Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 68 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Gjeologji & Gjeografi (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=151)
-- Testoni njohurite tuaja gjeografike (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=9764)
Testoni njohurite tuaja gjeografike
Mendohuni mire per keto pyetje edhe mos qisni syte nga vendi neper harta.
ok pyetjet:
Cili shtet eshte ne jug te qytetit Detroit?
Nje anije nga oqeani Atlantik vjen ne Kanalin Panama per te shkuar ne Oqeanin Paqsore. Ne cdrejtim duhet te lundroje anija per te shkuar ne Oqeanin Paqsore?
Re: Testoni njohurite tuaja gjeografike
Citim:
Po citoj ato që tha kalorsi_i_kuq
ok pyetjet:
Urime per temen.
CUBA (nese behet fjale per shtet)
Nje anije nga oqeani Atlantik vjen ne Kanalin Panama per te shkuar ne Oqeanin Paqsore. Ne cdrejtim duhet te lundroje anija per te shkuar ne Oqeanin Paqsore?
Nuk jam shume e sigurte por me duket ne drejtim te jugut (ose te perendimit) ahahahah
Re: Re: Testoni njohurite tuaja gjeografike
Citim:
Po citoj ato që tha sabina
Urime per temen.
CUBA (nese behet fjale per shtet)
Nuk jam shume e sigurte por me duket ne drejtim te jugut (ose te perendimit)ahahahah
![]()
Dmth nuk kam asnje pergjigje korrekte...?
Citim:
Po citoj ato që tha sabina
Dmth nuk kam asnje pergjigje korrekte...?![]()
Në jug të detroidit është kanadaja si shtet.
Kurse për anijen sjam shumë i sigurt......
mendoj se juglindje.......
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
Në jug të detroidit është kanadaja si shtet.
Kurse për anijen sjam shumë i sigurt......
varet se nga cili pozicion e shef mi lale......
Citim:
ok pyetjet:
me sa di una në jug të detrodit është windsor i cili është qytet i kanadas...
po kalorsi spo na i jep përgjigjet e sakta.....do jet bizi me siguri......
ju kerkoj ndjese kam qene shume i zene.
Bravo Amoxil i gjete te dyja, i hope u didnt cheat
Faleminderti te gjith per pjesmarrjen
Kur e ndertuan kanalin e Panamase gjeten rrugen me te shkurter, Keshtu nese e shikon panamane si shtet ka nje fome te cuditcme si hark edhe nga ana juglindore ndodhet me pak toke keshtu qe kanali u ndertua ne drejtim juglindore edhe pse kishte shume keneta edhe shume punonjes vdiqen.
Sa per Detroitin, ne jug ndodhet kanadaja, ose me korrekt si e tha Amoxil qyteti windsor. Toka kanadaze ka nje si pune gadishulli qe del ne jug te shtetit Michigan.
Interesante..
Personalisht nuk do kisha thene kurre Kanadaja...
U pa kjo pune, u bera me mare lupen dhe me pare harten
pershendetje
Sa metra eshte pika me e thelle e nje oqeani?
...
Citim:
Po citoj ato që tha Astronauti
Sa metra eshte pika me e thelle e nje oqeani?
po aq e di dhe une se eshte 11 000 metra
vazhdo bej nje pyetje tjeter
apo te bej nje une
...
Mire pra
Cila eshte rrafshnalta me e larte ne bote, dhe sa e larte?
booh
Re: ...
Citim:
Po citoj ato që tha Admirali
Mire pra
Cila eshte rrafshnalta me e larte ne bote, dhe sa e larte?
Re: Re: ...
Citim:
kam harruar shqipen si thuhet rrafshnalta ne anglisht?
kush eshte shteti me i ri ne bote (duke perjashtuar Malin e zi)
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
varet se nga cili pozicion e shef mi lale......
Re: Re: Re: ...
Citim:
Ne anglisht i thone Plateau.
Dhe mos bej pyetje pa gjet pergjigjen e asaj qe dhashe une, apo nuk po luhet keshtu kjo loja?
Re: Re: Re: Re: ...
Citim:
Une them se esthe Rrafshnalta Mongoleze ne Kine meqe perfshine edhe Shkretetiren Gobi
oops hyna pa rralle, sorry
Re: Re: Re: Re: Re: ...
Citim:
Ke gjet vetem shtetin ku ndodhet, por jo emrin dhe lartesine, hajt tani, me kaq ndihme duhet ta gjeni me ne fund.
...
Stenli, une jam Admirali, jo Zoti Admiral, kjo sa per korrektese.
Tani, pergjigjen e ke gjysem te sakte, behet fjale per rrafshnalten e Tibetit, dhe nuk eshte 8000 metra e larte, se na e nxorre sa Himalajat afersisht, por gjysma e saj , tek 4000 metra.
Mgjt po ta quaj ty pergjigjen e sakte.
Tani, e ke ti rradhen te besh nje pyetje nga gjeografia.
He more ti!!!
He mo ti sa shpejt qe merzitesh.
Une e thashe sa per te qeshur, mgjs te kerkoj falje.
Pyetjet e mia jane keto:
a) Cilet jane dy rrethet qe kane me shume fshatra ne Shqiperi?
dhe
b) Cilet jane tre rrethet me siperfaqe me te madhe ne te njejtin vend, dmth ne Shqiperi, renditja e tyre?
Nuk jane shume te veshtira, apo jo?
Re: ...
Citim:
dhe nuk eshte 8000 metra e larte, se na e nxorre sa Himalajat afersisht, por gjysma e saj,
Re: Re: ...
Citim:
Po citoj ato që tha Une Stenli
Mos mi zbardh dhembet mua ashtu ti se t'i theva fare!
Kjo ka lezet.
