Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Gjuha Shqipe > Lashtësia e gjuhës shqipe > Shqiptaret me te lashte se greket.
Gjithsej 11 faqe: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 14/07/2007
Vendbanimi: Tiranë
Mesazhe: 429

ju lutem citojeni stelen e limnos mbi leximin e meposhtem:

1)mbishkrime i shekullit të 7-5 p e s,nga ishulli i  egjeut Limno.Mbishkrimi mbahet si i panjohur akoma deri me sote edhe perse mbi te jane kryer disa punime te cilat vertetojne se mbishkrimi i perket pellazgoetruskes shqipe.Camarda..de angeli...thomopulo...dhimitriu...nermin vlora....jane disa nga emrat qe kane punuar mbi kete mbishkrime.Mbi kete mbishkrime kame punuar edhe une duke pritur tanime kritikun ligjore qe te lejoj apo jo botimin time??????????

sipas Herodotit .....te shperngulurit nga Limno u vendosen ne Marsej edhe ndertuan Marsejen....ndaj de angeli me te drejte e quan Marsejen =mare sialle......ashtu sikurse shkruhet edhe sote me sa njohe???

2)ne te djathte germa e pare nga poshte=H......O=U.F=V...rrethi me kryq =Th

3)radha e leximit per mua ështe gjendur drejtesishte vetem nga Jakov Thomopulo...ndaj edhe une jame ndakorte me radhen edhe ndarjen e fjaleve sipas tij...por kame mendime te kundert per fjalen e pare edhe kuptimin e pergjithshem.

4)fjalia e pare fillon mbase qafes edhe gjitet larte ...shkrimi lexohet nga e djathta ne te majte;HOLAIESNAFOTH=HUL AI E SNAV UTH-NUK NJEF UDHE ULJE=NUK U PERUL.

5)vazhdimi i perket fjalis mbi koke nga ku kemi edhe shkrimin bustrofidik i cili perfudon para fjales tek balli:

ZIAZI MARAZ MAF SIAL KFEIS A FIS E FISTHO SERONAITH=ZI A ZI,MARAZ MAF SIALL K'VEIS,A VI S E VIS THON SE RON AITH=ZI ËSHTE ZI,MARAZ MBAN SIELL KY VIS,ËSHTE NE NATYRE EDHE NE NATYRE THONE SE RRON AITH

6)pason ana e jashteme tek shtiza e cila ngjitet nga poshte larte;FA MALA SIAL SERONAI MORINAJ=VA MALA SIALL SE RON AI MORINAJ....VAJTI MALEVE SIAL=MALEVE SILLET=MALEVE DEGJOHET......MALEVE DEGJOHET SE RRON AI MORINAJ

7)AKER TAFARZIO SIFAI=AHER T A VARR ZI O SIFE=ATEHER TEK ESHTE VARRI ZI O SHIFE=ATEHER TEK ËSHTE VARRI ZI SHIFE.

8)i gjith mbishkrimi thote ;NUK U PERUL,ZI ËSHTE ZI,MARAZ MBAN SIELL KY VIS.ËSHTE NATYRE EDHE NATYRE THONE SE RRON AITH.MALEVE DEGJOHET SE RRON AI MORINAJ.ATEHER TEK ËSHTE VARRI I ZI SHIFE 

i kushtohet te renit ne lufte Morinajt...i cili duhet te ishte nje "Kastriote" i kohes pasi permendet edhe ne shkrime te tjera etruske?mbishkruasi kerkon te na thoje se ..ai nuk u perule kurre....por tanime  i vdekur ... na ka pushtuar marazi edhe kudo ka rene zi,per humbjen e tij.Ështe ne natyre edhe me natyren thuhet se rron ai,maleve ështe perhapur se rron Morinaj.....vetem se tek ështe varri i zi SHIFENI.  

