke faj sepse sot per rracat nuk flitet pothuaj hiç, ngaqe eshte tabu (shembull ku jeton, vend pa dinjitet e identitet) te huajte po mbushin pak e nga pak vendet e bardha, keshtu studimet e tilla ose jane te ndaluar ose behen ne heshtje

por s'do jete e larget dita qe historite e vjetra do te vijne perseri ne mode

Postuar nga AndreaPirelli datë 16 Nëntor 2009 - 23:44:

Citim:

s'ke faj sepse sot per rracat nuk flitet pothuaj hiç, ngaqe eshte tabu (shembull ku jeton, vend pa dinjitet e identitet) te huajte po mbushin pak e nga pak vendet e bardha,

Dhe ku qendron problemi ketu?????????????????????

Postuar nga erious datë 16 Nëntor 2009 - 23:50:

.

problemi qendron qe te jesh krenar qe je shqipetar... origjina e rraces bardhe or tunxh biri

e kne te gjithe shtet ne qitap te shkruajtur se kush je ti e faja qe s'po leni verem pa nxier nga goja ketu

meruni me vendin tuaj mo popull injorant, mos u merni me budalliqe pra mos humbni kohen te meresh me mua qe keto gjera i di dhe fare mire epse i kam studiuar me koh qe i vogel te themi

pra kerkoni dhe mesoni per racen shqiptare... jan gjera interesante qe te ben ta dashurosh ate komb ate race ate vend ate toke

te ju vij turp... sinqerisht, ku per mendimin tim arita te kuptoj psene e fajes e psene tende ndoshta, ku veç provokoni gjakera pa kuptim

sidhe naten te gjitheve

Postuar nga BIONDIA datë 16 Nëntor 2009 - 23:50:

Citim:

Epo tani di une c'te pjell mendja ty ........ une i shkreti pashe citjanet ....... mu kujtuan vallet e shqiperise se mesme dhe bona lidhjen ....................
Sipas ketij variantit tat i bie qe ti te mos jesh rraciste .............
Neser ke Ku klus klanin ne shtepi ............ :aha :aha :aha

Mua sme pjell mendja i dashur (mund te them i dashur sbehet njeri xheloze per ty ne forum ) por ti na hyre dje e fillove tu na bo sikur ty tu dogj zorra e barkut per jevgjit ...amon o trull je realist he te keqen se as une spo i shaja dhe as i shaj sepse nuk eshte ne qenien time ti shaj diferencat me pelqejne nuk i shoh si pengese i shoh si burim kam car te mesoj ...por jetojme ne nje shoqeri qe te lendojne pa shkak sepse ske floke apo sepse ke nje gjoks me te madh dhe nje me te vogel dhe kjo jo per fajin tend por te ksaj jete te poshter ...dhe ti pretendon qe mos gjykojne nga ngjyra e lekures...ku jeton trull me thuaj "tek familja e mulinos"ku cdo gje eshte si ne perralla...ika se sdua te thartoj trute me me kete teme ...e lagu se lagu bishtin rosaku

Postuar nga Fajtori datë 16 Nëntor 2009 - 23:52:

Me shume se diskutim racash kjo teme ngjan me diskutim klasash. Ku paradoksalisht klasa qe degjon kenge me qyp dhe nuk di te shkruaje mbron tezen e superioritetit. Dhe klasa e integruar ne perendim me ca vite studim qe mundohet ti thote bijve te qypit se llogaritja e vlerave do i nxjerri me humbje.

