Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Gjuha Shqipe > Lashtësia e gjuhës shqipe > Shqiptaret me te lashte se greket.
Gjithsej 11 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
kontinenti
Blujtes

Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934

Citim:
Po citoj ato që tha partia mbi te gjitha

GURËT  E THEMELEVE JANË VËNË PREJ KOHE......KJO KALA DO NDËRTOHET DUAN APO NUK DUAN KOMUNISTAT KARRIERISTË????

Egzakt!

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 23 Gusht 2007 22:06
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Isra
.............

Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: veçse në dorën e Zotit!
Mesazhe: 2053

pershendetje!

Mu duk interesante te shtoja dhe une dicka te kjo teme Konte!

Sot ne mengjes nje koleg i punes, nje jurist i vjeter, i apasionuar pas letersise e historise,(krahas profesionit), me sjell ne zyre nje material te marre nga "Gazeta shqiptare" te dates 30.09.07 ishte botuar nje shkrim me shenime te librit:"Odiseja e pabesueshme e nje populli helen" te Mathieu Aref".
"Emrat e vendeve parahelene" thote Aref "emrat e perendive dhe te heronjve te mitologjise se ashtuquajtur greke, shpjegohen ne menyre te perkryer vetem fale gjuhes shqipe dhe aspak asaj greke." Eshte shume domethenes fakti se Homeri i quan pellazget hyjnore ndersa gjuhen e tyre "gjuhe e perendive".Mandej ai shton se gabimi i gjuhetareve, i historianeve dhe ai i arkeologeve qendron ne faktin se ata kane trajtuar si emra qe i perkasin nje gjuhe parahelene te zhdukur, duke ms e ditur fare se ajo gjuhe eshte ende gjalle dhe flitet prej shqiptareve te sotem..

Madje ne nje foto ilustrohej nje shkrim i Mozaikut te Mesaplikut qe transkriptohet A PAK KE TAC. Ne te majte eshte shkruar pikerisht kjo fjali ndersa lart emri PATROKLOS..
KY proverb do te thote: Ha pak, ke te hac" dmth duke kursyer ke dhe per neser, sic themi ne, mos ha shume e per lume.. ..

Ishte interesant si shkrim po ta lexoje me gjere, me sa kuptohej Ky studiues eshte gjysme francez..

Modifikuar nga Isra datë 04/10/2007 ora 14:51

Mesazh i vjetër 04 Tetor 2007 14:40
Isra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Isra Kliko këtu për të kontaktuar me Isra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Isra Shto Isra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Isra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 14/07/2007
Vendbanimi: Tiranë
Mesazhe: 429

dale dale.......sa kane per te dale ne drite akoma....kur te vdesin brezi i komunistave te enverit...historianve edhe gjuhetareve..te cilet shqipen e duan si deg te indoevropianes edhe jo si mema e saj ashtu sikur na kane vertetuar..Franc bopp..profesor Pott.....demetrio camarda..jakov thomopulo...dhimiter pilika...spiro konda..niko stylo...elena kocaqi etj etje......dikur te interrnonin ne se guxoeje te flisje per gjuhen e perendive ..ashtu si spiro konden edhe dhimiter piliken?????

Mesazh i vjetër 04 Tetor 2007 18:33
alfeko sukaraku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të alfeko sukaraku Kliko këtu për të kontaktuar me alfeko sukaraku (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të alfeko sukaraku't! Kërko mesazhe të tjera nga: alfeko sukaraku Shto alfeko sukaraku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto alfeko sukaraku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
RAIMONDI
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492