Modifikuar nga alfeko sukaraku datë 12/10/2007 ora 02:23

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 12 Tetor 2007 02:12
alfeko sukaraku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të alfeko sukaraku Kliko këtu për të kontaktuar me alfeko sukaraku (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të alfeko sukaraku't! Kërko mesazhe të tjera nga: alfeko sukaraku Shto alfeko sukaraku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto alfeko sukaraku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Aulon 12
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 02/01/2007
Vendbanimi: Itali
Mesazhe: 179

Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
E para punes, tek dy sitet qe jane me lart, ajo vajza me emrin Elena Kocaqi, pati nje gabim kur drejtuesi i emisionit i tha; Sikur po flet greqisht kur me thua fjalen ''qefali'' .
Ajo tha; Eshte term shkencor.
Termi ''qefali'' mund te jete shkencor, por nuk eshte aspak greqisht. Kjo fjale eshte ndertuar nga nga termi ''qafa'' qe ka shqipja.
Kurse per termin ''paleolit'' qe perseri tha qe eshte shkencor, perseri dhe ky term mund te jete shkencor, por rrenjen nuk e ka aspak greke, por e ka shqipe. Dhe vjen nga fjala ''palë - palosur''. Qytetet e vjetra, qe kane gjetur, (si p.sh Trojen) a nuk kane qene ''te palosura'' njeri mbi tjetrin.
Shlimani tha; Troja ishte qyteti i shtate sepse mbi te ishin dhe qytete te tjera.
Kur Eleni Kocaqi, filloi te flase per fjalet, nuk pashe asnje gabim tek ajo.
Le te sjellim ketu fjalen Kaptine qe ajo vete permendi.

Elena Kocaqi te libri i saj ,shkruan komplet percart.

Si mund te vije fjala Kaptine nga fjala shqipe Kap,te kapesh??????.
Ore cudi e madhe me ty o konti .nje mije here te kam thene o lal ,mos ja fut kot se informon gabim lexuesit.
Te vetmet gjera qe ja vlejne te libri i saj jane ato krahasimet shqip -rumanisht.
Por pergjithesisht femrat nuk duhen te shkruajne gjera te tilla sepse nuk kane inteligjencen e duhur.
te njejtat gjera vlejne per Arefin dhe d Angely ,ne shumicen e ceshtjeve qe trajtojne ja fusin njesoj si kau pelès.Megjithe vullnetin e tyre te mire ( te shkretet aq kane dhe aq bejne)
Arefit qe kur na e nxorri etimollogjine e emrit Illire = te lire ,libres, ja kam hequr nje vize te madhe .
Etimollogjia e emrit Illire eshte fjala Yll ,Yllire, mbreti me i vjeter ilir eshte Hyllis, dhe me vone kemi dhe Bardhyllin, keto fjale jane te gjitha te lidhura me njera tjeteren.

Keshtu qe ,nevojiten studime serioze dhe jo libra komerciale ( per te fituar).Eshte e thjeshte sot te spekullosh me nacionalizmin e shqiptare.Duke qene nje shtet i ri dhe qe akoma nuk e ka cuar ne fund procesin e bashkimit kombetar,ne shqiptaret shkasim shume thjeshte drejt nacionalizmave delirues.

Megjithese ky eshte nje forum i thjeshte dhe une nuk kam pse ta marr shume seriozisht.

vetem nje keshille ,mos u beni kaq jehone librave te ndertuar jo mire.Pasi te huajt kur shikojne libra te tille pa teza te bazuara ,nuk i marrin seriozisht
Greket nuk presin gje tjeter ,megjithe terrorin e madh qe kane kur dalin libra te tille,por duke qene se studiuesit e huaj i marrin si te pa baze Greket qeshin.

Mesazh i vjetër 13 Janar 2008 23:03
Aulon 12 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Aulon 12 Kliko këtu për të kontaktuar me Aulon 12 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Aulon 12 Shto Aulon 12 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Aulon 12 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Aulon 12
Anetar i regjistruar

Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
E para punes, tek dy sitet qe jane me lart, ajo vajza me emrin Elena Kocaqi, pati nje gabim kur drejtuesi i emisionit i tha; Sikur po flet greqisht kur me thua fjalen ''qefali'' .
Ajo tha; Eshte term shkencor.
Termi ''qefali'' mund te jete shkencor, por nuk eshte aspak greqisht. Kjo fjale eshte ndertuar nga nga termi ''qafa'' qe ka shqipja.
Kurse per termin ''paleolit'' qe perseri tha qe eshte shkencor, perseri dhe ky term mund te jete shkencor, por rrenjen nuk e ka aspak greke, por e ka shqipe. Dhe vjen nga fjala ''palë - palosur''. Qytetet e vjetra, qe kane gjetur, (si p.sh Trojen) a nuk kane qene ''te palosura'' njeri mbi tjetrin.
Shlimani tha; Troja ishte qyteti i shtate sepse mbi te ishin dhe qytete te tjera.
Kur Eleni Kocaqi, filloi te flase per fjalet, nuk pashe asnje gabim tek ajo.
Le te sjellim ketu fjalen Kaptine qe ajo vete permendi.

