Forumi Horizont | Gjithsej 5 faqe: [1] 2 3 4 5 » Trego 238 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Kush lind si mysliman duhet të vdesë i tillë? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12714)
Kush lind si mysliman duhet të vdesë i tillë?
Kush lind si mysliman duhet të vdesë i tillë?
Dialog kulturash?
Nëse dikush ndërron nga feja e krishterë në atë islame nuk bëhet shumë zhurmë. Por krejt ndryshe ndodh në rastin e kundërt
Kush lind si mysliman mbetet i tillë, të paktën sipas të drejtës islame. Një mysliman që guxon të ndërrojë besimin jeton në rrezik, veçanërisht nën një rregjim mysliman si ai i Iranit, por edhe në Gjermani. Megjithatë ka njerëz të cilët kanë kurajo të ndryshojnë nga islamizmi në krishtërim.
Meshë në një famulli në Köln. Një grua lutet. Rreth 20 besimtarë të tjerë janë mbledhur në rradhët e stolave prapa saj dhe përsërisin me mend lutjen e gruas. Kjo nuk është një bashkësi e zakonshme të krishterësh. Këtu takohen të krishterë persë, ish myslimanë të cilët kanë ndërruar fe duke u bërë të krishterë.
Shumica e tyre kanë prapa kohë të vështira - luftë të brendshme, frikë nga shtypja dhe humbja e kontaktit me familjen. Për shumë kjo është tashmë pjesë e historisë dhe jetës së tyre sot. T'i kthesh krahët islamizmit është një proces i vështirë. Pjesa më e madhe e anëtarëve të këtij komuniteti e kanë mbajtur për vite me rradhë mbi supe këtë vendim. Edhe pse nga frika ata duan të mbeten anonimë, të konvertuarit nuk e mbajnë të fshehtë motivacionin e tyre.
"Kur lexon biblën shpirti qetësohet. Nëse lexon Kuranin atëherë të hyn frika. Nëse nuk bëj këtë apo atë gjë, çfarë do të ndodhë? Nëse nuk mbaj shami koke atëherë shkoj në ferr. Në fenë islame gratë nuk gëzojnë thuajse asnjë të drejtë." - thotë një e konvertuar.
Sipas vlerësimeve të organizatave për të drejtat e njeriut dhe kishave, në Gjermani ka rreth 6.000 të konvertuar, të cilët kanë ndërruar nga feja myslimane në atë të krishterë. Mendohet se më shumë se gjysma e tyre janë iranianë. Famulltari Kutzner kujdeset për shpirtin e të krishterëve persë në Gjermani: "Në Europë është vendim personal zgjedhja e kësaj apo asaj feje apo e asnjë besimi. Kjo është natyrisht ndryshe në një sfond islamik ku feja dhe politika janë të ndërthurura shumë më tepër nga sa jemi mësuar në Europë. "
Në Republikën Islamike të Iranit besimi dhe feja ashtu si në vendet e tjera myslimane janë pjesë e çështjeve publike. Kush del nga feja shtetërore, islamizimi, bën tradhëti të lartë dhe ndaj shtetit. Për të mbështetur këtë qëndrim të tyre, qeveria dhe udhëheqësit fetarë në rregjimin iranian i referohen Kuranit. Atje shkruhet:"Nëse ndryshoni atëherë ajo ju sulmon dhe ju vret kudo që të jeni." Sharia, ligji i Zotit, kërkon dënimin me vdekje për të konvertuarit. Sipas të drejtës islame çdo mysliman ka të drejtë të vrasë një të konvertuar. I konvertuari nuk gëzon asnjë të drejtë ligjore.
Nga frika të konvertuarit mund ta jetojnë besimin e tyre vetëm në heshtje. As miqve dhe familjes nuk mund t'u tregojnë. I kovertuari Babak ka ndërruar nga feja islame në atë të krishterë përpara 14 vjetësh në Iran. Që atëherë ai ka patur vazhdimisht frikë për jetën: "Isha vazhdimisht i vëzhguar, në punë dhe jashtë saj. Kur ndryshimi i besimit u bë i njohur u arrestova nga qeveria dhe u rraha me kamzhik. Në punë më bojkotonin thuajse plotësisht. Askush nuk fliste më me mua. Të gjithë kishin frikë se mund të ndesheshin me të njëjtat probleme. Dikur vështirësitë në Iran u shtuan aq shumë sa vërtet e kisha të pamundur të qëndroja atje më gjatë. Besoj se po të kisha qëndruar më gjatë, sot nuk do të jetoja."