Re: He more ti!!!
Citim:
He mo ti sa shpejt qe merzitesh.![]()
Une e thashe sa per te qeshur, mgjs te kerkoj falje.
Pyetjet e mia jane keto:
a) Cilet jane dy rrethet qe kane me shume fshatra ne Shqiperi?
dhe
b) Cilet jane tre rrethet me siperfaqe me te madhe ne te njejtin vend, dmth ne Shqiperi, renditja e tyre?
Nuk jane shume te veshtira, apo jo?
Re: Re: Re: ...
Citim:
Admiral, kjo ishte shaka qe thashe me siper, mos ma merr per keq.
Re: Re: Re: Re: ...
Citim:
Thashe gje une![]()
Hahjahaha
O Admiral ske cfare thua , ta vuri syrin Stenli
Shume per qejf te paska
Ti Myzeqar qenke vertet debil, mos te te vije keq, je.
Nga Fieri je ti e re eeeeeeeeeeeeee?
Megjithate, mire ben. Njeri nuk te njeh, nuk te denoncon. Bej qejf per aq kohe sa je administrator.
Cuditerisht, une personalisht, mund te kem denoncuar mbi 5 (pese) mesazhe te tua, duke perfshire edhe te sipermin, dhe asnje nuk eshte njoftuar si problematik.
Por, ty bir Gjanice, nuk mund te te njoftosh si problematik, sepse te kemi ne kryesi. Ty te kemi per pallavra dhe budallalleqe nga me te ndryshmet.
Dhe me lejo te te them. Duke pare fotografite e tua, kete aktualen dhe ate qe ishte para kesaj, po perpiqem te bej nje krahasim se sa shume paska ndryshuar surrati yt neper vite.
Stenli.
Stenlush ky ishte dhe mesazhi i pare qe ke humbur gjakftohtesin !
Kjo eshte shenje e mire
Mos u merzit , une i ziu cfare lexova dhe dhashe opinionin tim , sa nxehesh dhe ti o ''burre'' i dheut !
Ore myzeqar...
cte ka gjetur me kete stenlin tuy more?
Lere se na ben Pyetje te mira?
Ti Myseqar di ndonje pyejte.
Mos na bej shume perralla
por, po pate mend dhe po dite dicka per vendin tend (Shqiperine, Jo Angline), shkruaj ndonje cope pergjigje, dhe tregoje "burrerine" tende qe nuk e tret as dheu.
ama, c'shkembim njohurish gjeografike qe po bekeni
Hej!!!
Cili eshte Gadishulli me i madh ne Bote?
Hej si shume keni dale nga tema, hajde mbani rradhen aty se spo marr vesh cila eshte pyetja qe duhet gjetur e admiralit apo e stenlyt,
O burra fet e fet aty nje shtjellim te shpejt te kesaj teme, se s'po marrim vesh gje , se per ndryshe fillova uen me pyetje
:p
Citim:
Po citoj ato që tha arsona
se spo marr vesh cila eshte pyetja qe duhet gjetur e admiralit apo e stenlyt,
Kam nje pyetje. A ja vlen te mendosh, te besh kariere ne fushen e gjeografise?
Citim:
Po citoj ato që tha football
e di qe jam jasht teme, por nuk mund te rri pa shprehur mahnitjen time nga zgjuarsia e ketij stenllaqit,
as nje pyetje me nje rrjesht nuk e kupton mire djali... s'e morem vesh a ia vlen te mendosh per karriere ne gjeografi apo jo? fjalia e vetme qe i afrohet tangjent pyetjes eshte fjalia e pare... fjalet e tjera persa i perket pyetjes jane kodraqis pasuqis breguridhis..
te fala cacit
se harrova, kisha nje pyetje ne lidhje me temen, eshte pak e veshtire megjithate provojeni njehere,
nga cili vend i botes eshte nje kryepeshkop, qe merret me shume me politiken e nje vendi tjeter dhe thote qe e dashuron kete popullin tjeter, por ne fakt dashuron djemte e vegjel te atij populli??
p.s. sygjerim.
te gjitha fjalet ne gjuhen e ketij vendi, mbarojne me "qis", "dhis"...
suksese...
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
se harrova, kisha nje pyetje ne lidhje me temen, eshte pak e veshtire megjithate provojeni njehere,
nga cili vend i botes eshte nje kryepeshkop, qe merret me shume me politiken e nje vendi tjeter dhe thote qe e dashuron kete popullin tjeter, por ne fakt dashuron djemte e vegjel te atij populli??
p.s. sygjerim.
te gjitha fjalet ne gjuhen e ketij vendi, mbarojne me "qis", "dhis"...
suksese...
Citim:
Po citoj ato që tha Stanley
cili eshte gadishulli me i madh ne Bote?
Citim:
Citim:
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
e di qe jam jasht teme, por nuk mund te rri pa shprehur mahnitjen time nga zgjuarsia e ketij stenllaqit,
as nje pyetje me nje rrjesht nuk e kupton mire djali... s'e morem vesh a ia vlen te mendosh per karriere ne gjeografi apo jo? fjalia e vetme qe i afrohet tangjent pyetjes eshte fjalia e pare... fjalet e tjera persa i perket pyetjes jane kodraqis pasuqis breguridhis..
te fala cacit
Karriera "gjeografike".
Ne Shqiperi vetem mesues gjeografie mund te behesh. Sepse sistemi berishian i shkaterroi te gjitha institucionet e te gjithe zhanreve, sepse i vrisnin syte injorantit.
Citim:
po patjeter duhet te jete Janulltosi se forumi eshte mbushur me tema. shyqyr se pastaj doi hynit bushit.
nese i gjeta te treja a fitoj ndonje cmim![]()
![]()
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 68 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.