Ore cudi e madhe me ty o konti .nje mije here te kam thene o lal ,mos ja fut kot se informon gabim lexuesit.
Te vetmet gjera qe ja vlejne te libri i saj jane ato krahasimet shqip -rumanisht.
Por pergjithesisht femrat nuk duhen te shkruajne gjera te tilla sepse nuk kane inteligjencen e duhur.
te njejtat gjera vlejne per Arefin dhe d Angely ,ne shumicen e ceshtjeve qe trajtojne ja fusin njesoj si kau pelès.Megjithe vullnetin e tyre te mire ( te shkretet aq kane dhe aq bejne)
Arefit qe kur na e nxorri etimollogjine e emrit Illire = te lire ,libres, ja kam hequr nje vize te madhe .
Etimollogjia e emrit Illire eshte fjala Yll ,Yllire, mbreti me i vjeter ilir eshte Hyllis, dhe me vone kemi dhe Bardhyllin, keto fjale jane te gjitha te lidhura me njera tjeteren.

Keshtu qe ,nevojiten studime serioze dhe jo libra komerciale ( per te fituar).Eshte e thjeshte sot te spekullosh me nacionalizmin e shqiptare.Duke qene nje shtet i ri dhe qe akoma nuk e ka cuar ne fund procesin e bashkimit kombetar,ne shqiptaret shkasim shume thjeshte drejt nacionalizmave delirues.

Megjithese ky eshte nje forum i thjeshte dhe une nuk kam pse ta marr shume seriozisht.

vetem nje keshille ,mos u beni kaq jehone librave te ndertuar jo mire.Pasi te huajt kur shikojne libra te tille pa teza te bazuara ,nuk i marrin seriozisht
Greket nuk presin gje tjeter ,megjithe terrorin e madh qe kane kur dalin libra te tille,por duke qene se studiuesit e huaj i marrin si te pa baze Greket qeshin.

Mesazh i vjetër 13 Janar 2008 23:03
Aulon 12 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Aulon 12 Kliko këtu për të kontaktuar me Aulon 12 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Aulon 12 Shto Aulon 12 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Aulon 12 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor është moderator/e në këtë nën-forum   Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Auloni:

Se pari mos ofendo femrat, sidomos kur ato kane grada shkencore. Sa per Kontinetin ai edhe mund te gaboje si te gjithe te tjeret por nqs ti ke diçka qe mund te hedhesh poshte ato qe shkruan Kontinenti mund ti besh pa ofendime FLM.

Se dyti do shtoja se percaktimi Ilire ose iliri eshte me i pranueshem ai i njerzve te lire.
Bardhyli- do te thote Ylli i Bardhe dhe nuk ka te beje fare me termin Ilir perveçse ishte prijes i shquar Ilir.

kaptina - mesa di une eshte fjale e huaj sllave!!!???.(nuk jam plotesisht i sigurte)

Mesazh i vjetër 14 Janar 2008 00:02
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

Citim:
Po citoj ato që tha Aulon 12

nuk flet vetem Elena Kocaqi percart,por flasin edhe:

1)dijetaret e botes ku ajo u bazua edhe i nxorri keto te dhena edhe keto fjale

2)flet edhe Naim Frasheri:

Ishte nje dite/qe pellazgjit/posi nje drite/mbuluan dhene/Dualln nga Azia/si mizeria/edhe me ania/e kaluan dene/Pas pak here/duke perzier/ca me te tjere/bene Elinet/Edhe duke ndare/syresh nje fare/si ka te ngjare/bene Latinet.......Thote Herodot/ne Tomorre zoti/shtepi qe moti/kishte Dhodhone/Eshte me e vjeter/ngaha cdo tjeter/shume me teper/kjo gjuha jone/............Mbajtem Turqine/ngjallem Greqin/ndihmuam Italine/Po Shqiperin?/Pse su munduam?/Per ke luftuam?/ckemi tanine?.

