Forumi Horizont | Gjithsej 72 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!?? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8821)
Re: Perfundim i pakundershtueshem.
Citim:
Po citoj ato që tha Stenli
Per kete teme nuk do te shkruaj me. As do ta lexoj me.
Edhe moderatoret, po te duan mos e postojne kete mesashin tim.
S'me behet vone.
Citim:
Po citoj ato që tha analistja
hero nuk ka ikur sepse sot ka shkruar, hektori nuk vjen shpesh ne forum. stenlit nuk ja mbajti me kthy pergjigje dhe na dha nje pershendetje alla helene.
gabohesh nese thua qe nuk mund te helenizoje greqia shqiperine, perderisa ty te gjithe emrigrantet shqiptare ne greqi te jane detyruar te pagezohen, kur ata kane filluar gradualisht te zevendesojne shqipen me greqishten, kur nese shkon ne jug brenda kufijve shqiptare te zevendesohet shqipja me greqishten, madje nese shkon ne zonat prane kufirit muzika eshte e zevendesuar me ate greke, madje dhe numrat e telefonit nuk jane me prefiksin shqiptar por jane numra greke, kaq thelle futet telefonia greke brenda kufijve te shqiperise, madje edhe radio mezi te kap stacione shqiptare sepse nderhyjne ato greke.
per mua jane te rrezikshme te gjitha influencat e te huajve ne besimin fetar te shqiptareve dhe keqperdorimi i ne fund t efundit hapesires qe i jep shteti shqiptar feve. por mendoj qe rreziku helen eshte thellesisht me i rrezikshem per shkak te pretendimeve territoriale qe ka greqia ndaj nesh, per shkak te politikave qe ndjek dhe per shkak te shumellojshmerise se influencave qofte politike ekonomike, duke perdorur petkun fetar ka nderhyre edhe ne ate shpirterore.
me thuaj ti ne cilin vend te botes te detyrojne te pagezohesh e te ndryshosh emrin e kombesine per te patur te drejten e regjistrimit ne shkolle?
Per Stenlin dhe Janullatosin
Stenli a ke bese , a ke fe ti?
Po une kam shkruar me seriozitetin me te madh more Stenli dhe kam shkruar gjate.
Une te kam folur aq urte e aq bute ne shkrimin tim dhe ti terhiqesh.
Te pakten a ke pak burrerri ti?
More Stenli po filloj te te urrej me te vertete sepse une te kam permendur Zotin aty .
Te kam thene ; Pash emrin e Zotit,a kemi bere rracizem ne shqiptaret me minoritaret greke?
Stenli, ti ke pergjegjesi sidomos per kete rrejsht.
Ti qe e mbaje veten si fetar, por qe nuk je fetar fare.
Ti qe nuk ke as pershtypjen me te vogel per fjalet apo po per nje betim qe une te dhashe duke perdorur emrin e Zotit.
Ti je ai qe me ke permendur biblen?
Ti je ai qe erdhe ketu me ndjenjen e fitores dhe u largove me turp.
Ti je ai qe kerkove dinjitietin ketu.
Ti je komplet pa dinjitet Stenli.
Une e kisha pare kete gje edhe me pare dhe te thoshja ty se ate qe kerkon nga te tjeret duhet ta paraqesesh edhe ti vete.
Ti kurre nuk paraqite dinjitet Stenli.
Nga kjo, kuptohet qarte se ti Stenli nuk ishe gje tjeter vetem se nje i futur, vetem se nje provokator dhe ty te caktuan qe te fitosh mbi shqiptaret ketu ne forum , qe te tregosh inteligjencen e forte qe ty ta kane lavderuar ne qarqet tuaja. Por kur e pane qe ajo inteligjenca jote te la ne balte atehere ti ben terheqjen e frikacakut, ti ben terheqjen e genjeshtarit dhe te mashtruesit.
Bere terheqejen e te pa aftit. Ketu bere ate qe te takonte.
Por turpi yt me i madh eshte se ; une Kontinenti te kam permendur Zotin, dhe ti nuk jep pergjigje.
Ku e ke fene ti Stenli?
Nga kjo kuptohet se ishe ne sherbim te nje gjarperi, sepse as Janullatosi nuk ka fe.
Kuptohet qarte se ishe ne sherbim te caktuar.
Kur perballeni me te verteten ju greket....ikni si pula te lagura.
Kjo gje nuk eshte hera e pare qe me ndodh.
Ti ke permendur llucen , ku jemi ne.
Por ti o i mjere nuk shikon skatane ku je vete. Ne castet e fundit te jetes tende ti Stenli do te kuptosh shume mire se cfar poshtersie po ben me keto qellime helmatisese kundra nje populli i cili kurre nuk ju ka luftuar, i cili kurre nuk ka dashur te keqen e popullit grek.
U vertetua katerciperisht, se ju qarqet greke, jo vetem qe jeni armiq te betuar te shqiptareve, por ju jeni edhe armiq te vete popullit grek.
Une te permend Zotin dhe ti nuk jep pergjigje????
Ju jeni nje kancer .
Ju jeni paturpesia.
Ju jeni krimi.