Të konvertuarit në Iran mund të praktikojnë fenë në mënyrë shumë të kufizuar. Ata mund të takohen vetëm në kisha që egzistojnë në ilegalitet, të ashtuquajturat komunitete shtëpish, kryesisht në banesa private të të konvertuarve. Sipas të dhënave të organizatave për të drejtat e njeriut, në Iran ekzistojnë ndërkohë rreth 100 komunitete të krishtera shtëpish. Në famullinë perse në Köln pjesa më e madhe janë pagëzuar vetëm pasi kanë ardhur në Gjermani. Por edhe këtu ata ndeshen me paragjykime dhe kërcënime nga fanatikë fetarë.
Sot në Iran dënimi me vdekje për të konvertuarit thuasje nuk urdhërohet më me vendim gjykate. Shpesh ai kryhet nga një familjar i cili kërkon të lajë kështu turpin e familjes. Edhe në Gjermani ka patur raste të tilla megjithë lirinë e besimit thotë një punonjës i Shoqatës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut në Frankfurt: "Për fat të keq ka edhe në Gjermani vrasje të të konvertuarve në komunitetin iranian. Askush nuk e si sa është numri i këtyre vrasjeve pasi ashtu si në rastin e të ashtuquajturave vrasje për arsye nderi ato kamuflohen si aksidente në shtëpi apo aksidente me makinë. Ka që thonë se numri i vrasjeve të të konvertuarve në Gjermani arrin pesë në vit."
Megjithë frikën të konvertuarit nuk heqin dorë nga besimi i tyre. Nga myslimanët ata kërkojnë të njohin përkatësinë fetare si çështje private. Myslimanët në Europë që përfaqësojnë qëndrime të moderuara nuk i vënë aspak rëndësi detyrimit për t'iu përmbajtur fesë islame.
Mounir Azzaoui nga Këshilli Qëndror i Myslimanëve në Gjermani e konsideron jashtë kohe detyrimin për fenë islame: "Në të vërtetë në traditën islame ka sinjale që flasin se liria fetare nuk është e lejuar. Por kjo duhet parë në kontekstin kohor dhe në kohën e Profetëve mundësia e ndryshimin të fesë nuk egzistonte. Sot jetojmë në një situatë krejt tjetër dhe për këtë arsye duhet të jetë plotësisht e mundur që feja islame të praktikohet por edhe të hiqet dorë prej saj."
Ky këndvështrim nuk ndahet megjithatë nga disa prej myslimanëve në Gjermani dhe para së gjithash nga shunë qeveri myslimane. Në Iran situata për të konvertuarit është ashpërsuar edhe më shumë që prej ardhjes në post të konservatorit të linjës së ashpër, Presidentit Mahmud Ahmadinexhad.
Monika Vosough Mohebbi
Deutsche Welle
Thuaj te pakten me dy fjale ku do te dalesh me keto qe thua!
Citim:
Po citoj ato që tha walker
Thuaj te pakten me dy fjale ku do te dalesh me keto qe thua!
Cdo njeri qe pretendon se ka qene musliman dhe pastaj ka nderruar fene nuk ka qene kurre i tille.
Ai qe braktis Islamin nuk e ka njohur kurre ate.
"Ata te cilet devijojne nga e vertete pasi qe me par "ishin" ne te, deshmojne vetvetiu nga fatki se ata kurr nuk e kane njohur ate qe e kane thene, e qe ne zemer ska qene fare" thoshte nje dijetare ne nje liber.
Te largohesh nga Islami dhe te kalojsh ne fet e tjera joautentike, eshte apostazi, dhe njeriu i cili ben nje gje te tille, eshte mizor, ngase eshte mohues, apo mbulues i te vertetes edhe pse kete te vertete e ka pohuar me par.
Te largohesh nga nje fe, d.m.th. t'a poshterosh ate, dhe prandaj kur te largohesh sjell faktet pse po largohesh.
Ata te cilet e braktisin krishterimin, thone: E kemi lene, mbase as konceptin e Zotit nuk kemi pasur mundesi t'a mesojme aty.
Ndersa ata qe dalin prej Islami, thone: E keme lene, mbase (misonaret krishter) na jepnin çokolata per kalamanje, dhe jane njerez te mire.
Islami nuk mirret me çokolata mirepo me argumente.
Atyre qe u mungojne argumentet, nuk din se si t'i therrasin te tjeret ne ate qe jane vet pos me lemosha mashtruese. Sikur qe bejne ne Maqedoni deshmitaret e jehoves, qe na hudhin prej avionit broshura neper oborret tona, edhe pse 99% jemi musliman. Apo ka disa prej tyre shkojne tek ca te varfer dhe ua japin nga nje paket me dhurata e ndihma, dhe mbrenda vendojne broshurat anti-islame.
Nuk mbrohet nje fe duke sulmuar tjetren.
Paqa qofte mbi te udhezuarit.
Dr. Gery
Citim:
Po citoj ato që tha Dr. Gery Miller
Nuk mbrohet nje fe duke sulmuar tjetren.
Dr. Gery
E drejte kjo qe permende.
Citim:
Po citoj ato që tha Izolda
Cdo njeri qe pretendon se ka qene musliman dhe pastaj ka nderruar fene nuk ka qene kurre i tille.