---------------Keta historianet qe zini ju ne goje qe gjasme i ka lufuar komunizmi se ishin te zgjuar shume --ishin historiane medioker  dhe amatore dhe teorite tyre ishin qesharake sepse argumentat e tyre ishin shume te guximshme dhe te pa argumentuara fare,me nje fjale ata ishin tipi i historianit te kafeneve -----dhe me kete lloj gjykimi  ata benin autogol---pamvaresisht se qellimi i tyre ishte pozitiv por ruget dhe menyrat si e traqjtonin ata problemin e shqipes  ishin mediokre dhe aspak shkencore, sic ishin shkencore dhe te argumentuara teorite dhe argumentet e -PROF.CABEJT,-PROF.BUDES,-PROF.SHUTERIQIT -E me radhe plejada e gjuhetareve te shkelqyer dhe brilante te shqiperise dhe qe vazhdon akoma me punimet e shkelqyera te -PROF SHABAN DEMIRAJT luftuan me sukses dhe me plot autoritet prej shkencetari teorite e grekeve ,serbeve dhe gjithe armiqve te SHQIPERISE Dhe bota moderne keta njef dhe nderon dhe respekton dhe nepermjet ketyre nderon dhe SHQIPERINE----dhe keta studiues te shkelqyer i nxorri komunizmi---- ca ti besh komunistet dinin te ndertonin shtet--ishin te talentuar--inteligjent --trima -te pashem plot personalitet nuk ju dridhej qerpiku edhe perpara superfiqive ---ja futen edhe amerikanit edhe anglezit edhe ruseve e dhe grekeve dhe serbeve ------tamam te imponojne respekt dhe nderim dhe per 45 vjet te vetem, por shqiperine e mbrojten ja thyen hundet grekeve , e kulturuan e nxoren nga erresira mesjetare turkoshake e ca batakcinjve qe per atdhe kishin vetem xhepin e tyre --qe per te shpetuar koken e tyre benin aleance edhe me djallin dhe ja ku jane sot
kane 17 vjet dhe po shkaterojne cdo gje --------s'kane bere nje takim nderkombetar per te diskutuar per gjuhesine -----------po kush do beje -----keta e kane hallin tek pronat ,tek xhepi i tyre, keta s'kane ndergjegje kombetare keta kane vetem ndergjegje monetare----pastaj ca them une ,e djathta s'ka as studjues, asgje, ka vetem mbushesa topi---kur flasin te vjen turp ti degjosh nuk cojne dot nje fjali deri ne fund,---------------vetem dine te shajne ,dhe te shkaterrojne ,--s'di ne te ndertoje nje -tec, nje ujesjelles, s'dine te beje asgje--- e jo te bejne shkence-----------ah dine vetem nje gje ----te bejne lufte klasash ne demokraci, dhe kur gjenden keq t'ja mbathin vrapit----te pakten te kishin nxjerre ndonje vrapist---por aha keta jane vetem hunj gardhi ---OO tani u kujtova --ballisteve do jua nderojme emrin nga ballist ti quajme -- vrapist.Tani s'ka me =---partia e ballisteve--- por partia e vrapisteve--ha ha ha emer i bukur ,se ku i dihet mbase genjehen njerezia dhe votojne dhe per keta se pse keta nuk i voton njeri---po me kete emer atleti mbasi ritet elektorati dhe vene te pakten 1% ,se jane akoma poshte 1 %,lane nam.---Nuk po flas per keto qe "xhevairet " qe shkruhen ketu per gjuhesine se s'ja vlen...dhe perderisa ketu politizohet gjuhesia ,ok bejme politike...

Modifikuar nga Piktor datë 27/12/2008 ora 15:10

Mesazh i vjetër 05 Tetor 2007 10:50
RAIMONDI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RAIMONDI Kliko këtu për të kontaktuar me RAIMONDI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RAIMONDI Shto RAIMONDI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RAIMONDI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934

Citim:
Po citoj ato që tha Isra

me sa kuptohej Ky studiues eshte gjysme francez..

Eshte lindur ne Egjypt.
Ne te vertete emrat e perendive....qe shpjegohen me gjuhen shqipe, kete gje e ka thene qe 50 vjet me pare Robert d'Angely, gjithashtu edhe e ka argumentuar.
Edhe Mathieu Aref, nuk bie poshte.