NAIM FRASHERI

3)Edhe Iakovo Thomopulo  ja fute kote kur lexon mbishkrime te lashta te shqipes pellazge ,nga gjuha e shumereve edhe deri ne hyrje te eres sone..

4)edhe Demetrio Camarda,filologu arberesh ja fut kote kur verteton se shqipja eshte gjuha e perendive.

5)edhe Isiqio i shekullit te 5 te eres sone ,ja fute kote kur nxjerre dhjetra fjale shqipe  si flale te greqishtes se lashte

7)po keshtu edhe BOPP,WILLIAMS,DE ANGELI,etje etje

PLOTE JA FUTE :SALI BERISHA ME COMPANI...KETA DUHET TE PYESIM PER HISTORIN TONE,EDHE JO GRADAT SHEKENCORE KUDO NE BOTE!!.

Mesazh i vjetër 14 Janar 2008 12:47
alfeko sukaraku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të alfeko sukaraku Kliko këtu për të kontaktuar me alfeko sukaraku (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të alfeko sukaraku't! Kërko mesazhe të tjera nga: alfeko sukaraku Shto alfeko sukaraku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto alfeko sukaraku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

Citim:
Po citoj ato që tha Aulon 12

shkecetarja Elena Kocaqi ..u bazua diku qe e hodhi kete teze...do ishte me e drejte qe te studjonim edhe te dhenat ku ajo bazohet me pare se te shprehim tralalat tona!.

kontin duhet ta denojme per propogande anti greko serbe...edhe ta interrnojme sepse mbeshtetet mbi fakte qe nuk ju interesojne greko serbeve!!

me medalje te arte ,3 master nga me te degjuarit...pedagoge ne universitetin e Durrsit,edhe me doktoraten se shpejti............c munde te na thoje kjo vajze??na i thone me mire historin tone disa sotiraqer,a paskalaqer.

te shash Arefin,mua me duket ...krejt qesharake......edhe e dyshimte???.Ilire=i lire,kete ta thote edhe vete fjala....ju keni baza mbishkrimore te cilat e vertetojn Yllirin?Pariqitini ...qe ta mposhteni Arefin....tani qe i vure vizen Arefit....c te them!.

ku vertetohet kjo?Cili mbishkrime e thote?...perrallat teorike ...mbeten perralla teorike.

sipas mendimit tuaj NAIM FRASHERI eshte nacionalist......mos valle spiuni i ndyre Janullaqi duhet te behet heroi i shqiptareve?Nacionalizem nuk do te thote "te nxjerresh te dhena nga punimet shkencore te dijetareve te botes edhe tju a beshe te njohura Shqiptareve...sepse dituria nuk eshte nacionalizem ,erresira edhe padituria,heshtja edhe mbyllja e gojes,interrnimi edhe perqeshja...jane INJORANCE  EDHE ANTISHQIPTARI.

THUA???

CILET DIJETARE GREKE???

a keni lexuar ndonje liber greke per keto ceshtje?nuk e besoj se po!!.

ne faqen e pare behet fjale per greker 4 mij vjecare,ne faqen e dyte ...as ne shek e 6 nuk ekzistonin,ne faqen e trete shfaqen si folsit e gjuhes TEKNIKE te pa folur nga asnje popull...te ndertuar ne leter,ne faqen e katert greqishtja dele si gjuha e e fese edhe e ligjeve te murgimit,me latinishten si gjuha e shtetit,ne faqen e 5 po keshtu edhe ne kohen e bizantit,ne faqen e 6 ...gjuha greke 4 mij vjecare........

JA RIFRESKOJ EDHE NJEHER NJOHURIT E TUA!.

Mesazh i vjetër 15 Janar 2008 13:58
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

aulon

hidhi nje sy :forumishqiptare....tema...Ne gjurem te shkronjave edhe numrave Pellazgo-Yllire....faqe 19 -20

..se ndoshta meson edhe ndonje te vertet nga historia.