Per mua bota eshte e lire, cdo njeri nderrimin e fese e ka ne ndergjegjen e ti, ska pse te etiketohet si tradhetar apo kushedi se cfare. Feja eshte dicka personale, nuk eshte sinonim i shtetit, megjithese ne shume vende islamike dhe autokrate ndodh e kunderta. Nuk ka kuptim te shpallet tani lufte nderfetare si ne kohen e Kryqezatave, cdo njeri jeton si e ndjen dhe konvertohet kur ti duket e arsyeshme. S'kane te bejne cokollatat, sic pretendonte dikush me siper.
desha te shtoj se feja eshte e lire dhe jo dhun panvarsish se dikush eperdor pre qellimet eveta un jam mysliman por jo praktikant se
ne shkollat tona sflitesh per fe dhe zot pr me gjith ate un besoj se ka zot
dhe muhamedi eshte bejkamer qe i cili ka puar fjalen e zotit
allahut dhe ju njerez qe thoni nje qe beson te zoti dhe kthen
ruge ben mekat dhe e zoti ska pe ta fal
O dr Geri ti duhet te jesh dicka e perziere midis Turkut dhe Arabit qe del me keto deklarata kaq radikale .Megjithese ju shqiptaret e Maqedonise jeni gjysme Turq.Idete e tua mbaji per vete shoku dhe seshte nevoje te na i imponosh ne te tjereve.Une per vete kur lodhem me nje fe kthehem ne fene tjeter ,dhe deri tani kam ndryshuar 5.Keshtu ma do kokrra e qejfit mua lali .Propagande mos bej ketu.Se perndryshe e ngrita Gjergj Kastriotin .E di mire ti se cfare u beri ai Turqve dhe myslimaneve.Mishin e derrit ben mire ta hash lal se eshte shume i ushqyeshem.Cdo gje qe Zoti e ka krijuar ne toke eshte e mire per te ngrene .hahaha
looooooooooool Aulon, Atdheu mbi te gjitha ne fillim jemi te gjithe shqiptare pastaj jemi sipas qejfit muslimane te krishtere budiste shintoiste etj
Jo more Sned me an angel pse kerkon te me imponosh mua dcka qe nuk dua???Perapara une jam Besimtar Musliman(pra ne shqip rob i Zot) i krijuesit tim pastaj ajm Shqiptar, ose fundja mund te jem edhe qytetar i botes
hmmmmmm ti mund te jetosh si te te vije per mbare, spo them gje une. Fola per ne si popull ne pergjithesi, qe ne radhe te pare na lidhin gjuha zakonet historia etj, dhe pastaj cdo komunitet eshte i ndare ne fene perkatese. Sikur cdo shqiptar te mendonte se feja na lidh me shume se cdo gje tjeter, nuk do kishim sot Shqiperi.
Pastaj une nuk kuptova nje gje. Si mund te lindi njeriu musliman apo i krishtere apo budist apo i cfaredolloj feje? Feja i jepet njeriut nga prinderit ose e zgjedh vete ne moshe pak a shume te pjekur (ashtu sic kam bere une) pasi vjen ne kete bote.
Pershendetje Elitave :-)!
ej Aulon mos flit pa u menduar lal se jo cdo gje qe Zoti ka krijuar eshte per tu ngrene..e ke parasysh vete ti!
respekte!
Pershendetje Aulon 12.
Do ju lutesha te keni kujdes me fjalorin, e te respektoni mendimet e te tjereve nese deshironi qe edhe te tjeret, te respektojne mendimet e tua.
Une mendoj se asnjeri prej nesh lind myslyman ,i krishtere ,budist apo i ndonje feje tjeter ,lindim te gjithe pa fe,por me mbas jane te tjeret qe vendosin se kush do te jete feja jone/une fatmiresish jam pa fe/ dhe jam i idese qe njerzit qe ndryshojne fene jane pikerisht demostrimi i cka thashe me larte pra cdo njeri duhe ta zgjedhe vet kur te jete i ndergjegjshem per ta bere nje gj te tille prandaj kur te keni femijet tuaj lerini te jene ata te zgjedhin te pakten nje gje ne jete.....
Citim:
Po citoj ato që tha patrik
Une mendoj se asnjeri prej nesh lind myslyman ,i krishtere ,budist apo i ndonje feje tjeter ,lindim te gjithe pa fe,por me mbas jane te tjeret qe vendosin se kush do te jete feja jone/une fatmiresish jam pa fe/ dhe jam i idese qe njerzit qe ndryshojne fene jane pikerisht demostrimi i cka thashe me larte pra cdo njeri duhe ta zgjedhe vet kur te jete i ndergjegjshem per ta bere nje gj te tille prandaj kur te keni femijet tuaj lerini te jene ata te zgjedhin te pakten nje gje ne jete.....