Postuar nga AndreaPirelli datë 16 Nëntor 2009 - 23:58:

Citim:
.

problemi qendron qe te jesh krenar qe je shqipetar... origjina e rraces bardhe or tunxh biri

e kne te gjithe shtet ne qitap te shkruajtur se kush je ti e faja qe s'po leni verem pa nxier nga goja ketu

meruni me vendin tuaj mo popull injorant, mos u merni me budalliqe pra mos humbni kohen te meresh me mua qe keto gjera i di dhe fare mire epse i kam studiuar me koh qe i vogel te themi

pra kerkoni dhe mesoni per racen shqiptare... jan gjera interesante qe te ben ta dashurosh ate komb ate race ate vend ate toke

te ju vij turp... sinqerisht, ku per mendimin tim arita te kuptoj psene e fajes e psene tende ndoshta, ku veç provokoni gjakera pa kuptim

sidhe naten te gjitheve

Me duket se provokimin e gjakrave e ben ti ............ me keto nacionalizmat dhe teorite e specit ........... duke shtuar urrejtjen ndaj tjetrit .......... me ato teorite e konspiracionit .................. . Mua personalisht ???????
Nuk e dua vendin tim pse qekam "rrace e bardhe" po sepse aty kam lindur ........... Dhe kam bere shume me teper per ate vend sec ka bere ai per mua ............ .

Postuar nga AngelDevil datë 16 Nëntor 2009 - 23:59:

Re: Re: FAJE

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori

Pretendimi im ishte se shqiptaret nuk kane race, nuk ka ekzistuar dhe nuk do ekzistoje nje race shqiptare

Kete e tregon historia dhe aktualiteti.

vetem kaq eshte pergjigjia jote shqiptaret nuk kane race po ca race je morr morr ca te te them

historia ----- cila histori ajo qe kane shkruar te huajt per ne ca libra historie ke lexuar ato qe ke mesuar ne shkolle vetem !!!!!

AKTUALITETI---- cili aktualitet do te thuash per politikanet plera qe e kane lene vendin ketu ku jemi tani

Nuk ja vlen te flas me njerez qe mohojne identitetin e tyre njerez te ulet per mendimin tim.

Postuar nga AndreaPirelli datë 17 Nëntor 2009 - 00:01:

Citim:

por ti na hyre dje e fillove tu na bo sikur ty tu dogj zorra e barkut per jevgjit ...amon o trull je realist he te keqen se as une spo i shaja dhe as i shaj

Mua zorra e barkut nuk me djeg per asnje ...... vec te robve te mi ............ po jane ca parime te cilave u qendroj ........ .

Ika tani se po me pret Agata per te shkuar per darke ...............

Postuar nga Fajtori datë 17 Nëntor 2009 - 00:13:

Re: Re: Re: FAJE

Citim:

Nuk ja vlen te flas me njerez qe mohojne identitetin e tyre njerez te ulet per mendimin tim.

Identiteti im nuk bazohet ne poshterimin e njerezve prej ngjyres se lakures, xhan. Edhe ne u bazofte i ndonje prindi apo farefisi, nuk bazohet imi.

E konsideroj veten civil, prandaj me vjen turp qe njerez gjoja te races time e quajne normale poshterimin e te tjereve. Ne ate "race" nuk bej pjese.

Postuar nga Anemone datë 17 Nëntor 2009 - 00:30:

Personalisht nuk me bente dora te postoja ne kete teme,mirepo kjo fjali me ngacmoi me vertete:

Citim:
Po citoj ato që tha Enya

Ta them troc zemra, mua me vjen per te vjelle nga Evgjitet, qofshin ata ne Shqiperi apo dhe ne mes te Parisit. Kaq te mjafton besoj.[/font]

Ka edhe te tjera mbase,por kjo ishte ne kohen time forumase,e sikur te kisha mundesi do merrja menjehere masa ndaj kesaj goje,mendje e shpirti (shoqeruar me nje fjali anash pseudonimit mundesisht)

Per pjesen tjeter,edhe kryesisht pjesen femerore qe derdellis mi pastertine e rraces,kam pershtypjen qe duhet te meshojne pasterti te tjera ne fillim!

Postuar nga AngelDevil datë 17 Nëntor 2009 - 00:44:

Citim:
Po citoj ato që tha Anemone

Per pjesen tjeter,edhe kryesisht pjesen femerore qe derdellis mi pastertine e rraces,kam pershtypjen qe duhet te meshojne pasterti te tjera ne fillim!

pershembull???!!!