Mesazh i vjetër 16 Janar 2008 13:29
Aulon 12
Anetar i regjistruar

Citim:
Po citoj ato që tha puntori
Auloni:

Se pari mos ofendo femrat, sidomos kur ato kane grada shkencore. Sa per Kontinetin ai edhe mund te gaboje si te gjithe te tjeret por nqs ti ke diçka qe mund te hedhesh poshte ato qe shkruan Kontinenti mund ti besh pa ofendime FLM.

Se dyti do shtoja se percaktimi Ilire ose iliri eshte me i pranueshem ai i njerzve te lire.
Bardhyli- do te thote Ylli i Bardhe dhe nuk ka te beje fare me termin Ilir perveçse ishte prijes i shquar Ilir.

kaptina - mesa di une eshte fjale e huaj sllave!!!???.(nuk jam plotesisht i sigurte)

Kaptina te keqen xhaxhi vjen nga latinishtja Capo qe dmth koke dhe nga kjo fjale vijne me rradhe , Kapo,Kapiten,Kapter,Kaporal,Kaposh( ne shqip eshte Kokosh ,nga fjala Koke)

Ne kemi fjalen Kafke qe ka te njejten prejardhje me ate helenike Qefalis dhe qe eshte e njejta gje me Kapo (kemi vetem rrotullimin e shkronjes P me F)

Ne shqip gjithashtu kemi edhe fjalen Cep = Kend ose Kep qe eshte dicka e dale dhe ka te njejtin kuptim me ate te kokes .Il Capo della buona speranza i thone italianet Kepit te shpreses se mire ne Afriken e Jugut

Kemi edhe fjalen Qep qe eshte dicka rrumbullake njesoj si Koka dhe eshte e ngjashme me Kryet

Mesazh i vjetër 23 Janar 2008 22:28
Aulon 12
Anetar i regjistruar

Citim:
Po citoj ato që tha puntori
Auloni:

Kaptina te keqen xhaxhi vjen nga latinishtja Capo qe dmth koke dhe nga kjo fjale vijne me rradhe , Kapo,Kapiten,Kapter,Kaporal,Kaposh( ne shqip eshte Kokosh ,nga fjala Koke)

Ne kemi fjalen Kafke qe ka te njejten prejardhje me ate helenike Qefalis dhe qe eshte e njejta gje me Kapo (kemi vetem rrotullimin e shkronjes P me F)

Ne shqip gjithashtu kemi edhe fjalen Cep = Kend ose Kep qe eshte dicka e dale dhe ka te njejtin kuptim me ate te kokes .Il Capo della buona speranza i thone italianet Kepit te shpreses se mire ne Afriken e Jugut

Kemi edhe fjalen Qep qe eshte dicka rrumbullake njesoj si Koka dhe eshte e ngjashme me Kryet

Mesazh i vjetër 23 Janar 2008 22:28
Aulon 12
Anetar i regjistruar

Citim:
Po citoj ato që tha partia mbi te gjitha

CILET DIJETARE GREKE???

a keni lexuar ndonje liber greke per keto ceshtje?nuk e besoj se po!!.

ne faqen e pare behet fjale per greker 4 mij vjecare,ne faqen e dyte ...as ne shek e 6 nuk ekzistonin,ne faqen e trete shfaqen si folsit e gjuhes TEKNIKE te pa folur nga asnje popull...te ndertuar ne leter,ne faqen e katert greqishtja dele si gjuha e e fese edhe e ligjeve te murgimit,me latinishten si gjuha e shtetit,ne faqen e 5 po keshtu edhe ne kohen e bizantit,ne faqen e 6 ...gjuha greke 4 mij vjecare........

JA RIFRESKOJ EDHE NJEHER NJOHURIT E TUA!.

Te keqen xhaxhi dhe ty o partia.