Une nuk jam ne gjendje te diskutoj per fete te cfaredo lloje qofshin ato une respektoj mendimete cdonjerit prej jush per fat te mire sepse po te ishte e kunderta do te ishim te gjithe myslymane apo te krishtere apo ku di une,,,
une jam lindur ne nje ambient te pa fe ashtu si pjesa derrmuese e piestareve te ketij forumi.dhe vazhdoj te jeme i pa fe ,duke qene i tille une cdo lloj religioni e shikoj ne menyre te barabarte me te tjeret dhe nuk harrij te kuptoj (si i pa fe qe jam) se si njerzit duke e ditur qe ekziston vetem nje zot (sic thone )pavaresisht se e quajne Muhamet ,apo Majkell ,apo Robert ,kjo varet nga feja qe mund te kete njeriu,kane terrorin qe nje myslyman apo nje i krishtere vendosin te nderrojne fene ,pse gjith kjo frike ?????::
Pse kur u hapen kufijte e shqiperise u derdhen te gjitha fete kush e kush te reklutoje me shume te ashtuquajtur "fedel"kush eshte qellimi i ketyre feve qe vriten e priten me njera tjetren kush e kush te kete me shume rekrut nga ana e tij?!
Pse deri sa ne shqiperi nuk ishte i lejuar besimi fetar njerzit shkonin mire me njeri tjetrin ndersa tani vret vellai vellane per nje KRYQ ?!
mos valle njerzit ne vend qe te vrasin njeri tjetrin duhet te duan me shume njeri tjetrin ?
Dhe nje pyetje te fundit kush mund te me thote perse nje pjese e jugut te shqiperise eshte myslyman?
Mos valle ka ardhur koha qe ti leme budallaleqet dhe kush do te besoje ne nje fe apo ne nje tjeter le ta beje ate pa cenuar hapsiren e kurkujt dhe pa futur me vend e pa vend fjalen fe qe te mos ndodhe sic po ndodh atje ku njerzit vreiten per fene ?
Une mendoj qe feja e cdonjerit prej nesh jemi vet ne
mos u beni instrumente ne doren e asnjerit per asnje arsye sidomos kur keto instrumente perdoren ne menyre shume te sofistikuar kunder jush
premtoj qe kjo eshte vizita ime e fundit ne kete argument
Duani sa me shume veten tuaj se vetem keshtu do te mesoni te doni te tjeret
Une jam Patrik
Per nje kryq e per forma te kryqit nuk jane vrare ndonjehere njerez ne shqiperi, jane vrare e vriten ne vende te tjetra.. Nejse, car te te them, je i sigurt se keto fe na perdorin te gjitheve, megjithese nuk ja ke fare haberin se cthojne (psh kujton se Muhamedi a.s mbahet si zoti i tyre nga muslimanet, hasha), ne shqiperi kur besimi ishte i ndaluar, njerezit padisnin vellane e mohonin babain per shume pak gje, nuk e kam jetuar ate kohe por ajo kohe eshte e qarte per kedo qe nuk eshte i superindokrinuar nga budallelliqet dhe perrallat me xhaxhin. Aty te shohesh rrezik, ne ideologji qe bejne thirrje per urrejtje, e jo ne ato qe bejne thirrje per paqe. E respektoj plotesisht mendimin tend se besimi duhet te jete i lire (eshte ne fakt, sipas islamit), e duke pasur kete parasysh, ne fakt nuk kuptoj simpatine per 'periudha kur besimi ishte i ndaluar'
nejse, muhabet i gjate shum
gjitha te mirat
Citim:
Njeriu nuk lind me fe cuna/goca, pse ngaterroheni. Fene e zgjedh vete ne moshe madhore ose i imponohet me te mire apo me te keq ne moshe te re.
Po normal qe do mendosh keshtu perderisa fen e koncepton me alternativa : ose 1 zot ose 3 ..ose biri ose ati etj etj,por puna eshte se ne islam cdo njeri qe nuk mohon allahun quhet besimtar e cdo njeri qe nuk i shkel urdhrat e tij quhet besimtar {nje femij nuk ben dot te kunderten keshtu qe ..} dhe kur zemra e nje personi eshte e paster .
Citim:
Po citoj ato që tha SEND_ME_AN_ANGEL
Njeriu nuk lind me fe cuna/goca, pse ngaterroheni. Fene e zgjedh vete ne moshe madhore ose i imponohet me te mire apo me te keq ne moshe te re.
balerina nuk eshte gjendje lufte zemer qe te thuash ke do fen apo atedheun ..sepse po te ishte do shkruanim dicka edhe per ate qe e ka then :'...feja e shqiptarit eshte Shqiptaria..'.
