Forumi Horizont | Gjithsej 718 faqe: « E parë ... « 592 593 594 595 596 597 598 599 600 [601] 602 603 604 605 606 607 608 609 610 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8821)
Re: Janullatos Ky agjent i deshtuar
Citim:
Po citoj ato që tha mobidik
1•Disa persona, të cilët kanë shkruar dhe kanë qenë nismëtarët e këtij forumi përpiqen të sulmojnë kreun e Kishës Orotodokse AUTOQEFALE të Shqipërisë, duke hedhuri disa teza të pabaza se ky person na qenka një agjent grek dhe madje shumë i sofistikuar. Dhe i vetmi argument për këtë është se ai është grek dhe ka synime për të zaptuar kufinjtë e Shqipërisë. Dmth me pak fjalë kjo vijë llogjike duhet të shpjerë në idenë se Shqiptarët duhet të jenë të gjithë komunista, një fakt qesharak ky, sepse ne e dimë fort mirë se sa antikomunista janë Shqiptarët.
Po çfarë bëri ky agjent kaq i rrezikshëm. Ngriti kisha në të gjithë Shqipërinë dhe dorëzoi klerikë SHQIPTARË të cilët të shërbenin në këto kisha. Në të gjitha këto kisha ai ndoqi këshillën e patriarkanës: vazhdoi traditën që kishte lënë kisha para mbylljes ku mesha hyjnore dhe gjuha të ishte Shqip. Po mirë si agjent shumë i mprehtë ky nuk mund të bënte ndryshe do thonë disa. Patjetër që nuk do të bënte ndryshe sepse kisha në atë kohë përbëhej nga persona të cilët ishin persekutuar për besimin dhe nuk mund ta lejonin që të shformohej kisha e tyre. Dhe në fakt këto persona e përkrahën atëherë kët person dhe e përkrahin ende sot, gjithashtu e përkrahin edhe ata që kanë ndjekur mësimet e këtyre personave. Por ai mund të bënte diçka tjetër mund të tregohej indiferentë ndaj kësaj gjuhe sepse s’ishte në leverdinë e tij si agjent kjo gjë, por jo ai vlerësoi përkthimet e Nolit dhe të Kristoforidhit dhe jo vetëm që i përdori, por madje kontriboi që të përktheheshin edhe libra të tjerë në gjuhën Shqipe.Në meshën hyjnore ai lutet në Shqip. Kohët e fundit është bërë në gjuhën letrare Shqipe përkthimi i biblës që kishte bërë Kristoforidhi në gjuhën e vjetër Shqipe. Pra a mund t’i bënte këto gjëra një agjent? JOO kjo do ishte një vetvrasie.
Për festat e 28 & 29 Nëntorit në Akademinë teologjike “Ngjallja e Krishtit” në shën Vlash të Durrësit festohen këto festa me këngë patriotike SHQIPTARE lexime nga jeta e Skëndërbeut, Ismail Qemalit, etj. Kur ishte në Rusi ky agjent e bëri lutjen në Shqip, sepse kishën Shqiptare përfasonte. Në 7 Mars e cila festohet si dita e mësuesit (a e dini pse festohet kjo ditë?) në një jetimore të ngritur me fondet e këtij agjenti dhe në disa shkolla fillore të kishës u dha filmi MËSEJTORJA. E keni parasysh është ai filmi ku peshkopi donte të helmonte atë mësuesin, ose kur i thotë peshkopi aktorit Ndrenika që mësejtorja dhe msuesi janë të mallkuar. Uaaaaa po si mund t’i lejojë një agjent grek këto gjëra????????
A e dini se kur ai ishte kryepeshkop i shqipërisë ky agjent këmbnguli që kisha Shqiptare tu njihte përsëri si autoqefale dhe pa asnjë ndryshim nga më parë. Gjë që nuk lejonte që pjesa e Jugut të njihej si kishë greke, por si Shqiptare dhe të ishte autoqefale edhe ajo. madje ai tha se nëse do të ketë një përpjekje për ta copëzuar kishën Shqiptare unë do të jem kundra dhe madje mos më kërkoni të jem Kryepeshkop i Shqipërisë sepse nuk pranojë të marrë pjesë në një vepër të tillë, por do të largohem nga Shqipëria. UAAAAA po si është e mundur të veprojë një agjent krejtësisht kundra misionit të tijë shovinist? A e dini se veprimi i tij është i njëjtë për të mos thënë edhe më i lartë se sa ai i Kristofor Kisit (besoj se e dini se kush është Kristofor Kisi dhe do më përgjigjeni edhe për këtë).
2•atehere a mund ta di une se kur ndonjehere nje agjent i nje vendi ka vepruar sikur te pakten ne nje rast te vetem kundra misoinit te tij? dhe jo ne gjithe keto raste qe une po citoj. nese une nuk do ta kisha fare idene per kishen dhe te merrja keto informata. do e kuptoja pa ndonje sforcim se ai nuk mund te jete agjent. edhe sikur te isha kundra besimit te krishtere, nese do perdorja pak llogjike nuk do ta thoja dot kete gje.
a nese qellimet e mia do ishin te ndryshme atehere ajo qe do te beja do ishte vetem te shpifja, te sulmoja duke ofenduar ato qe dilinin kundra meje, do thoja gjera te paqena qe madje shpesh kundershtojne vetveten. do shtiresha si Patrioti me i madhe dhe do shaja si tradhtare ata qe shprehnin nje mendim te vertete. dhe madje do ta quaja veten te "pafajshem" sepse arma ime e vetme do ishte shpifja, sepse e verteta faktike nuk do ishte ne krahun tim dhe une mund ta luftoja te verteten vetem duke bere nje lufte kamikaze.
Ps.
ne lidhje me pyetjen qe kerkon pergjigje z Kola. nuk i jam pergjigjur sepse duket si nje pyetje krejtesisht jasht realitetit dhe sa per dijeni askush ne kishen Ortodokse Shqiptare nuk ke thene ndonje here se jugu i Shqiperise eshte minoritet grek. ndersa per sa i perket minoriteteve dime se ka disa fshatra qe vete banoret pretendojne se jane grek. ky eshte nje problem qe ata vet duhet ta zgjidhin dhe shteti yne Shqiptar. une personalisht shpreh dyshimet e mia per te qenurit 100% kombesi grek te tyre, sidomos per zonen e Himares, sepse ato kane mbiemra geg si per shembull Marku, Kola, Mici, etj. nese ato duan te quajne veten greke eshte problemi i tyre. une per vete jam SHQIPTAR dhe per asgje ne bote nuk do mohoja identitetin tim.
Gjithsej 718 faqe: « E parë ... « 592 593 594 595 596 597 598 599 600 [601] 602 603 604 605 606 607 608 609 610 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.