Forumi Horizont | Gjithsej 404 faqe: « E parë ... « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 76 77 78 79 » ... E fundit » Trego 404 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Politika Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=45)
-- Sali Berisha, komunisti i veshur tani me petkun e Demokracise?! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=14943)
Ditari i Azem Hajdarit: Ditët e para të PD
Pjesë nga protokolli i mbledhjeve të para të PD
1-
Një nga pikat më të nxehta të debateve brenda kryesisë, ishte përcaktimi i PD-së nëse do të ishte opozitë politike ndaj Partisë së Punës. Debati mban datën 23 dhjetor dhe fillon me deklaratën e Berishës
Një anëtar:
Saliu ushtron problemin që jemi në opozitë, sepse i takon kuptimit filozofik.
Eduart Selami:
Përcaktimi opozitë vjen nga përmbajtja. Është i partisë sonë.
Berisha
Unë mendoj që, taktikisht, jo në shkallë të gjerë, ta përdorim.
Anëtar:
Këtu nuk ka shkallë të gjerë, zyrtarisht duhet thënë opozitë, sepse rreziku kryesor, që të mos e pranojnë si opozitë, por si derivat i frontit.
2-
Diskutimi për qëndrimin që duhet të mbajë PD ndaj Ramizë Alisë
Eduart Selami:
Ju më kërkuat të them rroftë Ramiz Alia! Ta diskutojmë. Unë e quajta gabim sepse nuk mund ta mohoj rolin e Ramiz Alisë, por pozicioni i Ramizit është i dyfishtë. Është pikë kyçe. Sa kohë ka teserën, është President dhe Sekretar i Partisë së Punës. Duhet të kemi kujdes.
Sali Berisha:
Kam një vërejtje. Nuk jam dakord t'i bëhet thirrje për të ikur nga Partia. Presidenti është besnik i Kushtetutës. Ai nuk e braktis. Ne nuk e pranojmë kandidaturën e tij për President pas zgjedhjeve se është Sekretar i Partisë. Kjo burokraci, armik kryesor ka Ramiz Alinë.
Disa nga anëtarët vlerësojnë në këtë mbledhje rolin e Ramiz Alisë dhe mendojnë se roli i tij nuk ka mbaruar. Mes tyre Arben Meçaj.
3-
Debati rreth problemeve në funksionimin e Komisionit Nismëtar dhe bien në sy kritikat për disa drejtues kryesorë që flasin në emër të partisë. Në një debat të tillë, kritikohet përdorimi i unit nga Berisha dhe Pashko. Kërkohet që ata të mos flasin në emër të partisë pa pyetur kryesinë dhe që të evitohen fjalimet që përmbajnë mendimet personale. Kritikat e para janë hedhur nga Rexhep Uka.
Rexhep Uka
Unë s'kam asnjë mendim të keq për asnjë, dhe për atë që erdhi sot me ne. Nuk kam asgjë, më asnjërin. Në terminologjinë e dikurshme, është përdorur uni, jo fjala ne. Për Saliun unë kënaqem. Ky uni nuk na shkon. Edhe Gramozi ka folur me unin.
Më 24 dhjetor, në ambientet e PD-së afrohet edhe Rama. Sipas procesverbalit, një gazetar i "Rojter" pyet, përgjigjet Berisha dhe më pas Rama citohet në disa rreshta.
Gazetari i "Rojter":
Po në lidhje me qëndrimin ndaj PPSH-së, që është për pluralizmin në kushtet e marksizëm-leninizmit?
Sali Berisha:
Ne nuk shohim dallim substancial në veprimtarinë e Partisë së Punës së Shqipërisë.
Edi Rama:
Nuk jam politikan. Si artist, si mbështetës i PD-së, duke pasur parasysh që është opozitare, nuk jam dakord. Ku është tribuna për të shprehur mendimet. PPSH nuk do të ndryshojë qëndrim në këtë rrugë. A do dështojë PD në shtyrjen e zgjedhjeve?
4-
Më 4 janar 1991 kryesia bëri një nga mbledhjet më të gjata, në të cilën diskutoi rreth qëndrimeve dhe kritikave të Shenasi Ramës, si individ drejtues në PD, që kanë lidhje me Shërbimin Sekret dhe regjimin komunist. Në procesverbal janë 13 faqe me debat, që përfundon me propozimin për përjashtimin e tij nga partia. Por, në fakt, Shenasi Rama kishte dhënë, sipas procesverbalit, vetë dorëheqjen më parë.
Azem Hajdari
Ti, mirë bëre që dhe dorëheqjen vetë. Çështja shoqërore dhe shqiptarët, kanë dy gjëra të ndryshme. Në Shkodër nuk ke punuar mirë. Në Lidhjen e Shkrimtarëve je mirë.
Një anëtar:
T'i ke treguar veten. Ti si anëtar i komisionit nuk ke kryer asnjë detyrë.
Sali Berisha:
Ramiz Alinë e kam takuar më 12 gusht me 40 mjekë. Zonja dhe Shenasiu më kanë thënë që kam qenë mjek i Enver Hoxhës. Shenasiu ngutet shumë. Sapo është krijuar Partia Demokratike.
Shenasi Rama:
Njerëz demagogë si Sali Berisha. Premtimet e bëra nga Partia Demokratike u lanë përgjysmë. PD-ja, që me krijimin e saj nuk ka bërë asnjë premtim. Ke një të metë të rëndësishme. Ke një anarshi në veten tënde.
Sali Berisha:
Bëj autokritikë që e kam futur në komision.
Arben Imami:
Propozoj të përjashtohet nga PD. Provokacion, shpifje për drejtimin e PD. Aprovojmë kërkesën e tij për largimin nga Komisioni Nismëtar.
Shenasi Rama, është i pari anëtar kryesie që u përjashtua nga Kryesia e PD-së.
Gjithsej 404 faqe: « E parë ... « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 76 77 78 79 » ... E fundit » Trego 404 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.