Mesazh i vjetër 05 Tetor 2007 11:21
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

RAIMONDI

Edhe megjithate ..bota rrotullohet.......mbishkrimet flasin shqipe...edhe kjo tregon se ata qe mbane ti per dijetare ..ose jane ballista te shitur me para..ose jane tralalala, pse s me qanë moj shegë?..Te rinje jemi kohen perpara e kemi edhe forumi ketu ështe............sillma pak ate mbishkrimin pellazge te limnos ketu qe te ta lexoj ..qe te kuptosh se bota rrotullohet????Nuk mundem te vendos dote figuren...vendose edhe pastaj hajde te flasim per gjuhen shqipe edhe tradhetaret buda..demiraj etj.

Nuk jam kontra per pulaxhinjet ..vetem se 100% te parlamentit shqiptare sote e kane zaptuar ish komunistat.

Modifikuar nga Piktor datë 27/12/2008 ora 15:03

Mesazh i vjetër 05 Tetor 2007 18:07
alfeko sukaraku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të alfeko sukaraku Kliko këtu për të kontaktuar me alfeko sukaraku (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të alfeko sukaraku't! Kërko mesazhe të tjera nga: alfeko sukaraku Shto alfeko sukaraku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto alfeko sukaraku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750

Me sa di une nje kontribut modest per gjuhen tone ka dhene edhe zonja e nderuar mbesa e I Qemalit zonja Nermin Vlora(Falaski).Ajo duke lexuar nje liber te nje studiuesi te gjuhes etruske ,i cili thosh se nuk mund t'i shpiegonte disa fjale qe kishte hasur ne epitafe apo mbishkrime te ndryshme.Kur patriotrja kish lexuar studimin kish thene:''Si njohese e shqipes une i kuptoj shume mire keto fjale,ato jane fjale te gjuhes se vjeter shqipe''.Simbas te dhenave te mia edhe kjo grua patriote ka bere nje studim per  prejardhjen e gjuhes etruske.

Mesazh i vjetër 11 Tetor 2007 16:53
IQVLORA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të IQVLORA Kërko mesazhe të tjera nga: IQVLORA Shto IQVLORA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto IQVLORA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Me sa di une nje kontribut modest per gjuhen tone ka dhene edhe zonja e nderuar mbesa e I Qemalit zonja Nermin Vlora(Falaski).Ajo duke lexuar nje liber te nje studiuesi te gjuhes etruske ,i cili thosh se nuk mund t'i shpiegonte disa fjale qe kishte hasur ne epitafe apo mbishkrime te ndryshme.Kur patriotrja kish lexuar studimin kish thene:''Si njohese e shqipes une i kuptoj shume mire keto fjale,ato jane fjale te gjuhes se vjeter shqipe''.Simbas te dhenave te mia edhe kjo grua patriote ka bere nje studim per  prejardhjen e gjuhes etruske.

iq vlora....stelen e limnos e kame lexuar edhe une ne baze te  ndarjes se fjaleve nga thomopulo......por ketu ne forum nuk gjej dote nje person qe te heqim ate valle.....mundet kush te me ndihmoj edhe ta paraqes stelen e limnos ne nje teme te pershtatshme mbishkrimesh .....edhe une do jape shpjegimin fjale per fjale poshte..........?

Mesazh i vjetër 11 Tetor 2007 22:57
Piktor është moderator/e në këtë nën-forum   Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Partia m.t.gj. stelen e lemnosit nuk e kam por kam plot te tjera qe do ti publikoj aty nga e shtuna.

Mesazh i vjetër 11 Tetor 2007 23:17
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor është moderator/e në këtë nën-forum   Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Bashkangjitje: Kliko për të hapur këtë file në një dritare të re lemnos..jpg
Ky file është shkarkuar 66 herë.

kjo eshte stela e lemnosit

Mesazh i vjetër 12 Tetor 2007 01:07
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 01:48 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 11 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Gjuha Shqipe > Lashtësia e gjuhës shqipe > Shqiptaret me te lashte se greket.

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar