lule
at this moment in time...
Regjistruar: 28/10/2010
Vendbanimi: Dans tes rêves..
Mesazhe: 8269
|
Gjate udhetimit tim te fundit..
Isha me makin, ne, directionin e aeroportit Pisa..nje trafik i papare nje stress i madh, ora ikte pa kuptuar, e un qe kisha gdhire ter naten duke kercyer, do ngisja dhe makinen me syt gjys te mbyllur...
Edhe 15 km arrita, ato tabelat miniscule, qe si diktoja dhe aq mire...(ndryshe nga ketu, te dalin ne seconden e fundit)..oh dhe pak..shpresoj te kem kohe te bej udhetimin qe mezor e prisja..kaq kohe.
Ne aeroport, me ne fund, fola me nje nga vajzat ku me tregon directionin qe duhet te mar..dhe largohem per ne sallen e pritjes.
Bie telefoni, pergjigjem, flas It, aty prane me afrohet nje mashkull e s'po mi ndante syt...isha pak e acaruar me veten, me gjumin, dhe s'ja kisha qejfin askujt.
Mbaroj telefonin i hedh nje sy,, demek ç'ke?!!
Salve me thote.. i kthej pershendetjen e mar nje reviste Italiane e po lexoja,..dhe 10 min prisja te na lajmeronin per t'mare autobuzin per ne avion.
Ky vazhdonte shihte..( ç'ka ky gomar thashe me vete?!!!)
Me pyet ne Spanje do shkosh?
Po i pergjigjem..me ate italishten time si femi..
Parli bene italianno me tha..
Ah gracie, i pergjigjem mundohemi.
Di dove viene di Francia? .. Si!
Na lajmerojne per t'hyre ne Panel..per t'mar autobuzin.. ky po prapa.
Bie tel..futem ne avion,, na lajmerojn te fikim telefonat...bie zilja..pergjigjem,, me lajmero kur te arrish, ne toke...ok i pergjigjem fr tani.
Ulem..pikerisht ngjitur me mua, ky tipi akoma..zej e qesh me vete..epo pike zez.
Non mi a detto di dove vienne ..me thote. Di franca pra i them..
ça qyteti..waw dashke shum thashe..njihemi gje?
Me ciamo Frederico...e lei??
M... i thashe.
waw?! che bello cognome Italiano..eh!
Je origjin italiane me tha..vjen shpesh ktu... ?..Po i pergjigjem, me shpesh se ne Paris.
Qeshi , ishte king kshu,, si Italianet mo,, dhembet e bukur, vesh bukur, Korrect e me nje çante dore te zez, kpucet i ndrisnin.. po shum llapazan..kto i vura re, vetem disa seconda , dhe pastaj mbyllla syt se po nisje avioni..
Ke frik me tha?!! Aspak thashe..nje here do vdesim....
Qeshte!
Me ça meresh me tha, i tregova. per ç'fare vazhdoja...Ou tha njesoj dmth...
Eh thashe ne kohet qe perjetojm, ky zanat han buk.Qeshte..
Me pyeti per shum gjera te bukura, vende qe donte ti vizitonte..ja tregova..po m'ben te mar direction per ne Franc tha.. Bej si ta ndjej thashe, un jam nis per Spanje, s'jam tu nderru mend..
Sei Cattiva... me bellisima.. E shikova me habi..ok thashe Flm.
S'fola per nje cop her... po me pyeti prap.Jeta sociale si eshte andej..te huajt si sillen..Normale thashe..si ne ç'do vend te botes.
Po ktu?.. Ai si per inat tim, direkt perveç Albanezve dhe Romeneve..qe s'ndryshuan ndonjehere, disi me ndryshe..
Pse thashe ça bejn shqiptaret..??!! E syt po me shkelqenin,,,, por jo nga gzimi po nga zemrimi.... Vjedhin tha,, nuk punojne, asistencat rrin plot..etj etj..
çudi thashe, n France nuk sillen ashtu, perkundrazi...nuk them se jan te gjith njerez ultra,, po ka t'mire e te keqinj,, sikurse dhe Italianet .. Kuptoj tha..ç'do shtet i ri i sapo formuar, kur fillon e njeh boten ndryshon..Shqiptari kurre!
Ah ashtu thashe..Kurre?!!! Po tha..
Sa keq edhe habi, thashe, qe pas 20 vitesh convivence me Ata thashe, degjoj fjale qe i kam degjuar...dikur dikur, çudi,, se kur shoh ne tv,, gjerat duken me ndryshe..
Mbase tha.. ( Mua nervat kaçurrel!)
Me tha, meqe vjen shpesh ne It, do shkembejm adresat, te ftoj ne Peruxha,, pim diçka bashke..?!
Nuk mendon thashe, qe po ben pyetjen e fundit te paren.... ti s'me njeh akoma, s'din nga vij, origjinen time etj etj..
(Lajmerojn qe avioni, po ulet ne Toke per fatin e mire 20 min me shpejt se ç'duhet).
Me tha, kshu do kemi mundi te njihemi, me pelqen tipi jot, dhe sepse s'di pse ndryshove, nga nje moment ne tjetrin...sei arrabiatta con me?? e per il indiriccio?
Njerezit nuk ndryshojn thashe..Si e the dhe vet me pare....Un jam shqiptare..dhe s'kam asgje ndryshe nga ata/ato qe ti ke njohur ketu. Besoj se u kuptuam.
Kjo s'ka t'bej tha..Ti s'me dukesh e tille.......Ja qe jam thashe..
(Heshtje prape, aioni u ul...dyert e mbyllura, po me merrej fryma..dukej aq Simpatik ne fillim, tani complet ndryshe,( un pecco di merda) lool.
Po bente ca levizje te pakontrrolluara , ahahahahaha po me vinte nje e qeshur. Nejse.
Megjithate ishte shum e kendshme tha...ishte kenaqesi qe njoha nje njeri si ti M.
Graccie i thashe, kujdesu per veten..Ciao!
As tel s'me dhe tha..meqe jemi ne Spanje...mbase nje kafe.
Ciao thashe!
Zbrita nga avioni,, i jap nje te puthur personit qe me priste..e vazhdova rrugen ...e shijova pushimet si desha.