Postuar nga BIONDIA datë 17 Nëntor 2009 - 00:45:

Citim:

Mua zorra e barkut nuk me djeg per asnje ...... vec te robve te mi ............ po jane ca parime te cilave u qendroj ........ .

Ika tani se po me pret Agata per te shkuar per darke ...............

Trull ti i qendron parimve te tua dhe une te miave dhe po te kesh lexuar me vemendjen temen mos te jesh ndalur tek theniet ne eshte dikush jevge apo ajo do kuptoje me shume ...pastaj flasin njeres qe gjithe kohen e kalojne neper universitete studiojne por do te doja ti shifja sesa sekonda do rrinin mes ketyre njeresve sesa do kishin per zemer ti ndihmonin sesi do e shikon nje femi rom zbathuar o nje grua rome pa dhembe dhe pa u lare per muaj te tille o nje femi13 vjece (nuse) e perdhunuar nga nje 18 vjecar 8i quajtur )burre dhe ta conte tek gjinekologu e te shikonte tmerrin ne syte e saj ...me fjale te bukura te mbush 10 tema une e ik e fol me ndonje tjeter qe keta shtresa i ka pare vetem ne tv o ne lajme jo me mua ... personalisht spo me intereson shume se me cin han darke ti por dhe ti kupto qe kjo teme nuk kishte te bente fare me ate derisa ai njeri nuk beri "kaq zhurme per asgje " hajt shnet e kalofshi mire ...
Anemone sa shume i ngjan Fajtorit nga shkrimet mos jeni gje fis ...do dyshoja qe je ai

Postuar nga Piktor datë 17 Nëntor 2009 - 00:52:

Pyetjes se a egziston rracizmi ne Shqiperi, une i them po.
A jam une rracist, une them jo.
Tani kjo teme ka shume per tu trajtuar dhe nuk trajtohet lehte.
Nqs se tek rracizmi do te fusim perbuzjen, mosperfilljen, indiferencen etj do arrijme ne konkluzionin te gjithe jemi rracista.
Une jam emigrant dhe e ndiej e perjetoj rracizmin ne lekuren time edhe pse jam i bardhe rrace ariane etj.
Italianet e ndiejne kete ne gjermani, angli dhe amerike.
Italianet e veriut jane rracista me ata te jugut edhe pse jane e njejta rrace i njejti popull.
Edhe sllavet ruset jane te bardhe e bjonde por rraca ariane ju shpalli lufte atyre njelloj si hebrejve.
Une nuk jam rracist edhe per nje arsye se jam rritur me shoke gollobordas, greke edhe rom.

Postuar nga Anemone datë 17 Nëntor 2009 - 00:58:

Citim:

pershembull???!!!

Shpirterore edhe qytetare o AD!

Bionde,do nje kenge per dashurine?

Postuar nga AndreaPirelli datë 17 Nëntor 2009 - 01:00:

Citim:

Trull ti i qendron parimve te tua dhe une te miave dhe po te kesh lexuar me vemendjen temen mos te jesh ndalur tek theniet ne eshte dikush jevge apo ajo do kuptoje me shume ...

Une temen e kam kuptuar por fola vetem per veten time ......... dhe me duket se kam shprehur opinionin tim personal ........... .

Citim:
pastaj flasin njeres qe gjithe kohen e kalojne neper universitete studiojne por do te doja ti shifja sesa sekonda do rrinin mes ketyre njeresve sesa do kishin per zemer ti ndihmonin sesi do e shikon nje femi rom zbathuar o nje grua rome pa dhembe dhe pa u lare per muaj te tille o nje femi13 vjece (nuse) e perdhunuar nga nje 18 vjecar 8i quajtur )burre dhe ta conte tek gjinekologu e te shikonte tmerrin ne syte e saj ...me fjale te bukura te mbush 10 tema une e ik e fol me ndonje tjeter qe keta shtresa i ka pare vetem ne tv o ne lajme jo me mua ...