Nejse une thash mendimin tim duke e par nga besimi im
Citim:
Po citoj ato që tha ridii
Po normal qe do mendosh keshtu perderisa fen e koncepton me alternativa : ose 1 zot ose 3 ..ose biri ose ati etj etj,por puna eshte se ne islam cdo njeri qe nuk mohon allahun quhet besimtar e cdo njeri qe nuk i shkel urdhrat e tij quhet besimtar {nje femij nuk ben dot te kunderten keshtu qe ..} dhe kur zemra e nje personi eshte e paster .
si edhe 1 edhe 3 ?!
Domethene te krishteret besojne tek Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjte. Ati nuk eshte Biri, dhe nuk eshte Shpirti. Po keshtu Biri nuk eshte Ati dhe nuk eshte Shpirti. Dhe ne menyre analoge Shpirti nuk eshte Ati dhe nuk eshte Biri. Por qe te tre jane Zoti, dhe kur i lutesh njerit i lutesh te treve. Kjo eshte nje dogme e krishtere, pra dicka qe duhet pranuar ashtu sic eshte thene sepse shkon pertej kufijve te arsyes njerezore. Te krishteret e pranojne sepse keshtu e ka thene Krishti "Lutuni ne emer te Atit Birit e Shpirtit Shenjt". Feve te tjera monoteiste mund tju duket si nje shfaqje paganizmi ne krishterim Triniteti i Shenjte, por nuk eshte detyrimisht ashtu, perderisa nuk ka tre zota por vetem nje Zot (sipas dokumentave zyrtare te vatikanit "unus et trinus" nje dhe i trefishte)
Edhe ne fen myslimane ka gjera tre cilat nuk lejohet qe te kerkosh shum:'pse?!' si sph forma e zotit ,por behet fjal kur vertet kalon pertej kufijve te arsyes njerzore.Kjo qe thua ti absolutisht nuk kalon pertej arsyes njerzore,vec se po mbulohet nje shprehje budallike nje ne tre e tre ne 1 por qe jan secili me vete duke then thjesht ka then zoti pranoheni sic eshte..O shoku te thash nqs do te jesh ne nje fe ateher mos prano sic jan ato qe mund ti kap arsyeja jote e qe thuhet ka then zoti pranoi keshtu...duket hapur qe nje mos shpjegim i dores se njeriut kur e ka ndryshuar at fjal e per ta mbuluar i ka ven kapak ne ate menyr...Ok pranojm qe s duhet pyetur me shum per ferrin ,parajsen ,formen e Zotit e shum gjera qe kan te bejn me ato qe besoim e jan te padukshme ,por nuk duhet te pranoim si te tilla edhe po te thuhet qe toka eshte yll {morra nje shembull icik trashanik ,por me beso eshte akoma me trashanik ajo treshja juaj lol}
Me duket se po ngaterron pak fene me shkencen. Triniteti i Zotit eshte nje dogme e krishtere, ashtu sic eshte dogma muslimane qe Allahu eshte Zot i vetem. Tani se muslimanet nuk pranojne qe nje njeri qe lindi dhe vdiq i ekzekutuar ne kryq te jete Zoti, ajo eshte pune tjeter, nuk paraqet nje problem te krishterimit.
Hej je jasht fare ... Po flet sikur je nje klerik i lart e te kan paguar miljardo qe krishterimi te mos ket probleme lol,Kur degjoi dicka qe duan te tregoin qe feja ime nuk eshte e sakt nuk perpiqem ta mbroi por perpiqem te vertetoi ne eshte apo jo e sakt ,e nqs eshte e sakt ateher heq dor nga ajo fe e sme intereson shum ne kercenohet apo jo ,sepse del qe nuk eshte fe e sakt {per mua gabim qe nje fe te pasakt ta quash fe ,cdo emer ti vesh por fe jo},sa per treshen mos e merr tjesht sikur nje mysliman spo e pranon e kam then as qe i ndiek ritet myslimane ,merre thjesht sikur dikush po te thot qe dua te besoi por sma mbush mendien feja juaj per kete gje ... pra dua ta kuptoi kete treshen tuaj {por jo duke then thjesht jan tre por secili me vete } ,jo vec fjal sepse nuk dua ta mesoi por ta kuptoi
DOGEm?! DOgma mysl;imane se ALLAHU eshte Zot i vetem e dogma juaj .. krahasoi icik e ndoshta e kupton cpo te them..
Jo sme paguan njeri mua per te mbrojtur fene, e ben vatikani ate pune, nuk kane nevoje per njohurite e mia te pakta teologjike. Une po te them aq sa di dhe cfare besoj. E kam vene re kete problem jo vetem me ty por dhe me shume besimtare te tjere muslimane, qe nuk mund te pranojne se Krishti eshte Biri i Zotit dhe Trinitetin e Shenjte. Biles nuk do ta quaja fare problem, por ndryshim midis feve. Nuk eshte e thene qe njera prej te dyjave te mos jete fe, te pakten mua si i krishtere nuk me ka thene asnje prift, peshkop apo pape deri tani "thuaj qe Islami nuk eshte fe sepse nuk besojne tek Krishti" (dhe po te methoshin keshtu sdo ta beja) . Nuk e di cfare ju mesojne juve si muslimane, por besoj se njeriu duhet te eci me ndergjegjen e tij jo vetem me ate qe i mesojne.
