alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv
Regjistruar: 14/07/2007
Vendbanimi: Tiranë
Mesazhe: 429
|
Citim: Po citoj ato që tha Aulon 12
Elena Kocaqi te libri i saj ,shkruan komplet percart.
Si mund te vije fjala Kaptine nga fjala shqipe Kap,te kapesh??????.
shkecetarja Elena Kocaqi ..u bazua diku qe e hodhi kete teze...do ishte me e drejte qe te studjonim edhe te dhenat ku ajo bazohet me pare se te shprehim tralalat tona!.
Ore cudi e madhe me ty o konti .nje mije here te kam thene o lal ,mos ja fut kot se informon gabim lexuesit.
kontin duhet ta denojme per propogande anti greko serbe...edhe ta interrnojme sepse mbeshtetet mbi fakte qe nuk ju interesojne greko serbeve!!
Te vetmet gjera qe ja vlejne te libri i saj jane ato krahasimet shqip -rumanisht.
Por pergjithesisht femrat nuk duhen te shkruajne gjera te tilla sepse nuk kane inteligjencen e duhur.
me medalje te arte ,3 master nga me te degjuarit...pedagoge ne universitetin e Durrsit,edhe me doktoraten se shpejti............c munde te na thoje kjo vajze??na i thone me mire historin tone disa sotiraqer,a paskalaqer.
te njejtat gjera vlejne per Arefin dhe d Angely ,ne shumicen e ceshtjeve qe trajtojne ja fusin njesoj si kau pelès.Megjithe vullnetin e tyre te mire ( te shkretet aq kane dhe aq bejne)
Arefit qe kur na e nxorri etimollogjine e emrit Illire = te lire ,libres, ja kam hequr nje vize te madhe .
te shash Arefin,mua me duket ...krejt qesharake......edhe e dyshimte???.Ilire=i lire,kete ta thote edhe vete fjala....ju keni baza mbishkrimore te cilat e vertetojn Yllirin?Pariqitini ...qe ta mposhteni Arefin....tani qe i vure vizen Arefit....c te them!.
Etimollogjia e emrit Illire eshte fjala Yll ,Yllire, mbreti me i vjeter ilir eshte Hyllis, dhe me vone kemi dhe Bardhyllin, keto fjale jane te gjitha te lidhura me njera tjeteren.
ku vertetohet kjo?Cili mbishkrime e thote?...perrallat teorike ...mbeten perralla teorike.
Keshtu qe ,nevojiten studime serioze dhe jo libra komerciale ( per te fituar).Eshte e thjeshte sot te spekullosh me nacionalizmin e shqiptare.Duke qene nje shtet i ri dhe qe akoma nuk e ka cuar ne fund procesin e bashkimit kombetar,ne shqiptaret shkasim shume thjeshte drejt nacionalizmave delirues.
sipas mendimit tuaj NAIM FRASHERI eshte nacionalist......mos valle spiuni i ndyre Janullaqi duhet te behet heroi i shqiptareve?Nacionalizem nuk do te thote "te nxjerresh te dhena nga punimet shkencore te dijetareve te botes edhe tju a beshe te njohura Shqiptareve...sepse dituria nuk eshte nacionalizem ,erresira edhe padituria,heshtja edhe mbyllja e gojes,interrnimi edhe perqeshja...jane INJORANCE EDHE ANTISHQIPTARI.
Megjithese ky eshte nje forum i thjeshte dhe une nuk kam pse ta marr shume seriozisht.
THUA???
vetem nje keshille ,mos u beni kaq jehone librave te ndertuar jo mire.Pasi te huajt kur shikojne libra te tille pa teza te bazuara ,nuk i marrin seriozisht
Greket nuk presin gje tjeter ,megjithe terrorin e madh qe kane kur dalin libra te tille,por duke qene se studiuesit e huaj i marrin si te pa baze Greket qeshin.
CILET DIJETARE GREKE???
a keni lexuar ndonje liber greke per keto ceshtje?nuk e besoj se po!!.
ne faqen e pare behet fjale per greker 4 mij vjecare,ne faqen e dyte ...as ne shek e 6 nuk ekzistonin,ne faqen e trete shfaqen si folsit e gjuhes TEKNIKE te pa folur nga asnje popull...te ndertuar ne leter,ne faqen e katert greqishtja dele si gjuha e e fese edhe e ligjeve te murgimit,me latinishten si gjuha e shtetit,ne faqen e 5 po keshtu edhe ne kohen e bizantit,ne faqen e 6 ...gjuha greke 4 mij vjecare........
JA RIFRESKOJ EDHE NJEHER NJOHURIT E TUA!.