Ne mos gaboj shume faqe me pare dikush te kishte futur tek grupi i "paster arian" ............
Ndersa ti dole tek grupi qe te kisha futur une ..........

Citim:
personalisht spo me intereson shume se me cin han darke ti por dhe ti kupto qe kjo teme nuk kishte te bente fare me ate derisa ai njeri nuk beri "kaq zhurme per asgje " hajt shnet e kalofshi mire ...

Nuk po shkoj te ha darke me Agaten prej temes .......... po se me ka marre uria ............. :aha :aha :aha

Postuar nga GENTI_the_KING datë 17 Nëntor 2009 - 01:13:

per mua nuk vend ne bote qe nuk ekziston rracizmi , keshtu qe dhe ktu ne Shqiperi nuk ka se si mos te mungoj rracizmi. un mendoj qe rracizmi e ka origjinen nga egoizmi , dhe ne Shqiptaret e kemi ca si te tepert .

Postuar nga AngelDevil datë 17 Nëntor 2009 - 01:16:

Citim:
Po citoj ato që tha Anemone

Shpirterore edhe qytetare o AD!

Anemone kjo teme me ka ardh ne maje te hundes te filloj e te replikoj me ty duhet te filloj te ha prap darke nga fillimi.

Cfare kisha per kete teme e thashe kush do te kuptoje le ta kuptoje kush do me u tall le te tallet. Te pakten arrita te kuptoj se kush jane me te vertete njerez me dy fytyra ketu.

Postuar nga BIONDIA datë 17 Nëntor 2009 - 01:29:

Citim:

Une temen e kam kuptuar por fola vetem per veten time ......... dhe me duket se kam shprehur opinionin tim personal ........... .
Ne mos gaboj shume faqe me pare dikush te kishte futur tek grupi i "paster arian" ............
Ndersa ti dole tek grupi qe te kisha futur une ..........
Nuk po shkoj te ha darke me Agaten prej temes .......... po se me ka marre uria ............. :aha :aha :aha

Amoreeeeeeeeeeee turll une se di se ne cfare grupi ben pjese ti por di grupin tim 0 negativo eshte grupi i gjakut (mbaje mend se si dihet ndoshta kam nevoje per gjak )te keshilloj ta lexosh temen mire nga fillimi deri ne fund jo me te thanme do kuptosh shume gjera...nuk flas per njeres qe sjan ne forum nuk me pelqen ti pergojoj ...e ik e ha buke se vajti vone

Postuar nga AngelDevil datë 19 Nëntor 2009 - 22:48:

me falni qe po e rihap si teme serish por thashe ta postoja ket video shifeni kur te keni kohe

Postuar nga kurt datë 19 Nëntor 2009 - 23:02:

nuk asht ken vetem ky, mbaj mend nje grua zezake ne shkoder qe merrte autobuzin anej nga lagja skenderbeg shume here qe me binte rruga, dhe gjithe njerzit e shikonin! ishte e njohur

Postuar nga Deb* datë 19 Nëntor 2009 - 23:17:

Nuk e dija qe paska pat me origjine Afrikane ne Shqiperi para Demokracise, pervec romeve dhe jevgjve.

Postuar nga Fajtori datë 20 Nëntor 2009 - 00:27:

Shume e bukur kjo

Citim:
me falni qe po e rihap si teme serish por thashe ta postoja ket video shifeni kur te keni kohe

Duhet te jete super-i mire zezaku qe ta pranoje sadopak shoqeria. Te behet i nenshtruar dhe te punoje me shume se te tjeret. Gjynah.

Por me e rendesishme, gazetarja thote (duke iu referuar viteve te shkuara):
Ai e kaloi rinine ne nje epoke kur njerezit i luftonin paragjykimet seriozisht.

Postuar nga AngelDevil datë 20 Nëntor 2009 - 00:56:

Citim:
Po citoj ato që tha Debora*
Nuk e dija qe paska pat me origjine Afrikane ne Shqiperi para Demokracise, pervec romeve dhe jevgjve.