Citim:
Po citoj ato që tha ridii
DOGEm?! DOgma mysl;imane se ALLAHU eshte Zot i vetem e dogma juaj .. krahasoi icik e ndoshta e kupton cpo te them..
un nje gje skuptoj ... na dolen gjith keta besimtare pas 90tes, lol.
Sakte fare kjo fjalia e fundit.
Paske vene re qe ca muslimane nuk pranojne Krishtin si bir te Zotit?? Po nuk ka musliman qe ta pranoje nje gje te tille, nje pohim i tille te ben jo vetem jo musliman, por mohues. Kur te gjesh nje qe thote qe eshte musliman e qe pranon te qenit te krishtit bir te Zotit, dije se ke perpara nje budalla ose genjeshtar.
Nuk ka pune politike dhe as tolerance, cdo fe, cdo kush ka per detyre te respektoje te drejten e tjetrit per te besuar, uk mund te respektoje asnje besim qe bie kunder me besimin e tij ne menyre themelore, se i bie te mos kete respekt per besimin e tij.
Prifterinjte po e perseris, i ke nje pjese te mire muslimane, pjesa tjeter, jo vetem nuk pranon islamin si fe, por e ka enderr ta zdhuki, po flasim pa diplomaci boshe. Pastaj papet e peshkopet.. leqe po me ato ku paske bere ndonjehere muhabet. Islami, jo vetem krishtin, po edhe fene e sjelle nga ai e pranon. (origjinalen, ate qe si cdo fe tjeter e vertete e meparshme mesonte adhurimin ne nje Zot)
ka 17 vjet qe ka rene komunizmi plako
Citim:
Po citoj ato që tha tolstoy86
Sakte fare kjo fjalia e fundit.
Paske vene re qe ca muslimane nuk pranojne Krishtin si bir te Zotit?? Po nuk ka musliman qe ta pranoje nje gje te tille, nje pohim i tille te ben jo vetem jo musliman, por mohues. Kur te gjesh nje qe thote qe eshte musliman e qe pranon te qenit te krishtit bir te Zotit, dije se ke perpara nje budalla ose genjeshtar.
Nuk ka pune politike dhe as tolerance, cdo fe, cdo kush ka per detyre te respektoje te drejten e tjetrit per te besuar, uk mund te respektoje asnje besim qe bie kunder me besimin e tij ne menyre themelore, se i bie te mos kete respekt per besimin e tij.
Prifterinjte po e perseris, i ke nje pjese te mire muslimane, pjesa tjeter, jo vetem nuk pranon islamin si fe, por e ka enderr ta zdhuki, po flasim pa diplomaci boshe. Pastaj papet e peshkopet.. leqe po me ato ku paske bere ndonjehere muhabet. Islami, jo vetem krishtin, po edhe fene e sjelle nga ai e pranon. (origjinalen, ate qe si cdo fe tjeter e vertete e meparshme mesonte adhurimin ne nje Zot)
Hajt shndet miku se ne nuk flasim nje gjuhe, bejme monolog
Citim:
e pse pranimi i nje feje tjeter thjesht si fe qenka mungese respekti per fene tende? Une deri ke peshkopi kam arritur te flas, me papen skam pasur shans, e vura sa per inerci aty brenda lol. Prifterinj muslimane skam pare deri tani ne fakt, kur ti shoh do te jap te drejte, po ashtu as prifterinj qe ikin ne kryqezata kunder islamit skam pare. Dihet qe ka muslimane qe kane enderr te zhdukin krishterimin ashtu sic ka dhe te krishtere qe kane enderr te zhdukin islamin, por te dyja palet jane fanatike kriminele dhe jo fetare. Dhe mbi te gjitha ne si shqiptare s'na takon fare te bejme lufte fetare me njeri tjetrin. Kush toleron s'domethene se s'ka respekt per fene e tij. Me shume respektohet feja me tolerance se sa me Jihaad dhe me kryqezata, kije parasysh kete. Kush te thote te kunderten eshte hipokrit dhe jo fetar.
