Forumi Horizont | Trego 16 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Gjuha Shqipe (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=122)
-- Ju ftoj të të më sqaroni këtë fjalë (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18564)
Ju ftoj të të më sqaroni këtë fjalë
Ç'do të thotë, ç'i bie, çfarë nënkupton, saktësisht, fjala "ç'rast" ose "çrast"? Afërsisht e kam të qartë, por jo plotësisht të qartë.
Ju faleminderit, paraprakisht!
Re: Ju ftoj të të më sqaroni këtë fjalë
Citim:
Po citoj ato që tha F_xhunior
Ç'do të thotë, ç'i bie, çfarë nënkupton, saktësisht, fjala "ç'rast" ose "çrast"? Afërsisht e kam të qartë, por jo plotësisht të qartë.
Ju faleminderit, paraprakisht!
Crast eshte gabim. Nuk shkruhet asnjehere pa apostrof.
Re: Re: Ju ftoj të të më sqaroni këtë fjalë
Citim:
Po citoj ato që tha lezhjani-82
ç'i bie eshte shkurtim i fjales çfare i bie. Nderasa ç'rast shkkurtim i fjales çfare rasti...sipas mendimit tim kjo.
Re: Re: Re: Ju ftoj të të më sqaroni këtë fjalë
Citim:
/.../...Fule ka sjellë në vëmendje se me vendimet e Këshillit të BE në muajin dhjetor, është paraparë forcim i theksuar i bashkëpunimit ndërmjet BE-së dhe Kosovës, me ç’rast do të duhej të fuqizoheshin mëtutje “synimet evropiane” të Kosovës.../.../
Nuk arrij të kuptoj, sinqerisht e them. Mbase zhargon?
Megjithatë, ju faleminderit lezhjani-82 dhe Deb*.
Re: Re: Re: Ju ftoj të të më sqaroni këtë fjalë
Citim:
Jo, unë po pyesja për fjalën e theksuar (me ngjyrë të trashë) "çrast" ose "ç'rast".
Gjithashtu, unë mendoj se duhet të jetë "ç'rast = çfarë rasti", por jo sigurt, pasur parasysh se has ne fjali si keto:
/.../...Gjatë hyrjes në orbitë pritet vetëm pjesërisht të djegë pjesën më të madhe të 26 elementeve të satelitit, me ç’rast copëzat do të biejnë në sipërfaqen e Tokës.../.../
/.../...Fule ka sjellë në vëmendje se me vendimet e Këshillit të BE në muajin dhjetor, është paraparë forcim i theksuar i bashkëpunimit ndërmjet BE-së dhe Kosovës, me ç’rast do të duhej të fuqizoheshin mëtutje “synimet evropiane” të Kosovës.../.../
Nuk arrij të kuptoj, sinqerisht e them. Mbase zhargon?
Megjithatë, ju faleminderit lezhjani-82 dhe Deb*.
Re: Re: Re: Re: Ju ftoj të të më sqaroni këtë fjalë
Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Keto jane artikuj nga gazetare kosovare, sepse nuk gjehet gjuhe e tille ne artikuj shqiptare. Por ajo qe duan te thone kuptohet lehte. Ne te dyja rastet "ç’rast" nenkupton "si rrjedhoje", "si pasoje", "per kete shkak", "prandaj".
Gabime te tjera qe jane kosovarce ne vend te shqipes standarte:
thuhet "pritet te djege pjesen me te madhe vetem pjeserisht"
ne vend te "pritet vetëm pjesërisht të djegë pjesën më të madhe"
copat nuk "biejnë" por "bien"
fjala "paraparë" nuk kupohet cfare domethene. Parashikohet? Parashtrohet?
Fjala "mëtutje" eshte vec, "më tutje"
Jam i sigurte qe ti F_Xhunior e njeh mire shqipen se te pashe kur e shkrove me rregulla dhe nuk kishte asnje gabim.
Tani e kam të qartë. Ju faleminderit Fajtori dhe Eria.
Bah.. Une sinqerisht nuk po kuptoj shume.
Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Crast eshte gabim. Nuk shkruhet asnjehere pa apostrof.
Angel je gallate per Zotin. Kush tha qe ka crast?
Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
Crast nuk ka gjuha shqipe.
Postimet jashte teme fshihen!
Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
Postimet jashte teme fshihen!
Falenderoj moderatoret per vezhgimet qe i bene temes dhe fshine afishimet qe s'kishin te bejne me thelbin ne brendesi te sajen.
Ska perse! Bera detyren.
Trego 16 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.