Ka qene e 1 ne TR Deb daja im eshte doktor me ka treguar qe ne fakultet ne ate kohe ka pas 1 afrikan studionte e ai per mjekesi te i njejti grup me te.

dhe quhen rome dhe egjyptiane mi pra kemi komunitet rom e komunitet egjyptian ne Shqiperi

Postuar nga erious datë 20 Nëntor 2009 - 14:04:

Citim:
Ka qene e 1 ne TR

kan qene 2, me status si tip refugjati me duket, siç ishin kosovaret qe futeshin nga kosova ne koh te enverit.

ket te mjeksis e mbaj mend, i gjat, i urte ke zoti, kok ul, ja ashtu si ky agroni i shkodres ne pun te vet... ne jeten e vet, dhe njeri i respektushem me ç'mbaj mend, gjithmone i shoqeruar ky.

ka qene dhe xhimi... i shkurter, dy gure bashke nuk i linte xhimi, njerezia e shikonin ket xhimin si njeri ndryshe nga ta, sepse fundja fare nuk eshte se zezake shikoheshin per dite ne tiran, ndersa xhimit ju ngrifnin lesht apo s'kishte dhe nje te ecme sikur kishte çliru tironen

nejse,

si perfundim, shtrohet mire dhe xhimi... flas per vitet 90' ku ne nje sherr me nje grup çunash, si pa pritur i plas nje shishe uje gline ne koke, them se ajo goditje i dha drejtimin perfundimtare xhimit per jeten

s'di a e keni parasyshe shishen e qelqit me uje gazi glina ? peshonte 43 kile qelqi... per fatin e xhimit qe ishte bosh dhe jo plot me uje.

Postuar nga Katilesha datë 20 Nëntor 2009 - 14:22:

Citim:

Angel ,para 1 viti une kam pasur marredhenie pune me 2 nga vajzat e ketij zoterise ketu ne video. Pra ata kane ardhur te kryejne nje pune tek une,pune qe do muaj realizim dhe qe ne kemi pasur kontakte te vazhdueshme dhe di te them dicka: jane njerez shume te mire, vertete miqesor dhe pa paragjykime. Majde tezja i thoshte nipit te vet ( qe ne Itali punonte si fotomodel se ishte shume i bukur), qe dashuria ishte nje ndjenje qe nuk pyeste nese tjetri eshte afrikan,italian,gjerman,shqiptar, i bardh , i zi apo i verdhe . Dashuria ishte me sublime dhe me e forta siper ketyre ndjenjave prej njerezve te vegjel dhe se ai ishte i lire te merrte kedo,mjaftonte qe ta dashuronte veretete.

Aty u ndjeva keq, u ndjeva pjese e asaj shoqerie qe ka hedhur gure paragjykimi , fyerje ,sharje dhe urrejtje mbi nje komunitet te caktuar vetem sepse ata nuk jane nje ngjyre me ne dhe nje prejardhje me ne. Une personalisht jam krejt e hapur ndaj cdo race njerezore, ndaj cdo prejardhje njerezore aq sa shpesh ndihem e paragjykuar nga shoqeria ( qe i paragjykojne keta njerez) per kete liri dhe mendim timin,por kjo s'me ben pershtypje.

Asnjehere nuk jam perpjekur qe te luftoj paragjykimin e tyre ,sepse eshte nje lloj ndjenje qe perjashton racionalitetin dhe ne kete rast nuk mund te flitet per negociata apo dicka tjeter.

Postuar nga AngelDevil datë 20 Nëntor 2009 - 14:39:

Po me pelqejne diskutimet ne ket teme bera mire qe postova ate videon

Postuar nga Morfine datë 02 Prill 2010 - 00:34:

Nuk e kisha pare kete vidion.

Gjyshja ime, (nene e mamit) eshte nga Irani, dhe gjith jeten e saj eshte quajtur jevge...
Kurse un kam gjak jevge, edhe pse babin e kam buro Shqiptar.