Citim:
ka 17 vjet qe ka rene komunizmi plako![]()
Kota e re kan dal besimtar kan zgjedh secili fen e tij duke e zgjedhur nga parimet partiake si duket..ngaterroin fen me politiken...flasin per dicka pa pik llogjike..e me pas thon se feja eshte erresir,normal qe do te duket ashtu kur lexon nje liber qe te thot beso une jam zoti e ketu jan 35 femijet e mi e budalleqe te tjera e thjesht pse thuhet besoie se e ka then zoti aty e besoin...besim pa ven edhe icik trurin ne pun a mund te quhet besim?!Ehuu goxha monolog per keta fetaret nje ne 3 e tre ne nje
Ridi mos u merzit mer daj, futja nje te lexuar 'te tre muskutieret' dhe i kupton te gjitha.. nga ka dale shprehja nje per te gjithe e te gjithe per nje..po ne fakt as une nuk kuptoj dicka, Dartanjani eshte me i miri mer daj, del qe del nje siper te gjitheve, po ke ky libri tjeter dalin tre edhe njelloj edhe ndryshe.. Shyqyr qe nuk e kemi pas ke provimet e matures, se zdo kishim dit car analize ti benim, kush eshte personazhi kryesor,a c'eshte mesazhi kryesor..
Njeri do kishte thene eshte Zoti,nje tjeter Krishti
njeri do kishte thene mesazhi kryesor eshte paqja, nje tjeter pacja .. 'po mire paqja, po ja erdhet, jetuat ne paqe, iket, e ce pastaj'-do thonte zysha, pap 4. Sa mire qe kemi shpetu..
Mah... sa menyra te reja per te dale ne drite paska mesuar njeriu gjate evolucionit te tij
Per mendimin tim njeriu nuk lind as si mysliman as si i krishtere as me ndonje fe tjeter...thjesht lind si vajze ose si djale.
Fatkeqesisht me vone feja u imponohet pa u lene te drejten te zgjedhin te paret ata vete ndaj nuk ka asgje per tu cuditur nese degjohet qe nje njeri nderron fe me vone. Nuk eshte asgje tragjike, nese feja e re e ben te ndjehet me mire pse mos ta ndjeki ate.Fundja a nuk eshte pikerisht ky qellimi i besimit: te qetesoje shpirtrat e njerezve
Degjo e dashur fuqiecupes, nuk po flasim per anatomi, e dime se ato qe lindin jane o djem o vajza, ka edhe nga ato me probleme, por po qene pa zarar, i rregullo doktori shpejt e shpejt. Te tjeret, gjynaf.
Po flasim per besim. Ne islam, te lindurit musliman te cdo femije, ka te beje me pastertine e cdo femije dhe pastertine e islamit. Pasi femijet nuk gjykohen ne islam, ai femije mund te cohet ku te doje, te shtypi butone qe shperthejne bomba atomike, prap nuk gjykohet. Nuk eshte ceshtje aq problematike, meqe cdo njeri gjykohet sipas atyre qe ben ne moshe te rritur dhe ne perputhje me zgjedhjet qe ka bere.
Nuk di te jete rrahur kush me kamxhik ne femijeri, qe te zgjedhi nje besim te caktuar, pasi fundja ai femi aq e mendon, cti thone prinderit dhe nuk ka ndonje ndjenje 'shtypjeje fetare.. '
Jeta, sipas islamit eshte nje lloj provimi jo me kushte standarte,jo me pyetje te njejta, por me vleresim absolutisht te drejte. Njeriu, futet ne ate provim pa asnje sforcim, zgjedhjet e tija nuk kushtezohen nga kush. Meqe po flasim per besim, ndjenjat dhe besimet nuk i kushtezon kush.
Ndryshimi i fese nuk cudit kend, Sipas islamit, nuk eshte se duhet ao nuk duhet bere dicka, thjesht do vuash pasojat. Kush ka pranuar islamin dhe ka hequr dore nga ky besim, denohet ne perjetesi, sipas besimit tim, jo sipas atyre cme kurdis mendja. Se perse, pune e gjate. Por vetem dicka mendo, derisa nje fe shpall se eshte fe e Zotit, ka pergjigje per cdo gje ( ne nje menyre a nje tjeter), derisa sipas logjikes vetem nje fe mund te jete e verteta, te levizesh sa ne nje ne nje tjeter i bie te jete pune pa mend dhe me fat do jete vetem ai qe i bie shenjes. Asnje fe nuk thote qe Zoti solli keto fe, ne menyren ekzakte qe jane sot, dhe njerezit mund te zgjedhin cte duan..secila thote qe eshte e verteta dhe ka pikat e saja per cdo situate. Njeriut i bie te arsyetoje, te zgjedhi
Njeriu mund te zgjedhi cdo gje ne fakt, edhe te mos kete ndonje interes per ndonje fe, por kjo bisede behet ne terma besimi, jo mosinteresi. Per ate qe nuk i intereson dicka, pergjigjet jane shume te shkurtera
Tolstoy
Myslimanet duhet te bejne ty profet,se ti ke bindje totale ne ato qe thua apo ato qe te kan mesuar topallet turq apo mjekrat nga irani ne tiron.