Ju jeni helmi qofte i shqiptareve qofte edhe i popullit grek.
Ju jeni Satanai.
Anastasios Janullatos !
Sa vjec jeni?
Kurre nuk keni menduar se asnje njeri nuk eshte i perjetshem mbi kete planet?
Kurre nuk keni menduar se shume shpejt do te vije edhe vdekja juaj?
Anastasios Janullatos !
Ku po e coni shpirtin?
Cfar pergjigje do t'i jepni Zotit te njerzve?
Valle a do ta pranoje Zoti i Gjithesise pergjigjen tuaj se, desha t'i bej keq Shqiperise dhe shqiptareve?
Shqiptaret sot jane nje popull i varfer,vec kesaj juve kleriku, i shtoni edhe me helm varferise se tyre me mashtrimet qe ju meson Satanai.
Ne nje leter te At Nikolla Markut ne lidhje me pergjigjen ndaj Zotit, une lexova pergjigjen e tij kur thoshte ;
- Mbrojta popullin tim.
Bekimi i Zotit qofte mbi At Nikolla Markun, mbi ate prift i cili i mendon seriozisht shqiptaret.
Bekimi i Zotit qofte mbi At Nikolla Markun mbi ate prift i cili i mbron shqiptaret.
Bekimi i Zotit qofte mbi AT Nikolla Markun mbi ate prift i cili bekon shqiptaret me gjithe fuqine e shpirtit te tij.
Po juve Anastasios Janullatos , si do t'i pergjigjeni Zotit ?
As Satanai nuk do t'ju dale ne mbrotje.Ai do t'ju tradhetoi keqazi.
Pra Anastasio Janullatos....ku po e coni shpirtin? Perse ia keni shitur Satanait?
Duke krijuar oraganizata te zeza qellim keqe ndaj shqiptareve e duke i mashtruar ata jeni zhytur i gjithi ne llucen satanike ku nxenesi juaj na akuzoi ne, qe jemi ne vendin tone dhe nuk po i bejme keq askujt.
Kujdes edhe me camet zoti Anastasios Janullatos, perpiquni sa me shume qe te fshini nga historia edhe krimin masiv cam qe juve si anetar i organizates satanike e dini shume mire kete te vertete.
Pikerisht nga kjo e vertete nxenesi juaj Anatasios Janullatos, i beri bisht nje bisede te lire dhe te sinqerte.
Atij iu permend edhe emri i Zotit dhe ai iken ashtu sic ikin djajte nga frika.
Keshtu e keni edukuar ate njeri?
Apo me qe i kujtova se eshte i pari qe tallet nga ju dhe, ju i dhate urdher qe te mos shkruaje me ne kete forum.
Kur dikuj i kerkohet dicka me emrin e Zotit dhe ai iken do te thote qe eshte ne sherbim te se keqes satanike
Ashtu sic jeni ju Anastasios Janullatos.
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
Katia, tema qëndron se kudo që të shkosh në kishat ortodokse në Shqipëri:
E para, do dëgjosh dy gjuhë, Shqip edhe greqisht sikur ne jemi të aneksuar te greku....(dhe disa antar të nderuar na shkruajn se çtë keqe ka që të bëhet mesha në dy gjuhë)
E dyta, gjithashtu edhe ikonat e kishës kan shkronja greke, thua se është vështirë që ajo fabrika e prodhimeve të ikonave në greqi, si punon lapsi në gjuhën shqipe.......
E treta, por më e rëndësishmja, janullatosaqi, po punon në mënyrë intensive për helenizimin e trojeve Shqiptare......
Pra ça duhet me thën më????
Citim:
Po citoj ato që tha kalorsi_i_kuq
Erzen ja nga erdhi ajo qe thash, ishin tre pyetjet e amoxilit,
edhe une thjesht tregova qe edhe feja islame ka qene preje e kesaj, edhe nuk shikon ti te behet nje gje kaq e madhe se sa e ka bere Amoxil.
shpresoj se me kupton edhe e shikon lidhjen,
faleminderit.
Re: Fjalor i veçant për kishën ortodokse Shqiptare!!!!!!
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
Duke lexuar një lajm sot tek gazeta e janannananan->nulit vura re se gjysmën se kuptoja, për shkak të të famshit fantomas-helenizues ja->nylli.
Hapet kisha e re e qytetit të Gramshit
Data 6 gusht bashkë me festën e Shpërfytyrimit të Shpëtimtarit, solli një gëzim të paparë për besimtarët orthodhoksë të qytetit të Gramshit, që në numër arrijnë rreth 5 mijë, të cilin kishin kohë që e prisnin. Pas shumë përpjekjesh erdhi edhe momenti që besimtarët e qytetit të Gramshit të merrnin pjesë në liturgjinë e parë hyjnore që u krye nga vetë Kryepiskopi i Tiranës dhe i gjithë Shqipërisë Anastasi. Ishte me të vërtetë mjaft prekëse tek shikoje ndriçimin dhe gëzimin që tregohej në sytë dhe fytyrat e të gjithë atyre që prisnin prej kaq kohësh. Kishte shumë fëmijë, të rritur, të moshuar dhe secili mbartte në vetvete kujtimin e fillimit të ndërtimit të kishës, të asaj kishe që nga ai moment do të bëhej vendi ku ato do të krijojnë një bashkësi mjaft të afërt me Krijuesin e tyre, Zotin Jisu Krisht. Menjëherë filloi puna dhe përpjekja për organizimin e mëtejshëm të strukturave si edhe të të gjitha lidhjeve lokale kishtare. Pra, ngrihet edhe një kishë e re, që do të sjellë edhe formimin e një enorie të fortë.