Postuar nga AndreaPirelli datë 02 Prill 2010 - 01:23:

Iranianet jane shume hot ................. :aha :aha :aha

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 02 Prill 2010 - 01:51:

Thumbs up

Citim:
Po citoj ato që tha AmonAmarth

Na kane hequr :aha - ne.. duhet gjetur nje ikone tjeter

Morfine

Postuar nga Deb* datë 02 Prill 2010 - 02:50:

Meqe jemi te Iranianet. Nje pjese e mire e Iranianeve kane nje difekt te perbashket, hunden. Kam pat nje shoqe nga Irani dhe ajo me ka thene qe ka shume femra ne Iran qe e bejne operacion plastik hunden. Dhe ajo vet e kishte formen e hundes si kjo ne foto, ( vajza ne mes).

Postuar nga shelgu datë 02 Prill 2010 - 04:07:

Citim:

Eshte nje film qe thua ti Turlli.

Te ta them titullin?

http://www.youtube.com/watch?v=3XyKyOhNsSA

Postuar nga Morfine datë 02 Prill 2010 - 22:28:

Citim:
Meqe jemi te Iranianet. Nje pjese e mire e Iranianeve kane nje difekt te perbashket, hunden. Kam pat nje shoqe nga Irani dhe ajo me ka thene qe ka shume femra ne Iran qe e bejne operacion plastik hunden. Dhe ajo vet e kishte formen e hundes si kjo ne foto, ( vajza ne mes).

Po ato dy anash cfare nacjonaliteti kan, se e kishin hunden per t'ja pas zili, apo e kan bere operacjon.?

Postuar nga Morfine datë 02 Prill 2010 - 22:31:

Citim:

Sa inat po me vjen qe se kam trashiguar kete pike... grrrr

Postuar nga lezhjani-82 datë 02 Prill 2010 - 22:57:

IIIIIIII me bete racist me zor me kto komente.......

Postuar nga Deb* datë 03 Prill 2010 - 00:50:

Citim:
Po citoj ato që tha Morfine

Po ato dy anash cfare nacjonaliteti kan, se e kishin hunden per t'ja pas zili, apo e kan bere operacjon.?

Mundet dhe ta kene bere.
Mos e merr per ofendim. Me tha qe operacioni i hundes atje eshte shume dukuri e perhapur. A thua e bejne kot?
Keshtu me tha ajo shoqja Iraniane, keshtu po them. Nese me ka genjyer(gje qe se besoj), po ju genjej dhe une.

Postuar nga Morfine datë 03 Prill 2010 - 01:56:

Citim:

Mos e merr per ofendim.

Po jo O Debora pse do e mar per Ofendim...

Postuar nga BIONDIA datë 03 Prill 2010 - 02:05:

Citim:

e thua per esperience personale apo kshu ne pergjithesi ...rracismi ne cdo vend dhe jo vetem ne shqiperi eksiston ...une per vete po behem pak rraciste kohet e fundit kshu pa shkak ...

Postuar nga shelgu datë 03 Prill 2010 - 07:20:

Glak e ke operuar ti mo?

Postuar nga shelgu datë 03 Prill 2010 - 07:20:

Deb, si e kishe ti kete? Mos te ka shuar mendja?

Postuar nga AngelDevil datë 03 Prill 2010 - 17:15:

te bej pak punen e moderatores une

Tema eshte per racizmin ne Shqiperi .... iranianet bashke me hunden e ndonje gje tjeter delegojini te tema e racizmit dhe intolerances se na bete lemsh na bete.

si dhe Cedrus ke filluar qe leshon shashka ne cdo teme.... leri shuarjet e mendjes e permbaju temes se ta griva veshin ..... ka rregulla ketu or taj

Postuar nga AndreaPirelli datë 05 Prill 2010 - 16:38:

Citim:

e thua per esperience personale apo kshu ne pergjithesi ...

Te dyja bashke ....................
Madje vecantia tjeter e tyre eshte bulgjite e medha .............
Ma e tutta colpa di Moggi ..............

Gjithsej 7 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 »
Trego 313 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.