Tani.Je shume i ceket ne ato qe thua,po ta jap une nje shpjegim te TRESHES.dHE KUR NUK ISHE I ZOTI AS TE JEPJE NJE SHPJEGIM SADO BANAL POR E CILESOVE DIREKT SI NJE TEORI TE BUDALLEPSUR,TE LUTEM MOS U PERPIQ TA NENVLERESOSH MBAS PERSHKRIMIT TIM OK?
Vazhdojme.
Dielli eshte nje trup i vetem,por ka tre elemente,qe ndikojne tek njerezimi.
Ai fizik,ndricues dhe rrezatues(ngrohes).
te treja keto vecanti bien poshte pa njeren prej tyre,menjfjale jane te treja te barabarta sepse jane nje e vetme.Prandaj teoria e mjekrosheve ,se gjoja e te qenit Tre dhe Nje njekohesisht bie poshte si budallek,bie poshte sepse eshte budalliku vet.
Tani une si mosbesimtar ( ne FE ,per ne zot tjeter muhabet) mund te te jap teori qe te ta mbushin mendjen qe teoria e trreshes nuk qendron,por nuk ja vlen ti diskutoj me ty,sepse i ke syte te erresuar.
Duhet ta dish mor Tolstoy,se ato qe nuk te thote hOXHA ne xhami jane shume,dhe nje prej tyre eshte fakti qe para 20-30 viteve ka pas nje levizje per bashkimin e te gjitha feve monoteiste ne nje,por kjo eshte ndaluar nga disa elemente ekstremist qe nuk ja vlen ti diskutoj me ty tani.ti je vetem nje ushtar.
Re: Tolstoy
Citim:
Po citoj ato që tha HERO
para 20-30 viteve ka pas nje levizje per bashkimin e te gjitha feve monoteiste ne nje.
Citim:
Kur ka ndodhur kjo? Dhe nga kush?
me falni vellezer qe po dal pak jashte temes, por duke lexuar literaturen e dijetareve te lartpermendur e duke perfshire edhe Ibn Tejmijen dhe Abdul-Wehabin, verej nje afinitet te tyre per perdorimin e fjaleve kafir, kufer, shirk etj. mendoj se quajtja e nje muslimani gjyhnaqar kafir eshte plotesisht e gabuar dhe e papranueshme, ju lutem per ide me te arsyeshme te dijetareve sa me te arsyeshem, edhe njehere kerkoj falje, ...selam alejkum we rahmeh....
Citim:
Po citoj ato që tha The Bad Boy_1
me falni vellezer qe po dal pak jashte temes, por duke lexuar literaturen e dijetareve te lartpermendur e duke perfshire edhe Ibn Tejmijen dhe Abdul-Wehabin, verej nje afinitet te tyre per perdorimin e fjaleve kafir, kufer, shirk etj. mendoj se quajtja e nje muslimani gjyhnaqar kafir eshte plotesisht e gabuar dhe e papranueshme, ju lutem per ide me te arsyeshme te dijetareve sa me te arsyeshem, edhe njehere kerkoj falje, ...selam alejkum we rahmeh....
Re: Tolstoy
Citim:
Po citoj ato që tha HERO
Myslimanet duhet te bejne ty profet,se ti ke bindje totale ne ato qe thua apo ato qe te kan mesuar topallet turq apo mjekrat nga irani ne tiron.
Tani.Je shume i ceket ne ato qe thua,po ta jap une nje shpjegim te TRESHES.dHE KUR NUK ISHE I ZOTI AS TE JEPJE NJE SHPJEGIM SADO BANAL POR E CILESOVE DIREKT SI NJE TEORI TE BUDALLEPSUR,TE LUTEM MOS U PERPIQ TA NENVLERESOSH MBAS PERSHKRIMIT TIM OK?
Vazhdojme.
Dielli eshte nje trup i vetem,por ka tre elemente,qe ndikojne tek njerezimi.
Ai fizik,ndricues dhe rrezatues(ngrohes).
te treja keto vecanti bien poshte pa njeren prej tyre,menjfjale jane te treja te barabarta sepse jane nje e vetme.Prandaj teoria e mjekrosheve ,se gjoja e te qenit Tre dhe Nje njekohesisht bie poshte si budallek,bie poshte sepse eshte budalliku vet.
Tani une si mosbesimtar ( ne FE ,per ne zot tjeter muhabet) mund te te jap teori qe te ta mbushin mendjen qe teoria e trreshes nuk qendron,por nuk ja vlen ti diskutoj me ty,sepse i ke syte te erresuar.
Duhet ta dish mor Tolstoy,se ato qe nuk te thote hOXHA ne xhami jane shume,dhe nje prej tyre eshte fakti qe para 20-30 viteve ka pas nje levizje per bashkimin e te gjitha feve monoteiste ne nje,por kjo eshte ndaluar nga disa elemente ekstremist qe nuk ja vlen ti diskutoj me ty tani.ti je vetem nje ushtar.
Gjithsej 5 faqe: [1] 2 3 4 5 » Trego 238 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.