Kisha e Shpërfytyrimit (Metamorfozës) së Shpëtimtarit që në gjuhën popullore quhet ndryshe edhe si kisha e Shën Sotirit ndodhet brenda në qytetin e Gramshit, pranë lumit Devoll. Kjo kishë është krejtësisht e re dhe ndërtuar në një vend që nuk ishte më parë kishë. Pas miratimit të sheshit të ndërtimit prej 2000 m² nga KRT së Gramshit, Kryepiskopata bleu truallin që kushtoi 2 milion lekë dhe pas dhënies së lejes së ndërtimit Kryepiskopata vazhdoi të shpenzojë për ndërtimin e rrethimit të truallit, për sistemimin e territorit, për ndërtimin e ndërtesës së kishës, për punime dekorative (kapitele dhe bazamente kolonash), për dyer e dritare, për kambanaren dhe parapetin e saj, duke shpenzuar totalisht vetëm për ndërtimin e kishës 50 milion lekë të rinj, të gjitha këto fonde të siguruar nga Kryepiskopi Anastas.
Gjatë Liturgjisë Hyjnore Kryepiskopi Anastas shpjegoi rëndësinë e krijimit të një enorie dhe inkurajoi të gjithë besimtarët të jepnin kontributin e tyre.
Sonila Dedja
Fjalët që skuptoj janë:
•orthodhoksë = grekëzuar për ortodoksë
•liturgji = se di as vetë ( përsëri greqisht )
•Kryepiskopi = kryepeshkopi ( përsëri greqisht )
•Jisu = Jezus ( përsëri greqisht )
•enorie = ? se di as vet ( përsëri greqisht )
•Metamorfozës = ?( përsëri greqisht )
•Kryepiskopata = Kryepsikopatat ( përsëri greqisht )
•kapitele = ?( përsëri greqisht )
•kambanaren = e cila na vjen nga fjala greke kambanario( përsëri greqisht )
•parapetin = se di as vetë
Tani unë për vete se kuptoj nga dalin kto fjalë....
Të gjtha jan greqisht.......
Pra nuk bëhet mëse e qartë se për çfarë po i bie gërnetës janulllalalalalalalallaalalalalalalalalalalalalala
lalalalalalalaalalalaltas?
Pa le kur më flet aty për fonde...aty më shkatron fare ai jananananananananananaananani së qeshuri.....
Re: Perfundim i pakundershtueshem.
Citim:
Po citoj ato që tha Stenli
Te falenderoj e Amoxil qe me dhe adresen e Kishes Orthodhokse te Shqiperise se nuk e kisha. Atje, ne ato adresat qe e ke shkruar bashke me Katen nja 10 here, ke te gjitha pergjigjet e pyetjeve te tua.
Edhe ti Kontinent atje i ke. Te gjitha.
Dhe sidomos, hapeni tek botimet dhe keni Gazeten "Ngjallja" te Shtatorit.
Klikoni atje dhe do te gjeni letren e famshme te babait tuaj dhe pergjigjet e hirshme te teologeve Orthodhokse te Shqiperise. Nuk ju genjej.
Amoxil.... si eshte e mundur qe keta lloj pseudo-shqiptare vijne ketu dhe mendojne se kane menyra te sterholluara ne paraqitjen e genjeshtres?
I shtrengoj doren dikujt qe thote ; po jam grek !
Por vijne me maska ketu vetem per sabotim.
Po pres qe Katia te shkruaje mesazhin privat qe i paska cuar fallsiteti me emrin Stenli. Qe sic e kuptova i kishte shkruar edhe me ironi...ti moj bije e Shqiperise.
Pse nuk me coi mua nje mesazh privat Stenli?
Katia te lutem paraqite ketu ate qe te ka shkruar ai.
Re: Re: Fjalor i veçant për kishën ortodokse Shqiptare!!!!!!
Citim:
amoxil, ohuuuu sa fjale greke ka anglishtja ose qe jane te pranuara boterisht ja psh si xenophobia. Besoj se edhe ti mund te permendesh me shume
gjithashtu bibla u ka perkthyer ne greqisht gati nje mije vjet perpara.
tani nje falenderim te vecante per Kontin, edhe Amoxilin per fjalet e ngrohta ndaj meje.
Re: Re: Fjalor i veçant për kishën ortodokse Shqiptare!!!!!!
Citim:
amoxil, ohuuuu sa fjale greke ka anglishtja ose qe jane te pranuara boterisht ja psh si xenophobia. Besoj se edhe ti mund te permendesh me shume
Gjithsej 72 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » ... E fundit » Trego 718 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.