E ke pak te gabuar kendveshtrimin mbi mua lal sepse une nuk po ve ne dyshim as teorine pellazgjike te gjuhes shqipe dhe as ato qe thote Naimi . Une jam kundra te gjithe librave idiote njesoj si ai i Kocaqit ,qe eshte nje liber komlet i shkruajtur dobet ,me gabime ortografike ,me nje ndertim te fjalise komplet injorant dhe me disa krahasime etimollogjike komplet idjote.
Kocaqi eshte nje femer shume mediokre lal ( mediokre per ti bere qejfin)
Te keqen xhaxhi ty mos i ngaterro titujt shkencore me inteligjencen.Titujt shkencore merren shume thjesht mjafton te shkosh ne leksione ne menyre qe profesori te te shikoje dhe ne fund ta jep provimin dhe kur te kene kaluar disa vjet mbaron nje doktorature dhe pastaj te quajne doktor.

Une psh jam doktor ne shkenca politike dhe kjo nuk dmth gje.Njoh doktore te tjere ne shkenca politike qe nuk dine nga lidhet gomari

Etimollogjia eshte nje dege qe nuk kerkon shume shkolle ,kerkon shume inteligjence dhe shume fantazi,eshte mire qe te mesosh rregullat e linguistikes.

Sa per libra te lexuar o partia ty te duhen tre jete te arrish ne numrin e librave qe une kam lexuar.
Tani nuk lexoj me libra sepse nuk kam se cfare te lexoj me .I di te gjitha.Tani i shkruaj vete librat
Per te shkruajtur nje liber me temen tone te preferuar ketu ,duhet nje jete e tere ,duhen studjuar te gjitha disiplinat qe merren me epoken antike duhen mesuar shume gjuhe te vjetra

Fjala Iliri ( ne texte latine shkruhet Illyri ose Ylliri Ylliricum) vjen nga fjala Yll lal sepse gjuhet e vjetra nuk kishin as lidheza e as artikuj.

Po te ishte se ishin te Lire ,textet latine do na e kishin lene te shkruajtur Liri jo I llyri ,pastaj nuk eshte se Iliret kishin qene ndonjehere rober dhe pasataj u liruan qe vete quheshin te lire

Iliret jane tipike ariane per mos te thene qe jane arianet qe arianizuan te tjeret dhe arianet ishin adhurues te diellit ,e parasysh lal Svastiken , kryqin e thyer hitlerian ,svastika eshte nje simbol diellor arian i gjetur shume edhe ne germimet arkeollogjike ne vendbanimet illire .Iliret ishin adhurues te diellit , te HYLLIT ( te pellazgo-helenet quhej Helli-os)Mbreti i pare iliir ishte Hyllis ( burime latine) ,Bardhyli = ylli i bardhe .Keshtu qe lal kemi nje seri fjalesh te lidhura me Yllin qe ishte baza e jetes se ilireve

Ajo poema e Naimit ,qe pellazget bene Latinet .
Emri Jylius te duket sikur ngjan me Hyllis apo e kam gabim.

Jylius Cesarius quhej thjesht Ylli .

Cesarius eshte lindja me operacion ose me gershere

Tani fjala Cessorie eshte njesoj me shqipen Geshere ok ok ok se u zgjata shume dhe nuk duhet tju jap shume informacione ketu se me duhen per vete .
Doja vetem tju thoja qe fjala Jylius eshte fjala shqipe Ylli dhe qe italianet dhe as latinet e vjeter nuk dinin gje prej gjeje

Nje pyetje... me jep provat qe helenishtja ishte nje gjuhe Teknike ,vetem e shkruajtur .Une jam i bindur per kete ,por duhen prova.
Si u formua kjo gjuhe ....... duhen prova ,duhen teza shkencore

Une mund te shkruaj nje liber dhe te them qe piramidat ne mars dhe ate fytyren humanoide e kane bere pellazget sepse ne ate kohe kishin teknollogji te zhvilluar pasi e kishin marre kete teknollogji nga atlantet ,por une nuk kam prova

duhen prova shkencore dhe jo llapaqener qe shkruajne libra tregtare .

sa per ato gjerat ne mars Nasa zbuloi qe ishin lojra hijesh dhe fytura dhe piramida hahaha .

Mesazh i vjetër 23 Janar 2008 23:15
Ora tani: 01:31 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 11 faqe: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Gjuha Shqipe > Lashtësia e gjuhës shqipe > Shqiptaret me te lashte se greket.

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar